Vēlas stingrāk regulēt elektroskrejriteņus (+ VIDEO) 37

 
LTV Ziņu dienests | 22.augusts 2022 8:00

Zviedrijā no pirmā septembra ar elektroskrejriteņiem būs liegts pārvietoties pa gājēju ietvēm. Turpmāk ar šo transportlīdzekli drīkstēs braukt tikai pa veloceliņiem. Arī Latvijā tiek domāts, kā regulēt straujo un gājējiem ne visai patīkamo transportlīdzekļu kustību.

Saeimā iesniegti priekšlikumi, kas ļautu pašvaldībām stingrāk regulēt elektroskrejriteņu pārvietošanos.

 
Visi komentāri
 
Domists 22.augusts 2022 8:23
6 7 Atbildēt

Tā kā Latvijā veloceliņu ir 5km uz visu valsti, tad neatliks nekas cits kā pilsētās uz ne-maģistrālajām ielām samazināt auto braukšanas ātrumu līdz 30-25km/st lai nav ātruma starpības.

G 22.augusts 2022 8:46
0 3 Atbildēt

Lai vālē pa ielu kopā ar mašīnām, varbuut gūs mācību un sāks normāli uzvesties

WALA 22.augusts 2022 8:50
1 1 Atbildēt

Īsti jau "nevar", uz ielas gan ķiveres bus jalieto, gan arī noteikumi jāsamācas ...

uupis niknais 23.augusts 2022 14:41
0 0 Atbildēt

A kur liksi skūteru maksimālo ātrumu 25 km/h – jeb tu būsi pirmais kurš pārliecinās šoferus ka pilsētā maksimālais ātrums ir 25 km/h?

imzz 22.augusts 2022 10:07
4 0 Atbildēt

Var jau pieiet no pretējās puses un uzlikt par pienākumu gājējiem apgādāties ar atpakaļskata kamerām vai spoguļiem un virziena rādītājiem. Tieši virziena rādītājiem, jo var rasties avārijas situācija, ja piemēram, gājējs rādīs kreiso pagriezienu ar pa kreisi izstieptu roku laikā, kad viņu apdzīs skrejritenis :-/

msh 22.augusts 2022 10:45
1 1 Atbildēt

Pietiktu ar pienākumu skatīties apkārt.

imzz 22.augusts 2022 12:46
0 1 Atbildēt

Tas derētu. Tikai ar nosacījumu, ka tas jādara katras 10 sekundes un apkārt skatīšanās laikā gājēja kustība uz priekšu vai jebkurā citā virzienā jāpārtrauc ;)

msh 22.augusts 2022 14:56
0 0 Atbildēt

Muļķības - pietiktu pirms katras trajektorijas maiņas vai manevra.

Sviests 22.augusts 2022 10:14
0 0 Atbildēt

Ko nozīmē "priekšlikumi, kas ļautu pašvaldībām stingrāk regulēt elektroskrejriteņu pārvietošanos" ?!? Pašvaldības jau tagad varētu pieņemt noteikumus, kādus vien vēlas - ja vien gribētu.

Pašvaldības skatās uz valdību un gaida, ko tā nolems ar tādu pat nolemtību, kā nespējīgs cilvēks gaida kamēr kopējs tam noslaucīs pakaļgalu. Tad kamdēļ vajag pašvaldības?

Opis 22.augusts 2022 10:28
5 1 Atbildēt

Tos nabag skūteristus pataisa par spitālīgajiem. Uz ceļa viņus neviens negaida, uz trotuāra gāji sola pa muti, bet veloceliņu mums praktiski nav! Kur tad lai tie skūteristi liekas? Kāda tad ir lielā atšķirība no velosipēda, lai šos kaut kā pārāk ierobežotu! Vienīgā atšķirība no velosipēda ir tāda, ka ar skūteri praktiski nav iespējams braukt ar vienu roku un rādīt signālus. Tātad uz ceļa viņu dzīt nevar, jo viņi nevar izpildīt CSN prasības.

eidis 22.augusts 2022 16:27
1 1 Atbildēt

Nebrauc ar skūteri. Pārkāp uz velosipēda un viss nostāsies vietā. Būs i lētāk, i aktīvāk i stabilāk.

msh 22.augusts 2022 17:12
0 0 Atbildēt

Pirmkārt, runāsim saprotami - nevis "skūteris", bet elektriskais skrejritenis. Otrkārt, kāda ir tā lielā atšķirība? Tā lielā atšķirība ir īsa garenbāze, mazi ritenīši, mazs klīrenss un sēdekļa trūkums - trūkumi kas ierobežo pieejamās trajektorijas, bremzēšanas ceļu un spēju izvairīties no citiem objektiem uz ceļa. Ja tev dragājot uz 25 km/h pa trotuāri izskries kāds cilvēks priekšā, ar velosipēdu var nomest pa nažiem un/vai nolekt uz ielas, ar skrejriteni - tikai apsisties.

Khm 22.augusts 2022 17:44
0 1 Atbildēt

Nomest pa nažiem - cik metru būs tavs bremzēšanas ceļš? Un kā tu iztēlojies nolekšanu no velo - pats gar zemi, velo turpina kustību?

Un visbeidzot - kāpēc tev vispār braukt ar velo pa ietvi ar ātrumu, kas 5x pārsniedz gājēja ātrumu?

msh 22.augusts 2022 23:37
1 0 Atbildēt

Cik metru? Daži. Kā es iztēlojos nolekšanu? Nekādīgi - pirmkārt, nevēlos velosipēdu tā bojāt, otrkārt, pēc tā nav vajadzības jo to var apstādināt, treškārt, nolekšana no skrejriteņa ir klaja bezatbildība, pats nolec, pretīnācējs dabū ar skrejriteni.

Kāpēc braukt pa ietvi uz 25 km/h? Lai kaut kur aizbrauktu. Tā vienkārši.

eidis 23.augusts 2022 13:54
1 0 Atbildēt

Vispār jau CSN neļauj tev ar velo braukt pa IETVI (t.i. speciāli dizainētu objektu iešanai).

Nekad neesmu sapratis kāpēc ar velo jābrauc pa ietvi - tur slikti ir viss. Gan virsma, gan dalībnieki, gan autovadītāji, kas negaida kādu, kas nesīsies ar 25km/h, gan leņķis kādā sastopi auto. Dažreiz ietvju mūjābeļiem aizrādu, tad bola acis un plāta muti.

IMO CSDD varētu Smagās kājas akcijas vietā izvietot plakātus velosipēdistiem nebraukt pa ietvi

WALA 23.augusts 2022 19:23
0 0 Atbildēt

Ir cita nelaime, lidz 12 g.v (ja nesamelojos) tad nav nenaz cita varianta kā braukt ar velo tikai pa ietvi !

Tas pats ar teiksim sīko uz bērnudārzu utml. Viss nav tik "viennozīmīgi"...

650 22.augusts 2022 11:01
1 0 Atbildēt

Par skrejriteņu regulāciju Skandināvijā interesanta info bija jau pirms gada.Taču pašsaprotami,ka sms kredītu Lielvalstī tādai tenkveida lažai ne1 taču neies uzmanību pievērst.

Šeit tos dzelzsgabalus var izmētāt jebkurā vietā un neierobežotā skaitā un jebkādā koncentrācijā.Pilsoņiem (gājējiem)ir jāzin- ka pār viņiem valda neredzams (neatvairāms) Spēks.

Gluži kā pasažieriem un retajiem naksnīgo brauktuvju lietotājiem jāapzinās,ka diennakts tumšajā laikā valda tumši instinkti un toni nosaka vienluktura taksOMetri,kuros var noklausīties lekciju ārējās valsts valodā un/vai pie veiksmes pat dabūt pa Purnu (naglo/rižo).

eidis 22.augusts 2022 16:28
0 0 Atbildēt

Manuprāt civiltiesiskā atbildība tur visu ātri noliktu pa plauktiem

Turklāt 22.augusts 2022 16:38
0 0 Atbildēt

Ar nomas skūteriem nevajag pat neko izgudrot - uz skūteriem uzliek numurus un ja kas atgadās, tad no operatora policija pieprasa nomnieka datus. Pat ja tas aizbēg vai nomaskē numuru, pēc laika un atrašanās vietas kas ir operatora rīcībā, policija atrod to vienu vai dažus potenciāli vainīgos, ar kuriem strādā līdz atzīstas.

650 22.augusts 2022 17:14
0 0 Atbildēt

Tad redz kā.."paprasīt" datus bez Numura (mums,lohiem) nava iespējams.Iespējams (konkrētajam Nomniekaam) ir tikai konkrēti (savā vārdā) samaksāt/par. Pārējais (viss,mums) ir jau mazāk konkrēti.Nekonkrēti,tāteikt.Ļoti grūti.Teju neiespējami,(mēs,ļoti,To) gribam, taču (mums,Tas,nekādi) Nesanāk..

Varbūt vajadzētu (pieprasīt), lai Nomnieks (nOmas Līguma darbības laikā) lietotu (personalizētu) T-kreklu ar (no 26m skaidri saskatāmu) nomas procesa dalībnieka Numuru un (pilnu) Vārdu/Uzvārdu.Piem.,(10.),Māra Donna.Jā.

-ā, jā, un tikpar Grūti (Ne iespējami) ir arīdzan "izpētīt", ar kādu (reālo) ātrumu (mums,pilsētā,joprojām,dažkārt,pie atļautajiem 50) pārvietojas dažā laba Kār-Gurū un/vai Sitī-Bēēē Nomnieka vadītā transporta vienība.Nee.Bee bee.Khee.

Varam tikai varen plaši (gudri,pro-fessiOnāli) Dr.irst un/vai ik pa laikam (lohiem,imitācijas imitēšanas nolūkā) uzrīkot kādu (imitējošo) KAMPAŅU.Jā.

Khee 22.augusts 2022 17:49
0 0 Atbildēt

Nu, atkal pavērās verbālā caurumeja....tev kā vecam cilvēkam laikam grūti saprast, ka kāpjot uz elektrodraņķa, pilsonis Pē lieto personalizētu apLoh-kāciju un braucot, verķis sūta GPS datus pēc kuriem, zinot vietu un laiku, var viegli noteikt vai tas bija Juris Pē vai Žanis Pī, ja vien tajā vietā un laikā nesagadījās ka bija abi.

650 22.augusts 2022 18:17
0 0 Atbildēt

Man "pavērās" tieši tādā apmērā, kā to parasti "risina" tie (regulātōri), kuri Tev ik pa laikam tā neuzbāzīgi "atgādina" par savu esamību.Cik ļoooottti (mēs,visi,taču) To Gribam un kā mums (tomēr) tas nekādīgi nessanāk.Cik (mums,ceļā/garajā,jā) daudz ira šķēršļu,ērkšķu un/vai visādu tādu citādu visdažādāko procesuāli finansiāli morāli technisko Grūtību.Jā.

Pēc visa šī te (acīmredzamā un visas vasaras garumā neviena neko tā īpaši neierobežotā) balagāna- prottams, ka Saeima Lems.Tagad,tūlīt.Bet (varbūt) tikai nākamgad.Uz (aiznākakamajiem) Z-svētkiem.Un (varbūt) atkal (jau) nākamvasar (1x pa vis vasar) uztaisīsim Reidu.Jā.

Līdz tam- vienkārši pie dsas.Lai brauc pa trotuāriem, pa 3im (vai 4triem) uz 1na,pa braucamo daļu pret/spalvu, lai gāž no kājām godīgus kājāmgājējus un/lai spīdina sertificētu autovadītāju (nekaunīgajās) acīs nesertificētas gaismasierīces.Lai met tos hlamus zālājos,pieturās,pie g-pārejām un/vai pa tiešo uz velo celiņiem.Jo vairāk kaklu tiks aplauzts, jo labāk.

reku 22.augusts 2022 17:44
1 1 Atbildēt

Nevajag taisīt problēmu tur kur viņa nav.Netraucē tie samokāti uz ietvēm.Labāk lai viņi ir uz ietvēm ,tā būs drošāk visiem.

iJuris 23.augusts 2022 9:17
1 1 Atbildēt

Kr. Barona un Elizabetes stūris, vidēji 3 csn pārkāpumi vienas zaļās gaismas ciklā. Tas no visādu ne auto vadītāju puses. Policijas uzmanība nulle.

No tādiem smagiem pārkāpumie, kā braukšana pie aizliedzoša signāla, braukšana pretēji kustības virzienam, neatbilstoši aprīkoti transoprta līdzekļi (nepietiekami, neesoši vai slikti redzamas ārējās apgaismes ierīces), neapstāšānas pie stoplīnijas, virzienu signālu nelietošana...

Kopumā no lielākās daļas velo un citu ne auto vadītāju puses jūtama pilnīga vienaldzība par savu un citu drošību, kā arī pilnīga necieņa pret CSN.

Es kā autovadītājs spēju rēķināties ar tiem kuri vadās pēc csn un veselā saprāta, tad paspēju izvairīties no lielākās daļas pārējo, bet ja man sanāks nonest kādu lohu kurš brauc pretēji kustības virzienam... Es pat nezinu, ko tad darīt. Saukt CP, uz vietas sist pārkāpēju, atņemt to braucamo...

iii 23.augusts 2022 9:53
1 0 Atbildēt

"uz vietas sist pārkāpēju, atņemt to braucamo...", doties uz tiesu un saņemt sodu par uzbrukumu, maksāt sāpju naudu

iJuris 24.augusts 2022 8:29
0 0 Atbildēt

Nu tas jau tāds teiciens vien. Skaidrs, ka cilvēku neviens nesitīs. Bet ai kā gribētos ar slapju lupatu pa seju ievilkt, lai atrautu atpakaļ realitātē.

eidis 23.augusts 2022 13:57
1 0 Atbildēt

.....kā braukšana pie aizliedzoša signāla,....

Un kāpēc tev kā autovadītājam sāp tas, ka es ar velo šķērsoju pilnīgi tukšu ielu pie sarkanā? Es apskatos, nebraucu uz dullo. Šo tu droši vien nepamani?

reku 23.augusts 2022 15:42
0 0 Atbildēt

Ja auto pilsētā būtu ierobežoti ar 25km/st tad arī auto varētu ļaut šķērsot pilnīgi tukšu, pārskatāmu krustojumu - gan uz paša atbildību.

Tagad kad katrs dulburis uzskata ka 50 ir minimums, bet pareizi ir 60-65 un pilnīgi jebkur, tad protams, to nevar atļaut.

WALA 23.augusts 2022 19:28
1 0 Atbildēt

Tāpēc, ka reizēm trāpas pa kādam "gudrajam" kurš pie regulējamas gajeju parejas dara to pašu, un pavisam nesen tādu "joku" redzēju, tantuks gandrīz noveloties no trotuāra, paspēja uz Čaka ielas malas "nobremzēt" ta ka lohs ar velo ne izvairities, ne bremzēt taisījās ...

Velo visupirmam kārtām ir tr-ta līdzeklis, un butu veseligi to ieaudzināt, lai ari "pie sarkanā mazliet drīkst" lielu skādi pie sapratigiem braucējiem nerada, bet nu refleksu visupirms pie sarkanā bremzēt tomer kaut kā vajadzētu samācīties ...

iJuris 24.augusts 2022 8:24
0 0 Atbildēt

tad es pieņemu ka tev nesāpēs tas, ja es ar auto pie tukša krustojujma, vai kā man liksies tukša, braukšu ar auto pie sarkanā?

Bieži sanāk braukt vēlu un pa naktīm, pie tukšie krustojumiem stāvu daudz.... Tad kādēļ es nedrīkstu un citi drīkstētu braukt?

iPsis 24.augusts 2022 8:28
0 0 Atbildēt

Juri, neesi idiots. Auto ir labi redzams pa gabalu un neviens gājējs/velosipēdists nesperas pāri uz sarkano, ja tuvojas auto! Un jau tu brauksi uz 25, tad brauc kaut pie sarkanā.

Kāpēc Indijā satiksme ir murgaina, bet avāriju maz uz to daudzumu? Jā, draugi, atbildi ir vienkārša - ļotoi zems vidējais ātrums. Bet mūsu lohreiseriem visur vajag MAX atļauto+15 pa virsu jo riepas apaļas un spidometrs melo.

iJuris 24.augusts 2022 8:37
0 0 Atbildēt

esi par to pārliecināts? Cilvēki ielas šķērso kā pagadās, un velokurjers vispār gatavs šķērsot ielu pa diagonāli pretēji kustības virzienam, jo viņam laiks ir nauda.

Un vēlreiz, velo arī jābūt pamanāmam, normālas gaismas, arī sānu atstarotāji, bet tas viss nav. Velo lielākajai daļai ir braucamais kuram nav noteikumu.

Esmu par to, ka ja grib braukt ar velo, ir jāciena visi satiksmes dalībnieki un csn.

Un nevajag te Indiju piesaukt, tur dzīves līmenis un kultūra ir pavisam cita.

Krišs 23.augusts 2022 15:51
1 0 Atbildēt

Velosipēdam jau gadus 20 likumā ir aizliegts braukt pa ietvi vai braucamo daļu, ja ir pieejams veloceļš.

Velosipēdisti kaislīgi cīnās lai tagad katrā sānu ielā būtu pa velo joslai jo tas ir 'hip' and 'cool,' bet paši brauc kā grib un infrastruktūru izmanto, tikai kad pašam izdevīgāk un vieglāk.

Mīlu vienmēr attaisīt logu un aizrādīt, ja blakus ir veloceļš, bet mīcās pa braucamo daļu, traucējot autovadītājiem un domājot par ceļu satiksmes drošību, bet 90% gadījumu uzreiz atbild ar negalimojošiem vismaz 3-stāvīgiem vārdiem un vienu reizi pat ir cietis mans spogulis(ko pa kasko man jaunu uzlika)

Tik agresīvi ir velosipēdisti!

Mjā 23.augusts 2022 20:57
0 0 Atbildēt

Un cik tad mums ir to veloceļu? Piem. ietve uz Vanšu tilta nav veloceļš tik tāpēc ka tur uzlikta zīme - tāpēc minos pa brauktuvi, nevis apdraudu sevi un gājējus uz ietves kas vēl sašaurināta ar režģiem jo margas draudz nokrist.

Ja man jābrauc pa Čaka ielu, tad es braucu pa to un tu stāsies stāstīt, ka jābrauc pa Barona ielas izdrupušo bruģi? Nu, vecīt, dzīvē ir daudz svarīgākas lietas!

iJuris 24.augusts 2022 8:27
0 0 Atbildēt

"tāpēc minos pa brauktuvi, nevis apdraudu sevi un gājējus uz ietves", šajā brīdī tu savu drošibu esi uzlicis par atbildību citiem. Paši jūs nezināt ko jums vajag un ko gribas.

Netak 24.augusts 2022 11:32
0 0 Atbildēt

Tev, braucot ar auto, šā vai tā ir jāuzņemās atbildība. Tad par ko tu tagad žēlojies? Nebūtu to dažu velobraucēju, tu varētu uz ceļu neskatīties un ļaut auto braukt pašam?

NuNu 28.augusts 2022 11:04
0 0 Atbildēt

Kurš vēlas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti