Pašam bija līdzīga problēma. Pēc dažādu variantu izskatīšanas beigās tika iegādāts LV jauns pirkts un lietots 3 gadīgs 7 golfs ar 120t uz odometra. 1.4Tsi motors ar 122zs. Manuālis. Universāls.
Nobraukti ~35tkm ~14 mēnešu laikā. Remontēts nav nekas, ja neskaita divas spuldzītes nomainītas un logu slotiņas. Apkopes turpinu iet Moller, bija ~180 EUR.
Rij vidēji 6.2litri. Pilsētā ~7-7.5, uz šosejas ~5.2. Man ikdienā sanāk daudz pilsēta darba darīšanās, šoseja ~60km dienā, neskaitot garākus braucienus. Nav jaudīgs? Nav, bet ikdienas braukšanai man pilnībā pietiek, jo apzinos, ka par to maksāju ~6.2 litrus nevis 9 vai 10 litrus uz 100km . Nezinu kas būs, kad odometrs sasniegs 200 000km atzīmi, iespējams sāksies kaut kādas problēmas, bet pašlaik viss apmierina. Pietiekoši ietilpīga un ja godīgi, tad salīdzinot ar iepriekšējiem auto (jauns Kia Sportage, jauns Hyundai IX35) tad ir sajūta, ka viss ir nostrādāts daudz precizāk. Viss strādā kam jāstrādā. Pašlaik skatoties, iespējams ņemtu pilnīgi jaunu golfu pa tiem ~21-22tEUR un nerēķinātos ar iespējamiem remontiem, bet toreiz negribējās izmest tādu piķi un attiecīgi lēmums tika pieņemts tāds.
Ekonomiska auto izvēle
Sveicināti,
Ņemot vērā, ka tuvējā nākotnē plānota pārvākšanās ārpus Rīgas, bet darbs paliek Rīgā, ļoti aktuāls jautājums būs tikšana uz darbu.
Šobrīd rēķinu, ka dienā tie būtu 80km, kas tiktu nobraukti. Tīri uz darbu un atpakaļ caur veikalu. Lielākā distances daļa pa šoseju. Tātad mēnesī tie ir kādi 1700km tikai uz darbu vien.
Līdz šim esmu braucis krietni mazāk un pamatā esmu braucis ar manuāliem benzīnniekiem. Bet kādu īpašu preferenču man nav, esmu gatavs apskatīt visus variantus.
Konkrētu auto marku preferences man nav. Bet skatos drīzāk uz jaunākiem auto lētās un vidējās cenu kategorijās. 10+ gadīgi "premium" man neinteresē. Lielas ģimenes man nav, līdz ar to milzīgs katafalks man nav īsti vajadzīgs, bet nu praktiskumam pavisam mazie hečbeki nebūs īsti tas, ko meklēju. Finanses līdz 15k.
Tāpēc kādi būtu zinošāku auto braucēju ieteikumi uz kādiem auto skatīties un meklēt sludinājumos, kuri ikdienas lietošanā sanāktu ekonomiski (ne jau tikai degviela, bet arī citas izmaksas)?