Latvijas republikā atļautais ātrums uz šosejām pamatā ir 90 kilometri stundā. Es to neievēroju, kruīzs tiek uzlikts uz 95, ja steidzos, 96-97 - braucot pa mūsu šosejām, kuras iet cauri pietiekami daudz apdzīvotajām vietām, vidējo ātrumu 90, vai, manā gadījumā, 95, nemaz nevar dabūt, līdz ar to arī vidējais patēriņš ir zem tā, kam būtu jābūt braucot uz tiem 95. Bet ja gribas izpildīties, tā, kā tu to apraksti - tā jau nav mašīnas vai motora vaina. Beigās sanāk tas pats, kas vienmēr - kāds stāsta ka benzīnnieks sūkā, jo ķīselis patērē 2x mazāk; beigās izrādās ka cilvēkam dažas skrūves galvā vaļīgākas, patīk izpildīties, un tā nu ķīselis ir vajadzīgs lai motors ālējoties patērētu tik, cik benzīnnieks braucot normāli...
Es personīgi nevaru iebraukt zem ražotāja patēriņa - mans golfs patērē šausmīgi daudz - pāris gadus atpakaļ parastais vidējais bija 7,5 un garo gabalu vidējais 6,5 - tagad nesen, pēc ķīseļa kārbas uzlikšanas sāk likties ka par puslitru patēriņš ir nokrities, bet tas vienalga ir par daudz - ražotājs vēlīnam mk2 GTI 8v, mašīnai ar 200 gramu mazāku motoru ar diezgan īsu kārbu, izraksījis uz šosejas 5,8 litrus - bet nu vēl ir daži mezgli ko nesteidzīgi jānomaina. Salīdzinājumam mans audī, 2.3 kvatra, uz šosejas ierakstījās ražotāja izrakstītajos ciparos [6,7 @ 90 kmph un 8,5 @ 120 kmph].