Šofera dienasgrāmata.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

 
Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 3 Atbildēt

Kāpēc iauto nepārpublicē info par neseno avāriju pretī Juglas papīrfabrikai, kurā tika nošķilts Kulberga mitsubishi evo?

Saimniekam antireklāmu nedrīkst taisīt?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

To jau nekur neviens nav "rakstijis", izņemot sadursme lv facebooka lapu.Atsauce iepriekšējā lapā ir.

Jautajums,kas īsti tur notika un kas tas par volvo tur iemaisīts.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
7 1 Atbildēt

Ar pilnībā elektrisko Porsche Taycan uzstādīts jauns Guinness rekords - 69 virpuļi.

Tjerī Grantam neklājās viegli Taycan Cross Turismo drošības elementu dēļ.

Porsche Taycan Cross Turismo ir uzstādījis vēl vienu Ginesa pasaules rekordu – šoreiz veicot secīgus virtuļus uz ledus Zviedrijā.

Ar oficiālu 69 apgriezienu skaitu, pilnībā elektriskais vagons un veterāns kaskadieris Tjerijs Grānts ir uzstādījis Ginesa pasaules rekordu par lielāko skaitu virtuļu pēc kārtas uz ledus elektriskajā transportlīdzeklī.

Mēģinājums oficiāli tika pabeigts 2022. gada 3. februārī uz aizsalušas jūras 2022. gada Race Of Champions sacensībās Zviedrijā Pite Havsbadā. Iepriekš iegultajā videoklipā ir redzams mēģinājuma materiāls, ko sniedza Race of Champions.

Lai kvalificētos rekordam, apgriezieni tika veikti bez apstāšanās apļveida zonā, kas divas reizes pārsniedza automašīnas garumu. Izmantotais auto bija standarta sērijveida Porsche Taycan Cross Turismo elektromobilis ar ziemas riepām.

Tomēr Grantam tas nebija viegli. Kā redzams video, Taycan Cross Turismo apstājās mēģinājuma vidū, jo apkārt mētātais ledus pārklāja vienu no EV sensoriem. Grants sacīja, ka tas lika EV domāt, ka tas ir nonācis kaut kādā negadījumā, kas lika sistēmai apstāties.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Kārtējie elektroniskie fufeļi kas tikai traucē auto vadītājam ...

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
3 3 Atbildēt

Tev savi pauti netraucē?

WALA Reģ.: 19.06.2002
4 0 Atbildēt

Vai tev jamie ir elektroniski vadīti un uz baterijām ?!?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
4 2 Atbildēt

Man nē.

Vienkārši brīnos par tavu demagoģiju.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Kur tu redzi demagoģiju? Izlasi pēdējo rindkopu - tas tev liekas normāli? Nu ja normāli tad tu esi dārzenis. Šī ir viena no lietām kas man visvairāk nepatīk pēdējās desmitgades mašīnu izstrādājumos - tā kā ražotāji ir sapratuši ka jaunas tačkas pērk pilnīgi lumpeņi kuri neko nesaprot un ir jāpasargā paši no sevis, tad tajās ir saliktas visādas pseidodrošības sistēmas kas dod vairāk ļaunuma nekā labuma. Šis ir uzskatāms piemērs - tačka izdomā ka ir notikusi avārija un uzliek mīksto vadītāja komandām pati un apstājas - es vēl saprastu ja mašīna varētu apstāties jo motora vadības bloks saņemtu no spilvenu vadības bloka signālu ka spilveni ir izšauti - bet kaut kāds atsevišķs, bezjēdzīgs devējs?! Izklausās forši.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 1 Atbildēt

Nē ir otrādi. Tie kuri vārtās dubļos un maina savam auto bremžuklučus, smird pēc gāzes vai indē citus ar izgrieztiem dpf, čiptuningu, dzīvo kā bomži, izskatās kā bomži un domā kā bomži, tie ir lumpeņi kuri neko nesaprot.

Viņi pat nesaprot to kā piespiest podziņu off, jo moderns auto tiem ir kā četrrāpus līdz ķīnas mūrim. Un tāpec arī skaudība un attiecīgi šis heits.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Vismaz pusei bezjēdzīgo funkciju tādas podziņas ražotājs nemaz nav paredzējis un tev nāksies pašam kaut ko iemudrīt Un par otru pusi, jā, riktīgi forši kaut ko slēgt ārā, daļu noteikti katru reizi - riktīgi apskaužu tevi par iespēju jāties arī vēl citā veidā...

Tu tik iedomājies - stūre manam golfam ir savienota pa tiešo ar riteņiem, un stūres pastiprinātajs ir hidraulisks, spējīgs tikai atsaukties uz manu komandu un nespējīgs izdomāt kaut ko pa savam. Sajūga pedālis ir savienots pa tiešo ar sajūgu. Ātrumkloķis ir savienots pa tiešo ar kārbu. Bremžu galvenais cilindrs ir savienots pa tiešo ar supportiem, un ja es gadījumā ieliktu ABSu [pēdējā laikā tāda doma ir parādījusies], panelī noteikti tiks ielikts slēdzītis lai vajadzības gadījumā tās ierīces vadības blokam parādītu kurš ir galvenais - vadības bloks vai mašīnas vadītajs. Gāzes pedālis ir savienots pa tiešo ar droseli, attiecīgi vadības bloks tiek nostādīts fakta priekšā un tam atliek tikai padot attiecīgu degvielas daudzumu un uzšķilt dzirksteles īstajā brīdī. Vēl vairāk, tas ir programmējamais vadības bloks kurš uzvedas tā, kā es to esmu saregulējis, un nevis kā rūpnīca izdomājusi Un aizdedzes atslēga ir mehāniska - ja tajā ieliek atslēgu un to pagriež, tad tiek attiecīgajām ķēdēm padota strāva. Vienvārdsakot, viss kā vajag, mašīnu vada vadītājs nevis vadības bloki. Es, protams, saprotu ka tādam lumpenim kā tu gribas būt vadības bloku atkarībā. Tas ko tāds lumpenis kā tu nesaprot ir tas ka "moderns auto" ir nopērkams par sākot ar ~2k eirām - moderns šajā ziņā - lai arī pilnam lumpenības līmenim būs jānolika bik vairāk, 5k un uz augšu - līdz ar to būt par lumpeni var atļauties apmēram jebkurš un lumpeņus par to ka viņi ir lumpeņi neviens neapskauž.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 3 Atbildēt

Es to penteri visu nelasīju, bet man liekas ka tev putnubūrī pa daudz čivina draugs

Es varu aiziet un nopirkt flinstonu ķerru kaut sodien, man ir izvēle, bet tev nav. bet es negribu un man nevajag. Tev savukārt gribetos, bet tu nevari, neveiksminiek tāpec arī tāds heits

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Uz ko man nav izvēles? Ja man vajadzētu nebaudāmu mašīnu kura vadītu mani, nevis otrādi, līdz rudenim mierīgi tādai sakrātu naudu. Bet naids pret tādiem mašīnu izstrādājumiem ir tāpēc ka tādus sūdus agrāk vai vēlāk centīsies uzspiest arī man, un tādi lumpeņi kā tu atbalsta ražotāju centienus autovadītājiem uzspiest arvien nebaudāmākas un nekontrolējamākas mašīnas. Jā, un arī arvien nekvalitatīvākas - tu pats ļoti uzskatami demonstrē ka tu ar savu naudu balso par zemas kvalitātes mašīnām, un ar to vēl lepojies.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 1 Atbildēt

Tad tā tava atkritumu urna ir tā kvalitatīvā ja? Pašam rēka par sevi nenāk?

Tur pēc tolmeta kauc jau sen...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tu tik iedomājies, tā mana urna ir nodzīvojusi 33 gadus - tev vēl ir jautājumi? Protams, otrais golfs, būdams budžeta mašīna ir uztaisīts nekvalitatīvāks kā to gadu audī vai lolvo, bet tomēr - resurss kādiem 25 gadiem tur bija. Un tagad parādi kaut vienu no savām kastēm kura ir spējīga tik daudz nodzīvot Tesla jau sen būs sadegusi vai arī pamesta zem preses jo neviens desmitgadīgai jaunus aķus nemainīs. Šrotbaru 15 gadu vecumā izjuks rūsas dēļ. Tev tur vēl bija kaut kāds neminēts pikaps - nu tam dosim 20 gadus, un arī tikai tāpēc ka rāmis. Nu, ko vēl mums te jāpiemin? Beigu beigās skaties ka tavs esošais autoparks tolmetā neiekaucas ātrāk par manu golfu...

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 1 Atbildēt

Kāpēc man būtu jābrauc ar tiem auto 20 gadus? Tāpec ka tu esi bomārs un tev šķiet ka tā ir pareizi?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tāpēc ka tikai prātā pistiem pajoliņiem mašīna ir tāds uzmanības objekts ka to vajag regulāri mainīt, dročīt uz citām jaunām mašīnām utt. Saprātīgi cilvēki ar mašīnām vienkārši brauc, un tam nav nekāda sakara ar kaut kādu "bomāriskumu". Kā reiz man apkārt tie kas ir galvā bomāri mašīnas maina ik pēc dažiem gadiem, jo tās nopiš - pārējie vienkārši brauc, un kad tā padomā - diezgan daudz zinu tādus kas ar esošo mašīnu brauc vismaz 10 gadus. Tajā skaitā tādus kuriem pilnīgi noteikti ir vismaz tava rocība, ja ne labāka.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 1 Atbildēt

Lai viņi brauc, es viniem pauri nepišu. Tu jau te vaimanā ka viss kas nav vecs suda goļārs ir kuiņa.

Un es varetu derēt ka tas tavs luznis ir dikti nojāts patiesība, zargs uz riteņiem, vienkārši tavi kompleksi neļauj to atzīt, jo esi puķu ansis ar svarku šķūnī.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Nē, tu esi tas kurš filosofē ka lumpeņu aizsardzības sistēmas esot foršas, tas nekas ka vismaz pusducis šī paša foruma lietotāju, nopirkuši jaunas tačkas, par tām te ir publiski spļaudījušies.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 1 Atbildēt

Ja? Kuri tad tie ir?

Nosauc piemērus!

Un kapec tavs goļārs TA dabū atzīmes ja ir tik perfekts braucamais teicamā stāvoklī?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kuri? Aizej jauno tačku tofikā pameklē. Man atmiņā stāv iciks, bet, protams, bija vēl citi - kas nesajūsminās par joslu asistentiem, start/stop sistēmām un citām lietām.

Kurš teica ka mans golfs ir perfektā stāvoklī? Tā ir ikdienas mašīna kura laizīta netiek, uz apskati speciāli gatavota arī netiek, un es esmu slinks - tā nu es aizbraucu, un mēdzu dabūt kādus divniekus. Pēdejoreiz, izbraucot no boksa ar slimības lapu pusdivos pēcpusdienā, uz atkārtoto apskati ierados bik pāri četriem, tik nopietni bija trīs saņemtie divnieki Ja gadījumā palikšu čaklāks, tad nāksies iztikt ar vieniniekiem.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 1 Atbildēt

Pēc TA protokoliem spriežot tavs golfs ir bīstams apkārtējai videi un ceļu satiksmei. Tagad zinu no kurienes heits pret jauniem auto.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Spriežot pēc sejasizteiksmes,jācer ka tiks uz kājām.Lai veseļojas.

Protams, visādiem taisnīgi dedzīgajiem naskajiem tā saucamās "citanelaimes" apsūkātājiem ir (kārtējā) izdevība pārliecināties/par. Pat ja būtu necik iejaukto un pati drāma risinātos visiem degungalā pašā pilsētas centra centrā, patieso notikumu secību lohiem nebūs lemts uzzināt.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

msh un shiira diskusija:

kas bija pirmais, ola vai vista?

katram sava taisnība

mani uzskati ir tādi - ja cilvēkam pietiek ienākumu pirkt/līzēt/apmaksāt dīlerservisu dajebkam, tā ir viņa dziļi personīgā darīšana, cik lētu vai dārgu vāģi šams lieto.

BET

mūsu sabiedrības vājā finansu pratība diemžēl rāda, ka daudzi 'mēģina uzlēkt augstāk par savu dirsu', jeb brauc ar vāģiem, kas viņiem a)nav pa kabatai, un b)nav objektīvi nepieciešami

Es uzskatu, ka auto lietošanas izdevumiem nevajadzētu pārsniegt 10% no ienākumiem! (ok, ja auto kalpo kā 'ražošanas līdzeklis', tad tas ir citādi)

Ja nevar atļauties, tad jāknapinās. Lietot vecu vāģi, kas ir uzturēts kārtībā, ir viens no veidiem kā knapināties. Diemžēl lēti mūsdienās ir tikai tad, ja var pats skrūvēt...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

"Es uzskatu, ka auto lietošanas izdevumiem nevajadzētu pārsniegt 10% no ienākumiem!"

Ar šito tu pasludināji par nejēgām (un, iespējams, pelnīti) visu Rīgas viesstrādnieku kastu. Pieņemot kaut kādus 1500eur "uz rokas" mēnesī, pēc tava aprēķina ir jāspēj sēdēt korķos par ~150Eur mēnesī, kuros jāietilpina auto iegādes un uzturēšanas izdevumi un vēl degviela. Neizklausās baigi reāli, vai ne?

Un rekur viens elektroauto fans ir acīmredzami gan a), gan b) pārstāvošs, tādēļ izmisīgi cenšas savus auto tēriņus attaisnot sev pašam, saucot citus par bomžiem par to, ka tie iekļaujas tajos 10%

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 1 Atbildēt

Resns, briļļains neveiksminieks skaita santīmus cita makā. Kāds brīnums!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Cita? Tu tak pats te publiski savus santīmus skaiti. Un vēl piedevām esi resns un briļļains? Neiet tev...

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 1 Atbildēt

Ko tu dirs demagog

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Kāpēc vecākas mašīnas lietošana automātiski ir knapināšanās, ja drīkst zināt? Knapināšanās ir mašīnas uzturēšanas procesā skaitīt kapeikas un vērtēt tās attiecībā pret mašīnas tirgus vērtības pēc principa "ir vērts/nav vērts". Un ja tu meklē knapināšanos, paskaties uz jauno tačku braucējiem - vismaz šajā forumā nospiedošais vairākums no viņiem ko uzskata par galveno plusu jaunai mašīnai? Ražotāja garantiju. Bet ražotāja garantija jau nav garantija ka mašīna neplīsīs - tā ir garantija ka remonts notiks uz ražotāja rēķina - tātad, ja tu gribi mašīnu kuras remontu apmaksā kāds cits - vai tā nav knapināšanās?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

neglaimo sev

protams, ka (maz) braukt ar 30 gadus vecu širpotrebu ir jūtami lētāk, kā ik pa 3 - 5 gadi ņemt līzē vāģi no dīlera!

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Kopš kura laika fofāgens skaitās širpotrebs? Es arī nebraucu maz, es gadā nobraucu jūtami virs vidējā noskrējiena. Jebkurā gadījumā, jā, ar 30 gadīgu mašīnu gadā nobraukt pārdesmit štukas ir lētāk nekā to pašu izdarīt ar jaunu. Bet ja ar to trīsdesmitgadīgo gadā nobrauktu 50 štukas - būtu vēl lētāk Mani kaimiņi pirms dažiem gadiem nomainīja savu B5 pirmsfeislifta passātu pret citu - septiņu gadu laikā šie bija nobraukuši 500k, ar mašīnu kurai pirkšanas brīdī pulkstenī noteikti bija savi 300k. Būs intereses pēc jāiebliež ecsdd viņu esošā T5 2.5 numurs, palūrēt - ir pa trīs gadiem uzgriezuši 200k vai vēl kaut kas pietrūkst. Tāds šīris, ja censtos īstenot savus sapņus, tur mainītu mašīnu reizi gadā...

P.N. Mazi noskrējieni kā reiz ir diezgan nežēlīgi pret mašīnu - ja vien, protams, tie netiek taisīti reizi mēnesī aizbraucot uz pilsētu un pārējā laikā mašīnu turot sausā garāžā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kopš kura laika? Dzimšanas. Iztulko nosaukumu un palasi par VW vēsturi. Ar Golfu, kā pašu širpotrbiskāko modeli no visiem. Un pilnīgu izgāšanos vārdā Phaeton ar mēģinājumu ielīst premimum segmentā.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Uzrakstām gūglē šo vārdu. Reku pirmais skaidrojums:

širpotrebs

širpotrebs žargonvārds

Kas mazvērtīgs, neoriģināls, arī nemāksliniecisks.

Palasām citus piemērus - pa lielam visos doma vienāda - širpotrebs - tas ir kaut kāds lēts un nekvalitatīvs sūds, līdz kam fofāgenam ir ui cik tālu. Attiecībā par Phaetonu, vienīgā izgāšanās tur bija ražošanas apjomi, kā halo mašīna tā bija laba un savu funkciju izpildīja, un galvenais iemesls kāpēc to tik švaki pirka bija tas ka tajā cenas līmenī cilvēki negribēja pirkt fofāgenu - būtu tas Phaetons tirgots kā audī, viss būtu noticis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Nevajag rakstīt google, bet elementāri zināt valodas. "Širpotrebs" ir žargonvārds, ar ko PSRS "jaunrunā" tika aizstāts oficiālais plāneveida ekonomikas termins "товар широкого потребления" - t.i. plašam patērētāju lokam pieejama prece. Rietumu autobūvē ikoniskākie šī koncepta pārstāvji ir pirmkārt jau pirmsākumos Ford T. Un pēc tam VolksWagen kā zīmols kura vistiešākais "tulkojums" žargonā būtu "Širpotrebtačka".

Attiecībā uz Phaeton, kuru tu acīmredzot dzīvē neeesi redzējis - savu funkciju tas nepildīja ne vien tādēļ, ka ir grūti tautas vāģim iegūt tautas acīs premium tēlu, bet gan tādēļ, ka tieši tas arī bija, kā pareizi saki - "kaut kāds lēts un nekvalitatīvs sūds". Iekājot tajā auto neapšaubāmi bija skaidrs, ka esi iekāpis tajā pat ar lētajām plastmasām apdarītajā tautas vāģī, nevis BMW, Audi vai MB, lai gan cenu paprasīja tādu pat...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Labi, vārda izskaidrojumu pieņemu. Bet ja tā piemērs autobūvē ir Ford T, tad fofāgenam to pilnīgi nekādīgi piemērot nevar Ja esi palaidis garām, tad tas ar ko Fords vairāk vai mazāk ir nodarbojies kopš T laikiem ir - izdomāt un ieviest ražošanā tehniskus risinājumus kas pēc funkcijas daudz neatpaliek no kruta prēmiuma izstrādājuma, bet pa lēto. Piemēram tas pats Ford T, kas bija lēta un primitīva mašīna laikā kad mašīnas maksāja dārgi - vai, 25 gadus vēlāk, lēts V8 motors - pēc savas konstrukcijas diezgan draņķīgs, bet tomēr V8, un maksāja 10 tā laika dolārus dārgāk nekā R4. Fofāgens ar ko tādu nekad īsti nav nodarbojies, varbūt vienīgi ar vaboli, bet vabole bija Hitlera ideja Ferdinanda Poršes izpildījumā. Tas pats golfs ne ieviesa kaut ko jaunu, nebijušu, ne bija lētākais savā segmentā, ne piedāvāja luksusa mašīnu tehnisko risinājumu erzacrisinājumus pa lētu cenu - to darīja citi - fofāgens vienkārši uztaisīja optimālu pakotni ar adekvātu cenu, adekvātu kvalitāti un adekvātu saturu. Ne par velti uz golfu kā lētu pakaļas pārvietotāju pa lielam skatījās tikai vācieši un vēl dažu citu valstu iemītnieki - citās valstīs "vietējais lētucis" nišu aizpildīja citi, necilāki ražotāji.

Phaetonu esmu redzējis pietiekami daudz bet neesmu iedziļinājies. Ir arī gadījies skatīties Top Gear raidījumu kur Klarksons apskatīja to mašīnu - lētas plastmasas neatceros, bet atceros ka šis pieminēja visādus vipendronus kuros Phaetons sita pušu A8 - teiksim, lukturu apmīzējus kas apmīza priekšas lukturus secīgi, lai uz mirkli neaptumšotos abi divi. Mani fascinēja čoma stāstītais ka tai mašīnai vajag kaut kādu specinstrumentu lai durvis izņemtu...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nu, Touareg gan nav diža izgāšanās.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 2 Atbildēt

Miskastniekam TA krāmē divniekus kvalitatīvākajam un uzturētākajam braucamajam pasaulē.

Kur tādi klauni rodās un kāpēc es šeit tērēju laiku vispār...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
7 2 Atbildēt

Divniekus krāmē par to, kas pašiem ienāk prātā - un ja auto nav jauns, tad ir uzdots pienākums kaut kam piesieties, jo vajag pareizo statistiku - lai jaunu auto jūsmiņus iedzītu līzingu atkarībā.

Bet laiku tu tērē dēļ šavas izmisīgās nepieciešamības visiem pierādīt savu krutumu, kas ir kļuvis par ārkārtīgi grūtu uzdevumu, jo esi aplauzies, ka tavu pontuvāģi neviens nenovērtē, jo par maz to Grētas un sastrēgumsēdēšanas fanu.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 2 Atbildēt

Tipisks šrotista lumpeņa viedoklis. Heito vēl nabadziņš. Launie TA inspektori. Uķipuķi.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Kāpēc ļaunie, es jau sāku šo TA cilvēku rīcību uzskatīt kā normu, ka vecākai mašīnai pieklājības pēc kaut kas tiek ielikts. Pats braucu ar 19 gadus vecu opeli, ko uzturu gandrīz ideālā stāvoklī (nelieli vizuāli defekti krāsojumā) un tāpat no pēdējiem 5 apmeklējumiem 4 reizēs man ir vieninieks par "nenozīmīgu eļļas noplūdi" vai to, ka miglinieka stars par zemu pie fakta, ka atšķirībā no vidējā pilsoņa es mašīnu uz servisu dzenu pirms tehniskās apskates nevis pēc. Laikam tikai pēdējā reizē mani izlaida pa nullēm. Pa 6 gadiem, ko braucu ar šo auto, vienīgā detaļa no šrota ir stūres pastiprinātāja sūknis (necēlās pirkt jaunu pa 600Eur), pārējās detaļas ir liktas jaunas. Tad es arī šajā gadījumā esmu šrotists?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"Pieklājības pēc"?! Kas tas tāds? Man diemžēl jau vairākkārt ir nācies pārliecināties, cik viegli ieliktie divnieki atceļas, tiklīdz tiek pieprasīta vainas izskaidrošana maiņas vecākā klātbūtnē. Un ir arī audioieraksts, kur tas pats maiņas vecākais skaidrā tekstā pasaka - "neiziesi apskati, ja nepatiksi inspektoram", atbildot uz jautājumu par objektīvu izmērāmu vērtējumu un atzīstot, ka tāds neeksistē, ir tikai "kompetenta inspektora" subjektīva izpratne. Konfliktu, protams, turpat uz vietas atrisināja minētā ieraksta esksistence un 2 kļuva par 0, neizbraucot no boksa.

Principā CSDD "soda" lohus par to, ka tie atļaujas nemaksāt nodevas līzinga kompānijām. Un ir ļoti pārsteigti, kad kāds izrādās spējīgs viņu shēmu atmaskot.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 1 Atbildēt

Woow atmaskoji. Uzmanies ka nākamreiz kad iesi TA tevi nenolaupa NLO

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu tas jau ir nākamais līmenis, tur kur es eju TA (100+km ārpus Rīgas) par šādiem gadījumiem īsti nav dzirdēts, bet tas, ka vecākām mašīnām tiek ielikts vismaz 1, gan ir tradīcija. Tas ka pasākums ir tīri subjektīvs gan ir skaidrs, un cik nu CSDD soda lohus, cik to apskati reāli ietekmē pārbaudītāja noguruma faktors un pieredzes apjoms.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kāds noguruma faktors liek ielikt 2, nespējot paskaidrot, par ko tieši? Un dusmu izvirdumu, kad tiek norādīts uz izskaidrošanas pienākumu?

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Diemžēl ar kovidu un tam sekojošo īpašnieku sūtīšanu ārā (Rīgā vēl var pats no boksa izbraukt, citur arī pats inspektors to dara..), tā uz vietas apstrīdēšanas kārtība ir kļuvusi grūtaka. Papildus tam, vismaz reizi gadā tiek mainīti TA MK noteikumi, pamatā skaidrojot ar "precizēšanu" un, ja palasa tos labojumus, tad precizējumi pamatā saistās ar to 1 kļūst par 2ku un pa kādam 2kam top par 3ku, it kā "sīkums", bet tad sākās interpretācijas - tādēļ ziemā dabūju mainīt stiklu, jo redzamības zona ir "precizēta", ne vairāk kā 5mm stiklu tīrītāja laukumā...laikam jau slotas tad vajag likt īsākas. Kādreiz (plīsums apakšējā kreisā vējstikla stūrī 10-15 sm garumā) šāda lieta būtu knaps vieninieks, nu jau stikls jāmaina.

Par citām lietām nebūtu jautājumi, ja tie paši "inspektori" aktīvi lietotu komentāru sadaļu īpatnējiem defektiem, lai nav meistariem pēc tam jāskaidro par to ko neesi dabā redzējis. Taisnību sakot, jāsaka, ka TA tomēr labāk patīk Rīgā, atsevišķām mazpisānu stacijām darba apjoma trūkuma dēļ, pionieriskas degsmes vai arī statistikas dēļ nu ļoti patīk skaldīt matus - tirināt un virināt. Idēali būtu, ja meistari tos 2kus izķertu pirms TA, kas diemžēl nenotiek ļoti atsķirīgās izpratnes dēļ - no kamēr nelūzt netaisam līdz visticamāk komerciālai ieinteresētībai mainīt visu pēc kārtas.

Likt 1kus par rūsu un "nenozīmīgām eļļas noplūdēm" 20+ gadīgiem auto manuprāt ir marasms, tapat skaidrs, ka gan viens, gan otrs tur būs.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

"Diemžēl ar kovidu un tam sekojošo īpašnieku sūtīšanu ārā (Rīgā vēl var pats no boksa izbraukt, citur arī pats inspektors to dara..)"

Paga, ko? Apskati eju Grobiņā, neko tādu neesmu piedzīvojis, un tas "citur pats inspektors to dara" ir pilnīgi neloģiski, jo kā šis var zināt vai un kur konkrētajai mašīnai ir kāds slepenais slēdzis...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Ierakstu publicēt, protams, negrasies...

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Es laikam būšu viens no retajiem, kam nekad nav bijušas pretenzijas pret TA inspektoru darbu. Visi aizrādījumi vienmēr ir bijuši pa lietu. Drīzāk pretēji - esmu izsprucis ar 1 tādās reizēs, kad pašam ir bijušas aizdomas, ka nu gan būs divnieks.

Iespējams, nozīme ir tam, cik augstu tu vicini pirkstus, izkāpjot no mašīnas Man gan pieredze ir tikai ar Rīgu, citur neesmu gājis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vispār nevicinu, klusi paeju maliņā un ļauju izpildīties. Iespējams tieši tādēļ uzskata par lohu, ko var appist - un ļoti aplaužas, kad saliktie divnieki netiek pieņemti ar saprotošu klanīšanos, bet gan mierīgu norādi uz paša izteikto prasību parakstīties par to, ka visas konsatētās problēmas ir izskaidrotas. Diemžēl tieši šī prasība izskaidrot automātiski pārvēršas pirkstu vicināšanā un agresijā no TA darbinieku puses, kas pašiem neizbēgami beidzas slikti.

Pēdējais gadījums - 2 par to, ka rokasbremze nefiksējas pievilktā stāvoklī. Pēc prasības nodemonstrēt man šo problēmu, pusstundu kopā ar maiņas vecāko pisās, mēģinot pierādīt neiespējamo - ka tā rocene nefiksējas arī tad, ja netur īkšķi uz pogas - kā to centās parādīt man sākotnēji.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Man ir nācies izrunāt jautājumus ar TA darbiniekiem par konkrētiem punktiem arī jaunam auto ( nenosakāmā brīdī izlecošu un pazūdošu Check engine, degošu uz TA brīdi, pēc tam nekad tā mazā idiotiskā un neko neizsakošā kļūda nav par sevi nekā ziņojusi nu jau gadus 3) taču tā nekad nav bijusi kaut kāda "problēma" un risinājums ir bijis ar maiņas vecākā ziņu izsniegta atļauja piedalīties satiksmē uz gadu vai vairāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"taču tā nekad nav bijusi kaut kāda "problēma" un risinājums ir bijis ar maiņas vecākā ziņu izsniegta atļauja piedalīties satiksmē uz gadu vai vairāk"

Nu lūk tieši tas arī ir tas par ko runāju. Ja tev liekas, ka pati nepieciešamība iesaistīt maiņas vecāko nav problēma un tas, ka tādejādi ar šādu pieeju masveidā tiek nosūtīti uz atkārtotu skati cilvēki, kas nespēj pastāvēt par sevi un eskalēt diskusiju līdz maiņas vecākajam, tad par ko vispār ir diskusija?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Manējais sākotnēji 9-gadīgais (kas arī nav jauns īsti) bembelāts visas 3 apskates ir izgājis pa nullēm. Arī cikturpadsmitgadīgais 9-5 Aero...

Bet tas jau laikam tāds trends - ja par kaut ko neizlaiž vai ieliek viennieku, tad viennozīmīgi nepamatoti piesienas, tas tak tikai sīkums bija, bet "ir uzdots statistikas veidošanai".

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Jā, kur rodas tādi klauni kuri piedomā dažādus apzīmējumus paši pēc nepieciešamības?

Nu, pastāsti, ar ko tieši mans golfs ir apdraudējis apkārtējos? Ar izrūsējušu caurumu aizmugurējajā kantē, tajā kas zem bufera un kas pilda tikai kosmētisku funkciju un kam apskates rūķītis piekasījās tikai tāpēc ka tur iekšā viss bija svaigi sametināts un nokrāsots ļoti uzkrītošā baltā krāsā? Ar nedegošu tālo papildnieku? Ar mitru degvielas filtru? Vai ar apčakarētu skrūvi kas notur kārbas kronšteinu pie spilvena kuras dēļ kronšteinu varēja pacelt dažus milimetrus uz augšu? Jā, šausmīgi nenormāli bīstami.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Da labi, tās ir divas dažādas filozofijas, un neapstrīdamas patiesības te nav. Skaidrs, protams, ka naudas jautājums spēlē lielu lomu. Es varētu atļauties jaunu Dacia, bet negribu. Es gribētu jaunu Giulia, bet nevaru atļauties. Tāpēc es tikko iegrūdu kaudzi naudas savā 16-gadīgajā Leonā, un man ir auto, ar kuru ir prieks braukt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Es ar līzingu varētu viegli atļauties to auto, kas itkā patīk. Bet tad rodas nākamais jautājums - ko es iegūšu? Satraukumu par to, ka kāds to auto noskrāpēs vai nozags? Iespēju maksāt par jaunvērtības straujo kritumu? Attiekšanos no iebraukšanas tur, kur pašreizējo auto nav žēl lauzt?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 2 Atbildēt

A tu nevari uzreiz nopirkt? Značit bomārs esi pats tak tikko atzinies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nē nu protams, bomārs ir katrs, kas 100k nevar/negrib "nolikt" uzreiz skaidrā naudā

Ak jā - iespējams būsi pārsteigts, bet tieši bagātiem cilvēkiem nemaz tā brīva nauda "tubočkā" neturas un tie izmanto operatīvā līzinga pakalpojumus.

Izskatās, ka tav pat nav ne tuva nojausma par to, ko nozīmē turīgums - dzīvo kaut kādās pasaku filmu iedomās, kur sīkstulis peldas naudā.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 1 Atbildēt

Nejau par mani ir runa bet par tevi. Es visu ko gribēju to arī nopirku bez visiem līzingiem, tāpēc par mani nesatraucies bomār

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

Vienīgais ko tu gribi, ir lai tavus pontus novērtē, bet to nekādi nopirkt nevari. Tāpēc saukā citus par bomāriem, jo neko citu savā izmisumā nespēj

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 2 Atbildēt

Braukt ar tehniskā kārtībā esošu vidējās klases strādnieku klases auto tev ir ponti?

Es saprotu ka tev ar pilošu karteri braukt ir norma, bet kad aizrada, tad tak neies noverst bet lidis kasities. Bomzis ar bomža domašanu un attieksmi tu esi

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tu gadījumā nepirki lietotu teslu lai tā ierakstītos zem "reprezentatīva auto" robežas un to varētu nopirkt uz firmu nemaksājot PVN?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

Latvijā nav neviena teslas dīlera, ko man bija darīt? Otru auto es pirku latvijā jo ir šeit dīleris. Mēģini piepisties ka es nemaksāju nodokļus?

Man tev ir sliktas ziņas. Tu jau nemaksā, es ļoti daudz maksāju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kādu vēl pilošu karteri? Nu nav visiem piloši auto, pie kādiem acīmredzot esi pieradis un savā domāšanā nespēj tikt ārā pat nopērkot elektrokasti. Un tieši to jau saku - ka gribi pontus, bet esi ieberzies ar "vidējās klases strādnieku klases auto" par nenormālu piķi, kurā neviens tavus cerētos pontus nespēj ieraudzīt

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

Nenormāls piķis? Hahaha!

Pontus jus bomari tur saskatat. Rekur tavam koleģim 500 eiro divritenis jau ir ponti, dators ar windows 11 ir ponti, tev ganjau desa kas nav ražota no kartona ir ponti.

Roltons, šķība žakete, pilošs karteris un cīņa ar TA vīriņu - tie nav ponti, tā jābūt.

Īsts bomārs, ar īsta bomāra uzskatiem un vertību skalu, bez variantiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu re - tu jau savu proletariāta domāšanu skaidri parādi. Tev "nenormāls piķis" ir kaut kāda konkrēta summa. Bet manā izpratnē - nenormāla cenas/kvalitātes attiecība. Par to pašu cenu varēji nopirkt kārtīgu komfortablu auto savām ērtībām, nevis "vidējās klases strādnieku klases auto", lai tik parādītu kāds Grētists un santīmskaitītājs esi - jo viss, ko no tevis par to auto dzird - cik esi iesipis sani, braucot uz citu rēķina.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 0 Atbildēt

A ka es varu braukt uz citu rēķina, ja elektrības rēķinu apmaksāju pats un auto nopelnu pats. pamuļķis esi?

Tu pat skati ar pirmo nevari iziet, kāpēc tu doma ka esi price/performance eksperts?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Vari elementāri - jo tādu opciju likumdevējs ir iestrādājis normatīvajois aktos, ja esi novilcis biksītes Grētas pielūdzēju priekšā. Protams, tas ir legāli, kā viss, kas sociālismā notiek uz citu rēķina, un, protams katram ir tiesības gūt baudu pēc saviem ieskatiem.

Varu un izeju. Ja vēl nesaprati, tad TA mahinācijām nepakļaujos un ar tehniskā kārtībā esošu auto uz atkārtotu skati nedodos, lai vai kā viņiem to gribētos. Un nekad neesmu sevi pozicionējis kā ekspertu - tik vien, kā to, ka man ir svarīgāk braukt ar manām vajadzībām piemērotu auto un nešķiest naudu pontiem.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

Ā aaa saprotu.

Tas ar ko tu brauc - tā ir pareiz, jo TAVĀM vajadzībām atbilst. Bet ja citi var labak, var teret vairāk, tad tie ir ponti.

Bomāra cienīga loģika

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jā, tieši tā, manām vajadzībām atbilst. Auto, kurš maksā mana viena mēneša ienākumus

Un tev nav nekā vairāk, ko pateikt, kādēļ man būtu priekš auto jātērē vairāk naudas, nevis to jāiegulda jēdzigāk, nekā elektropontos, kas piedevām vēl ierobežotu manu dzīvi ar tupu nabassaiti.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Ja man jāizvēlas, es labāk esmu "bomārs" daža laba izpratnē, nekā tik sekls cilvēks, kuram vienīgais, ar ko paspīdēt, ir dārgs (dajebkāds) auto un kuram ir tāds uzmanības trūkums un nepiepildīta dzīve, ka stundas jātērē, nodiršot citus internetā.

P.S. Interesanti, vai šīs tēmas saturīgās diskusijas un pēdējā laikā Alda bomžu naratīvi ir tikai sakritība?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 0 Atbildēt

Vārda "naratīvi" lietošana visur un vienmēr neliecina ka esi intelektuāli pārāks. Vienkārši tev "dārgs" ir tas kas normalā civilizetā pasaulē ir pašsaprotams un tāpec tev arī jāmin uzmanības trūkums, kaut gan tas vislabāk raksturo 10gadīga bmw īpašnieku bomzi, jo ja nebūtu bomzis, tad pirktu wessā, bet ja nebūtu uzmanības trūkums, tad tas noteikti nebūtu bmw

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Kad citu argumentu nav, tā mašīnas vecumu un marku piesauc... Bet vērtēt cilvēku pēc tā, ar kādu auto viņš brauc, var tikai izcili truli un sekli cilvēki, nu, tādi kā tu, jo ar katru savu postu arvien vairāk parādi, ka bez savas teslas tu nebūtu nekas, tāpēc arī tik izmisīgi plāties. Cilvēkiem, kuriem ar intelektu, vērtību sistēmu viss ir kārtībā, nav vajadzības stundām sēdēt forumos un citus par bomžiem lamāt.

Bija savā laikā tāds diezgan turīgs čalis Saknītis uzvārdā - retorika bija visai līdzīga - es esmu kruts un pārējie bomži. Kad savu krutumu pazaudēja un pats par "bomzi" kļuva, pats zini, ar ko tas beidzās.

P.S. Kad meklēju auto, bija viens tāds arī Wessā. So what?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 0 Atbildēt

Bomār tava izvēle krita uz vecu bmw, tā ir īsta kompleksu mākta bomāra izvēle, jo bomārs grib dzīvot kā bagātnieks, bet nevar, tāpēc jāpērk vecs mēsls. Tu paskaties cik tāds bmw kā tev maksā bomār jauns, tu gribētu tādu sev arī, ja varētu nopirkt, es garantēju, tu uzreiz nopirktu, bet nevari, jo esi bomārs diezgan loģiski vai ne? tad ko es te nepareizi saku. Ja tu nebūtu galvas bomārs, tu nemūžam neizvēlētos nolietotu premium. Bet diemžēl tu esi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Kā jau teicu - labāk esmu "bomārs", nekā tik stulbs, kompleksains un sekls īblis kā tu, kam vienīgā vērtība, pēc kā mērīties, ir skārda bundža uz riteņiem.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 0 Atbildēt

Ļeņina acīs arī visi buržuji bija uzdurami uz mieta, nepārdzīvo bomār, tāda dzīve, tāds apbižotais esi ne pirmais ne pēdējais

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Izskatās, ka apbižots esi tu, tāpēc mēģini te kompensēt savus kompleksus. Man nav problēmu ne ar tiem, kas ir bagātāki, ne ar tiem, kas nabagāki par mani. Bet tu, kā redzams, esi tik stulbs, ka pat nevari apjēgt, ka ne jau "buržujismā" ir problēma. Bet ko no Gobzema fanāta var gribēt? Tas tagad arī visus par bomžiem saukā un tā mēģina uzmanību savai nevienam nevajadzīgajai personai pievērst. Esat viens otra vērti.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 0 Atbildēt

Pediņ nesāc ar savu vīriešu lovi, mēs jau vienreiz to izrunājām, mani tas galigi neinteresē.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 1 Atbildēt

Un kā vēl interesē, kā redzams - ja neinteresētu, nepiesauktu tik bieži.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 0 Atbildēt

Tu jau to dari. Tu esi konkrēti samīlējies Aldī.

Rūgts pegik.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 1 Atbildēt

Nu nu... ņemot vērā, kā tu viņu atdarini, sūti bučas no vīriešiem un teju visās diskusijās cel pediņu tēmu augšā...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Atkal ņemamies te augstāk

Es tikko CSDD nokārtoju gan teorētisko eksāmenu C kategorijai (34/35), gan profesionālo 95.koda eksāmenu (45/45)

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Tam 95. kodam tik stulbi jautājumi... Nē, nu, iemācīties jau var, bet nah.. man eksāmenā uz sitiena ir jāzina, uz cik gadiem tiek dots vadītāja čips vai kas to izsniedz? Bļin, ja vajadzēs, var atvērt gugli un uzjautāt. Tas auto vadīšanu neietkemē nekā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Starp citu, kā ar rindu uz teorijas ekšiem?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Vispār nebija rindu. Vismaz Rīgā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Precīzi dienu pirms Līgo - arī 2h braukšanas eksāmens C+95.kodam. Tam jābūt grūtāk

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Man šodien pirmā braukšana bija, pa laukumu, tiesa. Ar vecu armijas MANu, kuram paļurkāta kulise un visai stingrs sajūgs un liels spēks vajadzīgs, lai atpakaļgaitā ieliktu , pēc sajūga spaidīšanas kāja rāva krampī... Bet aizgāja ātri, visai viegli bija sajust gabarītus.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nu tā, šodien arī mani pirmo reizi iedzina pilsētas satiksmē. Izbraukājām Katlakalnu, Valdlaučus, Katlakalna ielas rajonu, ap Slāvu apli, attiecīgi - Piedrujas un Dārzciema ielas, Maskačku, CSDD rajonu... Kopumā jau šķiet, ka diezgan ātri piešāvos pie tā tanka gabarītiem, stingrā sajūga un visai haotiskā robu pārslēgšanas mehānisma. Lielākie aizrādījumi bija par trajektorijām pagriezienos, pie kā vēl esot jāpiestrādā, kā arī pie galvas grozīšanas (manuprāt, bezjēdzīgās - nu, kāda mārrutka pēc man būtu jāgroza galva Bauskas/Mūkusalas/Ziepniekkalna krustojumā, ja deg zaļā gaisma un es braucu taisni?).

Kas interesanti, Kasiņu instruktors drāza par ātruma pārsniegšanu, mani tieši otrādi - iedrošināja braukt ar 55 km/h pilsētā un turēties pie maksimālā atļautā. Vispār, instruktors dikti spiež uz dinamisku un drošu braukšanu, satiksmes nebremzēšanu, joslu maiņu, lai nesēžu pirmajā utt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

GB12 rakstīja: Manējais sākotnēji 9-gadīgais (kas arī nav jauns īsti) bembelāts visas 3 apskates ir izgājis pa nullēm. Arī cikturpadsmitgadīgais 9-5 Aero...

Bet tas jau laikam tāds trends - ja par kaut ko neizlaiž vai ieliek viennieku, tad viennozīmīgi nepamatoti piesienas, tas tak tikai sīkums bija, bet "ir uzdots statistikas veidošanai".

Kadēļ atkal melo? Runa ir nevis par "neizlaiž vai ieliek vieninieku", bet "vainām", kas pārvēšas par 0, tiklīdz tās pieprasa izskaidrot un objektīvi pamatot.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tas bija vairāk par tendenci, nevis tavu konkrēto situāciju. Bet to ierakstu tu varētu nopublicēt gan, lai nebūtu tikai tukša muldēšana.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Malacis, aicini pārkāpt likumu?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Kuru konkrēti?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

VDAR. Izliksies, ka par tādu neko nezini?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Kurš konkrēti VDAR pants liedz tev publicēt sarunu ar amatpersonu šīs amatpersonas darba pienākumu pildīšanas laikā par lietām, kas ir viņa kā amatpersonas kompetence? Nerunāsim par to, ka VDAR regulē pavisam cita veida attiecības un vēl vairāk nerunāsim par to, ka apskates stacijās tāpat viss tiek filmēts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Protams, ka viss tiek filmēts. Abpusēji. Un novērošanas kameru ierakstus publicēt bez nofilmēto personu atļaujas ir aizliegts. Panta numuru meklē pats.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 0 Atbildēt

Nav tāda panta, beidz dirst čali

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Varbūt tāds pants ir attiecībā uz privātpersonām, bet ne uz amatpersonām tā darba pienākumu pildīšanas laikā. Turklāt VDAR vispār šādus jautājumus neregulē.

Ak jā, nez kāpēc tādā gadījumā pret visādiem tur lašiem, gobzemiem un pārējiem, kuriem patīk filmēt, piemēram, policijas darbības un pēc tam publicēt, vēl nav ierosinātas lietas par VDAR pārkāpšanu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kadrā, protams ir arī privātpersonas - TA nenotiek kaut kāda izolēta 1:1 tikšanās ar inspektoru. Bet tev jau vienalga - tev kā varas pakalpiņam ir win-win. Vai nu notroļļosi viedokli tā, ka parastais džo noticēs, ka valsts iestādēs viss ir kārtībā vai panāksi, ka oponents pārkāpj likumu. Izdevīga tev tā situācija...

Tālāk jau atkal meli un puspatiesības - pirmkārt lietas IR ierosinātas, otrkārt tev šausmīgi gribas jaukt filmēšanu, kas ir konkrētas personas konkrēta rīcība konkrētā brīdī, ar novērošanas kameru video, kas fiksē visu apkārt notiekošo nepārtraukti. Lai arī abu rezultāts izskatās ļoti līdzīgs, normatīvie akti nosaka būtisku atšķirību, ko ar šo materiālu drīkst darīt.

Jā, var nopamatot ar sabiedrības interesēm šī video publicēšanu, attiecīgi izrediģējot - t.i. izpludinot visas aizsargātās lietas (sejas u.tml.). Diezgan nopietna noņemšanās, kam vajag programmatūru, kas nav pie rokas. Un tas viss tadēļ, lai tu varētu pateikt, ka tas video ir viltojums, jo rediģēts. Līdz ar to - PN režīma trolli - esi pierādījis savas pārstāvētās sistēmas pašaizsardzības mehānismus un netaisos ieguldīties, lai izpatiktu tavām iegribām.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Nez, man arī entos gadus Rīgā nav bijušas problēmas skatē. Ar dažāda vecuma autiņiem. Padsmitgadīgajam Audi bija reize ar divniekiem, bet pelnīti. Biežāk sūdzās tjūneri un tie, kas uzlikuši kaut ko neoriģinālu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

"Biežāk sūdzās tjūneri un tie, kas uzlikuši kaut ko neoriģinālu" - es domāju gan - tas kā Rīgā pieņemts drāzt pārbūvētas mašīnas ir vienkārši neadekvāti.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Bradypusa loģika - uz konkrētiem jautājumiem atbildēt nespēju, tāpēc izmantošu parasto taktiku - nolamāšu oponentu par varas pakalpiņu un savu ego būšu apmierinājis. Pie viena uzrakstīšu, ka "netaisos ieguldīties", lai tikai oponents neizdomātu uzdot vēl kādus jautājumus, tā vietā "ieguldīšos" garu palagu drukāšanā.

Rezumē - kārtējo reizi pierādīji, ka esi prasts tukšmuldis, kurš ir spējīgs tikai īdēt internetā.

P.S. Kādas tur privātpersonas kadrā? Privātpersonām ir jāgaida ārpusē.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 1 Atbildēt

jā, viņš te ir īpašs īpatnis.

policisti ne tā uz viņu skatās

drošībnieki apspiež, nedod (kaut kam) pielaides

pat apskatē mašīnai viņam jāfilmē no abām pusēm un jāpiesedz (kailās vietas) ar kaut kādām regulām

atceros, ka savu karjeru daiļdiršanā (šeit) viņš sāka ar to, ka nekādu klimata pārmaiņu nav, un ka no tā, ka paliek siltāk, esot tikai labāk

...cuj!...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

"Karjeru" viņš sāka ar niku Seene un toreiz viņam uzglūnēja fotoradari.

Cilvēks tā arī nav sapratis, ka, ja viņam visu laiku kāds uzglūn, mēģina apspiest, ieriebt un vēl visu ko sliktu darīt, tad visticamāk vaina jāmeklē sevī.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Cik prognozējami... Rīkojies precīzi kā uzrakstīju, pierādot, ka mans teiktais par tevi ir patiesība.

Kādas privātpersonas? Tieši tās - ārpusē gaidošās. Tev taču pat laikam nav nojausmas, kas ir redzams videoreģistratora kadrā, kad ir ierakstīta saruna par rokas bremzi auto salonā, uz nolaista kratītāja stāvošam auto pie atvērtiem vārtiem. Savu stulbumu pierādīji, neko vairāk.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Turpini tik mēģināt izlocīties. Jau kuro reizi esi izgāzies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izgāzies es būtu tad, ja izbrauktu no skates ar to divnieku, kā tas ir pieņemts tādiem kā tev, kam patīk klanīties ar nolaistām biksītēm un vēl tos drāzējus pēc tam aizstāvēt.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 1 Atbildēt

Sūc ar to reģistratoru, tu uzraksti kas tas bija par defeku, ko tev gribēja piesiet un ko tu tik varonīgi, visu videreģistrējot, izcīnīji sev par labu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Paņem un izlasi - jau iepriekš uzrakstīju.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 2 Atbildēt

Aizmuldējies jau tik tālu, ka pats vairs neatceries (vai izliecies neatceramies), ka ne jau par divnieka tapšanu par nulli skatē es rakstīju, ka esi izgāzies... Un vēl vairāk, esi tik stulbs (vai izliecies aizmirstam), ka es, tieši otrādi, viņus nevis aizstāvu, bet aicinu paņemt priekšā pēc pilnas programmas...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Debils esi? Ļoti labi atceros. Nepatikšanas uz tavu aizlcinäjumu veikt pretlikumīgas un piedevām vēl bezjēdzīgas darbības , nav nekāda izgāšanās.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Es teikšu tā. Braukt ar smago man patīk un lielākoties arī izdodas. Braukt tā kā to prasa eksāmenā - HELL, NO Tā nav realitāte jeb ikdienas satiksme. Katru reizi sanāk izstrīdēties ar instruktoru. Reāli jau ZB. Ir aizdomas, ka RAITI braucot eksāmenā, es to nokārtošu. Nevis piefisties par visu iespējamo, te trajektorijām, te bremzēšanu, te stūres grozīšanu utt. Sāku domāt, ka instruktors lūko izspiest papildus braukšanas (naudu par tām).

Es šobrīd būtu gatavs viens pats aizbraukt ar kravu līdz Daugavpilij, izkraut to, tad iekraut vēl vienu un atvest uz Rīgu. Vai kaut vai Liepāju. Un es to paveiktu. Realitātē. Vai eksāmena pieņēmēja viedoklis būs identisks, neesmu drošs.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Vai nu sūdīgs instruktors, vai (vēl) kaut ko neizproti.

Cik man bijusi darīšana, instruktori un eksaminētāji nepiesienas tāpat, pa tukšo.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Man šodien instruktors (pēc otrās reizes pilsētas satiksmē) teica, ka es braucot tā, it kā man būtu 3 gadu pieredze ar kravinieku. Pat miegs esot uznācis šim, jo nav jāstreso... Bet kursā viena meiča, kura arī liek C (un pēc tam plāno CE likt) teica, ka viņas vīrs, kurš tagad daļnobojs, arī Jelgavā tikai ar 3. reizi esot nolicis. Laikam tā Jelgava ir tāda, kur drāž.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Shiirs rakstīja: Nav tāda panta, beidz dirst čali

Saki, ka nav?

Kas nez ir šis? "Ceļu satiksmē iegūtos ierakstus aizliegts izpaust citām personām un institūcijām"

36. pants. Videonovērošanas nosacījumi

(1) Šā likuma un datu regulas prasības neattiecas uz datu apstrādi, ko fiziskās personas veic, izmantojot automatizētas datu ieraksta ierīces ceļu satiksmē, personiskajām vai mājsaimniecības vajadzībām. Ceļu satiksmē iegūtos ierakstus aizliegts izpaust citām personām un institūcijām, izņemot gadījumus, kad ir konstatējams kāds no datu regulā noteiktajiem datu apstrādes pamatiem.

likumi.lv/ta/id/300099-fizisko-personu-datu-apstrades-likums#p-660418

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Patiesībā šo daļu var vienkārši "padarīt likumīgu", un darīt ar video ko vien ienāk.prātā. Pareizi tik jādeklarē datu izmantošanas mērķis un jāspēj norādīt kur glabājas konkrētie dati "lai pēc loha vidējā" pieprasījuma izliktos ka P.I. esi izdzēsis ...

P.S. vienīgi likt internetā var būt paliela kļūda, jo tad "izlietu ūdeni" nesasmelsi ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu re... Tieši uz to likšanu internetā režīma trollis aicina. Izmantošanas mērķis ir skaidrs - tiesisko interešu aizstāvība.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tehniski to ir iespējams pareizi "pastiept", taču spēju aptuveni iedomāties, kā tā "pastiepšana" teiksim man kā privātpersonai pareizi juridiski palūdzot izvākt manu P.I. var padarīt pasākumu finansiāli apgrūtinošu tam "internetā licējam" ...

BET tehniski ja P.I. "patiesais īpašnieks" neliekas ne zinis - tad tehniski to izdarīt var un var pat to padarīt likumīgu ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ir. Bet kādēļ lai to darītu viena režīma troļļa iegribu pēc?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Un tagad paskaties mazliet augstāk - 32. pantu.

(1) Personai ir tiesības apstrādāt datus akadēmiskās, mākslinieciskās vai literārās izpausmes vajadzībām atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, kā arī apstrādāt datus žurnālistikas vajadzībām, ja tas tiek darīts ar mērķi publicēt informāciju, kas skar sabiedrības intereses.

(2) Apstrādājot datus žurnālistikas vajadzībām, datu regulas noteikumi (izņemot 5. pantu) netiek piemēroti, ja ir konstatējami visi šādi nosacījumi:

1) datu apstrādi veic, lai īstenotu tiesības uz vārda un informācijas brīvību, ievērojot personas tiesības uz privāto dzīvi, un netiek skartas tādas datu subjekta intereses, kurām nepieciešama aizsardzība un kuras ir svarīgākas par sabiedrības interesēm;

2) datu apstrādi veic ar mērķi publicēt informāciju, kas skar SABIEDRĪBAS INTERESES;

Pašā regulā vēl bija punkts, kas aizliedz apstrādāt datus, ja tas "var izraisīt fizisku, materiālu vai nemateriālu kaitējumu, jo īpaši, ja apstrāde var izraisīt diskrimināciju, identitātes zādzību vai viltošanu, finansiālu zaudējumu, kaitējumu reputācijai, ar dienesta noslēpumu aizsargātu personas datu konfidencialitātes zaudēšanu".

Kādi, interesanti, tiem pārējiem gaidītājiem varētu būt materiāli zaudējumi vai kaitējumi reputācijai?

Bet, nu, vismaz mēģināji. Tomēr "ieguldījies". Paldies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kādi? Negribu pat uzzināt, kādus argumentus Lukstiņa juristi izdomās. Neesi tā vērts, lai tavas troļļošanas pēc iesaistītos šādā cīņa. Man ieraksts ir savu tiesisko interešu aizstāvībai, nevis tavu iegribu apmierināšanai.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 2 Atbildēt

Te tev nu bija lielais taisnības cīnītājs

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Par ko satraucies? Es taču rikojos tieši tā kā tu vēlies - savas problēmas atrisinu, neliedzot tev prieku paklanīties.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Ā, nu, skaidrs. Kārtējo reizi tev gribējās pakašķēties. Tāda jau tava daba ir un, kā pats saki, to nenoslēpsi.

core Reģ.: 03.01.2017
2 0 Atbildēt

Es katru gadu eju apskati 3 savām mašīnām un nereti vēl sanāk izpalīdzēt kādam draugam, radam, tā ka reizes 4-5 pa gadu antenas ielā sanāk paviesoties. Citur nekad neesmu gājis apskati. Ne reizi, neviens, man nav "piečakarējies" par neko. Visi mani vieglie (nepavisam ne jauni) VIENMĒR iet apskati ar pirmo, parasti ar 0. vērtējumu, atceros pa visiem gadiem pāris reizes, kad bija 1 par kādu nepamanītu sīkumu. Pat gadu atpakaļ pārdotais 1997. gada saabs gāja apskates pa "0", un skatos, ka jaunais īpašnieks turpina šo tradīciju. Busam ir gadījies dabūt 2. vērtējumu, bet vienmēr ir bijis skaidrs par ko.

Man kaut kā ir sanācis novērot, ka tie kam apskatē "piesienas par neko", tiem pašiem CP piesienas par neko, VID piesienas par neko, visi mēģina apkrāpt utt.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Nu tev veicās, ko lai saka. Man, piemēram, ir bijis, ka atnes skates lapu - a tur rakstīts ka signāls nestrādā. Es turpat, kājās stāvot pa atvērtu logu nospiežu - strādā. Aiztriecu lai pārraksta. Ir bijis ka ieliek vieninieku par to, ka nestrādā ventilators. Iesēdos mašīnā - pozīcija uz "0", ventilatora stiprums uz "3", nu loģiski ka uz nulles pozīcijas neko nepūš. Pozīciju uzslēdz uz kājām vai vējstiklu, tad arī pūš. Lohi tehniskajā apskatē strādā vēl joprojām. Varbūt nav daudz, bet es tiešām nevaru apgalvot ka nav. Tā ka šeit es piekritīšu breidijam, ja skates lohs nav spējīgs izskaidrot, par ko ir punkti, tādu vajag slānīt ar sūdainu mietu.

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu es vairāk par tiem, kam regulāri "piečakarējas par neko", vai "viņiem ir uzdevums vecas mašīnas neizlaist ar pirmo", ticu, ka kādreiz var gadīties kādi pārpratumi, bet tā noteikti nav sistēma, pēc savas pieredzes spriežu.

Tavs piemērs par signālu man atgādināja paša pieredzi ar signālu. Neatceros kādai mašīnai, bet bija tā, ka signāls darbojās tikai uzspiežot vienā stūrī, pārējo visu varēja spaidīt cik gribi, nekas nenotika, tad nu jautājums vai apskatē par šo drīkst likt divi vai nē, jo teorētiski signāls darbojas, bet apskatnieks tak nezin, ka ir tikai viena vieta kur uzspiest. Līdzīga situācija man ir šobrīd ar busu, kreisais pagrieziens darbojas kā vajag, bet slēdzot labo, kloķis ir mazliet jāpavelk uz sevi, savādāk neieslēdzas, es ta to zinu, un man tas problēmas nesagādā. Busam drīz apskate, redzēs ko teiks.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Zini, ja man tas signāls iepriekš būtu pašam kaut reizi čakarējies, es to nepieminētu kā piemēru apskates loha tupumam. Nu par to pašu ventilatoru - ja tas lohs NEPROT ieslēgt, tad man par to pienākas defekts?

Par tiem kam "piečakarējas" un paša pieredzi - nu man nekad neviens auto nav nozagts. Tāda mana paša pieredze. Vai tāpēc es te tagad sākšu teikt ka tiem, kam kādreiz kāds auto ir nozagts, ir paši pie tā vainīgi?

Breidija aprakstītais defekts par rocenes kloķi, kurš itkā nefiksējās - nu tas tiešām izklausās pēc apskates darboņa pilnīga tupuma. Un mana pieredze rāda, ka šur tur ir daži tupi lohi. Vai tā ir sistēma, vai vienkārši individuāli gadījumi, neņemšos spriest.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Par pilnīgu tupumu varētu runāt tikai tad, ja pats savu tupumu atzītu, bet nē - kopā ar priekšnieku vēl mēģināja pierādīt savu taisnību un mēģinot uzstāt, ka man nav tiesību pieprasīt kloķa raušanu, neturot īkšķi uz pogas, jo tas esot vienīgais pareizais satvēriens, kā to roceni pievilkt.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Ja ir runa par Rīgas TA jeb t.s. Antenas ielu, tad varbūt tur arī kāda konsistence lēmumos par iziešanu/neiziešanu arī ir, reti arī muļķības ar 2kiem tur gadās, ja sāktu salīdzināt starp LV pilsētām, tad tu tū, visa konsitence pazūd un, ja man jāizvēlās starp mazpilsētu TA un Antenas ielu, tad laikam pēdējais - diezgan triviāli - nav laika viņiem čakarēties, kas nereti notiek ar visādiem mazpisānu tehno virtuoziem...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Par apskati runājot - uz kasi rundā gaidīju 3 stundas. 3 STUNDAS, ibio! Kas interesanti, pēc tam, tiekot iekšā gan pie dīzeļa pārbaudes, gan lielajā boksā priekšā bija tikai viena mašīna...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Kāpēc tu gaidi uz kasi ???

Es apmaksāju visu elektroniski un tad tik piebraucot pie Antenas ielas elektroniski "ielienu rindā" un apmēram 30 min. esmu cauri jebkuram no saviem dīzeļiem ...

P.S. Zinu ka ir problēmas ja ir kādi atvieglojumi ( a la daudzbērnu ģimenēm, tajā CSDD aplikācijā dažiem kaut kas korekti nestrādā pie apamaksas "ar atlaidēm") ...

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Man ir 3+ bērnu atlaide, šogad varēja nokārtot atlaidi un samaksāt elektroniski. Pagājušajā gadā bija jāiet uz kasi. Tiesa, apmaksātais rēķins kā apmaksāt CSDD parādījās tikai nākamajā dienā.

P.S. šobrīd elektroniski var piedeklarēt trīs atvieglojumus:

1. Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa atvieglojums daudzbērnu ģimenei

2. Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa atvieglojums lauksaimniekam

3. Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa atbrīvojums personai ar invaliditāti

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Un? Kāda starpība, kur gaidīji? Priecājies, ka CSDD tev ļauj gaidīt rindā pirms kases, kur vari brīvi atmest ar roku un atbraukt citreiz, nekā to pašu laiku stāvot rindā pie boksa. Bet nu nespēja šo saprast un vispār stāvēt rindā uz kasi daudz ko par tevi pastāsta. Apmēram to pašu, ko par tiem, kas stāv sastrēgumos, lai Jūrmalas caurlaidi apmaksātu aparātā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 2 Atbildēt

Rindā stāvu, jo man pienākas atbrīvojums no ekspluatācijas nodokļa, un to nevar elektroniski nokārtot - tikai uz vietas. Detaļu un iemeslu neizzināšana, bet uzreiz kašķa meklēšana daudz ko par tevi pastāsta, kaut gan tas, ko par tevi tas pastāsta, tāpat nekāds jaunums nav.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Šogad man vairs nebija, bet pagājšgad vēl bija 50% atlaide ekspluatācijas nodoklim, un to varēja nokārtot attālināti.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Man cits gadījums - 100% atlaide, bet viens dokuments klātienē jāuzrāda. Var jau būt, ka šogad ir kaut kas pamainījies, bet pagājušajā gadā (un iepriekšējos četros) nevarēja. Turklāt Labklājības ministrijas mājas lapā joprojām ir info par to, ka manā situācijā jāvēršas kādā ko KACiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

A kas tās par atlaidēm? Jūs kkādi invalīdi vai kas?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nu man bija par bērniem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Pag, man arī ir bērni. Jābūt daudzbērnu ģimenei 3+ lai kkādu atlaidi dabūt?

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

jā 3+ bērniem. 50% atlaide vienam auto. Vidēji statistiskajam auto piečuks mēnesī.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Un kā tas maina tavu neapmierinātību par to, kur CSDD organizē rindu? Vai rindas garums no tā mainās?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Te nav runas par to, kurā barjeras pusē tu gaidi, bet gan par to, ka uz pakalpojuma saņemšanu ir tik ilgi jāgaida. Tobiš, CSDD sen jau bija laiks atvērt vēl vienu TA staciju Rīgā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu rakstīji gan tieši par to barjeras pusi. Bet lai nu paliek... Tāpat jau atkal atbalsti neefektīvu ierēdņu bara palielināšanu, ar pārliecību, ka tam, ar ko viņi nodarbojas ir principiāla jēga.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Kad saproti, ka esi izgāzies un argumentu nav, jāsāk tupi melot? Nu jā, tipiski tavā stilā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Melot ko?! Tipa precīzi tevi citējot, nekādu iebildumu par to, kurā vietā rinda?!

"Par apskati runājot - uz kasi rundā gaidīju 3 stundas. 3 STUNDAS, ibio! Kas interesanti, pēc tam, tiekot iekšā gan pie dīzeļa pārbaudes, gan lielajā boksā priekšā bija tikai viena mašīna..."

Ak nē. Tas es - meloju, ka tevi rindas vieta neapmierina...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 3 Atbildēt

Jā, tieši tā, tu atkal melo, jau kuro reizi. Pirmkārt, mana neapmierinātība bija par to, ka tik ilgi jāgaida, lai saņemtu pakapojumu, neatkarīgi no tā, kurā vietā jāstāv tā rinda - pie kases vai boksa. Par to, ka pie boksa nācās maz stāvēt, bija replika, kas likās jocīgi tajā situācijā pēc ilgās stāvēšanas. Turklāt blakus bija palielas rindas (pa 7-8 mašīnām). Otrkārt, tu melo par manu vēlmi "palielināt ierēdņu baru". Apskates darbinieki (ne CSDD kasieri, ne Auteko inspektori) nav nekādi "ierēdņi".

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ak šie izlepušie rīdzenieki kam vienalga kurā barjeras pusē gaidīt... Latvijā dzīvojošajiem gan nav - ārpus Rīgas pilsētvalsts kur apskates punkti labākajā gadījumā ir ar tādu darba laiku kā mazi nepārtikas veikaliņi, ir ļoti svarīgi samaksāt laicīgi - jo publicētais darba laiks attiecas tikai uz kasi - ja Grobiņas apskates punkts sestdienā strādā līdz diviem, tad tas nozīmē ka samaksājot 13.45, mašīnai atrodoties 100m garas rindas galā, tu iebrauksi boksā ap kādiem trijiem. Bet jā, tā dabas parādība ka uz kasi jāgaida rindā 3 stundas ir īpatnēja un uzskatāmi parāda ka tā ir kaut kāda ierēdņu laža, nevis apskates punkta nespēja ņemt pretī mašīnas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jā jā... Meloju. Jo atļaujos ironiski nodēvēt tevis minētos diedelniekus par ierēdņiem. Jo pats tagad izlocies, izliekoties ka nebiju sašutis par gaidīšana pie kases, kad iekšā tikai dažas mašīnas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 2 Atbildēt

Ļoti labi saprati, ko es ar to biju domājis. Bet, nu, kaut kā jau vajadzēja sākt lavierēt, kad saprati, ka esi izgāzies. Tipiski tavā sociopāta stilā - meklēt kašķi, kad saprot, ka esi izgāzies, tad met lūpu, kad norādu uz taviem meliem.

Bet, nu, jā, bez tādiem "diedelniekiem" kā Augstsprieguma Tīkla juridiskā padomniece tiešām varētu iztikt...

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Iz savas un zināmu ļaužu pieredzes - vislabāk doties ir tieši no rīta. Oficiāli vaļā laikam ir 8os, bet faktiski mazliet iepriekš jau tauta iet un viss notiek.

Tas var būt labs variants, ja nav dižu iespēju iepriekš pieteikties un elektroniski visu nokārtot.

Es jau vispār vecmodīgs cilvēks, bet šeit bez tās elektroniskās lietas ir nāves numurs.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Interesanti, kāds tam ir pamatojums? Es zinu ko pretēju - ka jādodas darba laika beigās - jo čaļi gribēs ātrāk pabeigt darba dienu...

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Darba laika beigās tu gluži vienkārši vari līdz tam boksam nemaz netikt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Muļķības - vismaz Grobiņā. Tur boksi darbojas līdz pēdējajai mašīnai - nopublicētais darba laiks attiecas tikai uz kasi - attiecīgi normālā sestdienā čaļi tur strādā kādu stundu ilgāk par darba laiku.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Rīgā ir tas pats. Nu, vismaz agrāk bija. Un ne tikai apskatē - arī reģistrācijā un numuru salīdzināšanā.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Vislabāk 8.00, maks. 1h,citreiz ātrāk, bez elektronikas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Hm.Mmm.Vai par "to" pakakalpojumu var samaksāt klātienē tikai kādā vienā konkrētā cssdd kassē? Konkrētajai kassierei?Konkrēti tikai TA teritorijā? Vai tad skaidrā naudā caur ēbaj ar pajpāl tagad vairs neiet? Moška var galvenajā mājā, caur konvertāciju rubļos, pēc attiecīgās diennakts csdd/usd kursa?

seller Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

iciks rakstīja: Iz savas un zināmu ļaužu pieredzes - vislabāk doties ir tieši no rīta. Oficiāli vaļā laikam ir 8os, bet faktiski mazliet iepriekš jau tauta iet un viss notiek.

Tas var būt labs variants, ja nav dižu iespēju iepriekš pieteikties un elektroniski visu nokārtot.

Es jau vispār vecmodīgs cilvēks, bet šeit bez tās elektroniskās lietas ir nāves numurs.

OK, svaiga pieredze Rīgā, Antenas ielā 2, šo piektdien 20.05.22. Laiki no dok izdrukām: samaksāju par apskati - 18:42; atgāzu protokols - 18:54, TA protokols - 19:17.

Sanāk, ka labāk braukt dienas beigās, kādu stundu pirms darba laika beigām.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu man pieredze apmēram pirms mēneša - pusdienlaikā izbraucu no ofisa drusku aiz Dominas ap 12:20 , atpakaļ ofisā ap 13:35 ...

TA ne vairāk par 25 min. bija ...

Reizēm esmu braucis uz agro, ja tā "vairāk pa ceļam", vai arī no kad darba , bet pārlieku gaidīt nav sanācis ...

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Interesanti, kāds tam ir pamatojums? Es zinu ko pretēju - ka jādodas darba laika beigās - jo čaļi gribēs ātrāk pabeigt darba dienu...

Kā lai es zinu, bet fakts tāds - daudz mazāk ļaužu, nekā tādā pusdienlaikā.

Tiem, kas iesaka vakarā braukt, varbūt taisnība, bet mēģināts nav.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nedēļas nogalē braucot uz laukiem sapratu, ka esam sasnieguši jaunu braukšanas kultūras līmeni - padsmit auto vilcieniņi pārskatāmā, taisnā, ~3km garā ceļa posmā aiz nabaga smagā, kas brauc uz 90. Tiešām jau viss tik slikti ar spēju apdzīt un ieturēt distanci, ka esam gatavi viens otram uz 90 pakaļā līst? Ok, piekrītu tiem, kas saka nav kur skriet, var arī uz 90 braukt, bet 2-3m atstarpe starp mašīnām pie 90km/h tas tagad ir normāli? Tā tagad autoskolās māca? Varbūt es vienkārši kaut ko nesaprotu? Nē nu tā iespējams tāda fīča tik tuvu saspiesties, lai kāds ātrāks tad visu baru var apdzīt, bet 8 mašīnas + smago vienā reizē dzīt pat man kaut kā neērti paliek.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tā ir "nacionālā īpatnība", vai pat tradīcija ...

Bet nu arī 10+ auto nokošana man sirdsēstus nesagādā, vismaz kamēr dīzeļa apgriezienu ierobežotājs nesāk protestēt ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Problēma jau nav tehniski nokost to baru, stāsts jau ir par principu, ka tas vispār jādara. Saprotu, ja aiz smagā iesēžas kādi 1-2 mazauto, ok, varbūt tehniski nevar apzīt, viss saprotami, bet ja jādzen 8 vieglie, no kuriem nevienam jauda nav zem 120zs, tad kļūst kaut kā neērti, jo visi šie cilvēki var mierīgi to smago apbraukt, bet tā vietā sēž viens otram pakaļā un kaut ko gaida. Es to pricipā uzskatu par necieņu pret pārējiem satiksmes dalībniekiem un klaju satiksmes drošības apdraudējumu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Labi saprotu ko tu domā, bet nu esam tur kur esam, jo mums jau "bubulis" ir ātrums, kaut avārijās iekļuvušus vilcieniņus savā maršrutā var redzēt gana bieži ...

Kamēr kādu "dupsi" nebūs "sabučojuši", tā daļa "jau mierā neliksies" ...

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

Ātruma kontroles dienests (CP) distancei nepievērš vērību/policistu uz satiksmes plūsmu ir niecīgā daudzumā.

ja nu vienīgi tehniskie līdzekļi - vidējā ātruma kameras varētu mierīgi fiksēt arī bamperī braucējus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nez kā tu to iedomājies? Pat Vācijā, kur uz bāņiem distancei pievērš ļoti lielu uzmanību, to nemaz nav tik vienkārši kontrolēt ar tehniskiem līdzekļiem - ir speciāli marķējumi uz brauktuves, ko filmē no tilta un katru potenciālo gadījumu izskata manuāli video, lai pārliecinātos, ka tas patiešām ir sodāms gadījums. Mūsu menti līdz kaut kam tādam nav spējīgi izaugt pārskatāmā nākotnē.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

divas kameras ar nr zīmju atpazīšanu īsā posmā, kur aizliegts apdzīt. piefiksējas gan ātrums, gan laiks līdz iepriekšējam braucējam. Ja laiks < MIN, tad pieglabā video un sūta rūķītim apskatei un lēmumam. Pieņemu, ka rūķītim vajag 5sekundes, lai apstiprinātu sodiņu, t.i. stundā 60 gadījumi ar 5 minūšu pīppauzi.

pa lielam tā pati tehnoloģija, kas vidējā ātruma kamerām.

Tāpat uz jūrmalenes varētu ražot vēstules par braukšanu 2. joslā, ja pirmā brīva.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vakar, apdzenot šādu vilcieniņu, pretimbraucošais (līdz kuram beigās palika vismaz 500m rezerve) sāka mirkšķināt tālos un darīja to paraktiski visu laiku, kamēr apdzinu. Acīmredzami eksistē ārprātīgas bailes no apdzīšanas un nespēja vispār novērtēt attālumu.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

Tiesiskais nihilisms darbībā - cilvēkam patiesa izbrīna par ātruma ievērošanu

fūrei ierobežotājs uz 89 un tā viņas lielākoties arī brauc. Iespējams 2eur/l ir līmenis, kur vairāk šoferu izlemj nesteigties - mazāks ātrums un apdzīšanu=ietaupīts eiro vai divi uz 100km

Iespējams, ka vilcieniņā sākumā ir daži, kas nekur nesteidzas, un tālāk ir atstūrētāji, kuri izmisīgi gaida, kad tie, kas nekur nesteidzas, apdzīs fūri. Drošas distances jēdzienu iekala uz eksāmenu, bet nozīmi nav izpratuši nekad.

apdzīt tādu aunu kolonnu ir mazliet stresaini, jo jāspiežas mazā distancē + skolotāji, kuriem liekas, ka lien rindā. Bet to visu var izdarīt arī ar pilsētas bezmotoru - ar ieskrējienu, nevis uzņēmot ātrumu pretējā joslā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Pirmkārt - vakar sastaptās vilcieniņus veidojošās fūres un viens autobuss brauca manāmi zem 90. Tās, kuras brauc ar īstiem 90 vilcieniņus praktiski neveido - kas varētu nozīmēt, ka vagoniņus "spēlē" tie, kas principiāli brauc ar spidometra 90 - attiecīgi nespēj noķert un "pielīmēties".

Runas par tiesisko nihilismu, savukārt, ir diezgan liela demagoģija, ar kuru pamatā nodarbojas tie, kas principiāli ievēro tikai vienu noteikumu, bet pārējo laiku paši pat neapjēdz cik un ko pārkāpj.

Un par to nav jābrīnās - propagandas spiediens koncentrēties tikai uz ātruma kontroli ir ārprātīgs - saprāts un rēķināšanās ar citiem satiksmes dalībniekiem no ceļu satiksmes koncepta ir izslēgts, saskaņā ar mūsu satiksmes organizētājiem un kontrolieriem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu tā taupība varētu būt variants, pie mums jau ir tradicionāli paņemt mašīnu kredītā pa maksimālo summu, ko var atļauties, saprast, ka ir arī citi ar auto saistīti izdevumi, pirkt lētākās riepas, liet lētāko pieejamo degvielu un nekur lieki nepaātrināties lai nenotērētu tos 0,02l degvielas.

Situācija uz ceļa pēdējā laikā ir tāds labs sabiedrības spogulis - infrastruktūra brīžam ir, brīžam nav, likuma vara vairāk nav nekā ir, un pat ja ir tad lai iekasētu nevis lai audzinātu, tauta brauc katrs pēc savas izpratnes un vajadzībām, arvien mazāk cienot pārējos satiksmes dalībniekus - tā teikt, ja es nesteidzos, tad nevienam nebūs braukt ātrāk par mani, vai arī man nebūs stāvēt kopā ar lohiem, ja es varu apbraukt sastrēgumu un rindas galā ieslēgt pagriezienu un iet uz abordāžu cerot, ka kāds nobīsies un palaidīs.

Pēdējā punkta sakarā izteikts piemērs manā maršrutā ir Nīcgales un Deglava krustojums, kurā sākotnēji visi stāvēja korķī Nīcgales ielā lai grieztos uz Deglava ielas tilta virzienā, tad otrajā nedēļā jau sāka parādīties "steidzīgie", kas pārkārtojās jau pie paša krutojuma, un tagad esam līmenī, kad katrs sevis cienīgs "džigits" lielākā džipā vai lūznī uzskata ka viņam nav jāstāv sastrēgumos ar pārējiem lohiem. Tas vēl būtu nekas, ja cilvēks mēģinātu pārkārtoties ar ieslēgtu pagriezienu, bet šobrīd es redzu variantus "pagrieziens+abordāža" vai "abordāža bez pagrieziena". To visu redzot manī sāk rasties vēlme vadāt līdzi kādu maņķirovku vai lomiku, tā teikt, ja sākam atteikties no civilizācijas tad daram to līdz galam Krievijas stilā. Jautājums tik vai tas ir tas ko vēlamies sasniegt? Plāns ir ignorēt kopīgas intereses līdz brīdim, kad tas lomiks ielido pašam stiklā un tad šausminamies par to kā mēs līdz tam nonācām?

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

labs variants, ja vajag ātrajā realizācijā kādu auto utilizēt

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Šorīt pārliecinājos kārtējo reizi, ka lielākā masa autovadītāju apliecību ir saņēmuši pa aizmugures durvīm.

Skaistkalnes iela virzienā no Bauskas ielas uz Putnu ielu. No rīta sastrēgums uz Mūkusalas ielas pusi viss posms stāv. Tālāk gar vidusskolu sastrēgums aizņem kādus 60% ielas. Tur noparkojušās kādas 4-5 automašīnas. Protams, lai pabrauktu garām vietas nepietiek, jāgaida, kad palaidīs tie, kas stās sastrēgumā. No visas tās rindas tikai 2 cilvēki palaida, lai 3 vietās apbrauktu, pārējie tupa lien uz priekšu un pajāt, redz, ka priekšā korķis un tālāk netiek, bet iebrauc pretī auto un apstājas un vēl neapmierināti murmina kaut ko. Ja mēs te saucam Krievijā tos atsaldeņus par orkiem, tad sor, bet pie mums to nav mazāk. Vienkārši reizēm pārsteidz tas, cik blīvā masā to te LV ir.

Protams beigās bija tādi, kuri apbrauca noaparkotos auto pa trotuāru, jo pretī korķī stāv vieni ībļi.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Tie ir tie paši, kas sastājas krustojumos.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Tie paši, tie paši, pēc tam plāta rokas kā idioti...Nav arī vairs modē neizšķērsot izbrauktuves/krustojumus, kad nevar tikt ikšā/ ārā un noradā šiem lai savu dī... uz 4 ratiem pavelk metru turp/atpakaļ, vēl blisinās un beigās betonkaklu demonstrē.

Ar kādu braukšanas skillu LV ir ļoti ļoti sūdīgi, ko mana uzreiz, kad kkur uz Dienvidiem izbrauc. Faktiski še brauc liela daļa tizleņu - ne lēni, ātri, dinamiski vai divplāksniski, bet vienkārši tizli.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Uzmanību ! Diemžēl uz Tīnūži - Koknese šosejas ir parādījušies, atvainojiet savādāk nosaukt nevar, pidari, kam vajag dzīt tā, ka pretīm braucējam aš uz 30-40 jāsabremzējās, lai kungs var ielīst atpakaļ. Nodomāju jau, ka sieva pārspīlē, bet nē svētdien kuju, viens kretīns palietotā džipā izpildījās. Lai arī pašam sanāk daudz apdzīt, bet par šādām cūcībam, goda vārds gribētos noķert un pa redeli tādiem iedot kārtīgi, jo sekas šādām darbībām diemžēl var nopietnas būt. Kādēļ tieši tagad saulainā laikā tādi sarodas...mistērija...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Kondiconiera trūkums neļauj atdzesēt salonu ... un tajā "mētājošās" pārkarsušās smadzenes ...

Bet ja būsim godīgi gadās visādi, piem. šodien trāpījās tādas krāsas Volvo gar Uzvaras pieminekli un visu to tupo barjeru jūkli, ka daudz netrūka, un es nebūtu šim devis ceļu kur pienācās, jo kamēr pamanīju ( tieši virsū lūrot kādas pāris sekundes), gandrīz nokavēju bremzēt, jo aizmugurē ar "viens tupēja" ...

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Tādā ātrumā braucot var arī drusku lodziņu atvērt, ja nespiež 50 centi extra notērētā dīzeļa...

Par to gadās visādi, jā tā ir, pašam iebraucot Mūkusalas aplī pagājušonedēļ gandrīz klasika sanāca - priekšējais ta brauks, kamēr es novēroju vai varēs līdzi aplī iebraukt - kuju, nebrauks vis, nācās operatīvi nobremzēt...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Šodien nokārtoju C teoriju. CSN testā bija 1 kļūda, 95. kodam - 0.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

anoagask rakstīja: divas kameras ar nr zīmju atpazīšanu īsā posmā, kur aizliegts apdzīt. piefiksējas gan ātrums, gan laiks līdz iepriekšējam braucējam. Ja laiks < MIN, tad pieglabā video un sūta rūķītim apskatei un lēmumam. Pieņemu, ka rūķītim vajag 5sekundes, lai apstiprinātu sodiņu, t.i. stundā 60 gadījumi ar 5 minūšu pīppauzi.

pa lielam tā pati tehnoloģija, kas vidējā ātruma kamerām.

Tāpat uz jūrmalenes varētu ražot vēstules par braukšanu 2. joslā, ja pirmā brīva.

Neder. Jo distanci var nozagt (paprasi Vernonam, kā) - to, ka ir personāži, kas kameras priekšā strauji bremzē, zin pat menti un saprot, ka neviena tiesa neatzīs uzlikto sodu tam, kurš tieši dēļ ievērotas distances ir izglābies no straujā bremzētāja.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 2 Atbildēt

Freijers rakstīja: Tie paši, tie paši, pēc tam plāta rokas kā idioti...Nav arī vairs modē neizšķērsot izbrauktuves/krustojumus, kad nevar tikt ikšā/ ārā un noradā šiem lai savu dī... uz 4 ratiem pavelk metru turp/atpakaļ, vēl blisinās un beigās betonkaklu demonstrē.

Ar kādu braukšanas skillu LV ir ļoti ļoti sūdīgi, ko mana uzreiz, kad kkur uz Dienvidiem izbrauc. Faktiski še brauc liela daļa tizleņu - ne lēni, ātri, dinamiski vai divplāksniski, bet vienkārši tizli.

Par ībļiem būtu jāsauc arī tie, kas dzīvojamās zonās taisa tranzīta satiksmi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
5 0 Atbildēt

Nē par ībļiem jāsayc tie kas šādu satiksmes organizāciju izveido/pieļaujr.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Arī.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

100% piekritīšu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Es varu iziet ārā un pasludināt, ka arī pie manas mājas ir dzīvojamā zona un ņehuj taisīt tranzīta satiksmi? Vai tomēr atkal kaut kādi dubultie standarti izredzētajiem?

P.S. Neesmu tas, kas šādi rīkojas, jo esmu papūlējies, lai netērētu savu laiku sastrēgumos nekādā veidā. Tomēr pati ideja dubultstandartiem ir skumja.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

Tranzīta satiksmei jāplūst pa maģistrālajām ielām, dzīvojamo zonu izveido nevis ar zīmi, bet ar betona puķupodiem izslēdzot tranzīta iespēju.

Lielākā daļa ir ībļi, daļa nezināmā maršrutā seko waze norādēm, kas konstanti maršrutē cauri pagalmiem, bieži lai ietaupītu minūti

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Un kas izlemj, ko nosaukt par "maģistrālajām ielām"? Vai gadījumā ne tie paši, kas ir atbildīgi par to, ka tranzītam nav atbilstošu maģistrāļu, bet par tādām faktiski tiek izmantotas tikpat nepiemērotas ielas, kā dzīvojamajā zonā. Un kas vēl zīmīgāk - tajā dzīvojamajā zonā tieši pamatā dzīvo viesstrādnieki, kuru ikdiena ir sēdēt korķos pie citu mājām.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

paņem rokā jebkuru normālu pilsētas karti, un momentā ir skaidrs maģistrālo ielu tīkls. Piemēram pēcpusdienā apbraukt Brīvības ielas korķi pie Alfas pa Zemgaļu-Stāmerienas ielām

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Par maģistrālām ielām ta skaidrs, bet tas, ka veseliem kvartāliem un apgabaliem taisa dzīvojamās zonas Rīgā, un ne tikai, gan arī ir fakts un tad brīnās par nihilismu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kas tev ir skaidrs? Tas, ka kaut kādu iemeslu dēļ Brīvības ielā dzīvojošajiem ir lielāka patika par garāmbraucošajiem viesstrādniekiem, nekā citās ielās?

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

varbūt tāpēc, ka brīvības iela vienmēr bijusi maģistrālā iela, bet visādi jebanāti caur pagalmiem tiek navigēti relatīvi nesen? Gadījumā neesi no Ādažiem, un nesūdzies, ka poligonā šauj?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

anoagask rakstīja: varbūt tāpēc, ka brīvības iela vienmēr bijusi maģistrālā iela, bet visādi jebanāti caur pagalmiem tiek navigēti relatīvi nesen? Gadījumā neesi no Ādažiem, un nesūdzies, ka poligonā šauj?

Un kādā sakarā iela, kas atduras šaurajā bezizejā ir maģistrālā? Varbūt piedāvāsi atjaunot arī tranzīta satiksmi gar Brīvības pieminekli un pa Kaļķu ielu, kā agrāk? Vai tomēr pa šiem daudzajiem gadiem nevajadzēja darīt kaut ko, lai samazinātu tranzītu un izveidotu īstas tranzīta maģistrāles atlikušajam? Diskriminējoši pasludināt atsevišķu indivīdu komfortu par pārāku par citiem iedzīvotājiem nav risinājums.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti