Ķiveres ienāk pilsētā – liels skaits ceļu satiksmes dalībnieku pulcējas, lai rosinātu izmantot ķiveres 12

 

Foto: Publicitātes attēls

Deep White | 7.septembris 2022 11:55

Ik gadu rudenī Rīgā ierodas studenti un atgriežas tie, kas vasaru vadījuši ārpus pilsētas. Pārvietojoties pilsētvidē, rīdzinieki mēdz pārvērtēt savas iemaņas, turklāt nelabprāt izmanto drošības aprīkojumu – ķiveres.

Lai veicinātu drošu ceļu satiksmi pilsētvidē un aktualizētu drošības jautājumus mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku vidū, 6. septembrī Rīgas centrā daudzi desmiti ceļu satiksmes dalībnieku pulcējās ķiveru parādē.

“Laikā, kad rūpes par ilgtspējību un zaļāku rītdienu daudzus mudina pārsēsties uz velosipēdiem vai elektriskajiem skrejriteņiem, mēs vēlamies motivēt pilsētniekus rūpēties arī par savu drošību. Ķivere ir nozīmīgs drošas satiksmes elements, un to nēsāt ir stilīgi un mūsdienīgi, kā apliecināja arī parādes dalībnieki. Bijām tiešām pārsteigti par ķiveru košo daudzveidību un dažādajiem radošajiem dizaina risinājumiem,” stāsta ķiveru parādes iniciatora – “Narvesen” Mārketinga un komunikācijas departamenta direktore Ilze Dumceva.

Kaļķu ielas un Z. A. Meierovica bulvāra krustojumā, laukumā iepretī “Narvesen”, 6. septembrī pulcējās vairāk nekā 50 satiksmes dalībnieku, kuri atbalsta drošu ceļu satiksmi un savu pārliecību pauda, demonstrējot, ka ķivere ir ne tikai drošības elements, bet arī stilīgs aksesuārs.

“Daudzās Eiropas pilsētās, kur infrastruktūra ir pielāgota velobraucēju un citu dabai draudzīgu transportlīdzekļu vajadzībām, ķiveru lietošana nav nepieciešama, taču Rīga šobrīd ir tikai ceļa sākumā uz ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam drošu infrastruktūru. Kamēr ejam šo ceļu, aicinām ikvienu rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un izmantot ķiveri!” aicina pilsētplānotājs Matīss Šteinerts.

Katrs pasākuma dalībnieks varēja saņemt kuponu, ko apmainīt pret sev tīkamu karsto dzērienu “Narvesen”, bet ikviens līdz 11. septembrim, dodoties uz jebkuru “Narvesen” tirdzniecības vietu ar savu ķiveri galvā vai pie rokas kafiju varēs iegādāties par 1 eiro.

 
Visi komentāri
 
Slinkais 7.septembris 2022 13:00
1 0 Atbildēt

no Liepājas rajona arī kads bija?))

Ķivere 7.septembris 2022 13:03
0 1 Atbildēt

ir katra paša izvēle, ja cilvēkam ir 2-3 galvas, tad kāpēc tērēties ķiverei?

Maisiņš vaig 7.septembris 2022 16:42
0 0 Atbildēt

Ja negrib vilkt ķiveri, lai uzvelk Maximas maisiņu, vismaz pēc tam būs vieglāk savākt šmuci! ;)

1984 7.septembris 2022 17:13
0 0 Atbildēt

Burbuļplēvēs vajag ietīties. Tad ķiveri un gāzmasku

eidis 7.septembris 2022 17:28
1 0 Atbildēt

Ir kāds labs pierādījums (aka statistika) cik bieži ķivere glābj / būtu glābusi? Man šķiet, ka ja brauc pa brauktuvi, ne trotuāru, nolidot uz galvas ir gaužām sarežģīti. Uz trotuāra gan nav problēmu - tur neviens negaida tādā ātrumā lidojošu rumpi un daudzi atradīsies kas izleks priekšā vai iebrauks sānos.

didzisk 8.septembris 2022 11:48
1 0 Atbildēt

Braucu ar ģimeni, kā muļķis skatījos visur citur, tikai ne uz ceļu. Kad ieraudzīju, ka meita priekšā ir apstājusies, sagrābu abas bremzes un pārlidoju pāri stūrei (palīdzēja arī tas, ka iepriekšējā nedēļā biju nomainījis bremzes, uzliku priekšā lielāku bremžu disku).

No deguna tecēja asinis. Tas ir, ne jau pa nāsīm - deguna gals nobrauca pa granti, saskrāpēja ādu. Nebūtu virs uzacīm bijusi 3 cm biezā ķiveres mala, noteikti būtu salauzis un vēl visa piere būtu lupatās. Un tas pie minimāla ātruma, visticamāk 5-10 km/h.

Jutos ārkārtīgi laimīgs, ka man tā ķivere bija galvā.

Citu reizi savukārt novembra beigās, laižu līkumā no kalna, redzu slapju asfaltu, ātrums pie 40... Izrādījās tas, kas atspīd ir ledus nevis slapjums. Dārgās, kvalitatīvās radžu riepas mani nepaglāba. Norāva ādu gan uz gurna, gan pleca, bet galvai nekas.

eidis 8.septembris 2022 13:54
1 0 Atbildēt

Pirmais kess ļoti margināls un rets. Domāju, ka pāri stūrei salauzt sprandu ir ļoti vienkārši un tur arī ķivere neko nedos.

Otrais keiss - kas liek domāt, ka plakaniski šļūcot kautkā vajadzētu ciest galvai?

Man ir pietiekama snowborda pieredze, kur dažādos ekesperimentos galva trāpa pa bisrsmu un brilles glābušas seju līdzīgi kā tev ķivere, bet uz velo es esmu ļoooooti tālu no tiem snowa eksperimentiem

1984 8.septembris 2022 17:22
2 0 Atbildēt

Didzi, nebrauc vairs ar riteni. Tā būs labāk, pašam un arī citiem

msh 9.septembris 2022 12:36
0 0 Atbildēt

Man ir jaunībā gadījies līdzīgā ātrumā pārlidot pār ragiem un dabūt bremžu kloķi iedūrušos augšstilbā - tur arī ķivere būtu palīdzējusi?

Abet par šitādu braukalēšanu ar ģimeni - prātīgais variants kā braukt kopā ar bērniem ir ar tandēmiem - visa ģimene brauc normālā ātrumā un sūdu taisīšanas varbūtība stipri samazinās. Mani vispār fascinē šitie braukalēšanas skati, princips tādai braukalēšanai ir "pabraukāsimies, paskatīsimies vai sīkais nepaskries zem kādas mašīnas".

iJuris 8.septembris 2022 9:11
1 0 Atbildēt

Ja vēl zem tām ķiverēm būtu drusciņ vēlme izdzīvot un domāt, ko dara kopējā satiksmē...

Ir pienācis rudens, un daudz lielāku akcentu vajag likt uz apgaismes ierīcēm, to pareizu lietošanu un atstarojošo ekipējumu. Daudziem ir vecas dzeltenās vestes kuras necik vairs neatstaro.

msh 9.septembris 2022 12:30
0 0 Atbildēt

Sūds par atstarošanu - veste neizskatās pēc satiksmes dalībnieka. Es septiņus gadus atpakaļ braucot tumsā pa A11 ar ričuku bez lukturiem bet vesti mugurā nevarēju saprast kāpēc katra otrā pretībraucošā mašīna nepārslēdzas. Atsākot braukt ar mašīnu sapratu - jo satiksmes dalībniekam kaut kas spīd, kamēr atstarojošs objekts ir zīme vai stabiņš ceļa malā; nakts tumsā uz tukšas šosejas ar atstarotājiem apkarinātu pretī braucošu velosipēdu ir gadījies atpazīt kā satiksmes dalībnieku tikai pārsimt metru attālumā. Pilsētā varētu būt bišķi labāk, bet tomēr.

Abet par apgaismojuma trūkumu - viss normāli - pie mums tāpat kā pie amerikāņiem velosipēdu uztver par sporta inventāru - tādam apgaismojumu nevajag

vecais 8.septembris 2022 17:36
2 0 Atbildēt

Man sīkais nokrita ar riteni, salauza roku. Ārsta pirmais jautājums, vai ķivere bija galvā? Nē nebija, un ja arī būtu, roku neglābtu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti