msh rakstīja: Man patīk tofika autora vēlmes - novēl radiniekam problēmas Radinieks ir gudrs cilvēks - viņš ne tikai rubī fišku, bet viņš pat zina uz kādām mašīnām skatīties. Tofika autoram tikmēr liekas prātīgi nopirkt mašīnu, ar kuru regulāri apmeklēt servisus un par sīkumiem nolocīt simtus un tūkstošus...
Viens pazīstams čalis pirms kāda pusgada krita kārdinājumā un ieķēra agrīnu C6 A6 - tagad var priecāties - viss ir dārgs, šad un tad kaut kas elektrisks gļuko utt, bet nu pats vainīgs - tā galu galā ir mašīna ar 21. gadsimta tehnoloģijām - varēja turpināt braukt ar mk4 golfu. Vēl tik jāsagaida kad tur izbeigsies kaut kas nopietnāks - kārba vai sprauslas... Varētu arī iemest [bet slinkums] to vienu stiliņa tofiku, kur sieviete gadā ar C6 A6 nobraucot 15 štukas, uzturēšanā noloka pāris trīs pakas.
Bet nu, atgriežoties pie tēmas - strikts arguments varētu būt - "ja tu nopirksi deviņdesmito gadu mašīnu, tu nodzersies - pērc kaut ko jaunāku, tad nauda šmigai nepaliks!"
Kā man patīk šie teksti, ka jaunie auto regulāri ir jāremontē, bet vecie ir tie uzticamie. Kā jau iepriekš esmu rakstījis, šādi teksti bija arī pirms 20 gadiem, ka '90to gadu auto ir sūū.. jo piepičkāti ar elektroniku, bet tie labie esot tikai līdz '80to beigām. Tagad izrādās, ka '90 gadu auto nav piebāzti ar elektroniku, bet jaunie gan.
Ja jau '90to gadu auto būtu bijuši tik uzticami tad jau visi servisi sen būtu nobankrotējuši, jo nebūtu ko labot. Tikai nezin kāpēc servisa apmeklējumi bija regulāri gan ar '80to, gan '90to, gan '00 gadu mašīnām tiklīdz tās sasniedza noteiktu nobraukumu.
Šādus tekstus par vecajiem uzticamajiem auto parasti dzird no servismeņiem Vasjas u.tml., jo tie nav spējīgi neko jaunu iemācīties, tapēc liela vecos auto un par sūdiem sauc jaunos. Otra kategorija, kas slavē vecos ir tie kuri jaunos auto nevar atļauties un tad savu nevarēšanu cenšās attaisnot ar izdomātiem briesmu stāstiem, cik jaunie auto ir neuzticami.
90-to gadu auto iegāde
Sveiciens.
Radinieks beidzot nonācis līdz tiesībām, stūrgalvīgi iespītējies, ka jaunāki auto pēc 90-tajiem gadiem neesot labs variants pirkumam. Kādi varētu būt strikti argumenti tam, lai nepirktu 90-to gadu auto? Sākās stāsti, ka vecie auto esot labāki, elektronika pieviļ, blah, blah.
Ja nekļūdos, tad kaut kad lasīju, piemēram, ka leiši bīda likumprojektu par to, lai uz ielām samazinātu gados vecu auto izmantošanu.