Tesla elektriskie kravas auto beidzot dodas pie pasūtītāja 2

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 3.decembris 2022 14:15

ASV elektroautomobiļu ražotājs Tesla beidzot uzsācis pirmo kravas auto Semi piegādes klientiem. Līdz tam brīdim pasūtītājam nācās gaidīt piecus gadus.

Uzņēmums Pepsi bija pirmais komerciālais klients, kas savu 100 automašīnu pasūtījumu veica jau 2017.gadā, taču dažādu iemeslu dēļ, kuru skaitā Covid-19 pandēmija un komplektējošo detaļu trūkums, Tesla atlika ražošanas startu un līdz ar to arī piegādes klientiem.

Tesla Semi darbina četri neatkarīgi elektromotori. Pēc ražotāja teiktā, automašīna no nulles līdz 60 jūdzēm stundā (aptuveni 100 km/h) paātrinās 20 sekundēs. Ar vienu akumulatora uzlādi pietiek 500 jūdzēm (vairāk nekā 800 km).

Zināms, ka elektriskais vilcējs saņēmis jaunu inovatīvu transmisiju, kas turpmāk tiks izmantota visu amerikāņu zīmola elektromobiļu konstrukcijās, kā arī jaunus durvju rokturus un lielāka izmēra spoguļus.

Salona dizains ir iekārtots tā, lai vadītājs būtu centrā. Lai labāk saskatītu un novērtētu situāciju uz ceļa, Semi ir divi displeji, kas darbojas kā sānu spoguļu analogi. Par drošību atbild īpaša sistēma, kas samazina kabīnes apgāšanās risku avārijas gadījumā.

Tesla Semi cenas sākas no 150 000 ASV dolāru.

 
Visi komentāri
 
WALA 5.decembris 2022 10:43
0 0 Atbildēt

Atklāti sakot tas Tesla Semi izskatās pēc kārtējā "pats izdomāju kā būs labāk" Maska projekta, motori pa tiešo pie reduktora , nez cik tās asis sver šitādam:

Laikam vienīgais mērķis šai konstrukcijai ir bijis palielīties, kāds tai ir lietderības koeficients ...

WALA 5.decembris 2022 10:46
0 0 Atbildēt

srry,, tas vēl ir vecs video šis būs jaunāks:

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti