Autostāvvietā pie Centrāltirgus klientiem neizdod čekus, kas viņi ir 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.jūnijs 2015 22:51

Autostāvvietā pie Rīgas Centrāltirgus klientiem bieži netiek izdoti čeki, un stāvvietu apsaimniekojošās firmas finanšu rādītāji liek šaubīties, vai visi ienākumi tiek uzrādīti, šovakar vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Stāvvietā abpus tramvaja sliedēm un gar vairākiem Centrāltirgus paviljoniem maksāšanas kārtība ir kā pagājušajā gadsimtā - stāvvietu uzrauga vīri zaļās vestēs, skaidrā naudā iekasējot 1,50 eiro par stundu. No agra rīta līdz vēlai pēcpusdienai brīvu vietu stāvvietā atrast ir grūti, novērojuši raidījuma veidotāji, taču stāvvietu apsaimniekojošās SIA "Veiss U2" oficiālie finanšu dati liecina, ka no vienas stāvlaukuma vietas dienā tiek iekasēts pat mazāk nekā 2,39 eiro.

Rīgas dome un AS "Rīgas Centrāltirgus" vadība jau gandrīz desmit gadus solot izmaiņas, bet gadu no gada tieši šai privātfirmai izdodas noslēgt nomas līgumu ar "Rīgas Centrāltirgu" par stāvvietu izmantošanu.

"Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs sola, kas sūdzību gadījumā nekavējoties informēšot Valsts ieņēmumu dienestu (VID), taču arī VID veiktās pārbaudēs līdz šim nekādi pārkāpumi neesot atklāti.

"Veiss U2" direktore Ketija Deržaveca noliedz, ka viņas darbinieki krāptos, neizdotu čekus, un šādi palīdzētu firmai neuzrādīt visu peļņu. "Mēs varbūt nevaram tik konkrēti izkontrolēt, bet, cik man ir iespējams, es vienmēr kontrolēju un cenšos, lai tā nebūtu. Un puiši arī ir nobrīdināti, ka tā nevarētu būt," teica Deržaveca.

Pēdējais līgumu ar Centrāltirgu firma noslēgusi 2014.gadā, tā termiņš ir šī gada 31.decembrim. Interese par konkursu neesot bijusi liela - pieteikusies viena firma, kas arī uzvarēja.

Abramovs raidījumam skaidroja, ka informācija par pieteikšanos konkursā publicēta tirgus interneta mājaspalā, kā arī kādā nekustamo īpašumu iznomāšanas portālā, taču citas firmas, kas arī nodarbojas ar stāvvietu biznesu, šo konkursu neesot pamanījušas. Uzņēmuma "EuroPark" valdes loceklis Mārtiņš Meisītis raidījumam atzinis, ka uzņēmums labprāt būtu pieteicies strādāt Centrāltirgus stāvvietās, bet informācija par konkursu nebija pieejama.

 
Visi komentāri
 
LMT 14.jūnijs 2015 22:53
1 1 Atbildēt

Mmmm, jauns sponsors iauto parādījies?

iAuto 14.jūnijs 2015 22:58
1 0 Atbildēt

:)

GB12 15.jūnijs 2015 9:12
4 5 Atbildēt

Man vienmēr tur čeku ir devuši.

Ieva 15.jūnijs 2015 9:59
1 0 Atbildēt

Pārņems stāvvietas Ušakovs =Rīgas satiksme, pacels cenas un apmierināti tāpat nebūsim.

gg 15.jūnijs 2015 10:01
2 3 Atbildēt

kam Tev cheks.. LOL.. graamatvediibai laikam :D

sibemols 15.jūnijs 2015 10:04
1 10 Atbildēt

Valsts čakare mūs, malači ja māk apiet viņu, lai tā arī dara! Apnicis ir izdzīvot, gribas beidzot dzīvot! Ja man tirgū vajag ieskriet uz 10 min un man ir iespēja ar puišiem vienoties par 1eur man 100 gadus tos čekus nevajag!

imzz 15.jūnijs 2015 17:22
4 1 Atbildēt

Valsts čakare mūs, malači ja māk apiet viņu, - nožēlojama laviešu mazohista pozīcija: Tātad, ja valsts ( vai pašvaldība ) tevi čakarē, tad tevi kompensācijai pilnīgi apmierina situācija, ka kaut kādi privāti vīriņi, visticamāk, krievu ekszeki ir okupējuši kādu placi pilsētā un čakarē gan tevi, gan valsti.

kasinsh79 15.jūnijs 2015 10:42
6 1 Atbildēt

Jau vairākus gadus reizi brīvdienās lieku tur auto, ejot tirgū iepirkties. Agrāk - 1 LVL, tagad - 1,50 EUR (kalkulācija, kā ērtāk).

Reizēm iedod čeku, reizēm neiedod. Principā, jau lielāko vairumu uzraugu pat vaigā pazīstu.

trakulis 15.jūnijs 2015 19:50
2 1 Atbildēt

Labrīt!

Tas pats arī pie CSDD.

kasinsh79 16.jūnijs 2015 8:54
3 1 Atbildēt

Pie CSDD jāliek stāvvietā tajā teritorijā aiz bomja un ar uzraugu. Tur viss ar čeku vienmēr, kaut vai uz minūti iebrauci - 1,50 eur nopogāji :D

in 21.jūnijs 2015 2:22
0 0 Atbildēt

Es vienmer atrodu vietu un nemaksaju neko. Kara velna peec man jamaksa par stavvietu Ja as no tas tap at neredzu nekaadu labumu, tur vienmer ir piedrazaats, visi spraucas , apskrapee. Kaartiiba nav mainiijusies jau gadiem , vnk kaads no tas klust bagaataaks. Kapec man jamaksa par vietu kura principaa pieder visiem lv iedzivotajiem un tai vajdzetu buut bezmaksas. Mes jau taa jau maksaajam parspileti daudz nodoklus un nodevas ,valsts nelauj brivi elpot, katru gadu arvien vairaak.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti