Ierobežojumu rezultātā ir palielināta tiltu caurlaides spēja 4

 
24.aprīlis 2008 8:52

Pēc kravu transporta ar pilnu masu virs 5 tonnām satiksmes ierobežojumiem jeb satiksmes dalībnieku prioritātes pārdalīšanu vakara sastrēguma stundu laikā Akmens tilta, Salu tilta, Slāvu pārvada un Augusta Deglava pārvada caurlaides spēja ir palielinājusies vidēji par 4% un nozīmīgi samazinājies brauciena laiks slogstundu periodā.

Tā liecina transporta pētījumu un modelēšanas uzņēmuma SIA „Solvers” veiktais satiksmes plūsmas pētījums.

Braucienam patērētā laika mērījumu rezultāti dažādos šo tiltu šķērsošanas maršrutos laikā no 16.00 līdz 19.00 liecina, ka visievērojamāk laika patēriņš ir samazinājies maršrutos pār Slāvu pārvada ceļiem- par 16 minūtēm (no Toma ielas līdz Slāvu aplim). Maršrutos pār Akmens tiltu (no Pētersalas ielas līdz Valguma ielai) un Salu tiltu (no Turgeņeva ielas līdz Vienības gatvei)- samazinājums ir par 9 līdz 11 minūtēm.  Savukārt pār Augusta Deglava pārvadu virzienā uz centru- braucienam patērētā laika samazinājums ir līdz 6 minūtēm atkarībā no braukšanas laika.

Lai novērtētu plūsmas izmaiņas, SIA „Solvers” veica minēto tiltu un pārvadu transporta plūsmu pētījumus, salīdzinot satiksmes plūsmas datus pirms un pēc šā gada 1.marta, kad stājās spēkā kravu transporta satiksmes ierobežojumi arī vakara sastrēguma stundās. Kontroles maršrutos daļēji tika iekļauti arī tiltu un pārvadu piebraucamie ceļi, kā arī pats tilts vai pārvads līdz vietai, kur tas pievienojas pilsētas maģistrālajām ielām.

Pētījumā minēts, ka slogstundu intensitātes izlīdzināšana, kā viena no transporta pieprasījuma pārvaldes metodēm, ļauj nozīmīgi uzlabot situāciju uz tiltiem.

Kā ziņots, no šā gada 1.marta stājās spēkā kravu transporta ar pilnu masu virs 5 tonnām satiksmes ierobežojumi pār vairākiem pilsētas tiltiem un to pievedceļiem arī darba dienu vakara sastrēguma stundu laikā no pulksten 16.00 līdz 19.00.
 
Visi komentāri
 
256150. viesis 24.aprīlis 2008 15:57
0 0 Atbildēt

kas tas par kārtējo letiņu jaunvārdu "slogstundu"? :-D :-D

256154. viesis 24.aprīlis 2008 16:15
0 0 Atbildēt

peak-hours laikam.

256178. viesis 24.aprīlis 2008 23:08
0 0 Atbildēt

ta nu gan slodze samazinajas, saprastu ja runa butu par vismaz 20 minutem un vairak....

a ta nekas nozimigs. Turklat radusas ir problemas firmam kuras piegad, vai gaida preci kuras ved sie loti traucejoesi smagie.

256180. viesis 24.aprīlis 2008 23:45
0 0 Atbildēt

šorīt gan CP bija samazinājuši salu tilta caurlaidi par 50% vismaz, pietam tā rezultātā ķēra pašu izveidotā sastrēguma apbraucējus, vot bizness!!!

Nemaz nerunājot par to ka regulāri un mērķtiecīgi pīķa stundās tiek bloķēta viena josla uz salu tilta lai tīrītu smiltis no ceļa!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti