Volvo bezpilota kravinieki sāk pārvadāt kravas (+ VIDEO) 17

 
iAuto | 17.jūnijs 2019 9:13

Vera - Volvo Trucks elektriskie bezpilota vilcēji bez kabīnes un vadītāja sākuši pārvadāt kravas konteinerus no loģistikas centra uz kravas ostu Gēteburgā.

Volvo Trucks un Dānijas jūrniecības kompānijas DFDS kopīgais projekts startējis testa režīmā un kravu pārvadājumi notiek pa iepriekš iestatītu maršrutu, kas ietver arī nelielu koplietošanas ceļu nogriezni. Šobrīd Vera maksimālais ātrums nepārsniedz 40 km/h, bet to darbu kontrolē operators koordinācijas centrā.

Testu mērķis ir panākt kravu pārvadājumu „pastāvīgu un nepārtrauktu plūsmu”, kā arī identificēt bezpilota kravinieku ekspluatācijas problēmas, kas jāuzlabo turpmākajā attīstības procesā.

Elektriskais bezpilota vilcējs Vera tika prezentēts pagājušā gada septembrī. Transportlīdzeklis iztiek bez kabīnes un vadītāja, var patstāvīgi analizēt satiksmes situāciju un noteikt tās atrašanās vietu ar precizitāti līdz vairākiem centimetriem. Izmantojot mākoņpakalpojumu servisus, kravas automašīnas sniedz operatoriem koordinātas, informāciju par ātrumu, piegādes laiku un akumulatora uzlādes līmeni.

Autonomi braucošo kravas mašīnu priekšrocības ir liela kravnesība un zems trokšņa līmenis, kas kravu pārvadājumus ļaus turpināt arī naktī.

 
Visi komentāri
 
WALA 17.jūnijs 2019 9:56
0 0 Atbildēt

Nu viena no galvenajām problēmām - kas notiek ar minēto auto, ja pēkšņi ( visticamāk ar nodomu) panākt ka šā auto sakari tiek traucēti un tam jārsina kāda nestandarata situācija uz ceļa ! Mākoņpakalpojumu analītika visticamāk spētu ātri rast pieņemamu risinājumu, bet kas notiek ja ir nepārtraukts "offline".

anonimikis 17.jūnijs 2019 10:13
0 0 Atbildēt

Kā var iegūt nepārtrauktu offline, ja tiek izmantoti publiskie (4G, 5G ..) sakaru tīkli? Šāda notikuma varbūtība? Un kāda ietekme uz citiem? Gan jau ir ieprogrammēts, ka šādā gadījumā nobrauc ceļmalā un ieslēdz avārijas gaismas.

WALA 17.jūnijs 2019 10:42
0 0 Atbildēt

Palaist noteiktā frekvencē traucējumus ir ļoti vienkārši ( tam nevajag neko lielākku par mobilo tālruni), un teiksim izdarot to kāda lielceļa nobrauktuvē, + teiksim uztaistot ar vieglo apdzīšanu ar "ielīšanu kraviniekam" pa pusei priekša ( tipa lai neizrasītu tūlītēju bremzēšanu, bet lai iedarbinātu mēginājumu izvairīties).

anonimikis 17.jūnijs 2019 11:30
0 0 Atbildēt

Tu esi to darījis, vai tikai teoretizē te tagad par to "ļoti vienkārši"? Ar muti parasti viss ir ļoti vienkārši. Zini, kā tiek programmēti Volvo izvairīšanās algoritmi?

Un tad vēl ir jautājums par motivāciju - uz kāda pamata kaut ko tādu iesākt vispār?

WALA 17.jūnijs 2019 11:56
0 0 Atbildēt

Lai nozagtu kravu piemēram …

Darījis esmu pretējā virzienā - kā izvarirīties no frekvenču "slāpēšanas", apkārtējās vides radītiem blakusefektiem, interferences utml. kaut vai tajās pašās brīvi lietojamās WiFi frekvencēs.

Péteris 18.jūnijs 2019 14:39
1 0 Atbildēt

Nav jābrauc ceļmalā jo auto brauc ar navigācijas kontroli. Ir iestādīts maršruts un dators rēķina līdzi visu ceļu nobraukto attālumu. Principā šāds auto varētu braukt arī pie pilnīga atslēgu ka no ārpasaules.

Bet problēma būtu tad ja uzrastos kāds idiots, kas ietriektos šāda auto.

WALA 17.jūnijs 2019 10:48
1 0 Atbildēt

Un vēl interesantāk ir ar GPS signālu, kas notiek ja pazūd signāls, vai arī pēkšņi astarotais signāls ir stiprāks par tiešo. (Ir gan pašam gadījies ka pēkšņi rāda ka braucu pa pļavu, gan arī pēc navigācijas ierīces - taksistam Rīgā, ka pēkšņi velk pa Vērmanīti škērsām pāri). Nesaku ka tam nav risinājuma. Bet nu pagaidām, kamēr vēl vieglie nespēj paši braukt 99,9% gadījumu bez letālām sekām, es tomēr negribētu ka kravinieki nēsājas bezpilota režīmā.

Janeks90 17.jūnijs 2019 11:05
4 2 Atbildēt

Tu domā, ka inženieriem nekas tāds nebija ienācis prātā un tādas situācijas nav ieprogrammētas?

Gan jau vēl sarežģītākas situācijas tiek risinātas un programmētas.

msh 17.jūnijs 2019 17:52
0 1 Atbildēt

Inženieri noteikti visas situācijas izdomāt nevar.

Kanibaals 17.jūnijs 2019 11:30
3 1 Atbildēt

Gan jau notiek tas pats kas ar droniem, ja devēji rāda pretrunīgu informāciju tad GPS un kompass tiek atmesti kā pirmie un neuzticamākie. Viss atkarīgs no programmēšanas kvalitātes, ja tur iesaistīti indieši kā tagad modē tad ziepes būs lielas.

Pļurkt 17.jūnijs 2019 16:58
2 0 Atbildēt

Fūristiem un Nordekas agresīvajiem voģilām PiseC!

Vernons 17.jūnijs 2019 18:12
3 15 Atbildēt

Kāda atpalicība, kāda tumsonība!

Rīga - Bauska, īstā vieta, kur testēt!

spainis 18.jūnijs 2019 7:50
1 0 Atbildēt

Nevajadzētu gan jaukt autonomu ar automatizētu. Autonoms tas vilcējs būtu gadījumā, ja viņam pašam būtu jādomā maršruti un jāpieņem lēmumi katrā situācijā. Šobrīd tas ir tikai automātisks, kas brauc pa ieprogrammētu maršrutu un lēmumus pieņem operators pie pults.

Attiecīgi kādu sūdu gadījumā operatoram, visticamāk, ir stop poga, ar ko procesu apturēt. Un nepatikšanu atbildība šobrīd jebkurā gadījumā ir uz pults operatoru.

Pēteris 18.jūnijs 2019 14:32
0 0 Atbildēt

Būtu izdomājuši lai viens šoferis var braukt ar diviem auto vienlaicīgi. Šitā versija der tikai konteineru pārvietošanai. Bet neviss pārvietot piekabes. Ir loģistikas centri kur atved kravu atstājot piekabi un vieta saņem citu. Un tur noderētu kas tāds lai pārvadātājam pašam nav jāmeklē piekabi pa terminālu ko kabineta klāt autiņam.

Bet šāds auto nav slikts, ja vien tas atmaksājas naudas izteiksmē.

WALA 18.jūnijs 2019 16:16
0 0 Atbildēt

Šitāds noteikt ātri sāks atmaksāties tikko ko kā kļūs 50% autonoms (atbilstoši spainis definīcijai), spēs orientēties tajā kur un kā uzkabināt piekabi un kā atrast kur to pareizi nomest. Liela daļa no tā visa ir tas ka trūkst autovadītāju, otra daļa, ka cilvēkam monotons darbs sačakarē uzmanību, un rada palielinātu bīstamību, savukārt "robotam" tāds ir ideāli piemērots. Tiesa es īsti nesaprotu kādēļ tas robots nevarētu tagad salīst viss zem pašas puspiekabes, kādēļ vajag agaru purnu, nu vai vismaz tad taisīt salokāmu aerodinamisku aptecētaju ko paceļ kad ved konteineru ( tiesa kamēr tas notiek līdz 40 km/h - protams pofig.

msh 18.jūnijs 2019 17:54
0 0 Atbildēt

A kur likt vilcējspēku, vienalga, elektrisku, vai dīzeļmotoru - arī zem piekabes?

Walacc 19.jūnijs 2019 1:53
0 0 Atbildēt

kapec ne? Tads ka ir tagad izvietojums, tam ir nozime tikai del ta ka javaza lidz telpa soferim, tiklidz tadas nav, ari dampis var but pavisam citadaks, iespejams pat ka tas prieksa klust par akumlatoru bateriju, bet piedzinja ir piekabes ratos.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 2

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti