Vai CSN 113. punkts ļauj turpināt kustību pa labo joslu ārpus apdzīvotām vietām? Jā vs Nē 2.DAĻA (+ VIDEO) 49

 
iAuto | 5.maijs 2024 7:22

iAutolv skaidro noteikumus, kas attiecas uz braukšanas kārtību joslās un apsteigšanu apdzīvotās vietās un ārpus tām. Ir arī jautājumi, tādēļ skatāmies video un rakstām savus komentārus.

 
49 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Skatītājs un komentētājs 6.maijs 2024 12:56
37 0 Atbildēt

Viss jau tā ir pareizi, bet ļoti daudzās vietās tās pirmās joslas ir bedrainas, sabojātas un salāpītas un tās vietas, kur viss ir labi, cilvēki liekas apjūk un brīžiem nezina, kura tad īsti ir tā labākā vieta, kur braukt. Un tie posmi nav pārāk gari un ik pa pāris kilometriem kāds vēlēsies pieslēgties no ieskrējiena joslām, tāpēc laikam jau lielākā daļa izvēlas vidējo joslu. Te jau arī to posmu no Jūrmalas tā varētu izbraukt pēc noteikumiem, bet tiklīdz iebrauc Rīgā, tā pirmā josla salāpīta un trešā arī neko īsti laba nav no Jūrmalas puses. Līdzigi tas pats otrā virzienā. Atliek vidējā josla vai arī trešā. Tā diemžēl daudzās vietās ir, pārsvarā Rīgā, jo tur tās joslas aiziet vairāk par divām un pirmajās viss ir slikti. Gan jau kaut kad sariktēs ceļa segumus arī pārējās joslās, bet tad kāds brīdis varētu paiet, kamēr cilvēki sapratīs, ka tajās nebojās automašīnas no pēkšņās bedres un to arī izvēlēsies. Bet nu, izskatās, ka pieradumam pārāk liels spēks un daudzi spītīgi turpina braukt pa savam.

Ābols 8.maijs 2024 10:59
31 0 Atbildēt

Nekur eiropā tev neviens uz šosejas nelīdīs agresīvi pie bampera! 😉 (protams ar izņēmumiem)

 Bāņzemē cik braukts fiksais parasti atstāj SEV 150-200m attālumu. JĀ SEV, jo viņš jau būs vainīgs ja pēkšņi viss sabremzēsies un nespēs droši nobremzēt...

 Ja turpini būt l.hs, tad sāk midžināt un pietuvojas tuvāk uz kādiem 80m... Ja joprojām ignorē tad sāk taurēt kamēr tad arī parasti uzfilmē materiālu un nosūta polizei, kur pēcāk ja poliči gribēs kādas kvotes pildīt, atsūtīs brangu štrāfen, ka pa šosi brauci pa kreiso, ja labā(pat abas) bija brīvas. Nav jau kā pie mums, ka no skaidri redzama video materiāla juridiski neko nevarot iesākt, jo.....(tīnužu ganzteri)

 Reti kad tevi kāds apsteigs pa labo pusi(lielāka aklā zona, lielāka iespējamība iekļūt avārijā) ja nu vienīgi galīgi nokaitināsi...

Bet LV varoņi pielien pie bampera, pat ja skaidri un gaisi redz, ka tu jau brauc ātrak ne kā atļauts un apsteidz tos kas tev ir labajā joslā, bet tāpat ir jāpielien dažus metrus no bampera, ķip tas kaut kāds krievu ievazatais ponts?

650 5.maijs 2024 14:13
19 0 Atbildēt

Visi rakstītie gan nerakstītie noteikumi ir labi līdz tam brīdim, kamēr notikumu gaitā iesaistās kāds lohs vai kamēr kāds "zinātājs" tīši izveido kādu jezgu.Tad uzreiz ir vajadzīgs Jurists, jo viss tas rakstītais izrādās uzrakstīts divdomīgi vai nepietiekoši škaidri (iespējams, daudzos gadījumos pat Apzināti).

Ņemam virzienā uz/rīgu.Apvedceļa "piekļaušanās" vietā uzreiz aiz Jūrmalas robežas mēs vairumā gadījumu braucam pa vidējo joslu (dodam "tiemturlohiem" iespēju pilnvērtīgi "iekļauties").Pēc tam uzreiz ieņemam labējo un... pēc 450m noķeram kādu (iespējams, nesen "iekļāvušos") Lohu, kurš pa vidējo lepni jāj uz 89.

Diennakts gaišajā laikā gan 450, gan pat visi 650 m ir samērā "pārskatāms" ceļa fragments, vidējajā joslā priekšā atrodošos objektu var (vajadzētu varēt) itin skaidri saredzēt. TĀTAD, formāli tomēr esam atradušies vienā joslā ar šo objektu (lohu) un teorētiski mainījuši joslas PIRMS tā.

Jautājumu par to, cik metru "pirms" būtu uzskatāms par "tiešām pirms" un ciki tie suudametri būtu jau virskategorijā "ne/pirms"- nu to visdrīzāk ka pateiks tikai kvalificēts Advokāts vai tobrīd nejauši tuvumā pagadījies Policists (kuram vairumā gadijumu mēdz būt tā dēvētā "Taisnība").

Un ja "godīgi" runājot- ierastā maukšana visiem garām pa to pirmo/labējo ir tāds tīri cilvēciski riskants pasākums.Kuru nevajadzētu bez īpašas vajadzības ikdienā izpildīt.Jo,lai gan Veiksme ir samērā staipāms jēdziens, tā nav ne bezgalīga ne arī ilgtermiņā  garantēta.Ja reiz tā nedara Vācijā un tur par to pienākas sods- nu tātad tur tie likumu sastādītāji ir bijuši par pakāpi godprātīgāki un ierakstījuši tekstā dažus "liekus" vārdus.No kuriem viss neskaidrais pēkšņi ir kļuvis skaidrs un gandrīz katram loham iztulkojams bez jurista piesaistes.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

100 vienībās - Range Rover Sport satīna versija

Britu autobūves uzņēmums iepriecinās savas tehnikas cienītājus ar krosovera Range Rover Sport īpašo versiju Satin Edition, kas paredzēta Eiropas tirgum un tiks saražota 100 eksemplāru skaitā. Lasīt vairāk

 

Ķīnas Nio prezentē jaunu un cenu ziņā pievilcīgu Tesla Model Y konkurentu 4

Ķīnas autobūves uzņēmuma Nio jaunizveidotais apakšzīmols Onvo nodemonstrējis Tresla Model Y līdzīgu krosoveru L60, kam sola pievilcīgu cenu un sniedzamību virs 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

Jēkabpilī busiņa vadītājs zaudē dzīvību ietriecoties kraviniekā (+ VIDEO) 27

Jēkabpilī, Rīgas ielas un Nomales ielas krustojumā, 14. maijā īsi pirms pulksten 21:00 notika avārija, kuras rezultātā gāja bojā "Volkswagen" busiņa vadītājs. Lasīt vairāk

 

Militārās mācības “ARROW 24” Somijā (+ VIDEO)

No 25. aprīļa līdz 14. maijam Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 1.Mehanizētā kājnieku bataljona karavīri, tai skaitā valsts aizsardzības dienesta karavīri, piedalījās militārajās mācībās “ARROW 24”, Somijā. Mācības norisinājās Niinisalo garnizonā, ko organizē un vada Somijas bruņotie spēki. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti