Elektrība palīdz būvniekiem - prezentē elektrisko miniceltni (+ FOTO) 8

 

Foto: Deutz-Motor

iAuto | 19.novembris 2021 10:41

Elektriskais kāpurķēžu gaitas celtnis izstrādāts sadarbojoties japāņu un vācu speciālistiem.

Elektriskā piedziņa pamazām ienāk arī celtniecības un būvniecības tehnikas sektorā. Pierādījums tam ir Japānas Maeda un Vācijas Deutz uzņēmumu sadarbībā radīts modelis CC 1485 ar celtspēju sešas tonnas. Zināms, ka nulles izmešu celtniecības mašīnai ir 40 kW (54 Zs) jauda un 360V piedziņa, bet strāvas krājumi tiek uzglabāti litija-jonu akumulatorā.

Plašākam interesentu lokam CC 1485 tiks prezentēts specializētajā izstādē Bauma 2022, bet ražošanu plāno sākt no 2023. gada.  

Acīmredzot šādas tehnikas ražošana ies plašumā, jo Ķelnē bāzētais uzņēmums Deutz paziņojis, ka no nākamā gada sadalīs savu darbību divos segmentos „Classic” un „Green”. Pēdējais ietver elektrisko piedziņu, akumulatorus un ūdeņraža dzinējus. Nākamo desmit gadu laikā vairāk nekā puse no koncerna pārdošanas apjoma veidos tieši „Green” segmenta produkcija.

 
Visi komentāri
 
WALA 19.novembris 2021 17:18
0 0 Atbildēt

Nu šādam tas varētu būt OK, jo atsvars tāpat vajadzīgs, hidromotoru piedziņa diezgan daudziem ir izpelnījusies "sudīgi remontējama mezgla" reputāciju utt. Vienīgi nav gan skaidrs kā tiks galā ar strāvas pārvadi, jo hidraulikai eksistē "daudzreiz pa 360 grādi" pagriežami savienojumi, bet elektrībai ar to drusku ir problēmas.

NuNu 19.novembris 2021 23:42
8 0 Atbildēt

A kurš tev teica, ka tur hidraulikas nebūs? Visa elektrība tur, manuprāt, darīs tika vienu lietu - darbinās hidrosūkņiem!

ZZZZ 20.novembris 2021 11:58
1 0 Atbildēt

Man jau liekas, ka hidraulikai 360 ir sarežģītāk/problemātiskāk nekā elektrībai. Daudzi el dzinēji tak rotē lielā ātrumā un viss ok. Bet nu šis ir labs risinājums kompaktai un telpās lietojamai iekārtai. Bet nu nekas tur mega jauns nav. Tak daudzi senie lielie celtņi un ekskavatori darbojās tieši ar el barošanu. Pat auto celtņi uz KRAZ un MAZ bāzes bija elektriski. Objektā viņus pieslēdza 380V un aidā.

WALA 20.novembris 2021 13:31
0 0 Atbildēt

Nav jau nekā neizdarāma, BET, šim ir kāpurķēdes, tatad varetu pielaut, ka paredzēts vietam kur ritenu tehnika grimst. Šis protams ari grimst tikai daudz lielaka "purvā" , un ir diezgan klasiski šiem ar "vēderu" skrāpēt zemi, piedzit visas malas ar dubļiem utml. Daudzas vietas ir tika tizlas, ka gribēdams nevar iztīrit/izmazgāt, tādēļ nereti visas hidraulikas trubas, hidromotori utml apakšā ir sarūsējuši tā ka nekas ka minimums vaļā neskrūvējas ... ja vēl nav gluži pats caurrūsējis ...

Drosi vien jau ka vienkāršākais ir tikai aizvietot dzineju ar elektromotoru, un parējo atstāt hidraulisku, tomēr vismaz sevi ar zilu liesmu nebūs tik vienkārši nosvilināt ...

KazHa 20.novembris 2021 9:38
1 1 Atbildēt

A ko pec jaunā gada kad elektrības cenas x2?

aHzaK 20.novembris 2021 9:48
2 2 Atbildēt

neko - maksāsi raudādams vai gaidīsi modeli, ko darbinās ar koksni

Trollis 20.novembris 2021 11:55
1 1 Atbildēt

Nezinu kuo un kā prezentē,bet Oslo pilnīgi elektrisks ekskavators jau močī pilnā jaudā.Vienīgais mīnuss ,ka kabelis kā putekļu sūcējam visu laiku pieslēgts pie tīkla.Pozitīvi tas,ka mazliet klusāks,lai gan jauna smagā tehnika ar dīzeļmotoru arī nav vairs īpaši skaļa.

Kremlis 20.novembris 2021 12:08
2 0 Atbildēt

kā noprotu no raksta, šim ar kabeli pakaļ nevajadzēs skriet - to aizvietos iebūvēta baterija

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti