- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
aigi rakstīja: Pirku māju krīzes epicentrā 2009.gadā. Nāku no laukiem gēnos jau iestrādāts, ka jādzīvo privātmājā
Nevaru dzīvoklī, smoku.
140m2 par 60kLVL ar faktiski pabeigtu apdari. Vajadzēja tikai santehniku, bio aku ielikt un ar ES atbalstu siltumsūkni ieliku.
Man vajag komfortu negribu vairs staipīt malku, un ziemā aizbraucot atvaļinājumā, zinu, ka mājā būs silts.
Kvalitāte normāla, bija šur tur haltūriņas, bet sīkumi, ko pats ātri varēja izlabot.
Bet māja paliek māja, vienmēr ir kur roku pielikt un uzlabot, te terasi vajag, augļukokus sastādīt utt.
Normāla apdare bez visādiem vipendroniem, nav garāžas.
Kredīts bankā par 0,85% +EURIBOR, kabatu īpaši nespiež, kamēr negatīvs EURIBOR.
1200m2 zeme arī pieteikama, lai ne vairāk kā 1h nedēļā to apkoptu. Optimāls variants. Netālu no Rīgas 20min. un centrā. NĪN arī adekvāts pie tam tagad būs 50%b atlaide (daudzb. ģimene). Novads sakarīgs, kā nekā bagātākais Latvijā.
Ja ir iespēja, Latvijā zemes vēl daudz, jātiecas uz savu māju.
Cik tev izmaksā siltumsūknis apkures sezonā?
kasinsh79 rakstīja: OK, piemirsu, ka arī apkure tajā rēķinā. Tad, iespējams, nav tik traki.
Dzīvokļos parasti uz 1kvm (kautkāda dīvainas mantkārības pēc) apkures izmaksas ir vismaz 2X lielākas kā pieminētajam siltumsūknim.
rudens68 rakstīja: nomiks Biju gaidījis stipri lielākus ciparus , jo Tev ir siltumsūknis . Viens bagāts paziņa nupat ievācās kārtējā jaunajā privātmājā . 10 gadu laikā jau 3 . Iepriekšējās 2-as ar siltumsūkni (pats viņš mājā nedara pilnīgi neko un šķita loģiski tieši siltumsūknis ) . No jaunās mājas plusiem minēja gāzes apkuri . No kā secinu ,ka pat viņam siltumsūkņa izmaksas koda .
Nu man sarēķinājās, ka gāze ir kkādi 20% dārgāka kā siltumsūknis. Tas īpaši jūtams, ja mājoklis liels. Siltumsūkņa lielākais mīuss ir apkalpošana: LV esmu redzējis tikai uzstādītājus. Par notikumiem tālāk (un jo tālāk, jo trakāk) , izskatās, ka man izpratnes ir vairāk. Tas gan ir tāds riktīgs ^$@$%U mīnuss tajā laukā
eidis rakstīja: Šitiem stāstiem parasti iemesls ir mazs dzīvoklis ar zemiem griestiem. Tur parasti gandrīz pietiek ar cilvēku siltumu. Un ja vēl pankūkas uzcep...... Bet neatskaņotie mīnusi ir: - nav gaisa (dēļ zemiem griestiem) - nav telpas (ir par daudz cilv uz 1kvm) - nav mierīgu vietu - neērti maza virtuve un vannasistaba. Es personīgi šo visu neizvēlos. Tik slikti jau ar nav, lai dēļ mazas naudas kaudzītes šitā mocītos
Man patīk tas teksts "- nav gaisa (dēļ zemiem griestiem)". Tas ir subjektīvs psiholoģisks aspekts, kam nav nekāda sakara ar to, vai ir tas gaiss vai nav. Es pats dzīvoju 3x4m istabā, kuras griesti ir 2 metru augstumā [dēļ kā es istabā nevaru izstaipīties stiepjot rokas uz augšu] - gaisa pietiek gan vienatnē, gan divatā.
kasinsh79 rakstīja: Nav tiesa. Mansarda dzīvoklis ir tiešām ar neparastiem griestiem. Toties augstākais punkts - teju 3m! Dzīvokļa 77m2 diez vai uzskatāmi par mazu platību. Jaunais projekts izsaka vidū pārējo. Milzīga studija - kopā ar virtuvi utt. Nešauj garām ![]()
77m2 mazs / liels ir relatīvs jēdziens. Atkarīgs cik liels bars dzīvo iekšā. Ja piem 2 pieaugušie un 3 skolnieki!!!!, tad ļoti mazs. Ja nav skolnieki, bet pirmsskolnieki, tad tāds pamazs/viduvējs. Lieluma iespaidu tie blēži parasti mēģina panākt ar atvērtu plānojumu (kur dažreiz nonāk līdz apsurdam - stikla tualetes sienām). Tomēr dzīves telpu tas tāpat nevairo.