Volkswagen prezentē jauno Tayron – premium klases apvidus auto ar līdz pat 7 sēdvietām (+ FOTO) 3

 

Foto: Publicitātes foto

Volkswagen | 9.oktobris 2024 15:38

Volkswagen Eiropā prezentē savu jaunāko apvidus auto – Tayron, kas apvieno premium klases kvalitāti ar plašu ietilpību un augstākā līmeņa komfortu.

Jaunais Tayron tiks ražots pašā Volkswagen zīmola sirdī — Volfsburgā, Vācijā — un būs pieejams gan piecvietīgā, gan septiņvietīgā versijā. Šis modelis ieņem vietu starp ekskluzīvo Touareg un daudzpusīgo Tiguan. Tayron izceļas ar modernām tehnoloģijām, izsmalcinātu interjera apdari un piedāvā divas plug-in hibrīda versijas ar elektrisko nobraukumu līdz pat 120 km, papildinot ierasto iekšdedzes dzinēju klāstu. Latvijā jaunais Volkswagen Tayron iepriekšpārdošanā būs pieejams šī gada novembrī, savukārt pirmās piegādes plānotas 2025. gada pavasara sākumā.

Premium funkcijas un veiktspēja

Tayron balstās uz jaunākās paaudzes MQB evo platformas un piedāvā augstākās klases tehnoloģijas, tostarp funkcijas, kas pirmoreiz tika izstrādātas priekš Touareg. Pie tām pieder, piemēram, IQ.LIGHT HD Matrix priekšējie lukturi, adaptīvā balstiekārtas kontroles sistēma DCC Pro ar regulējamiem amortizatoriem, pneimatiskie 10 kameru masāžas sēdekļi un plašs interjers ar īstu koka apdari, nodrošinot patiesu premium klases sajūtu.

Piecvietīgajam Tayron bagāžas nodalījuma tilpums ir līdz pat 885 litriem (krēsli nav nolaisti). Savukārt, ja krēsli ir nolaisti, Tayron ietilpība palielinās līdz pat 2 090 litriem.

Septiņas piedziņas opcijas, tostarp plug-in hibrīdi ar lielu nobraukuma distanci

Tayron tiks piedāvāts ar septiņām dažādām piedziņas opcijām, nodrošinot risinājumus dažādām klientu vajadzībām. Piedāvājumā ir divas plug-in jeb uzlādējamā hibrīda versijas (eHybrid), daļējais hibrīds (eTSI), divi turbo benzīna dzinēji (TSI) un divi dīzeļdzinēji (TDI). Dzinēju jaudas diapazons ir no 110 kW (150 ZS) līdz 200 kW (272 ZS), sniedzot plašu izvēli dažādām prasībām. Automobiļi ar 4MOTION pilnpiedziņu ir pieejami ar turbo benzīna un dīzeļdzinējiem, savukārt visām versijām automātiskā pārnesumkārba (DSG) ir jau standartā. Plug-in hibrīda versijas piedāvā līdz pat 120 km nobraukuma distanci tikai ar elektrību, nodrošinot efektīvu un videi draudzīgu pārvietošanos ikdienā. Turklāt akumulatoru var ātri uzlādēt līdzstrāvas (DC) ātrās uzlādes stacijās ar jaudu līdz 50 kW, kas būtiski saīsina uzlādes laiku un ļauj ātrāk turpināt ceļu.

Otrais lielākais Volkswagen apvidus auto Eiropā

Tayron ir 4,770 mm garš ar 2,791 mm riteņu bāzi, padarot to par otro lielāko Volkswagen apvidus auto Eiropā. Tas piedāvā plašu salonu un premium braukšanas pieredzi. Ar maksimālo piekabes vilkšanas svaru līdz pat 2,5 tonnām Tayron ir ideāli piemērots lielāku kravu vilkšanai, piemēram, laivām vai treileriem, padarot to par lielisku izvēli aktīvā dzīvesveida piekritējiem.

Trīs aprīkojuma versijas ar bagātīgu standarta aprīkojumu

Tayron būs pieejams trīs aprīkojuma versijas — Life, Elegance un R-Line — piedāvājot plašu standarta aprīkojuma klāstu pat sākumversijā. Tajā ietilpst trīszonu automātiskā gaisa kondicionēšana, 10 krāsu atmosfēras apgaismojums, deviņi drošības gaisa spilveni, pielāgojami braukšanas režīmi un digitālā informācijas un izklaides sistēma (displeja izmērs pa diagonāli ir 12,6 collas) ar App-Connect Wireless priekš Apple CarPlay un Android Auto. Papildu elementi ir LED priekšējie lukturi ar automātisko tālo gaismu vadību, izgaismoti Volkswagen logotipi priekšā un aizmugurē, kā arī digitālais instrumentu panelis modernai un nevainojamai braukšanas pieredzei.

Plašs asistentu sistēmu klāsts

Tayron ir aprīkots ar plašu asistentu sistēmu klāstu, kas pieejamas jau standarta aprīkojumā. To vidū ir adaptīvā kruīza kontrole (ACC), braukšanas joslu maiņas asistents (Side Assist) un braukšanas joslu uzturēšanas asistents (Lane Assist), kā arī sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma ar gājēju un velosipēdu uzraudzību (Front Assist). Tāpat pieejams stāvvietā novietošanas asistents ar stāvvietā novietošanas sensoriem priekšā un aizmugurē (Park Assist Plus), dinamiskā ceļa zīmju atpazīšana un izkāpšanas brīdinājuma sistēma, kas novērš durvju atvēršanu, kad no aizmugures tuvojas transportlīdzeklis, nodrošinot gan akustiskus, gan vizuālus brīdinājumus.

Modernākās tehnoloģijas – HD priekšējie lukturi un DCC Pro

Jaunajā Tayron adaptīvā balstiekārtas kontroles sistēma DCC Pro ar regulējamiem amortizatoriem pieejama standarta aprīkojumā gan hibrīda, gan ar 4MOTION pilnpiedziņu aprīkotajiem automobiļiem. Savukārt papildaprīkojumā pieejami IQ.LIGHT HD matrix priekšējie lukturi un jaunais IDA balss asistents (pieejams ar ierobežotu valodas izvēli), kas balstīts uz mākslīgā intelekta platformas ChatGPT. Tāpat arī papildaprīkojumā pieejami aizmugurējie saules aizkari. Vēl papildu opcijas iekļauj panorāmas lūku, 700 W Harman Kardon skaņas sistēmu un ergoActive Plus sēdekļus ar masāžas un ventilācijas funkcijām. Vadītāja asistents Travel Assist nodrošina asistētu braukšanu visos ātruma diapazonos, nodrošinot papildu ērtības un drošību.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
zz-tops 9.oktobris 2024 17:27
1 0 Atbildēt

Nu tai zemē braukā itin viss, ko rietumnieki ražo Ķīnā. Kā es saprotu, Tayron ražo no 2018. gadā un pārdod Ķīnā, bet šis ir jaunās paaudzes modelis, kas aizvieto Tiguan Allspace un tiek piedāvāts globālajā tirgū. Labojam, ja tā nav.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Dacia pastāsta par jauno modeli Bigster (+ VIDEO)

Jaunais Bigster ir vēl vairāk Dacia. Šis pilnīgi jaunais automobilis kārtējo reizi C-SUV veiktspēju padara pieejamu. Lasīt vairāk

 

Volkswagen prezentē jauno Tayron – premium klases apvidus auto ar līdz pat 7 sēdvietām (+ FOTO) 3

Volkswagen Eiropā prezentē savu jaunāko apvidus auto – Tayron, kas apvieno premium klases kvalitāti ar plašu ietilpību un augstākā līmeņa komfortu. Lasīt vairāk

 

Migranti bēga no policijas ar viltotu policijas auto (+ VIDEO) 8

Šodien vairāk nekā 40 cilvēki, kuri Latvijas robežu bija šķērsojuši nelegāli, tika aizturēti un nogādāti Baltkrievijā. Bet viņu apturēšanai policijai un robežsardzei nācās izmantot šaujamieročus. Robežpārkāpēji bēga no dienestiem automašīnā, kas bija kā īsts policijas auto atdarinājums. Lasīt vairāk

 

Kā tad tā? Ceļa remontu laikā Čehijā pagaidu zīmes 100 un 80 km/h, kamēr Latvijā uz 3 joslām 50 km/h (+ VIDEO) 44

Čehijā autovadītājiem nav jāizjūt neērtības garus kilometrus veicot ar ātrumu 50 km/h, kā tas būtu Latvijā - iAutolv novēro, ka Čehijā būvdarbu vietās ātruma ierobežojums ir 100 km/h un 80 km/h. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti