- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
iciks rakstīja: Es nebūt neapgalvoju, ka teiktais neattiecas uz šo topiku, bet tas, ka vienam cilvēkam tik bieži gadās tik daudz problēmu, ir īpašs gadījums. Un to, ka teiksi, ka esi mierīgs, es arī iepriekš paredzēju. Kuram gan gribas atzīt savas sliktās īpašības, kas izriet Taviem nervozajiem tekstiem. Un pārmest man, ka es kādam pamatoti uztaurēju, ja cilvēks taisa sūdus, kurpretī pats taurē pie luksofora - kurš nu te būtu nervozāks. Lai vai kā, dzīvo vien ar apziņu, ka visi ir lohi, vien pats gudrs, kam nākas ciest šajā nepiemērotajā pasaulē, kur nekas nav sakārtots un neviens negarantē.
Tu taču pats sevi tikko noliki loha lomā. :D Neatšķir, ko nozīme uzpīkstināt guļavai no taurēt. Pēc visa spriežot, arī Rīgas centrā neesi braucis vai arī esi bīstams uz ceļa, jo neredzi neko sev apkārt. Vēlreiz atkārtošos - tev uztvere ir sa*ista. Un to pamēģini atzīt sevī, pirms muldēt ne pa tēmu. :D Un tagad par tēmu. Pēc šī lielā sniega pa ceļam gadijušies vairāki ar saslīdējušu fūri. Vienības gatve Alejas T/C. apgriešanās pretēja virzienā fūre grāvī. Vakar vakarā pirms A7 T/C nogriešanās uz dienvidu tiltu fūre grāvī. Šodien Salu tilts centra pusē fūre labajā pusē iestūmusies kupenā. Kaut kā viņiem neiet. :D
imzz rakstīja: Nu, vai šādos apstākļos neparādās manuālo kārbu priekšrocība ? Vismaz var auto iešūpot.
Reiz man kāds stāstīja, kādēļ bezceļos automāts ir labs - ne pārāk sapratu. Tagad braucu pats un ļoti labi saprotu - iešūpošana ir izlīdzēšanās manuālim, kurš nespēj bezgalīgi slidināt sajūgu, tādēļ spolē. Automāts var padot pēc iespējas minimālu griezes momentu, lai nepazaudētu saķeri un lēnām rāptos ārā. Jo īpaši sniegā tas ir svarīgi - ar spolēšanu sniegā ātri sanāk izveidot ledus kārtiņu, kas izbraukšanu padara vēl grūtāku.
Bradypus rakstīja:
imzz rakstīja: Nu, vai šādos apstākļos neparādās manuālo kārbu priekšrocība ? Vismaz var auto iešūpot.
Reiz man kāds stāstīja, kādēļ bezceļos automāts ir labs - ne pārāk sapratu. Tagad braucu pats un ļoti labi saprotu - iešūpošana ir izlīdzēšanās manuālim, kurš nespēj bezgalīgi slidināt sajūgu, tādēļ spolē. Automāts var padot pēc iespējas minimālu griezes momentu, lai nepazaudētu saķeri un lēnām rāptos ārā. Jo īpaši sniegā tas ir svarīgi - ar spolēšanu sniegā ātri sanāk izveidot ledus kārtiņu, kas izbraukšanu padara vēl grūtāku.
Es atkal teiktu ka man drusku cita automāta figņa nepatīk - tas mazliet "aizguļas" gan uzdodot gāzi, gan arī atlaižot, respektīvi kamēr uzdzen spiedienu, un kamēr spiediens nokrīt. Tā iemesla dēļ ar savu RWD automāt-Fordu esmu pret vienu sētu atspiedies braucot ar ļoti mazu ātrumu tupa nespēju tikt vaļā no spiediena, nospiežu bremzi - slīdu,atlaižu, sūds atkal mēģina mani "stiept līdzi" un uzņemt ātrumu, manuālim tie 5 metri varētu gan apstàties gan izgriezt 90 grādus, ar to - tika ar bija kā 45 dabūju, un ātrumu nometu, bet nu sēta drusku nošūpojās tāpat ... Nu un ar kravu atkal jams nav tik nasks kustēt kā gribas - ir jāuzdod gāze lai spiedienu paceļ, un ja tam visam kaut ko drusku esi pārspīlējis, nu tad esi pasliktinājis situāciju, bet nu mūsdienu auto ir pilns ar ekektroniku, tā šo un to izdarīs tavā vietā, un tā atšķirība paliek ļoti minimāla, kaut prinicipā šur tur automāts ērtāks un vienkāršāks, bet šur un tur manuālis. Man kā nav noslēpums manuālā kārba patīk pāri visam.
gunbox rakstīja:
iciks rakstīja: Es nebūt neapgalvoju, ka teiktais neattiecas uz šo topiku, bet tas, ka vienam cilvēkam tik bieži gadās tik daudz problēmu, ir īpašs gadījums. Un to, ka teiksi, ka esi mierīgs, es arī iepriekš paredzēju. Kuram gan gribas atzīt savas sliktās īpašības, kas izriet Taviem nervozajiem tekstiem. Un pārmest man, ka es kādam pamatoti uztaurēju, ja cilvēks taisa sūdus, kurpretī pats taurē pie luksofora - kurš nu te būtu nervozāks. Lai vai kā, dzīvo vien ar apziņu, ka visi ir lohi, vien pats gudrs, kam nākas ciest šajā nepiemērotajā pasaulē, kur nekas nav sakārtots un neviens negarantē.
Tu taču pats sevi tikko noliki loha lomā. :D Neatšķir, ko nozīme uzpīkstināt guļavai no taurēt. Pēc visa spriežot, arī Rīgas centrā neesi braucis vai arī esi bīstams uz ceļa, jo neredzi neko sev apkārt. Vēlreiz atkārtošos - tev uztvere ir sa*ista. Un to pamēģini atzīt sevī, pirms muldēt ne pa tēmu. :D Un tagad par tēmu. Pēc šī lielā sniega pa ceļam gadijušies vairāki ar saslīdējušu fūri. Vienības gatve Alejas T/C. apgriešanās pretēja virzienā fūre grāvī. Vakar vakarā pirms A7 T/C nogriešanās uz dienvidu tiltu fūre grāvī. Šodien Salu tilts centra pusē fūre labajā pusē iestūmusies kupenā. Kaut kā viņiem neiet. :D
Nu es taču teicu, ka Tu sāksi stāstīt, cik viss ir labi un ne velti smaidiņus tiku minējis - tie parādīs, ka nemaz neesi nervozs. Itin nemaz. Kā gan var būt nervozs cilvēks, kas tik daudz smaidiņus liek. Tas nekas, ka drīz sagaidīsim nākošo "lohi negarantē, kur tiesības pirkuši. 35% vispār šaujami nost, jo tādus idiotus vēl vajag sameklēt".
kasinsh79 rakstīja: Izstāstīšu savu laikam jau mūža bīstamāko situāciju pie stūres vakar, ceļā uz Tallinu. Par prieku sev un citiem ceļš Igaunijā nebija slidens (ierasti ziemā gan ir). Aiz Pērnavas sākas vesela FR rinda garu km posmā, tur arī daudz fūru un visādi citādi saraustīta braukšana. Kādā mirklī fūres apnika un sāku apdzīšanu. Rindā kādas 3-4 fūres tur bija. Teju bez distances starpā. Sākumā pārtrauktā līnija, kas pārgāja nepārtrauktajā. Pēdējās fūres pusē ātrums droši, ka bija 120+, kad pēkšņs pārsteigums - no sānu ceļa priekšā burtiski man purnā izbrauca cits auto
Bremzēt nekādas jēgas, distances nekādas, zibenīgi fūre parāva pa labi uz malu, es max tuvu fūrei pa vidu abiem. Bija tik tuvu, ka jau gaidīju triecienu vai vismaz kārtīgu švīku sānos. Paveicās
Pārdomāju visu dzīvi, turpināju mierīgāk, pateicos ar avārijas gaismu pamirkšķināšanu fūristam par manis izglābšanu utt. Godīgi - par mata tiesu no finito la comedia. Braucam prātīgi.
Vispār esmu stipri mierīgāks braucējs pēdējā piecgadē. Arī auto šobrīd nav "spridzeklis", lai arī gana žiperīgs. Vienkārši viela pārdomām, ka varēju nepārbraukt mājās...
Tā nu ir. Tie, kas izgriežas no sānceļiem, reizumis nerēķinās ar apdzinējiem. Diez kas jau nav. Pazīstamam fūristam gan reiz kaut kāds golfiņš šitā nenogarantēja un ar fūri jau fiksos glābšanās manevrus laikam paveikt arī nesanāktu, taču izglāba auto izmēri. Tas golfs saprata avārijas potenciālās sekas un, ja atmiņa neviļ, laikam pa pusei iebrauca grāvī.
Rr19 rakstīja: Var jau tepat uz Latvijas stāvlaukumiem atbraukt.
Pie Sāgas tak zīmes vai tad parkingā pietrūkst?