Transports un īsta ekoloģija.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Transports ir viens no lielākajiem vides piesārņotājiem. Dalīsim to piesārņojumu co2(ogļskābā gāze) un visādas sīkas C daļinas un NOXi (slāpekļa oksīdi). Diskusijā startējam no aksiomas, ka par daudz co2 ir slikti bez visādām tur vulkānu piesārņojuma un Saules aktivitātes teorijām. Ja apspriežam, cik vidi piesārņo eko auto pilnais ražošanas un braukšanas cikl, tad, ja var, ar zināmiem, pierādītiem , ar ķīmiskiem vienādojumiem pamatotiem akumulatoru ražošanas datiem. Ja apspriežam piesārņojuma pārvietošanas konceptu (ārpus pilsētas vai trešās pasaules valstīs kaut ko saražo un piesārņo, lai var tīri, tīriņi ekoloģiski barukt pa pilsētu), tad obligāti rēķinām, cik viegli tomēr to piesārņojumu savākt stacionārai rūpnieciskai iekārtai un cik - braucošam auto. Ja par esošām tehnologijām, tad cik mazāk piesārņo ar gāzi darbināmi auto un cik - ja dīzelim arī uzlikta gāze kā papildus degviela - cik var, ar skaitļiem. Ja apspriežam satiksmes organizāciju vispār, tad, pēc iespējas visus aspektus - no tā, ka dzelzceļa stacijā pieejams autobusu kustības saraksts labākai plānošanai līdz tam, kas jādara, lai lauku braucējs izvēlētos sabtransu - no atlaidēm līdz lētai nomai un saskaņotiem sabtransa grafikiem. Kas vajadzīgs, lai 20-50km attālumā dzīvojošie pilsētas darbinieki brauktu ar elektroauto vai sabtransu.

Tātad - co2, NOXi un C daļiņas slikti, sabtranss labi, piesārņojuma pārvietošana slikti un ko tur var darīt.

iauto.lv/forums/topic/40611-co2-nodokla-likmes?pnr=2

 
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Ķīmijas pamati.

www.uzdevumi.lv/p/kimija/8-klase/atoma-uzbuve-10174/re-9b544f01-b863-4907-8c71-22063ab1a4aa

Vienkāršas vielas nevar sadalīt sīkākās sastāvdaļās ar ķīmiskām metodēm.

Par saliktām sauc vielas, kas sastāv no vairākiem atomu veidiem.

Bioloģijas pamati. Barības vielas un to uzņemšana. Biopieejamība. Piesārņojums un tā veidi. Dažādu vielu ietekme uz organismu.

Vienkāršu vielu fizikālās un ķīmiskās īpašības ļoti būtiski atšķiras no saliktu vielu īpašībām, kuru sastāvā tās ir.

Ūdeņradis un skābeklis. Gāzes. Oksidētājs un reducētājs. Degviela un degšanai nepieciešams komponents. Ūdens - oksīds, Šķidra viela, viens no šķīdinātajiem, bioloģisko sistēmu pamatviela.

Tagad var......, ka es tik pamatus vien zinu, neko citu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Var gan. Neapstrīdami pareizi uzskaitīji pamatus un atkal neko vairāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Klau - ņemot vērā tavu piedāvājumu precizēt lietas, par kurām nav domstarpību, kurš no oglekļa alotropiskajiem veidiem ir dīzeļa nanodaļiņas saskaņā ar tavu zināšanu bāzi?

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Populārākas oglekļa alotropiskās formas ir grafīts, dimants un amorfais ogleklis. Ogļu, kvēpu, karbīdu un citas formas bieži sauc par amorfām. Tās nav īsti amorfas vielas, bet polikristāliski materiāli, kas satur amorfa oglekļa matricu.

medcraveonline.com/MOJSP/MOJSP-01-00013.pdf

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Malacis. Vismaz Google māki lietot labāk par Raimondu. Tālāk - kāda ir atšķirība cilvēka organismā amorfajam ogleklim no grafīta un dimanta nanodaļiņām?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Tā tomēr bija pērle - vai oglekļa nanodaļiņām ir vienāda ietekme uz cilvēka organismu, kas pats ir "būvēts" no oglekļa?

Kā ir jādomā par piesārņojuma ietekmi uz organismu, lai ko tādu uzrakstītu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kā jādomā? Ļoti vienkārši - ogleklis ir viens no pamata "ķieģeliem" organiskajā ķīmijā un bioloģijā. Atšķirībā no plastmasas nanodaļiņām, tas nav organismam svešs un procesā, kura nosaukumu tu nezini (evolūcija), ir vienmēr bijis iesaistīts - tai skaitā nanodaļiņu (tautā sauktu par kvēpiem) veidā. Vai tev ir kāds priekšstats par oglekļa nanodaļiņu koncentrāciju gaisā, cepot mamutu alā uz ugunskura? Vai cenšoties izdzīvot meža ugunsgrēkā? Uz jautājumu par oglekļa alotropiskajiem veidiem arī nespēj atbildēt, bet tam ir ļoti liela nozīme, domājot par oglekļa nanodaļiņu piesārņojuma ietekmi uz organismu. Ja tomēr uzskati, ka "pērle", tad pastāsti kādi ir dabīgie cilvēku sugas saskarsmes ceļi ar NOx un plastmasas nanodaļiņām vismaz gadu tūkstošu griezumā - vēlams gan visā cilvēces vēsturē.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
6 0 Atbildēt

"Ūdeņradis un skābeklis. Gāzes. Oksidētājs un reducētājs. Degviela un degšanai nepieciešams komponents. Ūdens - oksīds, Šķidra viela, viens no šķīdinātajiem, bioloģisko sistēmu pamatviela.

Tagad var......, ka es tik pamatus vien zinu, neko citu."

Ūdens - oksīds. Ja tu pamatus zinātu, tad tev kaut vai pārkopējot šādas lietas acīs durtos. NO2 arī ir oksīds. Vai tas nozīmē ka H2O=NO2? Nē, lai runātu par elementārām lietām, būtu vēlams nepieļaut elementāras kļūdas. Šajā gadījumā - ūdens - ūdeņraža oksīds.Nevis tikai "oksīds". Tā ir ābece. Kuru tu tomēr nejēdz, kā man, no malas skatoties, šķiet.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu tas taču ir skaidrs, ka ūdeņraža oksīds. Nevajag izdomāt to, ko neesmu teicis.

Es jau iebildu pret to pērli, ka, lūk, ja reiz organismā ir daudz oglekļa atomu (visdažādākajās saliktās vielās), tad, lūk, pret kaut kādām oglekļa daļiņām tam organismam nekādu tādu reakciju nevajadzētu būt. Tās taču ir muļķības.

Skābeklis, kalcijs, fosfors, nātrijs, sērs, kālijs, hlors kā tīras vielas un kā dažādu savienojumu un šūnu sastāvdaļas.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
5 0 Atbildēt

kā jau teicu - ābece... katrai vielai ir savs nosaukums, patīk tas vai nē. Kā oksidētājs var būt ne tikai skābeklis, kā arī ne vienīgais reducētājs uz pasaules ir ūdeņradis. Neizdomāsim jaunu ābeci, bet pieturēsimies kaut astotās klases grāmatu terminos, un nebūs domstarpību. Ja sāksim katrs lietas saukt kā pašam ērtāk, ierastāk, tad nebūs diskusija vienā valodā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 6 Atbildēt

Šis teksts ir noderīgs par tik, par cik tas ir diskusiju paņēmiens un parāda to, ko tas parāda.

Piemēram, aizved sāņus no apšaubāmiem pašu apgalvojumiem.

Prasa visādus nejēdzīgus skaidrojumus un taisnošanos.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
7 0 Atbildēt

es vispār biju izmantojis ekskluzīvo iespēju un pieklājīgi paklusēju. vismaz dažas dienas.

Neko šaubīgu netiku apgalvojis, paši piedirsāt bez manis.

Nezinu, kā tev, bet man tieši tas plikais "oksīds" dūrās acīs. NU prasīties prasījās to vienu vārdiņu klāt.

Man arī Kalvja tektstā durās acīs tas "karbīds", sevišķi tā komentāra kontekstā - par alotropajiem veidiem. Jo man tika mācīts, vai kautkur nosapņoju, ka izskaņa -īds nozīmē savienojumu. Karb-īds ir oglekļa savienojums. Savienojums ar kautko citu. Un tā vairs nav alotropā versija.

Vai es prasu nejēdzīgus skaidrojumus?

Ja neproti ābeci vai vēlies izgudrot riteni no jauna, tad varbūt...

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
4 0 Atbildēt

Taisnība- nebija veiksmīgi. Doma bija daļiņas kas rodas no karbīdiem. Daļiņas analizēt nav nemaz tik vienkārši, jo pagaidām droši var piekasīties analīžu metodei. Īpaši nano izmēros sašķirot, nodalīt un izanalizēt ir sarežģīti. Esmu veicis putekļu mērījumus tepat Valdemāra un Briāna krustā un varu apgalvot, ka tad daļiņas gaisā bija daudz. Nevarēju noteikt konkrētu izcelsmi analīžu metodes un iekārtu dēļ. Te labi aprakstīts populārzinātniski, kas tajās izplūdes ir: www.environment.gov.au/system/files/resources/00dbec61-f911-494b-bbc1-adc1038aa8c5/files/chapter6.pdf

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Lielākā daļa kvēpu ir dažāda izmēra amorfā oglekļa daļiņas. Protams, ir zināma daļa (maza) nejauši radušos grafīta plāksnīšu un pat nanocaurulītes. Dimanta putekļi dīzelī nespēj rasties. Tālāk ir jāapskata šo oglekļa daļiņu veidu ietekmi uz organismu katrai daļinai atsevišķi (amorfā oglekļa nanodaļiņas ir praktiski nekaitigas). Grafīts nedaudz kaitīgāks un nanocaurulītes jau pavisam diskutablas. Jebkura veida lielākas daļiņas veido mehāniskas nogulsnes plaušas un ietekmē uz veselibu ir līdzvērtīgas jebkura cita veida analoga izmēra inertiem putekļiem. Plaušām nav atšķirības starp oglekļa (dīzeļa kvēpi) un silīcija oksīda (smilšu aste aiz elektromobiļa) putekļiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ilgi domāji, kamēr izdomāji šos melus?

"ja reiz organismā ir daudz oglekļa atomu (visdažādākajās saliktās vielās), tad, lūk, pret kaut kādām oglekļa daļiņām tam organismam nekādu tādu reakciju nevajadzētu būt"

Tavs apgalvojums patiešām ir muļķibas - nelaime ir tavā disleksijā un nespējā saprast to, ko es rakstīju.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Bija diskusija, kura tika līdz Antarktīdas izkušanai. Tā kā tā mana atbilde palika ļoti tālu atpakaļ, nodublēšu šeit:

Lūk kāda Antarktīda izskatās bez ledus -

Tā ka, gandrīz viss Antarktīdas ledus ir jau iekļauts Pasaules okeāna sastāvā.

Bet ja mēs pieņemam, ka ledus Antarktīdā izkusīs.

Tātad, Antarktīdā vidējā temperatūra ir - 50 grādi. Lai izkustu, vajag pielikt klāt 50 grādus. Jo ledus kūst pie nulles. Pat pie mīnus 10 grādiem ledus nekūst.

Tagad iedomāsimies, ka uz Zemes temperatūra pieaug par 50 grādiem.

Latvijas temperatūra vasarā būs +70 līdz + 90 grādi.

Nopietni???

Antarktīdas ledāji kūst tāpēc, ka tos apslej siltais ūdens, turklāt, vasarā. Ziemā atkal aizsalst. Bet viss ledus izkust nevar pat teorētiski.

Bet ja ledus arī izkusīs, tad ticiet man, applūdušas pilsētas pie jūras tā būs vismazākā problēma.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Skolā bija ķīmija un fizika?

Pēc tam arī bija kaut kas no tā?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jā, kaudze pseidozaļas propagandas, ka paļaujas uz to, ka mērķauditorija pamatus vispār nav apguvusi vai arī ir iekalusi formulas, nesprotot to jēgu, kā arī iespēja domāt. Es izvēlējos domāt.

Un kā izrādās, tad otrā veida propagandas upuri ir izcili šīs propagandas "pastiprinātāji" - jo ne vien notic, bet pat vēl izdomā savus "pierādījumus".

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Es augstskolas līmenī savulaik perfekti zināju bioķīmiju .

Vidusskolā fizika,ķimija kopumā ok .

Bet tagad ...... kritums dramatisks

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Ilgi domāji, kamēr izdomāji šos melus?

"ja reiz organismā ir daudz oglekļa atomu (visdažādākajās saliktās vielās), tad, lūk, pret kaut kādām oglekļa daļiņām tam organismam nekādu tādu reakciju nevajadzētu būt"

Tavs apgalvojums patiešām ir muļķibas - nelaime ir tavā disleksijā un nespējā saprast to, ko es rakstīju.

Bradypus. Ļoti vienkārši - ogleklis ir viens no pamata "ķieģeliem" organiskajā ķīmijā un bioloģijā. Atšķirībā no plastmasas nanodaļiņām, tas nav organismam svešs....

------

Sērs arī nav svešs. Nātrijs arī. Skābeklis un ūdeņradis arī ne.

Kā citādi to saprast? Kāpēc organisms neveselīgi reaģēs uz to pašu skābekli, ja tā būs par daudz. Vai nātriju. Vai sēru. Tāda nu tā loģika te ir - ja reiz tas elements organismā ir.

Ķīmijas pamati.

www.uzdevumi.lv/p/kimija/8-klase/atoma-uzbuve-10174/re-9b544f01-b863-4907-8c71-22063ab1a4aa

Vienkāršas vielas nevar sadalīt sīkākās sastāvdaļās ar ķīmiskām metodēm.

Par saliktām sauc vielas, kas sastāv no vairākiem atomu veidiem.

Bioloģijas pamati. Barības vielas un to uzņemšana. Biopieejamība. Piesārņojums un tā veidi. Dažādu vielu ietekme uz organismu.

Vienkāršu vielu fizikālās un ķīmiskās īpašības ļoti būtiski atšķiras no saliktu vielu īpašībām, kuru sastāvā tās ir.

------------------------

Viena no interneta googliskas izglītošanās nopietnākajām blaknēm - zināšanas nav sakārtotas sistemātiski un ļaujj grābāties gar augstākiem plauktiem, kamēr pamatu saturs palicis līdz galam nesaprasts. Tā bija ar siltuma zudumiem un elektrisko pretestību Oma likuma sakarā un tas pats atkārtojas tagad.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Īpaši tupiem paskaidroju. Cilvēka ķermenis ir oglekļa pasaules radījums: "Organiskā ķīmija ir ķīmijas nozare, kas pēta organiskās vielas un to reakcijas. (Oglekli saturošas vielas)." Oglekļa nanodaļiņas eksistēja pirms vēl cilvēks radās. Cilvēks NEKAD nav dzīvojis bez oglekļa nanodaļiņām. Tas nekādi nav apgalvojums, ka "nekādu tādu reakciju nevajadzētu būt", kuru tu izfantazēji. Bet gan tikai norāde, ka cilvēka organisms ir vismaz kaut kādā mērā pielāgots, lai sadzīvotu ar dīzeļa kvēpiem, bet ne ar NOx vai plastmasa nanodaļiņām.

Par blaknēm pareizi, tāda iespēja ir. Žēl tikai, ka pats esi tik zemā plauktā, ka tā sasaisti ar augstākiem nespēj aptvert un mēģini pierādīt, ka oponenents neko nesaprot, jo nav izteicis tavu formulu precīzi tādā pat formā, kā tu esi iekalis - jo nespēj atpazīt citādi formulētu domu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Veikls strīdus psiholoģijas gājiens.

No maniem piemēriem būtu jāizdara secinājumi ka pamatus tomēr īsti labi nepārzini, bet tiek veikli atbildēts - pats tu tāds, nekā nezini.

Par to elektrisko pretestību - priekšā uzreiz nepateicu, uzdevu jautājumu, kam vajag tās pamatzināšanas, tad jau teicu priekšā un galu galā pie diezgan tuvas atbildes pareizajai jau nonācām. Atkal būtu jābūt secinājumam - jā, te es kaut ko nezinu, palaidu garām, taču nē, pats tu neproti salikt kopā teorētiskas zināšanas ar praksi, lūk kā.

Meistars darbībā, lasiet un mācieties, kā vajag strīdēties.

Gribēju parunāt par lietu, bet (atkal jau kuro reizi) sanāca demo projektiņš par sabiedriskajiem procesiem.

----------------

Par to dabiskumu, tikai tā, kopējai ainai - ko domā par vakcinēšanu un antibiotikām, tā ir laba un derīga lieta vai novirzīšanās no dabas procesiem.

Un par zāli un tās legalizāciju - tas, ka tas tomēr ir augs un aug dabīgi, vai tas ir jēdzīgs arguments vai arī tomēr sviests? Ne par pašu procesu, bet par šo vienu argumentu - dabiskumu.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Ne viss, kas dabīgs, automātiski ir cilvēkam labs. Daba ir gigantisks mehānisms, kur cilvēkam ir tikai skrūvītes loma. Antibiotikas un vakcīnas? Nu var jau izvēlēties: ļaut sev un saviem bērniem dzīvot vai dabīgi mirt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Atkal melnbaltā pasaule? Antibiotikas un vakcīnas ir kļuvušas par ļaunumu mūsdienu medicīnas sistēmā, kurā "BigPharma" interesēs tās tiek pārdozētas. Vai, tavuprāt, māte, kas antibiotikas vienmēr tur krājumā "ja nu noder" gadījumiem un katras mazākās bērna iesnas ārstē ar antibiotikām, ir "ļaut saviem bērniem dzīvot vai dabīgi mirt" izvēles priekšā? Ar vakcīnām tas pats - valsts bērniem apmaksā tikai standartizētu "kokteili". Ja vēlies sastādīt individuālu vakcinācijas programmu, izvērtējot riskus un bērna gatavību katrai vajadzīgajai potei - tas ir dārgs pasākums, kuru jāapmaksā no savas kabatas. Bet jebkurš iebildums pret šiem "pārdozēšanas" procesiem tiek publiski uzreiz uztverts kā paziņojums, ka antibiotikas un vakcīnas ir sliktas pilnībā un argumentēts ar tiem gadījumiem, par kuru noderīgumu vispār nav jautājumu.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
3 0 Atbildēt

Tas tā kā man adresēts?

Par pretestībām - zinu aktīvo un reaktīvo. Visam citam (ja vien tas nav supervadītājs pie ļooti zemas temperatūras) IR pretestība. Principā var uzskatīt, ka jebkam mūsu ikdienā, kam cauri skrien elektroni, tam VISAM IR PRETESTĪBA. Bet tā kā tu nerunā vienā, vispārpieņemtā valodā un jauc ābeces pamatelementus, loģiski ka sarunā ar tevi es saputrojos. Padomāju ka tu gribi atklāt vēl vienu pretestības veidu, nevis ka tev vajag ar pirkstu acī iebakstīt ābeces pamatelementu, ka KATRAI LIETAI IR SAVA PRETESTĪBA. To es arī toreiz rakstiju. Ja tu uzdotu precīzākus jautājumus, saņemtu precīzākas atbildes.

SAvādāk būs jācitē Bradypus:

"Ko? Tu? Gribi?"?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Noi taviem piemēriem ir secināms, ka pats neko nesaproti.

Nespēja atbildēt uz jautājumu "uzmini, ko es iedomājos?" nekādi neliecina par zināšanu trūkumu, bet gan par gaišreģa spēju trūkumu.

Novirzīšanos no dabas procesiem sauc par progresu. Tava komentāru klabināšana arī nav dabīgs process. Gan dabīgas gan mākslīgas lietas var būt gan labas un derīgas, gan sliktas un nederīgas. Un jebkuru labo un derīgo var "pārdozēt" - var nomirt arī no ūdens dzeršanas pietiekamā daudzumā.

Pliks arguments "dabiskums" pats par sevi IR sviests. Arī velnarutks ir dabīgs. Bet vienlaikus tam ir jēga, skatoties plašākā nozīmē, uz ko tu un tev līdzīgi neesat spējīgi.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Par vakcīnām, antibiotikām un zāles "dabīgumu" viss pareizi.

tātad tas ir kaut kāds cits ideoloģiskais atzars, tā nav dabīgā higiēna, antivakceri, "dabīgā" legalaizeri un tas novirziens.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tu par ko tagad runā? Kādu ideoloģisko atzaru? Atkal kārtējais "uzmini, ko es iedomājos"?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kaut kad vēlāk, jāpastrādā un jāaizbrauc nopeldēties.

lynx85 - 20A x 3 vai tomēr 40A X 3 Tev mājai būs?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

40Ax3 noteikti nebūs. Es netērēju TIK daudz. Visdrīzāk 20x3.

Kādēļ jautā?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tāpat vien, vismaz kādam kaut kāds praktisks jautājums tiek atrisināts.

Citādi no reizrēķina esam tādas batālijas sarīkojuši.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tagad TV1 par klimatu. Krustpunktā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kāda jēga runāt par klimatu, ja viens izcili tups ASV priekšstāvis uzskata ka zinātnieki dirš par izmaiņām …

Reku Kalifornija un pat pāris autoražotāji ar savām pakaļām ir nobalsojuši ka "džeks" ir idiņš.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt
rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

WALA

Kāda jēga runāt par klimatu, ja viens izcili tups ASV priekšstāvis uzskata ka zinātnieki dirš par izmaiņām …

.

Tu par Tramp ?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par Trump(i) - jams izdomājis ka "izsipt" kārtējo Obamas lielo darbu - klimata izmaiņu ierobežošanas likumi - vai kā nu tur viņu. Tipa ASV mājsaimniecības pārmaksājot nevajadzīgi par auto dēļ Obamas laikā pieņemtā likuma. Un Kalifornija, kurai pievienojušies BMW un vēl kādi 3-4 ražotāji - pateikuši, ka paliks pie vecā nospraustā mērķa. Autoražotāji saka - jā ir lielākas izmaksas dēļ šis likumdošanas, bet sorry mums nav pat izdevīgi mērkaķoties ražot ASV viena tipa auto, Kalifornijai un teiksim Ķīnai un Eiropai cita (ar mazāku izmešu daudzumu).

"Blatnijs" Nams tad fiksi sasaucis Daimaler, Fiat-Chrysler un ko tur vēl ar aicinājumu pievienoties viņa "anti klimata" kampaņai. Un tagad domā vai no tā visa nesanāks "pļurkt" tāpat kā ar Obamacare + domā kā izsipt Kaliforniju šajā jautājumā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu kā saka atkal visupirms dara un tad un domā, labākajās "first shoot and then ask questions" amerikāņu tradīcijās.

P.S. ja pareizi sapratu ražotāju nostāju - tad viņiem tā mērkaķošanās izmaksātu vēl dargāk, jo to emisiju normu mērķus autoražotāji jau apsteidz par vismaz 5 gadiem.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

WALA

Un Kalifornija, kurai pievienojušies BMW un vēl kādi 3-4 ražotāji - pateikuši, ka paliks pie vecā nospraustā mērķa.

.

Kalifornija un friči nav Amerikas sabiedrotie un protams arī ne Trump (republikāņu ). Priekš kam Trump atbalstīt friču ekonomiku ,kuras pamatvilcējs autobūve . It sevišķi ja vēl friči gāzi mega apjomos pērk un vēl vairāk ,iepirks no krieviem , nevis amīšiem . Plus merkele te sprēgā , friču (eiropas ,mūsu delfi ,tvnet , ir ) mēdiji Trump zākā . A sočiķu ,velkamistu kalifornija lai grimst ,lai priecājas un izbauda eko elektrības cenu ,kura gan nav visdārgākā usa . Havajā vēl 2x vairāk par kaliforniju .. ko ta saules paneļi un blakus esošais okeāna vējš nevar nodrošināt eco un lēti

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tur tāda dīvaina lieta ejošākā prece USA tam pašam BMW tiek ražota iekš USA. Daudziem ražotājiem ur tieši tāpat. Tā ka var fričus sipt, bet ka parasti paši ar sajutīs, tāpat kā ar Huawei sipšanu, tipa apdraud drošību + uzlikt lielus ievedmuitas tarifus elektronikai no Ķīnas sagribēja, a beigās izrādījas ka praktisku viss ko ražo elektronisku iekš USA balstās uz komponentēm no ĶTR un daudz arī uz Huawei.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

X3, X4, X5, X6 and X7 SUV models. . Un amerikā ar rūpnīcām ieradušies nesen . . Trump jau grib lai visi ražotāji ceļ rūpnīcas USA . Bet x modeļi kaut kā neierakstās super eco tīrajā ļevaku kalifornijā . Bet taču tiem amerikas BMW jābūt Tramp pusē jo neliek žņaugt tos motorus , nespiež uz elektrību . Tas tā skatoties no malas sēžot dīvānā

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

NU tak X5 ar smirdīgu dīzeli nevar ieskapēt par premium cenām, tad tas tāc pat visu "pied" mēsls kā ķīniešu traktors ( nu ne to čtob ķīniešu traktori ES vai ASV tirgū būtu slikti, bet nu ir gana daudz mēslu arī, kas pa Ķīnas pašas nostūriem braukā). A tā var Kaliforniešiem teikt ka mūs X5 ar 20%+ price premium dēļ eko/šmeko redzku atbilst (un pat apsteidz) visiem Obamas eko-plāniem - ņemiet tik un pērciet. Tas nekas ka konkurences rezultātā droši ka tāpat neattīstot tehnoloģiju būtu grūti konkurēt ar citiem ražotājiem. Tagad var cilvēkiem labāk nogrūst preci ar uzcenojumu, pie kam kopējie pārdošanas apjomi jau krīt un droši ka kritīs arī nākotnē, tā ka vajag pamatu celt cenas, lai no vien auto var izsmelt vairāk.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

raimondsm

Noklausījos to raidījumu . Sviests ,Cepurīts grib aizliegt metānu . Intresanti ko par to saka cepurīša antifašistiskā sabiedrotā Merkele

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tas ir labs ,tas nozīmē ka govis un vispār mājdzīvnieki zālēdāji vai nu būs jāaprīko ar metānā savācošām iekārtām, vai jālikvidē.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Bet vispār laiks pacelt vecos topikus par ekonomiku , krīzi . Izskatās pasaulē sākas kustība . Un tad jau varēs to klimata politiku pēkšņi sagrozīt . Jo ar visādiem nelietderīgiem naudas tēriņiem vislābāk to darīt ,ja nauda par daudz . Internetā nesens raksts priekš tādas nozares kā enerģētika . 2008 gads toreiz premjers runā par nepieciešamību celt ogļu ,gāzes tecus .

www.tvnet.lv/5634246/latvijai-bus-jabuve-gazes-un-oglu-elektrostacijas

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

rudens68 - tieši laikā, Trampa sviesta dēļ, Brexit, visādu ES valstu iekšējo un savstarpējo strīdu rezultātā - var droši gatavoties sūdiem tuvākā gada laikā. Ja vēl Merkele un Co izdomās ka nevajag bārstīt naudu vējā - būs tā pavisam švaki.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

www.tvnet.lv/6758576/no-elektriskajam-lidmasinam-lidz-orbitalajam-gredzenam-ka-mes-parvietosimies-2050-gada

Varam palasīt. Brīnišķīgi dramatisks izklāsts - lidmašīnas sliktas. Pasažierus, kas daudz ceļo, vajag sodīt. Lidmašīnu vietā piedāvā...cepelīnus. Kruti. Mēnesis uz Austrāliju, mēnesis atpakaļ.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu ja "prāta sipēji" jau atkal padomājuši ka komunisms ir baigi labā lieta, ierobežot cilvēku lidojuma kilometru skaitu utt.

beigās vaidzēs 5 mēnešus gadā atvaļinājumu lai savus radus amerikā varētu apciemot, jo redz braukt vairāk par N kilometriem gadā ar nebūs atļauts, pirst virs normas ar būs dārgi …

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Tak paskaties tos elektrolidaparātus - šie par smiekla naudu varēšot lidot. Laikam tas elektrības koks tomēr kaut kur atklāts.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

tas ka eko keko zaļie zarazas ir sarkano kloni diemžēl vairs nav nekāds noslēpums...viņiem tikai ierobežot, apgrūtināt un kādas klaušas vēl uzlikt - vēlams pēc iespējas lielākam skaitam cilvēku.

Vēl starp citu kāda tendence - ļoti, nu ļoti grib cīnīties pret cilvēku pārvietānos - vai tas būtu lidojums, vai arī starppilsētu pārvietošanas ar auto...tā kā atbalstiet vien zaļos liekuļus, dabūsiet PSRS v2.0 ar sīkiem aģitatoriem jahtās - bet pēdējā laikā, šķiet cilvēkiem sāk pielekt mazliet, kas zaļie tādi ir patiesībā !

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nav jau ko kritizēt, nav jābūt ģēnijam lai saprastu ka tas ir waste of money, ja 100% visa dokumentu aprite umtl. būtu elektroniska - paliktu aprīkojuma jautājums kas daudzos punktos tiktu dublēts utml. Un pagaidām ļoti daudzas lietas eksistē papīra veidā - tā ir papildu loģistikas problēma ar diezgan labām izmaksām.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

WALA

rudens68 - tieši laikā, Trampa sviesta dēļ, Brexit,

,

Vismaz pagaidām Tramps ok , jā visu mūžu šovmens . Daudz labāka izvēle amerikai , kura lido sociķu bezdibenī , varbūt varēs situāciju pamainīt . Tirdznircības karš ar ķinu .. Nu redzēs , bet es vairāk ticu tiem , kuri runā par ķiniešu totālu blefošanu ,datu viltošanu .Tā kā ķinas ekonomiskā brīnuma burbulis plīsīs ,

Breksits arī labi . Cerams būs mazāk vieglās naudas , mazāk atliks visādām kaitnieciskām NVO . Pret breksitu bija sociķi ,imigranti un viestrādnieki no ES

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

www.delfi.lv/calis/jaunumi/paaudze-bez-logiskas-domasanas-jeb-sokejosie-matematikas-eksamenu-rezultati.d?id=47640177

Savukārt 2.daļas 8.uzdevuma a) punktā skolēnam jāuzskaita visi iespējamie divu simbolu kodi. Šis solis neprasa specifiskas matemātiskas zināšanas. Tajā tiek pārbaudīta skolēnu prasme veidot strukturētu pārlasi. Dati liecina, ka to nevar 3422 jeb 24% skolēnu."

AA - globāla sasilšana un piesārņojums ir problēma un ir jārisina maksimāli ātri un efektīvi

AB - globāla sasilšana un piesārņojums ir daudz mazāka problēma, cilvēka ietekme tur nav nemaz tik liela, ir jāveic kaut kādi atsevišķi pasākumi, piemēram, vajadzība braukt vispār, loģistika un tamlīdzīgi, ar to pietiek

BA - sasilšana un piesārņojums pastāv, bet cilvēks tur īpaši daudz neko nevar darīt

BB - nekādu problēmu nav, nekas nav jārisina un to visu izdomājuši zaļie aktīvisti, lai nokāstu visādas fondu naudas

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Globālā sasilšana un piesārņojums nebūt nav viens un tas pats. Nevajag mest vienā maisā pirkstus ar citiem locekļiem.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

To nosaka tas, ka par globālo sasilšanu un cilvēka ietekmi uz to praktiski nav iespējams daudzmaz jēdzīgi diskutēt.

Taču sastrēgumi un gaisa piesārņojums jau ir grūtāk apstrīdams. Lai gan arī tur ir visādas fiksās idejas, salīdzināšana ar smilšu putekļiem un tamlīdzīgi.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

WALA

Palasīju par to kalifornijas vienošanos, kurš paredz straujāku elektro auto ieviešanu izmešii . Ja valsts negrib cīnīties ta mēš štats to darīsim . Pamatā pret Trump lecas ford un gm . Bez valsts dotācijām pirms gadiem GM būtu bankrots ,gan jau tagad arī bija kāda viltīga shēma ..mēs ražojam eko auto , bet valsts mūs dotē ,gan tieši gan caur iedzīvotājiem .

Redzēs kā būs ,bet jau minēju kalifornija ir pamatīgs demokrātu perēklis ,kurā labi dzīvo uz sociālo sēdošiem un miljonāriem .Vidusslānis bēg uz citiem štiem . Saprotams tas nevar turpināties ilgi

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

diršam kā vienmēr - vairums aizbraucēju ir kā reiz zem vidējiem ienākumiem un bez augstākās izglītības.

calmatters.org/explainers/california-population-migration-census-demographics-immigration/

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

NU pēc šitā man gribas jautāta - kurai daļai piederi, demokrāts, sociālists, absolūts kapitālists vai kas cits.

Manā skatījumā Trumps mēģina dzīt kaut kādu sviestu gan ar Meksiskas robežu, gan ar tirdzniecības kariem. Es uzskatu ka makslīga robežu celšana ir muļķība pēc definīcijas, jo vienīgais ko var panākt šādā veidā ir "atpalicība" a la CCCP gaumē. No ASV kā valsts viedokļa tas ka aizver lokāli raktuves utml. ir pozitīvi, jo cīņa vienmēr ir bijusi par resursiem, ja savus resursus neaiztiec, bet liec to darīt teiksim ķīniešiem - manuprāt tas ir ļoti labi. Protams paralēli ir jāzidomā kā neaizmirst raktuvuju ieguves tehnoloģijas, un kā nodarbināt vai pārapmācīt nozares profesināļus, jo agri vai vēlu pēc viņiem būs vajadzība.

Brexit kontekstā - bija pie mums te tāds Eiropas Celica salidojums pirms pāris gadiem, bija atbraukuši divi no Īrijas viens no Ziemeļīrijas un otrs no "otras robežas puses" - nosēdējām vienu vakaru pie alus kausiem. Protams ka aizskārām arī TO tematu. Mnaā skatījumā jau ar vienu šīs robežas atjaunošanu būtu uztaisīti tādi mēsli un problēmas ka pietieks tuvākajiem gadiem 20. Par ekonomiku savukārt runājot - atkal norebežošanas var dot atsparu kaut kādām mazāk attīstītām nozarēm, bet apšaubu par lietderību augsti attīstītu tehnoloģiju kontekstā t.i. tādas nozares ko subside jau tagad, vai ir iespējams subsidēt - tās parsvarā iegūst no sādu robežu izveidošanas, bet nedomāju ka valsts spēj pareizi atbalstīt tehnoloģiju "spico galu" kur pie tam ir liela nepieciešamība pēc darbaspēka brīvas kustības.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pie kam piemēram ASV gadījumā, nesaprotu kādēļ jāmērkaķojas, to dranķīgi atalgoto darbu ASV paši amerikāņi tak nedarīs, aizveram robežu, un kas tad tagad tos robus aizpildīs, bezdarnieki - ha liecies mierā kur esi redzējis ka bezdarbnieki rautos strādāt. Pie kam ir arī monētas otra puse - ja cilvēks ar inženiera diplomu ies pieteikties trādāt veiklā par pārdevēju ( jo tur kur dzīvo iespējams nav ko darīt ar savu diploma) - viņu tak neviens pat nepieņems darbā - teiks "overqualified".

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Kas ir "mākslīga robežu celšana", tavuprāt? Katrai normālai valstij ir robežas un likumi, tajā skaitā robežas šķērsošanas un uzturēšanās likumi. Ja tev caura robeža, kuru mierīgi var šķērsot nelegālie imigranti, liekas normāla dabas parādība, tad tev kaut kas ar galvu nav normāli - diez ko tu teiktu ja mums te latvijā, teiksim, gadā nelegāli iebrauktu 20k krievu, un saskaņa darītu visu iespējamo, lai tie te paliktu... Protams, tas ka trumpim jāmērkaķojas ar kaut kāda mūra celšanu parāda cik švaka ir palikusi federālā vara - normālais risinājums būtu aizsūtīt uz robežas armiju, apbruņotu un ar komandām šaut uz tiem, kas šķērso robežu un negriežas atpakaļ - bariņu apšautu un tad būtu miers - bet tad uzreiz komunisti [demokrāti] sataisītu šausmīgu ļembastu, un tā nu nākas pipelēties ar kaut kāda mūra celšanu...

Attiecībā par darbaspēku - darbaspēka problēmas risināmas abos virzienos, un noteikti ne nekontrolētā, nelegālā imigrācijā - ja kāda valsts apzināti vēlas izdarīt pašnāvību, var jau atvērt legālos vārtus. Jebkurā gadījumā, mani fascinē tava tipa cilvēciņi, kas ir apsēsti ar ekonomiku - galvenais ka ar ekonomiku viss kārtībā, kas ar valstīm un tautām, pohuj - tas nekas ka pats tomēr ir cilvēks, un nevis banknote vai monēta...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

To tavu tautu problēmu risina citādā veidā - un ja runājam par ameriķāniem, tad tur vairs amerikāņ praktiski vairs nav, nu vai arī pretēji - arī tas kurš tikko pārmuka pār robežu arī jau ir amerikānis.

Amerikas tauta jeb indiāņi ( kā tos nosauca viens āpsis no Eiropas vārdā Kristofors) praktiski visi tika aizdzīti uz Kanādu un ir sastopami pārsvarā rezervātos.

Bez ekonomikas radītām lietām un un efektiem, kā arī protams defektiem tu esi tur kur esi, un nedzīvo alā, dienzdienā neskraidi pa laukiem medījot dzīvniekus. Tev tas var nepatikt, un tomēr tu baudi tās augļus ...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

ASV ir valsts, ko izveidoja baltādaini, pamatā anglosakšu izcelsmes, eiropieši, uz zemes, uz kuras pirms tam dzīvoja amerikas indiāņi. Tā ir valsts, ar savām īpatnībām, kas šādi, ar nekontrolētu, demokrātu veicinātu, imigrāciju tiek grauta - jo demokrātiem, kā jau kreisajiem, tas ir izdevīgi - kaut vai tāpēc vien ka imigrācija nozīmē vairāk demokrātu vēlētāju, par cik statistiski 90% nēģeru un 70% latīņamerikāņu balso par demokrātiem. Uzskatāms piemērs tam, kā šādu valsti laika gaitā cilvēki no malas iznīcina, ir dienvidāfrika - atceries - DĀR līdz 1994. gadam bija balto cilvēku valsts, kas ar visādām metodēm centās nepieļaut melno komunistu varas sagrābšanu - diemžēl demogrāfija bīda politiku, nevis otrādi - ja balto dienvidafrikāņu sievietes būtu dzemdējušas daudz bērnus, dienvidāfrika joprojām būtu balto cilvēku valsts, bet tā kā rādītāji bija līdzīgi kā eiropā, tad deviņdesmito vidū nācās padoties melno spiedienam, jo padsmit procenti iedzīvotāji vairumam turēties pretī nespēja. Rezultāts šodien ir redzams - tā valsts arvien vairāk sāk tuvoties zimbabwes līmenim... ASV vēl vienkārši nav tik tālu tikusi - baltie tur, ja nemaldos, ir kaut kādi 60%. Ir diezgan smagi lasīt demogrāfisko statistiku tai pašai kalifornijai - lielās pilsētas, kuras pirms kara bija 80-90% baltas, un vēl septiņdesmitajos baltie bija 3/4, nu jau sāk tuvoties londonas un birmingemas līmenim - ja esi aizmirsis - londonā pamattauta ir mazākumā, birmingemā teju teju tas notiks.

Atceries - demogrāfija ir tā, kas nosaka politiku, un zināmā mērā arī ekonomiku, nevis otrādi. Slikta ekonomika kopā ar labiem demogrāfijas rādītājiem un korumpētiem eiropas politiķiem rezultējas rietumeiropas piepludināšanā ar trešo pasaules valstu imigrantiem, kuri no rietumeiropas valstīm spēj tikai ņemt, nevis dot. Laba ekonomika kopā ar sliktiem demogrāfiskajiem rādītājiem ir veicinājusi šo pieplūdumu - tāpat kā ASV. Tici vai nē, bet es labāk dzīvotu bik sliktāk bet latviskā latvijā ar nākotni, un nevis tas, kas tev labāk patīk - dzīres mēra laikā - uzdzīvot šodien un vēl kādus gadus, tas ka bērniem un/vai mazbērniem būs dirsā, tas pohuj.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ko tu tur jāj prātu - varētu domēt ka tā valsts nav uzbūvēta uz indiāņu zelta un melnādainu vergu pleciem. Manā skatījumā Republikāņi kā bija sūdabrāļi tā ir turpina būt ar atsevišķiem izņēmumiem. Bet jebkurai partijai ir vajadzīgs normāls pretspēks, tadēļ tāpat uzskatu to sistēmu par ļoti labu.

Šo lūk gan nesaprotu, kurā brīdī kāda demogrāfija noteikusi politiku( tas ka politiķiem muldēt patīk -tas protams, bet ka kāds kaut ko darītu - ha, labākajā gadījumā pazvalsta pa rokām statistiku), jeb tu demogrāfiju saisti ar to ka dzimst vairāk cilvēku ar visai viduvējām spējām (tipa kā teicienā - gudrība uz Zemes ir konstants lielums, bet cilvēku paliek arvien vairāk), un tad jo labāk "noreklamē" savu preci, jo lielāku sekotāju baru vari savākt ?!?

Nezinu kur un kā tev pa dzīvi iet, bet man galīgi neizskatās ne dirsā, nekā savādāk maniem bērniem, nu vismaz ne kategorijās ka krievi, ķīnieši, arābi via indieši varētu pārņemt Latviju. Tas ko es noteikti redzu, ka tizloties nevarēs - gribi kaut ko sasniegt būs jācīnās par savu vietu zem saules. Bet tā kā pazīstu daudz inteliģentu krievu uc. tautību cilvēku utml. - man šī sāncensība škiet aizraujoša.

Tas kas no manas vietas nešķiet aizrojošs ir Mākslīga Intelekta un mašīnmācīšanās attīstība - respektīvi, būs kāda elite kas to visu sapratīs un vadīs un būs 99.9% pasaules tautas kuri neko no tā nesapratīs un principā būs "mašīnu vergi", jo mašīnas agri vai vēlu mūsu dzīvi optimizēs, tikai no ciLvēcīgā tajā būs vairs ļoti maz.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

P.S. krievi mani pavisam nebaida, par ķīniešiem es vēl tā kā aizdomātos, jo viņu ir tik afigenna daudz ka visu pasauli spētu pārpildīt. Indiešus gan negribētu - tiem ir kultūra kas nesavietojas labi ar eiropiešiem. Bet lai nebrauktu šādi tādi - ir jābūt jēdzīgai organizētai valsts politikai, nevis jāizliekas ka jautājums vispār nepastāv.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Atradi no kā baidīties - ķīnieši un indieši... Kā reiz tās ir divas lielas tautas ar sūdīgiem demogrāfijas rādītājiem...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti