Baltkrievu BelAZ izmantos krievu kuģu dzinējus 17

 

Foto: BelAZ

iAuto | 2.maijs 2022 5:11

Baltkrievijas smagās tehnikas ražotājs BelAZ interesējas par Urālu dīzeļ-motoru rūpnīcas (UDMZ) agregātu, ko uzstāda arī kuģiem un zemūdenēm.

Sankciju rezultātā BelAZ vairs nav pieejami ne amerikāņu Cummins, ne britu Rolls-Royce, ne vācu MTU dzinēji, tādēļ uzņēmums meklē iespējas Krievijā. Kā alternatīva rietumnieku ražojumam tiek izskatīts UDMZ rūpnīcas ražotā modificēts motora DM-185 variants. Tas ir 2536 Zs jaudīgs 12 cilindru dīzelis, ko izmanto arī kuģiem un zemūdenēm.

Tiek ziņots, ka viens 240 tonnu kravnesības BelAZ-75319 ar šādu motoru jau kopš 2018.gada strādā Burjatijā un atsauksmes neesot sliktas.

185. sērijas kuģu dīzeļdzinēju 2015. gadā UDMZ projektēšanas birojs radīja sadarbībā ar Vācijas mašīnbūves uzņēmumu FEV. Vēl nesen DM-185 dzinēja lokalizācijas pakāpe sasniedza 92 procentus, bet līdz šī gada beigām UDMZ plāno sasniegt 99 procentus.

Kā ziņo Baltkrievijas žurnālisti, BelAZ speciālisti izskata vēl vienu iespēju – sadarbību ar AS Kolomensky Zavod, kas ražo motorus lokomotīvēm.

 

 

 
Visi komentāri
 
hihi 2.maijs 2022 10:02
11 1 Atbildēt

Bet krievu kuģu dzinēji jau saprot komandu iet nakuj

Slinkais 2.maijs 2022 10:17
16 0 Atbildēt

drīz izrādīsies, ka tas krievu mators arī nav saliekams bez kapitalistu detaļām

Hmm 2.maijs 2022 12:21
1 0 Atbildēt

te atslēgvārds var būt "lokalizācija" - iespējams, pie tiem 92% tā arī paliks un iztrūkstošos rietumnieku 8% tā arī neizdosies aizstāt

msh 2.maijs 2022 12:34
0 0 Atbildēt

Ķīnieši palīdzēs - diez vai tādam motoram ir īpašs sarežģītības līmenis, un ražošanas apjomi nav lieli.

MMX 2.maijs 2022 18:59
1 0 Atbildēt

Ķīnieši palīdzēs tikai gadījumā, ja pašiem ķīniešiem tas būs izdevīgi. Šobrīd tie paši piesauktie ķīnieši ik pa brīdim taisa uzmetienus krievu virziena te pierubījot maksājumus, te nepērkot papildus naftu, utt. Paši krievi jau spriež, ka ķīnieši nu noteikti nebūs glābēji, savāks tikai ko pašiem vajadzēs pa kapeikām, pie tam pagājušajā nedēļā pa Ķīnas TV tika publicēta karte uz kādām teritorijām pretendē katra Krievijas kaimiņvalsts pēc kara beigām.

Baltkrievus šajā situācijā glābj tikai tas, ka ķīniešiem jau ir labas iestrādes Baltkrievijā un tās pašas MTZ daļas ražo jau arī Ķīnā. Līdz ar to reālākais variants varētu būt tas, ka Ķīna varētu atbalstīt Lukašenko gāšanu, lai iebīdītu vietā sev kādu izdevīgāku kadru un nokratītu sankcijas.

paskatījos RU Tv 2.maijs 2022 10:27
10 2 Atbildēt

Spriežot pēc Krievijas TV ekspertu vērtējuma, drīz visi, iespējams, varēs doties uz turieni - akmens sejas ar Solovjovu galvgalī gaida to brīdi, kad RU "pārvērtīs visus pelnos", jo RU esot tehnika (nepabeigtais Sarmat), kam analogu nav. Vēl tas nenotikšot, jo RU armija esot "humāna un iecietīga, strādājot ar vienu roku, precīzi izlasot ar pirkstiņiem (laikam fašistus)", taču drīz pacietības mērs būšot pilns un tad...

Nu jā, vēl varēja uzzināt, ka Ukrainu grib iekarot Polija un, ka UK un USA ministri izvarojot bērnus un tad noslīcinot jūrā (jā, jā, internetā esot rakstīts). Tā, lūk

Krotow 2.maijs 2022 14:09
1 0 Atbildēt

Realitātē 9. maijā no mauzoleja pasludinās vispārējo mobilizāciju. Un tad visi barā, cirvjus vicinot, dosies uz Donbasu nosprāgt.

Opis 2.maijs 2022 15:55
7 0 Atbildēt

9.maijā Ļeņins iznāks un paziņos, ka ir izgulējies, un vieta brīva priekš Voloģas.

Krotow 3.maijs 2022 15:41
1 0 Atbildēt

Būs kā Simsonos

Opis 2.maijs 2022 11:30
4 0 Atbildēt

Lai liek uzreiz zemūdeņu motorus, lai var braukt jūriņā pie krievu kuģa barot krabjus!

imzz 2.maijs 2022 16:03
2 0 Atbildēt

Viņiem nopietni vajadzēs padomāt par dzesēšanas sistēmu. Kuģu un zemūdeņu dzinēju dzesēšanai izmanto izdevīgo apstākli, ka visu laiku pieejams vēss ūdens.

Rexx 2.maijs 2022 23:29
1 0 Atbildēt

Ūdens transporta līdzekļu dzinēju dzesēšanai tiešā veidā neizmanto ūdeni no ūdenstilpnes. Ūdenstilpnes ūdens dzesē "ūdens- ūdens" tipa radiatoru( siltummaini). Pašā dzinēja dzesēšanas sistēmā cirkulē atbilstošs dzesēšanas šķidruma.

imzz 3.maijs 2022 1:44
0 0 Atbildēt

Un es rakstīju, ka izmanto tiešā veidā ? Ezim skaidrs, ka ir kāds ārējais kontūrs, ne jau motorā dzīs apšaubāmas tīrības "dabisko" ūdeni. Bet ūdens vide dzesēšanai tiek izmantota. Ja tik lielu motoru dzesēs ar gaisa radiatoru, tam jābūt visai iespaidīgam ar piespiedu gaisa cirkulāciju, jo karjera auto brauc lēni.

msh 3.maijs 2022 1:55
0 0 Atbildēt

Nē un kāds tavuprāt atrodas šajā mašīnā tur aiz tās lielās restes?

Dziļi pie

msh 3.maijs 2022 1:56
0 0 Atbildēt

dir

msh 3.maijs 2022 1:57
0 0 Atbildēt

sas kā to motoru dzesē - vai ar lielu radiatoru vai mazu ūdens/ūdens tipa siltummaini. Jeb tev šķiet ka kuģos un zemūdenēs izmanto šausmīgi neekonomiskus dzinējus kas patērē stipri vairāk degvielas [un izdala attiecīgi vairāk siltuma] nekā tādas pašas jaudas "ne-kuģu" motori?

Smaids 4.maijs 2022 20:45
0 0 Atbildēt

ABS nebūs ?D.🤥

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti