Krīze Latvijā - konstitucionāla, vērtību vai kas cits?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Varbūt vienkārši katra nākamā Saeima paliek, ē..., emocionālāka?

no 41.minūtes

ltv.lsm.lv/lv/raksts/16.02.2022-kas-notiek-latvija-kas-notiek-ukrainas-krize-un-satversmes-simtgade.id253060

Varbūt labākie neiet politikā?

vai kaut kas no šī

lr1.lsm.lv/lv/raksts/krustpunkta/krustpunkta-diskusija-vai-valsti-ir-konstitucionala-krize.a156459/

Modelis jau varot darboties labi, bet kāda tad nu esot sabiedrība!

Nav jau svarīgi, kas tur sarakstīts, jo beigās tas atduras pret reāliem cilvēkiem! tā Kaktiņš no SKDS

 
1 2
darklight Reģ.: 29.10.2013
4 1 Atbildēt

Pat šeit tev bija jāievelk tas bullšits par tiesnesi, kuras darbu Saeimas vairākums ir atzinis par neapmierinošu, tādēļ nav apstiprinājis jaunā amatā?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 1 Atbildēt

Es ar nesaprotu. Tas pats Kariņš. Viņa darbību Saeimas vairākums ir atzinis par pilnīgi labu un pie tam visilgāk LV vēsturē , nu nah vēl kāds viņu kritizē kaut kur?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Pašreizējā valdība turas kopā tāpēc, ka no tā, kas savēlēts, neko citu izveidot nevar.

Nu, tur jau ir jautājums par to periodu starp vēlēšanām. Par personībām. Par tautu. Par elitēm. Par demokrātijas būtību. Par to, ka visi tomēr nav vienādi.

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.Eleanor Roosevelt

Kāds Kariņš, Pavļuts, Gobzems????

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

@anonimikis es it kā saprotu tavu ironiju, bet kāds, nah..., sakars?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Te ir arī Dombura raidījuma diskusija. Tur ir ļoti labas pārdomas par visa politiskā procesa kvalitāti valstī. No 41. minūtes

Tiesnese droši vien iestāsies JV vai A/Par un viņu noteikti iebalsos. Tad viņa varēs piedalīties politikā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

No vienas puses, skaidrs, kāpēc Osipovu neiebalsoja. ZZS Valaiņa arguments bija visai smieklīga izlocīšanās. Tā bija sava veida atriebība par ST spriedumu "visu veidu ģimeņu" tiesiskās aizsardzības, tā teikt, jautājumos. Bet kāda tur, ibio, konstitucionālā krīze? Tieši otrādi - labākā demokrātiska procesa paraugstunda. Netiek ievēlēts ideoloģiski "savējais" tiesnesis. Tikai kā ar šo tiks galā sazvērnieki, kuri apgalvo, ka vienmēr "viss jau iepriekš ir izlemts"?

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 2 Atbildēt

Ja pieņemam, ka deputāti = sabiedrības spogulis, IMO viss ir kārtībā. LV sabiedrība ir pret visa veida ģimenēm un jāaudzina sabiedrība, ne deputāti

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Īstā krīze ir tas, par ko viņi tur diskutēja Dombura raidījumā.

Mums nesanāk labi pārvaldīt valsti!

Osipovas neievēlēšana ir kas cits.

usaexperc Reģ.: 13.01.2018
1 0 Atbildēt

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Iemetīšu arī savas pārdomas Ukrainas kara sakarā.

Vai mums ir vērtību krīze - pilnīgi noteikti. Ukrainas situācija ir pacēlusi vairākus jautājumus:

1) Vai mēs Latvijā sabiedrība spētu izrādīt tādu pašu vienotību kā ukraiņi kara gadījumā?

2) Vai mūsu valdība konflikta gadījumā kopā ar elitēm nenoevakuētos un neturpinātu varonīgo cīņu pret iebrucējiem jau no Vācijas?

Tā reāli skatoties mums sabiedrībā trūkst kaut kā vienojoša, ukraiņi pēc sava maidana 2014. gadā ir kārtīgi pievērsušies nacionālismam un pavilkuši sev līdzi arī tur dzīvojošos krievus. Mēs pie mazākā nacionālisma uzplūda tiekam saukti par nacistiem un nokaunējušies par kaut kādiem vectēvu grēkiem salienam apakaļ katrs savā bunkurā. Un tā arī turpinam dzīvot katrs savā informācijas frontes pusē - krievvalodīgie savā, latvieši savā. Un tā vietā lai kaut ko labotu šajā situācijā politiķi brauc iekša saeimā tikai uz nacionālās kārts. Pat pilsētu domēs valda situācija, ka pofig ka mērs taisa sūdus, galvenais ka savējais. Un tā mēs mīņājamies uz vietas bez reālas attīstības. Jā, var kliegt, ka padomju laikos mums ieveda vairāk krievvalodīgos, bet tad valdības līmenī jādara viss lai šie cilvēki noticētu valstij. Tai pašai aizsardzības ministrijai ir jāorganizē pasākumi savā apkārtnē lai var redzēt, ka viņi tur ir. Policistiem arī jābūt pamanāmiem un cilvēkam jābūt drošam, ka policists palīdzēs. Drošs cilvēks būs ieinteresēts savas dzīves ilgtermiņa attīstībā un tas pavilks pārējās nozares.

Nākamā doma ir līdzdalība politikā - kautkur tepat formumā tika apspriestas vēlēšanas, ka daudzi netaisās balsot un tā. Bļ* un kā jums liekas Putins un ko nāca pie varas? Ja cilvēki nav gatavi čakarēt politiķus ko paši ievēlējuši, tad uz politiku tā arī peldēs visādi pietuvinātie ar savām interesēm. Ja šī ir tava valsts, tad tev nav iespēju palikt ārpus politikas, tu jau esi politikā neatkarīgi no savas vēlēšanās iesaistīties. Krievi tūlīt uz savas ādas pārliecināsies, ko nozīmē nekomentēt politiku un neprasīt atbildību no saviem politiķiem. Elite kaut kādā veidā tiks prom, bet vidējais krievs ar visiem saviem izskanderim pamodīsies Ziemeļorejas analogā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Piedod, bet no mana skatu punkta (un es LV krieviem nu jau būšu pavadījis apmēram 50%) no sava darba stāža, tev nav taisnība, ļoti daudzi krievi ir un būs gatavi aizstāvēt Latviju, ar visām tām lietām, kas viņiem Latvijā nepatīk ... Un politiķi var iet "zaļā pļavā skriet" ar savu vēlēšanu retoriku un "kapitālu" ...

Kā jau teicu "krievi nāk" vilciens ir aizbraucis, ir tik palikyši daži "kuru pieturās nepiestāja" ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Viss kārtībā, lielos vilcienos es piekrītu tam ka lielākais vairums būtu gatavi aizstāvēt Latviju, bet spraugas savstarpējā uzticibā tāpat nav vēlams atstāt.

Attiecībā uz "Krievi nāk" vilcienu - domāju, ka šobrīd abu pušu skaļākie bļāvēji pagaidām klusē, un pāris mēnešus pēc Ukrainas kara atrisinājuma šādus bļāvējus mēs vēl redzēsim. Tieši tāpēc es ceļu augšā šos jautājumus, jo no valsts attīstības viedokļa mēs vairs nevaram atļauties kašķēties savā starpā.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 2 Atbildēt

Kolīdz kremļa troļļiem pietrūks naudas - apstāsies arī plaisas augšana LV sabiedrībā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Cerams, to jau drīz redzēsim 16. martā un 9. maijā. Tehniski krievu kanālu ierobežojums jau ir labs pamats kliegšanai par nacistiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Neceri. Tā plaisa, ko jūs - Kariņa-Levita režīma aizstāvji radījāt, netiks aizmirsta, pat ja šobrīd tā ir jānoliek malā lielāku draudu priekšā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Labi, ja mēs vienojamies ka plaisa pastāv, nu tad varbūt jāsāk vismaz tautas līmenī skatīties ko varam darīt lietas labā. Šogad tāpat vēlēšanas un pēc šiem 4 gadiem ir skaidrs ka kaut kas ir jāmaina.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Plaisa pie mums vēl ir salīdzinoši neliela. Un mums ir 4 gadi laika paskatīties, ko ar to darīs pasaule, jo uz šā gada vēlēšanām nekādu jaunu piedāvājumu nebūs - tikai apjukuši vecie. Mums piedāvājumā bez Krievijas ietekmes nav nekā, kas nebūtu ASV demokrātu dažāda līmeņa izpildītāji, ja vien uz to netēmē Gobzems, kas, protams, arī nav nekāda lieliskā izvēle.

Bet ASV šogad 8. novembrī ir "midterms", kas prognozējami izspārdīs pastāvošo kārtību, bet ne tuvu nav skaidrs kādā veidā - tur plaisa sabiedrībā ir uz pilsoņu kara robežas, ja ne jau aiz tās. Un prezidenta vēlēšanas pēc 2 gadiem - kad šī brīža situācijas "endgame" jau būs visnotaļ skaidra. Tad arī varēs sākt skatīties, ko darīt mūsu pīļu dīķī, kur tam tāpat ir sekundāra izvēle.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 2 Atbildēt

Esošā valdība ir totāli nulles, lai viņus vispār uzklausītu. Kur nu vēl tiem sekotu vai vienoti cīnītos. Ja UA prezidents tautas acīs ar milzu cieņu izauga, tad turpretī Levits ar savu svītu pilnībā degradējies.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tieši tāpēc es pacēlu šo topiku, jo foruma kaujās par karu Ukrainā ir aizmirsts fakts, ka vienā brīdī karš beigsies, ukraiņi visticamāk nodarbosies ar savas valsts atjaunošanu, savukārt mēs būsim atpakaļ savās jaunajās reālijās pie tam vēl vēlēšanu gadā. Pa virsu tam vēl nāks sankciju ietekme Krievijai un Baltkrievijai, un visticamāk ekonomiskā krīze pasaulē, līdz ar to šis ir tāds labs brīdis kad pārdomāt dzīvi (nu vismaz kamēr krievu tanki nebrauc vai neesam pārvērsti radioktīvajos pelnos)

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 2 Atbildēt

Latvijā vienkārši nav vienotības. Nav dvēseles. Un līdz ar to mēs esam viegli paņemami pavisam īsā laikā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Vai tiešām "paņemami" ... nu īsts čīkstulis ...

P.S. tas ir tāpat kā es reizēm cilvēkiem saku - nevajag manu viesmīlību jaukt un saukt par manu "vājumu" ...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

100% tieši tā. Esošo valdību nicinu un tai noteikti nesekošu. Domāju, tādu būtu daudz.

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 0 Atbildēt

Jautājums kā saprast "nesekošu valdībai" - kara risku gadījumā dosies uz ārzemēm, paliksi tepat un vienkārši neko nedarīsi, vai sabotēsi esošo sistēmu? Jautājums ir tīri zinātnisks, nevienam neko nepārmetu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Liela varbūtība, ka tad es jau dzīvošu ārzemēs. Par to domāju jau šobrīd. Pieņemsim, drošības dēļ. Šobrīd Baltiju noteikti neviens neiekāros, jo citas prioritātes, riktīgi novājināts karaspēks, briesmīga finanšu situācija utt.

Ja dzīvotu tepat, protams, parūpētos par savas ģimenes drošību vispirms. Domāju, es nekarotu par šodienas Latviju. Jā. Nulle patriotisma šobrīd.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Uzstādījums "nekarošu par šodienas Latviju" ir aplams saknē ...

Ja karosim, tad karosim par Latvijas nākotni, nu vai nākotnes Latviju, jo pat pēc gada tā vairs nebūs tāda kā tagad arī bez jebkāda veida "ārējiem kairinājumiem".

Un ja šo visu saisti ar Covid laiku reālijām ... tad tāda kā vārguļu domāšana ... ne pirmie ne pēdējie aplamie lēmumi ... izdari secinājumus (nav pat tiem obligāti jāsakrīt ar vairākumu) un virzies uz priekšu ...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Sauc mani, kā gribi

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Vecīt tevi neviens "nekā nesauc", es labi saprotu ka ir "sāpe" par notikumiem un lēmumiem. Tomēr tā domāšana "ka mēs jau neko nevaram" pats saproti ar ko asociējas ...

Un krievi/baltkrievi jau tieši tādā pat garā ar savu apātiju pret "Jedinaja Rossija" ir tagad tādā pakaļā, ka es pat šamos "neapskaužu" ...

Mana problēma ir tāda ka es nevēlos asociēties ar cilvēkiem kam patīk stulbas aktivitātes (a la Gobzems, vai kas tur vēl ar muļķībām nodarbojās, kaut sevi par juristu dēvēja) ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Neredzu pamatu pārmetumam kasinsh79 virzienā, tāpēc jau topika nosaukums ir saistīts ar vērtību krīzi un to, ka ir skaidrs, ka uz priekšu mēs šāda veidā vairs nevaram virzīties. Militāras pretošanās jautājums ir tiešā veidā saistīts ar to vai cilvēks redz nākotni valstī. Ukraiņi sev redz nākotni, mums šobrīd sev arī šie jautājumi jāuzdod un jāsāk kaut kas darīt lietas labā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Ukraiņiem bija daudz vairāk iemeslu būt neapmierinātiem (es par laiku pirms šī kara runāju) - lielāka korupcija, švakāks dzīves līmenis utt. Bet ar visu to viņi tic savas valsts nākotnei. Es piekritīšu viedoklim, ka problēma ir mūsu tautiešu gļēvumā, čīkstulīgumā un gaidīšanā uz laimes lāci, kas visu izdarīs viņu vietā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Ar ko un par ko? Kas ir Latvijas nākotne? Par ko karot? Fiziski par zemi sūdīgā klimatā, kuras liela daļa tāpat pieder zviedriem? Par tautu, kas sastāv no tādiem komunistiem, kā tu? Par kultūru, kurā tiek darīts viss, lai iznīcinātu individualitāti un visu pārvērstu par internacionālu varavīksni, ko perfekti pārtāv Staķa un Eilanda selfijs?

Vai piedāvā darīt to, ko dara Putina zēniņi Ukrainā - mirt par bunkurā sēdoša varneša ideoloģiju?

Man diemžēl nav atbildes uz šo jautājumu, ko sev uzdodu daudz un arī jau pirms šīs situācijas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 2 Atbildēt

Malacis jefiņ, pastāsti kā tu saglabā tās latviešu tradīcijas un kultūras vērtības, tad paskatīsimies vai ar tevi vispār ir jēga diskutēt.

Vienīgais ko pagaidām redzu " tukšpļūtīšana" internetā, vai ir kas vēl vērā ņemams ko esi "paveicis" ???

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Definē "tās latviešu tradīcijas un kultūras vērtības", tad paskatīsimies vai vispār spēj pats jautājumu noformulēt, je vienkārši tukšpļūtīt internetā.

To pašu izdari ar "vērā ņemamu paveicis".

Es par tevi arī neko vairāk nezinu, kā kārtīgu ASV komunisma ideoloģijā balstītu tukšpļūtīšanu internetā. Bet tādēļ neizsaku pieņēmumus par to, ko esi vai neesi paveicis.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 2 Atbildēt

Darīsim to pavisam vienkārši -

vai tu dziedi, vai dejo, vai vāc, saceri dziesmas/teikas/pasakas.

Vai apkop/uzturi ko kultūrvēsturiski svarīgu, ēkas, pieminekļus, grāmatas, bibliotēkas utml.

Varbūt dari ko citu potenciāli nozīmīgu ?

Kaut gan tavs jautājums jau liecina par to ka nekā pat uz to pusi nedari ...

Un joprojām neesi iemācījies atšķirt komunismu no sociālisma ...

Pieņēmumus gan izsaki stipri vairāk, kā vajadzētu ... un kā pats esi spējīgs atzīt ka izsaki ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Iedomājies... daru pat šo to no tava uzskaitījuma un ne to vien

Kas vēl tev ir "Potenciāli nozīmīgs", jo saprotu, ka iestāšanās pret komunismu un totalitārismu tavā skatījumā tam nekvalificējas (un jā, šajā jomā neko daudz vairāk par interneta tukšpļūtīšanu nedaru - bet var jau būt, ka kādam aizķersies...)

Ļoti labi atšķiru sociālismu (attīstības vektoru) no komunisma (ideāla). Par komunistiem saucu tos, kuru ideāls ir komunisms un šodienas celtniecības instruments ir sociālisms. Komunisms pats par sevi ir utopija, kas nav sasniedzama, tāpat kā visas absolūtās vērtības, bet jo tuvāk komunismam jo tuvāk katastrofai. Sociālismā vienīgais jautājums ir tas, cik slikti kļūst, pirms tas sagrūs, ideālu nesasniedzis.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 2 Atbildēt

Ja tu spētu izvairīties no mulķību tiražēšanas (ieskaitot Covid kontekstā) es vēl varētu pieņemt ka tavam rakstītajam ir kāda vērtība, bet muļķību apjoms pilnīgi "neitralizē" to ko mēģini darīt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Kādu laiku atpakaļ būtu vērts pajautāt, kas tieši ir muļķibas. Bet nav jau vērts - tavu vienīgo un pareizo patiesību var uzzināt no CNN.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Nav ne jausmas kas notiek CNN (droši vien to laiku jau var skaitīt desmitgadēs, kopš es CNN redzējis neesmu), un kura ir tā "mana vienīgā pareizā patiesība", bet uz vienkārši stulbu kongresa izmeklēšanas interpretāciju es viennozīmīgi skatos "ar šķību aci", tāpat kā yz tavu apgalvojumu par Trampa paveikto, kur oficiālā ASV statistika saka ka viņš nav darījis absolūti neko konkrētās lietas sakarā, vai ari viņa panākumi ir tieši nulle.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Kā es to redzu, viss šis situācija Ukrainā ir tas brīdis kad pārskatīt situāciju pašu mājās. Neredzu īsti ka tauta savā apātija būtu gatava pati uz savu galvu kaut ko darīt. Kas attiecas uz Staķi - rīdzinieki ar 21% aktivitāti vēlēšanās viņu tur iebalsoja. Tā kā pats balsoju ārpus Rīgas, tad varu viņus tikai apsveikt ar šādu izvēli, pie šādiem tempiem uz nākošajām vēlēšanām balsos tikai dome un pietuvināti(~10% vēlētāju) un iebalsos to pašu Staķi, kurš tad točna pārtaisīs Rīgu velobraucējiem drošu.

Ir skaidrs, ka mums ir problēmas valstī, mēs atpaliekam no Lietuvas un Igaunijas, un ir jādomā ko darīt lietas labā. Vainojot valdību, kuru paši neievēlam, jo nepiedalamies vēlēšanās mēs točna uz priekšu netiksim. Būsim tādā pašā bedrē kā krievi, kuri politikā nepiedalās, līdz politika jau šodien ir atnākusi arī pie visneitrālākā krieva.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Vienmēr, kad vaino cilvēkus par nepiedalīšanos vēlēšanās, atceries, ka vēlēšanu rezultātu nosaka ne tikai vēlētājs, bet arī tas, kas piedāvā kanditātus. Piedalīšanās vēlēšanās neko nepalīdzēs, kamēr sistēma nodrošinās kandidātus, kas pārstāv sistēmu.

Pārstāvniecības demokrātija plašā mērogā ir tikai korupcijas perēklis pēc definīcijas. Var ievēlēt pagastveci - kuru pazīsti vismaz kaut cik personīgi un vari aci pret aci noskaidrot attiecības, ja dara to, ko nevajag. Jebkādiem "federālajiem" lēmumiem būtu jānotiek tiešās demokrātijas - t.i. referendumu veidā. Ja Šveice to ir spējusi realizēt jau sen, tad vajadzētu aptvert, ka ar modernajām tehnoloģijām par visiem likumiem var balsot tauta, nevis 100 politiķi.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Noskatieties tak to Dombura raidījumu

no 41.minūtes

ltv.lsm.lv/lv/raksts/16.02.2022-kas-notiek-latvija-kas-notiek-ukrainas-krize-un-satversmes-simtgade.id253060

Kaktiņa citāti iedvesmojoši.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Noskatījos raidījumu un principā mans secinājums pārfrāzējas tā ko iepriekš rakstīju - ja tauta nespiež uz politiķiem, tad tiek uzskatīts, ka viss ir kārtībā. Pat ja mums dos daļu lēmumu pielemt referendumos, bez pašu vēlētāju iesaistes tas būs bezjēdzīgi. Ja ievēlētam politiķim nav jāraustās par tautas dusmām, tad principā var pieņemt jebkuru lēmumu. Un kā tie eksperti labi norādīja - vēlēts politiķis nezāģēs zaru uz kura sēž.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tātad daudz ko nosaka nevis labas idejas, bet gan vēlētāju izpratne, kāda tā ir.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Procesā ir jāpiedalās visiem - ja tautai ir laba ideja, tad ir jābūt iespējai šo ideju aiznest līdz politiķiem. Ja politiķim ir laba ideja, tad viņam šī ideja ir jāspēj pamatot tautai. Ja tauta ievēl politiķus un cer, ka tiks pieņemti labi lēmumi, tad vienīgais kas to procesu regulē ir paša politiķa sirdsapziņa.

Pie tam pie mums ir jāņem vērā sižetā minētais par konkrētām partijām mūžīgā opozīcijā, kur valda vieni un tie paši, bet opozīcija ir opozīcijā tikai tādēļ ka tai tur jābūt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Ja pieņemam, ka deputāti = sabiedrības spogulis, IMO viss ir kārtībā. LV sabiedrība ir pret visa veida ģimenēm un jāaudzina sabiedrība, ne deputāti

Deputāti ir sabiedrības greizais spogulis. Tā nav reprezentatīva sabiedrības viedokļa izlase, bet gan vieksmīgākie pūļa manipulatori.

Paņemsim par piemēru JKP - kur ir viņu solītie 3x500? Jebkuram saprātīgi domājošam cilvēkam pat tiešajā nozīmē ir skaidrs, ka tas nav iespējams. Attiecīgi JKP šajā jomā pārstāv naivu sabiedrības daļu, kam šie cipari ir aktuāli un kas tic to iespējamībai. Vai Bordāns ir šāds cilvēks? Nē. Lai arī ir skaidra saikne, Bordāns nekādi nav naiva nabadzība cilvēka spoguļattēls.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Tiem, kuriem liekas, ka Latvijā nav laimes un jātin makšķeres uz rietumiem - dariet to tūlīt. Lai pēc tam nav jāņaud komentāros.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Prom būtu jābrauc tiem kuri liek uz numuriem moskva, vai tagad zorro zīmi, vendetas zīmi. Pie iespējas tādiem būtu jānorāda īstā vieta. Cik ilgi būsim mīkstie, tolerantie SAVĀ valstī ! Lai iet viņi visi iet tur, kur viņu karakuģis !

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Kopš pēdējā ieraksta šajā topikā ir pagājuši divi mēneši. Principā skatoties uz sabiedrību, no Ukrainas dotā pacēluma praktiski nekas nav palicis pāri. No vienas puses ir bars ar naidīgiem Krievijas patriotiem, kuriem ļauj tusēt pie pieminekļa, no otras nacionāļi un citi tā saucamie patrioti, kuru vienīgā iniciatīva šajā kontekstā ir beidzot nojaukt to pieminekli, atlaist iekšlietu ministri un kārtējie sapņi par valstij "nedraudzīgo" elementu deportāciju.

Un kaut kur pa vidu ir tauta, kas ir nolikta fakta priekšā, ka cenas visam celsies, rudenī vispār būs d*rsā, bet valdība, ministrijas utt,. neplāno neko darīt lietas labā, jo visticamāk īsti pat nezin ko darīt un tradicionāli nevēlas uzņemties nekādu atbildību. Varbūt es kļūdos un valsts par mums tomēr domā, bet tādā gadījumā komunikācija ir ļoti sūdīga.

No otras puses šobrīd ir skaidri redzams, ka ministrijas un valsts iestādes ar savām pietuvināto būšanām un speciālistu trūkumu sevi ir izsmēlušas, un principā samērā nekautrējoties nākošajai saeimai varētu sākt prasīt tīrīšanas valsts iestādēs. Bet tā kā izmantojot šīs nedēļas notikumus atkal savēlēs NA no vienas puses un Krievu savienību, Saskaņu no otras, tad manis augstāk rakstīto var droši ignorēt un meklēt vietu kartupļu stādīšanai (kas vēl nav iestādījuši) vai biļetes uz kādu citu Eiropas valsti.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Kurā pusē tu liksi tos provokatorus kas iet pie padomju pieminekļiem plivināt Ukrainas karogus?

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tie principā liekami visās trīs kategorijās, jo sastāv no pilsoņiem parastajiem, kuriem vienkārši pārāk daudz brīva laika un gribās pret kaut ko paprotestēt, tad ir cilvēki kam vienkārši ir naids pret krieviem, kurus parati izmanto NA puse un vēl ir tīri provokātori no krievu puses.

Martā varēja redzēt, ka krievu partijām un NA krīt reitingi, jo ledusskapis un Krievijas sāktais karš sāka uzvarēt propogandu, bet viss šis balagāns nodrošinās NA un krieviem garantēto 40% atbalstu. Ārpolitiski šim visam ir maza nozīme, toties iekšpolitiski varam gatavoties vēl 4 gadiem tajā pašā režīmā, ja vien līdz vēlēšanā vēl nenotiks kāds ČP

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tu par Nacionālo Apvienību? Neesi sajaucis ar jenotību un paristiem? Laikam jau esi piemirsis kā 24. februārī piepeši kovids tika pārslēgts par Ukrainu un papļūts varēja ņemties organizēt apmēram bezjēdzīgas protesta akcijas, tādas kuras tādā vai citādā veidā pilnīgi noteikti pārkāpa kādu likumu. Nesen redzēju kaut kādus aptaujas rezultātus - yay, jenotība no politiskajiem līķiem ir augšāmcēlusies, tas nekas ka neko jēdzīgu nedara, tikai bļauj "krievi nāk!".

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Latvijā divas bēdas:

1) Nelojāli Latvijai "pilsoņi", kuri paši balso par pretvalstiskiem populistiem, kuru mērķis - uztaisīt sliktāk kā Krievijā. Lai visi sapnītis iestāties Krievijā.

2) pārāk liels politiķu, partiju skaits, ka arī valsts aparāts.

Un abas problēmas var atrisināt, ja ļoti sagribētu. Bet neviens negrib.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Vienmēr, kad vaino cilvēkus par nepiedalīšanos vēlēšanās, atceries, ka vēlēšanu rezultātu nosaka ne tikai vēlētājs, bet arī tas, kas piedāvā kanditātus. Piedalīšanās vēlēšanās neko nepalīdzēs, kamēr sistēma nodrošinās kandidātus, kas pārstāv sistēmu.

Pārstāvniecības demokrātija plašā mērogā ir tikai korupcijas perēklis pēc definīcijas. Var ievēlēt pagastveci - kuru pazīsti vismaz kaut cik personīgi un vari aci pret aci noskaidrot attiecības, ja dara to, ko nevajag. Jebkādiem "federālajiem" lēmumiem būtu jānotiek tiešās demokrātijas - t.i. referendumu veidā. Ja Šveice to ir spējusi realizēt jau sen, tad vajadzētu aptvert, ka ar modernajām tehnoloģijām par visiem likumiem var balsot tauta, nevis 100 politiķi.

Nepiedaloties vēlēšanās tu nobalso par uzvarētāju.

Tas ir fakts.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tepat kaut kur jau minēju aprēķinu, ka pie pašreizējā vēlēšanu dalībnieku skaita Nacionālā apvienība un Saskaņa principā kopā iegūst 30-40% balsu, jo viņu vēlētājs katru reizi atnāks uz iecirkni un pie maza vēlētāju skaita viņu vietas būs nodrošinātās. Šīm partijām principā pat nav nepieciešama programma, rekur šonedēļ uztaisa vienu kāzusu pie pieminekļa un nepieciešamās balsis nodrošinātas. Pārēji jau pēc tam tur fantazē programmas, tiekas ar vēlētājiem, konkurē savā starpā, bet jau par tiem atlikušajiem 60% balsu. Attiecīgi NA momentā ir valdībā bet Saskaņa opozīcijā, bet pilsonis, kurš neaizgāja uz vēlēšanām kliedz, ka katru gadu vienas un tās pašas sejas.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

www.tb.lv/id-9-saeimas-velesanas/articles/roberta-ziles-sociali-ekonomiska-programma

Pirms tās Saeimas, kuru atlaida. Ievēlēja Kalvīti otro reizi.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Pacēlu šo tēmu, jo pēdējo notikumu un priekšvēlēšanu kustību kontekstā ir radušās diezgan pesimistiskas pārdomas par šo tēmu.

Vai mums ir konstitucionālā krīzē? Visticamāk nē, ja neskaita to, ka lielākā daļa pilsoņu Satversmi dzīvē nav redzējuši, kur nu vēl lasījuši.

Vērtību krīze? Nu šeit laikam vispirms būtu jāvienojas par to, kas tad ir tās mūsu vērtības.

Praksē sekojot līdzi notikumiem un komentāriem Krievijā, es saprotu, ka mums tā domāšana ir stipri līdzīga. Valsts ir kaut kādi onkuļi, kam mēs atdodam daļu savu ienākumu cerībā, ka šie onkuļi par mums parūpēsies. Ja esošie onkuļi ir slikti, tad noteikti palīdzēs nākamie. Krieviem vismaz ir Putins uz ko atsaukties, mēs vienkārši staigājam no vieniem onkuļiem pie otriem ar domu, ka nākamie būs labāki.

Vai šai situācijai ir iespējami ātri risinājumi? Nē, nav. Kāpēc? Jo tauta nav spējīga vienoties pat par vienkāršām lietām, kur nu vēl par savu nākotni. Katrs politiskais lēmums pēdējā laikā tiek pieņemts satracinot daļu tautas ar tekstiem, ka tas tiek darīts viņu labā un kamēr idejas atbalstītāji un tie, kas norāda, ka kāds atkal grib piepelnīties, kaujās savā starpā, tiek bīdīts cauri viss pēc kārtas, it sevišķi šobrīd, priekšvēlēšanu laikā.

Ko es ar šo visu gribu pateikt - vismaz pašreizējā izpildījumā Latvijas valstij nav nākotnes. Ārējais parāds pieaug, demogrāfijas tendences ir sūdīgas, un ja tuvākajos 10 gados nekas nemainīsies, tā brīža nodokļu maksātāji vienkārši nespēs pavilkt valsts uzturēšanu (tai skaitā sociālos, medicīnas un aizsardzības budžetus). Reāli šobrīd ir nepieciešams tai pašai tautai pārskatīt savu attieksmi pret valsti un varu, un diezgan nopietni apsvērt sistēmas reformēšanu, bet es ļoti labi saprotu, ka tas netiks darīts, jo lielākā daļa tās pašas tautas kaut kādā veidā (ekonomiski, radnieciski, utt.) ir piesaistīta šai sistēmai. Attiecīgi bez tādas fundamentālas ekonomiskās krīzes sagaidu, ka šādā tempā rullēsim arī tālāk līdz beigsies nodokļu maksātāji vai Eiropa nedos naudu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Valsts parādu velti jauc iekšā, praktiski nav tādu valstu, kurām nav ārēju parādu, Japānai ir mega liels iekšējais parāds utt.

Skaties uz to no tādas puses - ja kādam esi parādā 1000 EUR - tā ir tava problēma,esi kādam parādā 1+ mio, un tā jau ir aizdevēja "problēma".

Tas par ko jāuztraucas, lai spējam bez sāpēm maksāt "kredīta procentus", kamēr tas tā ir - parāds "IR brālis" ...

Tas gan nenozīmē, ka var visu noplītēt, taču pats par sevi tas nav ne labs ne slikts ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Kā pierāda mūsu pašu pieredze, valstu kreditori var tiešā veidā ietekmēt mūsu ekonomiku apmaiņā pret savu naudu (epopeja ar SVF Parex krīzes laikā). Protams, kamēr esam ES dalībvalsts iespēja bankrotēt ir niecīga, bet ja nodokļu maksātāju skaits nokritīs vēl vairāk, tad mēs arī tos procentus nespēsim samaksāt.

Parāds jau tiešām nav nekas slikts, ja šī nauda aiziet attīstībai, bet mūsu izpildījumā tas jau sāk kļūt par SMS kredītu līdz algai.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nu nee,šitik te pessimistiski nevarētu būt.Spiediens ir jāregulē,lai var spiest pakakāpeniski un ilgtermiņā.Izmisums ik pa laikam jāatšķaida ar Cerību.Ja visi Lohi visi korī nosprāgs/badā, ta kurš tad maksās?

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

"Reāli šobrīd ir nepieciešams tai pašai tautai pārskatīt savu attieksmi pret valsti un varu, un diezgan nopietni apsvērt sistēmas reformēšanu..."

Šo lūdzu konkrētāk, tā, lai tupenim skaidrs.

Kāda šobrīd ir tautas attieksme pret valsti?

Kādai jābūt tautas attieksmei pret valsti?

Kas sistēmā ir nepareizi?

Un visbeidzot - Kas konkrēti ir jāreformē un kā tas ietekmēs tautas attieksmi pret valsti?

Šādus lozungus - "ir jāreformē sistēmu", "ir jāsamazina bezdarbu", "ir jāpalielina atalgojumu" utt dzird nepārtraukti, tikai līdz tādiem konkrētiem priekšlikumiem nekad neviens nav nonācis.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 1 Atbildēt

Mums līdz konkrētiem jautājumiem vēl tālu, vispirms ir jāsaprot pamata lietas, piemēram tas, vai valsti veido paši iedzīvotāji, vai arī valsts ir kaut kāds mistisks bubulis, kas minētos iedzīvotājus tikai apspiež, kas ir valdošais uzskats šobrīd. Tad kad beidzot būs skaidrs, ka valsti vaido paši iedzīvotāji, var arī sākt domāt par pārējiem jautājumiem.

Cik es redzu tepat komentāros vai citos saitos, pilsonis vidējais uzskata, ka viņš ir pilnīgi neatkarīgi dzīvojoša struktūra, kurai vienkārši nav paveicies piedzimt šajā teritorijā, bet tajā pat laikā šis pats pilsonis uzskata, ka viņam nekas nav jādara sava stāvokļa uzlabošanā. Šis pat pilsonis ar lielu prieku nemaksās nodokļus, principa pēc pirks ārzemju preces vienlaicīgi sagaidot bezmaksas medicīnu un citus sociālos labumus, paralēli pīkstot par to, ka pie mums viss ir dārgs, valsts viņu apzog, jebkāda ražošana viņam traucē, utt.

Lūk tad kad būsim tikuši pāri šai padomju/pēcpadomju domāšanai, varēsim sākt domāt par reformām. Kaut vai to pašu reģionālo reformu, ko te ik pa pārdesmit gadiem muhļī. Šobrīd arī kaut kas ir samuhļīts, bet jēga no tā? Pa lielam tie paši cilvēki pārcelti uz rajona centru un tas arī viss. Vai tas kaut kā atrisina vietējās problēmas? Nē, jo praktiski jau nekas nemainās, naudu podā laiž tāpat, tikai nu jau apvienotā novada centrs. Ja tajos pašos novados, naudas apgūšanas nolūkā uztaisa Eiropas projektu par takas izbūvi uz estrādi, kurā nenotiek pasākumi, tad es neredzu problēmu valstī, bet gan idejas virzītājos un pieņēmējos.

Vai tam ir risinājums? Nē, saredzamā nākotnē nav. Kāpēc? Jo cilvēki nelauzīs sistēmu kas strādā. Vai jaunu cilvēku ievešana esošā sistēmā kaut ko mainīs? Ja pilnīgi visā struktūrā, tad jā, ja tikai daļēji, tad nē. Esošā sistēma jauno censoni ielauzīs kā vajag.

Ar savām pārdomām es nevienam neko nepārmetu, jo esmu vien tas pats pilsonis, kas daļēji ir par šo visu atbildīgs. Tik daudz ka es esmu spējis atzīt to, ka es esmu daļa problēmas un nevainoju visās savās dzīves problēmas valsti/pašvaldību/eiropu/krievus/utt.

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Nu paga! Ja par pirmo rindkopu:

"Mums līdz konkrētiem jautājumiem vēl tālu, vispirms ir jāsaprot pamata lietas, piemēram tas, vai valsti veido paši iedzīvotāji, vai arī valsts ir kaut kāds mistisks bubulis, kas minētos iedzīvotājus tikai apspiež, kas ir valdošais uzskats šobrīd. Tad kad beidzot būs skaidrs, ka valsti vaido paši iedzīvotāji, var arī sākt domāt par pārējiem jautājumiem."

Lai tautai taptu skaidrs, ka valsti veido paši iedzīvotāji, ir tak jāveic kādi pasākumi? Vai lai sāktu maksāt nodokļus, arī tak ir kas veicams? Tie ir konkrēti risināmi jautājumi. Paši pirmie.

Jeb gaidīsim kad nomainīsies vēl pāris paaudzes cerībā, ka tad tām nu būs tie zelta laiki, visi visu sapratīs, visi visu maksās utt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Tautai vispirms jāsaprot vai tautai vispār vajag to valsti un demokrātiju. Bez tās bāzes domas tālāku darbību vienkārši nav, jo nav jau neviena, kas veic tos pasākumus. Brīvības cīņu dalībniekiem un valsts dibinātājiem bija šī doma, un no tās tad tālāk varēja ģenerēt visu pārējo, mūsdienās rodas iespaids, ka neviens īpaši neaizdomājas par tām pamata lietām.

Piemēram par to pašu nodokļu nomaksu - kas ir nepieciešams lai tauta maksātu nodokļus? Ideja, ka sametoties var iegūt kopēju labumu tālākai attīstībai. Kas tālāk nepieciešams? Plāns un skaidrs mērķis naudas izlietojumam, caurskatāms izlietojuma process rezultātā sasniedzot izvirzīto mērķi. Vai mums tauta šobrīd spēj saprast, ka mēs maksājam nodokļus, kopīgam labumam vai arī valda uzskats, ka maksājam maksāšanas pēc, īsti nezinot pat par ko? Kāpēc pilsonis uzskata, ka tikko kā viņš ir nomaksājis nodokļus tā vairs nav viņa bet gan valsts nauda?

Ja nodokļu maksātājs savus nodokļus uzskata par valsts naudu, tad kāpēc lai valsts iestādes darbinieks domātu citādi? Attiecīgi kas ir pirmais pasākums? Jāsaprot, ka nauda ko maksājam valstij nav valsts nauda, bet gan mūsējā, ko nododam valstij kopēja labuma gūšanai. Kā to izdarīt? Līdz šai idejai jau tad katram pašam jānonāk, var kādu draugu vai kaimiņu paņemt blakus un tā, varbūt kāds sabiedriski aktīvs pilsonis padalīsies. Mums pat valdība laiku pa laikam publicē slaidus ar budžeta sadalījumu, bet tautas lielākais vairums nevienmēr spēj salikt kopā to, ka tā reāli ir viņa nauda, ko valdība tur dala.

Alternatīvi pie mūsu lielā valsts pakļautībā strādājošo skaita + viņu tuvāko radu, draugu un biznesa partneru skaita, pastāv iespēja, ka tauta šo situāciju saprot, bet neriskē šūpot kuģi lai neaprautu savu naudas plūsmu. Un ja tā, tad izmaiņas būs iespējamas tikai tad, kad liela daļa tautas pazāudēs šo finansu plūsmu (lasīt būs dziļā paka*ā).

Un atšķirībā no lielajām tautām, kas šādiem cikliem diezgan bieži iet cauri, mums nav variants gaidīt nākamo paaudzi. Vai nu tuvāko 10-15 gadu laikā atrisināsim šo jautājumu, vai arī līdz gadsimta beigām izmirsim/emigrēsim. Te vairs nav 2008. gads kad katrs sevi cienošs darba devējs sūtīja d*rst katru kuram kaut kas nepatika ar leģendāro frāzi "ja kaut kas nepatīk atbrīvo telpas, man aiz vārtiem rinda stāv". 15 gadus vēlāk rindas vairs nav, un kā izrādās, arī darba īsti vairs nav, jo bez cilvēkiem nav tirgus. Interesanti kā tā ekonomika strādā, vai ne?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

MMX rakstīja: Tepat kaut kur jau minēju aprēķinu, ka pie pašreizējā vēlēšanu dalībnieku skaita Nacionālā apvienība un Saskaņa principā kopā iegūst 30-40% balsu, jo viņu vēlētājs katru reizi atnāks uz iecirkni un pie maza vēlētāju skaita viņu vietas būs nodrošinātās. Šīm partijām principā pat nav nepieciešama programma, rekur šonedēļ uztaisa vienu kāzusu pie pieminekļa un nepieciešamās balsis nodrošinātas. Pārēji jau pēc tam tur fantazē programmas, tiekas ar vēlētājiem, konkurē savā starpā, bet jau par tiem atlikušajiem 60% balsu. Attiecīgi NA momentā ir valdībā bet Saskaņa opozīcijā, bet pilsonis, kurš neaizgāja uz vēlēšanām kliedz, ka katru gadu vienas un tās pašas sejas.

un te ir tāds paradokss -

Jo vairāk savāc saskaņa, jo parējas partijas vieglāk iekļust valdībā.

Citiem vārdiem sakot - saskaņa savāv 49%, visas pārējās partijas automātiski ir valdībā.

Saskaņa savāc 10% valdībā var netikt ļoti daudzi.

Tāpēc tikai gudrs cilvēks saprot, ka balsojot par saskaņu, tu balso par pārējam partijām.

Bet sasmakas prolietariāts ir pamuļķi, kas to nekad nesapratīs.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

kad kāds man pazistams krievs kaut ko muld par valdību - es viņam saku, ka viņš pats viņu ievēlēja.

Protams, ka sākumā ir frāze - "es par viņiem nebalsoju", bet turpinoties diskusijai šiem atnāk neatgriezeniski smadzeņu bojājumi un tie vairs neko nesaka... lai gan smu pārliecināts, ka tik un tā balso tālāk par pārējām partijām kā līdz šim.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

no 41.minūtes

ltv.lsm.lv/lv/raksts/16.02.2022-kas-notiek-latvija-kas-notiek-ukrainas-krize-un-satversmes-simtgade.id253060

Paskat, kāda konference

europa.eu/youth/year-of-youth/activities/1245_lv?utm

vai tur radīsies jaunas idejas

vai tur tiek gatavota jaunā, modernā ierēdņu un politiķu paaudze

Eiropas Jauniešu parlamenta 96. Starptautiskā konference - Riga 2022

Eiropas Jauniešu parlamenta Starptautiskā Konference ir šīs organizācijas nozīmīgākais pasākums, kura ietvaros 150 dalībnieku no 40 Eiropas valstīm sanāk kopā, lai kopīgi rastu risinājumus dažādiem Eiropas problēmjautājumiem, tiktos ar lēmumu pieņēmējiem un paplašinātu savu redzesloku par dažādām kultūrām.

Šīs konferences visaptverošā tēma ir par digitalizāciju un tehnoloģiju nozīmi Eiropā nozīmīgo politisko jautājumu risināšanā.Konferences ietvaros, jauniešiem, kuri būs sadalīti 12 dažādās komitejās, balstoties uz Eiropas Parlamenta komiteju darba struktūru būs iespēja diskutēt par tādiem tematiem kā - kiberdiplomātija, militārie droni, e-veselība, ēdienu alternatīvas, NFT tokeni, digitālā izglītība, uz dzimumu balstīta kibervardarbība u.c. tematiem. Jauniešu uzdevums būs iepazīties ar šiem problēmjautājumiem un sniegt savus priekšlikumus kā tos risināt. Konferences laikā izstrādātās rezolūcijas pasākuma beigās tiek nosūtītas deputātiem un lēmumu pieņēmējiem Eiropas Parlamentā.

Pasākuma temati Līdzdalība un iesaistīšanās; Eiropas vērtības; Jaunatne un pasaule; Iekļautība un vienlīdzība; Medijpratība un dezinformācija; Veselība, labjutība un sports; Nodarbinātība; Izglītība; Ekonomika un finanses; Kultūra; Klimats un vide; Digitālā joma; Solidaritāte ar Ukrainu

Jaunatnes mērķi, ar kuriem pasākums saistītsES un jauniešu saiknes veidošana; Dzimumu līdztiesība; Iekļaujoša sabiedrība; Informācija un konstruktīvs dialogs; Garīgā veselība un labjutība; Kvalitatīva nodarbinātība visiem; Kvalitatīva mācīšanās; Telpa un līdzdalība visiem; Ilgtspējīga un zaļa Eiropa; Jauniešu organizācijas un Eiropas programmas

Saistība ar konferenci par Eiropas nākotni Nē

Paredzamais dalībnieku skaits (aplēse)200

Daži jautājumi.

Deklarējot kā tēmas zinātni, tehnoloģijas un vides mērķus, svarīgi ir zināt pamatus.

1. Diezgan bieži, argumentējot pret jaunām enerģētikas iniciatīvām, tiek izmantoti argumenti, ka jaunās tehnoloģijas aizņemot zemes platības, kuras varētu izmantot lauksaimniecībai. Kāds būtu pretarguments šādiem argumentiem, piemēram, ja izmanto Saules baterijas?

2. Pieņemsim, ka Jūs nupat forumā vai sabiedriskā diskusijā esat pamatoti atbildējuši uz šo vai citu argumentu. Kādi ir 2 vai 3 tipiskākie pretējas puses paņēmieni?

3. Tā kā pieminēta e-veselība. Nosauciet galvenos pasākumus, kas jāveic šādu sistēmu izstrādes procesā pirms vispār kaut kas tiek sākts darīt.

4. Definējiet IT sistēmu izstrādātāju galvenās darba organizācijas un attieksmes problēmas.

5. Ja šāda sistēma nestrāda, nav piekļuves vai dati, kam tur jābūt, nav pieejami, kas ir galvenie iemesli?

6. Pašlaik Latvijā ir diezgan liela interese par Saules enerģētiku. Tāpat laiku pa laikam tiek minēti argumenti, ka enerģijas būšot par daudz. Nosauciet galvenos iespējamos risinājumus, arī lētākos iespējamos.

7. Saules enerģijas objektīvie mērījumi konkrētā vietā un laikā. Kā tos veiksiet, kas ir galvenie faktori, cik objektīvi izmaksās mērījumi?

8. Pārtika 21. gadsimtā. Nosauciet dažus teorētiskus un praktiskus paņēmienus, kas pilsētās dzīvojošiem dotu labāku ieskatu nākotnes problēmu risināšanā.

9. Digitālā izglītība. Vai pastāv iespēja aiz veiklām prezentācijām un failu pārsūtīšanām neievērot reālu, labu ideju izstrādāšanas iespējas un problēmas. Prezentācijas un "tehnoloģiju" lietošana kā aizsegs.

10. Interneta mobings un tā kritēriji.

11. Garīgā veselība un labjūtība. Nosauciet dažas izteiktākās, konfliktējošākās pamatteorijas.

Salīdzināsim.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tā, kā jauniešiem NAV savas pieredzes iztrūkst zināšanas, visas viņu domas balstās uz savu vecāku, skolotāju vai savu līderu viedokļu interpretāciju, fantāziju un kaut kādiem no konteksta izrautiem faktiem.

Tāpēc jauniešiem uzrodas tādi zelta citāti:

"Jauniešiem ir jāsauc pie atbildības vecākās paaudzes par nekārtību, ko viņi ir radījuši."

ekofašistu ļeņins - Grēta.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Rietumu pasaulē es varbūt daļēji piekrītu Grētai par to vecās paaudzes nekārtību, bet humors tik tajā, ka tā jaunā paaudze protestē ģērbta brendu apģērbā un spaidot pogas twitterī uz jaunākā ifona. It kā kliedzam ka kapitālisms slikts, bet pa tās pašas vecās paaudzes kapitālistiski pelnīto naudu. Paralēli tam otra jaunās paaudzes daļa, kam vecāki nevar atļauties visu minēto, knapi velk galus un drūmi skatās uz savu nākotni. Tā teikt nav laika protestēt, ja pastāv risks palikt uz ielas.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

alu cilvēki kakāja ugunskuros, kur gatavoja ēst. Un visus atkritumus - kaulus, ragus, nagus, bēra pie pašas alas ieejas. Ak jā, - arī mīza pa alu sienām, iekšpusē.

Tas ir fakts, ko apstiprina arheologiskie izrakumi.

Man liekas, ka katra nākošā paaudze ir nedaudz kārtīgāka. Un tas ir normāli. Un nekas pārsteidzošs tajā nav.

Tieši otrādi - būtu dīvaini, ja tā nebūtu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

6. no mana skatu punkta.

Šodien pat man uzprasījās par saules paneļiem, man nav, un ne tik drīz plānoju par to domāt, jo joprojām enerģijas cenas dēļ man nav izdevīgi (nu tā ka labi ja pa nullēm), un ir uz robežas ar neizdevīgi. Bet vakarā visi 3 tiksimies ar kaimiņu, kam ir paneļi un tad pastāstīs kā un kāpēc izdevīgi ( viņam visa māja "karājas" uz elektrību).

Enerģijas var būt par daudz, ja piem. mājsaimniecība ražo virs tiem 11 kW un izdomā tīklā ielaist teiksim 2 tik lielāku jaudu kā vajag, tad prasti var gadīties, ka Sadales Tīkla infrastruktūru nosvilina nahren ... + tas vienmēr atstāj ietekmi uz tīkla frekvenci !!!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Tie ir mani jautājumi viņiem. Jo tēmas ir daudzas un dažādas un tad nu kaut kāda bāze būtu jāzin. Pie tam tiek diezgan daudz apgalvots, ka jaunieši prot atrast informāciju.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Praksē ir kādi 10% jauniešu kas spēj atrast kaut ko tajā publiski pieejamajā info ārpus savu interešu loka ...

Tātad galvenais jautājums būs - kas ir jauniešu interešu lokā ...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Un jo vecāki šie jaunieši kļūst, jo tas procents arvien sarūk. Vairumam perdeļu pēc 40 jau tās intereses ir vēl krietni šaurākas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nez, mana pieredze rāda pretējo, ka vēlāk dzīvē, jo vairāk zini, jo labāk saproti un apzinies, ka vēl neko daudz nezini ...

Bet tikko no "skolas sola" gan personīgi redzēti kadri, kas neko nevar ne atrast, ne izdomāt un viss mutē jāielej ... bet nu tas protams nav attiecināms uz visiem ... (konkrētie bija ar profesionālo izglītību saistītu ar datoriem, bet nu pie datoriem jamos labāk bija klāt nemaz nelaist ...)

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Es atvainojos/par (iejaukšanos Politikā).Kā tur beidzās tas pagājušās nedēļas veiksmīgi pagājušais (Sarkano) Pionieru Mītiņš (SPM) (mūsējajā ,jājā) Klap Kaln Ciemā (KKC).(tepat,reku,Latvijā,jājā,LV3113) ? (??) -klippu,klappu,klakc, or tūtaliņ/tagadiņņ, vai kā? Vai nekā? Jā.

www.apollo.lv/7570486/video-raidijums-klapkalnciema-prokrieviska-biedriba-riko-jauniesu-uznemsanu-pionieros

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Priekš MMX

Tīko tviterī viens jūsmoja, ka Šlesera parakstu vākšana ir šausmīgi izgāzusies. Aizrādīju, ka tur nekas priecīgs nevar būt, jo mazais cilvēks zina, ka viss norisināsies bez viņa dalības, kā iepriekš paredzēts. Jebkura pat labākā ideja būs pilnīgs fiasko. Tas ir - viņš un valsts ir atdalīti.

Pie tā tika strādāts vairākus gadus, lai šādu stāvokli izveidotu. Referenduma slieksnis, prezidentu nevar vēlēt muļķi, vēlētāju apvienību nestartēšana vēlēšanās, partiju finansējums u. c. labojumi un uzlabojumi, kas stiprina partiju diktatūru.

Kārtējais piemērs - VA Krauklis ar savu Vidzemes partiju(?) startēs A/Par. Un kāpēc jūs domājat tā notiek?

Vienkārši pašvaldību finansējums/sadale un jebkas cits ir atkarīgs no pie varas esošām partijām. Kā redzam reģionālā reforma šeit neko nav spējuši mainīt. Ja jau pat tāds varas orgāns kā pašvaldība neko šeit nespēj mainīt, tad ko tā tu gribi no mazā cilvēka. Protams, ka viņš uzskatīs, ka tā viņa nodokļu nauda aiziet tiem tur un diez vai viņš tās atgriešanos redzēs, varēs sekot izlietojumam. Nu, tas tā - īsumā

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Piezīme - VA Krauklis ir Valkas mērs

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tas principā ir vēl nākamais stāsts - pat pie tā jaunā sliekšņa teorētiski varētu salasīt arī tos nepieciešamos parakstus, bet šo procesu visādi malējie ir sākuši izmantot savas popularitātes celšanai.

Tas pats Šlesers - jā, viņam ir atbalstītāji, bet būsim reāli - jau procesa sākumā viņš zināja, ka nepieciešamo parakstu skaitu viņš nesavāks, toties no visa pasākuma sanāks laba reklāma, un varēs patēlot apspiesto cīnītāju. Man ja godīgi ir pirmā dzirdēšana, ka Šlesers kaut kur vāc parakstus. Un tas ir tālāk nākamais stāsts, ka cilvēks nekautrējas izmantot demokrātisku procesu lai celtu savu reitingu, tādā veidā graujot vēlmi piedalīties šajā procesā. Tā teikt - kurš ies parakstīties uz nākamo parakstu vākšanu, ja redzams, ka visas iepriekšējās izmantotas popularitātes gūšanai?

Reģionālā reformā rupji izsakoties ir sūds, to zin visi no tālākās pierobežas ciema pārvaldnieka, līdz pašam VARAM ministram. Vajadzēja papucēt spalvas un uztaisīt ierakstu CV, uztaisīja, pārbīdīja saskaitāmos un uzlika nikolaju. Tagad rajoni pišās paši, bet no Rīgas tā arī nav nekādas skaidrības. Debīlu papīru tikai palicis vairāk.

Un atkal - kāpēc šo procesu neviens neapturēja? Gribētāji jau bija, bet vietas siltas un neies tak pret ministru sacelties. Galvenajie pretinieki tika pie siltām vietām jaunajā sistēmā, pārējie tā arī sagremoja procesu klusējot.

Par to arī mans cepiens, ka viss iet galīgi škērsām - sistēma ir kļuvusi pašuzturoša, sistēmas dalībnieki neies pret sistēmu (nevaru iedomāties nevienu pazīstamu valsts vai pašvaldības darbinieku, kas labprātīgi ies balsot par izmaiņām valst pārvaldē), bet privātajā biznesā nodarbinātie (lasīt nodokļu maksātāji) ir pārāk sašķelti starp daudzajām interešu grupām lai par kaut ko vienotos.

Teorētiski tas pats bizness (nodokļu maksātāji) varētu savā starpā vienoties un bīdīt kopējas intereses, bet mums te visu nozaru uzņēmēji pat nozares iekšienē nespēj vienoties, kur nu vēl starp nozarēm aizstāvēt savas intereses. Zelta moments šajā gadījumā bija kad pavisam nesen mans bijušais darba devējs, kura uzņēmums 20 gadus dzīvo uz valsts pasūtījumiem, pažēlojās feisbookā par to, ka redz nozarē esot par daudz kontroles un kontroles procesam piesaistītie labi pelna. Labu partnerattiecību vārdā es protams viņam neuzdirsu, bet ir dīvaini lasīt ka par valsts struktūrām sūdzās cilvēks, kurš pats ir ticis pie mājas siltajās zemēs pateicoties šiem pašiem kontrolētājiem un ir personīgi labi pazīstams ar minēto kontrolētāju vadību.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Bet pag, tas tak ir politiķa pamata pienākums - veidot reitingu un organizēt šādas vai līdzīgas akcijas. Vai kā tu iedomājies to politisko procesu - sēdēt FB? Opozīciju tak uz TV mums nelaiž.

Interesantas būs Argentīnas prezidenta vēlēšanās, tur strauji aug libertiāņa kandidāta izredzes(tāds Milei). Tur arī visādi kreisie savairojušies, tas sola tos izspert ar kāju no visām ministrijām.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ja kāds sola izspārdīt "skudru" pūzni, tad tas ir jāsaprot, ka vietā ievazās "savas skudras" .... un būs pretējā "grāvī iekšā" ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tu par to Mileju?

Katrā ziņā interesants kadrs. Dauzi taisās balsot par viņu jo ne labējie, ne kreisie nav spējuši pierādīt savu kompetenci ekonomikā. Kreisie šobrīd aizņemti ar visādām citām lietām, bet ne ekonomiku. Piemēram, Argentīnā ir sieviešu ministrija.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Jā.

Katram kā saka ir savas problēmas un dienaskārtība, un skaidrs ka atkarībā no finansiālā stāvokļa cilvēku prioritàtes mainās, bet nu lielākas vai mazākas "revolūcijas" vai nu pašas par sevi aplaužas, vai iedzen cilvēkus tikai vēl lielākās problēmās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Neesmu baigais ilglaicīgs ARG ekonomikas vērotājs, bet viņi vislaik mocās ar tām revolūcijām.

Kādi 40 gadi atpakaļ tak bija baigā parādu krīze, pannu revolūcija. Tad, lkm, pie valdīšanas bija labējie. Tad nāca kreisie Kiršenistri un tagad ar katru dienu tā ekonomika arvien trakāk lažo,. Kā jau teicu, kreisajiem savas prioritātes - prezidenta dēls izrādās vidējās dzimtes, sieviešu ministrija un citas progresīvo izklaides

Nāksies vien argentīnīšiem mēģināt trešo ceļu. Ja kas, ļoti līdzīgas tendences arī LV saskatāmas.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Bet vai tad mums ir normāla opozīcija? Mūžīgie opozicionāri Saskaņa, kuriem to tikai vajag kā tikt tajā opozīcijā? Nedaopozicionāri ZZS, kuri atkarībā no valdības veidošanās procesa vai nu ir opozīcijā vai valdībā? Šlesers un Krištopāns, kuri labu laiku bija valdībā, bet tikai izbalsoti jo sāka pārāk cītīgi par savu labumu rūpēties, un tagad ir atgriezušies lai "strādātu"? Gobzems ar savu baru, kuru vienīgais politiskais sauklis ir robežojas ar "atlajst saimu"?

Palasot mūsu opozicionāru biedru sarakstus, programmas un tos pašus izteikumus feisbookā, nav grūti izpīpēt to, ka tas bars ir gatavs teikt visu kas viņus dabūs iekšā siltos krēslos uz 4 gadiem. Es šobrīd Latvijas politikā neredzu ne pozīcijā ne opozīcijā tādus spēkus, kam interesētu valsts attīstība - aiz visiem skaistajiem saukļiem vienmēr stāv kaut kādas biznesa intereses, ko labi parāda arī šīs valdības darboņi VARAM (tā pati spēļu zāļu hohma) un SM izpildījumā (nu te laikam viss iespējamais).

Tautai un netikai mūsējai, vajag lai kāds pasaka, ka pēc viņa ievēlēšanas viss būs kruti, pamatojums un reāli plāni, kā to "kruti" sasniegs 3 pasaules valstīs nav nepieciešams

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Gobzems ir tuvākais "opozīcijai", kas jebkad Latvijas politikā ir bijis. Visi pārējie, un jo īpaši Saskaņa, ir sistēmas spēlētāji, kas mērķtiecīgi pārdod vēlētājiem "Krievi nāk!" politiku, kuras rezultātā elektorātam rodas sajūta, ka viņi, balsojot par un pret Saskaņu, kaut ko nosaka politikā - bet patiesībā vienkārši paklausīgi imitē demokrātiju nostiprinot pasytāvošo lietu kārtību un sistēmu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Un Bernis?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Bernis ir āksts, kas pa lielam reklamēja savu deju skolu. Gobzemam bija reāla "aizmugure", ko ļoti labi varēja redzēt aizkulisēs - mērogā, kādā režīmam lojālie drošības dienesti bija spiesti "pieskatīt" Gobzemu. Sākoties Ukrainas karam, šis projekts ir apturēts/iesaldēts, tāpēc rudenī mums pārstegumi visticamāk nav gaidāmi - elektroāts nobalsos par tiem pašiem vēžiem un dzīvosim tālāk bez politiskām pārmaiņām.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

atklāšu noslēpumu - tā ir pilnīgi visur.

Vienīgi Latvijā visu vēl pastiprina situācija, ka 30% sabiedrības domā, ka viņi dzīvo krievijā, un vajag balsot par krievijas partijām ( Saskaņa ir vienotās krievijas filiāle Latvijā)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Lai vai kā tev gribētos, diemžēl taviem komunistiem plāni ir izgāzušies, jo sabiedrotais fašitiņš ir savārījis ziepes, tādēļ nemaz nav tā, ka "pilnīgi visur". Laiks rādīs, kā notikumi attīstīsies, bet ir palielas cerības ka tavi sapņi nepiepildīsies.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

tu nesaprati.

Es rakstu par attieksmi pret valdību. Par haosu valdībā.

Kurā valstī 100% ir apmierināti ar valdības darbu? Varbūt tikai tādā valstī kā Vatikāns vai Pitkērna.

Gan zemnieki protestē, gan nēģeri ārdās. Laikam būsi aizmirsis par francijas nemieriem. Bet, ak jā - visslikti ir tikai LV.

Tāda ir tā demokrātijas ilūzija, ko visur pasniedz kā lielu vērtību.

...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ļoti daudz apmierināto ar valdības darbu ir Krievijā. Arī pie mums režīma atbalstītāju netrūkst. Tieši tādēļ man vairāk simaptizē valstis, kurās NAV apmierināti ar valdības darbu.

P.S. Franciju velti piesauci - tā patiesībā ir visu šodienas mēslu ideoloģiskā dzimtene. Un Putina sejas glābējs valsts vadībā skaidri parāda Francijas īsto seju. Nu protams ne visas... Francijas "laukos" ir tīti jauki.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 1 Atbildēt

Reģionālā reforma kā tāda bija nepieciešama, jo sīkām pašvaldībām naudu lieliem projektiem nedod. Un tapēc ka katras pašvaldības vadība apkārt savāca visus savus radus un šoferdēlus. Auces pašvaldībai piemēram darbinieku saraksts bija uz trīs A4 lapām smalkā drukā. Kas bija slikti - liela daļa no šoferdēliem, kurus bija jasūta art lauki, pārvietojās uz lielo pašvaldību vadību.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

OK, bet viņa tak nav atrisinājusi problēmu - finansējuma sadali. Es tak prasu kāpēc Valmieras mēram jākandidē kkādā vēl partijā, ja viņiem ir sava pašu Vidzemes partija?

Tas apmēram kā apprecēt 2 sievas

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Ir taču tautu dēli kam ir vesels harēms. Reizēm pat zem viena jumta Tas ka kādam gribas kandidēt 3 partijās reizē, nav nekas īpašs. Kaut kā taču pie siles jātiek. Cits jautājums, vai to vajag darīt. Ceru ka šo iespēju likumos kādreiz nogriezīs.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Reģionālā reforma bija vajadzīga lai kaut ko nozagtu, izšeptētu, dotu iespēju partijām iebāzt kabatās arī laukus un tas arī viss. Atceries kā Pūce argumentēja reformas nepieciešamību - kaut ko murgoja par "pakalpojumu pieejamību". Vai kaut vienu reizi viņš kaut kur par piemēru izmantoja Saldus novadu kas pagājušās reformas procesā nonāca līdz šīs reformas vēlamajam novada izmēram - vesels kādreizējais rajons - ? Nē - jo nekā laba tādā lielā pašvaldībā nav. Bija arī tāds ironisks termins - "attīstības centri" - jāsaka pat ka cinisks, jo doma skaidra - reformas rezultātā tiks veicināts izmirāts lielākā skaitā apdzīvotu vietu nekā agrāk.

Zināmā mērā tev gan ir taisnība - sīkām pašvaldībām naudu lieliem projektiem nedod, kamēr lielas pašvaldības vadība var izsūkt bijušo novadu resursus. Kas ir ļoti labi pie mums redzams - Grobiņai vajadzēja šķeldu - ā, Nīcā ir - caps, no Nīcas paņem - Grobiņai vajag ģimnāzijā kaut kādu remontu - caps no Nīcas resursiem paņem naudu. Mazākos mērogos - pazīstami čaļi saka ka pie mums vairs praktiski bedres nelāpa jo bliete, kuru bija sagādājis Rucavas novads, ir kaut kur aizceļojusi prom... Tajā pašā laikā jaunais novads dod jauna biznesa iespējas - ar šo gadu mājām kur nav īpašnieku izveidota biedrība ir ierubīts namserviss; jāmaksā kaut kādai, drīksti minēt, jā, uzminēji, Grobiņas firmai pārdesmit eiras mēnesī par apmēram neko. Ir noteikti vēl citi jaunā novada "ieguvumi", es vienkārši esmu pārāk nesabiedrisks un dzīvoju privātmājā tāpēc neesmu lietas kursā.

AD666 Reģ.: 20.12.2019
5 1 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Ar ko un par ko? Kas ir Latvijas nākotne? Par ko karot? Fiziski par zemi sūdīgā klimatā, kuras liela daļa tāpat pieder zviedriem? Par tautu, kas sastāv no tādiem komunistiem, kā tu? Par kultūru, kurā tiek darīts viss, lai iznīcinātu individualitāti un visu pārvērstu par internacionālu varavīksni, ko perfekti pārtāv Staķa un Eilanda selfijs?

Vai piedāvā darīt to, ko dara Putina zēniņi Ukrainā - mirt par bunkurā sēdoša varneša ideoloģiju?

Man diemžēl nav atbildes uz šo jautājumu, ko sev uzdodu daudz un arī jau pirms šīs situācijas.

Savādi Tavi uzskati.

Un kāds ir Tavs nākotnes plāns, kāds Tavu bērnu nākotnes plāns?

Uz kuru zemi dosies laimi meklēt un kur tad pats tagad dzīvo?

Kura ir tā perfektā zeme un kādēl tu tur vel neesi? Jeb smadzenes par īsu, lai nopelnītu pietiekoši?

P.s. Kurš tad tās zemes pārdeva zviedriem, ja ne standarta letinš kurš kāro pēc vieglas naudas? Kamēr Latvijā būs tikai interneta komentāros dirsēji un visādi mīkstie, nekas nekad nemainīsies…

P.s.s. Kāds šeit sakars ar putina zēniniem? Viena dala dara to apsolītās naudas dēl un otra dala ir vienkārši dauni, tiešām tik grūti to izsecināt?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Par (nākotnes, Brīvo) LViju (noteikti) "karos" tur tie (LViski runājošie) jaunie Pionieri (skat 16cm augstāk).Kuri (savu Pedagogu vadībā) gaišā dienas laikā nupat nesen pulcējās KlapKalnciemā.Tepat netālu, Latvijā.Jā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Proatms, ka savādi. Neesmu paklausīgā pūļa aita.

Plāns ir doties. Kurp - tas lai paliek manā ziņā.

Kāpēc vēl neesmu? Tapēc, ka negribas vecākus pamest, kamēr vēl dzīvi, savukārt viņiem ir dzīves laikā "pārvākšanās" bijušas pietiekami - grib tepat nomirt.

Darba ziņā jau tagad esmu Latviju pametis, ja tas tevi satrauc. Un atgriezties netaisos.

Ar ko tavs P.S. atšķiras no P.P.S.? Tieši to jau pats apstiprini - par tūlītēju naudu ir gatavi pārdot jebko, jo ilgtermiņa plāns nozīmē izdomāt kādu bamsli strēbt vakarā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Es sapņoju lai mani bērni nepaliktu šeit.

Un tik līdz viņi izaugs un aizbrauks, braukšu prom arī es.

AD666 Reģ.: 20.12.2019
1 0 Atbildēt

Paklausīga Tu tiešām neesi, bet tas nemaina to, ka joprojām esi aita...

Nu pasaki, pasaki savu plānu, jeb nesaprati kādēļ es Tev to vaicāju?

Kura ir tā brīnumu zeme kurās vel varavīkšņu un "diktatoru" nav un uz cik ilgu laiku nebūs?

Par bamšļiem tas šķiet vairāk par Tavu tēmu, ja reiz tas ir pirmais kas asociējas ar vārdu "ilgtermiņā".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Ko tev pastāstīt?

To, ka strādāju attālināti ārzemēs un dzīvesvietu varu brīvi mainīt kaut rīt? To, ka ir jau bankas konts un iestrādes NĪ virzienā tur, kur plānoju pārvākties? To, ka varavīksnes kaut kādā mērā diemžēl ir visur, bet vismaz iespēja tikt vaļā no tev līdzīgo uzturētā debilisma ir reāla?

Vair jau saukt mani par aitu... No tā tavs lumpenisms un pakalpība režīmam nemazināsies.

AD666 Reģ.: 20.12.2019
1 0 Atbildēt

Man neinteresē Tavas iestrādes, vai Tavs darbs.

Man interesē, lai Tu nosauc valsti uz kuru plāno parcelties!

Tiešām tik grūti uzrakstīt, jeb aizmirsi?

P.s.

Lumpeniskums un pakalpība piemīt Tavam dzimtas kokam un no tā gan Tu neaizbēgsi...

P.s.s.

Ja Tev tik ļoti gribētos tikt vaļā no šīs vides, Tu iAuto neizmantotu, bet par cik tava spītība, neapmierinātība ar dzīvi un zemais pašnovērtējums neļauj pamest šo visu, cik tad vel Taviem vecajiem atlicis? Kad plānohas tā diena kat tapsi brīvs?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Tev pašam neliekas, ka kaut kādu savu kompleksu dēļ ļoti gribi ielīst manā dzīvē un kaut kā izdomāt glupības, lai celtu savu pašapziņu.

Dzīvo savu dzīvi un beidz gvelzt, ka no manas esības iAuto ir kaut kā atkarīga Latvijas tikšana vaļā no sabiedrības un vides, kas to apsēdusi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Izdaliet miljons automātus latvijas cilvēkiem un redzēsiet, kas te būs.

Vieni fano par Latvijas PSR v1.0, otri ceļ Latvijas PSR v2.0 un savā starpā kašķējas - kura sociālistiskā valsts būs vai bija labāka.

Ekonomika iet galīgā dirsā, ar katru mēnesi aizvien vairāk atpaliekam no Lietuvas, Igaunijas un pat Baltkrievijas. Kultūra arī dirsā.

Es arī nesaprotu par ko te mirt? Es ne tāpēc stāvēju Baltijas ceļā, lai tagad skatītos, kā viss tiek iznīcināts.

AD666 domā, ka viņš ir patriots, bet patiesībā - tieši otrādi. Īsts patriots negribēs atbalstīt un priecāties par to, kā valsts grimst sūdos. Patriotisms nav uzģērbt rozā brilles. Bet kad cilvēks atzīst kļūdas, problēmas - tas arī ir ceļš uz atveseļošanos.

Mēs ar Bradypussi vismaz saprotam, ka te kaut kas nav kārtībā. Tāpēc problēma ir tādos kā tu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Dīvains redzējums par to kas ir "dirsā". Pat netuvojamies tam ko varētu saukt par dirsā, taču vienmēr atradīsies kāds ar savu gaudu dziesmu ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Varētu vēl saprast, ka nespēj saskatīt uz ko virzamies. Bet nē - tu principāli pateiksi "pat netuvojamies". Tads pat, kā Putina elektorāts - līdz pat šai dienai dzīvo ilūzijās par skaisto nākotni, ticot Kariņa daudzajai naudai.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Un tālāk (?!?), joprojām neesi pateicis neko tādu kas apstiprinātu experca izteikto pieļāvumu, tik esi mēģinājis man piekabināt kaut kādas konkrētas partijas elektorāta birku. Tas nav pierādījums stāvoklim ko varētu saukt par "dirsā" ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Dažus gadus atpakaļ naudu visai valstij pelnīja apmēram ~16% iedzīvotāju un skaitlis lēnām dila. Šis skaitlis tagad ir vēl strauji samazinājies tavu komunistu veiktās kovidpolitikas dēļ. Ja šāda situācija, dzīvojot uz Kariņa "daudzās naudas" pabalstiem tev liekas ilgstpējīga un jebkādā veidā bez masveida imigrācijas atgriežama, tad vari vien uzkatīt, ka esam kaut kur citur. Visādi citādi - esam uz demogrāfiski ekonomiska slidkalniņa, tādiem kā tev nespējot saredzēt dubļu peļķi, kas gaida lejā un sajūsmā spiedzot par braucienu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ok, šis ir pamatoti, taču to saukt par dirsā ir stipri pāragri, ta saukto "komunistu štatu" var mierīgi samazināt, un neviens sevišķi neraudās, cits jautājums ka ķirurģiskās iejaukšanās ar ir caur pakaļu, bet nu apzinos ka pats esmu tālu no ideāla, tā ka pilnīgi pieņemu,ka kļūdīties ir cilvēcīgi, pat ja par to mēdzu visai skaļi un skarbi izteikties ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 0 Atbildēt

es rakstīju - iet dirsā.

Bet es domāju, ka mums atšķiras dirsas definīcija. Tev dirsa ir Ziemeļkoreja. Jā, līdz tādai dirsai mums vēl patālu, bet mēs lepni soļojam uz to pusi un priecājamies. Vai arī tu par dirsu uzskati tikai to vietu, kur mugurā ir rieva.

Man dirsa ir abstrakts, filozofisks punkts, kurā notiek kaut kāds lūzums un nevis uz labo pusi. Tas var būt dažāds. Piemēram, ASV par dirsu var uzskatīt lielo depresiju, ukrainai dirsa ir tagad, utt.

AD666 Reģ.: 20.12.2019
0 0 Atbildēt

Tu smagi kļūdies!

Es diemžēl galīgi neesmu patriots, nopietni!

Ja godīgi šajā situācijā un šobrīd es droši vien nekarotu par Latviju, iespējams kādam tas izklausīsies tupi, vai gļēvulīgi, bet ne tur tas sāls...

Šajā topikā iesaistījos tikai lai noskaidrotu, kura tad ir tā valsts, kur viss ir tik labi un perfekti!? Bet neviens tā arī man to arī nepasaka. Stāsts par to, ka Lv var mainīt, bet tur jāiesaistās visiem, nevis 50cilvēkiem no malas un pat tad tas nebūtu vienkārši, jo ir indivīdi, kā Tu kas dalēji uzspiež savu redzējumu, un dzen sviestu komentāru sadaļā, par dažādām tēmām kurām Tev nav taisnība, un otrādāk.

Starpcitu paskaidro sīkāk, ko tieši jūs saprotiet no tā, kas nav kārtībā? Un kāds būtu Jūsu ierosinājums, lai to mainītu!?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Par to, kas nav kārtībā, var uzrakstīt veselu grāmatu.

Bet ja ļoti īsi, tad galvenās problēmas ir 2:

1) sociālisma būvēšana - ar visām no tā izrietošajām sekām - valsts kontrole, liels valsts aparāts, utt

2) nacionālais naids. te es lieku klāt naidīgu sabiedrības daļu, vai to ultra patriotisko sabiedrības daļu.

Tu vari izveidot labu kapitalistisku partiju, celt ekonomiku, bet, ja nesaņemsi atbalstu no Kremļa, liela sabiedrības daļa būs pret tevi tik un tā. Tevi apmelos, izplatīs nepatiesu informāciju un tik un tā tu neko neizdarīsi.

Tās ir 2 galvenās problēmas. Bet ir vēl virkne citu - sākot ar latviešu, kā tautas, mazvērtības kompleksiem, beidzot ar blata sistēmu, korupciju, nepareizu Satversmi, valdības modeli, novadu pārvaldi, centralizēšanu utt

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

1)Pie mums kapitālisms auzās sabrauks vēl ātrāk par sociālismu, nav te cilvēku kas kapitālismu izprot, un ir gatavi sadzīvot ar kapitālisma "neērtībām". Pie mums visi ir gatavi plūkt kapitālisma augļus, bet "maksāt" par to nav gatavi.

2) Patiesībā tā daļa ir tik maza, ka varētu pilnībā ignorēt, tik tas ka māk pārbļaut citus, un vienmēr par sevi atgādinās, kas "normāliem" cilvēkiem nav raksturīgi ...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ko?! Katrs kurš pērk no rokas pakalpojumus vai preces, vai tos pārdod, piedalās vistīrākajā kapitālismā. Diez vai tu atradīsi daudz tādu cilvēku kas ar to nenodarbotos - lai arī tādi tiek audzināti, tas gan - visi pārējie vienkārši nezina ka nopirkt no apkārt braukājoša leiša gāzes balonu vai samaksāt alkānam lai saskalda malku ir kapitālisms...

AD666 Reģ.: 20.12.2019
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Tev pašam neliekas, ka kaut kādu savu kompleksu dēļ ļoti gribi ielīst manā dzīvē un kaut kā izdomāt glupības, lai celtu savu pašapziņu.

Dzīvo savu dzīvi un beidz gvelzt, ka no manas esības iAuto ir kaut kā atkarīga Latvijas tikšana vaļā no sabiedrības un vides, kas to apsēdusi.

Tu dumjš esi?

Es Tev uzdevu jautājumu par to lielisko valsti, jo arī gribu zināt kura tad tā ir?

Un šo jautājumu es uzdevu ne bez iemesla un Tu to ļoti labi zini!

Ja godīgi šeit uzturos ļoti maz un ik pa laikam kaut ko palasu, bet Tu piesaistīji manu uzmanību, tīri gribēju noskaidrot uz kurieni šis lielais Latvijas nīdējs dosies?

Tu tā vietā sāc dzīt sviestu un nevari atbildēt uz vienu vienkāršu jautājumu, turklāt ņemot vērā, ka iepriekšējos postos rakstiji par darbu un Nī šajā valstī, tātad tāda pastāv!

Tev pašam nešķiet nevīrišķīgi uzsākt diskusu, bet pēc tam attaisnoties ar muļķīgiem komentāriem, kā jau teicu, kamēr Latvijā būs tik daudz mīksto bezmugurkaulnieku, tikmēr te nekas nemainīsies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu nu... Paskaidro savu iemeslu, kādēļ tev interesē, kurp tieši plānoju pārvākties? Es taču nenoliedzu, ka tāda valsts pastāv - tikai saku, ka tā nekādi nav tava darīšana, ko tev spītīgi vajag pārvērst par "nevaru atbildēt".

Pilnai tavai laimei - strādāju valstij, uz kuru pilnīgi noteikti pārvākties netaisos.

Un par kādu attaisnošanos tu runā? Par bezmugurkaulniekiem gan varu tikai piekrist - tieši dēļ viņiem jau tas ceļš uz vienu vietu ir neatgriezenisks. Kā balsoja par komunistiem, tā turpinās.

AD666 Reģ.: 20.12.2019
1 0 Atbildēt

Tādēļ, ka Tu vienā no saviem postiem minēji, ka Latvijā viss ir dirsā, geji un diktatoriski maniaki uttt., karoč domu saprati, ja kas pārlasi savus vecos postus- netaisos meklēt un citēt.

Tātad interesē kura ir tā valsts? Tici man nekas personisks, tīri interes, varbūt kaut ko zinu par šo valsti, bet varbūt gluži pretēji, turklāt es pats vēlos iegādāties īpašumu ārpus Latvijas, bet tā ir bijis vienmēr, cik sevi atceros, tam nav nekāda sakara ar situāciju Latvijā.

Kā jau teicu, es neesmu patriots un to, ka Latvijā ļoti daudzkas ir dirsā, tas viennozīmīgi, bet lai cik stulbi tas neizklausītos paši jau esam vainīgi, tieši tas ko viencexperc minēja par jauno paaudzi utt., un paskaties šeit, šajā forumā visur, viena vienīga diršanās, ok ir indivīdī kuri ir vienkārši tupi stulbi, bet šeit galīgi tā nav, ļoti daudzi dažādos postos raksta sakarīgi un var noprast, ka cilvēks domā ļoti ok, bet tad atkal visa tā diršanās.

Kā to mainīt - hviņzin

Vai tā tiešām ir kaut kāda latviešu īpatnība, vai mēs esam pārāk aiznemti dzenoties pēc piķa, nu vismaz man tā ir un lielai dalai jaunās paaudzes, man ir daudz darba un augstas prasības, līdz ar to galīgi nav laika iedzilināties politikā utt.,

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kaut ko būsi ļoti sajaucis, par gejiem noteikti neko neesmu teicis šādā kontekstā. Līdz ar to tu vari iedomāties bez gala, ko vien vēlies, bet tavu domu saprast tāpat nevar, kamēr nepaskaidrosi.

Ok, patiekšu - Austrija. Un ko tas mainīs?

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Kas ir tie Austrijas plusi? Daļai braukšana uz ārzemēm (te es nedomāju finansiālu iemeslu dēļ, piem. var vairāk nopelnīt) ir bēgšana no sevis paša... Mainās vide, bet pēc kāda laika, esi turpat, kur biji.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Manā gadījumā pārvākšanās uz vidi, kurā iederos. Man patīk viņu dzīves uztvere un dzīvesveids un riebjas tas, kas notiek Latvijā.

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti