Tuvāko gadu laikā Latvijā plānots attīstīt elektrostaciju tīklu kravas automašīnu uzlādei 8

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 3.jūnijs 2022 19:52

Tuvāko gadu laikā Latvijā plānots attīstīt elektrostaciju tīklu kravas automašīnu uzlādei, aģentūrai LETA pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) Autoceļu infrastruktūras departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns.

Viņš pauda, ka pārklājumu paredzēts veidot no apmēram 30 stacijām, kas būtu izvietotas uz lielajiem ceļu tīkliem tā, lai noslogotākajos posmos tās būtu apmēram 60 kilometru attālumā viena no otras, bet mazāk noslogotajos - 100 kilometru attālumā. Šāda veida projekts, pēc Vectirāna vārdiem, "varētu kļūt taustāms" ap 2026.gadu.

"Stacijas varētu arī apvienot ar drošām stāvvietām kravas automobiļiem, lai vadītājiem būtu kur atpūsties un būtu uzreiz nevis tā ātrā uzlāde, bet lēnā nakts uzlāde, kamēr tas vadītājs guļ vai atpūšas. Attiecīgi arī tas, protams, viss jāpapildina ar dažādiem servisa centriem, lai būtu pēc iespējas interesantāk," sacīja SM pārstāvis.

Autoceļu infrastruktūras departamenta direktors pauda, ka sākotnēji šāda infrastruktūra būtu jāuztur valstij, līdzīgi kā tas patlaban tiek darīts ar standarta elektroauto uzlādes punktiem, tomēr ar laiku šādu staciju tīklu varētu pārvērst privātā biznesā.

SM pārstāvis arī skaidroja, ka šāda veida tīklu plānots izvietot dažādos Latvijas reģionos - ne tikai virzienā no Ziemeļiem uz Dienvidiem un ap Rīgu, bet arī Latgalē, kas ir svarīga ceļiem no Igaunijas uz Lietuvu, kā arī Kurzemē, kur pieejamas ostas un ceļš uz Lietuvu, kas ved cauri Liepājai.

Vaicāts, vai Latvijai šāda veida tīklu izdotos noslogot jau tuvāko gadu laikā, Vectirāns sniedza pozitīvu atbildi. "Konkurence notiks, jo arī Eiropas Savienība ir uzlikusi dzelžainu rāmi arī ražotājiem. Viņi, grib vai negrib, bet virzīsies uz šo piedāvājuma rāmi, un tas iet roku rokā - gan lādēšana, gan automobiļi," skaidroja Autoceļu infrastruktūras departamenta direktors.

 
Visi komentāri
 
raimondsm 3.jūnijs 2022 21:44
1 0 Atbildēt

150kW uzlāde un tik tievs kabelis!

Kāds ir spriegums? Tūkstots voltu?

WALA 4.jūnijs 2022 6:38
1 0 Atbildēt
imzz 4.jūnijs 2022 10:39
1 1 Atbildēt

Ir tāds brīnums kā kabelis ar dzesēšanu.

spriidiic 5.jūnijs 2022 11:21
2 1 Atbildēt

Kārtējais megaprojekts naudas apgūšanai.

650 5.jūnijs 2022 23:14
0 0 Atbildēt

Nu vēl jau ir 3 nedēļas laika, var uzspēt aizliegt jebkurā veida manipulācijas ar atklātu liesmu.

Papirdes ziedu turpmāk meklēs Elektriskais jānis ar pašuzlādes gibrīdvibratoru.

Krotow 6.jūnijs 2022 0:12
0 0 Atbildēt

Laikam taisies par Elektrisko Jāni Nr. 1

Latvietis 6.jūnijs 2022 6:42
0 0 Atbildēt

Raimondsm vēll joprojām dzīvo PSRS Attīstības līmenī. Impulsa lādēšanai nevajag Mega biezus kabeļus!!! Drīz fūristiem privātais auto būs arī uz baterijām, jo dīzeli vairs nenoliesi.

Zemesgramata 7.jūnijs 2022 23:21
0 0 Atbildēt

Es jau gara acīm redzu,kā visādi vietējie kravu pārvadātāji ar 25 gadīgiem autoparkiem skrien pieteikties uz elektriskajām Scania.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti