Šofera dienasgrāmata.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

 
eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

msh rakstīja: Atbraucu uz dižo pilsētu - jā, tagad es saprotu kāpēc dižās pilsētas iemītnieki šoziem čīkst - Rīgas ielas izskatās apmēram kā Rucavā vai Nīcā, kur LAU mašīna izbrauc pa cauri ejošo ceļu bet visus pārējos nostumj ar traktoriem vai greideriem. Ceļa tīrības ziņā vislabākais posms bija no Jelgavas - Tukuma dzelzceļa tilta līdz jūrmalenei, pēc tam jau palika interesanti

Nu malacis! Kārtīgs latvietis! Iedziļināties? Nu nah! Labāk pavirši ļurināt.

Informēju: Ir tāda parādība kā Līča efekts, kas no rudens puses ar Arktiskām gaisa masām (t.i. Z vēju) no siltās jūras paceļ ūdeni un sniega veidā izgāž uz aukstas zemes. Tehniski iznāk ap 100km plata josla (līča gals) un ne visai tālu iekšzemē. Rezultāts: pamatā viss sniegs tiek sagāzts Jūrmala - Lilaste posmā, iekšzemē līdz Jelgavai aptuveni.

Secīgi, ja tik daudz sniega kā Rīgā tiktu sagāzts Rucavā, tu uz Rīgu vispār nebūtu atbraucis un visdrīzāk palicis bez elektrības un interneta

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 1 Atbildēt

Vispār desmitniekā. Rīgā šogad ir sasnidzis tik daudz kā nekur Latvijā. Īstenībā es uzskatu, ka pamatā ielas tiek uzkoptas normāli, izņemot centru, kur tas nav izdarāms, pateicoties ģeniālajiem Staķa stabiņiem.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Nesmīdini. Tavā miestā nevīžo ielas tīrīt, bet viņam līča efekts pie vainas... Šitos makaronus tu vari karināt citiem dižpilsēteļiem kas dzīvo savā sapņu valstībā un no tās ārpus neizbrauc, nevis man. Reku tu uzrakstīji zonu kurā ir tas tavs "līča efekts" - vai nav savādi ka braucot pa jūrmaleni, "līča efekts" ir tikai vienā Rīgas administratīvās robežas pusē? Vēl vairāk - piektdienas vakarā braucot visu to 250 km garo gabalu, vistīrākais ceļš bija no ~ Jelgavas - Tukuma dzelzceļa, līdz, hvz, īsti neatceros, vai apvedceļam, jūrmalenei vai Rīgas administratīvajai robežai. Iekāp savā hondā un aizbrauc uz Jūrmalu, būsi pārsteigts kā sniegs spēj atrast tieši Rīgu, un ļoti precīzi - braucot Rīgas virzienā ir apmēram tīra šoseja, un tad piepeši iestājas "līča efekts"...

P.N. Neko nemērot uz aci liekas ka Rucavā nedēļas nogalē bez visa "līča efekta" uzsniga nedaudz mazāk kā Rīgā - pie mums uz ielām un ceļiem ir tikai 2-4 cm biezs sablīvēts sniegs, Rīgā - uz lielākām ielām mašīnu sastumtas risas, uz mazākām biezputra pa kuru forši kašāties.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Nu tieši ko tu nevari izlasīt manis rakstītajā?

Vai es teicu, ka manā miestā vīžo ielas tīrīt? Nē! Es 1,5 postus atpakaļ jau lietoju epitetus par tizlo pieeju kaisīt, ne tīrīt. Un jā - Rīga nevīžo tīr't Jūrmaleni. Iespējams uzskata to par vienu no daudzajām ielām. Jūrmala tīra, bet tikai to. Pilsētā ir tāds pats bardaks kā Rīgā.

Bet! Nejauc pirkstu ar p%$#^&i. Respektīvi: Rīgu ar Rucavu. Pie šāda sniega daudzuma Rucava tiktu izdzēsta no LV kartes. Rucavā tīrīšanas jaudas ir nemērā mazākas, arī pārejās pieminētajās pašvaldībās. Tikko redzēju Talsu neskartās pļavu bildes - tur ir kapitāli mazāk.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Es nezinu ko dara Jūrmala, tur sen neesmu bijis, es vispār braucu tikai pa posmu no apvedceļa Rīgas virzienā.

Otrā rindkopa - you just made my day... Kāda sniega daudzuma, kubikmetri vai centimetri? Pie kubikmetriem jā, pie centimetriem nē, un tas ir tas, ko es te labi redzu. Beidz attaisnot sava miesta zagļus ar atrunām ka esot baigi daudz sniega - es labi redzēju cik daudz sniega ir tās mājas, kurā pavadīju nedēļas nogali, dārzā - nu varbūt 5 cm vairāk, nemērīju. Un par tīrīšanas jaudām - tiešām pilsētas jūsmiņš kurš spriež pēc sava rajona. Jau tas viens pašvaldības [bet varbūt kļūdos un ir divi] greideris uz centra ceļu garumu noteikti ir lielāka jauda nekā dižajā pilsētā vidēji - un tad vēl ir vismaz pāris traktori - un tā jau ir tikai pašvaldības jauda - atšķirībā no pilsētas, kur stiprākais privātpersonām piederošais sniega stūmējs ir Audi A6 quattro priekšas buferis, šeit cilvēkiem mēdz piederēt traktori - ar visu to ka es dzīvoju centrā, uz ieliņas ar padsmit mājām, vajadzības gadījumā no kaimiņu sētām ārā izbrauktu vismaz pāris ar lāpstām aprīkoti traktori. Pie mums ar tīrīšanas jaudām viss ir kārtībā - ne par velti diennakts laikā tiek nostumti arī visādi mazāki grants celiņi, kuru kopējā kilometrāža vēl vecā novada robežās gan jau ir mērāma daudzdesmit kilometros. Tā ka jā, nejauc pirkstu ar krānu un nespried pēc dižās pilsētas situācijas par laukiem - ja dižajā pilsētā būtu tas tevis iztēlotais lielais sniegs, tā tiešām būtu jau izdzēsta no kartes.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Nu šogad ir normāls fenomens jo Rīgā sniegs ir krietni vairāk kā miestā vien 10km no Rīgas robežas Dpils virzienā, parasti gan miestā sniega ir krietni vairāk. Dobele-Tukums sniega ir vēl mazāk.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 4 Atbildēt

Līča affekts uz Liepājas šossejas vēsturiski viskrassāk izpaužas tieši Saldus un/vai Kuldīgas apriņkī un to tuvākajā pieriņķī.Tāteikt,Skrundass jūraslīcis tur ritīgi iespaida. Rudbaržos drošvien baržas sadrūzmējušās.

Lūk, reku, Dobeles rajonā, netālu no Durbes: Ziņu aģentūra LETA 17.dec..Diennakts laikā uzsnigusi metru bieza sniega sega, liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras mājaslapā.Jā.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

nekas nav normāli. neko netīra, tikai kaisa. ja darītu otrādi, visi būtu priecīgāki. kaisīt ietves man šķiet vispār noziegums. pieblietēts sniegs ir daudz labāks segums par pusiskusušu šļuru

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Labāks tikai tad, ja ir stabils aukstums, kurā tas nepārvēršas par pliku ledu. Latvijā nevar rēķināties ar stabilu aukstumu.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

šitā šļura stāv ilgi, un nemaina savu agregātstāvokli. viņu tik maisa un maisa, bet sniegs pie plusa pazūd diezgan ātri

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pie plusa ta pazūd... Bet kas ar viņu notiek, ja nepaspēj pazust? Un tad pēc tam atkūst atkal... Un tā katru dienu, ja naktīs mīnusi un pa dienu pretīgā +0. Ir slidotava, pa kuru pat fiziski labā formā esoši cilvēki nespēj pārvietoties.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Šobrīd pa to pļuru ir viegli pārvietoties??? To reto Slidotavu pakaisa ar smiltiņu. Šekuma muskuļus arī vajag trennēt sāls ir ļaunums jebkurā no skatupunktuem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kārtējais pamuļķis, kas tikai par sevi domā. Es esmu pa tādu slidotavu zviegdams kopā ar sīci pa zemi vārtījies, jo tiešām kājās nav iespējams noturēties. Bet ne visiem veselība un pārvietošanās spēja ir tavā "šekuma muskuļu trenēšanas" līmenī.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Tikai pamuļķis un tuvredzīgs nabags balso pā sāli. Normālās valstīs to jau kādu laiku nedara. Notīra, dažviet pat apsilda segumu, lieto palīglīdzekļus transportam un gājējiem, bet nekaisa sūdu uz ceļa

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Šite gan tev Slinkais nav taisnība, jo citādi tev bariņš vecīšu jāstiepj ar ragaviņām prom uz mežu. Nav mums tādi stabili mīnusi, lai tas viss labi un ideāli strādātu. Diemžēl Rīgā ir ļoti daudz vecu ļaužu, kuru finanses neatļauj pārvākties citur

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu gan novākušies malači.

Viens saka, ka spēja padomāt par cita problēmām un saprast atšķirību klimatā nozīmē, ka esi "pamuļķis un tuvredzīgs nabags".

Otrs labprāt vecīšus izsūtītu nafig, ja viņiem tik nauda samaksāt par savu izsūtīšanu pietiktu. Uz kaut kadu geto, kur kaisīs sāli? Vai vispār prom no valsts? Laika apstākļu problēma jau ir visā Latvijā, ne tikai Rīgā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

kaut esi atkal sapratis pa savam ... es vecumdienas Rīgā nahren negribētu pavadīt, un par laimi man naudas pietiek lai nebūtu vajadzība to darīt. Te mazturīgus pensionārus gadiem čakarē, jau no LPSR laikiem, kad 5 stāvu mājās lifts - "ņepaloženo", un kaut kādas vides pieejamības prasības ar priekš kaķiem ...

Tāpēc nekaisītas ielas un visa cita huiņa ir atklāta necieņa pret visiem tiem, kas nav vairs spējīgi kā mustangi rikšot un brist ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Taču es jau arī saku, ka draņķīga pieeja - vakar dabūju to putru parakt. Nu pļā. Kā var gribēt šo radīt?

Bet nevajag šo situāciju ar Rucavu līdzināt. Situācijas NEATBILST ittinnemaz.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
6 2 Atbildēt

nuja, staķis ar ķirsi taču varētu aizbraukt pieredzes apmaiņas braucienā uz tallinu vai helsinkiem, izpētīt, kā tur noväc sniegu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Droši, tikai "vai" tur nestrādās. Tallina ir kopta - atšķirīgi no "Ušakova pieejas", bet rūpīgi. Bet līdz Helsinku haosam mums vēl ir kur "progresīvi" augt - izskatās, ka tieši to šeit cenšas ieviest.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Uz Skandināviju mierīgi var neskatīties. Sovokā nelika tādus kolektorus kā Skandināvijā. Tās smiltis + šķembas aizdambētu 100% visu notekūdeņu kanalizāciju šeit.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Mans viedoklis par sniegu un ielām/ietvēm dižajā pilsētā:

1) ietves, salīdzinot ar citiem gadiem, faktiski netiek tīrītas. Kas par sviestu? Vietās, kur citus gadus bija +/-, šogad tiek piebradāts un tad nu izbaudi to laimi.

2) neesmu manījis, ka brauktu tīrītāji un kaisītu, bet netīrītu (kā tas izriet no komentāriem), bet ka tīrīts švaki, tas nu tā kā būtu skaidrs. Par sniega izvešanu, par ko tiek vaimanāts (dārgi esot) - jā, to centrā noteikti vajag, bet citur droši vien pārsvarā ne. Iztīrīt ielas gan vajadzētu.

3) es saprotu, ka ir stipri glupi prasīt tīras ielas puteņa laikā, bet ja nedēļu (!!!!) pēc tam ielas ir ar putru, tad tas liek padomāt. Saprotu, ka ir ielas, kur noparkoti auto un tas rada problēmas, bet ne visur tā.

4) entuziastiem, kas iesaka sāli nelietot, bet lietot tā vietā jebko citu, nudien ir vērts pastaigāt pa ietvēm - slidotavām vai pabraukt par ielām - hokeja laukumiem. Smilšu cienītājiem der pagaidīt pavasari - putekļu mākoni.

P.S. Pirms kāda laiciņa lasīju vienu +/- nopietnu rakstu par to, kā tad skandināvi nelietojot sāli. Atbilde bija tāda - lieto un kā vēl lieto. Zviedrija un Somija bija +/- Latvijas līmenī. Norvēģijā lietoja stipri vien vairāk. Granīta šķembiņas viņi arī lieto, bet nu tas viņiem kā tāds atkritums, ko var paņemt bezmaz jebkur.

Un jā, par sāls nelietošanu, labs piemērs ir Igaunija. Viņiem ziemas uzturēšana ir zemākā līmenī kā Latvijā un tur ļoti liela daļa brauc ar radžu riepām, jo citādi esot gauži bēdīgi. Tie, kas aizbrauc un paslidinās pa melno ledu, nezin kāpēc to sāli tik ļoti vairāk nenoniecina

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

1) Covidsviests. Esi palaidis garām tādu sīkumu, ka nevakcinēti sētnieki ir atlaisti no darba.

2) Slikti esi skatījies, tieši šogad šādu fenomenu var novērot. Ne visos gadījumos, bet Rīgā tādi ir redzēti daudz - un progresīvā vadība to ir skaidrojusi - cels bērnudārzu, nevis tērēs naudu sniega izvešanai.

3) Skat. 2) Tā ir progresīvā pieeja - gaidīt kad tā putra pati "izdils".

4) Jā, par sāls nelietošanu gudri runā tie, kas tic propagandai, ka tiešām nelieto. Un kas nav redzējuši rezultātu, kā ir, kad nelieto. Granīta šķembiņām vajag speciālu infrastruktūru un tehniku, kā arī pašu šķembiņu pieejamību. Un der tās tikai sausā sniegā. Uz kušanas robežas tās smuki iekūst ledū un iesalst zem spoguļgludas ledus virskārtas, izveidojot skaistu ledus dizainu, pa kuru pārvietoties bez slidām vai radzēm tāpat nav iespējams.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Par pirmo punktu - it kā apkārtnes sētniekus es pēc ģīmja zinu un tā kā vēl būtu, atlaisti laikam nav. Agrāk tīrīja melnu muti un allaž viss bija sakopts, bet šogad ļoti gaudeni.

Lai gan nenoliedzu iespēju, ka kāda daļa ir arī palaista, domājot par sabiedrību...

Sētnieku ir vairāk, nekā jebkad ir bijis!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ja nav slinkums, pameklē - vismaz Rīgas namsaimnieks kaut kur bija publicējis, ka gandrīz puse sētnieku ir nevakcinēti un tiks atlaisti. Jā, tos, kas ir palikuši, tu pazīsti. Bet padomā, vai visus pazīstamos esi pēdējā laikā redzējis.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Es nebūt neapgalvoju, ka tā nav kā saki, vien mani izbrīna, kāpēc mājas apkārtne arī tāda ne tik ļoti operatīvi notīrīta, kā kādreiz, lai gan sētnieki ir.

Varbūt arī tiem sētniekiem, kas tomēr atstāti, tiek maksāts kaut kā pa pusei?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vai arī drīzāk tie atstātie piestrādā vēl papildus objektos, atlaisto vietā - attiecīgi abi objekti pustīrīti.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 4 Atbildēt

Statistikass cienītājiem būtu ieteicams apmeklēt tuvējo ZiepniekaKalnu.Abas reizes visbiezākais sniegs nezkāpēc ir uzkritis tieši tur.Apm kur rīgassrāte tieši pašlaik ierīko velodrassēšanas lielskrejceļu, kamēr vietējie autojājēji un kājāmbraucēji vienkārši cūkā/pipī.Buržuāziskais sētnieku institūts tur ir likvidēts kā šķira un atsevišķās vietās par greidera ierašanos zin stāstīt vienīgi atsevišķi ar labu atmiņu apveltītāki vecākā gadajājuma iedzīvotāji.Jā.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 1 Atbildēt

Nez, ir bijuši arī gadi, kad vairāk sniega Rīgā, bet tāds masveida tehnikas trūkums nav redzēts. Un pie tam man atmiņā ir labi palicis, ja Rīgā brauc garām tīrītājs, tātad dzirdi auto sānos smilts-sāls maisījumu. Tas pats uz šosejām. Brīvdienās braucu no Alūksnes. 3gab. greideri pretī gāja. Nevienam tā īsti lāpsta pa asfaltu nevilkās un 5cm esošais sniegs tur pat arī palika, bet sāli toč nekaisīja. Laikam pārāk lieli kukuļi šogad ir villās aizgājuši, ka taupa uz sāli.

Kas attiecās uz dažu čīkstēšanām, tad sor, bet ar sāli ir jāsamierinās. Es labāk pa iesālītu asfaltu, nekā bīstamu, pieblietētu ledu. Bet nu skaidrs, ka sarūsējušiem, "nesistiem, nekrāsotiem" spaiņiem katru gadu jāmetina.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Par teritorijām ārpus Rīgas - kaut kad bija runa, ka LAU vairs nebūs monopolists, bet tīrīšot konkursā vinnējušie. Vai tas jau ir noticis, vai vēl notiek, nemācēšu teikt, jo neesmu sekojis līdz, bet varētu būt, ka viss būs mazliet savādāk, kā līdz šim.

Leišos pēc analogas darbības pirmajā gadā esot bijis liels 3,14, bet nu tad kaut kā pamazām iekopās. Sākumā, jā, traki.

Un jā, kārtējo reizi varu piekrist, ka ar sāli jāsamierinās. Gan kājas neslīd gājējam, gan riepas autovadītājam. Man jau liekas, ka tam patiešām ir jābūt kādam no dzīves attālinātam cilvēkam, lai fantazētu par smiltīm, pelniem un tamlīdzīgām alternatīvām, jo tas nebojājot auto un apavus. Labāk lai auto mazliet parūsē, bet vismaz līkumā neiet taisni.

Šodien pastaigāju pa ietvēm ne savā maršrutā un nudien gribējās skaļi lamāties. Vienā otrā vietā nudien vajadzētu 4x4 autiņu. Citur piestampāts sniegs. Lai arī kādi trūkumi bija citām valdīšanām, šitik jāklīgs netīrītu ietvju variants pēdējos gados nebija novērots.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Un jā, kārtējo reizi varu piekrist, ka ar sāli jāsamierinās. Gan kājas neslīd gājējam, gan riepas autovadītājam.--

Ar to piezīmi, ka sāls darbojas tikai noteiktā temperatūru diapazonā, t.i. tuvu nullei un pie maza sniega daudzuma. Daudz sniega + sāls ir šļura. Un ja temperatūra aiziet zem -10, tad sasālītais ceļš smuki sasalst atkal skaistā ledū.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Jā, zem -10 strādājot švaki, bet nu te ir jautājums - vai ir dižas alternatīvas?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

zināma taisnība ir BET, pie -11 grādiem tas ledus vairs ar nemaz tik slidens nav un pie -20 ar slideniem zābakiem (ar domu speciāli piemeklēti ar lisu zoli, lai var pa stāvu kalnu kājās stāvot šaut lejā) var pat atrast tādu ledus pleķi kur saķere būs tāda ka uz aci norausi, arī ar visu to ka kāja silda un veido nelielu ūdens plēvīti zem zoles tā slidinoties ... ;)

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Mazliet par to cik viegli kļūdīties pārsēžoties citā auto, pat tad ja pieredze ar daudziem auto un ceļu ļoti labi pazīsti :

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

Tas čalis gāž izmantojot 95+% no maksimālās saķeres, civilajā dzīvē tik tuvu robežai nevajadzētu atrasties.

Ķeblis nepareizajā pusē varētu negatīvi ietekmēt bremzēšanas un stūrēšanas punktu izvēli

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 5 Atbildēt

dāmas un kungi, tovarišķ volk nometis ādu, un parāda savu īsto pakaļu - sūda kremlins

PN - kam interesē kaut kāda krievu bundža ar ķīniešu iekšām, ja ne īsteniem krievu žoplaižām?

Volx Reģ.: 22.11.2018
4 0 Atbildēt

Muļķīgāku komentāru būtu stipri jāpacenšas izdomāt

Laimīgu Jauno gadu

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
5 2 Atbildēt

Šodien pa ietvēm laikam ar slidām

650 Reģ.: 25.01.2017
0 4 Atbildēt

Tev kā "Autoportāla" lietotājam par to tik ļoti sāp? Vai varbut kāds partneris starp vaigiem ar slidu trāpīja?

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 2 Atbildēt

kādām slidām. ar normāliem ziemas apaviem. ar iešanas iemaņam, nelūrot ekrānos. vārgākiem ir pieejamas uzmavas ar radzēm.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 5 Atbildēt

Izdzēsies lūdzu no šejienes na/uj ārā- te taču ir "Šofera dienasgrāmata", nevis par apaviem un uzlikakām! Nav te ko kakāt visu kas ienāk prātā!

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 1 Atbildēt

kā teiksi, Kungs. gaidiju tieši Tavu svētību

650 Reģ.: 25.01.2017
0 4 Atbildēt

Jā. Ok, ;p

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
3 2 Atbildēt

Tik daudz mašīnu stäv visäs malās, un neviens ar viņām nebrauc...

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Tāpēc, ka nevar līdz viņām tikt bez slidām.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Man ceturtdienas vakarā patika grants ceļi - asāk piespiežot gāzi golfs spolēja ceturtajā robā pie 1,5k...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Mazliet par to cik viegli kļūdīties pārsēžoties citā auto, pat tad ja pieredze ar daudziem auto un ceļu ļoti labi pazīsti :

Jā, noteikti ir jānosauc trasi par ceļu un jāmēģina "pārdot" ideja, ka piedodamās kļūdas robeža koplietošanas satiksmē ir tikpat minimāla. Ar kādu mērķi? Ko vispār ar šo gribēji pateikt? Arī ar saviem auto sportisti kļūdās. Tapēc tur ir ne vien atļauti, bet pat obligāti drošības karkasi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

1) Šī konkrētā trase ir ceļš (maksas ceļš) ciktāl tas attiecas uz apdrošinātājiem utml. Nekādi karkasi nav ne obligāti ne arī nepieciešami uz šī maksas ceļa. Tāpēc nebrīnies ka tur redzēsi gan Ram1500, gan tūristu autobusus ...

2) ziemīgie ceļi mūsu "ne gramu virs 90kmh" pārsteidz ne sliktāk kā sēdpozīcijas maiņa konkrēto kadru

3) un lai nu kas, bet tavu jautājumu/komentāru par šo es gan negaidīju ... vismaz ne šādu ...

P.S. Un piesēžoties pirmoreiz ziemā pie auto no Japānas stūres, es esmu tieši tāpat Salu tiltā gājis virsū tieši pa ceļa viduslīniju - pa dubulto nepārtraukto.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

1) nekā savādāk kā par izlocīšanos tavu "argumentāciju" šajā punktā vispār nevar nosaukt.

2) ziemīgie ceļi ir pavisam cits stāsts - un tajā atkal tā pavisam nelielā atšķirība, piesēžoties pie cita auto ir nenozīmīga, ja vadītājs nespēj saprast, ka ir ziema.

3) In tereanti, ko tad gaidīji? Atkal kaut kāds pieņēmums par mani, jo labāk par mani zini to, ko es pats nezinu?

P.S. Pretējās puses stūre jau nu nav uzskatāma par maznozīmīgu izmaiņu pārsēžoties citā auto. Bet tāpat - ar savu tizlumu nav jālielās Man tādas problēmas nav.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Ar ko bagāts ar to arī lielos

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Šis arī maksas ceļš. Ja gadās tur būt ir to vērts izbraukt

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Labie skati! Pabiju tur 2007-tajā, tad manuprāt vēl nebija ieviesta maksa, vismaz lielus tēriņus neatceros. Vēl labāk patika ceļš gar Verdonas aizu FR.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

No kalnu ceļiem varu ieteikt D84 Korsikā starp Porto un Evisu

D84

maps.app.goo.gl/Fi1DRvznA4Eho9RZ7

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Un jā, kārtējo reizi varu piekrist, ka ar sāli jāsamierinās. Gan kājas neslīd gājējam, gan riepas autovadītājam.--

Ar to piezīmi, ka sāls darbojas tikai noteiktā temperatūru diapazonā, t.i. tuvu nullei un pie maza sniega daudzuma. Daudz sniega + sāls ir šļura. Un ja temperatūra aiziet zem -10, tad sasālītais ceļš smuki sasalst atkal skaistā ledū.

Kā jau minēja, bet paturpināšu... ir atsķirība vai sasalis, vai ledus uz ūdens robežas. Var teikt pat tā, ka sāls pilnībā noņem melno ledu, kurš veidojas no -3 līdz +3. Bet pie lielākiem mīnusiem saķere uzlabojas. Pofig tā putra. Pa lielam ja pat viņa piesalst riepu mīcīšanas procesā, tad brauktuve vienalga ir drošāk braucama, kā nesālīts asfalts pie nulle grādiem, kur tu pat nevari prognozēt, kurā līkumā būs melnais ledus vai kā vakar pievakarē vietām piesalis lietus. Tobiš sāls neļauj tam lietum piesalt pie ceļa.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

Šodien pabraucu pa "atkusušajām" Rīgas ielam... viss jau ok, ja vien asfalts nebūtu reizē nokusis. Bļin, tādas bedres, kur pat smagais bez riepas var palikt. Nav kāds daiļdārznieks? Varbūt varētu eglītes sastādīt uz kaut kādas Rīgas apzaļumošanas akcijas rēķina?

Tā ir, kad rīdzinieki nemaksā ceļu nodokli. Nav jau ar ko labot ceļus. Tik vien sanāca, kā Staķim atvaļinājumam. ;)

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

gunbox rakstīja: Šodien pabraucu pa "atkusušajām" Rīgas ielam... viss jau ok, ja vien asfalts nebūtu reizē nokusis. Bļin, tādas bedres, kur pat smagais bez riepas var palikt. Nav kāds daiļdārznieks? Varbūt varētu eglītes sastādīt uz kaut kādas Rīgas apzaļumošanas akcijas rēķina?

Tā ir, kad rīdzinieki nemaksā ceļu nodokli. Nav jau ar ko labot ceļus. Tik vien sanāca, kā Staķim atvaļinājumam. ;)

Tu to pasaki un pretī saņemsi labi atgremoto - ak, ja mēs tīrītu ielas, tad nesanāktu 2 bērnudārziem. Ja vecie nozaga desmitiem miljonu, tad mēs vien 40k stabiņiem un visiem uzlabojām dzīvi.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Yes. Jo vismaz pusi privātā transporta veido aglomerācijas iebūvieši, kas ar savām sport utility lamatām katru dienu bojā asfaltu, bet naudu maksā savā Vāverciemā. Turklāt šie nav nekādi hipsteri, jo Vāverciema māja ir gana dārga, jāstrādā dūšigi, algas palielas un aizpumpētā nauda ir sirsnīga. Un vēl pa ceļam šie brašuļi iemanās sturmēt Rīgas bērnudārzus.

Attiecīgi Rīga ir fiskālā bedrē un tā arī rīkojās.

Bet pa īstam - tie ceļi ir sabrukuši un tiem diezgan daudz vajag naudas, lai saremontētu. Stabiņi ir lētāki.

Un par zagšanu: man arvien vairāk izskatās, ka nodokļu / servisa neatbilstības vairāk ir Mārupes un Ķekavas pagastos.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

internetos ceļoja grafiks, ka rīgā uz iedzīvotāju ir mazāks budžets nekā depresīvi-atbalstāmajās Rēzeknē un Daugavpilī.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

www.grupa93.lv/lv/pazinojumi/pasvaldiba-2020/

kopējie ieņēmumi uz 1 iedz. Rīgai ir sliktāk kā Rēzeknei. Pēc sajūtas/izskata tā arī ir.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nez, man kaut kā tomēr šķiet ka Mārupē būtisku problēmu nav. Protams ir visādas savtīgas intereses dažādiem uzņēmējiem, tomēr ari visu kas mani interesē vienmēr ir noticis pilnīgi normāli, un bez kaut kāda sviesta vai nelikumīgi ...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Ha! Visi valsts projekti pamatos ir nelikumīgi. Atšķirība tikai tajā, ka Rīgā pārāk daudz duraku grib dzīvot uz valsts kases rēķina un neprot noslēpt savas shēmas. Un, ja tiesa ir uzirkta, knab ir tikai savi draugi un cilvēki neiet ielās ar dakšām, tad kāpēc lai slēptu?

Normāla valstī ne nanoūdens, ne stabiņi netiktu pat līdz runai, kur nu vēl caur akceptu. Visus iesaistītos uzvilktu mietā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Jā? Kādu brīdi atpakaļ izdevās izbraukt pa Gaujas ielu (atļautajā daļā). Rīgā nav nevienas tik ļoti netīrītas ielas

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Rīgas bērnudārzus šādiem nez vai būs diži izmantot (vismaz pašvaldības), jo tad jābūt deklarētam pilsētā. Ja esi deklarēts Mārupē - aizmirsti.

Ja viņš nebūs deklarēts Mārupē, tad laikam glaunajai mājai "kārtu lielāks" nodoklis, tā bija?

Lai vai kā, var jau apķēzīt šādus lokālā mēroga gastarbaiterus, bet jāapzinās, ka ne tikai viņi Rīgu izmanto. Rīga bez šiem cilvēkiem arī nevar - tie te strādā, atstāj savu naudu u.t.t.

Bet nu pagaidām izskatās, ka vismaz transporta ziņā Rīga spiež uz jaunu millenniāļu bezbērnu pāri. Ģimenes kaut kā visai bieži izvēlas pārcelties uz 0,05 ha lielu zemes gabalu ārpus pilsētas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Manā mājā skolas nolūkos laiku pa laikam bija deklarēti visādi mazi cilvēciņi. Pieaugušie īstajā adresē. Bez problēmām. Tie gan ir Rīgas iedzīvotāji, kas iesapņojuši vienu skolu.

Viņus var apķēzīt un vajag. Tie 100% gadījumu ir vismaz epizodiski bijuši rīdzinieki, kas iesipjot kapeiku ir izvēlējušies "lētāku alternatīvu" neizvēloties "lētāku dz'vi". Secīgi tagad bērnu audzināšanai atveltamo laiku šie nīkst savos auto un vienīgi Cirkulim un Wess motors uzlabojot rādītājus.

Ja viņi būtu palikuši Rīgā (kur arī ir iespējas dzīvot privātmājā), tad šeit tērētu, šeit maksātu nodokli, mazāk sēdētu auto, mazāk lauztu ceļus, vairāk laika veltītu bērniem / sievai / personīgajam biznesam.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
1 0 Atbildēt

Manā kokaīna kurortā šodien visur ledus. Pilnīgi visur

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Starp citu. Altanovas - Vācieša krustojumā noņēmuši gan stabiņus, gan klučus. Uzvilkuši tā vietā nepārtraukto. Diez, iAuto varētu uzzināt, kurš ir šīs strīpas projektētājs, autors? Varētu viņam uzdāvināt goda rakstu no portāla kā atzinumu, ka viņš ir visstulbākais cilvēks pilsētā. Ja ar stabiņiem viss bija skaidrs, ka vienkārši kaut kur vajadzēja sazagto norakstīt, tad šī svītra ir izteikta idiotisma pazīme. Vismaz, lai cilvēks zina. Moš neviens viņam to nav pateicis.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Nu tieši ko tu nevari izlasīt manis rakstītajā?

Vai es teicu, ka manā miestā vīžo ielas tīrīt? Nē! Es 1,5 postus atpakaļ jau lietoju epitetus par tizlo pieeju kaisīt, ne tīrīt. Un jā - Rīga nevīžo tīr't Jūrmaleni. Iespējams uzskata to par vienu no daudzajām ielām. Jūrmala tīra, bet tikai to. Pilsētā ir tāds pats bardaks kā Rīgā.

Bet! Nejauc pirkstu ar p%$#^&i. Respektīvi: Rīgu ar Rucavu. Pie šāda sniega daudzuma Rucava tiktu izdzēsta no LV kartes. Rucavā tīrīšanas jaudas ir nemērā mazākas, arī pārejās pieminētajās pašvaldībās. Tikko redzēju Talsu neskartās pļavu bildes - tur ir kapitāli mazāk.

Reku iz internetiem uzskatāmi parādīta atšķirība starp pilsētu un laukiem...

www.santa.lv/raksts/autobild/video-virietis-uznemas-iniciativu-un-pats-sak-rievot-ledaino-cela-segumu-46576/

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Pag. A cik Papē ir šādu cilvēku?

Jeb tas tomēr ir kāds izņēmums?

Un jā - es pats ar lāpstu medzu piepalīdzēt pazīstamiem cilvēkiem attīrīt iebauktuvi pagalmā daudzstāvu mājai. Savu pagalmu un ielu arī tīru.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

msh un ceļiniekiem maizi atņēma. Cik tur izmaksas ar tiem lētajiem Bomet diskiem nobraukt. Tikai efekts neliels jo nekopē virsmu.

Tagad daudziem šādi un tie iespējams ir stipri veiktspējīgāki. Zemnieks paskatās pa logu un ahā, nobrauc savus 3km

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Pa ledu un ūdeni ķēdes būtu obligātas! Kur problēma?

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
6 1 Atbildēt

pa ūdeni diez vai

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti