Bauskā diskutē par BMX trases nepieciešamību 1

 
Nozare.lv | 22.oktobris 2013 14:44

Bauskas novada pašvaldībā saņemts Latvijas Riteņbraukšanas federācijas iesniegums, kurā federācija informē par izstrādātiem BMX trašu projektiem un iespējām kādu no tiem īstenot Bauskas novadā, kā rezultātā pašvaldībā tiek pārspriesta BMX trases ierīkošana.

Foto: bmxmarupe.lv

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece informē, ka šo iesniegumu deputāti skatīja arī pagājušonedēļ notikušajā Izglītības, kultūras un sporta lietu komitejas sēdē, kurā piedalījās arī Latvijas Riteņbraukšanas federācijas BMX menedžeris Artis Ozols.

Viņš pašvaldībai skaidrojis, ka federācija ir izstrādājusi trīs BMX trašu projektus, kas kalpo kā vadlīnijas un paraugi. Šie projekti radīti, lai palīdzētu pašvaldībai izprast trases celtniecības prasības un nepieciešamo finansējumu, klāstīja Podniece.

Ozols informēja pašvaldību, ka patlaban, pateicoties divkārtējam olimpiskajam čempionam BMX riteņbraukšanā Mārim Štrombergam, interese par šo sporta veidu tikai aug. Latvijas Riteņbraukšanas federācija trases līdzfinansēšanā nepiedalītos, taču ir ar mieru dalīties ar nepieciešamo informāciju, pieredzi, sniegt padomus un piesaistīt treneri, kas varētu jaunos sportistus ievadīt šajā visnotaļ nopietnajā sporta veidā.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL!-TB/LNNK) interesējās, vai federācijai ir zināms kāds entuziasts vai interesentu grupa no Bauskas novada, kas nodarbojas ar BMX, un Ozols atzina, ka viņiem nav informācijas par BMX sporta veida pārstāvjiem no Bauskas puses, taču federācijas mērķis ir apzināt iespējamos interesentus un iedrošināt pašvaldību būvēt šādu trasi.

"Lai trase būtu noderīga un apdzīvota, nepieciešams atrast cilvēku, kurš pārstāvēs BMX sporta veidu un degs par šo ideju," pauda deputāts Raimonds Žabovs, un pārējie deputāti viņam piekrita, par sēdē pārrunāto informēja Podniece.

Komitejas deputāti vienojās, ka ideja par BMX trasi ir interesanta un diskusijas vērta, jo sportiskas aktivitātes ir nepieciešamas un atbalstāmas.

Deputāti ieteica federācijas pārstāvjus sazināties ar Sporta centru "Mēmele" un Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvjiem, lai uzzinātu viņu domas par trases lietderību Bauskas novadā un kopējiem spēkiem izzinātu, vai Bauskas novadā ir BMX entuziasti, kuri spētu šādu ideju iznest tautā un iedvesmot arī jaunus braucējus pievērsties sporta veidam, informēja Podniece.

 
Visi komentāri
 
Anonīmais 23.oktobris 2013 7:34
1 0 Atbildēt

Ja viņu uztaisīs , tad tā pat sīkie viņu izdemolēs ..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti