Aicina izmantot alternatīvu degvielas veidu – autogāzi 3

 
2.decembris 2011 7:58

Sekojot tirgus pieprasījumam un jaunākajām tendencēm degvielas tirgū Autonams kopīgi ar Inchcape, Latvija Statoil, Sixt Leasing, CSDD un banku Swedbank uzsāk autogāzes popularizēšanas un atbalsta kampaņu „Maini degvielu. Maini vidi”.

Tās ietvaros aicinās autovadītājus izmantot alternatīvo degvielas veidu autogāzi, piedāvājot jaunus risinājumus. Ir aprēķināts, ka izmantojot jaunākās paaudzes autogāzes iekārtas, izdevumus par degvielu iespējams samazināt uz pusi, un uzstādīšanas izmaksas atpelnīt pusgada laikā.

Pakāpeniski pieaugot naftas un naftas produktu cenām, mainās pircēju pieprasījums un degvielas patēriņa tendences. Autovadītāji meklē ekonomiski izdevīgākus un videi draudzīgākus degvielas veidus. Notiek ne tikai autoparku „dīzelizācija”, bet strauju popularitāti iemanto arī autogāze. Pēc CSDD datiem pēdējā gadā divkāršojies mēneša laikā ar autogāzi aprīkoto automašīnu skaits, šā gada oktobrī pārsniedzot 600 mēnesī uzstādīto iekārtu skaitu.

Autogāze šobrīd ir izdevīgākais „alternatīvās degvielas” veids. Braukšanas izdevumus tas samazina līdz pat 60%, bet vidēji aktīvs autobraucējs, mēnesī nobraucot aptuveni 2000 km, autogāzes uzstādīšanas izmaksas var atpelnīt jau pusgada laikā.

„Gāze ir viens no alternatīvajiem degvielas veidiem, kurš ir lētāks par benzīnu un kura popularitātes pieaugums ir tieši proporcionāls citu degvielas veidu cenu kāpumam. Otrkārt, gāze ir zaļāks degvielas veids, radot par vismaz 20% mazāk CO2 izmešu. Šo iemeslu dēļ pēdējā laikā automobiļu aprīkošana ar gāzes iekārtām ir kļuvusi aizvien populārāka – gāzes auto pieaugums gada laikā ir vairāk nekā divas ar pusi reizes,” skaidro CSDD Tehniskās kontroles un sertifikācijas inspekcijas vadītājs Jānis Liepiņš, kura pārraudzībā esošā institūcija veic autogāzes iekārtu kvalitātes un drošības kontroli gan pie uzstādīšanas, gan ekspluatācijas laikā, veicot ikgadējo transportlīdzekļu tehnisko apskati.

„Sekojot līdzi jaunākajām tendencēm, kas šobrīd pastāv degvielas tirgū, kopīgi ar partneriem esam pārliecinājušies, ka autogāze kā ilgtspējīgs resurss ir šodienas un nākotnes auto tehnoloģija. Ņemot vērā arvien pieaugošo pieprasījumu pēc autogāzes, saredzējām nepieciešamību radīt jaunus atbalsta mehānismus un risinājumus, kas pāriešanu uz autogāzi un tās lietošanu padarīs vēl izdevīgāku, drošāku un videi draudzīgāku nekā līdz šim,” uzsver Autonams valdes loceklis Edvīns Panders.

Kampaņas ietvaros autogāzes iekārtu uzstādīšanai Autonams Rīgas klientu apkalpošanas centrā vai pie autorizētājiem partneriem arī citviet Latvijā būs iespējams saņemt aizdevumu Swedbank ar īpašiem nosacījumiem. Savukārt Sixt Leasing uzņēmumiem piedāvās metodoloģiju Sixt TCO (Total Costs of Ownership), kas ļaus aprēķināt vidējās auto izmaksas mēnesī, vērtējot dažādus kritērijus, tādējādi piemeklējot sev visizdevīgāko autoparka risinājumu.

Apmierinot autovadītāju augstās prasības pret drošību, Autonams autovadītājiem piedāvās 4. paaudzes Plus (4+) autogāzes iekārtas, kas atbilst visaugstākajiem Eiropas drošības standartiem. 17 gadu pieredze auto tehnoloģiju ieviešanā, ražošanā un uzstādīšanā nodrošina uzticību un augstākās kvalitātes servisu, kas patērētājiem garantē drošību autogāzes uzstādīšanā un uzturēšanā. Turklāt 4+ paaudzes autogāzes komplekti samazina izdevumus par auto degvielu līdz pat 45%.

Viens no kampaņas jaunumiem ir piedāvājums iegādāties jaunas automašīnas, kas jau aprīkotas ar autogāzes iekārtām. Jauns auto un jauna degviela ir iespēja pamatoti izvēlēties visatbilstošāko risinājumu, atkarībā no auto markas, modeļa un plānotā nobraukuma. „Ieguldījumi degvielā šobrīd ne vienam vien autobraucējam ir lielākais izmaksu avots automašīnas lietošanas laikā. Tāpēc mēs esam pagodināti būt pirmie oficiālie dīleri Latvijā, kas jau tagad saviem klientiem piedāvā iegādāties pilnīgi jaunas Ford automašīnas, kas aprīkotas ar gāzes iekārtām, turklāt, nodrošinot tām 5 gadu garantiju,” uzsver Inchcape uzņēmumu grupas vadītājs Latvijā Andris Kulbergs.

Paredzams, ka kampaņas veiksmīga norise ilgtermiņā varētu sekmēt Latvijas pietuvošanos „Eiropa 2020” stratēģijai, kura paredz CO2 emisiju samazināšanos par 20% līdz 2020. gadam.

 
Visi komentāri
 
284484. viesis 2.decembris 2011 12:00
0 0 Atbildēt

Kāda gāzes ierīce jāuzstāda, lai izmaksas būt 7000 Ls?

Es par to kredīta piedāvājumu www.autonams.lv/auto-gaze/autogaze/kredits/

284492. viesis 3.decembris 2011 13:13
0 0 Atbildēt

Tā nav parastā gāze, tā ir autogāze. Tāpēc arī iekārtas nav gāzes, bet autogāzes. Nu ķipa līdzīgi kā ar mersi - tāds pats kā visi citi, tikai par bļembuku x2 cena...

284527. viesis 7.decembris 2011 13:14
0 0 Atbildēt

Žēl ka pie mums nevar izmantot cng, vai erdgas- saspiestu dabasgāzi, jo lividētas visas uzpildes stacijas kur to varēja uzpildīt. Opel Zafira un Fiat Multipla izlaiž ar jau iebūvētu šādu sistēmu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti