Šofera dienasgrāmata.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

 
Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

vakar aizšāvu līdz Pērnavai. nu ļoti krasi atšķiras ceļu uzturēšana stapr robežām. kamēr mums ir nokaisīts un uzžūst sauss, tur viss ir notīrīts bet mēreni apledojis. ja nebūtu niknas naglenes virsū, būtu neimulīgi

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tā tiešām ir, Igaunijā nekaisa sāli uz ceļiem pa labi un pa kreisi. Tas izskaidro to, kādēļ tur ļoti populāras naglu riepas. Braukt ērti - apstāties ne tik ļoti

core Reģ.: 03.01.2017
1 2 Atbildēt

A man likās, ka tikai pie mums ziemā neuztur ceļus kā vasarā. Es tak saku - čīkstētājs parastais.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Ko darīt ar dzērājšoferu problēmu? Apzināties un atzīt ka tā ir sabiedrības, nevis ceļu satiksmes problēma, un attiecīgi rīkoties. Ciktāl tas attiecas uz ceļu satiksmes daļu, iztrūkst soda neizbēgamība kamēr sods jau sen ir aizgajis neadekvātumā [nesekoju līdzi, nebija jau gadījumā pāris štukas?] un līdz ar to kamēr nenonāks līdz nošaušanai uz vietas, skrūvēšanai uz augšu nav nekādas jēgas. Pie viena, kā jau zinām, ja aiz tevis stāv pietiekami ietekmīgas personas, vadītāja apliecību tu saglabāsi...

Skriešanai uz simtu uz jebkura Rīgas tilta es neredzu pamatojumu un jēgu. Tu tā arī neatbildēji - nu ko tu tur ieguvi no tā sotaka uz vienu kilometru? Es jestri apdzenot fūri, pirmkārt, ātri izveicu apdzīšanas manevru, otrkārt, bik paķeru patīkamas sajūtas [jeb tu vēlies lai es izgriežu pilnu pulksteni apdzīvotā vietā? ] - nekas no tā neattiecas uz tavu piemēru, ja vien, protams, tu nebrauc ar tādu lamatu kurai tas sotaks uz dienvidnieka ir nopietns sasniegums - nu kā vienam forumistam, kurš ar B3 audī dienvidniekam gāja pāri uz, neatceros, 120 vai 140 - ar 1.6 atmosfērisko dīzeli un pašrocīgi pārtaisītu sūkni, lasīt - pilnīgs nemotors pēc sūkņa pārbūves tajā īsajā attālumā spēja uzņemt šādu ātrumu - bet nu arī tas pa lielam ir tā, vienreizēja izprieca ķeksītim...

Tad kā rīkoties ar šiem, galvu nost, elektronisko aproci virsū kas uzož alkohola smaku, nu kā?

Ietaupījums 50sek. Uz 3.2km, bet kāda atšķirība drošāk tā es jūtos uz 100 uz dienvidnieka, nevis Lielupes tilta.

Jestri griezt apgriezienus vari trasē, nevis uz koplietošanas ceļa ,neatkarīgi no atļautā ātruma režīma, neatkarīgi no tā ko es par to domāju.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Cīnīties ar cēloņiem, nevis sekām. Kāpēc tev liekas normāli ka dzērāji ir visapkārt un ir tikai iebildumi pret tiem kas normālā flaņķī sēžas pie stūres? Vispirms jāsāk saukt lietas īstajos vārdos - indivīds kurš vienu reizi nedēļā, piektdienā, aizlej mūli, ir dzērajs, neatkarīgi no dzērāja ienākumiem un tā, cik tās ninnas maksā.

Klasiskā atruna par trasēm Timrotam bija tāds labs teiciens par "izstaipīšanos". Nu tad kur ir tās trases? Ā, pareizi - man tagad vajadzēs dažu 10-15 sekunžu atstiepienu dēļ triekties 250 km uz biķeriem, noteiktā dienā, noteiktā laikā, un piedevām maksāt vēl tur par to... Atruna par trasēm būs spēkā tad, kad tās būs sabūvētas visu šoseju malās, vēlams tā lai varētu neatmetoties tādās iebraukt, izkost vienu līkumu un dragāt tālāk - pagaidām tā ir maigi izsakoties, pievilkta aiz ausīm. Sevišķi tad, kad to saka cilvēks kurš sevi pierāda uz dienvidnieka, nevis biķeros...

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
2 2 Atbildēt

nu tad varbūt visi uz ielas ālēties gribētāji un trašu prasītāji var vnk iet dirst? nē? apstākļu nav, un viss. apmierini savas iegribas.

p.s. 250km rādius ir kā vienmēr izzīsts no resnā pirksta. Pa visu Latviju ir diezgan privāto trašu kur var braukt, un arī vietas kur nomaļās teritorijas cilvēki brauc. manā rajonā ir populāra vieta jaunķemeros, kur jau gadu desmitiem ļaudis slidinās. jaunāks biju, arī tur kvatru mētāju. 100m nost no ceļa, 10-15 mašīnas iet šķērē un CP mierīgi brauc garām

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Bet kurš runā par slidināšanos?! Tu dzen nost fūres šķērē? Malacis, mums pašiem ir savs makrejs! Gaidām viģiku kā tu to dari Tātad, vēlvienreiz, priekš tiem kam švaki dalec - man klasisks apdzīšanas manevrs uz šosejas ir - iemet trešajā, pulkstenī 3,5k, un manevra beigās 5-6k. Un tagad, lūdzu, uzskaiti tās Latvijas teritorijā esošās trases kur tas fiziski ir iespējams - drīksti arī ielikt viģiku kā tu stiep trešajā pa tiem saviem Jaunķemeriem. Un arī izsmeļošu paskaidrojumu kā es kādu apdraudu ja es uz pārredzamas šosejas apdzenu nevis ar beigu ātrumu 100-110 robežās bet gan 120-130.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Somi ir lielāki dzērāji par mums. Bet kaut kā dzeršanu un nebraukšanu tomēr apvienot spēj.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Nu bāc, tā arī neredzu nevienu argumentu kā samazināt dzērājšoferu skaitu. Esam top1 Eiropā pēc alkohola? Esam. Publiski tas ir zināms? Ir zināms. Nu tad ko darīt???

Tev patīk izgriezt dūmu uz ceļa apdzenot, tāpat tev patiktu totāla soda neizbēgamība? Neiet kopā, kur tad pedāli spiedīsi, ja uzreiz būs sods? Kaut tā pati sistēma kas ir koplietošanas auto, kur lieliski tiek fiksēts, kāds ir atļautais ātrums un ar kādu tu brauc. Pārsniedzi, piemaksā par braucienu auto īpašnieka, kas turklā neatbrīvo no policijas soda ja noķer. Kad noteiks kā obligāu un kur tad griezīsi? Pat sev pagalmā nevarēsi.

Tu man pastāsti ar ko dienvidnieks ir bīstamāks par to sasodīto Lielupes tiltu!!! 100 uz tā tilta un tu man neko nepārmestu, 100 uz šitā un pipec, jau esmu sevis pierādītājs... Neko nepierādu, izvērtējot apstākļus, konstatēju droši braucamo ātrumu. Tas, protams, nenotiek vienmēr un visos laikasptākļos, bet kā var noprast tad visticamāk siltā, skaidrā vasaras dienā. Bet, protams, es ar to nelepojos un nesitu pie krūts, sakot, ka visiem tā tagad jādara un ka tas ir normāli, tjip. Izvēlietis, labāk te nevis uz Dārzciema ielas...

Un par trasēm runājot, zinu vismaz 3 tavā pusē esošas trases kur sarunājot var griezt līdz nemaņai - Vecpils, Priekule, Pope. Un gan jau ir vēl dafiga tādas ko nezinu. Izdomāsi vēl kādu atrunu?

P.s. Vanks, kas ir DBS viens no vadītājiem, pats ir bijušais un esošais autosportists un vienmēr saka, ka pēc trases uz ielas kāja wnk neprasās uz spiešanu, ja ar šo ir problēmas vari uzzvanīt viņam, gan jau iedos arī telefoniski konsultāciju kā izvēlēties vietas kur izgriezt tahometru.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Kamēr neaptversi, kur dzērājšoferi rodas, tikmēr pat virzienu, kurā meklēt risinājumu, nespēsi apjēgt. Fenomens, ko es nespēju aptvert, ir debilisms uzskatīt, ka naudassods ir biedējošāks par nāvessodu.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Var jau sapņot, bet nāvessodu Eiropa atjaunot neļaus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Interesanti, kā piedāvā to atcelt? Jeb tev arī liekas, ka Eiropas likumi ir varenāki, kā fizikas? Kur tādu tupumu māca?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Atzīt ka tā ir sabiedrības līmeņa problēma, un atzīt ka esošā pieeja nestrādā un nekad arī nestrādās. Pirmkārt, pietrūkst soda neizbēgamības, otrkārt - nu kā tu taisies sodīt alkānu ar nopietnu stāžu? Atņemt lūžņu vērtības lūzni? Piestādīt arvien lielākus sodus kurus nav iespējams iekasēt? Vēl kādi varianti? Visi tie varenie dzērājšoferu sodītāji vienkārši dzīvo savā burbulī bez poņas kā vispār izskatās tipisks dzērājšoferis. Es dažus pazīstu - braukā pa nomaļiem grants ceļiem ar "pilnu komplektu". Man patika situācija ar vienu no viņiem, čali kaut kur manā vecumā - stāvu pie veikala ar čaļiem, pļāpājam, tur viens no tā čaļa kompānijas, atbraucis ar kvadri uz veikalu, stasta ka tas čalis jau esot atplīsis - hujaks, tas atbrauc uz veikalu ar pusizjukušo golfu vēl pēc šmigas, liekot viņa kompanijas biedram blisināties

Kuru Lielupes tiltu, to pār kuru iet A9? Nu prasi atbildīgajām amatpersonām kāpēc uz dienvidnieka ir tik mazs atļautais ātrums

Par tevis nosauktajām trasēm - pašam smiekli nenāk? Sports mani neinteresē tāpēc neko īpaši par tām nezinu, bet Kovida Vārdā esmu redzējis bildes no Vecpils trases pa tēmu "folkreisa mašīnas mīcās pa dubļiem". Tu man ko tādu piedāvā? Paldies bet atteikšos, mans golfs varbūt ir miskaste, bet ne TĀDA miskaste. Vēl varētu parakstīties uz kādu lidlauku, bet tie parasti ir kaut kur attālāk, tuvākais laikam būs Vaiņode, kādi 70 kilometri.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

recidīvam jābūt ar lielāku sodu, katru reizi x2 piemēram. Alkonautu gadījumā reāls cietumsods (pieņemu, ka piespiedu ārstēšana alkohola atkarībai nav iespējama).

Un varbūtībai tikt pieķertam jābūt lielākai kā pašlaik

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Varbūt uzreiz nošaut uz vietas? Daudz resursus ietaupīs, vai ne?

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Es tev prasu kā viņus sodīt vai likvidēt vai ārstēt! Jo tu saki ka esošie sodi nav efektīvi, es tev ticu, tāpēc prasu ko likt vietā? Bet tu man prasi, es atbalstu sodu celšanu, jo uz mani tas darbojas.

Par tiltu 10x teicu, ka pa Ventspils šosejas iet runa. Par amatpersonām man viss skaidrs, es tev prasu huļi tu mani par satiksmei bīstamu sauc, ja tilts 3 x drošāks kā tas Lielupes tilts(kā piemērs).

Folkreisa trasēs vasarās tikpat kā nav dubļu, tā kā nav nekādu problēmu, jā, tās ir autokrosa nevis šosejas trases. Palangā ir autošosejas trasē, turklāt, diezgan populāra. Līdz ar ko trases ir, tikai gribēšanas nav.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Uz tevi darbojas? Tātad esi ne vien ļaunprātīgs pārkāpējs , bet arī lohs. Tādu nav daudz.

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
1 0 Atbildēt

Tas ka pēc statistikas esam šmigā 1. Eiropā neatbilst īsti patiesībai. Igauņi brauc uz robežas pilsētām un masveidā pērk alko, kuru pēc tam izdala uz latviešu galviņām.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

jēlu statistikas datu izmantošana bez ekspertu interpretācijas ir ...

Ne tikai igauņu - somu "tūristu" autobusi kādu laiku brauca no Tallinas ostas uz Ainažiem. Droši vien progresīvāks kultūras dzīves piedāvājums, bet varbūt vienkārši mazāki alko nodokļi.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Vnk jāsaskaita ar igauņiem kopā un tā jāskatās. Un.... tāpat esam ap 1. vietu.

Domāju, ka visupirms jāmaina attieksme pret alko. LV no draņķīgā kaimiņa okupācijas gados (ne tikai padomju, arī pirms) ir ievazājusies labvēlīgi pozitīva attieksme dzeršanai, kas strukturē plānošanu - iespēja iedzert ir pirmajā vietā (jo tas ir forši un stilīgi un jautri), pārējo pievelk / pakārto šai prioritātei. Manuprāt jāsāk ar to,ka komunikācijā iedzeršanai ir slikta slava, ne laba.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

priekš tiem, kas tankā: uz ainažu alko bodi atbrauc 50 vietīgs autobuss ar somu tūristiem. katrs nopērk ES maksimāli atļauto pāri robežai vedamo - 10 l stiprā, 20 l portvīna, 90 l vīna, 110 l alus (droši vien, ka tik daudz vīna un alus autobusā neietilpst), tas iznāk puskubikmetrs šmigas un 5 tonnas alus un 5 tonnas vīna, un vēl tonna portvīna.

Tādu busu ir vairāk par vienu dienā, plus vēl personīgie auto - stāvvieta vienmēr ir papilna.

10 busi dienā x 365 =~ 2M litru stiprā gadā, litrs uz katru iedzīvotāju

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 1 Atbildēt

Negalvoju par teorijas patiesumu (to kāds var sameklēt), bet esmu dzirdējis versiju, ka šajā statistikā neejot iekšā krogos patērētais, vien uz mājām aiznestais.

Mēs vidusmērā krogos izdzeram maz, bet mājās vairāk. Citu tautu pārstāvji krogos sēž izteiktāk un mājās iemet ne visai daudz, attiecīgi viņiem viss rēķinās savādāk.

k442 Reģ.: 22.02.2014
0 0 Atbildēt

Šorīt ceļā uz darbu "noķēru" pirmo buku savās šofera gaitās, bet tas dzīvnieciņš nu bija pilnīgi pašnāvnieciski noskaņots. Sekas auto nešķiet dikti lielas (buferis gan pagalam un būs jāmaina), savukārt buciņš varētu arī neizdzīvot - gulēja labu brīdi, pēc tam piecēlās un gabaliņu pagāja, bet turpat vien aiz ceļmalas grāvja atgūlās. Rīt jādodas pie apdrošinātāja skādi atrādīt...

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Mani veda, ar meža darbiem stipri saistīts cilvēks...pa A1 brauca ar 70kmh. Es šim saku, tak iemin nedaudz to labo pedāli Bet viņš atbild, ja es apsolu remontēt auto, tad ok. Esot piekusis ar tiem lopiem satikties un bleķus līdzināt

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Vispār ar to šmigu interesanti. Es kā nedzērājs parasti uz tiem plauktiem neskatos, bet nesen nācās biki alko iepirkt jubilejai, un tad secināju, ka šodien dzert ir daudz izdevīgāk, nekā pirms dažiem gadiem. Ja daudziem pārtikas produktiem cena ir kāpusi pat 2x, tad alkohola cena praktiski nav mainījusies. Šodien es ar saviem ienākumiem varu atļauties krietni vairāk šmigas, nekā tolaik, kad man tas bija aktuāli :-D

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Es nesen pie tāda paša secinājuma nonācu

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jauki ka kādam ir arī šāda situācija. Bet savādāk - es kādu laiciņu atpakaļ nosecināju ka lētāk būtu vakaros dzert alu nevis ēst cepumus un grauzt siemītes.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Nu ja. Bet es jau tieši to pašu arī saku!

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Tikai tad ja dzer kaut kādas plastmasenes.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ja mērķis ir trekterēt nenormālu alus litrāžu, varbūt. Pazīstami čaļi vakarā pie veikala vai tā apkārtnē mēdz izdzert 2-3 bundžas alus - brīdī kad es nopērku divas siemīšu paciņas un vismaz vienu maisiņu ar cepumiem, es esmu iztērējies vairāk nekā viņi...

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

3 aliņi tas ir +/- 5€, tad vēl kāda zivtiņa, čipsīts vai kas cits piekožams un sanāk jau vismaz 7-8€, dārgus cepumus tu ēd...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tu uz pārāk augstiem plauktiem skaties. Paziņas lielākoties kādu holšteinu dzer, tas maksā ap eiru bundžā.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

tāpēc, ka šmigai ļoti lielu plaukta cenas daļu veido fiksēta akcīze, un tad vēl PVN pa virsu. Ja beznodokļu cena dubultojas, tad ar nodokļiem pieaugums būs 10%, ko pamanīs tikai nopelniem bagātie alkonauti.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 1 Atbildēt

Balzāmiņš ir gan pakāpies cenā. Kādreiz 10-12€/L upeņnieks gāja, tagad ar uguni pa 15€/L jāmeklē un īsti atrast nevar. No 16 uz augšu, tā kā ir arī te inflācija piekodusies.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

balzāms ir prece bez konkurences LV tirgū, var likt tādu cenu, par kādu tirgus pirks - tāpat kā orklas "Cielaviņa" Igaunijā ir lētāka, jo nav leģendāra kūka, bet parasta, viena no.

Šnabi vai viskiju labāk skatīt - tur ir reāla konkurence

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu nezinu. Vīnam cena ceļas diezgan regulāri.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Ā, nu nezinu. Vīnus nekad neesmu dzēris, neko no viņiem nesaprotu. Vienīgi uz paģirām, kad mājās nekā cita nav

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tā kā ar joni tuvojas Ziemsvētki, drošvien krietna daļa "vadītāju" kaut/kur dosies.Parasti (viņi) dodas uz turieni, kur kādu laiku nav devušies.Kuj viņu sazin, kas īsti "tur" ir. Šobrīd ir viens no gada aktīvākajiem dzīvnieku periodiem! Uz Valmieras šossejas Cēsu daļā šovakakar bij noticis kaut kas tāds samērā drausmīgs.Tiem lopiem tagad traucē gan dziļais sniegs, gan arī gaidāmo atkakalas šausmu laikā ceļi (iespējams) tiks pastiprināti sālīti, bet sāls ir ļoti Garšīga...

Kā arī, sveiciens Cēsu apriņķa pirdeoassiem, kuri vakaros steidzas (iespējams, Mājās) pa otru to "savējo" pirdeorassu lielceļu.Tur, pletj, ja kāds Pieradušais nebrauc katru otro dienu, ir ko redzēt.Situācija nemainās gadiem ilgi, tapc (mūsu) Bargais Ministers var savus lohdraudus (sev) 1kārši sabāszt d/ā.Dziļajā.Jā.

Un, protams, persOnāli kvēls sveiciens tam Pirdoreassam, kuŗš (mums,Lohiem) šiten tā te tik grezni izGreznoja visu dienvidu tiltu.Zae-Biss, ir ok. ;P

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Sākam tirgošanos - sākumā tiesības visiem kas brauc virs +30, tagad vairs tikai regulārajiem pārkāpējiem. Jautājums tā teikt valsts iestādēm - tagad tirgošānās kaut kāda jaunā mode? Sadales tīkli vispirms iepisa +750% visiem un tagad slīd atpakaļgaitā, tagad VP izdomā tiesības nost pie +30 un pēc tautas kliedzieniem slīd atpakaļ uz "tikai regulāriem pārkāpējiem". Kas mēs visas satiksmes problēmas plānojam tā risināt? Vienā rītā nokliegsim, ka maksimālais ātrums ir 10km/h visā valstī un tad lai tauta pierāda nafig viņiem jābrauc ātrāk.

www.delfi.lv/auto/zinas/policija-tiesibas-par-brauksanu-ar-31-kmh-virs-atlauta-planots-atnemt-tikai-regulariem-parkapejiem.d?id=55056082

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Jāpiekrīt, ka tas viss izskatās diezgan nožēlojami, bet man liekas, ka šie nebūt nav pirmie gadījumi, kad valsts mēģina kaulēties ar iedzīvotājiem. Kā tādā austrumu tirgū: nosaucam pilnīgi nereālu cenu, tad ar vieglu sirdi laižam lejā, kamēr liekas, ka visi apmierināti. Tikai realitātē pircējs visbiežāk tā vai tā tiek apčakarēts.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Nu tad kā kaulēšanās pretlīdzeklis jāliek pretī arguments, ka mes "neko nemaksāsim" kamēr nesāksim saņemt kvalitatīvu pakalpojumu - "oficiāli reģistrētu un VP parakstītu personīgo rekordu konkrētā ceļa posmā" ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Un kā plāno to argumentu "likt pretī"? Tev mīļajā komunismā "pakalpojuma" saņemšana ir obligāta un apmaksa piespiedu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 7 Atbildēt

Iedirst ta iedirsi, bet atkal pilnīgi netrāpiji ... mēģini vēl ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Es uzdevu konkrētu jautājumu uz kuru tev, kā jau to varēja paredzēt, nav ko atbildēt. Tādēļ jamuld kaut ko par netrapīšanu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es piedāvāju aiziet un atdot CSDD savas vadītàja apliecības, nahren tàs vajadzīgas, jo "visu tak radari pie mums salabos" ...

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Es te melnām miesām aizstāvu, bet šie ņem un ieslēdz atpakaļgaitu, pipec.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

jau sākumā teicu, ka šīs sviests pēc dīla izklausās, iespējams, ka ne jau 30+ bargie sodi ir mērķis, bet celt sodu slieksni kā tādu, ko gandrīz noteikti panāks, jo LV pilna ar dzimtcilvēku pēctečiem, kas vēl uzgavilēs un iespējams arī oga uz tortes - ieviest sodus par pirmo +km/h sanāks - kas ir valstiski krietni saldāks pasākums, kā kkāda tur +30nieku jāšana.

popkorns rokās un gaidām nākamo sēriju....Domāju, ka 30+ bez tiesībām cauri gan neizies....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izbraucu ar Teslu, intereses pēc. Maz ticams, ka jebkad gribēšu to atkārtot.

Taisnības labad gan jāsaka, ka gaitas īpašības patika, cik nu tās var novērtēt pilsētas satiksmē.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

nez, man ši situācija liekas dīvaina. esmu pāris reizes redzējis kad šitiem ziliem izšauj cilindru blīves un jams apmīžas ar eļļu pa visu ielu, vienlaicīgi ar strēles pēkšņu nolaišanu

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Noteikti vēl gazoons iemaukts GAZam Bet nu labi, ka ekspluatē vēl to, kas ir

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

"Tehniskā jaunrade" sacīkšu auto, mūsdienās ielu "drifta" auto par šiem "jokiem" laikam aizmirsuši ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vēl citas "spēlītes" notiekumu robežās ar auto aerodinamiku:

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Cita stila "man cave" un aizraušanās:

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Šodien gadījās nostāties blakus RS (tā kas galvaspilsētās satiksme) remota smagajam - jopt.... priekšējā riepā plaisa un vēl pumpa. Kratījos, ko rati nes no tā šrota prom, bet, ja nopietni tas ir vāks, kā tik liels kantoris tādus sūdus sūta uz ceļa, negribas pat domāt, kas notiks, kad tā riepa pissīs !

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Konstruktīvais idiotisms spriegotājam no Chrysler "aizlienētā" Maserati dzinējā:

Patisons Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Nu nezinu. Vīnam cena ceļas diezgan regulāri.

Jā uz pudeli pārdesmit centi + pāris EUR uz piegādi klāt. Kopējais sadārdzinājums uz 12 pudelēm ir 5Eur Rimi plauktā gan cita aina x2-x3. Ja pērk, kāpēc necelt cenu.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Klau, nu tad ko ar tiem dzērājšoferiem iesākt? Sabiedrības problēmu atzinām, ka dzeram daudz atzinām, ka braucam pālī atzinām.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Ja nebūs CP/VP kas liek raustīties braukt dzērumā, vai arī kopējā apziņa būs nebraukt/neļaut braukt dzērumā, tikmēr jāpriecājas, ka to pļēguru ir maz ...

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Skaidrs, ka šis būtu labākais variants, bet droši vien, ka jābūt reāliem, policijas uz ceļiem būs aizvien mazāk, aizvien vairāk būs visādas automātiskās sistēmas un viss dēļ tā, ka visi grib saņemt normālu algu par savu patērēto laiku darbā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Lieiski nodemonstrēji savu izpratni par dzīvi. Naudu gribi saņemt nevis par padrīto darbu, bet gan par patērēto laiku darbā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Ar šoferiem? Neko. Vajag domāt, kā risināt problēmu, kādēļ sabiedrībā ir tik daudz alkoholiķu.

Bet tas netiks darīts. Jo politiskajam režīmam alkoholiķi ir vajadzīgi. Tāpat, kā sodīšanas un iekasēšanas politika.

Neviens to problēmu risināt negrib. Arī tu negribi. Gribi tikai sodīt. Vinalga, ko un kā. Bet SODĪT!

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Nu bet kā to izdarīt, kā atrisināt? Vai es visus gribu sodīt? Nē, tikai pārkāpējus, ja tu izdomātu, kā novērst dzeršanu un braukšanu, tāpat kā visus citus pārkāpumus, manis pēc sodus varētu atcelt kā sugu. Man rūp, tik tas, lai man vai tuvajiem nav jācieš no citu pieļautajām kļūdām.

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Beidz vienreiz tukši pļūtīt, pastāsti kā to izdarīt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 0 Atbildēt

Radīt cilvēkiem dzīves apstākļus un vērtības, kuros nav jāmeklē izeja alkoholā.

Un lai vai cik tas komunistiski domājošiem atejistiem izklausās nepareizi, viens no variantiem ir reliģija. Rekur piemērs msh - tajā pat vidē, kur citi dzīves bezjēdzību slīcina aliņos, pērk cepumus un konstruē velo.

Diemžēl realitāte ir tāda, ka komunisma ideoloģija vienmēr iet roku rokā ar alkoholismu un nebeidzamu cīņu ar sekām.

core Reģ.: 03.01.2017
0 2 Atbildēt

Joprojām tukša muldēšana. Ko darīt tā arī neatbildēji.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Nejauc savu nespēju aptvert atbildi ar to, ka tev tā nav sniegta.

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Tukša muldēšana, deputātu stilā.

Jāparūpējas lai nebūtu dzērāju, jāparūpējas lai nebūtu bomžu, jāparūpējas lai pie katras mājas pieved gluds ceļš utt. Bet kā to izdarīt.... nespēja aptvert atbildes kuras nav.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Vai gadijumā tos apstākļus nav jārada cilvēkiem pašiem, koa?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ir, tieši tas ir nepieciešams. Tādēļ ir jāatzīst par noziedzīgu un jāpārstāj atbalstīt varas režīmu, kas cilvēkiem atņem individualitāti un personisko atbildību. Bet tu taču tieši par tādu balsoji, vai ne? Ko tagad brīnies? Vai tomēr nespēj pat aptvert savas rīcības sekas un uzņemties atbildību, bet gribi, lai to dara visi citi?

fckns Reģ.: 29.11.2020
1 9 Atbildēt

Ir jābūt fantastiski stulbam, lai piedāvātu reliģiju kā atbildi alkohola problēmai.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
6 1 Atbildēt

Tieši otrādi - ir jābūt pavisam parasti stulbam ateistam, lai to nesaprastu.

Reliģija IR efektīvākais mehānisms lai nodrošinātu dzīves jēgu un gatavu vērtību skalu tai sabiedrības daļai, kas nav spējīga domāt patstāvīgi.

Komunisms, kura pamatideoloģija ir zagšana, nevar būt savienojams ar reliģiju, kuras pamatvērtība ir "tev nebūs zagt" - tādēļ tā ieviešanai ir nepieciešama reliģijas noliegšana. Vienlaikus varai ir nepieciešams nedomājošs pūlis, kas nodrošina pakļausanos režīmam un paklausīgu "demokrātijas" paraugdemonstrējumu vēlēšanu dienā, lai šo varu sagalbātu. Tādēļ izglītības sistēma un propaganda mērķtiecīgi veido bezatbildīgu amorfu elektorātu. Rezultāts ir milzīga sabiedrības daļa, kuras dzīvei nav ne jēgas ne personiskās atbildības - un tieši tur rodas cilvēki, kuriem drūmo eksistenci izturēt palīdz alkohols un nav nekāda respekta pret dzīvību.

Klaigāt par šo cilvēku sodīšanu ir bezjēdzīgi - viņiem pati dzīve un ikdiena ir sods un tajā nav, ko zaudēt.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 5 Atbildēt

Haha))) pilnīgi droši var apgalvot, ka visi ticīgie ir idioti. Tas vispār ir zinātniski pierādāms fakts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Protams tu savā arogancē krietni pārspīlē, bet tieši par to runāju. Reliģija ir tā, kas "idiotam" palīdz iederēties sabiedrībā. Atņem reliģiju un tās "idiots" sāk sēsties dzērumā pie stūres.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

"Haha))) pilnīgi droši var apgalvot, ka visi ticīgie ir idioti. Tas vispār ir zinātniski pierādāms fakts."

To ka ticīgie ir idioti nāksies pierādīt ar tāda pat veida zinātni kas pierāda ka pastāv "cilvēces radītas klimata pārmaiņas" un to ka elektromobīlis kurš tiek lādēts ar ogļu elektrību ir efektīvāks par parastu vieglo mašīnu. Bet lai pierādītu ka tualetisti nav pat idioti bet ir pilnīgi nedomājoši bezsmadzeņu radījumi, pietiek tikai ar tualetistu dižgaru [visādu dawkinsu, hawkingu utt] muļķību apkopojumu lai pierādītu to ka tiem kas tādām muļķībām tic, smadzenes nemaz nedarbojas. Nerunājot nemaz par to ka tualetisms pats par sevi ir spēcīga ticība ar reliģijas elementiem Vienīgie saprātīgie neticīgie kas nav liekuļi ir agnostiķi - bet agnostiķi laikam nestaigā apkārt plātīdamies, par cik viņi ir neticīgi...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Latvijā ir dzēruši visos laikos un pie visām politiskām sistēmām. Protams, var vainot baronus, kuri ieviesa degvīna dedzinātavas. Par to jau Garlībs Merķelis rakstīja: 12 ( vai cik tur gadīgs ) puika izdzer degvīna krūzi nesaviebjoties.

Tad vēl folkloras liecības: pats par savu naudu dzēru, pats skrēju savu kumeliņu; tur es dzēru, tur man tika utt. kaut kas pazīstams, ne ?

Tāpat visos laikos ir bijuši vīri un sievas, kuri nedzēra, arī tādi, kuri dzēra "ar mēru" un par alkoholiķiem nekļuva.

Bet "citās sistēmās" cilvēki arī dzer "Somi ir pasaulē pazīstami ar savu mīlestību pret dzeršanu. Somiem ir arī ļoti savdabīgs veids, kā ātri apreibt, kas bieži vien ir saistīts ar lielu alkohola daudzumu, kas tiek izdzerts ļoti ātri."

Savukārt amerikāņi ne tikai dzer, bet rij arī ripas, Xanax, piem. Tā, ka Bradypus, problēma ir plašāka, un nekāda iespējama sistēmas maiņa to neatrisinās, jo neredzu iespēju, ka Latvijā visi pieņemtu islāmu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Nu kāpēc mēģini apgalvot, ka "citās sistēmās"? Somi diemžēl ir okupantu apspiesta,visnotaļ komunismā iedzīta tauta, nevis "cita sistēma". Amerika, savukārt perfekti demonstrē tieši šo sistēmisko problēmu, jo ir vienīgā valsts, kur federācijas ietvaros eksistē dāžādi komunisma un kapitālisma varianti - viss tas, ko mini, ir dominējoši spēkā komunistiskajās demokrātu kopienās un pavisam savādāk - štatos ar augstāku individuālo brīvību vai reliģiozajās kopienās.

Alkohols ir loģisks pavadonis jebkuram personiskās brīvības apspiešanas modelim - arī dzimtbūšanas iekārtai, kuru piesauc. Tādejādi pats ar savu piemēru tieši apstiprini, ka tā ir sistēmas problēma. Islāmu gan piesauci nevietā - jo islāms nekādi nenoliedz apreibināšanos - tikai tur alkohola vietā legālas ir citas psihotropās substances, kas savukārt ir aizliegtas pei mums. Iemesls tam ir patiesībā triviāls - alkhols ir ārkārtīgi dehidrējošs, tapēc tuksneša reliģija sargā nedomojāšo pūli no tieši šī specifiskā apreibināšanās veida. Bet tā savādāk - Islāms diemžēl ir palicis "kaujas reliģijas" stāvoklī un tā vērtību skala ir joprojām prekompilēta "krusta karu" modelī - t.i. kaujinieku motivēšanai doties nāvē un nodrošināt dzimstību ar daudzsievības palīdzību.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

"Somi diemžēl ir okupantu apspiesta,visnotaļ komunismā iedzīta tauta". Jā, nu šī atziņa ir jaunums priekš manis. Kas tieši ir okupējis Somiju ?

Bet cilvēki ir gribējuši padarīt savu galvu dullāku arī ārpus sistēmas, jeb ja paši ir bijuši sistēmas noteicošais posms, tātad, ne apspiesti. Piem., vēsturiski poļu šļahta dzēra, ka vai nu, arī citu tautu muižnieki žūpoja, vēlākos laikos vācu studentu dzeršanas tradīcijas, ko savulaik aprakstījis Marks Tvens. u.c.

Bez tam būtu derīgi, ja tu minētu dažu "sistēmu" piemērus, ko pats uzskati par, nu, daudzmaz normālām ( alkoholismu un narkotikas neveicinošām ), tātad, daži republikāņu štati ASV. Kas vēl ?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

LBdien, priecīgus Ziemsvētkus.Nepazīstu nu itin nevienu alkakohola lietotāju, kurš būtu sataisījis suudus uzreiz jau PIRMOREIZ braucot reibumā (vai 1moreiz savā apzinīgajā mūžā pārsniedzot,parkāpjot un/vai pieņemot Kukukuli;). Interesanti gan..Jā.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Tātad īsumā, reāla problēmas risinājuma nevienam nav, jo faktiski valsts nevar cilvēkus piespiest iet uz baznīcu, ja neesi, ko tad? Sodu liks vai? Ar labu ievilkt baznīcā...nu ja nauda nestrādā kā sods, kāpēc, lai strādātu kā vilinājums? Pastāstiet sīkāk, kā grasāties nodrošināt cilvēku iedzīšanu reliģijā?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Reliģija un baznīca nav gluži viens uz tas pats. Baznīca ( draudze ) ir reliģisks klubs ar socializēšanos un pašpalīdzības iespējām. Piem, ja sievietei ir kādi 5 bērni, bet vīrs nomirst, tad draudze sniedz humanitāro palīdzību, un ultimatīvi mācītājs var pat jaunu ( ne gados jaunu ) vīru noorganizēt. Un, saprotams, ja draudzē kāds žūpo, tad mācītājs un draudze mēģina viņu labot.

Reliģija ir kas cits. Reliģija ir ticība iedomātai visspēcīgai būtnei, kura 1. uzklausa lūgšanas, līdz ar to sniedzot psiholoģisku atvieglojumu lūdzējam, 2. sniedz ilūziju, ka cilvēks ir kaut kāda "lielā plāna" sastāvdaļa, līdz ar to palielinot vai radot "dzīves jēgu", 3. rada cerību, ka pareiza dzīvošana nodrošinās kvalitatīvu pēcnāves eksistenci.

Pēdējais ir tas galvenais, kas varētu novērst dzeršanu, sak. ja dzersi un brauksi, "debesīs" netiksi.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Izlasīju, nevarēju beigt smieties Draudzes apraksts ir diezgan pareizs, par reliģiju gan ir galīgi garām. Ak jā, pēdējais punkts arī ir galīgi garām jo, ja labi pameklētu, varētu atrast vismaz pusduci rakstu vietu kas to apgāztu - ko nu?

P.N. Ja nav "reliģijas" un nav "ilūzijas par lielāku plānu", tad visa mūsu sabiedrība un visa mūsu uzskatu un vērtību sistēma paliek bez pamata. Nu teiksim, ja tos atceļ - kāds būtu pamatojums kāpēc, teiksim, bariņam nogarlaikojušos jauniešu nevajadzētu tevi uz ielas nogalināt, tb kāpēc tas būtu slikti? Nosmērēsies ar tavām asinīm? Tavs ķermenis pēc tam smirdēs? "tev nebūs nogalināt" nāk no Mozus bauslības. Ideja ka cilvēka dzīvībai ir vērtība, neatceros no kuras vietas, bet arī no bībeles. Visas mūsu morāles vērtības nāk no turienes.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nu tagad var pasmieties par tevi. Jā, bībelē, protams, ir apkopotas morāles vērtības, bet teikt, ka tās nāk no bībeles, jau ir sava veida apliecinājums burtiskai ticībai bārdainajam onkulim. Tikpat garām, kā iepriekšējais apraksts par reliģiju.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jā? No kurienes tad mums tās nāk? Mums, latviešiem, kā rietumu civilizācijas daļai.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jebkura sabiedrība, kura ir izdzīvojusi, pašorganizējās tādā veidā, kas nodrošināja tās izdzīvošanu. Un par nepamatotām slepkavībām tika sodīti to vaininieki neatkarīgi no sabiedrības formas. Mozus un Jēzus te bijis nebijis. Vikingi pirms kristiānisma, Austrālijas aborigēni, un no attīstītām valsīm: Japānas oficiālā reliģija ir sintoisms.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Man nav problēmu, ja tev viss nāk no Bībeles. Bet viss, kas ir Bībelē eksistēja pirms to izdomāja apkopot vienā rakstītā morāles kodeksā. Bībele ir nevis pirmavots, bet apkopojums.

fckns Reģ.: 29.11.2020
1 7 Atbildēt

Nejauc morālās vērtībās ar pasaku grāmatas baušļiem. Tā ir necieņa pret domājošo sabiedrību.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 2 Atbildēt

Nejauc sevi ar domājošo sabiedrību. Domājoša sabiedrība saprot, ka ne visi spēj vai grib domāt un daudz vairāk ciena tos, kas izvēlas sekot gatavam morāles kodeksam, lai vai kāds tas būtu, nevis tādus amorālus tipus, kā tevi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kas, lūdzu, nepareizi ? Dievs kā neredzamais psihoterapeits ? Tu vari atrast google God is my shrink. Par to pat vesela grāmata

www.amazon.com/Doubtbusters-God-Shrink-Bruce-Leiter/dp/1457507951

Savukārt uz God's big plan var atrast veselus 555 miljonus šķirkļu. Ir pat godsbigplan.org/

Attiecībā uz "debesīm":

Kristieši tic, ka ikviens, kas dzīvo, satiks Dievu. Būs "tiesas diena", kad visa cilvēce nonāks Dieva klātbūtnē. Katram cilvēkam būs jāsniedz izskaidrojums visam, ko viņš domāja, teica un darīja – veiksmēm un neveiksmēm. Jēzus Kristus skaidri norādīja, ka ikviena uzvedība tiks atklāta Dieva priekšā. christianity.org.uk/article/life-after-death

Kā redzi, es visu varu pamatot ar "rakstiem"

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

imzz rakstīja: "Somi diemžēl ir okupantu apspiesta,visnotaļ komunismā iedzīta tauta". Jā, nu šī atziņa ir jaunums priekš manis. Kas tieši ir okupējis Somiju ?

Bet cilvēki ir gribējuši padarīt savu galvu dullāku arī ārpus sistēmas, jeb ja paši ir bijuši sistēmas noteicošais posms, tātad, ne apspiesti. Piem., vēsturiski poļu šļahta dzēra, ka vai nu, arī citu tautu muižnieki žūpoja, vēlākos laikos vācu studentu dzeršanas tradīcijas, ko savulaik aprakstījis Marks Tvens. u.c.

Bez tam būtu derīgi, ja tu minētu dažu "sistēmu" piemērus, ko pats uzskati par, nu, daudzmaz normālām ( alkoholismu un narkotikas neveicinošām ), tātad, daži republikāņu štati ASV. Kas vēl ?

Esi palaidis garām, ka mums jau sen ielu plāksnītes neraksta okupantu valodā un veikalos vari protestēt, ja ar tevi nerunā latviski, bet somiem tas viss joprojām ir ikdiena?

Bet par sistēmām grūti būs tev izskaidrot, ja vēl neesi sapratis. Svarīga ir personiskā brīvība kopā ar atbildību. Viena no labākajām tradicionālajam varētu būt budisma vērtību skala kopā ar brīvā tirgus ekonomiku.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nevis es nesaprotu par sistēmām, bet man bija neliela interese, vai tu pats spēj nosaukt eksistējošo pasaules politiski ekonomisko veidojumu, resp. valstu vidū tādas, kuras atbilstu tavam priekštatam par pieņemamām "sistēmām".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Ne ideālas, bet kā piemēri pienemamākajām mūsdienu valstu sistēmām - Šveice, Singapūra, Jaunzēlande.

Bet ar tavu domāšanas veidu pasaulē joprojām valdītu verdzība, jo tie, kas pirmie izdomāja to atcelt, nekādi nevarēja parādīt eksistējošu piemēru.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Nevis mans domāšanas veids", bet mēģinājums no tevis izdabūt kaut ko konkrētu :-/

Šveice, teiksim OK, kaut gan stingri regulēts tirgus uzņēmējdarbībā un vispār ordnung muss sein valsts; Singapūra 2018.gadā bija 151. vietā preses brīvības skalā, tagad 160. Valdības kritiķiem piespriež lielus naudas un arī cietumsodus;

Jaunzēlande ? Tas tak atkal sociālisms. Premjerministre Jacinda Ardern pārstāv leiboristus; 2008. gadā Jacinda Ardern tika ievēlēta par Starptautiskās Sociālistiskās jaunatnes savienības prezidenti – kustību, kuras mērķis ir “aizstāvēt un izplatīt sociālisma pamatprincipus”;"Arderna un viņas biedri uzskata, ka vislabāk ir, ja visi ir vienlīdzīgi, un tas tiek panākts, nodrošinot "resursu pārdali".

www.odt.co.nz/star-news/star-opinion/opinion-path-modern-socialism

Tā nu komunismu nīstošajam Bradypus, izrādās arī uz sociālismu ejošā Jaunzēlande realitātē izrādās laba diezgan.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tieši tavs domāšanas veids un nekas cits. Mūsdienu pasaulē diemžēl dominē sociālisms, to nevar noliegt. Un tavs domāšanas veids ir pakaļskriešana, nevis patstāvīga domāšana. Atkārtošu vēlreiz - verdzību atcēla cilvēki, kas negaidīja, kamēr kāds parādīs piemēru un neattaisnoja verdzības turpināšanu ar argumentu, ka tā dara visā pasaulē.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Atgriežoties pie šoferēšanas - mazliet pa Ziemīšiem padauzoties pa Igauniju, tā arī nesamanīju tos "godīgos un rātnos igauņus", pa ziemu brauc uz gluži man ierastajiem 100-105 km/h, varbūt dzenot garām pa ziemu neatļaujas līdz visiem 140 vilkt, bet nu mierīgi un rātni ir tikai visnotaļ radariem nosētos posmos, un tad ar izskatās tikai tad ja iznāk vilkt visiem tiem radariem garām, ja savukārt kāds no vietējiem, kas drīz griež nost, tad tur pietiekami bieži jau tas 90 ievērots netiek. Pavisam inčīgi, ka ja vadītājs brauc ar Subaru, tad ar lielu varbūtību jams būs stipri ātrāks, un viens man vispār pie 110-120 mierīgi aizgāja garām un pazuda tālymā ... konkrētais izlīda no kaut kādiem laukiem starp LV un Pērnavu , "pielidoja" astē, un kā aizvilka tā tik ir bija kā kādas minūtes 10 vēl "komētas asti" varēja samanīt ...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tas ir mīts, ka igauņi visi brauc lēnām. Noteikti nē. Es gan pieļauju, ka tie ir igauņu krievi pie stūres, bet poh

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

fckns rakstīja: Ir jābūt fantastiski stulbam, lai piedāvātu reliģiju kā atbildi alkohola problēmai.

Es pazīstu 4 cilvēkus, kuri pēc pievēršanās reliģijai atmeta dzeršanu un 2, kuri beidza lietot narkotikas. Bet nezinu nevienu, kurš būtu šo atmetis tāpēc, ka no reliģioza (vai ticīga - es uzskatu, ka tas nav viens un tas pats, bet tā jau ir cita tēma) cilvēka sācis sevi apzināties kā ateistu vai agnostiķi. Var ieņirgt par ticību sazin kam, bet ir cilvēki, uz kuriem tas ir nostrādājis. Un tas nemaz nav slikti.

Agaga Reģ.: 25.07.2007
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja:

fckns rakstīja: Ir jābūt fantastiski stulbam, lai piedāvātu reliģiju kā atbildi alkohola problēmai.

Es pazīstu 4 cilvēkus, kuri pēc pievēršanās reliģijai atmeta dzeršanu un 2, kuri beidza lietot narkotikas. Bet nezinu nevienu, kurš būtu šo atmetis tāpēc, ka no reliģioza (vai ticīga - es uzskatu, ka tas nav viens un tas pats, bet tā jau ir cita tēma) cilvēka sācis sevi apzināties kā ateistu vai agnostiķi. Var ieņirgt par ticību sazin kam, bet ir cilvēki, uz kuriem tas ir nostrādājis. Un tas nemaz nav slikti.

Būtība ir, ko tavs ķobis domā par krūkas lausku bārā, vai ārā dārzā, par lējēja kāzām, par smaragdiem vecākām dāmām par aizjūras blondajām džārām. Ja neaizdomājās, tad kāpēc coltiņš maksā tieši piecas naudas naudas vienības un uz to, pat inflācija neattiecas. Kāpēc?

viensexperc Reģ.: 02.09.2018
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja:

fckns rakstīja: Ir jābūt fantastiski stulbam, lai piedāvātu reliģiju kā atbildi alkohola problēmai.

Es pazīstu 4 cilvēkus, kuri pēc pievēršanās reliģijai atmeta dzeršanu un 2, kuri beidza lietot narkotikas. Bet nezinu nevienu, kurš būtu šo atmetis tāpēc, ka no reliģioza (vai ticīga - es uzskatu, ka tas nav viens un tas pats, bet tā jau ir cita tēma) cilvēka sācis sevi apzināties kā ateistu vai agnostiķi. Var ieņirgt par ticību sazin kam, bet ir cilvēki, uz kuriem tas ir nostrādājis. Un tas nemaz nav slikti.

Šis nav nekāds pierādījums reliģijai!

Es pazīstu daudzus kuri atmeta dzeršanu dēļ sporta automašīnām, vienreiz izkāsa un saprata, ka grib tādu autiņu.

Viss ir paurī, ja esi dalbajobs tad neatkarīgi no reliģijas arī paliksi dalbajobs..

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kas tavuprāt ir reliģija, ja ne gatavs uzvedības kodekss tiem, kas paši domāt nespēj/negrib?

Tieši par to jau stāsts, ka dalbajobu reliģija spēj atturēt no kļūšanas par dzerājšoferi, nevis padara par ne-dalbajobu.

viensexperc Reģ.: 02.09.2018
0 0 Atbildēt

Kāds manam komentāram sakars ar kaut kādu gatavu uzvedibās kodeksu?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt
darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nu ja cilvēks nepazīstams un ir savācies, tad jau uz sitiena var arī nepamanīt. Kamēr sajūt smaržu vai kādas dīvainības tomēr izlec. Mani vairāk fascinē, kāds bezgala optimists var būt cilvēks, šādā stāvoklī dodoties uz eksāmenu. Tik tiešām daudzi cilvēki pat kārtīgā kloķī spēj uz brīdi savākties un izskatīties normāli. Bet nu smaržu nekādi nav iespējams nomaskēt, it īpaši mazā slēgtā telpā, kāds ir automašīnas salons.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

viensexperc rakstīja: Kāds manam komentāram sakars ar kaut kādu gatavu uzvedibās kodeksu?

Tieši tāds, kā uzrakstīju.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti