Jaunais Kia Soul ražošanas modelis saglabā konceptauto vārdu 2

 
26.maijs 2008 9:08

Kia Motors Corporation apstiprinājis, ka jaunais Kia modelis saglabās konceptauto SOUL būtību un vārdu. Pirmo reizi SOUL kocpetauto tika prezentēts 2006. gada Ziemeļamerikas Starptautiskajā auto šovā Detroitā, bet šīgada martā Ženēvas auto izstādē tika demonstrēti trīs SOUL konceptauto.

Jaunais Kia Soul modelis pilnībā atbildīs Kia būtībai – auto sirdī jauniem cilvēkiem, un sniegs plašas iespējas personiskai izpausmei. Jaunā Kia Soul pasaules pirmizrāde plānota šī gada oktobrī Parīzes Auto šovā.



Kia Motors Corporation Starptautiskā biznesa nodaļas vecākais vice-prezidents un tehniskais direktors Houng – Keun Lee uzsver: „Pēc trīs SOUL konceptauto prezentācijas šopavasar Ženēvā un citos starptautiskos pasākumus, mediju un sabiedrības reakcija ir bijusi ļoti pozitīva. Šis aspekts un fakts, ka SOUL konceptauto gan tehniski, gan pēc būtības ir ļoti tuvi jaunajam Kia Soul ražošanas modelim, mudināja mūs saglabāt šo nosaukumu.”

„Trīs SOUL konceptauto atklāj Kia aizraujošo pusi. Tas nozīmē izaicinājumu ierastajam auto aprīkojumam un jaunas, daudz plašākas iespējas šī nākotnes auto īpašnieku personības izpausmei. Šis auto uzsver īpašu pieeju – Kia īpašnieks ir sirdī jauns, neraugoties uz gadu skaitu!” piebilda Lee.

Trīs konceptauto SOUL Diva, SOUL Burner un SOUL Searcher radījusi Kia Eiropas dizaina komanda Gregory Guillaume un Kia galvenā dizainera Peter Schreyer vadībā. Šī trijotne tika attīstīta, baltoties uz oriģinālo SOUL konceptu, ko ciešā sadarbībā izveidoja Kia Kalifornijas un Korejas dizaina studijas un ar ko plašāka publika tika iepazīstināta 2006. gadā Detroitā.

Komentējot oriģinālā, 2006. gadā Detroitā prezentētā konceptauto nosaukumu, Kia Motors galvenais dizainers Amerikā Tom Kearns saka: „Mēs vēlējāmies iedvest dzīvību šai auto modelī, piešķirt tam dvēseli. Un vārds „soul” angļu valodā ir homofons pilsētas nosaukumam „Seula”, kur atrodas Kia Motors galvenā mītne.”

Kia galvenais dizainers Peter Schreyer SOUL nosaukumu komentē šādi: „Vārds SOUL simbolizē, kā cilvēki ar šī auto palīdzību varēs izpaust savu būtību. Ar daudzo papildiespēju, krāsu variāciju un aksesuāru palīdzību Kia Soul īpašnieks varēs personalizēt savu auto un padarīt to par savas personības spoguli.”

Šī gada Parīzes Auto šova gaidās Gregory Guillaume piezīmē: „Jaunais Kia Soul neturpinās kādu jau esošu auto modeļu līniju, bet gan ieviesīs pilnīgi jaunas vēsmas Kia globālajā piedāvājumā. Līdz ar to tas ir pat nedaudz dumpiniecisks! Ženēvā prezentētais SOUL trio bija kā apetītes rosinātājs jaunā modeļa prezentēšanai Parīzē. Un pircēji var būt pilnīgi pārliecināti, ka jaunais Kia Soul modelis ietvers sevī esenci no visiem trīs eksistējošiem SOUL konceptauto modeļiem.”

Jaunais Kia Soul izaicina jebkuru auto klasifikāciju un aicinās tā lietotājus veidot emocionālu saikni ar savu jauno dumpinieku auto! Šo auto sāks ražot 2008. gada septembrī Korejā un tā radošā platforma sniegs plašas izpausmes iespējas ikvienam Kia Soul īpašniekam.
 
Visi komentāri
 
257563. viesis 26.maijs 2008 18:14
0 0 Atbildēt

Vai tik dizaineri nav atbēguši no Škodas -nu dikti līdzīgs bija koncepts Škoda YETI pirms kādiem pieciem gadiem.Aizmugures lukturi 1:1 kā Roomster.

277559. viesis 15.jūnijs 2010 1:25
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti