Latvijas autobraucēji prognozējuši agru ziemas iestāšanos 3

 
14.novembris 2011 10:59

Latvijas autobraucēji ziemai noskaņojas jau laikus, pirmo sniegu prognozējot jau novembra sākumā, tā liecina „Gros Auto” aptauja, kā arī ziemas riepu pārdošanas rādītāji.

„Gros Auto” prognožu spēlē „Pirmā sniega prognoze” līdz 7. novembrim piedalījušies 4 tūkstoši Latvijas autobraucēju, no kuriem 8% prognozē sniegu 10. novembrī, bet 7% - 17.novembrī.

„Par to, ka autobraucēji arvien nopietnāk attiecas pret ziemu, liecina ne vien sniega prognozes, bet arī pārdošanas rādītāji. Šogad no augusta līdz oktobrim pārdots par 45% vairāk ziemas riepu nekā šajā pašā periodā pērn. Šis fakts liecina, ka iedzīvotāji arvien rūpīgāk izvērtē savus laika resursus, nenogaidot līdz pēdējam brīdim - 1.decembrim, kad Latvijas teritorijā ir noteikts, ka transportlīdzeklim jābūt aprīkotam ar ziemas apstākļiem atbilstošām riepām. Minētos pārdošanas rādītājus ietekmējuši arī ekonomiskie apsvērumi, proti, liela daļa autobraucēju izmantojuši iespēju iegādāties ziemas riepas jau augustā – pirms sezonas akciju laikā,” stāsta „Gros Auto” pārstāve Kristīne Kalēja, norādot, ka šajās nedēļās vēl ir izdevīgs moments, kad paspēt iegādāties ziemas riepas „Gros Auto” bez stresa, izmantojot atlaides līdz 39% un iegūt papildus labumus, pasūtot tās pa tiešo no Goodyear noliktavas. „Gros Auto” piedāvā šogad arī unikālu iespēju GROS AUTO interneta veikalā igrosauto.lv individuāli pasūtīt jebkuras Goodyear riepas, kas nav uz doto brīdi pieejamas Latvijā un saņemt papildus 5% atlaidi.

„Gros Auto” eksperti norāda, ka likumdošanā noteiktajai kārtībai, kā arī ziemas riepu protektora minimālajam atļautajam dziļumam 4 mm ir vistiešākā saistība ar pašu autobraucēju drošību, jo gaisa temperatūrai pazeminoties zem +6 °C, vasaras riepu gumija sacietē, kas samazina riepu saķeri ar ceļa segumu.

Atis Bērziņš, „Gros Auto” riepu menedžeris: „Pieļaujamais protektora dziļums ziemas riepām ir 4 mm. Ja tas ir mazāks, palielinās t.s. akvaplanēšanas risks, kas nozīmē, ka auto uz ceļa kļūst nedrošs. Otrkārt, vēlamies īpaši atgādināt autobraucējiem, ka tikai ar riepu nomaiņu vien, nedrīkst uzskatīt, ka auto ir gatavs ziemai. Lai izvairītos no nepatīkamajiem ‘pārsteigumiem’, kādus sagādā sals un ledus, kā arī uz ceļiem izkaisītās smiltis un sāls, svarīgi ir veikt pilnīgu auto sagatavošanu ziemai, tostarp filtru un šķidrumu nomaiņu, akumulatora pārbaudi un citas tehniskas nianses.”

„Gros Auto” prognožu konkurss turpināsies līdz Rīgā uzsnigs pirmais sniegs, kad precīzākās prognozes autors saņems balvā Goodyear ziemas riepas. Vairāk par prognozi www.grosauto.lv
 

 
Visi komentāri
 
284338. viesis 14.novembris 2011 14:08
0 0 Atbildēt

Sveiciens iauto lasītājiem- teju mēnesi biju pazudis no iauto ekraniem. Vecums nāk virsū kā mākonis - beidzot arī klāt pirmie kontakti ar dakteriem. Ja par tēmu - tiešām, mūsu autovadītāji kļuvuši apzinīgāki. Jau pašlaik teju visos riepu servisos rindas un pieraksts. Laikam jau cilvēkiem arī vairāk naudas, krize būs jau driz pārvarēta. Lielākā daļa gan liek virsū lietotās ziemenes - kā saka, vienai sezonai. Bet arī labi. Kad uznāks sniegs, vairums jau būs gatavi drošākai braukšanai. Pats arī šonedēl sākšu tās lietas kārtot.

284346. viesis 16.novembris 2011 8:51
0 0 Atbildēt

Latvijas autobraucēji prognozē ...iedomājos bariņu autobraucēju,

kuri sēž aplī ap degošu vasaras riepu, ritmiski dauza ar ātrumkloķiem

pa gaisa filtru korpusiem, un tikpat ritmiski korī dūc "āummm, āummm...".

Un galvenais šamanis Michelin tūskas vīriņa izskatā izpilda rituāldeju :-)

284377. viesis 22.novembris 2011 12:31
0 0 Atbildēt

Jāsaka, ka drīzāk šobrīd vairums mūsu autovadītāju ir jau pārcentušies - dragā pa tīru asfaltu un bruģi ar naglenēm... Bet, laika veči sniega prognozes sāk atcelt uz arvien vēlākiem srokiem. Nupat dzirdēju prognozi, ka nopietnāks sniegs un sals reali gaidāms ne ātrāk kā otrajā decembra dekādē.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti