Situācija uz Jūrmalas šosejas bez izmaiņām - āmuri brauc tuvāk kreisajai malai arī ar labu asfaltu (+ VIDEO) 130

 
iAuto | 12.decembris 2019 17:41

Savu kļūmīgo izpratni par to kā jābrauc pa Rīgas - Jūrmalas šoseju, kur brauktuve sadalīta trīs braukšanas joslās vienā virzienā, autovadītāji savulaik skaidroja ar to, ka labajā pusē ir sliktāks asfalts, taču izrādās, ka arī pēc remonta nekas nemainās - daļa joprojām turpina vilkties pa otro un trešo joslu, traucējot ātrāk braucošos.

Ar šo kaiti mēģināts cīnīties arī agrāk, taču redzams, ka nesekmīgi

Ceļu satiksmes noteikumu 85.punkts reglamentē transportlīdzekļu izkārtojumu uz brauktuves nosakot, ka ārpus apdzīvotām vietām jābrauc iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Ja braukšanai vienā virzienā ir divas vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai tad, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, kā arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.

Tāpat 86.punkts nosaka, ka apdzīvotās vietās, ja bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai vienā virzienā ir trīs vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai šādos gadījumos:
86.1. ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas;
86.2. lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā;
86.3. lai apturētu transportlīdzekli uz vienvirziena ceļa.

Diemžēl bieži vien autovadītāji ignorē minētās prasības, tādējādi traucējot vienmērīgu plūsmu un radot konflikta situācijas uz ceļa. Likumsargi cer, ka problēmas aktualizēšana un sabiedrības izglītošana vairāk veicinās šīs ceļu satiksmes noteikumu prasības ievērošanu.

Lai uzlabotu savstarpējās attiecības ceļu satiksmē, ievērosim ceļu satiksmes noteikumus un cienīsim viens otru.

iAuto papildinājums:

85. punkts nosaka - Ārpus apdzīvotām vietām jābrauc iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Ja braukšanai vienā virzienā ir divas vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai tad, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, kā arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.

113. punkts nosaka - ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru.

Portālā iAuto vēl par šo tēmu lasi:

 Video no Rīgas -Jūrmalas šosejas satiksmes 2017. gada februāris:

 
Visi komentāri
 
Toms 12.decembris 2019 18:52
69 9 Atbildēt

Oo jā, nekas nav mainījies, nezinu kas tos pidarus tur apmāca tajās autoskolās, bet šie cilvēki ir krietni bīstamāki par teju jebkuru kurš pārkāpj atļauto braukšanas ātrumu, jo viņi vienkārši neapzinās kur atrodās....

Vernons 12.decembris 2019 18:55
16 8 Atbildēt

Uupis!

wons 12.decembris 2019 19:03
32 3 Atbildēt

piekrītu autoskolas vajadzētu stingrāk sertificēt

reku 12.decembris 2019 21:56
10 7 Atbildēt

Autoskolas te ņepričom.Viņi eksāmenos brauca pareizi,rādīja pagriezienus un arī parakstu uz papīra uzlika ka pildīs noteikumus.Viņi iziet daudz nopietnāku apmācību nekā vecie padomju šoferi.Vaina nav skolās.

HE 13.decembris 2019 7:07
3 13 Atbildēt

Un tagad iedomājies tādu autovadītāju kurš kursus pabeidzis Valmierā , iebrauc Rīgā ierauga tramvaju un sākās panika.

Pļurkt 13.decembris 2019 10:49
11 2 Atbildēt

Nerakstiet pilnīgas muļķības!!!!

Man vēl šodien (pēc 40+) CSN un praktiskajā braukšanā ir krietni labākas un pilnīgākas, nekā nupat kā beigušajiem "labās" autoskolas Rīgā!!

Man IZSKAIDROJA CSN, aplūkoja kā rīkoties ekstremālās situācijās, regulāri braukājām pa Daugavpili un Rīgu, pie kam braukāt pa D-pils centru pat komunistu laikos bija sarežģītāk kā pašlaik pa Rīgu! Tagad autoskolās "māca" pēc eksāmenu biļetēm un regulāri braukā tos maršrutus, kuri ir iespējami eksāmenā.

===

Atšķirtība ir milzīga!

msh 12.decembris 2019 22:20
1 14 Atbildēt

Autoskolas? Vai tu apzinies cik lielā daļā latvijas autoskolu instruktoriem nemaz nav iespējas iedot saviem apmācāmajiem pabraukt pa šoseju ar divām joslām vienā virzienā? Ja man kaut kādus 12 gadus atpakaļ lietuvā uz palangas - klaipēdas šosejas nebūtu uz aizmugurējā sēdekļa sēdošais tēva draugs izskaidrojis, kāpēc man pa kreiso joslu braucot man aizmugurē viens midžinājās, es droši vien tikai salīdzinoši nesen būtu uzzinājis ka jāturas pie labās malas...

reku 12.decembris 2019 23:49
6 2 Atbildēt

Atkārtoju vēlreiz.Eksāmenā viņi visi brauc pareizi.Tagad eksāmens nav 5 min ,bet kādas min.50,palabojiet ja kļūdos,es no pagājušā gadsimta.Domāju ka nevajag daudz stundu veltīt lai saprastu ka pagrieziens jārāda pie jebkura manerva arī ja neviena tuvumā nav.Paskaties uz feisiem kuri vālē pa trešo joslu.Tie ir nemirstīgie kaščeji,kuri arī naktī caur mežu vālē uz 120.Tikai Māte daba veic dabisko atlasi.Bet pamatā man viņi uz Jūrmalenes trešajā nemaz netraucē.Es arī pīpināmo,skaņas signālu labi ja reizi pa gadu izmantoju.

gunbox 13.decembris 2019 12:03
11 1 Atbildēt

Nē nav 5min nekad bijis. Minimums ir 25 min. Un tagad laikam limits bija 90min, atkarībā no tā cik droši vadītājs brauc. Es gan teiktu, ka vajadzētu tajās 25min vienalga iekļauties. Ja izkrita, tad izkrita, nav ko dot vēl pāris reizes pārbaudīt to pašu kļūdu.

Sigulis 14.decembris 2019 18:01
1 8 Atbildēt

Bija, bija 5 min, nu labi apmēram, bet pirms tam bija “autodroms” - atpakaļgaita garāžā , apgriešanās pretējā virzienā un estakāde ar rokas bremzi, bet uz ielas tiešām varēja nokārtot 5 minūtēs

Casio 13.decembris 2019 22:42
4 4 Atbildēt

Pīpināmo gan es esmu sācis izmantot diezgan bieži. Divu joslu aplī apsteidzot pa otro esmu sācis īsi uzpīpināt pirms apsteidzu, lai paskatās spogulī tie, kas nepārliecinoš brauc tā kā pa vidu vai pārāk tuvu otrajai joslai. Pirms smago apsteigšanas pat obligāti. Noskatījos video par fūristu dzīvi un sapratu, ka fūres vadītāji pat paldies pateiks, ka dodu ziņu par savu manevru viņu aklajā zonā.

Toms 13.decembris 2019 7:40
13 1 Atbildēt

MSH - Es vadītāja apliecību ieguvu GULBENĒ!!

Braucu ar troktoru laukos no (ja godīgi neatceros 12 gadu vecuma, pirmoreiz stūrēju pat kad biju vēl jaunāks), 14, 15 gadu vecumā sāku pa kluso braukāt pa ielām nakts laikā. Man vectēvs to visu iemeācija, pašus pamatus, ko darīt un ko nekad nedarīt! Autoskola man vispār bija kaut, kur Jaunkalsnavā kautkādās bērnudārza telpās, kursu laikā pateica, ko darīt ko nedarīt (jo pasniedzējs vienkāŗsi bija normāls pieredzējis cilvēks, kurš jā arī ndzīvoja Rīgā, bet kaut kur Madonā, instruktors tieši tāpat, normāls saprotoš profesionālis, ar kuru izbraucu divas reizes, un tiku pielaists pie eksāmena (papīros uzrādia, ka esmu nobraucis nepieciešamo stundu skaitu), jo viņš vienkāŗsi saprata, ka es gatavs, un viņš arī zināja, ka es mazs būdams braukājos pa naktīm), divas dienās pēc 18. gadu sasniegšanas man biaj vadītāja apliecība kabatā (tā sakrita, jo teoriju drīkst likt iepriekš, un braukšana bija pieteikta laicīgi). Un es jau tolaik māčijos Rīgā, bet nebraucu pa Rīgu, lai gan auto bija jau sen, bet Rīgā tomēr policijas krietni vairāk un pats auto arī neatradās Rīgā. Pēc tam braucu pa Rīgu, jā bija neliels stress, un kļūdas, bet es tās ātri novērsu pabraucot pa nakti, kad nevienam netraucēju, tas pats ar "trakošanu" pa ielām, es un mani paziņas to darija jau sen, bet mēs to darījām tad kad netiek apdraudēti citi (dažādas angāru teritorijas utt.) Savukārt par tavu piedzīvojumu palangā - šeit tu atkal pierādi, ka instruktors, kurš tevi apmačija tev nebūs izskaidroji, šo to un ka tu pats esi urbinājis degunu, man to visu iemācija autoskolā (lai arī iepriekš jau vectēvs par to bija brīdinajsi), kā instruktors, var tev nepastāstīt par to, lai nevelcies pa kreiso? Kā tu mācijies? Kur šo info ieguva tava tēva draugs? No zila gaisa? Pats izdomāja? jeb tomēr ir kaut kur tas info atrodams? Cilvēki vienmēr atradīs attaisnojumu, es savukārt vēl mazs būdams (pat interneta laukos vēl nebija ) meklēju grāmatas, žurnalus par to, kā brautk ātri un droši - vecu vcā grāmata - "Drošs ātrums", bija vien no manām pirmjām literatūram kuru lasīju ar prieku, un man tad bija kādi 14, vai 15 gadi. Manuprāt liela daļa normālo instruktoru ir "izmiruši", savukārt tas, ko tas instruktors var nopelnīt, nav pietiekoši priekš mūsdienu vidusmēra vīrieša, vai sievietes, tieši tā'dēl arī ir viss šis bardaks, kaut, kādi instuktori kaut, ko tur māca, protams ne visa vaina ir tikai instruktoros.

anoagask 13.decembris 2019 9:06
15 1 Atbildēt

Rīgā vispār ceļu infrastruktūra ir zažopinskas līmenī un pabraukt pēc noteikumiem nevar - visi brauc po poņatijam, kā vienmēr tur ir braukuši.

To jau arī tas autoskolas instruktors atzina kas liek video joutube - maršruti ir jāiemācās (!!!), tā nav vide, kurā CSN zinošs cilvēks var orientēties pēc zīmēm un horizontālajiem apzīmējumiem.

msh 14.decembris 2019 19:30
0 8 Atbildēt

Kā mācot nolikt eksāmenu var iemācīt to, kas eksāmenā nav? Iespējams ka teorijā kādreiz pieminēja par turēšanos pie labās puses, bet tad tas bija pietiekoši neuzkrītoši, bet instruktoram tas nebija jāstāsta - kur tu 100 km rādiusā no liepājas, un tuvāk par 200 km latvijā, dabūsi vietu, kur var braukt ar 90 kmph pa ceļu ar divām joslām katrā virzienā? Vienīgi to puskilometru liepājas virzienā pret rudbāržiem, bet tas neskaitās...

Toms 15.decembris 2019 21:32
5 0 Atbildēt

Nezinu, vai tu vispār lasi, ko rakstu, bet šķiet, ka nē

Kur Tu Madonas apkārtnē redzi divjoslu ceļu? To jau es tev stāstu, ka normāls instruktors tik un tā par to pastāstī, viņam takā vajadzētu saprast, ka iespējams cilvēks brauks ari pa citām apkaimēm, pilsētām, valstīm! Turklāt tas ir pamatu, pamats, bla kā vispār kaut ko tādu var nezināt? Varbūt tev tik smagi gāja ar to auto vadīšanu, ka instruktors nolēma tevi neapgrūtināt un pie sevis nodomāja "šitais tāpat nekur tālāk par csdd eksāmenu netiks", nezinu ar to uztveri tev ļoti smagi, spītīgs pēc vella...

msh 16.decembris 2019 12:38
0 2 Atbildēt

Jā, gāja tik smagi ka pēc B kategorijas ar to pašu instruktoru priekš C1 vajadzēja ar LT46 pabraukāt piecas reizes.

Kad un kā normālais instruktors tev stāstīs kaut ko, kam nav nekāda sakara ar to, kas notiek uz ceļa attiecīgajā brīdī? Vai šis braucot pa kaut kādu ielu vai ceļu tev ņemsies stāstīt par autostrādēm, tā novēršot tavu uzmanību? Vai arī daļu no nodarbības laika, kad jums būtu jābrauc, jūs stāvēsiet un šis tev stāstīs? Liekas ka autoskolā nemaz neesi gājis Teorijas nodarbībā to vienīgi var mēģināt darīt, bet CSDD to neprasa, vismaz tolaik neprasīja.

Toms 16.decembris 2019 18:35
0 0 Atbildēt

Tavuprāt C1, kategorija ir kas neaptverami īpašs, un garais LT problemātiski vadāms auto?

Par instroktoru skaidrs - lohs un tikai, starpcitu augstāk tu jau uzrakstiji to, kādēļ viņš ir lohs un savukārt tu mācījies likt eksāmenu, nevis mācijies csn.

Csdd to jau izsenis ir prasijis, pat vecajās grāmatās tas bija aprakstīts.

Protams, tā arī bija, braucām ārpus apdzīvotas vietas, un tad arī par to visu runājām, ko mums vajadzētu tur par sievietēm runāt, vai? Un tagad vadot automašīnu, kad blakus kāds runā, tad brauc grāvī? Ļoti novērš uzmanību? Es sāku domāt, ka varbūt tu esi tur kur esi un brauc ar mk2 tādēļ, ka tev ir grūti koncentrēties uz vairāk, kā vienu darbību?

P.s.

Csdd to prasa - šāds jautājums var "iekrist" arī eksāmena laikā.

Vari protams tu šeit gvelzt ko vēlies, bet priekštatu par sevi esi atstājis ne to labāko.

msh 16.decembris 2019 21:28
0 0 Atbildēt

Nē - C1 kategorija ir kaut kas tikpat neaptverami īpašs kā B kategorija, kam tolaik minimālais braukšanas stundu skaits bija 8

Braucāt ārpus apdzīvotas vietas - forši - liepājā normālie kursanti izbrauc kilometru ārpus liepājas, jo tāds ir eksāmena maršruts, tālāk un ilgāk brauc tie, kas nemāk braukt Jā, forši ka tu esi tāds brīnumbērns ka varēji mācīties vienlaicīgi divas tēmas.

Toms 16.decembris 2019 23:07
0 0 Atbildēt

Msh - tev ir ļoti izteikti novērojams bezkaunīga puišeļa tēls.

Cik tev gadu? Pieļauju, ka virs 30, bet pēc rakstura uzvedības pazīmēm, kā pusaudzis, nopietni.

(braucām no Madonas uz Gulbeni, tolaik vel vairāki cilvēki automašinā, es kāreiz braucu vissmazāk, bet par cik tas bija pirmais brauciens tad braucām visi, macīja arī apdzīšanu, man protams tas nebija nekas jauns, par cik braukāju ar auto jau sen), starpcitu redz kā ir - man par to pastāstīja un es to iemacījos, tu redz, te bravūrīgi stāsti, ka tālāk un ilgāk brauca tie kuri nemāk braukt, bet tajā pašā laikā nokļustot Rīgā, vai kur tu tur pirmo reizi sastapies ar vairāku joslu ceļu, pats nezināji, ka jābrauc pa labo malējo kaut kāds onkulītis aizmugurē tev to pateica, tikmēr tu lielais interneta varonis, tajā brīdi bīji muļķa lomā!

Es katrā ziņā vairs pilnīgi nebrīnos kādēļ tādi cilvēki, kā tu atrodas tur kur atrodas, un brauc ar to ko brauc, tas ir tāpat, kā dabā - ir sliekas un ir lāči, vilki, iedomājies pat zaķi ir, bet tev līdz tam vēl ļoti tālu, viss ticāmāks tā arī no zemes nekad neizlīdīsi.

atrabotka 12.decembris 2019 19:52
21 9 Atbildēt

Tu domā, ka jūrmalenes kreisās joslas A6, 5er bmw, Porsche un MB S klases drošie braucēji ir vakardien tiesības likuši? Paskaties, kas dzīvo Jūrmalā un kas uz turieni braukā!

Toms 12.decembris 2019 21:46
13 5 Atbildēt

Nesapratu tavu komentāru.

Kāds šeit sakars ar auto marku un cilvēkiem, kuri dzīvo Jūrmalā?

reku 12.decembris 2019 21:59
17 2 Atbildēt

A sakars vistiešākais.Viņi visiem liek virū mīksto jo viņiem ir nauda un viņi tā grib.

Rr19 12.decembris 2019 22:23
5 0 Atbildēt

Tādi iesācēji saskatās kā brauc biezie un citi tamlīdzīgie,un domā,kāpēc es tā nevaru.

Toms 13.decembris 2019 7:46
21 0 Atbildēt

Tu laikam joko

Es katru dienu pa to Jūrmalas šoseju braucu un pa trešo, velkās arī visādi veci golfi, fordi, volvo, principā jebkurš kuram nav slinkums, nav tur nekāda sakara tam ar naudu, vai statusu. Vienkāŗsi izglītības, ja tā varētu teikt trūkums.

Nja 13.decembris 2019 11:37
11 0 Atbildēt

Lielākā daļā instruktoru pat necenšas iemācīt elementāru pieklājību uz ceļa, tik to, kas vajadzīgs eksāmenam, un tas attiecas ne tikai uz joslām, bet arī drošu braukšanu plūsmā, ātrumu, kas nav 2x mazāks par atļauto, utt.

reku 13.decembris 2019 14:55
8 0 Atbildēt

Pamēģini iemācīt pieklājību,godīgumu,strādīgumu kaut vienam "romietim"!Instruktors te ņepričom,kas ģimenē nav iemācīts no mazotnes to vairs neiemācīt.Autoskolas,instruktori nav vainojami.Iecietību,sapratni instruktors nevar iedot.

mārīte 12.decembris 2019 20:34
11 3 Atbildēt

Āmuri 'ir' āmuri - diemžēl tādu mums nav mazums

reku 13.decembris 2019 14:59
0 5 Atbildēt

Zinies,es Tev arī āmuru kabatā atrastu ja ieskatītos.

Valdusiks 12.decembris 2019 20:37
8 10 Atbildēt

Neaizmirstiet ka ātrums tur ir septiņdesmit visās trijās joslās

iAuto 12.decembris 2019 20:42
10 2 Atbildēt

Jā. Nepareizi noteikts. Kopumā visā Latvijā ātrums ir par mazu. Šis video gan ir par citu lietu

lynx85 12.decembris 2019 21:12
13 14 Atbildēt

Par mazu? Paskatoties, kā pie katra otrā raksta komentāros tauta sūdzās, cik mums ir sūdīgi un neizbraucami ceļi, infrastruktūras nav, es vispār brīnos kā kāds vispār spēj attīstīt šobrīd maksimāli atļauto... Tad vienreiz būtu labi izdomāt, par ko vairāk sūdzēties - ka ceļi sūdīgi, vai ka par lēnu mums ļauj braukt? Jo viens otru izslēdz, nevar reizē bimbāt par bedrēm un tajā pašā laikā paģērēt ka ir droši atvilkt jebkur uz 150

Toms 12.decembris 2019 21:53
14 10 Atbildēt

Neesi aizdomājies par to, ka var būt abi varianti? Gan ceļi sūdīgi, gan atlautais braukšanas ātrums par mazu? Jeb tev ar redzi sūdīgi un neredzēji video? Vai varbūt tu ieplūtī, ieplūtīšanas pēc?

Tur kur ir sūdīgi ceļi - tur ir sūdīgi ceļi!

Ir vietas kur atlautais braukšanas ātrums varētu būt lielāks.

Nu ko tu vēl nesaproti?

Varbūt arī tev piemīt video redzamo autovadītāju problēma?

Nja 13.decembris 2019 6:53
4 2 Atbildēt

Svaigs asfalts viss pareizi, pat baltās līnijas vēl nav savilktas. Savilks līnijas, nobraukās asfaltu (svaigam ir eļļaina virsma, bīstama lietū) un varēs atkal braukt kā bija.

Amurs 14.decembris 2019 10:56
1 8 Atbildēt

Pilnigi piekritu!!! Skiet, ka 90% soferu to vispar sobrid neievero. Sonedel gandriz katru dienu braucu uz Rigu un atpakal - principa visi apdzen, ja tu brauc uz atlautajiem 70-80. Tas nav normali! Tad es jau saku domat, ka es neesmu normals, ka ieveroju noteikumus.....

E 12.decembris 2019 21:02
7 22 Atbildēt

Zinot, ka pa Jūrmalas šoseju gandrīz neviens nebrauc ar 70km/h izskatās, ka video autors ir nasks pamācīt citus par braukšanas joslām, bet pats pārkāpj gan atļauto ātrumu (jo apdzen vairākas mašīnas) un otrkārt bez iemesla mētājas pa joslām.

Dīvāna komentāri 12.decembris 2019 21:06
17 0 Atbildēt

Kur tev kāds mētājas? A ko darīt ja viņi brauc uz 65 un pa malējo es piemēram u 70?

Rr19 12.decembris 2019 22:27
19 0 Atbildēt

Tu vispār zini,ko nozīmē apdzīt?

Oskars 12.decembris 2019 21:09
8 1 Atbildēt

Aizrakstīju uz CSDD. VIņi atbildēja, ka neko nevar izdarīt. Valsts policija vispār noignorēja. Tjipa, kam mums 85. pants, ja uzlikti ir radari. Vismaz arī aizmugurē tagad cilvēki sprādzējas . Var gulēt mierīgi un sodīt skrējējus

Vernons 12.decembris 2019 21:28
8 8 Atbildēt

Tā 113. CSN punkta redakcija ir spēkā uz ceļiem ar vienu kustības joslu katrā virzienā un bez ātruma samazināšanas joslām, kā tādām! Atļauts pieķert nomali un aizbraukt, ja izdosies!

Anonīms 12.decembris 2019 21:51
7 2 Atbildēt

Hallo, zīmes 70 sākot no Rīgas robežas uz Jūrmalu! Ātrāk braucošie atradušies.

WALA 12.decembris 2019 21:56
7 5 Atbildēt

zin es kaut kad aizvakar ap 23:30 pa nakti braucu, kas tas tur par joslu appisienu, bija kreisā josla te bez brīdinājuma jamā pazūd ja tic dzeltenajam strīpām, vai arī pēkšņi viena josla laba malā klāt, tas bija virziens uz Piņķiem no lidostas kaut kur tuvāk Piņķiem. Zin pie šādas situācijas es ar labāk braucu kaut kur pa vidu, nu labi ka man tur tikai 2 auto kuriem braucu garām, un priekšā nav šķēršļu, bet nu tāpat - pec kā jāvadas, jeb tipa atkal LV kā parasti - muļķi tue kas ievēro zimes un apzīmejumus ???

hmm 13.decembris 2019 10:22
5 1 Atbildēt

braucu tur ikdienā, neesmu pamanījis problēmas ar līnijām... Es pat teiktu, ka tur viss ir diezgan skaidri sazīmēts. Jā vienīgā dīvainība ir, ka joslas visas no vecā posma uzbraucot uz jaunā, novirzās pa labi nedaduz, bet tur jābūt aklam, lai to nepamanītu.

WALA 13.decembris 2019 10:44
3 0 Atbildēt

Tur vienā vietā nevis nedaudz, bet vesela kreisā josla izbeidzas bez brīdinājuma (es to nesauktu par mazliet pa labi) - labi ka tur principā nekas nekur nebeidzs utml. tikai rada neizpratni WTF ?!?!?

Kāpēc tas man "uzkrita" jo idioti uz salu tilta sākuma (centra puse) līdzīgi - visupirms pohujā atstājuši zīmes ka 3 joslas saiet 2, dzeltenais jau sen nogājis un sanāk braukt labā malā pāri "zīmetajai drošības salai", tad priekš pilnas laimes uzkrāso baltās strīpas (atjārtojot drošības salu utml. kur faktiski beidzas labā ieskriešanās josla) un tad tur vairs vispār ir 1 josla palikusi, bet zīme tā pati + vēl dzeltenais kaut kāds krāsojums kreisajai joslai palicis + pagaidu "ceļa stabiņi" sašaurina ceļu līdz 1.5 joslai, tad vēl labāk krāsojums iepriekšējais, zīme iepriekšējā, bet jau ir vaļā 2 joslas, un kreisā nekur vairs nebeidzas. Es atklāti brīnos ka dienā nebija kaudzēm avāriju. JO man pat viens jefiņš trāpījās vēl tad kad zīmes un ceļa zīmējumi atbilda reālajai situācijai, braucu pa kreiso no Lāčplēša - tur skaidri uzzīmēts ka divas joslas sākot ar kreiso aiziet izteikti pa labi, da nē jopcik idiņš kā vilka pa 1 joslu, tā arī taisni mēgināja vilkt pāri nepārtrauktai dzeltenajai, labi ka laikus pamanīju un iespiedu grīdā, bet nē kadrs vēl taurēs un ar savu miskasti līdīs pakaļā un mirkšķinās, labi ka "mīzals" atkrita tikko kā radars parādījās, citādāk jau tiešām gribējās pa muti sadot.

Ja tev priekša brauc auto - cik nez tālu tu redzi ?

reku 13.decembris 2019 15:07
3 0 Atbildēt

Vispār mākslinieki līniju gleznotāji tur nav bijušie tie labākie.Ir dīvainas tās līnijas un jābūt tur ir gana uzmanīgam.

Joske 15.decembris 2019 15:21
1 1 Atbildēt

Ja brauc uz 100, tad var nepamanït

5 12.decembris 2019 22:09
7 2 Atbildēt

Vai tur nav fotoradars? Ieslēgt to video režīmā un pielikt inspektoru, kas drukā sodus par nepareizu joslu izvēli

anoagask 13.decembris 2019 9:00
5 0 Atbildēt

atradu atbildi - braukšanu pa vidējo joslu jūrmalenē nevar sodīt:

"Par braukšanu pa kreiso malējo joslu vai tā paša virziena tramvaja sliežu ceļa klātni gadījumos, kad tas nav atļauts, —

izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam piecpadsmit euro apmērā."

sodīt var tikai tos, kas brauc pa kreiso joslu, un tad arī ar brīdinājumu, ja nav citu pārkāpumu iepriekš bijuši

kurš idiots šo ir pieņēmis?

Vernons 13.decembris 2019 9:16
5 6 Atbildēt

CSN 85. punkts!

anoagask 13.decembris 2019 9:56
7 0 Atbildēt

es nesaku, ka drīkst vai vajag braukt pa vidējo joslu - atbilstoši CSN 85. nedrīkst.

Bet par to nevar sodīt, jo sodus nosaka administratīvo pārkāpumu kodekss, kur ir sods tikai par kreiso joslu!!!

To, ka vidējā nav kreisā pat LV tiesā varētu viegli pierādīt

Gausa judze 12.decembris 2019 22:34
3 7 Atbildēt

Ja tas ir labs asfalts, tad es saprotu, ka iepriekš tur bijis grants ceļš? Labs ceļš skaitās no dubultu stacijas lidz domei. Vienā virzienā, jo pie prezidenta rezidences pesso nepietika.

Janka 13.decembris 2019 10:23
8 0 Atbildēt

salīdzinoši ar to, kas bija, šis ir ļoti labs

šoferīc 13.decembris 2019 2:50
8 0 Atbildēt

caur maku var ļoti ātri lietas sakārtot

anoagask 13.decembris 2019 9:09
8 0 Atbildēt

nevar, soda par vidējo joslu nav

Vernons 13.decembris 2019 9:20
8 10 Atbildēt

CSN 85. punkts!

Vācijā soda par to ka Tu 20 sekundēs nevari pārkārtoties pa labi un Auto Bāni. Vācieši ir Dresēti nepārkāpt un pa labo pusi garām neiet!!!

ABECEDE95 13.decembris 2019 12:28
5 0 Atbildēt

149.4 p. 14.d.:

Par citu šajā kodeksā neminētu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu —

izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam septiņu euro apmērā.

Q 13.decembris 2019 23:27
3 0 Atbildēt

No CP var dabūt statistiku, cik sodi pēc šī panta ir uzlikti??? Droši vien 3 gadā. Inspektori lieki netērē laiku - ja vajag izpildīt plānu par sodu summu - ķer uz ātrumu, ja vajag skaitu- ķer gājējus par neatļautu ceļa šķērsošanu.

m 13.decembris 2019 8:52
10 11 Atbildēt

njā, cilvēki kuri brauc maksimālā atļautajā ātrumā (vai visdrīzāk nedaudz ātrāk) vidējā joslā ir pilnīgi lohi, kuri apdraud satiksmes drošību, bet tie kuri brauc ar 50+, apdzen pa nomalēm, utt. ir normāli čaļi...

varbūt tieši tāpēc arī esam tādā di.sā ar saiksmes drošību.

Janka 13.decembris 2019 9:03
11 6 Atbildēt

Brauc ar savu max atļauto pa labo joslu un ievēro CSN. Ko tu māci citus? Kas tu kaut kāds skolotājs esi?

m 13.decembris 2019 9:06
5 8 Atbildēt

un ko tu māci citus?

Freijers 13.decembris 2019 10:59
10 1 Atbildēt

Šitie svētie ātruma ievērotāji parasti nezin citus CSN nosacījumus, tostarp to, ka jāturās tuvāk brauktuves labajai malai, nevis jāplanē kur iepatīkās, pēc principa "braucu ar maksimālo, nevienam nav jāiet man garām"

hmm 13.decembris 2019 10:25
10 0 Atbildēt

braucu tur ikdienā, ļoti bieži braucot ar maksimālo atļauto pa labo malējo joslu, sanāk apsteigt vidējās joslas braucējus, jo tad viņiem vajag braukt uz 65, pie fotoradara vēl piebremzēt, bet uz labo malējo gan nevar pārkārtoties.

Šorīt 13.decembris 2019 8:57
14 3 Atbildēt

Šorīt iekrita acīs viens Balts kabluks, kas brauca pa iekšējo kreiso joslu lēnāk par visu satiksmes plūsmu, pilnībā nereaģēja uz to ka aizmugurē kāds midžina ar tālajiem vai rāda pagriesienus. Vācijā, Lietuvā un Polijā cilvēki pavācas malā, ja pamidžina, bet Latvijā parasti vēl sāk speciāli bremzēt.

Pēc tam sapratu, ka tas kretīns to dara speciāli, lai neviens nebrauktu pa priekšu un logā nemestu dubļus!

WALA 13.decembris 2019 10:01
10 0 Atbildēt

Logu šķidrumam kapeikas pietrūkās.

Bet ja nopietni mēs neessam unikāli poļos ar cik gadījies braukt pa 3 jolsu ceļim ļoti bieži ir situācija ka labā malējā ir ātrāka par pārējām joslām !

Toms 13.decembris 2019 14:14
12 0 Atbildēt

Latvījā vienkārši cilvēkiem ir nenormālie kompleksi, plus skaudība un vienkārši csn nezināšana. Daudz tādu pa kreiso joslu braucēju, kuri speciāli pat samazina brauksanas atrumu, ir bijusi gadijumi kad samazina un palielina brauksanas atrumu atkarībā no labajā joslā atrodošo mašinu skaita, kjip nepatika, ka uzmidžina ar tàlajiem, tad nekas neatliek, kā apsteigt pa labo diemžēl

Nezinu, vai nu tur paurī ūdens, vai biksēs kaut kas pirksta izmēra, vai kas, bet nu ja nemaldos divas reizes šādi eksemplāri ir bijuši.

braucam pa savam 13.decembris 2019 9:10
0 9 Atbildēt

Par daudz tās joslas. Ar divām pietiktu, bet mums jau nav kur naudu likt un uztaisa četras.

Ja redzi ka malējā brīva, brauc garām, kur problēma.

Tas ka mums vēl daudz jāmācās par braukšanas kultūru ir skaidrs, kaut situācija uzlabojas. Dzīvojam valstī ar nepilniem 2 miljoniem cilvēku, vietas daudz, ''var atļauties.''

Krokodils 13.decembris 2019 9:12
2 4 Atbildēt

Ko var gribēt, ja vairāku joslu šoseja pie mums ir retums... Pat atjaunotās šosejas turpina taisīt vienjoslu nāves kambarus jo konkursā uzvar 'lētākais'

Uzbrauc uz jūrmalenes un tā arī rullē savā joslā pat uz 80kmh pa kreiso..

Diemžēl...

topinamburs 13.decembris 2019 9:46
5 8 Atbildēt

Eksāmena jautājums:

Braucu pa kreiso joslu uz kādi 105 - drīz paiešu garām lēnākajam smagajam, tad pārkārtošos uz labo. Uzrodas kāds ar tālajiem spīdinātājs, kam mans manevrs pa lēnu. Ko darīt:

a) pārkārtoties aiz smagā, tad bremzēt,

b) bremzēt līdz 86 kmh, tad nesteidzībi pārkārtoties aiz smagā,

c) paātrināties, riskējot uzrauties uz policijas, apsteigt smago, pārkārtoties pa labi

d) turpināt braukt taisni, kruīzkontroles pogu neaiztiekot

anoagask 13.decembris 2019 10:01
13 0 Atbildēt

apseidz, pārkārtojies un turpini braukt ar savu ātrumu. sava uzvedība nav jāmaina visādu lohu dēļ.

cits jautājums - labā josla tukša, kreisajā nesteidzīgā brauciena baudītājs. Piebraucu aizmugurē (ar norm.distanci), parādu kreiso pagriezienu, pamirkšķinu. 0 reakcijas - ko tālāk?

apsteigt pa labo pusi vai gaidīt, kad beigsies 2 joslas, lai var apdzīt pa kreiso pusi?

WALA 13.decembris 2019 10:07
9 5 Atbildēt

Elementāri ja ir vieta - tad vienmēr paātrinos, un pofig par policiju, vienreiz pa 100 gadiem ja nu esmu tā kļūdījies un lidotāju laicīgi neesmu pamanījis mani tas sods par 120 km/h pasācienu nerausta. galvenais jautājums ir kāpēc tu nepamanīji to kas ir steidzīgāks - viņš taisīja pigorus uz ceļa, jeb tu pats guli ?

Un ja aizmugurē būs ātrie vai CP ar mirgojošajiem, tad ko arī tik stulbus jautājumus uzdosi, tā vietā lai pieņemtu jēdzīgu lēmumu ? Skaidrs, ka būs situācijas kad būs arī jābremzē, bet nu to darīt tad kad tev jau ātrbraucējs ir astē - vecīt esi nogulējis !

P.S. pie kam šādā situācija kad tu apsteidz/apdzen smago tavi noķert uz radara ir ļoti grūti, pofig cik kruts tas verķis !

Toms 13.decembris 2019 14:21
10 0 Atbildēt

Precīzi!

Ko var darīt pie stūres, ja apsteidzot pēkšņi ne no kurienes uzrodas un tu esi tas lēnais? Spoguli domāti ne tikai lai parkotos, vai brauktu atpakalgaitā!!!! Kāds nezin, ko tagad tajas autoskolās vispār māca? Ok nesaku, ka vaina tikai autoskolās, bet bla ir tacu jāsaprot, kas notiek AP TEVI, ne tikai, kas notiek tev priekšā!!

msh 14.decembris 2019 19:48
0 7 Atbildēt

"pēkšņi" piedomāja klāt WALA, ja tu būtu uzmanīgi izlasījis to postu, uz kuru tu atsaucies, šo vārdu tu tur neatrastu. Bet kā tas tā var notikt? Nu tā vienkārši - brauc cilvēks, kurš vai nu ievēro atļauto ātrumu, vai arī, kā te cilvēks, ir "simtupiecinieks" , un pa kreiso joslu apsteidz labās joslas braucējus - tad no aizmugures pielido kāds, kam vectēvs ir iemācījis ka ja zīme ir apaļa un ar sarkanām malām, uz to nav jāskatās, un ja CSN grāmatiņā ieraugi pantu kurš sākas ar "atļautais ātrums...", tad tam ir jālec pāri - un tāpēc nav iemācījies kāds ir atļautais ātrums - un sāk midžināt un hvz ko vēl darīt. Man pašam ir bijušas pēdējo pāris gadu laikā pāris tādas situācijas uz agrāk pieminētās klaipēdas - palangas šosejas - lietuvas gadījumā gan tā situācija ir īpatnējāka, jo cepistu jūtami mazākas darbības dēļ zemie lidotāji ir jūtami nekaunīgāki - latvijā visi lidotāji ir daudzmaz izdrāzti un veselu plūsmu kas pārsniedz atļauto par 30-40-50 kmph nekur ieraudzīt nesanāks.

Toms 15.decembris 2019 21:53
2 0 Atbildēt

Es saprotu, ka tev ir cemme uz mani, bet šādi tu sevi iecel pamatīga ēzeļa statusā

Tikai gļēvs sūdagabals ar zemtekstiem sāks piesaukt, kāda cita aizsaulē aizgājušu tuvinieku, tikai tādēļ, ka pašu kā izskatās ne tuvinieki, ne instruktors nav spējis iemācīt braukt - čīkst, pīkst, attaisnojās un bāžas visām pudelēm par korķi.

Kas attiecās uz augstāk minēto, tad ir jābūt pilnīgi aklam, lai neredzētu tuvojamies citu auto, un neviens tev neliek uzreiz lekt grāvī, ko tu te blausties ka maza meitene? Tādi cilvēki, ari nekad nepamana operatīvo transportlīdzekli utt.,

Šādi cilvēki arī bieži sataisa problēmas uz ātrgaitas celiem, ielien tur kur nevajag, un es esmu 100%, ka ari tev tur būtu problēmas, jo tas naids un spītība kas tevī mīt ir vienkārši nepārspējams..

msh 16.decembris 2019 12:46
0 2 Atbildēt

Vienīgais ēzelis ar cemmi te esi tu ar savu verbālo caureju par pilnīgu sviestu.

Attiecībā par konkrēto situāciju - a bet kurš saka ka es - vai kāds cits - no aizmugures piebraucošo neredz? Atceries - te nav runa par vācijas bezierobežojuma bāņiem, bet par tuvākiem divu joslu ceļiem - ja es braucu ar atļauto ātrumu, principā uz tā ātruma robežas, turoties pie labās puses, un apsteidzu kādu lēnāk braucošo, man NAV pienākums dot ceļu no aizmugures pielidojušam atsaldenim - tas ja tev mamma ir iestāstījusi ka esi īpašs, un tev ir tačka ar jaudīgāku motoru, nav nekāds attaisnojums - nekas, pagaidīsi kad es atgriezīšos labajā joslā un varēsi maukt tālāk. Kad tu būsi emku nomainījis pret ātrās palīdzības vai ugunsdzēsēju mašīnu - jā, tad man būs pienākums tev, ar ieslēgtu bākuguni un sirēnu, dot ceļu - bet tagad nav, un viss.

Toms 16.decembris 2019 18:49
0 0 Atbildēt

Nomierinies msh!

Ej paguli, iedzer zālēs, paskrūvē golfu, vai noskaiti lūgšanu.

Pēc tam ar skaidru galvu vari nākt šeit komentēt.

Ja tev ir tik lielas problēmas ar pašsavaldīšanos tad varbūt nekomentē vispār, jo ja runājam par tēmu, tad kā jau teicu, neviens taču tev neliek mesties grāvī, vienkārši pabeidz savu manevru, to ir tik grūti saprast?

Un atkal pa visiem galiem lien laukā tavs neaudzinātais prastums un šķipsniņa no memesdēliņa.

Ko izej uz personālijām pieminot citu tuviniekus? Normālā situācija tu tā dabūtu ierīt, ka nesaprastu, vai tavs auto ir dīzelis, vai gāzinieks. Protams es neņemšu ļaunā, jo zinu ka cilvēki ar zemu pašnovērtējumu tikai šādi prot izteikties.

msh 16.decembris 2019 21:43
0 0 Atbildēt

Jā, tom, tieši tā - iedzer zāles, paskrūvē behu, nomierinies, un tad atgriezies. Ja tev ir tik lielas pašsavaldīšanās problēmas - nekomentē. Ja tev ir kaut kāda smaga psiholoģiska trauma attiecībā uz tavu vectēvu - nepiemini viņu.

Toms 16.decembris 2019 23:11
0 0 Atbildēt

Jā, tu tiešām esi smags gadījums, bet puišelim tas piedodami

kasinsh79 13.decembris 2019 10:39
1 4 Atbildēt

Jāsāk ar to, ka tur brauc (arī) pilnīgi aptaurēta publika, kam statusa atrādīšana ir mega būtiska. Izravēt tādus var tikai ar regulāriem sodiem. Vēlams sāpīgiem, ar soda punktiem utt. Citādi tur ir un būs visatļautība. Wtf, ka labās joslas ir raitākas par kreiso? Jau sen apsteidzu tirliņus pa labo joslu un esmu gabalā, ja apzināti braucu ātrāk. Un arī mierīgi mēdzu tur braukt labajā joslā, lai karaļi dudina kreisajā.

Imbicīļi 13.decembris 2019 11:39
5 0 Atbildēt

Ir imbicīļi, kas velākās pa kreiso, bet tiklīdz tu viņus apdzen, tā dod grīdā, lai tevi apdzītu un atkal nomet ātrumu. Ķipa mašīna nomazgāta un negrib, lai kāds pa priekšu brauc un met dubļus virsū!

gunbox 13.decembris 2019 12:10
2 0 Atbildēt

Jūs visi runājiet par visu ko, tikai ne par īsto vainīgo, kāpēc netiek ievēroti CSN. Vainīga ir tikai un vienīgi CP. Ja sāktu masveida uz tās šosejas visus sodīt ar elektroniski izrkastītu sodu par braukšanu kreisajā, kad labā brīva un no slēpņa. Tad lielceļu vēzis ātri vien tiktu izravēts. Vismaz tā kritiskākā infekcijas stadija. Kā arī par pagrieziena nerādīšanu. CP vispār šis lietas neuzskata par bīstamām, jo paši tieši tā pat pāvietojas. Šodien pat uz Ulmaņa gatves aiz Vienības gatves centra virzienā kaut kāds Policijas kravas auto pārkārtojās joslās, nerādot pagriezienu. Ja reiz duraki ir palaisti pie teikšanas, tad arī visa shēma apakšā vienkārši nedarbojas.

:-) 13.decembris 2019 12:46
0 0 Atbildēt

Vienīgais ko es te redzu, "divdabis" pie stūres!

Krāpsis 13.decembris 2019 12:51
2 0 Atbildēt

Pie visa vainīgs ir tikai un vienīgi ātrums! Viss pārējais nav svarīgs!

ZZZZ 13.decembris 2019 12:56
1 5 Atbildēt

Jā nu mums te LV ir tik intensīva satiksme uz tā Jūrmalas bāņa, ka vienam otram grūti stūri pagrozīt. Idille visi brauc pa pirmo joslu, otrā un trešā brīva. Tikai uzbraukt nobraukt gribētāji apmainās ar laipnībām.

Vienoga 13.decembris 2019 13:57
3 0 Atbildēt

????

Oskars 13.decembris 2019 13:11
3 12 Atbildēt

Ja es braucu ar atļauto, nevis lēnām, tad nebūtu jābūt tādiem, kas brauc man garām!!!!

Ojars 13.decembris 2019 13:12
5 3 Atbildēt

Viss pavisam vienkārši ar āmuriem, agrāk varēja teikt ka rises, slikts ceļš, bet patiesība ir slinkums. Ja brauksi pa labo malu, jeb pirmo joslu, tad būs jāskatās, kas uz ieskrējiena joslām darīsies tālāk, kas griezīsies nost. Vieglāk ir ieņemt 2-3 joslu un kaitināt citus.

Kamēr nebūs reidi, kampaņas nekas tur nemainīsies.

Ikdienā izmantoju šo ceļu un katru dienu redzu nokaitinātus cilvēkus, kas pa kreiso pusi braucot slēdz tālos, lai pārkārtojas āmurs uz brīvo labo pusi, ja to ignorē, tad seko apdzīšana pa labo pusi. Vienmēr aizdomājos, kas notiks ja āmurs izdomās tomēr šajā mirklī pārkārtoties.

D 13.decembris 2019 13:35
5 8 Atbildēt

Braukšana pa otru joslu ir tieši atbalstāma. Tādējādi netiek mazāk traucēta uzbraukšana no sānu ceļiem. Tas arī palielina drošibu, jo pārkārtošanās netiek daudz retāk (nav jāmaina pirmo uz otro joslu lai kādu palaistu uz šoseju). Turklāt satiksme ir vienmērīgāka, jo mazāk strauju bremzēšanu dēļ cilvēkiem kas diemžēl nemāk iekļauties satiksmē uzbraucot uz šosejas

Pa trešo joslu gan vajadzētu atturēties braukt bez vajadzības

Migla 13.decembris 2019 15:06
2 0 Atbildēt

Sižetā varēja pielikt nobraucot no šosejas uz Babīti zīme uzlikta 70km/h. Vai tiešām ziemā uz 70 km /h braukt tajā viadukta likumā?

Jo likums ir nopietns, tur varētu nolikt policistus, lai sodītu, kas brauc lēnāk ????. Ir kuri bļauj, ka vajag sodīt lēnos. Tur zīmei nevajadzētu būt, kā visu laiku tur nav bijusi.

Daudz autoceļi ir nepamatotas uzstādītas ceļu zīmes, vajadzētu galveno par ceļazīmēm iedot izbraukt.

Zīmes saliekt 30km/h uz meža ceļa, bet gar tirgus uzliek 50km/h kur cilvēki kursē.

Tas par Jūrmalu. Vai pie zīmuļiem varētu sakārtot zīmes, bessi tās neprofesionālu darbības.

Vēlētos paskaidrojumus, kas viņiem bija padomā ar tādiem darbiem.

Daudz piemēru ir.

reku 13.decembris 2019 15:28
1 0 Atbildēt

70km/h nav obligātais ātrums.Tev ir visas tiesības braukt uz 50 ja uzskati ka tā ir droši.

Pļurkt 13.decembris 2019 17:33
2 0 Atbildēt

Vācijā ja ir uzlikta zīme, tad tas nozīmē, ka droši var braukt ar ātrumu kas ir zīmē, ar jebkuru transportu - vai fūre vai sportkārs.

Uģis Podnieks 13.decembris 2019 17:27
2 0 Atbildēt

Ātrumu varēja atlaut90km .labi pa tām joslām bet mūsu gudrā policija nav iemācījušies apstādināt mašīnas ka Vācijā.sekojiet līdzi nobraukt kabatā uz asfalta un vispār kas viņiem atļāva pa mūsu naudu pirkt netraferetas mašīnas un rīkot medības lai tas Krapsis netelo gudro bet skatās uz sevim

reku 13.decembris 2019 21:58
0 6 Atbildēt

Diemžēl latvijas vietējo iziemieti un alni tikai medības ved pie prāta.Bez medībām patlaban nekā.

RO 13.decembris 2019 18:21
3 0 Atbildēt

Nevis apdzen, bet apsteidz...

Vernons 13.decembris 2019 20:31
1 4 Atbildēt

Grūti mūsu Tautai atrauties no krievu jūga! Apsteigt izdomāja krievi.

Kad visiem pārējiem ir apdzīt!

Kanibaals 13.decembris 2019 22:01
6 4 Atbildēt

Ko tu muldi. Jau 1960. gada konvencijā ir minēts(priekš 650 ar garo ē) kas ir apdzīšana un kas nav.

Vernans 14.decembris 2019 0:02
1 4 Atbildēt

nevajag spīdēt ar nezināšanu! apdzīt un apsteigt ir divi dažādi manevri. lasi noteikumus!

Vernons 14.decembris 2019 9:02
2 4 Atbildēt

Kā to sauc angļu, franču un vācu valodās?

Mēs bijām impērijas sastāvā un vēl tagad esam tur pat!!!

Es to saprotu, bet vai citi vēlas to saprast?

Kanibaals 14.decembris 2019 13:55
8 4 Atbildēt

Nu tad izskaidro kas tad tas ir ja apdzīšana neiebraucot pretejā joslā nav uzskatāma par apdzīšanu konvencijas izpratnē. Tātad ir kāds cits vārds.

Casio 13.decembris 2019 23:42
0 0 Atbildēt

Kad mācījos autoskolā- braucot pa galveno ceļu pirms krustojumiem pagriezu galvu pa labi un kreisi, skatoties ko dara mašīnas, kas krustojumam tuvojas pa ceļiem, kuriem man jādod ceļš. Reizēm arī atlaidu akseleratoru, ja kāds krustojumam tuvojās nesamazinot ātrumu, bremzējot pirms paša krusta. Vienmēr saņēmu aizrādījumu: "Neskaties pa sāniem, Tev galvenais!" Tā arī šodien neesmu sapratis šo loģiku - tev galvenais - mauc! Man liekas, ka vienmēr jāpatur prātā, ka kāds var "kļūdīties", jo no kurienes tad statistika,ka lielākā daļa avārijas notiek krustojumos. Es te iepriekš atbildēju uz komentāru, ka pīpināmo izmanto reizi gadā, nedaudz atkārtošos par savu pieredzi. Noskatoties video par krievu fūrista ikdienas pieredzi uz apledojušiem ceļiem, tā kāpumiem un kritumiem, rotācijas apļiem un krustojumiem, kur čalis brauca ar tukšu fūri (lasīt - njifiga kalnā netiksi, ja kāds idiņš tevi apdzīs un priekšā nobremzēs), esmu sācis rotācijas apļos, apsteidzot pa otro joslu, īsi uzpīpināt tiem, kas nepārliecinoši brauc pa apli- itkā pa vidu vai pārāk tuvu otrajai joslai - lai tak paskatās spogulī. Smagajam viennozīmīgi īsais pīkstiens pirms apsteigšanas/apdzīšanas - ja nu aklajā zonā esmu.

msh 14.decembris 2019 19:52
0 6 Atbildēt

CSN ir rakstīts ka tev ir tiesības uzskatīt ka citi arī ievēros šos noteikumus.

uupis 15.decembris 2019 13:07
0 4 Atbildēt

Nevis noteikumos, bet likumā.

Dainis 13.decembris 2019 23:59
3 2 Atbildēt

Šauras joslas ,nepatīkami pa to pārvietoties ,kas būs intensīvas snigšanas laikā, cik stulbiem ir jābūt lai izveidotu tik šauras joslas

650 14.decembris 2019 1:21
7 0 Atbildēt

Tur vēl nekas nav "izveidots".Ir cilvēcīgi jāpabrīnās par TO, ka ir palaisti abi virzieni un ir ieslēgta gaisma.Labi ka tā.

Daļa no tiem kreisajiem drāzējiem ir agresīvi savā cilvēciskajā būtībā.Mēģinājumi pārmācīt var izvērsties slikti pašam pārmācītājam.Normāls braucējs neies savu auru bojāt.Vienkārši apbrauks un aizbrauks.JO- tikpat labi kā nav mums reāli sodīto par ļaunprātīgu kreisās rindas lietošanu, tā viņu nav arī par saprāta robežās apsteigšanu pa labo.

Labās puses apsteidzējam tomēr ir jāapzinās, ar ko viņš riskē un kurā brīdī tāds viņa manuevrs kļūst truli bīstams pašam.Kā te pareizi sacīja- daudzi kreisie vispār nekontrolē, kur viņi atrodas un ko dara.Lielākie mēsli ir, kad pārliecinātais vienureiz uzraujas tieši uz to absolūto sevis nekontrolētāju. Nevis kādu tur demostratīvo vai agresīvo,bet uz reāli Tupo. Ja sāc visu mērīt pēc sevis,ar laiku rodas ieradums un maldīga pārliecība, ka jebkurš tak tevi redzēs un sapratīs.Jāpatur prātā- uz kurieni tu pats rausi, kad viņš tev piepeši brauks sānos.

Apsteidzot pa labo pusi, tā procesa beigu posmā vajag reāli ieskatīties acīs tam apsteidzamajam.Kāda feis/izteiksme, ar ko šis nodarbojas tajā brīdī, kas viņam blakus sēž/guļ, uttt.Ja kāds uzņemtos reāli palietot rokas kameru vai pagrieztu reģistratoru, tur sanāktu vienkāši Grandiozs sižets.Interesanti, ka daļā gadījumu tas reāli iedarbojas,labāk par jebkuru citu mācīšanu.

Ja redzam, ka kāds tāds lielpisĀns vienlaikus lieto mobilo ierīci- vajadzētu skaļi pīpināt.Katrreiz,vienmēr.Šosejā, sastrēgumā, pofig, visur..

ps- te derētu kaut kur noskaidrot- kādi tad ir tā saucamie "LValstī pieņemtie noteikumi" attiecībā uz gaismas reklāmu brauktuves (autostrādes!!) tiešā tuvumā.Pēc kāda diez "stand-arta" tieši iepretim fotoradaram pāris metru no braucamās daļas tur tas 360gigaPixeļu 600mogovatu 900kilokandeļu suuuds ir izvietots...

Krotow 15.decembris 2019 16:39
2 0 Atbildēt

Varu derēt, ka viņš tevi pat nepamanīs, kaut vai skatoties uz viņu, iep...si dibenā tev priekšā braucošajam.

Martins 14.decembris 2019 9:23
1 2 Atbildēt

Nevaru nepiekrist rakstam. Bet jaatceras, ka tā sauktajiem “ātrāk braucošajiem” ir jāievēro atļautais braukšanas ātrums. Pa šoseju reti kurš velkas- bet vienkārši ievēro ātrumu.

Pļurkt 14.decembris 2019 9:40
6 0 Atbildēt

Ja jau velcies, tad velcies pa malējo labo joslu, nevis 4 mašīnas velkas pa VISĀM trim joslām!

Teiksi ka tur vietas nebija???

Amurs 14.decembris 2019 10:52
0 5 Atbildēt

Un, ko teikt par tiem, kas sobrid tur brauc uz 90km/h un 100km/h, kaut ari atlautais atrums ir 70/km!!! Sanak, ka tie, kas ievero celu satiksmes noteikumus un brauc uz 70km/h ir idioti, bet tie, kas nesas uz 90km/h ir normali.... reizēm vienkārši prasās to visu uzfilmēt...

WALA 14.decembris 2019 13:29
7 0 Atbildēt

Gribi citu piemeru - atkārtošu to ko jau esmu te licis, darba dienas beigas braucu uz mājām Mārupē, ap Rīgas robežu panaku vienu auto kas brauc tā apruveni 40-45km/h reālie, transports pretī blīvs - tā arī "velkos" burkšķēdams, līdz domei, veicim, jopcik tam auto vispār baigi pa ceļam , šitā tūlīt līdz majai būšu ticis. Skaidrs ka diena gruezīs uz mūsu daudzdzivoklenēm. Pirms krustojam zīme - 30 , hopuj, nepiebremzē , sparīgi 40-45 km/h, pirms krustojuma nobremze pagriež dzīvojamā zonā, un atkal pa visu ieliņu kur jābūt 20-30km/h bez jautajumiem brauc prom no manis ar aptuveni tiem pašiem 40-45km/h. Galvenais jau pārliecība, ka es jau ni,ni neko neparkāpju. Es pa Siguldas, Jelgavas unTīnūžu celiem/šosejām atļaujos vilkt virs atļautā, bet ne jau tur kur gājēju pārejas, dzīvojamās zonas utml.

WALA 14.decembris 2019 13:33
3 0 Atbildēt

Atļaušos tikai piebilst ka LV sodi mani neuztrauc vispār, bet lai es stulbi darītu tāpēc ka man viss pie kājas ..., laikam nav vairs tas vecums

Kanibaals 14.decembris 2019 14:01
3 0 Atbildēt

Tas ir CSDD, DBS, VP nopelns, ka visa droša braukšana atduras pret braukt lēni. Nu tad šie bra7c lèni un domā ka viss droši.

Lii 14.decembris 2019 12:14
0 0 Atbildēt

Dodiet laiku,jo ieraduma spēks ir liels. Tas nav tāpēc kad tīšām neievēro noteikumus tas ir automātiski nedomājot par to tas ir pareizi vai nav .Ja 15 gadus tu dienā dienā brauc pa vienu maršrutu,tev izveidojās auto pilota braukšana,nu nē vienmēr bet reizēm tā ir,jo taciņa ir iemīta ko varētu ar acīm ciet izbraukt.ļaujiet cilvēkiem pierast ar domu kad nu ir jauns asfalts ,kas jau ir brīnums!

Gints 14.decembris 2019 12:25
3 0 Atbildēt

Kādi vēl rupori? Vienkārši ir nepieciešamas normālas informatīvās zīmes. Vajag ik pa gabalam salikt lielus plakātus ar atgādinājumu ieņemt labo joslu...

T 14.decembris 2019 15:20
5 0 Atbildēt

Pēc CSDD domām pa āgenskalna ieliņām 50 ir droši, bet 100 uz 2+2 šosejas ir bīstami

650 14.decembris 2019 16:10
8 1 Atbildēt

Tas taču sens piemērs- ka pa šoseju velkas,bet iebraucot aopdzīvotā vietā ripina uz 70.Vēl viņiem parasti bija kā vizītkarte Pižiks galvā.Vnk nekontrolē kur atrodas un ko dara.

Jautājums- tādam NormundamK būtu jāpapūlas izskaidrot to pareizo darbību secību un prioritāti.Kas tad ir jādara visupirms- vai jāizvērtē citu pisloņu ātrums, vai arī (tomēr) pašam būtu jācenšas lieki neuzkavēties tajā trešajā rindā.

Kas ir tas ierindas braucēja primārais pienākums- iesaistīties kādā tur virtuālā kraana mērīšanā (priekš kā viņam nav mēierīču un viņš nav apmācīts to veikt..), uzņemties sodītāja/prokurora funkcijas (ko viņam neviens nav oficiāli piešķīris), vai tomēr sākt ar paškontroli.

Ja braucējs tos suuda 6km nobrauc pa kreizo joslu un ne reizi nepārkārtojoties pa labi- tas ir vienkārši publiska necieņas izrādīšana.Pat trakāk- sava truluma nepārprotama demonstrācija.Kas lai viņš nebūtu un cik ātri lai viņš nebrauktu.Ēzelis.Pi......

Rr19 14.decembris 2019 18:37
5 0 Atbildēt

Tādus var bieži redzēt 6-7 no rīta, no Depo kā paņem 3 joslu, tā līdz Lielupei.

ak 14.decembris 2019 19:35
4 0 Atbildēt

Braucu tur katru dienu. Lai arī gadās pa kādam vecākam auto kreisajā joslā, jāsaka gan, ka pārsvarā tur dežūrē statusņiki. Kā jau te rakstīja, viņiem ir daudz naudas, un vieni no dārgākajiem auto, un viņi uzskata, ka tā josla ir tieši uzbūvēta priekš statusa. Kad ir vairāk braucēju, tas tā nelec acīs, bet bieži braucu agri, kad nav daudz auto, un, ja pa priekšu brauc biezais statusņiks, izbraucot no Ventspils šosejas uz Jūrmalas šoseju, uz pilnīgi tukšas šosejas statusņiks nekavējoties ieņem malējo kreiso joslu, un līdz Rīgai nost no tās netinas.

650 14.decembris 2019 20:21
4 0 Atbildēt

Gandrīz tā, un ilgu laiku nemainīgi.Ir pat dažas nemainīgi figurējošas mašīnu markas un modeļi (nav obligāti, ka paši/dārgākie), kurus šie te lielpimpāni un ar tiem saistītās ТП pārstāves ir ļoti iecienījuši.Tumsā uzvedas kā gaismā- indivīda būt''ibu nenoslēpsi.Tāpat kā pa to labējo/pirmo joslu, neatkarīgi kāds tur tas asValts.

HH 14.decembris 2019 21:12
4 3 Atbildēt

Vispār tur patreiz ir zīme 70, tā ka nav kur lidot garām citiem. Un mani vairāk kaitina tie lielie lidotāji, kuri pēc tam pie radara sabremzējas un velkas uz 60

un ne tikai 14.decembris 2019 23:14
0 0 Atbildēt

Šoseja Jelgava - Rīga starp krustojumu uz Olaini un ciematu Jaunolaine... ir 3 braukšanas joslas, kur pilnīgi visi... katru dienu... jebkādā ātrumā ir ĀMURI!

Krotow 15.decembris 2019 16:49
0 0 Atbildēt

Kas par citu saka, pats ir tāds.

Jelgavas šoseja un piebrauktuves pēc pēdējiem remontiem tiešām kļuvušas par rēbusu minēšanas vietām. Braucot uz Jelgavas šoseju, nobraukšana no apvedcela pēc zīmēm aizvedīs braucēju uz veco Jelgavas ceļu. Nobraucienā uz Vecumniekiem pirms Jelgavas apvedceļa nezinātājiem arī nav skaidrs, kur drīkst griezties. Īpaši tumsā vari pēkšņi attapties pie barjeras

Casio 15.decembris 2019 1:06
0 2 Atbildēt

Standarta labticības princips, jo tie otri arī ir parakstījuši papīru. Juridiska nianse, kas lielākoties spēlē mūsu pašu labā citās jomās, ja runājam par valsti vai pašvaldību. Pasaule nav ideāla, esam tomēr staigājoša evolūcvija (aurotājiem lasīt - mēs te esam ļoti īsu periodu, nosmacēsim, noindēsim vai uzspersim sevi gaisā - nav statistikas par citām atomsugām), par ko Tu visticamāk man nepiekritīsi. Offtopic jautājums - vai pateikt kolēģim-katolim,kasnavbijisuzsavubaznicupecpasavardiem-strukturetaUdensPiekritejam-renTvfanam, visa putinSlāviskā fanam (tā vien atskāņās gribas pieminēt to fanu, kas citiem mēģināja iesmērēt savu sūdaino, debeszilo mēslu- kaut kas ar VW saistīts tam ) ka katru reizi, kad viņš atver muti nāk tāda nemazgāta daikta smaka, ka rauj uz augšu - par to kā zinu par to smaku - joks būs nevietā - paši zinat, ka smirdat. Es neesmu 650, Šrek, es nebraucu ar strādnieku sapni, es sapņoju par E300 mersi ar 3.0 dīzeli par 1. k perfektā stāvoklī kopš pāris dienas iepriekš. Atkārtošos - skaidrā te nerakstu - bez filtra un kļūdainu spriestspēju.

Casio 15.decembris 2019 1:13
4 1 Atbildēt

Atbilde: msh

CSN ir rakstīts ka tev ir tiesības uzskatīt ka citi arī ievēros šos noteikumus.

To nesaprotamo drošības kodu pie Timrota atšifrēšanai. Bļin, nu atkal drošības kods tāds kā izvemts alfabēts. Atbilde nostrādāja bez adresāta.

Ruksis 15.decembris 2019 2:44
0 0 Atbildēt

Ko tas oerators meklē kreisajā joslā ?

Oskars 15.decembris 2019 10:55
6 0 Atbildēt

Kad beidzot policija rīkos akcju, lai daudzus pamācītu ievērot atļuto braukšanas ātrumu. Ja ir ļauts braukt ar 90 tad arī ir jābrauc ar to ātrumu, nevis vilkties pa ceļu un radīt avārijas situācijas.

Ercis 15.decembris 2019 13:20
3 2 Atbildēt

Es braucu pa otro joslu ne tāpēc, ka baigais ērglis jūtos, bet tāpēc, lai citi varētu uzbraukt uz šosejas un tiem nebūtu uz mani jāgaida. Protams, garākos posmos, kur nav uzbrauktuves, es ieņemu pirmo joslu.

bla bla bla 15.decembris 2019 21:21
1 2 Atbildēt

Es katru dienu braucu pa Jūrmalas šoseju. Nofilmētajā posmā visi brauc ar atļauto ātrumu 70 km/st. un pirms Piņķiem visi pārkārtojas uz otro joslu .lai netraucētu tos kuri brauc no sānceļiem.Fimētājs gan pārsniedz atļauto maksimālo ātrumu gan traucē braucējiem no sāceļiem.Āmurgalva .

Es 16.decembris 2019 6:36
1 3 Atbildēt

Ja es braucu ar atļauto maksimālo, nevienam nav jābrauc man garām.????

Pļurkt 16.decembris 2019 16:42
3 0 Atbildēt

Ja jau velcies, tad velcies pa malējo labo joslu, nevis 4 mašīnas velkas pa VISĀM trim joslām!

Teiksi ka tur vietas nebija???

Viktorija 16.decembris 2019 13:32
0 4 Atbildēt

Kāda starpība kādā joslā es braucu? !Zīme ir visām joslām viena 70km/h. Ja patīk maksāt sodus un braukt min. 120km/h tad brauc. Bet par to nevajag tagad dirst ka visi ir pid...ri.

Rr19 16.decembris 2019 19:31
2 0 Atbildēt

Ja nekāda starpība, tad pašlaik tur ir vēl 4 josla, pamēģini vēl pa to pabraukt.

Pofig 16.decembris 2019 19:52
0 3 Atbildēt

Āmur, kad būs atļautais 110km/h, tad varēsi čīkstēt. Tagad viss posms ir 70km/h. Cīnās par taisnību, bet pārkāpj noteikumus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti