Papildu 21,7 miljoni eiro videi draudzīgu autobusu iegādei no ES struktūrfondiem 4

 

Foto: iAuto.lv

SM | 9.novembris 2021 14:13

Šodien, 9. novembrī, valdība apstiprināja finansējuma pārdali, piešķirot papildu 21,7 miljonus eiro finansējumu no Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzekļiem videi draudzīga sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstībai Daugavpilī, Jēkabpilī, Rīgā un Valmierā.

Siltumnīcefekta gāzu emisiju līmeņa samazināšanai pilsētās ir būtiski samazināt pārvietošanos ar privāto automašīnu, pilnveidojot pilsētu sabiedriskā transporta izmantošanas iespējas un ieviešot videi draudzīgu sabiedrisko transportu. Tas ļauj novirzīt pasažieru plūsmu no privātā uz sabiedrisko transportu, mazinot autotransporta plūsmu pilsētās, tādējādi uzlabojot gaisa kvalitāti pilsētvidē un nodrošinot ilgtspējīgu un efektīvu mobilitāti, samazinot pārvietošanās laiku.

Papildu piešķirtais finansējums videi draudzīgu autobusu iegādei ir 25,58 miljoni eiro, tai skaitā ES Kohēzijas fonda finansējums 21,7 miljoni eiro. Līdzekļi paredzēti vismaz 38 videi draudzīgu autobusu iegādei Daugavpilī, Jēkabpilī, Rīgā un Valmierā līdz 2023. gada beigām.

Finansējums piešķirts, balstoties uz potenciālo finansējuma saņēmēju sniegto informāciju par līdz šim veiktajiem ieguldījumiem autobusu parka atjaunošanā un nomaiņā, izvērtējot, kur videi draudzīgu autobusu iegāde dod lielāku pozitīvu pienesumu vides uzlabojumu nodrošināšanā.

Kopumā, plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam pieejamais ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda finansējums videi draudzīga sabiedriskā transporta  infrastruktūras attīstībai ir 279,9 miljoni eiro.

Grozījumi par papildu līdzekļu piešķiršanu veikti ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība" (MK 2021.gada 8.jūnija rīkojums Nr.406 "Grozījumi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.-2020. gada plānošanas perioda darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība"").

 
Visi komentāri
 
imzz 9.novembris 2021 16:19
0 0 Atbildēt

"Videi draudzīgi", tātad, CNG

Hihi 10.novembris 2021 12:24
0 0 Atbildēt

Busi braukās, bučos vidi un nesīs tai puķes. Draudzīgie busi.

Pļurkt 10.novembris 2021 12:42
0 0 Atbildēt

Viss šitais riņķa dancis jau reiz ir bijis!!!

Daugavpils iepirka ar dabasgāzi darbināmus pilsētas autobusus, uzslēja uzpildes staciju.

BET te ministreļiem un deputāteļiem savajadzējās KĀRTĒJO algas pielikumu un uzblieza akcīzi dabas gāzei kā degvielai!! Viss Daugavpils darījums un ekonomija bija pakaļā. Nezinu ko sadarīja ar autobusiem, bez uzpildes staciju sagrieza metālļūžņos!!

+++++++++++++++

Sāksim vēl no gala???

Arzemnieks 11.novembris 2021 11:22
0 0 Atbildēt

Riga dazus tramvajus iekila par 50 milj., kadi autobisi tur var sanakt, jeb tas aizies lai nomaksatu mogo ikmenesa maksajumu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti