Latv. praktiskais kreditētais!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Vakar ziņās teica, ka auto kredīti Latvijā kopā esot laikam 320 miljoni, tas ir 50 000 tūkstoši pa 6 K katrs. Savukārt vakardienas Domburšovā par nekustamajiem tika pieminēts, ka nekustamo īpašumu kreditēšana esot dižākā Latvijas ražošanas nozare un patēriņa - apēšanas kredīti esot par kārtu lielāki, nekā ražošanas līdzekļiem un modernizācijai ņemtie. Savukārt iegādāto dzīvokļu cena ir uzpūsta un daudzi no tiem nekad par tādu cenu netiks pārdoti, ja nu pēkšņi kas notiek. Daudzi no kredītņēmājiem esot ar problēmām samaksāt tos jau pēc vienas algas nesaņemšanas. Un ja nu šitas burbulis plīst!!!

 
Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Es pats gadu jau īrēju dzīvokli. Pirms tam,lielāko daļu dzīves nodzīvoju privātmājās. Ilgi mani nācās pielauzt pārvākties uz pilsētu no rančo.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Laimīgi tie, kuriem jau ir zeme, uz kā būvēt māju. Jo, visādi citādi pašam būvēt + pirkt zemi = noteikti dārgāk nekā pirkt kaut ko gatavu. Pārbaudīts ģimenes lokā! Patlaban ie astronomiskas būvniecības izmaksas. Nav, kas kvalitatīvu darbu gatavi veikt - kas ir, tie savukārt kosmiski dārgi.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 0 Atbildēt

Piekrītu, NĪ vispār ir ļoti ļoti uzpūstas cenas.

Bet nu es vienu zemes īpašumu notirgoju un nopirku citu vietā,kaut mazāku.

Labi,ka manā paziņu lokā ir daudz celtniecības speciālistu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Man ir tieši pretēja atziņa. Būtiskākā starpība ir materiālos. Vēl arvien pat Baltijas + Baltkrievijas līmenī iespējama būtiskas , ĻOTI BŪTISKAS!!!! cenas arbitrāžas, kuru iemesls ir mazais apgrozījums vietējiem izplatītājiem (attiecīgi liels uzcenojums katrai vienībai). Attiecīgi materiālu sagādi uzticot citiem (kā tas ir arī gatava pirkšanas gadījumā) tu samaksāsi par sadārdzināta materiāla sadārdzinājumu, kuru tam vēl virsū uzlicis būvnieks.

Kokmateriālu gadījumā cenu pieaugums vispār ir kosmoss dēļ garas piegādes ķēdes (zeme>mežs> transports> gateris> transports> būvnieks).

Sliktā ziņa - tas viss prasa laiku un būtisku līdzdalību.

Un ilustrācijai: nesen savajadzējās specifisku vārstu apkures sistēmai. Lokāls piedāvājums 113 EUR, amazonē atradu par 25 EUR

Arbitrāžā ir spēks!

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Viens man zināms ex-būvuzņēmējs materiāliem lika 8% uzcenojumu. Protams visu pirka ne LV.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Sliktā ziņa - tas viss prasa laiku un būtisku līdzdalību.

Tā ir! Un es diemžēl to ne īsti protu, ne gribu. Man patlaban ir kolosāls reāls piemērs ar mājas būvniecību, radinieks būvē sev 1 stāva 150m2 māju. Principā, ar glītu sarežģītu jumta konstrukciju, bet citādi nekā apzeltīta vai ūberkruta Izmaksas saskrien astronomiskas! Celtnieki, kuri kaut ko prot (ar rekomendācijām) prasa min 100 eur/dienā. Piemērs, pamati, gāzbetona karkass un jumts (tikai) - 55k eur. Ar pamatīgu čakaru no viņa puses utt. Zinot secību, kas mājā jāieliek no A-Z, reāli viņa māja izmaksās ap 150k eur un plus vēl dārgā zeme un komunikācijas. Par laimi, vienu NĪ pārdodot, bija $$$ gan zemei, gan komunikācijām, gan vismaz pamatiem (bankas prasība).

Tā kā nevajag - patlaban būvēt ir stipri dārgāk nekā nopirkt jau gatavu (un aprīkotu, iekārtotu teritoriju utt.)

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Man visticamāk šis viss ievilksies uz ntajiem gadiem.

Vienā gadā visa dokumentācija un pamati nākamajā karkass utt.

Man viens kolēģis no 0 divstāvu māju buvē jau 7(!) Gadus. Ilgun laiku tur vispār nekas nekustējās. Tagad laikam tik iekšdarbi sākušies.

Bet man jau nav kur steigties. vēl 30 g.v. nav.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Un šī ir otra atziņa: māju jābūvē lēni. Jo dienas beigās visi celtnieki ir pip%^es un viņus vajag pieskatīt.

Labākā vesija: strādā max1-2 cilvēki katru dienu un katru vakaru apskati / pieskati / pārbaudi rezultātu. Vienīgais sekmīgais un drošais veids IMO

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Pie tam, ideālā gadījumā vajadzēs vēl labiekārtot teritoriju (bruģis, apstādījumi utt.), varbūt vēl saimniecības ēka - garāža utt. Vairumam labu gatavu māju, kurās jau dzīvots - tas viss ir izdarīts. Cits jautājums, kāpēc tirgū ir ne mazums 250m2+ platības māju par it kā labām naudām Varbūt kosmoss uzturot?...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Par materiāliem un izmaksām. Varu piekrist tam, ka jāmenedžē tās lietas vairāk starptautiskā līmenī - piem., lielam objektam logus par pasūtīt Lietuvā vai pat Polijā (iespaidīga cenu starpība), tas pats ar siltumizolācijas materiāliem utt. - pieļauju, ka reāls izdevīgums atvest pilnu fūri ar materiāliem no Polijas, nevis pirkt tepat. Apetītes tirgotājiem un tirgus lielums (mums - mazums) ir krasi citādas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Jap. Tieši šo arī izdarīju

Ieliec vēl Baltkrieviju sarakstā - tur baķka visu labi saregulējis. Ir arī importa rūpnīcas ar produkciju par baltkrievu cenām.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kam tas noder? Nav izdevīgi neko atdot piespiedu kārtā - drīzai pašam atrast pircēju NĪ un skāde jau vērienīgi mazāka.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Nolikto atslēgu princips ir svarīgs noteikums aktīvam un adekvātam nek.īp tirgum kā tas ir USA. Ja ir pilna atbildība, tad nek.īp cenošanā iejaucas tādas nemateriālās vērtības kā personīgais mīslis no sekām, nepamatotas spekulatīvas cerības utt. Savukārt nolikto atslēgu princips līdzsvaro pircēja un bankas ekspertīzes.

Nu un šeit saprātīga kārtība iestāsies kad bankas beigs principu tirgot (uzcenot) kā nez kādu extru.

Domājams, ka es to nesagaidīšu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 0 Atbildēt

Banku politika liecina par to, ka māju būvēt gribēs cilvēks, kurš jau vienu NĪ pārdevis un ir ar naudu lielākam paša ieguldījumam. Nebūtiski, vai NĪ bijis pilnībā izmaksāts vai pozitīva starpība starp kredīta atlikumu un pārdošanas cenu.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

kasinsh79

Kad pārdevi privātmāju cik % cena bija augusi /kritusi

Kurā vietā Tev bija tā māja

Cik % vinē vai zaudē ja tagad pārdosi dzīvokli

Kuri gadi bij pirkums /pārdošana

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Negribas te nianses. Bet, māju uzbūvēju izmaksu epicentrā (dārgi), pārdevu ar zaudējumiem. Dzīvokli nopirku salīdzinoši lēti (melnā apdare), protams, superīgi iekārtoju un aprīkoju, par laimi man - tagad iespējams pārdot ar uzviju un realizēt ieceri par māju.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
5 0 Atbildēt

Māju būvēju tieši krīzes laikā.

Stāstiem par labu un lētu māju par 120 kEUR neticu, jo kvalitatīvi par šādu naudu uzcelt vidēji lielu māju NAV iespējams! Ja nu vienīgi pats ir celtnieks, bet tad jārēķina cenā iekšā arī tās stundas, ko strādā pie sevis, bet nestrādā citur un nepelni naudu.

Līdzīgi par savām mašīnām, arī par visu mājas būvniecības gaitu katrs cents ir sīki dokumentēts. Līdz ar to redzu ciparus bez ilūzijām.

254 m2 māja ar zemi, bet bez mēbelēm un tehnikas izmaksāja 221 180 EUR (gala summā centus noapaļoju līdz veseliem cipariem).

Šajā cenā iekšā ir iekļauta arī zeme (maksāja 17 074 EUR), projekts, visas nodevas, apkures izbūve, žogi, pieslēguma maksas sadales tīkliem, pilsētas komunikācijām utt. Arī piekabju nomas izmaksas.

Šodien māju noteikti nevaru pārdot par tādu cenu, lai vismaz atsistu atpakaļ visu ieguldījumus. Bet tāds arī nebija mērķis.

Cena ir tik milzīga, jo uz materiālu un darbu kvalitātes rēķina netika taupīts.

Pasākums varēja būt vismaz par kādiem 30-40% lētāks, bet es priecājos, ka to nepieļāvu.

Labiekārtošana izmaksāja mazliet pāri 4200 EUR. Bet man maz bruģa segums bija jāklāj, tāpēc summa nav pārāk liela.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Nu nav jābūt celtniekam. Materiālu pusē ir uzcenojumi uz uzcenojumi (un es arī zinu kāpēc)uz celtnieka uzcenojuma. Īpaši kokmateriālos. Tur ir pilnīgs kosmoss salīdzinājumā: pašdarbība vs celtnieks no veikala atveda. Viens Mersedess sanāk mierīgi.

Līdz ar to personīgā līdzdalība ļauj BŪTISKI ietaupīt uz materiālu uzcenojumiem (neziedojot kvalitāti, jo te ir tie paši materiāli)

Damn Reģ.: 07.12.2003
1 0 Atbildēt

Tūlīt Tev sāks bļaut, ka māja par lielu. Cilvēkam pietiek ar 150m2 un tādu varot uzbliezt 3x lētāk

nomiks Reģ.: 30.10.2002
5 0 Atbildēt

Ja grib bļaut, lai bļauj. Mana māja, mana darīšana. Es taču nevienam citam nelieku par to maksāt.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Tavā teiktajā ir tikai divas kļūdas. Paša darbs ir nenovērtējams - tāpēc to summā ierēķināt nav korekti, ja vien nav iekļauts jau tāmē arī tavs darbs. Ticēt vai neticēt, tā tiešām ir tava darīšana, bet to, ka uzcelt lētāk NAV iespējams, ir klajš BS. Tu tak nenosauci no kādiem materiāliem uzcelt un ar kādiem kritērijiem. Citam iekopšana var aizņemt 2tk., citam kā minimums 10tk. un vēl dīķi vajag un varbūt baseinu. Citam kanalizācija izmaksās 4tk. Citam pieslēgties centrālai 500€, jo pats ieraka un pieslēdza. Citam siltumsūknis pa 10tk., citam pietiek ar malku. Un tā tā cena mainās. Ir arī šķirba vai ceļ no betona 2st. 250kv.m. vai no SIP paneļiem 1st. 120kv.m., kur kaste izmaksā tikai 15tk. Jā, pilnīgi piekrītu tam, ka tavu tāmi ar visām darba izmaksām nav iespējams lētāk uzcelt, bet neaizmirsti, ka tava specene nav pasaulē vienīgā kā ceļ mājas un ir cilvēki, kuri pusi no mājas būvniecības var paši veikt, tikai to neapzinās vai baidās darīt ...protams tam visam vēl līkrocība traucē, kuri pat ēst sev neprot pagatavot. Galu galā - īstam vecim pienākums ir uzbūvēt māju, nevis paprasīt, lai uzbūvē. ;)

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Daļai Tavu apgalvojumu piekrītu pilnībā.

Māja celta no FIBO, pamati - betona lentveida, jumts - metāla dakstiņš, apkure - siltumsūknis. Siltinājums - vate 2 x pa 50mm. Likta kā domino kauliņi, lai nekādu spraugu nebūtu.

Par paša nenovērtējamo darbu. Protams, ka to nevar novērtēt. Bet tas tādā gadījumā, ja strādā, piemēram, pa dakteri, bet māju pats savām rokām cel no darba brīvajā laikā. Bet, ja pats esi celtnieks, un laikā, kamēr cel pats sev māju, nkeur citur nestrādā un naudu nepelni, tad ir tikai godīgi izmaksās iekļaut arī sava paša darba vērtību, kādu tu būtu prasījis no sava klientam, ja celtu māju priekš viņa.

Savukārt par to īsto veci viespār negribu piekrist, Manuprāt, īsta veča titulam nav ne mazākā sakarā ar pienākumu uzlet māju. Kurš šādu pienākumu noteicis? Sabiedrības stereotipi?

Manuprāt, īsts vecis ir tāds, uz kuru viņa sieviete vienmēr var paļauties!

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Savu darbu iekļaut, manuprāt, ir vērts tad, ja tajā laikā, ko pavadi būvē, varētu kaut ko nopelnīt. Kā Tavā piemērā par celtnieku. Teiksim, arī programmētājs vakarā varētu 3h pastrādāt bonusā, bet viņš tikām to pavada līmējot tapetes un nepelna.

Ja strādā birojā līdz 17 /18iem un citas haltūras vakarā netaisa, tad ierēķināt savu darbu īsti jēdzīgi nav.

Var jau, bet tad jau var rēķināt arī savus dvēseliskos pārdzīvojumus (celtnieks piedzērās, kaut kas izrādījās brāķis, kaut ko vairāk vajadzēja, būve nevirzās ātri uz priekšu u.t.t.)

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Pag, pag. Tas nav steriotips, tas ir tikai mudinājums - koks, dēls, māja. Un tas nav slikts plāns, ja vien vecim vecene nav gēniski stiprāks "vecis" dēļ kā dēli nevar sanākt. Paļauties? -tik pat liels steriotips un vēl pārvērtēts.

Savu darbu nav korekti izcenot, jo to tu dari priekš sevis, kā priekš sevis un dvēselai un tieši tāpēc tas ir nenovērtējams, tobiš materiāli nesedzams. Tukša muldēšana. Haltūra ir haltūra. Ja halūras laikā nopelna pusi mājas, tad loģiski, ka jāizvēlas haltūra. Bet es tomēr atrastu laiku, lai pieliktu roku pie būvniecības.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Par mājām vispār viedokļi dalās. Nesen man viena kolēģe pateica tādu interesantu frāzi, kā "katram sevi cienošam cilvēkam vajadzētu gribēt māju". Apjautājos, ko tad man darīt, ja reiz sanāku sevi necienošs? Tā kā mazliet apmulsa un jautāja, kāpēc tad tā?

Paskaidroju. Tā kā pašreiz sanāk dzīvot dižajā pilsētā, tad nu tur no mājas dižu labumu neredzu. Citam ir tāda daždesmit kvadrātmetru būdele ar 3m attālumu līdz visiem kaimiņu žogiem. Privātums? Kāda jēga no tā visa? It kā ir SAVA māja, tajā pašā laikā ne diži lielāka par dzīvokli, toties maksā gan.

Tad vēl tie, kas dzīvo dižas pilsētas tuvumā. Tas atkal rada zināmas neērtības, galvenokārt jau tas ir saistīts ar satiksmi. Katru rītu un vakaru brauc lēnā kolonnā ar citiem tādiem pašiem, tad arī noteikti sākas visas emocijas, kas te aprakstītas n-tajās tēmās (brauc ar lielām atstarpēm, neslēdz pareizās gaismas u.t.t.). Faktiski bērniem uz skolu/dārziņu jātiek, vīram/sievai darbi dažādos virzienos, vajag 2 auto u.t.t. Paklausoties pazīstamus ļaužus, domāju - danunah man to.

Protams, ja es dzīvotu mazpilsētā vai tās tuvumā, noteikti tas būtu savādāks variants. Tur varētu arī iegādāties zemes pleķīti bez sajūtas, ka pēc 3. soļa iekāp kaimiņa dārzā.

Kā viens pazīstams ļaužs izteicās - ja es pēc rauta nevaru pamīzt pie jāņogu krūma, tad nafig man tādu pseidoprivātumu

Pašreiz dzīvoklis (veiksmīgā kārtā iegādāts pašā lētākajā momentā). Ne gluži centrā, ne nomalē. Pa vidu. Blakus pietiekami daudz zaļās zonas, arī auto ir kur nolikt. Uz darbu aizeju kājām 30 min laikā, bērnam dārziņš arī 10 min. Ja vēl tam dzīvoklim būtu mazliet vairāk kvadrātmetru, būtu pavisam laimīgs

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 2 Atbildēt

Tie iebraucēji (ļimitčiki) ne sū$%a nesaprot - dižpilsētā IR vietas, kur dārziņš ir 10 min ar kājām, centrs 5 km attālumā un pamīzt pie jānogkrūma nav problēmu.

Bet lauķiem jau to nav dots zināt

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ir, protams - tikai iespēja tādā vietā pamīzt pie jāņogu krūma maksā četrciparu skaitli gadā, un ko tas līdz ka centrs ir 5 km, ja ir runa par atejas bedri, kur ar mašīnu tie 5 km nobraucami tikpat ilgā laikā, kā es aizbraucu līdz 45 km attālajai liepājai...

...protams, ja nesamierinās ar realitāti un neizdzēšas no iAuto un nepievienojas iVelosipēds vai iKājas...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
5 0 Atbildēt

Šajā sakarā varu pateikt vienu no iemesliem kāpēc es gribu māju. Man patīk skatīties skaļāk filmas un klausīties mūziku, un zinu, ka tas traucē kaimiņiem. Un par cik es ļoti cienu kaimiņu ausis, tā pat kā viņi manas, es nevaru pagriezt skaļāk. Es virtuvē dzirdu kaimiņu vakariņu gatavošanu un varu atšķirt katru 10to vārdu, ja šie skaļāk runā. Tualetē dzirdū, kad atver poda vāku, nerunājot par ūdens nolaišanu vai ūdens tecēšanu vannā, veļasmašīnu. Un tas viss jaunā projektā ar dzelzsbetona sienām. Lai es pateiktu, ka gribu visu dzīvi dzīvot dzīvoklī, tad man arī jāsaka, ka es sevi necienu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

100% piekrītu (un dzīvoju labā jaunajā projektā, dzīvoklī).

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Šī iemesla dēļ savā ziņā arī es labāk gribētu māju (arī dzīvoju jaunā projektā un arī dzirdu kaimiņu sarunas), bet iedomājoties to čakaru, par kuru dzirdu no draugiem, kuriem ir mājas, da nu nafig. Esmu par slinku, lai regulāri pļautu zāli, uzturētu ārpusi smuku. Nerunāsim par mājas tīrīšanu un visu pārējo. Un nepelnu tik daudz, lai varētu atļauties algot kādu, kas to visu izdara. Būtībā, vienīgie plusi, ko redzu no mājas, ir iepriekš minētais - iespēja taisīt troksni, vairāk vietas visam kam, t.sk., mašīnām, plus iespēja dārzā lietot grilu, bet vai tas ir to izmaksu vērts? Plus pārējie mīnusi... varbūt pensijas gados man domas mainīsies.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

gunbox

Un tas viss jaunā projektā ar dzelzsbetona sienām.

..........

Mjā ... Vai vispār ir zināmi kādi jaunie projekti ar labu skaņas izolāciju . Jau minēju .arī mantas ir ļoti būtiski . Pašlaik vecajā panelenē ar skaņas izolāciju atbilstošu , šobrīd ir ideāli klusi kaimiņi , bet ņemot vērā viņu cienījamo vecumu tūlīt vis mainīsies .

Viens teica ,ka spices debeskrāpjos ideāla skaņas izolācija .

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Pakavs 2 - Vienības gatve 192 ir ar absolūti nevainojamu skaņas izolāciju Tikai mājai kādi 60k eur parāds, kas agrāk vai vēlāk tiks sadalīts starp īpašniekiem... Tas ir vēl viens faktors par labu privātmājai.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Vai tad negatavojās pieņemt likumu, ka nedrīkstēs viena īpašnieka parādus uzkraut citam?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Nolikto atslēgu princips ir svarīgs noteikums aktīvam un adekvātam nek.īp tirgum kā tas ir USA. Ja ir pilna atbildība, tad nek.īp cenošanā iejaucas tādas nemateriālās vērtības kā personīgais mīslis no sekām, nepamatotas spekulatīvas cerības utt. Savukārt nolikto atslēgu princips līdzsvaro pircēja un bankas ekspertīzes.

Nu un šeit saprātīga kārtība iestāsies kad bankas beigs principu tirgot (uzcenot) kā nez kādu extru.

Domājams, ka es to nesagaidīšu.

Nolikto atslēgu princips tādā formātā, kādā tas ir pie mums, ir pilnīgs fufelis. Ja klients to izvēlas, banka prasa 40-50% pirmo iemaksu un būs lielāka procentu likme, jo ķipa riskantāks kredīts. Ja cilvēkam tāda nauda ir, viņš neparko neņems to NAP, bet maksimāli centīsies samazināt procentu likmi. Un šeit banka neriskē ne ar ko. Ar vienu vārdu sakot, patērētājiem no tā nekāda labuma un šis tika pieņemts tīri ķekša pēc, pakļaujoties banku lobijam.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

kasinsh79

Kā vaicas ar māju ?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Nupat vienojos par dzīvokļa pārdošanas faktu, tagad viss process tikai sāksies un uz maniem 40 (ha - ha) man būs ģimenes māja Pēc pusotra gada.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Ko tu priecājies? Tu nemaz nezini kas tas tāds ir.

Nekā labāka par dzīvokli pilsētas centrā, nav.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ir - dzīvoklis ārpus pilsētas. Sevišķi vēl ja tā pilsēta ir rīga, kur kasiņa variantā vismaz ir kur mašīnu nolikt, un to var nolikt blakus mājai.

Galvenais mīnuss - foršais dižās pilsētas NĪN.

Danimars Reģ.: 19.08.2002
0 1 Atbildēt

B@#, lai kā negribētos, bet būs jāpiekrīt ekspertam. Ja ir citi hobiji kā zāles pļaušanas, tad dzīvoklis vai daļa rindu mājas ir labākais...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Pld par viedokli! Tomēr esmu izdomājis rīkoties tā un ne citādi. Skaidri apzinos mājas būtību (man ir bijusi, tikai nekurienē), man ar to viss būs ļoti labi

Danimars Reģ.: 19.08.2002
0 0 Atbildēt

Kasi, mans biežāk apmeklētais forums agrāk bija building.lv Tur ir arī prātīgi veči ar labām idejām par visu kas saistīts ar būvniecību. Bet patiesībā rus lapās var vairāk atrast arī youtjubika ir miljons ideju un simtiem labu padomu privātmājas īpašniekam. Bet es apsēstos un vēlreiz padomātu

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

nomiksrs

Cik liels Tavs elektrības rēķins mēnesi , ja var tad +/- detalizēti . Vairāk intresē apkures sezona .

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Elektrības rēķins var būtiski atšķirties atkarībā no ikdienas ieradumiem un uzturētās istabas temperatūras. Man ziemā patīk, ka ir ļoti silts, tāpēc mājā ir +24°C.

2017.gada decembrī 254 EUR, novembrī - 182 EUR, oktobrī - 160 EUR, septembrī - 103 EUR, augustā - 85 EUR, jūlijā - 90 EUR, jūnijā - 97 EUR, maijā - 132 EUR, aprīlī - 201 EUR, martā - 236 EUR, februārī - 257 EUR, janvārī - 289 EUR.

Apkurināmā platība 254 m2, 3 dvieļu žāvētāji uz pastāvīgu ūdens cirkulāciju, visu dienu ieslēgts TV un virtuvē šiverējas sievasmāte. Vannā bērni iet gandrīz ik vakaru. Reizi 2 nedēļās pirtī tiek darbināts 10 l boileris.

Cerams būs pietiekoši izsmeļoši, lai izdarītu kādus secinājumus

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Priekš kam pirtī vajag 10 litru boileri?

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Iedomājies?- ne visiem patīk līst aukstā ūdenī. Bērniem jo īpaši

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nezinu par kādu aukstā ūdenī līšanu tu runā - laikam par lekšanu dīķī [dīķis man ir, bet ne tik dziļš lai tajā kāds līstu] - bet tad kāda jēga no 10 [!!!] litru boilera? Es tādus līdz šim esmu redzējis vienīgi ārstniecības iestādēs zem izlietnēm, lai varētu rokas nomazgāt - pirtīs vai nu mūsdienu pieeja, ar normālu boileri [50-100 litri] un dušu, vai klasiskā, kur pirts telpā ir muca, kuru pirts krāsns uzsilda, un pēc tam visi mazgājas ar bļodām. Man mantojumā ir palicis pēdējais variants.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Ir duša un 10 l boilers ir pilnīgi pietiekams, lai 6 cilvēki noskalotos siltā (ne karstā) ūdenī.

10 l boilerī ūdens ļoti ātri uzsilst.

Lielāku nelieku, jo ziemā vajag pēc katras reu

Izes ņemt nost, lai neaizsalst

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Šausmīgi fiksa jums tā skalošanās tad. Mums ar sievu diviem nomazgājoties aiziet kādi 30 litri karstā ūdens. Blakus krāsnij ir muca ar, hvz, 150-200 litru ietilpību, pieņemu ka priekš pirts nominālās ietilpības, 2x5 cilvēki, lai tie visi nomazgātos, tur līdz malām pielieta muca iziet visa.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Nejauc mazgāšanos ar skalošanos

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Man liekas astronomiski elektrības tēriņi Bet, būtiski, ka pats esi ar to mierā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 1 Atbildēt

OK, piemirsu, ka arī apkure tajā rēķinā. Tad, iespējams, nav tik traki.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Danimar

Man nekad nav bijusi privātmāja.

No mīnusiem dzīvokliem manuprāt var izcelt tikai vienu un tas arī pārsit visus plusus ...skaņas izolācija .

Danimars Reģ.: 19.08.2002
0 0 Atbildēt

Rudens, tas komentārā bija kasim. Balstīts uz savas pieredzes. 2gadi atpakaļ pārdevu māju ko biju pats būvējis. Tagad dzīvojot īrētā dzīvoklī secinu, ka mājas epopejas laikā tika aizmirsts kas ir ceļot, copēt, vienkārši patusēt ar draugiem vai ģimeni. Ja pa lielam visu dara pats laika pārējam neatliek. Pat uz ciemiņiem jau biju sācis skatīties kā uz traucēkli... Bet tas bija manā gadījumā, kad naudas pietiek materiāliem bet darba roku algošanai par īsu. Mans secinājums, līdz nebūšu pensijā par māju nedomāšu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Man bija identiski. Paši uzbūvējām (bet, nekurienē, bez infrastruktūras apkārt), izvilku tur 4 gadus, līdz nopirku dzīvokli Rīgā. Tagad man te viss patīk, atradu zemes gabalu vecajā apbūvē burtiski 60m no manas tagadējās dzīvesvietas Uzskatu, ka esmu morāli gatavs mājai tajā vietā (un nekur citur). Nekļūstam jaunāki arīdzan. Tas man kā pēdējā pilnā patrona hipokredīta jautājumā. Viss būs bumbās

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Esmu nodzīvojis 20g mājā tad 10g dzīvokļos un tagad atkal dažus esmu mājā. Katram laikam sava vieta. Par to mājas uzturēšanu nevajag tik ļoti iespringt perfekcionismā. Ar maziem bērniem grūti būt klusiem. Mājas priekšrocību es saskatu visvairāk tieši garāžā, kur normāli pirmajā stāvā glabāt visas slēpes, riteņus, moci u.c. Neciešu veco projektu trepes un šauros liftus. Parkings savā pagalmā patīkamāks par pļavnieku pagalmu.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

nomiks

Biju gaidījis stipri lielākus ciparus , jo Tev ir siltumsūknis .

Viens bagāts paziņa nupat ievācās kārtējā jaunajā privātmājā . 10 gadu laikā jau 3 . Iepriekšējās 2-as ar siltumsūkni (pats viņš mājā nedara pilnīgi neko un šķita loģiski tieši siltumsūknis ) . No jaunās mājas plusiem minēja gāzes apkuri . No kā secinu ,ka pat viņam siltumsūkņa izmaksas koda .

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Es labprāt būtu gribējis gāzes apkuri, bet tas vai nu ne bija iespējams, vai arī bija iespējams par nesamērīgi lielām izmaksām.

Gāzes apkuri izbūvēt ir lētāk, bet ikmēneša maksājumi ir lielāki par siltumsūkņa apkures izmaksām. Tā vismaz apgalvo.

Gāzes katli nav tik niķīgi kā siltumsūkņi, tāpēc joprojām uzskatu, ka gāze ir labākais risinājums, ja vadās no lietošanas ērtības un izmaksu price/performance.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Ja vadās no price/performance, tad izdevīgākais variants ir klasiskā malka.

Savā 3 punktu ceļā uz pilnīgu autonomiju no valsts piedāvātajiem resursiem divus esmu izpildījis. Apkurei ir malkas katls ar automātisko padevi (bunkurs pietiek nedēļai pie vid. t -10 grādi), backupam kamīns un malkas plīts. Ūdeni dzeramo iegūstu no dziļurbuma, tehnisko no akas. Vēl atliek tikai šogad uzstādīt vēja ģeneratoru uz 30kW. Tornis no augstsprieguma līnijas jau sagādāts.

Vēl ir doma izbūvēt bunkuru. Ierakt zemē jūras konteineru vai liet betonā. Patreiz studēju amerikāņu projektus, šiem ļoti aktuāla tēma, jo baidās no Ziemeļkorejas raķetēm.

Nē, man nav paranoja, vienkaŗši zb maksāt par to, par ko var nemaksāt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kāda tā malkas padeve izskatās? Un ģeneratora detaļas studijā

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Danimar

Kā jau minēju nav man privātmājas pieredzes un tapēc iespējams neredzu visus mīnusus . Ar dzivokļa kaimiņiem no 4 pusēm pašlaik ok ,jo visi esmam klusi , pa nakti neviens TV skaļi neklausās u t t Bet dzird visu . Un kaimiņdzīvokļos samērā pārskatāmā nākotnē mainīsies kai'miņi .

PS vienā dzīvoklī kurā jau gadus 10 ir nomainījušies kādi 6 īrnieki . Kādi 6 mēneši mitinājās viens mūzikas mīļotājs , labi ,ka paradums šim bija pa dienu brīvdienās , vakaros līdz kādi 22 oo ., pa nakti regulāri uz toleti dimdināja ( laikam cauru nakti filmas ,spēles rezēm bija viegli dzirdama bum ,buuum )

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

nomiks

Gāzes apkuri izbūvēt ir lētāk, bet ikmēneša maksājumi ir lielāki par siltumsūkņa apkures izmaksām. Tā vismaz apgalvo.

.....

Es biju domājis ,ka gāze lētāk , bet vis var būt

Ja to apgalvo siltumsūkņa ierīkotāji tad ..

Varbūt ļoti šaurā temperatūras diapazonā tas sūkņa lietderības koeficents ir labāks .

Cilvēks kuram gāzes apkure ir biznes ,par siltumsūkni izsakās noraidoši , ieskaitotot ilgmūžibu . Viņu ļooti pareizi jāierīko , visi ļeņki dziļumi u t t

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Gāze ir lētāka, ja tev uz māju iet caurules. Ja pieslēgta gāzes vadam. Bet ja tev dārzā ir ierakta cisterna un tur tev lej sašķidrināto gāzi, tad izmaksas ir daudz lielākas ( pat ļoti daudz lielakas). Pēdējais variants ir pavisam debils. Man pat liekas, ka lētāk sanāks ar elektrību. Un drošāk. Bet daudzi tik un tā rok, un tad maksā vairāk par tūkstoti par apkures sezonu.

Tagad modē nāk apkures katli ar granulām. It kā lētāk, tikai vajag birdināt granulas reizi pa reizei.

Vai vel variants -

saules baterejas. Ziemā gaismas pietiek atliku likām. Pat pietiks visam pārējam.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

p.s,

Kādus gadus 5 atpakaļ man viens profesionāls elektriķis ar retu specializāciju Latvijā skaidroja, ka pagaidām, LV nav izdevīgas saules baterejas. Viņš man skaidroja uzstādīšanas izmaksas, tad to daudzumu, tad cik ilgā laikā atmaksājas, bet izrādās, ka uz to laiku jau tām beidzies derīguma termiņš un vajag pirkt jaunas.

Bet tas bija gadus 5 atpakaļ. Tagad tehnika ir gājusi uz priekšu un ievēroju, ka viņš pats uz savas jaunās pirts ir uzlicis vairākus blokus.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Kādu citu viedokli par siltumsūkni Tu ceri sagaidīt no cilvēka, kura bizness ir gāzes apkure?

Kaut kur sen lasīju, ka 7 gados atmaksājas starpība starp gāzes un siltumsūkņa izbūves un apkures izmaksām un pēc tam siltumsūknis palīdz ietaupīt.

Es joprojām palieku pie uzskata, ka ērtākais apkures veids ir tieši dabasgāze.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

kasinsh79

Kā patreiz izskatās NĪP tirgus . Par dzīvokli vēl joprojām dod vairāk kā nopirki . Un kamēr domāji par cik pieauga zemes cena , mājas cena ( ja pieauga )

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Labiem dzīvokļiem - cena ir dārga. Piedāvājums nav pietiekams tirgū. Manā gadījumā "starpība" ļaus plānot māju (pirmā iemaksa, piem.) Jau sacīju, pašam uzbūvēt māju, iegādāties vēlamo zemes gabalu, pievilkt visas komunikācijas utt. - ārkārtīgi dārgi. Daudz lētāk būtu atrast jau gatavu māju, ar visām komunikācijām, žogu, bruģi utt. - taču, tirgū ir teju tikai 240+m2 mājas (man nevajag) vai arī - ne tur, kur sirds tīko.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Viencexperc

Man pat liekas, ka lētāk sanāks ar elektrību. Un drošāk. Bet daudzi tik un tā rok, un tad maksā vairāk par tūkstoti par apkures sezonu.

...

Ar nakts tarifu sildot akumulācijas katlu varētu būt lētāk un ērtāk par citiem . izņemot ja nu gāzes vads jau pie namdurvīm

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

nomiks

Es SPECIĀLI ierakstīju _________Cilvēks kuram gāzes apkure ir biznes _________

Nu PROTAMS uz viņa teikto skatos citā leņķī .

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Tauta runā ,ka tie kuriem termiņuzturēšanās atļaujas beidzas sāk masveidā atbrīvoties no īpašumiem . Zinu vismaz 3 gadījumus kur no ķiniešiem nopirka .

Jo TUA tirgošana lēto galu savulaik pamatīgi uzskrūvēja . Redzēs kā tagad

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Ja vadās no price/performance, tad izdevīgākais variants ir klasiskā malka.

Savā 3 punktu ceļā uz pilnīgu autonomiju no valsts piedāvātajiem resursiem divus esmu izpildījis. Apkurei ir malkas katls ar automātisko padevi (bunkurs pietiek nedēļai pie vid. t -10 grādi), backupam kamīns un malkas plīts. Ūdeni dzeramo iegūstu no dziļurbuma, tehnisko no akas. Vēl atliek tikai šogad uzstādīt vēja ģeneratoru uz 30kW. Tornis no augstsprieguma līnijas jau sagādāts.

Vēl ir doma izbūvēt bunkuru. Ierakt zemē jūras konteineru vai liet betonā. Patreiz studēju amerikāņu projektus, šiem ļoti aktuāla tēma, jo baidās no Ziemeļkorejas raķetēm.

Nē, man nav paranoja, vienkaŗši zb maksāt par to, par ko var nemaksāt.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Malkai ir vairāki mīnusi - 1) vajadzīga vieta, kur to novietot, 2) regulāri nepieciešama cilvēka iesaistīšanās, lai papildinātu krāsni, 3) lai sakārtotu malku, jāpatērē daudz brīvā laika, 4) ja savs mežs, tad malka vēl arī jāsacērt.

Nav iespējams aizbraukt slēpot uz 10 dienām, nelūdzot kādam palīdzību apkures uzturēšanā.

Varu tikai brīnīties, cik daudz laika Tu atņem savai ģimenei, krāmējoties ar malku,būvējot ģeneratoru,rokot bunkuru.

Es laiku izmantoju citādi.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Malkas katls ir ar automātisko malkas padevi no bunkera. Ar vienu bunkera ielādi, pie vidējās ārgaisa temperatūras ap -10 pietiek nedēļai. Malka nemaksā gandrīz neko. Nedēļas laikā var sagatavot vienai, pusotrai sezonai. Un pati sagataošana ir laba fiziskā aktivitāte.

Ģenerators netiek būvēts, bet montēts. Savukārt bunkurs ir kautkas līdzīgs hobijam. Ziemas sporta veidi, izņemot slidināšanos ar auto, man vispār neinteresē. Bet 10 dienas nodzīvot mežā teltī, tā ir ļoti laba izklaide.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Nortel

Vēl atliek tikai šogad uzstādīt vēja ģeneratoru uz 30kW. Tornis no augstsprieguma līnijas jau sagādāts.

..........

Esmu dzirdējis no jahtu braucējiem , vēja ģenerators ar vismazāko lietderību . Uz jūras jau vējš itkā vairāk . Lai gan uz masta n tos metrus virs zemes arī tas lietderības koeficents iespējams pieaug

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti