Auto spoguļu zādzības samazinās par 40 procentiem 5

 
24.novembris 2011 13:43

Apdrošinātāja „Balta” dati par auto detaļu zādzībām rāda, ka vidējais automašīnu spoguļu zādzību skaits mēnesī ir krities par 40 procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, kad šo detaļu zādzības sasniedza rekordapmērus.

Tādējādi, pateicoties pagājušā gadā uzsāktajai spoguļu marķēšanai, ir izdevies ievērojami samazināt zagto detaļu atkārtotu apriti.

Pašlaik mēnesī vidēji tiek saņemti 45 KASKO atlīdzību pieteikumi par nozagtiem atpakaļskata spoguļiem vai to stikliņiem. 2010. gadā šis rādītājs sasniedza vidēji 75 pieteikumus mēnesī, martā pat pakāpjoties līdz 110 pieteikumiem.

Vidēji abu spoguļu nomaiņa izmaksā aptuveni 300 latu, savukārt nelegālajā tirgū viens spoguļa stikliņš maksā aptuveni 20 latu. Tādējādi šis zagļu rūpals joprojām ir ļoti izplatīts, un to veicina arī salīdzinoši vienkāršā spoguļu iegūšana. Visbiežāk zagļi nozog abus atpakaļskata spoguļu stikliņus, savukārt, ja tos ir grūtāk noņemt, spoguļi tiek nozagti ar visiem korpusiem.

„Pagājušā gada martā „Balta” sāka piedāvāt saviem klientiem bezmaksas spoguļu marķēšanu, kas tika veikta jauno detaļu uzstādīšanas laikā, lai novērstu atkārtotu spoguļu zādzību un nonākšanu nelegālajā tirgū, jo, kā liecina statistika, 15 procentos gadījumu klientiem nākas saskarties ar atkārtotu detaļas zādzību. Marķēšana ir nesusi cerēto rezultātu, un kopš tās uzsākšanas mēs neesam reģistrējuši nevienu marķēto spoguļu atkārtotas zādzības gadījumu. Tomēr vēlos vērst autovadītāju uzmanību uz to, ka spoguļi joprojām ir iecienīts mērķis zagļu vidū. Zagļi ir īpaši iecienījuši BMW markas automašīnu spoguļus – puse no visām reģistrētajām atlīdzībām ir tieši par šīs markas automašīnām,” skaidro Ingus Savickis, apdrošinātāja „Balta” Atlīdzību direktors.

Pērn apdrošinātāja „Balta” kopējā atlīdzībās izmaksātā summa par spoguļu un to stikliņu zādzībām sasniedza 254 500 latu. Šogad šis apjoms ir krities, un 10 mēnešu laikā atlīdzībās ir izmaksāti 154 425 lati.

 
Visi komentāri
 
284410. viesis 25.novembris 2011 13:20
0 0 Atbildēt

šaubos, vai nu tieši marķēšana ir galvenais faktors, kas samazināja auto spoguļu zādzības. Drīzāk, paši īpašnieki ir vairāk sākuši domāt par spoguļu aizsardzību ar DAŽĀDĀM mehaniskām un elektroniskām metodēm. Arī marķēšanu. Un tas ir izdevies, situacija ir uzlabojusies. Atceros, ka arī padomjlaikos 70-to gadu beigās bija līdzīgs auto spoguļu zagšanas bums. Toreiz cīņā pret zagšanu autovadītāji spoguļiem montēja klāt sliedi, un atstājot auto spoguli noņēma nost. Bijuši arī citi populāri kampaņveidīgi auto daļu zagšanas gadījumi: masveidā tika zagti auto riteņu dekoratīvie diski, stiklu tīrītāji, hromētās uzlikas, prieksējie stikli, žiguļu priekšējās restes, 2105 žiguļu lukturu bloki, pat arī visu riteņu komplekti. Joprojām modē ir auto radioaparātu zādzības , pat neskatoties uz to zemo cenu tirgū. Bet laiki mainās, tendences arī.

284426. viesis 28.novembris 2011 9:07
0 0 Atbildēt

kāds vispār iemesls, lai zagtu mašīnām spoguļus?

284430. viesis 28.novembris 2011 9:21
0 0 Atbildēt

tas laikam taapeec ka vnk lielaakajai dalai vair snav spogulu

284444. viesis 28.novembris 2011 12:50
0 0 Atbildēt

es domāju ka šis jaunas izgudrojums ar spogulu markēšanu ir ļoti noderīgs un katram cilvēkam vaidzētu nomarkēt savus mašīnas spoguļus

284474. viesis 1.decembris 2011 9:25
0 0 Atbildēt

Tas viss mazliet atgādina farmācijas biznesu...

Kādreiz zaga lukturus, tad Autonams nāca klajā ar marķēšanu.

Tagad zog spoguļus, atkal Automans piedāvā marķēšanu.

Kas tālāk... zags glušakus? Un atkal Autonams piedāvās marķēšanu.

Žēl ka gudri cilvēki izdomāja sekretkas ļitakiem, šajā lauciņā Autonams ar marķēšanu nevar nopelnīt...

Dīvaini, ne...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti