Esi gudrāks – neatdod savu velosipēdu zaglim! 24

 
17.jūnijs 2011 11:08

Līdz šī gada maija beigām Rīgas reģionā ir nozagti jau 369 velosipēdi, kuri zagļu rokās ir nonākuši galvenokārt pašu īpašnieku neapdomīgas rīcības rezultātā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes dati liecina, ka zagļu darbu ievērojami atvieglo velosipēdu īpašnieku nevērība pret elementārām sava braucamrīka aizsardzības metodēm. Turklāt šādu zādzību finansiālo smagumu apliecina apdrošināšanas sabiedrības „Balta” šogad jau izmaksātie 2500 latu par 16 velosipēdu zādzībām.

Šogad aktīva velosipēdu zādzību sezona iesākās līdz ar pirmajām siltajām aprīļa dienām, un zādzību skaits ar katru mēnesi arvien pieaug. Pirmajās divās jūnija nedēļās Rīgas reģionā ir nozagti jau 113 velosipēdi. No šiem velosipēdiem lielākā daļa tika nozagti no brīvi pieejamām vietām, kur tie ir bijuši atstāti nepieskatīti un nepieslēgti - kāpņu telpām vai māju pagalmiem. Iekļūstot dažādās slēdzamās telpās tādās kā pagrabi, garāžas vai šķūnīši, nozagti 35 velosipēdi. Tostarp jāņem vērā, ka zagļu vidū joprojām ir populāri arī pirmo stāvu balkoni. Savukārt, pārkniebjot dažādas velosipēdu slēdzenes, tika nozagti tikai 25 velosipēdi, kas arī uzskatāmi parāda, ka zagļi vienmēr dos priekšroku vieglāk iegūstamam laupījumam.

„Policija Rīgas reģionā katru nedēļu aizdomās par velosipēda zādzību aiztur vidēji 5 zagļus, un, ja paši velosipēdu īpašnieki nesadarbosies - nedomās par sava velosipēda pasargāšanu, situācija nemainīsies. Tikai 25 divriteņu īpašnieki bija parūpējušies par elementārām slēdzenēm, bet pārēji 88, kuriem šomēnes nozagts velosipēds, tos atstājuši nesaslēgtus! Mēs aicinām parūpēties pašiem par sava īpašumu sargāšanu, nevis atbalstīt zagļus,” skaidro Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, velosipēdu zādzību skaits Rīgas reģionā ir nedaudz sarucis, tomēr iedzīvotājiem jāatceras, ka ik gadu zagļiem ražīgākais laiks ir tieši no maija līdz augustam. 2010. gadā šajā laika posmā tika nozagti 925 velosipēdi. AAS „Balta” 2010. gadā kopumā ir saņēmusi 52 atlīdzību pieteikumus par velosipēdu zādzībām, un atlīdzībās ir izmaksāti 11 tūkstoši latu.

„Velosipēdu zādzības Latvijā ir sezonāla parādība, kad, pieaugot velosipēdu skaitam ielās, pieaug arī zagļu interese par tiem. Velosipēdu īpašniekiem vajadzētu padomāt par elementārām sava braucamrīka aizsardzības metodēm un apdrošināšanu, kas ļaus finansiāli kompensēt piedzīvotos zaudējumus, ja velosipēds ir nozagts. Pēc „Baltas” pieredzes, atlīdzību summas atkarībā no velosipēda modeļa, komplektācijas un vecuma ir no 50 līdz pat 1500 latiem, savukārt vidējā atlīdzība par velosipēda zādzību ir 240 latu. Apzinoties šo problēmu, „Baltas” īpašuma apdrošināšanas polises standarta segumā ir iekļauti arī velosipēdi, un tas nozīmē, ka klients, samaksājot 10 latus gadā par iedzīves apdrošināšanu, notiekot zādzībai, saņems atlīdzību izmaksu ne vien par savu iedzīvi, bet arī par velosipēdu. Turklāt „Balta” izmaksā atlīdzību arī tad, ja braucamrīks ir nozagts ārpus dzīvesvietas,” skaidro AAS „Balta” Atlīdzību pārvaldes speciāliste Anita Irbīte.

Padomi, kas var palīdzēt pasargāt savu velosipēdu no zādzības

1. Iegādājoties velosipēdu, vienmēr pieprasi velosipēda pasi, kurā ierakstīts rāmja numurs.
2. Izmanto drošu velo saslēgu.
3. Neatstāj velosipēdu nomaļā vietā uz ilgu laiku, centies to novietot apsargātā vietā, novērošanas kameru tuvumā vai vietās, kur ir daudz cilvēku.
4. Pieslēdzot velosipēdu pie kāda objekta, centies pieslēgt rāmi kopā ar abiem riteņiem.
5. Atstājot velosipēdu, noņem papildu aprīkojumu – lukturi, velokompjūteru, sūkni.
6. Lai aizsargātu riteņus vai sēdekli no to nozagšanas, izmanto skrūves nevis ekscentru savienojumus!
7. Pat atstājot riteņus telpās - šķūnīšos, kāpņu telpās vai uz balkona –, tie ir jāpieslēdz!
 

 
Visi komentāri
 
283164. viesis 17.jūnijs 2011 14:31
0 0 Atbildēt

Esi gudrāks – neatdod savu velosipēdu zaglim!

Liec strādāt policijai!

283170. viesis 18.jūnijs 2011 22:52
0 0 Atbildēt

>kuri zagļu rokās ir nonākuši galvenokārt pašu īpašnieku neapdomīgas rīcības rezultātā.

VP, ejiet d... , goda vārds. Savu īpašumu varu novietot, kur vēlos nav nevienam tiesības to aiztikt bez manas ziņas. Tāpat arī savu auto varu atstāt neaizslēgtu un nevienam nav tur jālien iekšā.Priekš tam mums ir VP, lai zagļus noķertu. Tas vai ritenis bija pieslēgts vai nē pēc nozagšanas ir pilnīgi nebūtiski. Jebkuras slēdzenes ir pārkniebjamas tā kā tas nedod neko, pārējās ir nesamērīgi dārgas. Kur ir solītie velosipēdi, kuri tikšot izmantoti kā ēsma? Kur ir? Cik zagļi ir uzķērušies uz ēsmas?

Gaidu nākošo policijas paziņojumu par to, ka 1/2 no sievietēm, kas tikušas izvarotas ir "provocējoši" ģērbušās un pašas tātad vainīgas. Kas tā par slimo domāšanu.

P.S. 5. Atstājot velosipēdu, noņem papildu aprīkojumu – lukturi, velokompjūteru, sūkni.

Kas ir sūknis? Tobiš pumpis? Tos arī zog? :D

283171. viesis 18.jūnijs 2011 22:53
0 0 Atbildēt

bicycle.lv/?p=2033

Kur rezultāti?

283175. viesis 19.jūnijs 2011 22:38
0 0 Atbildēt

tak dažus ir paņēmuši pie dziesmas ar tam ēsmam... Tu visus gribēji?

Kanibāl, kad tu aizej uz dīķi, Tu arī pilnīgi visas zivis uz ēsmu izķer?

283177. viesis 20.jūnijs 2011 1:15
0 0 Atbildēt

Nav dzirdēts, ka kāds uz tām velo ēsmām būtu uzķēries. Šeit nevar salīdzināt ar makšķerēšanu, jo nostrādā arī psiholoģiskais, ja zinās, ka tiek izliktas arī ēsmas un reāli arī zagļi tiktu aizturēti, tad daudzi noraustītos un neaiztiktu. Lielāku publicitāti vajag.

283179. viesis 20.jūnijs 2011 10:05
0 0 Atbildēt

citāts:

"Minētā policijas operatīvā darba metode ir pilnīgi likumīga, uzsver Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins. Tomēr paļauties, ka policisti ar ēsmu notvers visus zagļus nevar, savs īpašums jāsargā arī pašiem. Šogad Rīgas reģionā pie kriminālatbildības saukts 21 velozaglis, bet zādzības turpinās. "

www.kasjauns.lv/lv/zinas/5064...as-divriteniem

tas ir tas, ko momentā var atrast...

283182. viesis 20.jūnijs 2011 13:01
0 0 Atbildēt

padomjlaikā, kad šanceju prokuraturā, cīņā pret autozagļiem tika izmatota "ēsma" - pilnīgi jauns sarkans 07 žigulis. Tās operacijas ,profilakses nolūkos, kopā ar policiju tika izplānotas loti rūpīgi un parasti deva pozitivus rezulatatus. Cik atceros, tolaik ar tā palīdzību tika notverti kādi 10 autozagļu grupējumi. Bija reize, kad tas "žigulis" poliču vaktēts brauca no Ventspils līdz pat Rīgai. Arī pret velozagļiem daudzviet bija līdzīga zagļu ķeršanas metodika - uzkrītošā vietā tika nolikt no sporta bodes aizlienēts "sportiņš". Un lai cik dīvaini nebūtu, parasti iekrita tkai profesionālie VELO zagļi. Vienam mājās tika izņemti kādi 20 nosperti sporta veļļuki. Bet, tml. operacijas, kur tika izmantotas "ēsmas", prasīja daudzu cilvēku piedalīšanos. Bija gadījumi, kad fiksi zagļi veļļukus nocēla tik fiksi, ka policmeņi nepaguva noreaģēt. Tas jau bija brāķis - riteņi parasti piederēja sporta bodei.

283183. viesis 20.jūnijs 2011 16:39
0 0 Atbildēt

Palaidniex:

Man šķiet VP pūš pīlītes, saka cik tas ir efektīvi, bet arī es neatradu nevienu gadījumu, ka kāds būtu noķerts tieši ar ēsmu.

283185. viesis 20.jūnijs 2011 18:40
0 0 Atbildēt

Interesanti, interesanti, kā izpaužas vienkārša ierindas pilsoņa izpratnē - atrast tieši tādu gadījumu, kad noķer ar "ēsmu"?

283186. viesis 20.jūnijs 2011 21:21
0 0 Atbildēt

Vienkārša atskaite - tik un tik lietu ierosināts zogot policijas velosipēdu :D

283188. viesis 20.jūnijs 2011 22:15
0 0 Atbildēt

Kanibāl - tu lasīt arī māki? nocitēšu vēlreiz, speciāli Tev:

"Šogad Rīgas reģionā pie kriminālatbildības saukts 21 velozaglis, bet zādzības turpinās."

Lasi kamēr pielec!

Zinot, ka pa pirmajiem šī gada 5,5 ir nozagti ~400 felleri, tad, ja katrs velozaglis nozog vidēji 5 fellerus, tad 21 notverts zaglis, nozīmē, ka vismaz 1/4 daļas zādzību autori ir paņemti pie dziesmas...

Ja pamanās nozagt ciskudrilli velokurjeram, var sanākt, ka bezmaz pašam ir vēlme pieteikt policijā savas mutes sasišanu...

283189. viesis 21.jūnijs 2011 1:02
0 0 Atbildēt

Nē nemāku lasīt, tur nav ne vārda par tiem policijas velosipēdiem. Tā kā tukša tiršana.

283190. viesis 21.jūnijs 2011 8:51
0 0 Atbildēt

Nu labi ēsmas velopisēdus nezog,bet noķer 21 velozagli.

Zog tikai aizmigušus kanibālus un vina velopisēdus...

Citu neko nezog un tā ~400 reizes nepilna pusgada laikā, bet aiztur kaut kādus citplanētiešus, kuri zog kastaņus...

283191. viesis 21.jūnijs 2011 10:00
0 0 Atbildēt

P.S.

Laikam šis citāts no linka ir par citplanētiešiem un kastaņiem:

"Policija zagļus (kanibāls lasa - citplanētiešus) ķer ar ēsmas divriteņiem (kanibāls lasa - kastaņiem).

Policija sabiedriskajās vietās izliek un novēro divriteņus (kanibāls lasa - kastaņus), cerot šādi izķert velozagļus (kanibāls lasa - citplanētu kastaņzagļus). Pagājušā gadā jau ir bijuši pirmie tiesas spriedumi. Tomēr kopumā līdz jūnija vidum Rīgā nozagts jau vairāk nekā 100 divriteņu (kanibāls lasa - kastaņu)."

www.kasjauns.lv/lv/zinas/5064...as-divriteniem

Kanibāls vienkārši spārda un pierāda, ka izlasa to ko grib, nevis to, kas rakstīts... Bet ar to jau daudzi sirgst... :D

283192. viesis 21.jūnijs 2011 15:05
0 0 Atbildēt

Mans tētis vēl Latvijas laikā atbrauca pie saviem studiju biedriem ar velosipēdu no Saldus uz Rīgu. Nolika riteni Marijas un Merķeļa ielu stūrī un devās augšā. A tur- dzeršana, meitenes un viss notiek... Trešās dienas rītā atceras, bet kur mans ritenis? Noiet lejā - ritenis stāv, kā stāvējis!!! Tagad tas izklausās pēc pasakas. Diemžēl!

283194. viesis 21.jūnijs 2011 16:51
0 0 Atbildēt

>Palaidniex

Atfisies, tur nav ne vārda CIK to tiesas spriedumu tieši ar ēdamajiem kastaņiem. Palieku pie tā, ka policija fleitē, pūš pīlītes un pirž kabinetos, nevis reāli ko dara. Ja darītu tad prastu arī sevi paslavēt.

283192.

Latvijas laikā riteņus arī zaga un pat atklāti laupīja. Gan ne tik traki kā tagad, bet policijai bija ko ņemties. Auto ko nozagt jau nebija, ja nu vienīgi zirgus. Tā kā tas nav tik tieši saistīts ar urļiku vai narkomānu īpatsvaru valstī.

283195. viesis 21.jūnijs 2011 17:43
0 0 Atbildēt

Kanibāl ir būtiska atšķirība paņēma ar ēsmu 15 vai 14 no 21?

Un ka tiesās ir 4 vai 4 lietas no pagājušajā gadā paņemtiem uz ēsmu?

Ko tas maina????

Pats te fļūtī... ;)

Nu nosauks ciparu, bet tu tik fļūtīsi, ka atkal fleitē... Jo izskatās, ka tev šajā sakarā ir caureja un konkrēti fakti ar uzvārdiem šķitīs meli un izdomājums, tākā esi ka nu rāms un pieņem tos faktus kā ir.

Starp citu pašnāvības šajā valstī izdara krietni vairāk cilvēku, kā iet bojā CSN... Nu un? Ko šādas izfo zināšana maina cīņā par cilvēku dzīvībām?

283198. viesis 21.jūnijs 2011 22:39
0 0 Atbildēt

Atvainojos, ka vēlos uzzināt valsts noslēpumu, par slepeno misiju "velosipēdi-ēsmas". Tiešām esmu neapķērīgs, šitā iegāzt poličus izrādās, ka tomēr zagļus pašam vien ir jāaiztur un aiz rociņas jāizved uz VP tad arī lietu ierosinās.

283199. viesis 21.jūnijs 2011 23:22
0 0 Atbildēt

Irosināt lietu, to nogādāt līdz tiesai un veiksmīgi pierādīt ir 3 (trīs) dažādas lietas.

Policija tikai ķer, ierosina lietu un savākto (ja ir pietiekami) iesniedz prokuratūrai. Tā savukārt izpēta materiālu un ar vai bez papildus izmeklēšanas to izbeidz vai iesniedz tiesā. Savukārt tā pieņem lēmumu - ir/nav vainīgs.

Tas, ka poliči ir paņēmuši kādu uz ēsmas vēl automātiski nenozīmē rūtainus mākoņus, jo materiāli nepietiekami, nepareizi ievākti, nav nozieguma sastāva utt utjpr. Bet savukārt tiesa uzzinot ka tas ir daudzbērnu tēvs vientuļnieks, kurš bērnības traumas rezultātā noziegumu veicis pirmo reizi tiek sveikā ar vārdiem - gribi pavizināties - paprasi īpašniekam.

Tākā viss nav tik vienkārši kā esi iedomājies...

Ja poliči saka, ka šogad ir tiesā dažas pagājušajā gadā ierosinātas lietas par zagļa noķeršanu uz ēsmu, nav pamata neticēt.

283205. viesis 22.jūnijs 2011 15:23
0 0 Atbildēt

>Ja poliči saka, ka šogad ir tiesā dažas pagājušajā gadā ierosinātas lietas par zagļa noķeršanu uz ēsmu

To nu tu izzīdi no pirksta. Bet nu labi dzīvosim redzēsim.

283206. viesis 22.jūnijs 2011 15:50
0 0 Atbildēt

kanibāls toč tups - visi izlasa, visi saprot, viņam vienam nabagam nepielec...

283212. viesis 25.jūnijs 2011 14:30
0 0 Atbildēt

vai tikai nav tā, ka vajag "cietušo".... kas ir ķerpila ēsmas gadījumā?

283213. viesis 25.jūnijs 2011 23:39
0 0 Atbildēt

Nu re kāds jau ir tuvāk patiesībai. Nozogot "ēsmu" nav cietušās personas, tāpēc arī ir klusums par šo tēmu.

Lūdzu, Palaidniex, nocitē to teikumu, kur ir skaidri pateikts cik ir nozagtas ēsmas, nevis, ka kopumā ir nosūtītas tik un tik lietas uz tiesu.

283235. viesis 29.jūnijs 2011 9:15
0 0 Atbildēt

Tev laikam ar domāšanu smagi...

Izlasot virsrakstu ir ļoti tieši norādīts, ka raksts ir TIEŠI par zagļu ķeršanu uz ēsmas. Nevis par kriminālās informācijas apkopojumu sākot ar točkām un beidzot ar nodokļu mazgāšanu...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 11

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti