- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
msh rakstīja: Tas "pamazām aizliegt" punkts jau tomēr notiek - reku ja gribi vojāžeri ar rijīgu nemotoru, un nevis transportieri - maksā ragā.
Nenotiek aizliegšana. transportieris arī piesārņo. Es rakstīju nevis par atsevišķu auto brendu lobēšanu ( turklāt, kuri krāpās ar cipariem), bet par ierobežošanu un auto skaita SAMAZINĀŠANU.
650 rakstīja: Veco laiku filmās var redzēt neparastu skatu- 5cos no rīta pilsētā brauc cisterna un laista brauktuvi.Gaiss smaržo, uz darbu steidzošie pēc stundas dziļi elpos un neviltoti priecāsies.Tagad ir cits skats- brauc putekļu savācējs, stāv gaisā putekļu mākonis, bet aiz viņa vienalga paliek skaidri saskatāma nesavākto meeslu strīpa.
Bet tu ievēroji, ka veco laiku filmās brauc pa ielu 5 mašīnas, nevis 500.
raimondsm rakstīja: Sastrēgumi Rīgā tomēr ir reāla problēma. Piesārņojums arī. Un, ja jau tagad sāks kaut ko risināt, tad pēc tam nebūs tik daudz jārisina. Piemēram, plašas autostāvvietas pie katras dzelzcela stacijas jau tagad. Jo pēc kāda laika tajās vietās būs sacelts kaut kas cits. Izskatās, ka tā pamatproblēma ir drīzāk psiholoģiska, jo pie ērtībām pieradušais braucējs negrib pat pāris reizes nedēļā tiks vests ar busu vai kaimiņa auto un pieciest nelielas neērtības vest līdzbraucējus, paieties kādus pārsimt metrus kājām vai pabraukt pāris pieturas ar sabtransu. Viens no variantiem būtu iestāstīt draiverim 1 reizi nedēļā nebraukt pašam un pārējās dienās novērtēt to iegūto labumu - mazāk auto, mazāk sastrēgumu.
No otras puses - tas, kas te Rīgā ir, tos pārsvarā pat īsti par sastrēgumiem nosaukt nevar... Pamēģiniet pīķa stundā izbraukt cauri, piemēram, Parīzes centram :w) Par to psiholoģisko - savā ziņā piekrītu. Es kaut kā no tā izmācījos ārā, kad pārvācos uz centru diezgan tuvu darbam - tieši ar domu, lai vajadzētu mazāk braukt ar auto, stāvēt sastrēgumos utt. Tagad tā arī daru - man pa nedēļu mašīna vairāk stāv, jo līdz darbam ar kājām 20 minūtes... Vakarā dažreiz pat ātrāk sanāk kā ar auto :D Teorētiski pat vispār varētu bez mašīnas iztikt un tā pat lētāk būtu - pa nedēļu ar kājām/sabu/Taksifaju, kas man par brīvu ir, sliktākajā gadījumā kaut kādu Carguru, a brīvdienās kaut vai noīrēt... bet, nu, neesmu gatavs psiholoģiski atteikties no sava auto. Varbūt kaut kad nākotnē.
msh rakstīja: O, LMGIFY ir izmainījuši savu darbības principu...
Jebkurā gadījumā, man slinkums ņemties lai es varētu apskatīties CSDD lapā esošos failus [nav man te biroja programmas] - cik tie cipari atšķiras no šitentajā rakstā www.tvnet.lv/4752528/latvija-registreto-transportlidzeklu-skaits-parsniedzis-1-2-miljonus nosauktajiem?
Tad tu gribi redzēt, vai gribi, lai kāds tev pasniedz uz paplātes ar zelta maliņu?
kasinsh79 rakstīja: Ehh, labi te dažam labam, kad darbs sasniedzams teju ar kājām. Lai arī pats nedrīkstu žēloties, arī varu aiziet kājām max 25 min., tomēr darba specifika man prasa pastāvīgi būt mobilam, tādēļ arī nīkstu (gan ne tik trakā) sastrēgumā ikdienas. Slavenās Valdeķu ielas un Graudu ielas virzienā uz CSDD pusi ir visai jautras no rītiem
Tomēr ienāca prātā manas sievas variants, kad no dzīvesvietas Ziepniekkalnā viņai katru dienu jāmēro ceļu līdz Duntes ielai turp un atpakaļ. Totāli zemē izmests laiks, no rīta ap 7:20 - kādas 35 minūtes, vakarā ap 17:15 - pat visas 50 minūtes korķos
Maigi sakot, nekāda ekoloģijas pienesuma no viņas (gan mazauto Hyundai i20 ar laikam litrīgu benzīna sirsniņu) Rīgai nav vis. Arī darbs prasa būt mobilai, vizītes pie klientiem ik pa laikam utt. Es te par to, ka arī Rīgā reāli besī ārā sastrēgumi, ko apbraukt neprot arī Waze...
Katram regulārām sastrēgumam Rīgā ir vismaz kāds rerouts...tos wāze nepazīt lielākoties + waze arī neprognozē korķus, tie parādās tad, kad pats jau esi iekšā vienā. Par to ekoloģiju...pilsētai labi, ja ej ar kājām - nelieto sabtransu un maksā nodokļus - IIN un NĪN, auto nelieto - laukumi nav nepieciešami (tirsēju bandas kvieks, tavs auto - tava problēma - piekrītu, bet tad ir jāatdod daļa IIN un NĪN, vai arī kas pretīm jādod), bērnu nav. T.i., kas kādam citam labi, pašam reti arī kad ir labi. Rīgā braukāt pāri Daugavai - OK centrs cita opera, darbs/mācības <--> mājas , sevišķi ja vēl kādā kaktu mirkorajonā sanāk dzīvot nereti ir tas pats, kas dzīvot pierīgā un braukāt uz to pašu rajonu - cilvēki ir to sapratuši.
raimondsm rakstīja: Pirms pārdesmit gadiem martā vēl bija ziema. Ja nu kāds ar šīs ziemas pāris mēnešiem mēģina noliegt sasilšanas faktu.
Pirms 1000 gadiem Grenlande bija zaļa . Tagad ? Vai to sauc par sasilšanu ?
Bradypus rakstīja: Un vēl kādu laiku atpakaļ ledājs pa Latvijas teritoriju stumdīja velnakmeņus. Būtu diezgan jocīgi noliegt sasilšanas faktu.
Pirms gadiem bija strīds ar vienu klimata sasilšanas apmāto . Toreiz viņš visu novēla tikai uz cilvēka izraisītu . Tagad tāpat pūš klimatistu stabulē , bet šiem iedotas citas metodičkas . Tagad šamie nenoliedz no cilvēka neietekmējamu klimata maiņu . Tikai akcentē ,ka tas cilvēka dēļ norit daudz straujāk.