Visus vadītājus nevērtēju augstu, taču, ja kkas ir ierakstīts likumā, noteikumos, tātad ievērojams, ja neievēro, reizi pa reizei var noraut sodu, kam uz to dzinnn, tas turpina pārkāpt, kas sodu negrib maksāt, tas arī brauc atkarībā no apstākļiem un spējām, piemēram, es. Nav jau tā, ka nepārkapju, bet visam ir kaut kāda robeža. Tas pats uz zīmēm, teorētiski visiem krustojumiem būtu jābūt apzīmētiem, uz asfalta, grantenes, bet dzīvē tas ne tikai nav vajadzīgs, tas lieki novērstu uzmanību un neko nedotu, ja no tā krustojuma dienā izbrauktu 5 mašīnas. Tas pats ar to 90, ja es esmu mācījies CSN un sekoju līdzi zīmēm un zinu kur atkal var braukt uz 90, kāpēc jādublē? Ok, ir atsevišķas vietas, kur prasās, līdz šim izbraucot no Baltezera uz Rīgas pusi, tur mūžīgi visi uz 70 aizbrauc līdz A2 kaut varētu uz 90, bet nu visur tas nav vajadzīgs. Tiesa 90 zīmei ir kkādas juridiskas sekas par tās prasību pārkāpšanu, par info zīmju pārkāpšanu seku nav. Piemērs, salika tos ātruma ekrānus, ir pie Ādažiem viens, kurš ar sarkanu rāda jā pārkāp, ar zaļu ja nepārkāp. Pirmajā reizē kāds skatās un bremzē, cenšas kļūt zaļš, otrajā un nākošajās reizēs jau pajāt, kā brauca pirms, tā arī turpina, jo tam ekrānam nav juridiska spēka, līdzīgi ar "Lūdzu neaizņemt kreiso joslu", zīmei nebūs juridiska spēka, CSN prasības nebūs mainījušās.
Es jau ari neteicu ka vajag aiz katra krustojuma likt 90, kaut vai tapec, ka uz laukiem ir tik reta satiksme ka vari braukt ka gribi jo tevi apdzit nevienam nav problemu. Bet piemeram ir vietas kur vispar ir 90, bet pirms krustojumiem ir zimes 70 - vari minet uz cik brauc vairums visu posmu. Un par ko cp vinus sodit? Nekas netiek parkapts. Ka piedava risinat tadas vietas?
Man skiet ka likt vaditajiem pasiem funktieret ir tada veca skola - problema ir tada ka masinu ir daudz, daudz vairak un un vairumam autovadisana vispar neinterese. Tapec butu jamaina csn uz to pusi lai mazak vajadzetu domat un butu vairak skaidrs ko vajag darit. Vismaz tur kur ir daudz brauceju.
Ak ja, un arpus apdzivotam vietam Csn prasa gan braukt tuvak labajai malai. Vienkarsi kada jega to vispar zinat ja policijai vienalga? Nekas jau nebus par to. Nu ja policija neaudzina tad varetu vismaz uzlikt zimi kas informe.