Šofera dienasgrāmata.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

 
650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

22:05,19. janv.2023...Kurzemes Vārds..

Laucinieki posta...Neskatoties uz vairākkārtīgiem aizrādījumiem,ka stingri aizliegts braukt jūrmalā...laucinieki, sevišķi Pērkones pagastā,..nemaz neievēro aizrādījumu un brauc pār tikko iedēstītiem apstādījumiem. Vakar policija sastādīja protokolu un nodeva tiesai.. Pērkones pagasta piederīgo Jāni L.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: tu sabrauci kkadās auzās. aizdedzi koriģēja veciem karburātoru dzinejiem, kuru aizdedzes sistēma nespēja to darīt. viss kas ar šprici jau pats prot to visu darīt. nekādas iejaukšanās aizdedzē vispār netiek pieļautas liekot gāzi. tikai barošanā

Tas man? Slikti ka tu nezini motoru vadības darbības principus - gāze deg lēnāk, tai vajag agrāku aizdedzi nekā benzīnam, bet motoru vadības no savām kartēm griež tikai agrāku.

Še palasies vecu rakstu par to kā pareizi sagāzēt motoru web.archive.org/web/20190411163507/http://prj-tuning.com/?p=233

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 4 Atbildēt

Vecs raksts, kā darīt pareizi un absolūts noliegums, ka kāds gāzes kantoris to varētu zināt - tik tu viens tāds gudrs.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu, cik gāzes kantori to piedāvā? 10 gadus atpakaļ kad stiliņš bija dzīvs, tur parasts vadības bloka appisējs - korektors - bija pāris kadriem uz savu galvu uzlikts, tas nekas ka puse foruma bija Rīga/pierīga, un kā jau droši vien esi pamanījis, ar gāzes plītīm nospiedošā vairākumā brauc pilsētnieki - minos ka tolaik izslavētais dižās pilsētas kantoris bija tāds Heinrihs, tas, protams, arī neko tādu nemācēja.

Es viens ne. Bet, kā izskatās, pamatā tikai entuziasti ko tādu dara.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tev tiešām liekas, ka esmu veicis izpēti un vācis statistiku par gāzes kantoriem? Atkārtošu - nopirku auto ar aizvēsturisku gāzes iekārtu, kam šāda komponente bija un pirmais googlei paprasītais kantoris (Heinrihs tas nebija) apkopes ietvaros tai kā pašsaprotamu veica softa update un izskaidroja tā jēgu. Var jau būt, ka man vienkārši šausmīgi paveicās un tā pasaule, ko tu zīmē ir īstā. Bet kaut kā negribas tam ticēt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Pardon, vēlāku nevis agrāku.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
3 0 Atbildēt

tas līkais suns joprojām ielās

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Šodien atkal satiksmes īpatnības Deglava, Nīcgales ielas krustā. Izstāvējis korķi pa Nīcgales ielu virzienā no Dzelzavas ielas beidzot nonāku līdz minētajam krutojumam. Man jāgriež pa labi uz tilta, priekšā 3 mašīnas. Vēroju satiksmi, skatos, ka kaut kas īsti nekustās pie tilta attiecīgi krustojums pa Deglava ielu stāv. Iedegas zaļais, mani priekšābraucēji pohujā dodas iekšā pilnā krustojumā, es to redzot apstājos pie luksofora pagaidīt kas notiks tālāk. Loģiski man jau taurē, bet uz priekšu arī nav kur tālu aizbraukt. Beidzas zaļais Nīcgales ielai, mani priekšā braucēji pamazām kārtojas iekšā tajās divās joslās, izskatās, ka situācija uzsūksies.

Nekā tamlīdzīga. Iedegas zaļais Deglava ielai un pēc brīža krustojumā kreisajā joslā pohujā iebrauc smagais paliekot pilnīgi šķērsām Nīcgales ielai. Iedegas zaļais Nīcgales ielai, es fiksi ierauju mazā spraugā vidējā joslā, man aizmugurē stāvošais busiņš brīdi pastāv, jo krustojums pilns, un ierauj sabiedriskā transporta joslā. Smagais mazliet pakustās un šo momentu izmanto autobuss, kas no Nīcgales ielas taisa kreiso Deglava tilta virzienā.

Un šajā brīdī skats ir kā Indijā - Nīcgales ielu bloķē smagais, bet Dzelzavas ielu garais autobuss. Vo tauta varēja iztaurēties savā starpā.

Situācija samērā bieža, šorīt gan mazliet sakāpinātāka, bet rodas no divām lietām:

1) Sabiedriskā transporta, kam neko neizdarīsi, un būs jāgaida remontdarbu beigas kad būs vaļā pa 2 joslām katrā virzienā.

2) Sastrēguma apbraucējiem, kas kārtojas joslā tieši pirms būvdarbu zonas.

Par otro grupu rakstīju jau iepriekš, un kā jau minēju tad - man pofig, ka jūs apbraucat sastrēgumu un kārtojaties iekšā brīdī, kad gājējiem deg zaļais. Problēmas sākas tajā brīdī, kad minētā publika pēc kaut kāda iedomāta rāvējslēdzēja principa sāk spiesties iekšā Deglava ielas plūsmā. Un šeit jau ir viela pārdomām, kas katru rītu sēž uz Deglava ielas - Jūs jau saprotat, ka Jūs visu to laiku korķī nosēžat tāpēc, ka Jūs un cilvēki pirms Jums laiž iekšā to publiku kas apbrauc sastrēgumu? Jūs saprotat, ka no rīta šai publikai jau tā ir mazs gaidīšanas laiks jo gājēji bieži šķērso Deglava ielu pa regulētu gājēju pāreju, kā rezultātā Jūs palaižat sev pa priekšu nevis nabadziņu, kurš tur jau hvz cik ilgi stāv, bet gan mudaku, kurš paļaujoties uz Jūsu labticību tur nestāv vispār?

Un es šeit nepārmetu sastrēguma apbraucējiem kā tādiem, jo dīvainā veidā šajā gadījumā stihiski ir radies legāls veids, kā šajā reģionā satiksmi padarīt raitāku, bet nu bļ* cilvēki, varbūt nedarīsim šīs lietas uz citu rēķina?

Un laidēji uz Deglava ielas - Jums veikalos arī visi pohujā iet priekšā vai Jūs tikai uz ceļa laižat visus pēc kārtas. Jums jau ir viens rāvējslēdzējs kur vienā saiet divas joslas + sabiedriskā transporta pietura, kāpēc taisam vēl vienu rāvējslēdzēju un kavējam pārējos?

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Piekrītu. Šī pārmērīgā pieklājība tiek kultivēta jau gadiem, visi zina rāvējslēdzējus un ka tā pieklājas, nemaz nefiltrējot, kad kāds būtu laižams un kad ne, tā rezultātā laižot iekšā visus pēc kārtas.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Jo vairāk lohu, jo raitāka satiksme.Prottams, ka savu pamatīgo artavu šajā lohu cirka uzvedumā ir ieguldījuši mūsu draudīgie draugi, kuri sēž iekšā tajos ar 16 kakamerām apkakarinātajos 326 kilovatt žirguspēka Tiguonanānos.Jā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Šajā kontekstā vienu rītu bija moments tajā pašā krustojumā - stāvēja trafarētais CP auto ar ieslēgtām bākugunīm un rakstīja protokolu par avāriju. Vismaz cik es redzēju pilnīgi neviena mašīna nepalika krustojumā, visi tik raiti, uzmanīgi. Tātad nav tā, ka tauta nezinātu soda smagumu, vienkārši fakts, ka nav kas soda ļauj lēnā garā pāriet uz Indijas tipa satiksmi.

Šis arī globālāks jautājums par pārējiem sodiem un to celšanu - tauta principiāli ignorēs likumus neatkarīgi no soda, ja nebūs neviena, kas tos ievieš dzīvē. Soda smagums regulē tikai to cik ilgi tauta paškonrolēsies

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Es sen jau esmu no rītiem atmetis Deglava tiltu kā iespējamo maršrutu un braucu tikai un vienīgi pa Dienvidnieku, neatkarīgi no tā, kur man jānokļūst. Varbūt ne vienmēr sanāk ātrāk, bet nervi ietaupās. Bet pirms kāda mēneša, kad pēdējo reizi no rīta tur braucu cauri tam pagalmam - neviens nelaida. Visi brauca bamperis pie bampera, nedodot man ne mazāko iespēju iespraukties. Es jau arī nestresoju, sagaidīju gājēju zaļo (kādas 15 sekundes) un aizbraucu.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Ir tikai pareizi izvairīties no vietām, kur notiek šādas lietas, jo tas ir tikai likums, ka kur notiek piekļaušanās/sakļaušanās/kaut vai ielīšana - kā likums stāv josla, kurā iekļaujas.

Cik ilgi var dirsties ar to Deglava pārvada remontu ir cits jautājums....

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Mja, lai arī es tik ekstrēmi neizjūtu citu vadītāju nepieklājību, tomēr es piekritīšu ka CP klātbūtne "atver kaut kādas čakras" un pēkšņi pat kustība paliek raitāka ...

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Vakar kāpu, kā parastā darba dienas rītā, iekš sava hjundaja, spiežu pogu un zzz zz z z z. Vienas nakts laikā nosprādzis aķis tik sauss, ka pat nesāk griezt. Domāju vai tas saistīts ar aizvakardienas camshaft position sensor kļūdu vai nē. Autiņš jau stāv servī un gaida pirmdienu, bet tā pie sevis domāju vai tiešām kāda sensora kļūda var nakts laikā izsūkt aķi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Sensors pats par sevi "neizsūks aķi", taču gan sensora radīts īsais, gan kaut kādu varbūtēja sūdu/traucējumu sūtīšana CAN busā, var neļaut vadības blokam ieiet "normālā gulēšanas režīmā".

Gan "īsais", gan vadibas bloka "jaudas režims" tavu akumlatoru izēdīs sausu ka nav ko redzēt. Nezinu kā Hy-dai, bet dažiem Fordiem vispār ir stils pat "normālā stāvoklī" neļaut vadības blokam snaust pēc durvju aizslēgšanas vēl labas 30 min.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 1 Atbildēt

Tas var būt saistīts ar jauno mazo motoru turbinizāciju un visa cita miniaturizāciju. Pēc motora izslēgšanas dzesēšana vēl ap minūti darbojas lai atdzesētu dzinēju līdz temperatūrai kur dažādu metālu saraušanās kaut ko nesalauztu. Plus visādi vadītāja asistenti, kas naktī 30 sekundes atstāj ieslēgtas tuvās gaismas lai redzi ceļu līdz mājas durvīm.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 1 Atbildēt

mūsdienu mīkstais))) būtu piepīpējis un braucis. paralēli pamērot spriegumu vai aķis vispār tiek lādēts. bet nē. atdod servī, gaida nezin ko, un davaj, pameklēsu internātā kas varētu būt

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Tad grieza vai nē? Mūsdienās mēdz būt, ka ja nokrīt spriegums zem xx.x voltiem, kompis nemaz nesāk griezt. Uzlādē un griezīs atkal kādu laiku.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

"Vienas nakts laikā nosprādzis aķis tik sauss, ka pat nesāk griezt."

Ja jau negriež tad kas tās par skaņām-zzz zz z z z?Tik tik,tik tik,tādas skaņas būtu tuvāk īstenībai kad negriež.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

"muzikālā" diagnostika

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Drīzāk kaut kādas elektriskas skaņas, tik tik laikam varētu aprakstīt labāk jā

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 1 Atbildēt

Relejus nograbināt aķis vēl spēj. Taču piestartēt vairs nespēj.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: mūsdienu mīkstais))) būtu piepīpējis un braucis. paralēli pamērot spriegumu vai aķis vispār tiek lādēts. bet nē. atdod servī, gaida nezin ko, un davaj, pameklēsu internātā kas varētu būt

Piepīpēju, pēc 10 min nekas labāks nepalika, panelis burtiski pāris sekunžu laikā pēc piepīpēšanas beigām izdzisa. Tāpēc arī nācās evakuēt. Jā nu vienīgi varēja citu aķi mest iekšā.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Kā tas ir - "pēc piepīpēšanas beigām" - ? Piepīpēšanas beigas ir tad, kad rūc motors - kas ar normāliem krokodiļiem aizņem tik daudz laika cik pieknaģēties, iekāpt mašīnā un pagriezt atslēgu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Protams, ka citu aķi vajadzēja mest iekšā.Un pie viena vēl kādu pārīti (vēl citus) iemest arī bagāž niekā.Vienīgi ka nevajadzētu lieki tērēt dārgo laiku un kādu tādu Ģenerātōru pārbaudīt.Uzsākt/Pārbaudi, tāteikt.Bet ok,tagad vismaz līdz 1dienai var pagaidīt. Jā.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Kā tas ir - "pēc piepīpēšanas beigām" - ? Piepīpēšanas beigas ir tad, kad rūc motors - kas ar normāliem krokodiļiem aizņem tik daudz laika cik pieknaģēties, iekāpt mašīnā un pagriezt atslēgu.

Nu tā ka, tikko kā vadus noņem, gaisma panelī uzreiz sāka dzīst, tā itkā aķis kirdikt. Lādē cik gribi, bet aķī nekas nepaliek.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu bet kāda vēl tev lādēšana, ko tu tur vari ielādēt? Krokodiļi ir domāti motora iedarbināšanai.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Debīls vai izliecies? Piemet vadus, 5min palādē, nenoņemot vadus mēģina startēt, nesanāk, vēl 10min lādē, mēģina startēt, nesanāk, noņem vadus, panelis izdziest 10 sek laikā pie izslēgtiem visiem aparātiem. Saprotam, ka nebūs un evakuējams. Uz sākotnējo jautājumu nemaz neatbildēji, vai dēļ sensora var izlādēt un nosprādzināt aķi? Vai aķis wnk izdomāja pēkšņi nosprāgt un uzreiz pavisam, nevis kā pierasts, ka sāk lēnām palikt vāgāks.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Laikam pats izliecies Piepīpēšanas beigas ir tad, kad mašīna rūc. Ja mašīna nerūc, tad piepīpēšana nav notikusi, bet tikai piepīpēšanas mēģinājums. Varēji jau uzreiz visu izskaidrot kā tagad, tad nebūtu stulbu jautājumu.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Hm.Aķis (parasti) nosprāgst tad, kad (ja!) ģenerators to pienācīgi nelādē.Vai ja tas/to sūdīgi lādē.Vai ja ir nopuvuši (pārāk sarūsējuši) aķa pieslēguma resnie vadi vai masas vada stiprinājums pie mašīnas, vai ja ir suudīgs kontakts starp pašu aķi un ģeneratoru (resnais plusa vads vai tā klemmes).Sarūsējis, vaļīgs, nopuvis- tas viss ir jāpārbauda,jo vaina var slēpties jebkurā posmā.

Iedarbināts auto strāvu/elektrību taču uzreiz saņem no ģeneratora,nevis vairs no akumulatora! No akumulatora tas sāk "ņemt" galvenokārt tikai tad, ja pienācīgi nestrādā ģenerators.

Ja (gadījumā) nav pienācīga kontakta starp ģeneratoru un akumulatoru, tad nepilnvērtīgi notiek aķa uzlāde un tas regulāri pustukšais nabaga aķis ātri vien nosprāgst.Pieliksi jaunu/citu aķi- drīzvien nosprāgs arī tas.

Iedarbinātam auto strāvas trūkuma gadījumā pirmā aizdoma krīt tieši uz ģeneratoru! Sprieguma regulatora oglīšu nodilums, vadi/kontakti, kolektora izdilums, etc,utt,utjp.Ko te var tukšu muldēt, kamēr tas nav pārbaudīts! Īpašniekam nav obligāti būt par elektriķi, vnk ir drusku loģiski jāpadomā.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Paldies par info. Bet, ja aķis neiegriež startu un nosprāgst 10sek laikā, tad visu pārējo ir neiespējami pārbaudīt. Kā arī pēdējo pusgadu, t.sk. novembra/decembra aukstumos nebija nekādu problēmu. Savulaik darba golfam aķis nosprāga uz burvju mājienu vasaras vidū, uzlika jaunu un nekādas problēmas netika novērotas, elektrība netika labota. No šādiem izejas datiem pieņēmu, ka aķis tomēr var wnk izdomā un nosprāgt... Jautājums, vai sensors to varēja iniciēt vai wnk sakritība.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Cik tad vecs(gadi)tas aķis?

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Savi 7 gadi būs.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Tad jau godam nokalpojis.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Un kā ar tevi? Izklausās ka tu neko labāku par izmešanai domātiem lētajiem krokodiļiem neesi rokā turējis. Es savulaik agrīnā jaunībā arī domāju ka piepīpēšana ir šitāda pipelēšanās kas vienmēr beidzas ar uzvilkšanu, jo no piepīpēšanas nav nekādas jēgas, vari "lādēt" līdz nelabumam - līdz izmēģināju mana vectētiņa krokodiļus - kur tikai vajadzēja pie deviņdesmitnieka, kura aķis vairs nespēja uzgriezt motoru, pienest vēl vienu aķi, pieknaģēties un šķilt klāt. Iesaku tev uz priekšdienām apgādāties ar normāliem krokodiļiem, izejmateriāls - divi pāri klemmju un divi pietiekoši gari resna vada gabali, kādu 25 vai 35 kvadrātu resnumā.

Attiecībā par to sadalenes stāvokļa devēju - diezgan neiespējami.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 1 Atbildēt

O, jā, šobrīd veikala piepīpētāju vadu plauktā ir papilnam vadu izstrādājumu ar biezu plastmasas kārtu apkārt mata diametra dzīslai. Pats tā pirms pāris gadiem iepirkos. Auto ar mazo benzīna motoru vasarā ar tiem piestartēt varēja, bet nupat janvārī mēģinot pielaist dīzeļa vojādžeri, abi vadi pārdega Nācās nopirkt adekvātus vadus.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
1 0 Atbildēt

vadi sūds

dubis Reģ.: 21.10.2019
3 0 Atbildēt

Situācijas atrisinājums - taisnība tiem kas teica, ka sensors nevarēja izlādēt aķi. Biju noņēmis bagāžnieka pārklāju un ielicis sānā starp pasažiera sēdekli un sānu stojku. Par nelaimi pārklājs bija uzspiedies virsū uz pasažieru sēdekļa elektriskajiem regulēšanas kloķiem, tādējādi poga visu laiku bija nospiesta un kompim neļāva iet gulēt, tādējādi, jā, vienas nakts laikā izlādēja sausu.

Par vadiem, nākamreiz paskatīšos kādi bija, bet ņemšu vērā vadu nepieciešamo izmēru, 100 punkti bija kaut kādi knapie kas kolēģim skapī mētājās.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

www.lemona.lv/search.html?query=voltmetrs

nopērciet voltmetru un laiku pa laikam pamēriet spriegumu

no rīta, vakarā

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Atkal par veco tēmu, bet šorīt naturāli dusmu uzrāva - tātad "slavenais" posms iebraukšanai centrā gar staciju - pa Gogoļa ielu...Nerunājot, ka šodien vispār tizla satiksme un katrs jobers uzskata par vajadzību izlekt priekša vai distanci nozagt, braucu uz centru, štopers jau pie bijušās sinagogas, un kustās ļoti maz, pēc Jēzusbanīcas nekustās nemas, jo RDSD umņiki saorganizējuši tā, ka vienu joslu aizsit ciet no Puškina ielas kreiso taisītāji, un jo nekaunīgāki tie ir (salien pilns krustojums), jo mazāk iespējas taisni braucošajiem tikt pāri krustojumam - šadi šodien 5 cikli bez kustības, bet no kreisās puses tik mauc, turklāt vēl nākamā krustojumā no Turgēņeva ielas arī piedzen pilnu joslu (tur ir vēl tukšāks). Rezultatā LV klasika, ka iela stāv, jo tiek piedzīta plūsma no blakus ielām. Man pēc pieciem stāvošiem cikliem izbesija un aizbraucu pa sabiedriskā joslu, kur brīvi iekļavos pēc Turgēņeva ielas, pēc noteikumiem sanāk agresīva braukšana, bet situācija, kur no divām ielām vieni taisot kreiso salien 4/5 auto, bet no taisnā posma neviens nav normāla.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 1 Atbildēt

kāpēc tajā posmā vispār atļauts vieglo tranzīts? pie tirgus ķieģelis un satiksme pa krasta ielu/13.janvāra ielu

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Jā, tā situācija Gogoļa/Puškina ielā ir ierasta - vienmēr vismaz 1-2 pamanās krustojumu nobloķēt. Kāpēc pa Gogoļa ielu braucošie pat neatjēdz uztaurēt, to nesaprotu.

Sabtranam regulāri traucē, jo bloķē arī to joslu, bet tas stāv kā jēriņš un pacietīgi gaida, toties tālāk pie gājēju pārejas taurē uz vella paraušanu.

Ja katrs trollis tā sirsnīgāk uztaurētu, varbūt kādam arī nāktu apskaidrība, ka šādi neklājas.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Jau enerģiski taurēju savulaik tiem āmuriem, kas Lāčplēša/Sadovņikova krustu bloķē regulāri - bola tik savas acis un pokujā stāv - bet nākāmie vēl tik tāpat darīja....

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

kad dos balvas par fiksētiem pārkāpumiem? ja piefiksē cp masīnu, tad vajadzētu dabūt bonusa vienu nesodāmu pārkāpumu sev

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Kas tev tur ir tajā bildē? Par tuvu krustojumam stāv? Vai kas?

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Pēc jauniem csn, stāv krustojumā. Tik pat labi varēja atstāt pa vidu))))

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

iciks rakstīja: Jā, tā situācija Gogoļa/Puškina ielā ir ierasta - vienmēr vismaz 1-2 pamanās krustojumu nobloķēt. Kāpēc pa Gogoļa ielu braucošie pat neatjēdz uztaurēt, to nesaprotu.

Sabtranam regulāri traucē, jo bloķē arī to joslu, bet tas stāv kā jēriņš un pacietīgi gaida, toties tālāk pie gājēju pārejas taurē uz vella paraušanu.

Ja katrs trollis tā sirsnīgāk uztaurētu, varbūt kādam arī nāktu apskaidrība, ka šādi neklājas.

Piem Ķīnā šādus un līdzīgus pārkāpējus ātri soda parasts patruļpolicists bez nekāda tiggujāņa. Vienkārši ar fočiku laimīgo dauni nofočē un lieta darīta

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 3 Atbildēt

Man liekas ir laiks tos mocistus piebremzēt.

Šorīt viens paspraucās garām (netraucēti, negrūstīti), sāka braukt priekšā un stiept gumiju - uzaudzēja distanci blīva korķa laikā. Es šim viegli uzpīkstināju, lai pamostās. Šis sāka vicināt rokas: ko es te iedomājos. Atvicināju, lai velk savu miegaino pakaļu un netraucē satiksmi. Šis vēl pavicinājās un tad sāka spraukties tālāk. Lielceļa bruņinieks hrenovijs....

Manuprāt jāierosina izmaiņas CSN, ka šitiem margināļiem (kas atšķirībā no velo spēj pārvietoties jebkurā plūsmas ātrumā) NAV tiesību braukt starp joslām. Lai brauc plūsmā. Jo pie esošā regulējuma sanāk, ka par manu nodokļu naudu būvētajos ceļos ir papildus izbūvēta vieta mocim. T.i. par manu naudu izveidota mazpieprasīta vieta dažiem margināļiem, kurus turklāt man "jāskatās divreiz". Kautkas tur nav normāli.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 2 Atbildēt

Es kaut kādā mērā varētu piekrist, bet nu to "kretīnu" īpatsvars patiesībā nav nemaz tik liels, lai būtu vērts par to saspringt/cepties.

Ja satiksmes organizācija tik ļoti neklibotu pie mums, tad mēs tos "apdāvinātos kadrus" nemaz nepamanītu ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 2 Atbildēt

IMO nav pat tik svarīgi kretīnu īpatsvars, cik pamatprincips: kāpēc 2 joslu ceļā ir paredzēta vieta trešajam satiksmes dalībniekam? Kurš turklāt apdraud satiksmi (skaties divreiz...), parādās tikai vasarā un reti, kā arī ļoti skopi finansē šo trešā dalībnieka vietu. Ja CSN noteiktu pienākumu braukt plūsmā, viss nostātos vietā.

core Reģ.: 03.01.2017
2 1 Atbildēt

Mhm... pārbūvēsim tagad visus ceļus, lai joslā knapi var iespraukties vieglais, lai nepaliktu brīva vieta, tad gan tie nelieši nevarēs spraukties... ko ar smagajiem? Nu lai laiž vienu riteni pa trotuāru/nomali

Bet kad velkas pa priekšu vieglais, tad ok, nav nekur jāskrien

P.S. un kāds beidzot var atbildēt, kur uz ceļa ir tā vieta "starp joslām"?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 3 Atbildēt

Es neaicināju pārbūvēt ceļus, es aicinu no CSN izslēgt atļauju spraukties starp joslām. T.i. padarīt to nelegālu. Lai nav jāskatās divreiz, kas tgd sanāk kā autovadītāja pienākums, jo mocis drīkst spraukties pa vidu. Prātula par ceļu platumu bija tikai loģisko seku šādam regulējumam apspriešana.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Ko saprot ar skopo finansēšanu? Ja ekspluatācijas nodokli, tad man mocim tas ir lielāks nekā mašīnai.

Ir redzēti kadri uz motocikliem, kas pie krustojuma starp mašīnām izbrauc un nostājas visiem priekšā, bet tā vietā lai iedegoties zaļajam fiksi notītos un nevienam netraucētu šie guļ pie stūres un iedegoties zaļajam tikai tad sāk meklēt sajūgu un kā ielikt ātrumā. Tas reāli kretinē!

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Hmm nezināju, ka mocim ir liels nodoklis. Likās, ka masa, kubatūra... Bet maksā jau tikai par 1/3 gada ja? Un tad jau ir rēala ekonomija

Tieši tas gadījums bija. Un vēl rokas bija jāvicina.

Bet vairāk man liekas, ka: šī CSN norma> indulģence vilkt jebkurā ātrumā starp joslām = man izrādās jāskatās divreiz. Mocists var neskatīties vispār

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 2 Atbildēt

Nez kāpēc izklausās, ka tev vienkārši skauž Gadās jau pa kādam īblim, bet principā viņi mani absolūti netraucē. Ja sastrēgumā pamanu spogulī, cenšos palaist.

Eh, gribētos pašam pēc ilgiem laikiem uz mocīša uzsēsties, tikai nevaru saņemties izdot naudu par lietu, kuru noteikti pārāk bieži nelietošu un tā īsti nav vajadzīga. Pagājšvasar uztaisīju lielo apkopi velosipēdam, rezultātā pabraukāju tikai īsu brīdi, kamēr mašīna bija remontā

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Neskauž. Esmu braukājis ar moci.

Šodienas kretīns uzbesīja. Atcerējos, ka vasarā būs daudz tādu. Pamatā liekas, ka kautkas ir jādara ar uzrašanos nenokurienes. Domāju, ka iemesls ir šis regulējums, kas rada iespaidu, ka esi lielceļu bruņinieks. Īpaši pēc seriāla Renegade no rīta.

Un kas tev traucē reizēm pamēģināt? Gribas ielas moci - uz Kantora ielas noma. Gribas krosu? Eži....

Pārsvarā exmocisti jauc atribūtu (moci) ar stāvokli (jaunība). Un tad nopērk un izrādās, ka neērti, bezjēdzīgi un bezgaršīgi. Tik vien kā mēģināt starp divām behām izspraukties....

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Nē, mocim nav liels nodoklis, bet mašīnai ir mazāks. Motockiliem ir četras nodokļu likmes:

- tilpums līdz 500 cm3: 18 EUR

- tilpums no 501 līdz 1000 cm3: 36 EUR

- tilpums no 1001 līdz 1500 cm3: 54 EUR

- tilpums virs 1500 cm3: 72 EUR

Nav tādas opcijas maksāt par trešdaļu gada.

Ja grib drātēt feniņu, tad ir vai nu jānoņem no uzskaites pārdošanai, vai jāpārtrauc reģistrācija nododot numuru, tad var saņemt atpakaļ daļu, kas palikusi līdz gada beigām. Čakars neatsver tos iegūtos eiro. Un tad izrādās, ka šodien foršs laiks, varētu pabraukāties,bet nav numura.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kārtīgam mocim numuru nevajag, to pat tiguāns nenoķers...

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Jā tos grāvis noķer pirmajā līkumā. Jo kā izrādās ļoti daudzi mocisti nav informēti par divriteņu transportu stipri vājo saķeri perpendikulāri braukšanas virzienam. 4 riteņi performē daudzkārt labāk.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Kārtīgam mocim numuru nevajag, to pat tiguāns nenoķers...

Enduro trial kross

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Pidec kas ar šoferiem notiek. Stundas laikā Rīgā uz 4 gab. uzrāvos, kuri neskatās vispār zīmes. Viens no viņiem vēl izpildījās spiežoties virsū otrajā joslā uz 55. Palaidu. Tālāk kur 70, duriks visu joslu nobremzē, jo velkas uz 60 un nerodas neviens pats jautājums, kāpēc labā josla visi velk garām ar +20km/h.

Krasta iela 70km/h - aktīvs mobīlā glāstītājs vidējā joslā. Ātrāk par laikam 50km/h neglāstījās.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 1 Atbildēt

Notiek tas, ka šie satiksmes dirsinātāji tiek paciesti...ne kāds taurē, ne kā savādāk tiek tizlums sodīts, tad nu izpildās kā vien var + ir visi bolti šmolti volti uz ceļiem parādījušies, kur arī brīnumi nāk no pārpilnības raga, sliktā nozīmē. Un nav nekāda cieņa pret citu satiksmes dalībnieku laiku....

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

O jā, pēdējā teikuma doma šorīt uz ceļa bija redzama vienkārši izcili. Tauta pēc pulksteņa griešanas laikam neizgulējusies, attiecīgi divās epizodēs 400m posmā divi sastrēgumu apbraucēji bija gatavi uz abordāžu paņemt. Labi, ka šī publika par saviem dārgajiem auto baidās vairāk nekā izrāda ciņu pārējiem. Laikam kasko rēķins tomēr svarīgāks par nepieciešamību ielīst man priekšā.

Bet jā, pēdējā laikā satiksme Rīgā strauji pasliktinās, visādas domnīcas tik apspriežas, bet es jau esmu aizmirsis kā izskatās CP mašīna.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Ar to taurēšanu nekas līdzēts nebūs. Esmu pāris reizes mēģinājis pievērst tāda dročītāja uzmanību, parasti šams blisinās ar tupu skatienu, nemaz nesaprotot, ko šams dara nepareizi...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Man čals šorīt no rīta gandrīz iegriezās sānā veicot apgriešanos par dubulto nepārtraukto līniju Nīcgales ielā un pamanījās vēl ar rokām nomētāties, ka es šo neesmu paladis veikt neatļautu manevru. Pēc tā skata, man sāk rasties iespaids, ko to publiku ne tikai netraucē taurēšana, bet viņi drīz sāks taurēt virsū visiem, kas traucē viņiem veikt nelikumīgus vai citus satiksmes dalībniekus necienošus manevrus.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ja paliks trakāk, ņemšu savu veco amerikāni pikapu no pažobeles izvilkšu un braukšu ar saviem dzelzs bamperiem "piesliet plecu" visiem "gribētājiem"

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 1 Atbildēt

Uztaisi kartona gabalu ar pārsvītrotu telefonu un parādi viņam.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Ar to taurēšanu nekas līdzēts nebūs. Esmu pāris reizes mēģinājis pievērst tāda dročītāja uzmanību, parasti šams blisinās ar tupu skatienu, nemaz nesaprotot, ko šams dara nepareizi...

...nu tad par taurētājiem. Tā teikt stāsta turpinājums. Labajā joslā propķis, kreisā ar kreiso nogriezienu atbrīvojusies un sieva izlemj apbraukt visus, bet izrādās pirmajā joslā kabluks tikko nosprādzis. Sieva izlemj piebremzēt un palaist to, kurš aiz viņa stāv. Es gan nebūtu, jo pabrauks visi garām un tad jau visi tur sakārtosies kā vajag. Nu bet kā jau pierasts, ir BMW īpašnieki, bet ir tad tā pasuga, CSN pārkāpēji vai otra galējība - kuri katru dienu uz ceļa ka pirmo reizi pie stūres. Jā... tā mēs tur stāvam, jo BMW vajag 30 sekundes, lai saprastu, ka stāvošs auto nozīmē, ka viņu laiž. Aizmugurē piebrauc buss un sāk taurēt neatlaižot. Nu ok... pieņemsim, ka viņš taurēja tam BMW, lai sāk kustēt, bet sieva protams to pārāk personīgi uztvēra un bija gatava izkāpt un izsist logus tam tizlenim.

Tobiš, taurēšana ir lietderīga tikai tad, kad viņa iedarbojas. Ja sāks tagad visi taurēt, tad atsaldeņi nevis sāks domāt, ko viņi ne tā dara, bet ignorēs. Es bi taurētu pie katra pagrieziena nerādītāja, bet vai tad tas kaut kā palīdzēs? Āzis uz ceļa, tas ir uz mūžu. Tāpēc manuprāt vispareizākais aicinājums būtu droši sist lauka pagrieziena spuldzītes, lai šoferi beidzot saremontē to, kas nestrādā. ;)

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 1 Atbildēt

Un tu tā arī visam tici ko sieva stāsta Nebūtu tik strikts par tām 30 sekundēm. Gadās ka kāds laiž, bet tomēr nelaiž. Noskrāpēt sava auto durvis tikai tāpēc negribas.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Krotow rakstīja: Un tu tā arī visam tici ko sieva stāsta Nebūtu tik strikts par tām 30 sekundēm. Gadās ka kāds laiž, bet tomēr nelaiž. Noskrāpēt sava auto durvis tikai tāpēc negribas.

😂 ...rekur arī BMW šoferi atradām?

Pats blakām sēdēju. Savām acīm pietiekami ticu. 😝

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 1 Atbildēt

Ok. Man šādi pagājušajā vasarā viens kabluks uz spoguļa svītru atstāja. Izskatījās ka laida, bet atklājās ka ceļas gaisā. Tā arī aizlidoja.

FYI: BMW man nav un nekad nav bijis.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Tici vai netici, bet kā Holivudas filmās

youtu.be/v4qfWknMJMA

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Šorīt kā parasti vālēju uz darbu, ielas kā ielas, drusku kaut kāda sniega pļuriņa, un man uzkrita, ka vairāk mašīnu kā parasti brauc pārspīlēti lēni, ietur milzīgas distances, sāk bremzēt kilometru pirms luksofora... Pabrīnījos un neko. Tikai vēlāk vienā masu mēdītājportālā (kopīrait650) izlasīju, ka jau piektā daļa autovdītāju pārgājuši uz vasaras riepām. Bilde kļuva skaidrāka.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-tas ir vnk nožēlojami, ka gadu garumā pļjuuta visādas lažas riņķi un apkārt, taču šito acīmredzami kretīniski noteikto 1mo mārtu neviens nav spējīgs izmainīt.

Neviens šodienas lohs pat īsti netaceras, kuri tad "mums" bij tie "adbildīgie" Lohi, kuri savulaik šo datumu te ieviesa.Kādi bija viņu (pārliecinošie) argumenti un (zinātniski/techniski pamatotie) apsvērumi.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Vācijā aizliedz mobilo Waze un citas aplikācijas, kas uzrāda radarus un braukšanas ātrumu 😡

www.la.lv/vacija-aizliedz-waze-navigaciju-pat-lidzbraucejiem?utm_source=news1&utm_medium=widget

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nevajag muldēt un izplatīt sagrozītu patiesību. Waze neviens nav aizliedzis un tā ir tehniski izmantojama arī Vācijā - tur atrodoties, aizliegtās lietas (FR atrašanās vietas) netiek rādītās. Bet tā kā Waze tur nav populāra, Google navi reālā laika navigācijai tur darbojas daudz labāk. No Waze uz Google pēc manas pieredzes vislabāk ir pārslēgties izbraucot no Polijas. Un arī Google navi, ko žurnaļugas min kā "tīru", mēdz rādīt fotoradarus, kur tas ir atļauts un ir paredzēts attiecīgās valsts kartē. Abas navigācijas visnotaļ maina UI atkarībā no atrašanās vietas - piemēram tā pati Google Rietumeiropā rāda arī atļauto ātrumu kopā ar reālo, tāpat kā Waze, bet Latvijā to nedara.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti