Krievu smagais artilērijas kāpurķēžu vilcējs Latvijas laukos (+ FOTO) 32

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 15.novembris 2020 10:04

Braucot uz Rēzekni pa Gulbenes šoseju, netālu no Dricāniem redzams šāds padomjlaiku 50.gadu monstrs.

Tas ir AT-T jeb smagais artilērijas kāpurķēžu vilcējs, kas izgatavots uz padomju armijas vidējā tanka T-54 bāzes. Internetā atrodamā informācija liecina, ka tā ražošana sākusies 1950.gadā. Vilcējam iebūvēts 415 Zs motors, kas uz šosejas ļāva sasniegt 35 km/h. 20 tonnas smagais transportlīdzeklis varēja vilkt līdz pat 35 t smagu piekabi vai transportēt 16 cilvēkus plus četrus kabīnē (ar vadītāju). Kabīne, starp citu, tika aizgūta no kravas automobiļa ZIS-150/ZIL-164.

AT-T spēja pārvarēt 1,1 m dziļus ūdens šķēršļus un tika izmantots ne tikai transportēšanai, bet arī citiem nolūkiem, piemēram, aprīkots ar speciālu frēzi tas spēja rakt tranšejas vai iztīrīt ceļus un laukumus sarežģītā apvidū tad, ja bija komplektēts ar buldozera vērstuvi (lāpstu).

AT-T uz 100 kilometriem patērēja 140 litrus degvielas un 4 litrus eļļas.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Labais 15.novembris 2020 10:53
3 0 Atbildēt

Esmu ievērojis - stāv jau vairākus gadus, tyagad izskatās labāk, iespējams, ir nokrāsots. Stiklus gan kāds nelabvēlis, laikam speciāli apskādējis

viencexperc 15.novembris 2020 10:59
7 28 Atbildēt

Es zinu vienu tautu, kuri arī, tieši tāpat kā iauto, slavināja un priecājās par krievu tehniku, kurai "analogov ņet". Un kā beidzās, visiem zināms.

Zaudēja pusi karabahas, un ja Pašimjans netiks nomests, zaudēs arī otru pusi.

Bet normālie cilvēki priecājas. NATO jau pārņem savā kontrolē Kaukāzu.

Kas būs nākošā? Gruzija, Inguši? Tie arī slavina krievu sūdus.

taisni vai interesanti 15.novembris 2020 11:17
21 3 Atbildēt

Kur var redzēt, ka iAuto slavina?, tur kāds zemteksts iepīts vai kā? Es, kā lasītājs parastais, redzu tikai fakta konstatēšanu. Bet, jā - manuprāt, šāda tehnika ir interesanta un tur tev taisnība - analogov ņet - neko tādu mūsdienās neredzēt, ja nu vienīgi muzejā, bet expertaprāt, tie tak visi jānodedzina

Pļurkt 15.novembris 2020 12:54
14 5 Atbildēt

viencexperc, dzer mazāk, tad nevajadzēs visādus savus sacerētus murgus rakstīt!!

NATO uz Armēniju ir pilnīgs pox - neies jau cīkstēties ar Turciju!

Gruzija vēl joprojām nav Krievijas province tikai un vienīgi pateicoties NATO aktīvai rīcībai un ES!

+++++

Armēnijas krīzi kā reiz Maskava ievārīja un lai Maskava arī tiek galā. Tāda ir NATO nostāja.

viencexperc 15.novembris 2020 13:00
2 8 Atbildēt

Turcija ir NATO valsts?

Apskaties.

Šumba 15.novembris 2020 15:07
7 1 Atbildēt

Protams, ka ir,- jau no 1952.gada, pamuļķi!!!

iAuto 15.novembris 2020 15:12
5 1 Atbildēt

Jā, Turcija ir Nato dalībvalsts

Globalexpert 15.novembris 2020 21:56
8 1 Atbildēt

Izrādā, ka ne tikai no auto neko nesajēdz, ak tu stulbais neglītais impotent.

viencexperc 15.novembris 2020 18:10
3 6 Atbildēt

Redzi, tev gudri cilvēki raksta, ka Turcija ir Nato valsts. Tātad, izlasi vēlreiz savu komentāru, un padomā, kādu baklažānu tu sarakstīji.

1) Kā var būt NATo pilnīgs pox, ja pati turcija arī ir Nato.

2) Ja Nato sagribēs ( turcija) un Gruzija kaut ko labu piedāvās, Nato ( turcija ) arī gruzīnu strīdīgās teritorijas atgriezīs, un izvietos Nato ( turcijas) karaspēku Gruzijā.

3) Un Armēnijas krīzi ievārīja paši Armēņi, un tāpēc NATO nostāja ( turcijas) ir palīdzēt azeriem iegūt vēsturisko taisnīgumu, bet armēņi kopā ar krieviem varēs raudāt par to, ka Kaukāzā ir NATO ( turcija)

Pļurkt 15.novembris 2020 18:22
6 1 Atbildēt

Dzer mazāk, stulbeni, tad nevajadzēs glupības sacerēt un tās te smērēt!

VISI azerbaidžāņi ir PĀRVIETOTI uz to vietu ko pašlaik sauc par Azerbaidžānu, jeb precīzāk sakot visi tjurki it kā azerbaidžāņi dzīvo armēņu, dagestāniešu un albāņu zemē!! Kurā vismaz armēņi ir dzīvojuši un VĒL JOPROJĀM dzīvo vismaz pēdējos 4 000 (četri tūkstoši) gadu.

-------------------

Lasīt iemācies, stulbeni!

Pļurkt 15.novembris 2020 18:25
6 1 Atbildēt

Un ja runā par Kalnu karabahu (kur nospiedošā vairumā dzīvoja un vēl joprojām dzīvo armēņi), tad Maskava to visu pievienoja pie Azerbaidžānas 1920 - 21. gadā!

viencexperc 15.novembris 2020 18:48
0 6 Atbildēt

an pie pļurkt ir tas, kurš tur dzīvoja ilgāk. Tas ir tas pats, kas spriest, kas Palangā dzīvoja ilgāk - kurši, latvieši vai lietuvieši?

Armēņi ir krievu sabiedrotais, un dabūja pa pakaļu tā, ka visi sūdi izleca. Bet turcija ir mūsu sabiedrotais, kas patrulēja pa baltijas gaisa telpu, un slāna krievus tā, ka tie tēlo ka nekas nav noticis.

Lidmašīna, Sīrija, Lībija un tagad helihopters virs armēnijas.

Krievi šķīst no mūsu sabiedrotā tā, ka sula tek.

Pļurkt 15.novembris 2020 18:51
6 1 Atbildēt

Ej salāpies, stulbeni!

GB12 16.novembris 2020 11:26
4 1 Atbildēt

Kārtējais šaurpierainais "armēņiem nepienākas, jo viņus krievi atbalsta" arguments. Varbūt ir vērts padomāt, kāpēc Armēnija ir kļuvusi par RU sabiedroto?

KK vēsturiski (jau kopš 7.gadsimta pirms Kristus, līdz 17. (laikam) gadsimtam, tobiš, Persijas karam) ir bijusi armēņu zeme. Kāds tur vēsturiskais taisnīgums? Tikpat labi tad par vēsturisku taisnīgumu varētu uzskatīt Krievijas vēlmi paķert daļu Latvijas teritorijas, Latgali, piemēram...

EXPERTAM 15.novembris 2020 11:22
16 7 Atbildēt

Šodienu velti pārskatot savas mājas - ja atrodi kādu vectēva, vecmammas, tēva, mātes padomjlaiku priekšmetu, noteikti iznīcini, citādi mēs domāsim, ka tu slavini krievus un krievu laikus, pabraukā pa mājām, uzskaiti, kam vēl pagalmā žiguļi, MTZ un cita krievu tehnika - pret tiem būs jāvēršās kā pret valsts nodevējiem! Nezinu tik kā tiksi galā ar Pļurkt - viņam un viņa sosediem daudz tādas tehnikas un viņi ir nopietni vīri - tos tu tā nevarēsi ap*irst kā iAuto

Rr19 15.novembris 2020 16:03
7 2 Atbildēt

Guļamrajoni arī jānojauc,visi celti,padomju laikos.

GB12 16.novembris 2020 11:28
7 0 Atbildēt

Jopcik, man kolekcijā ir daudz padomju mēroga modelīšu. Varbūt VDD vajag apciemot manu necilo mitekli...

Zārks,arī uz īri 15.novembris 2020 11:41
1 4 Atbildēt

Akcija Novembra Nem divus bet maksā kā pa trim,visa info-debesis.lv

visa jauda dūmos 15.novembris 2020 21:30
1 0 Atbildēt

Sboros gadījās saskarties ar padomju tjagaču,šī pēcteci,nu sūds,vajadzēja laicīgi aizņemt vietu kalniņā,lai ierūktu.Tad bija poļu manta,uzvara būtu mūsu,ja gadītos.

padoms expertam 16.novembris 2020 16:40
4 2 Atbildēt

vairāk lasi, skaties tv un vairāk interesējies pirms izliksies par visgudrīti - Turcija kā reiz ir ļoti šaubīgs NATO un ES partneris - vai esi aizmirsis kā Erdogans krievu lidmašīnu notrieca, bet pēc tam metās caram pie kājām, vai neesi dzirdējis par to kā Turcija pretēji NATO interesēm pirks krievu pretgaisa aizsardzības iekārtas, vai kā nemitīgi šantažē ES izspiežot miljonus par bēgļu noturēšanu?

viencexperc 16.novembris 2020 23:35
1 2 Atbildēt

Skatos, ka tu pats skaties TV, jo erdogans pie kājām nemetās. Izlasi ko Erdogans rakstīja. Viņš rakstīja atvainošanos PILOTU ĢIMENĒM. Tur nebija neviena vārda par putinu vai krieviju. Un viņš pateica, ka ja vajadzēs, notrieks vēl. Un to izdarīja Lībijā, kad krievi pašķīda tā, ka slapja vieta nepalika.

Un apskaties, kas notika ar vienu krievu helihopteru Armenijā, pirms kara beigām. Un kas tagad ir Karabahas dienvidu daļā. Krievi teica, ka turku nebūs. Bet turki atrodas Karabahas dienvidu daļā, kā miera uzturētāji.

...

Turcija grib uzbūvēt savas pretgaisa raķešu sistēmas. Tāpēc ASV viņiem nepārdeva. Un turki nopirka no krieviem, kuri cenšas pielīst Erdoganam, jo tas Lībijā kontrolē lielākās ostas un pašu Lībiju. Bet krievi - Lībijas naftas laukus un Lībijas "partizāņus". Tikai lieta tā, ka krievi to naftu nevar pārdot, jo ir sankcijas. Bet Turkiem nav ko tirgot, jo viņiem tur ir ostas, bet nav naftas. Un sankcijas neattiecas, jo de jure - turcija kontrolē Lībijas oficiālo pusi.

Krieviem kļuva ļoti bēdīgi ar turciju, tāpēc KRIEVI metas ceļos turkiem. Un pārdos kaut Sibīriju. lai Turki neapvainojas. Pārdeva s400, zinot, ka turki tās izjauks un uzbūvēs savas. Kurš kuru piesmēja? Un kurš kuram metas ceļos?

Un tagad ir vēl trakāk. Jo Turcijas klātbūtne Karabahā, rosinās brīvību un atticības ar Turciju citām kaukāza valstīm .

p.s.

Un atceries, ko erdogana padomnieks teica -

"Mēs ar krieviju karojām 15 reizes, un karosim vēl"

Tāpēc krievi nomīzušies. Turcija tā nav Latvija, pie kuras teritorijas var pielidot ar lidmašīnu un latviešiem jau bikses pilnas.

viencexperc 16.novembris 2020 23:49
0 1 Atbildēt

ja turcija sāks karu ar krieviju, krievija pašķīdīs. Pirmkārt, Turku armija ir modernāka par krievu elites vienībām, otrkārt - krievijā dzīvo 20 miljoni musulmaņu, treškārt - vai krievijas karaspēka elite - čečeni un citi dagestāniesi, kuri ar prieku brauca uz Ukrainu, karos pret savējiem?

To saprot arī punduris, bet lietotājs, kurš parakstījies kā "padoms expertam" skatās tikai ķiseļov TV un nemāk domāt patstāvīgi.

viencexperc 16.novembris 2020 23:44
1 1 Atbildēt

un apskaties, kas vada Krievijas miera misiju Karabahā?

Pateikšu priekšā - Dagestānā dzimis AZERBAIDŽĀNIS.

Armēnijā, Karabahā sēdēs azerbaidžānis, kurš skatīsies lai tur neviens nekarotu.

Arī punduris tā izdarīja, jo turki metās ceļos?

Vai otrādi - lai turki neapvainojas.

Pļurkt 17.novembris 2020 9:53
0 1 Atbildēt

viencexperc, vienkārši aizveries!!

Savu stulbumu jau parādīji šai pat topikā dažas rindiņas augstāk, kur neko par Turciju nezināji, pat to ka tā ir SENA NATO dalībvalsts.

BET te jau šādi apcerējumi!!!

Netēlo gudrīti par lietām no kurām tu neko nesajēdz!

viencexperc 17.novembris 2020 11:13
0 0 Atbildēt

Es zināju. Tu nezināji. Tāpēc tev uzrakstīju - Turcija ir NATO valsts?

Apskaties.

Jo zināju, ka ja es tev uzrakstīsu, tu neticēsi. Bet ja tu pats to izdarīsi, tad ticēsi vairāk.

Ja ja tu zināji, tad kāpēc tu uzrakstīji, ka NATO ir pox, kas notiek karabahā? Ja reiz turcija ir NATO, un turcija tur aktīvi piedalās, un tagad turcija kā miera uzturētāji kontrolē pusi karabaha, kā varbūt pox?

Pļurkt 17.novembris 2020 11:31
0 1 Atbildēt

Iespraud visus savus sacerētos vāvuļojumus dziļi sev dirsā, stulbeni!!

Tev pašam savajadzējās 2 darba dienas lai sajēgtu ka Turcija ir NATO valsts!

+++

Kādi vēl miera uzturētāji????? Tie kas sūtīja savus golovorezus sist armēņus, un sūtīja savu MODERNĀKO tehniku azerbaidžāņiem!

Jebkurš turks bez tulka palīdzības saprot jebkuru azerbaidžāni un otrādāk! Tā ir brāļu tauta, pret kuru turki nekad neies.

p.s. saprot viens otra valodu krietni labāk kā kurzemnieks latgalieti!!

turki noslepkavoja 1,5 miljonu armēņu un atņēma tai 5/6+ zemes, uz kurām pašlaik dzīvo.

================

Nu stulbenis!!

Mazāk skaties ķiseļovščinu, stulbeni!

LASĪT IEMĀCIES UN GALVENAIS SAPRAST KO ESI IZLASĪJIS!!

viencexperc 17.novembris 2020 14:13
0 0 Atbildēt

NATO izdrāza tavus krievus Karabahā.

Un krieviem( armēņiem) vajadzētu atņemt visu zemi, ja to tik māk kā melot un zagt.

Pļurkt 17.novembris 2020 14:32
0 1 Atbildēt

Iespraud visus savus sacerētos vāvuļojumus dziļi sev dirsā, stulbeni!!

Tev pašam savajadzējās 2 darba dienas lai sajēgtu ka Turcija ir NATO valsts!

==========

LASĪT IEMĀCIES UN GALVENAIS SAPRAST KO ESI IZLASĪJIS!!

viencexperc 17.novembris 2020 14:11
0 0 Atbildēt

www.aljazeera.com/news/2020/11/...-in-azerbaijan

Kā tad nebūs? Jau lemj cik daudz būs.

Bet runājot par ķiseļovčinu, krievi ir armēņu sabiedrotie, un lej propogandu par armēņiem un pret Turciju ( NATO)

Tā ka tu esi ķiseļšova klients. Es nē.

Pļurkt 17.novembris 2020 14:33
0 0 Atbildēt

Iespraud visus savus sacerētos vāvuļojumus dziļi sev dirsā, stulbeni!!

Tev pašam savajadzējās 2 darba dienas lai sajēgtu ka Turcija ir NATO valsts!

==========

LASĪT IEMĀCIES UN GALVENAIS SAPRAST KO ESI IZLASĪJIS!!

NORČA 17.novembris 2020 17:33
0 0 Atbildēt

Man jau patīk lielvalstu politika .Savā starpā kāšķējas un viens otru neieredz . BET ja vaiga tad mierīgi pērk ienaidnieka tehniku .PIEMĒRAM -ASV ,RAĶEŠU dzinējus . Nu kur loģika -kaķiem jāsmejas

Krotow 8.marts 2021 16:47
0 0 Atbildēt

Vairs jau nepērk, tagad viņiem ar SpaceX pietiek.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti