90-to gadu auto iegāde

Borgore Reģ.: 28.10.2017

Sveiciens.

Radinieks beidzot nonācis līdz tiesībām, stūrgalvīgi iespītējies, ka jaunāki auto pēc 90-tajiem gadiem neesot labs variants pirkumam. Kādi varētu būt strikti argumenti tam, lai nepirktu 90-to gadu auto? Sākās stāsti, ka vecie auto esot labāki, elektronika pieviļ, blah, blah.

Ja nekļūdos, tad kaut kad lasīju, piemēram, ka leiši bīda likumprojektu par to, lai uz ielām samazinātu gados vecu auto izmantošanu.

 
1 2 3
jaaanis Reģ.: 29.06.2004
5 0 Atbildēt

msh rakstīja: Man patīk tofika autora vēlmes - novēl radiniekam problēmas Radinieks ir gudrs cilvēks - viņš ne tikai rubī fišku, bet viņš pat zina uz kādām mašīnām skatīties. Tofika autoram tikmēr liekas prātīgi nopirkt mašīnu, ar kuru regulāri apmeklēt servisus un par sīkumiem nolocīt simtus un tūkstošus...

Viens pazīstams čalis pirms kāda pusgada krita kārdinājumā un ieķēra agrīnu C6 A6 - tagad var priecāties - viss ir dārgs, šad un tad kaut kas elektrisks gļuko utt, bet nu pats vainīgs - tā galu galā ir mašīna ar 21. gadsimta tehnoloģijām - varēja turpināt braukt ar mk4 golfu. Vēl tik jāsagaida kad tur izbeigsies kaut kas nopietnāks - kārba vai sprauslas... Varētu arī iemest [bet slinkums] to vienu stiliņa tofiku, kur sieviete gadā ar C6 A6 nobraucot 15 štukas, uzturēšanā noloka pāris trīs pakas.

Bet nu, atgriežoties pie tēmas - strikts arguments varētu būt - "ja tu nopirksi deviņdesmito gadu mašīnu, tu nodzersies - pērc kaut ko jaunāku, tad nauda šmigai nepaliks!"

Kā man patīk šie teksti, ka jaunie auto regulāri ir jāremontē, bet vecie ir tie uzticamie. Kā jau iepriekš esmu rakstījis, šādi teksti bija arī pirms 20 gadiem, ka '90to gadu auto ir sūū.. jo piepičkāti ar elektroniku, bet tie labie esot tikai līdz '80to beigām. Tagad izrādās, ka '90 gadu auto nav piebāzti ar elektroniku, bet jaunie gan.

Ja jau '90to gadu auto būtu bijuši tik uzticami tad jau visi servisi sen būtu nobankrotējuši, jo nebūtu ko labot. Tikai nezin kāpēc servisa apmeklējumi bija regulāri gan ar '80to, gan '90to, gan '00 gadu mašīnām tiklīdz tās sasniedza noteiktu nobraukumu.

Šādus tekstus par vecajiem uzticamajiem auto parasti dzird no servismeņiem Vasjas u.tml., jo tie nav spējīgi neko jaunu iemācīties, tapēc liela vecos auto un par sūdiem sauc jaunos. Otra kategorija, kas slavē vecos ir tie kuri jaunos auto nevar atļauties un tad savu nevarēšanu cenšās attaisnot ar izdomātiem briesmu stāstiem, cik jaunie auto ir neuzticami.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Es laikam būšu tuvāks tavai pirmajai kategorijai, tikai iemeslu gan tu neesi sapratis. Tas ir nevis kaut kādas mistiskas "nespējas iemācīties", bet gan dēļ tā, ka savas nodarbošanās dēļ redz tās pašas problēmas atkal un atkal. Man ir līdzīgi - es tās problēmas redzu atkal un atkal + es esmu iedziļinājies uzbūvē.

Par to otro variantu atļaušos pasmaidīt... Tev ir taisnība - es nevaru atļauties jaunu lamatu UZTURĒT - ja tev patīk lepoties citiem "paskaties uz manu jauno tačku; amortizācija izmaksā 4x vairāk kā ar tavējo, bet es to varu atļauties, esmu kruts čalis, yo!" - nu tā ir tava īpatnība... Man ir tāda maza problēma ka man patīk savās mašīnās krāmēt pieklājīgas detaļas - es tiešām šādu izpriecu nevarētu atļauties ar 10 gadus vecu golfu - tā nu es braucu ar 30 gadīgu, kurā tiek krāmētas normālas detaļas pēc vajadzības, nevis desmitgadīgu, lai citiem pašikotu, bet pēc tam jākrāmē dilstošās detaļas no šrota vai vislētākie sūdi, nē paldies.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
2 0 Atbildēt

Nu protams, visi jauno auto īpašnieki savus auto remontē ar šrota detaļām, bet visi veco auto īpašnieki remontē savus auto ar OEM detaļām.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Ja gribas uzlekt augstāk par savu dirsu un pašikot ar izlaiduma gadu - tieši tā. Bet liela daļa cilvēku neapzinās ka jaunākas mašīnas ir nevis vienkārši citi modeļi, bet mašīnas, kam detaļu cenas ir citā kategorijā iegājušas - izdomā ka gribas jaunāku mašīnu, bet pēc tam var grauzt nagus un domāt - vai likt jaunas common rail sprauslas pa, hvz, 1,5-2k, vai šrotā kaut ko lētāku meklēt...

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
4 0 Atbildēt

msh feniņdrāzēja kalngals.

1.šmigu nelieto

2.tātad nepīpo

3.īpašumā lūznis

4.brauc ar gāzi

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
2 0 Atbildēt

"Tev ir taisnība - es nevaru atļauties jaunu lamatu UZTURĒT".

Msh ir cilvēks, kas pat pērkot jaunu spēj nopirkt jau nojātu.

Ja jau pirmā doma ir, ka kaut ir jālabo.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

80-to gadu labi labojamiem un lētiem A6 un A4 isti neatbilst.

Un pietiek paskatities 1995.gada Audi 80 2.0 motortelpu, cik tur daudz brīvas vietas un jauna mazauto motortelpu, lai saprastu, kāpēc tos vecos remontēt ir vieglāk.

www.ss.com/msg/lv/transport/cars/audi/80/dojef.html

šitādu te kopt tik un braukt.

paskat, šis ir lētāks

www.ss.com/msg/lv/transport/cars/audi/a6/blghdj.html

uzminiet, kāpēc!

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
1 1 Atbildēt

2k pa 1992. gada Audi 80 ar parasto 2.0 benzīnu? Bezjēgā izmesta nauda. Tur nekā nav par ko maksāt tādu naudu.

Tas otrs tā maksā divu iemeslu dēļ - 2.5 TDI un pēc bildes, liekas, ka nākošais īpašnieks būs Tolmets.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Tā cena varbūt ir bik uzskrūvēta, bet var saprast - tas ir par stāvokli, un tādu mašīnu vairāk nepaliek. Kamēr norūsējušas mazdas bija, ir un būs.

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 2 Atbildēt

Vispaar jau 1995. gads jau ir divtuukstoshie gadi, 90-tie gadi ir no 1981. liidz 1990. Kaadreiz bija 1984. gada BMW320 benziinnieks, pirkts 10 gadi vecs. Pie manis nodziivoja veel gandriiz 10 gadus. Bet tas tad arii bija, vismaz virsbuuves, praktiski gals. Bez nopietna virsbuuves remonta - zaarks uz ritenjiem. Tagad taads labaa kaartiibaa diez vai ir dabuujams leetaak par 15000, lai gan diez vai kaads tos restauree

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Jāseko cītīgāk līdzi mūsu ledus varoņiem, tagad kā nekā PČ notiek! Bukijs jr. tiesi nopirka 1980.g. BMW pa 5000............šajā rakstā minets restaurācijā jāiegulda "daudzas reizes" vairāk, viena intervijā vinš minēja 3X, tas ir 15000 + 5000

sportacentrs.com/hokejs/pc_2019/17042019-rihards_bukarts_par_bralu_sacensibam_tren

torkjis Reģ.: 05.10.2013
3 0 Atbildēt

Chankaishi rakstīja: Vispaar jau 1995. gads jau ir divtuukstoshie gadi, 90-tie gadi ir no 1981. liidz 1990. Kaadreiz bija 1984. gada BMW320 benziinnieks, pirkts 10 gadi vecs. Pie manis nodziivoja veel gandriiz 10 gadus. Bet tas tad arii bija, vismaz virsbuuves, praktiski gals. Bez nopietna virsbuuves remonta - zaarks uz ritenjiem. Tagad taads labaa kaartiibaa diez vai ir dabuujams leetaak par 15000, lai gan diez vai kaads tos restauree

Ar gada skaitļiem un desmitgadēm gan sabrauci auzās.

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Ja esi, teiksim, 35 gadus vecs, taatad esi 4. gadu desmitaa

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Laaciz rakstīja: Personīgā pieredze ar 90.-to gadu auto. Golf 2 1.6 benzīns:

+Iztūrīgs

+labs kā pirmais auto, ko nebūs žēl nošķilt. (ar to arī plusi beidzas).

Lietošana:

-Nosprāga ģenerators,

-slāpa nost atlaižot gāzes pedāli (šis bija jautri jo īpaši pagriezienos),

-ziemā mīlēja tikko piedarbināts rēkt uz kādiem 2k RPM (spriežot pēc trobeles),

-nosprāga ventilators radiatoram, kas rezultējās ar pārkarsušu atutiņu karstā vasaras dienā stāvot korķī,

-kaut kas notika ar lukturiem spīdēja vārgāk par sveci,

-absolūti negāja bez zvērīgas zāģēšanas,

-neērts un principā prasts kā poda vāks.

-izrūsēja grīda.

Beigās tika atdots lūžņos. Es ar kādreiz domāju, ka 20 gadīgs vāģis ir pats labākais, bet pēc ta Golfa nāca 2004. gada Mazda 6 ar 2.3 benzīnu. Diena pret nakti.

+Dzinējs, kas cēla vienmēr kaut arī nebija nekāds mega jaudīgais,

+patīkama zem dobja skaņa no dzinēja zemākos apgriezienos,

+daaaaudz ērtāka sēdēšana (kā priekšā tā aizmugurē),

+BOSE audio (iepriekšējais īpašnieks gan bija uzlicis Aftermarket pastirpinātāju),

+Klimats (kas strādāja),

+eksterjers (izskatījās moderns pat pēc 10 gadiem),

+patīkamāka vadāmība,

+Xenon lukturi (orģināli),

+4x elektro logi,

+pats svarīgākais... Cup Holderi .

Negatīvais?

-Rūsa (godīgi nekas cits neāk prātā).

No remontiem ABS vads, kas kaut kādā veidā bija pārplīsis un taisīja ziemassvētku eglīti panelī - 20EUR. Bremžu diski un kluči - 200EUR (precīzi vairs neatceros). Izpūtēja metināšana (tur gan apts biju vainīgs).

Long story short... 2004. gada Mazda 6 3 gados bija 10x uzticamāka nekā 90 kaut kāda gada Golf 2.

Lūdzu reālā pieredze, bet nu katram tā var atšķirties.

Tāds retorisks jautājums - tā mazda maksāja tikpat, cik tas golfs? Nē, bija dārgāka? Nu lūk, ar to visu ir izteikts - tu samaksāji vairāk par tehnisko stāvokli un aprīkojumu, bet to visu novel uz gadu. Vēl vairāk - mašīna vainīga pie tā, ka bezrūpīgais īpašnieks iekuļas vienkāršās un ļoti lēti novēršamās problēmās; teiksim tajā pašā ģeneratorā ar veikliem pirkstiem nomainīt dilstošās detaļas izmaksā ap 15 eirām, karbuli pārlasīt pēc internetā atrodamiem manuāļiem līdzīgi. Aprīkojuma sarakts lika pasmaidīt, nu jā, cilvēks tika pie mašīnas kurai ir bik aprīkojums Par klimatu ir jālepojas, tas tiesa...

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
1 0 Atbildēt

Es jau gaidīju kad msh savu tizlo komentu iemetīs. Jā Mazda bija dārgāka un? 100x baudāmāks auto arī bija.

Novēršamās problēmās... Jā nu ko lai Tev saka? Vai cilvēks var paredzēt, ka vienā brīdī noklāsies ventilators braucot? Vai var paredzēt, ka vienā brīdī sāks slāpt motors atlaižot gāzi? Vai pēkšņi izbeigsies ģenerators, ja līdz tiem konkrētajiem brīžiem nekas neliecināja par problēmu? Es saprotu, ka gribas to savu lūzni kaut kā attaisnot, bet nu nesanāk Tev. Nezin kāpēc 20 gadīgai miskastei viss klājās pēc kārtas, bet 9 gadīgam auto 3 gadu laikā tikai bremžu diski ar klučiem un viens vadiņš? Ne visiem gribas jāties ap auto kā Tev. Man vajag, lai auto brauc, nevis nervozi domāt kā un kad nomainīt kārtējo nosprāgušo lietu.

Un ko no tās bildes man vajadzētu izsecināt? Ka esi iemetis klimatu, pacēlis uz augšu slēdžus el.-logiem un Tev ir aizvēsturisks maģis?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 0 Atbildēt

Kā var tā citus necienīt un iemest piekakāta salona bildi!? Gumijas paklājiņus izkratīt un ar slapju smirdīgu lupatu(to mēs nejutīsim) pārbraukt panelim jau nu var. Sievu arī fotografē uzreiz no gultas pieceltu? Var jau nebūt augstas prasības pret komfortu, bet nu diez vai pārējie līdz tādam vēlas nolaisties.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Ko tu gribi no kolhoza,tā ir viņa ikdiena,kūts zābaki pie gūltas stāv.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
5 0 Atbildēt

IMHO starteris un ģenerators ir tās detaļas, kurām ir jātaisa apkope (lasi - dilstošo detaļu maiņa) pirms vēl tās sajājas lai padarītu auto tobrīd nebraucamu. Un viens pīpis, vai auto 91 gada vai 2011ā. Ir lietas, kas tiešām ir novēršamas.

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
0 0 Atbildēt

Nu tad pastāsti pēc kā vērtēt nodilumu starterim vai ģenerātoram, ja līdz tam liktenīgajam brīdim viss notiek kā parasti? Kā novērtēt, ka kaut kas tūlīt nosprāgs?

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Vel tāda lieta, kas man iekritusi acīs, ka vācu autiņi nav piemēroti mūsu apstākļiem. Man parasti ziemā visādi loriņi vieņiem lūza un sala ciet(lūza ručkas, slēdzenes), radiniekam tā kartera ventilācija cik reizes jau aizsalusi.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Atšķirībā no ļoti ērtās mazdas, kam, iespējams, vajadzēs servisa palīdzību, tevis nosauktajam ģeneratoram var ērti izskrūvēt ar krustiņa skrūvgriezi divas skrūvītes, izņemt šokolādi un izvērtēt ogļu un slīdgredzenu stāvokli. Vēl parasti problēmas jau savlaicīgi piesakās zemā borta spriegumā - fordeļiem, tajā skaitā šķībacainajam fordelim, tb mazdai, lampiņa iedegas zem 12,8v, diemžēl VAGmobīļiem ir klasiskais variants kur tā nenotiek.

Starteri gan nāksies izjaukt, bet ja no tā ir bail, var profilaktiskos nolūkos pārlasīt. Tā tava mazda kā reiz ir tajā vecumā, kad starteris var pirmo reizi pieteikties

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
0 0 Atbildēt

Nu forši, ka ir tajā vecumā tā jau vairs nav man problēma nu jau bišk vairāk kā 2,5 gadus.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 0 Atbildēt

par ģeneratoru msh lieliski jau pateica.

par starteri - nu var jau cerēt ka starteris ies vairāk nekā trīs zobsiksnu komplekti, bet var arī pie zināmu kilometra nobraukuma sasniegšanas profilaktiski pārlasīt - nomainīt slīdbuksi, ogles, satelītu, ja tāds ir, un ievilcējbendiku. Dārgi? Nu tad jājautā, kurš var un kurš nevar savu auto atļauties UZTURĒT? Bet ja tupa mauc līdz tam "liktenīgajam brīdim", nu tad jā, šādi mauc pirmais, otrais saimnieks, un skat - jau 10g vecs auto ir tolmeta cienīgs nopistenis.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Starteri profilaktiskos nolūkos vajadzētu pārlasīt tomātkārbu braucējiem - mašīnai ar mešalku tas nav saistoši, nav jau sevišķas problēmas uzstumt vai uzvilkt.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

"Mazda bija dārgāka un?" - ar to arī viss ir izteikts. Var arī nopirkt dārgu mk2, pārlasītu GTI - bet nu jā, tur nebūs "modernais izskats".

Par to visu pārējo - par ģeneratoru es izteicos zemāk, par karbuli neko nevar prognozēt bet uz ceļa jau tu arī nepaliki, par to ventilatoru - vispār jau spidometrā ir temperatūras rādītājs, jā, tam nav normālas atzīmes, bet aptuvenu normālo rādītāja pozīciju gan var iegaumēt - ja tu pat nepamani ka rādītājs rāda jūtami augstāk, tā jau nav mašīnas vaina... Mazdai nekas īpaši neplīsa, jo tu piemaksāji par stāvokli, un nopirki sieviešu/pensionāru/svētdienas braucēju mašīnu - ja tu būtu nopircis kaut ko tādu, ar ko parasti griež augšā lielas kilometrāžas, diez vai būtu tik jauki sanācis.

P.N. Aizvēsturiskais maģis - neizskatās ka iekš nullto vidus mazda 6 būtu sevišķi modernāks maģis

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Manā 90-to gadu auto ir 7" HD skārienjutīgā viedierīce, ko pretlikumīgi izmantoju braukšanas laikā

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
0 0 Atbildēt

Nopikrt var, bet kāda sūda pēc kāds to gribētu darīt? Mazohims? Nostaļģija? Msh veidīgie?

Tu aizvien nesaproti vai ne? Bet ko var gribēt no Tevis. Man neinteresē ko un kur var noskrūvēt un kaut ko baudīt un jāties. Man vajag lai atuo BRAUC. Vai Tu man tagad iesaki izstumt pie daudz dzīvokļu mājas, pagalmā, un ielas vidū sākt kaut ko jaukt?

A kā pamanīt temperatūrus bultiņu, ja viņa sāka celties no vidus stāvokļa tikai korķi sēžot, kad vairs nav kur likties un līdz tam viss bija ok? Atkal gribēji gudrs izlikties nezinot situāciju.

Pareiz msh īsti veči un nepensoināri brauc ar Golf 2. Vēl labāk ar pajūgu ar to vispār viss rūdītākie vīri mauc. . Nez kas tad ir tas kas pēc Tava viedā viedokļa būtu bijis jāņem?

P.S.

Tikai msh kasešnieks liekas, kas nenormāli kruts. PC arī vēl ar Pentium 2 iet jebšu Tu labāk skaitīkli atzīsti?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 0 Atbildēt

"Man neinteresē ko un kur var noskrūvēt un kaut ko baudīt un jāties. " - priekš tam ir serviss. Ja dzīvo pēc principa - labot tikai tad, kad beidzot noplīst, tad pajāt, vai tu brauc ar jaunu, vai vecu auto. Dilstošas detaļas ir jāmaina. Tas ir rashodņiks. Punkts. Vai dari pats, vai dod meham, būtību nemaina.

Tam pašam ģeneratoram, nemaini ogles, brauc kamēr aķi nelādē, bet nebrīnies ja rotoram rievas būs izdzirksteļotas, ka viss ģenģeris jāmaina. Bet var arī nomainīt plikas ogles reizi divos gados. Tā saucas profilakse.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Tas, kurš te kaut ko nesaprot, esi tu. Katrai detaļai un mezglam ir savs resurss - stāsts/pasaka par tēmu "nopirku 10 gadus vecu mašīnu un trīs gadu laikā neizdarīju praktiski neko" nozīmē a) ļoti paveicās b) iepriekšējais īpašnieks bija daudz ko samainījis bet nebija daudz braucis, respektīvi, skatīt punktu a. Es pēc trīsarpus gadu braukšanas ar golfu jau esmu pasācis mainīt detaļas, kuras esmu jau vienreiz mainījis - gan, tiesa, tās ir detaļas, kuras savulaik tika liktas pirmās kas bija pieejamas, jo vajadzēja uz sitiena - tagad tās tiek aizvietotas ar pieklājīgām - teiksim, Moog stāvāboli nogāja divus gadus un bik virs 30k, Moog stūres pirksti trīs gadus un kaut ko ap 50k. TRW aizmugurējie bremžu diski radās esam brāķīgi un fiksi sametās; kārtības labad nesen nomainīju, šoreiz uz Ate. Pagājušogad tika piekarē sākts krāmēt visādus lemforderīšus + tika uzliktas adekvātas bremzes, procesā sakrāmējot visādas jaunas detaļas - tagad tika uzlikti normāli amarti un stūres pirksti beigto vietā, vēl jāuzliek aizmugurē normāli amarti, tad varbūt kādus 5 gadus būs miers. Tu tikmēr naivi ceri ka nopērkot 10 gadus vecu mašīnu, kāds pirms tevis būs garantēti šitā pūlējies, licis labas detaļas lai tu varētu tikai jāt bet neremontēt.

Kā tas "nav kur likties" izpaužas? Stūrei labajā pusē ir tāds izņemams metāla gabaliņš ko par atslēgu sauc - kad to pagriež pa kreisi, motors noslāpst, kad pagriež pa labi, sāk darboties - elementāri. Tev ir problēma sēžot korķī paslēgāt motoru iekšā ārā, jo ventilators nedarbojas - diez kā tu būtu ņaudējis, ja tev būtu bijis tāds variants kā man kādus pāris gadus atpakaļ - ar motoru, kam izpūsta galvas blīve un vispār pazudusi dzese, jānobrauc 45 kilometri pa šoseju - tev droši vien mašīna būtu vainīga pie tā ka tu būtu noķīlējis motoru - es diezgan mierīgi aizbraucu, ar attiecīgu braukšanas tehniku, un motoram tikai vajadzēja novērst sākotnējo problēmu; noēvelēt galvu un uzlikt jaunu blīvi.

Kāds sakars kasetēm ar kaut ko? Tas maģis ir krutāks par visādām aftermarketa pioņerkām ko mēdz stumt mašīnās - tu tikai iedomājies - 1) tas maģis iederas mašīnas salonā 2) apgaismojums regulējas kopā ar paneļa apgaismojumu 3) skaļums regulējas attiecībā pret mašīnas ātrumu; tas pēdējais ir sevišķi forša fīča, kas aftermarketam praktiski neeksistē. Kasete ir vienkārši attiecīgā perioda atskaņošanas avots - deviņdesmitajos bija diski, nulltajos parādījās vēl ieejas ligzdas un šajā desmitgadē USB ligzdas - klausoties radio ir diezgan pie dirsas ko tas maģis spēj atskaņot

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
0 1 Atbildēt

1. paragrāfs - aboslūti pie dirsas ko tu tur skrūvēji tai miskastei. Tas neceļ ne vertību ne padara to kaut kādā veidā labāku par 10-15 gadus jaunāku auto.

2. pargrāfs - bļ* ku' asprātīgs tu esi. 45km bez dzeses pa šoseju salīdzināji p*mpi ar pirkstu. Ļurināt iekšā/ārā dzinēju ik pa dažām sekundēm sēžot garā korķī nebūtu neko glābis.

3. paragrāfs - pareiz sūds sūdā vienmēr labi izskatās. Wow regulējas spilgtums kopā ar paneli. Nu vot tā ir mega ekstra. Pilnīgi absolūti pajāt par to 3 fīču... ir tiem aftermarketiem vai nav. Bija man tāda stock maģī un arī tagad ir. Jēgu neredzu. Kad vairs nav ko argumentēt ķeries pie pēdējā salmiņa?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

1. es vienkārši izskaidroju ko tu ar savu nojājēja pieeju esi palaidis garām - lai tu varētu piesēsties pie visa gatava, kādam citam pirms tevis ir kaut kas jādara. Zīmīgi ka tavā aprakstā pat riepas neietilpst...

2. Jā es tiešam salīdzinu pirkstu ar pimpi - uz šosejas tāds golfs patērē ~7 litrus benzīna stundā, korķī 2-3, lasīt, uz šosejas bez dzeses ir grūtāk nekā korķī bez propellera

3. - Man liekas ka tu esi tas, kurš ķeras pie pēdējā salmiņa. Maģis ir sūds, jo tam ir kasešu atskaņošanas mehānisms, kurš netiek lietots - un tā kā argumenti ir beigušies, jāķeras pie rupjībām. Mans maģis izpilda visu to pašu, ko izpildītu tavas, vienalga kādas, mašīnas maģis, ja es ar to brauktu - ar to arī viss ir izteikts. Bez tam, kad jau tu tā reiz pieķēries pie kasešu atskaņošanas mehānisma - a kā tu zini ka tam maģim nav pieslēgts kāds Yatour?

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
8 0 Atbildēt

msh rakstīja: Ja gribas uzlekt augstāk par savu dirsu un pašikot ar izlaiduma gadu - tieši tā. Bet liela daļa cilvēku neapzinās ka jaunākas mašīnas ir nevis vienkārši citi modeļi, bet mašīnas, kam detaļu cenas ir citā kategorijā iegājušas - izdomā ka gribas jaunāku mašīnu, bet pēc tam var grauzt nagus un domāt - vai likt jaunas common rail sprauslas pa, hvz, 1,5-2k, vai šrotā kaut ko lētāku meklēt...

msh, Tu esi neglābjami tups, ja nespēj saprast, ka vairums cilvēkiem nav problēmu samaksāt par komfortu. Un vairums cilvēku nealkst savām rokām remontēt savu auto! Tik pat labi es varu apgalvot, ka arī Tu esi "uzlecis augstāk par savu dirsu", jo daudz lētāk būtu dzīvot mežā zaru būdā! Kāpēc tev vispār nepieciešama mašīna? Tu taču varētu ietaupīt dzīvojot mežā bez mašīnas! un tad nākt šeit forumā un nolikt visus autolietotājus, jo redz idioti sapirkušies mašīnas kuras Tev nevajag.

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
3 0 Atbildēt

Patiesi vārdi!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Daļa taisnības ir, tomēr nepārtraukti "vairums cilvēku" pārkāpj to slideno robežu uz otru pusi - starp maksāšanu par komfortu un maksāšanu par pilnīgi nevajadzīgām un nekad neizmantojamām lietām, tikai tādēļ, ka kāda reklāma viņus ir pārliecinājusi, ka bez tā sūda nevar dzīvot.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Redz kur video no avārijas Kārsavā kā cilvēks samaksāja par nevajadzīgu lietu(stabilitātes kontroli), bet to izmantoja tiešā un un arī pārnestā nozīmē.

www.instagram.com/p/BxhdsLPgXGu/

Reklāmas spēks, ar šito bembi 90°līkumu izņemsi uz 100km/h, atvečaju bratan.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Derētu izmantot smadzenes kādreiz - pieejamas bez maksas. Un kārtējā reize, kad stabilitātes kontrole ir tieši tikpat lieka, kā braucot prātīgi, jo debilismu glābt nespēj.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

uz tiem jau tā reklāma arī strādā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nelaime tik tā - ka šis sistēmas pasludina par obligātām un rezultātā jāmaksā arī tiem, uz ko reklāma nestrādā. Reklāmas būtība - nevis pārdot pašu sistēmu, bet gan balsojumu par tās obligātumu. Klientu skaits attiecīgi būtiski pieaug un noiets garantēts. Ko gan vairāk bizness var vēlēties? Tikai parūpēties, lai lukstiņveidīgie nezaudē šādu varu un ir pareizi motivēti.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Domāju ka iAuto arī ievietos šo video bet ņe huja,labāk krievzemes video katru dienu.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Vairums cilvēku, tiešām? Vairums kuru cilvēku, iauto foruma lietotāju? Ja vairums latvijā dzīvojošo, tad kāpēc vairums latvijā dzīvojošo ir problēma samaksāt par jaunu mašīnu? Tad jau varbūt tomēr ir problēmas samaksāt par apšaubāmām ērtībām? Apšaubāmām, jo es šad un tad mēdzu vilties - tādi laaciz tipa cilvēciņi, kuriem ērtības dod mašīnas izlaiduma gads, nevis aprīkojums, mēdz stumt sūdu pa tēmu "tev ir veca un neērta mašīna, vot tās jaunās, tās nu gan ir ērtas!" - un tad es iekāpju un pirmo reizi izbraucu ar kaut kādu, ap 10 gadus vecu mašīnu, un smagi viļos - jo es esmu noticējis ka tā kaste būs baigi ērta, bet kaut kā tās ērtības nevar sajust, vai diezgan knapi var sajust kaut ko tādu, bez kā var iztikt...

Attiecībā par pēdējo šī posta daļu - es nedzīvoju dižajā pilsētā - nemet mani vienā katlā ar pusi šī foruma lietotāju - "mašīna man ir obligāti vajadzīga - ja es no sava dzīvokļa rīgā aizbraukšu uz 5 km attālo darbu ar velosipēdu, es sasvīdīšu vai salīšu!". Man mašīna ir vajadzība, nevis luksusa prece - kā tad savādāk vidēji divas dienas nedēļā izbraucot mašīnu no garāžas es varētu gadā nobraukt ap 20 štukām...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Un kādēļ, dzīvojot "dižajā pilsētā", mašīna nav vajadzība? Jā - tie pāris km ikdienā uz darbu NAV iemesls, bet ir ērti un tiek šādi braukts, jo mašīna IR. Un tad atnāk kāds, kurš šo piesauc kā iemeslu, un pasaka, ka man mašīna vispār nepienākas - esot jābrauc ar velosipēdu...

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 1 Atbildēt

Nu, tiem, kuri piesauc "sabiedriskā transporta ērtību", acīmredzot pārtiku uz mājām piegādā labākajā gadījumā sieva, sliktākajā gadījumā vecāki vai vecvecāki. Un paši ar sabiedrisko pārvieto tikai savu cēlo personu kopā ar Aifonu.

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Cik esmu novērojis, tad lielākie "Pilsētā mašīnu nevajag" sludinātāji ir hipsteri, kam bērnu nav, mājās negatavo, uz dāču nedēļas nogalēs nebrauc.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Nu pārtikas sagādei auto toč nav nepieciešams. Vismaz es 90% gadījumu visu atnesu tāpat. 4 cilvēku ģimenei.

Citi aspekti ir svarīgāki. Tie paši bērni kaut vai. Man dārziņš netālu, tam es auto neizmantoju, bet nu ja būtu 30 min gājiens, un daļai tā arī ir, tad būtu savādāk. Gudrinieki jau stāsta, cik kruti un lēti visur var izbrauktāt ar Taxifaju vai Carguru, vai RS busu, bet nu praktiski kā tas ir? Busos nereti pašam iekāpt problemātiski, kur nu vēl ar 2 sīčiem. Carguru auto un bērnu ķebļi? Takšos arī tā ir problēma. Vizināt ar velli uz bomīša? Vienu varbūt, bet ko ar 2iem?

Brīvdienas. Ko tad? Īrēt auto? Ja reizi 2 mēnešos, noteikti var sanākt lētāk, bet ja tas ir gauži regulāri?

Un savs auto ļauj būt gauži netkarīgam, ja nu pēkšņi kaut ko ievajagās.

Droši vien ir cilvēki, kam dzīve ir tā iegrozījusies, ka vajadzības pēc auto nav, bet nu lielākoties tas auto tomēr ir gana liela ērtība.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Man pēdējais brauciens krājumu iepirkšanai par vairumcenām izpaudās uz ~120kg (Promo). Pa reizei dažādībai un citiem krājumiem var aizbraukt uz Šauļu Lidl - izbraucot no Rīgas ar gandrīz tukšu bāku, brauciena degviela atmaksājas uz cenas starpību, pieejot pilnu Šauļos. Jā - pēc tam ikdienas atlikumu - svaigos produktus var atnest arī tāpat. Var, protams, šādu pieeju nesaukt par vajadzību, bet neredzu jēgu pārmaksāt par pārtiku tikai tādēļ, lai pirktu pa vienam iesaiņojumam katru dienu un varētu stiept ar rokām.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Kādēļ? Tādēļ ka velosipēdu neietekmē korķi, slēgti tilti, kreisie kas atļauti tikai nakts vidū, dārgas un/vai aizpildītas stāvvietas un citi brīnumi, kuru dēļ man tajā vietā īsti ar mašīnu negribas rādīies. Velosipēda ērtums tik īsā distancē, sevišķi ziemas laikā, ir ļoti apšaubāms, nerunājot nemaz par to ka mašīnai tāds lietošanas režīms ir ļoti neveselīgs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kaut ko laikam neesi sapratis - dzīvoju dižajā pilsētā, bet mašīna ir vajadzīga lietām, kam nav nekāda sakara ar velo. Tas, ka parastā darba dienā varu ērti izvēlēties - velo vai mašīnu, paskatoties kāds ārā laiks, ir patīkama priekšrocība, bet neko nemaina manā nepieciešamībā pēc mašīnas.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Iespējams ka tas, kā tu to postu uzrakstīji, nebija labi saprotams

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nu tad, kad esi beidzot sapratis, paskaidro vēlreiz, kādēļ uzskati, ka tiem, kas dzīvo dižajā pilsētā, mašīna nav nepieciešama?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Lasīt manu iepriekšējo postu. Bet nu ja jābraukā ārpus dižās pilsētas, vai kaut kas jāvadā apkārt, nu tad neko darīt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ko nozīmē "ja nu jābraukā"? Tātad tavā ieskatā dižās pilsētas iedzīvotājiem nevajadzētu nekur braukt? Ko tad, ja vēlos brīvdienas apskatīt tavu nedižo?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Ja tu vēlies brīvdienās kaut kur izbraukt, tad tu darīsi apmēram kā es

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu tak neizvairies, nepārej uz "ja tu vēlies..." bet paskaidro, kādēļ tavuprāt dižās pilsētas iedzīvotājiem nav vajadzīga mašīna.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Es jau to uzrakstīju kādu strēķīti atpakaļ. Ja man nāktos uz turieni pārcelties, es diezgan nopietni apsvērtu tikšanu vaļā no mašīnām - velosipēda ērtības dažus gadus atpakaļ izmēģināju un iepazinu - autobraucēja neērtības dižajā pilsētā pēdējo pāris gadu laikā arī esmu iepazinis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu pag - tad tu paliec pie tā, ka, dzīvojot dižajā pilsētā, ir tur arī jādzīvo, nebāžot degunu ārpus tās?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Gaumes jautājums. Es kā reiz vienu tādu cilvēku pazīstu - kuram reto dižās pilsētas pamešanas reižu dēļ aizbraukt, teiksim, līdz w-pilij liekas mokoši un ilgi...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Atkal izvairies. Gaumes jautājums ir katra paša ziņā. Tu izteici savu uzskatu par visiem dižās pilsētas iedzivotajiem, t. sk. mani, ka mums auto nepienākas, esot jābrauc ar velo. Varbūt jāsāk domāt, ka tev arī daudz kas nepienākas un maksas noteikšana iebraukšanai un Rīgā ir nepieciešama tieši dēļ tādiem kā tu?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Es neteicu "nepienākas" - es teicu "nevajag". Ja tu brauc uz darbu ar mašīnu tikai tāpēc ka tā ir ērtāk, tātad tev to nevajag, pieņemot ka tā darbavieta nav milzīgi tālu, jo savu ērtību, nevis vajadzības, dēļ tu satiksmes plūsmai un korķiem pievieno veselu vienu mašīnu. Ja tev tā tava darbavieta ir vismaz 10 km attālumā, vai tu uz to ikdienā ved smagas kravas, vai četrus cilvēkus kas nav paši spējīgi iet vai braukt ar velosipēdu - tas ir bik savādāk.

Lielākoties šajā forumā par to, kāpēc dižās pilsētas iemītniekam ikdienas gaitās vajag mašīnu, gadījies lasīt atrunas pa tēmu "salīšu izkusīšu" "sasvīdīšu" "ar velosipēdu nevar vest kaut ko" [bērnus uz bērnudārzu - tas nekas ka pat parastam velosipēdam var uzlikt veselus divus bērnu ķeblīšus] [kravu - tas nekas ka to tavu pēdējo promo iepircienu varētu mājās aizvest ar normālu kravas piekabi vai kravas velosipēdu] utt - pa lielam atrunas, kas būtu sasummējamas frāzē "es ļoti vēlos braukt ar mašīnu!".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jā, kaut kā nebiju iedomājies vēl par kravas velosipēdu. Tik pasaki, lūdzu, kur to glabāt un kā veikt izkraušanos. Algot kādu apsargu vai tu atbrauksi pieskatīt pirkumus? Bet Šauļus un tavas mazpilsētas apmeklējumu tad man tomēr ļausi kvalificēt tikai kā iegribu, nevis vajadzību. Skaidrs viss.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
4 0 Atbildēt

msh -ar tevi ir bezjēdzīgi diskutēt

msh Reģ.: 16.04.2007
3 3 Atbildēt

Paga, tu par ko? Mēs abi jau arī nekur nediskutējam - tu man oponē ar "tev nav saprotams tas un šitas" un tālāk pasniedz savu viedokli, kuram man jāpiekrīt, es tam dodu pretargumentus, tam pretī tiek atkal dota kaut kāda diagnoze attiecībā uz mani un atkal kaut kāds tavs viedoklis kam man jāpiekrīt - un beigās, lūk, slēdziens "msh, tev ir bezjēdzīgi censties uztiept viedokli bez argumentiem". Tā nav diskusija - diskusija ir divvirzienu domu apmaiņa, nevis vienvirziena

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
1 1 Atbildēt

Vienīgais, kas te stum sūdu es Tu. Es personīgi ne vienā vietā neteicu, ka man interesē tikai gads. Es arī neteicu, ka jaunās ir ērtas un vecās ir neērtas. Es piedāvāju savu pieredzi salīdzinot Golf 2 ar Mazda 6. Ir gan ērti veci auto un neērti jauni, gan pretēji. Beidz izdomāt hu*ņu, kas neeksistē.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Katrs pats savas nelaimes kalējs.

arba Reģ.: 16.12.2002
7 1 Atbildēt

esmu diezgan tolerants pret citu cilvēku viedokli, bet sāk jau apnikt

1) ne visi var pārvietoties kājām, divriteni vai skrejriteni jo to neļauj vecums, slimības, darba specifika, laika apstākļi u.t.t.

2) jebkurš jauns auto ir uzticamāks- paredzamāks par jebkuru vecu auto

3) sajūsmināties par veca golfa (vai jebkura cita 20 gadīga ) uzticamību , lētumu var tikai cilvēks, kam brīva laika līdz ausīm, rokas neaug no d.... un patīk skrūvēt

4) ir cilvēki, kas strādā 12 h dienā, kuriem nemaz nav laika skrūvēt savu dzelzi, vēl trakāk ir cilvēki, kuriem nav laika savu auto aizdzīt uz servisu !!!

5) visi, kas brauc ar jauniem, ir braukuši ar veciem un viņiem ir ar ko salīdzināt, bet tie, kas brauc ar veciem, lielākā daļa pat nevar iedomāties, ko nozīmē braukt ar jaunu un savas zināšanas par jauna auto lietošanu smeļ no debiliem kaimiņa stāstiem vai vēl debilakām diskusijām un filmiņām par jaunu auto šausmām

nekad ne ar vienu jaunu auto neesmu palicis uz ceļa ! ar vecajiem pat 3 gadīgiem šad tad ir gadījies - piem. izjuka dubulmasas spararats, pēkšņi. nemaz nerunājot par negaidītiem servisa pameklējumiem

es nesaku, ka visiem jāpērk jaunas dacia vai jauni kia, vai sakožot zobus jauns vw, katram sava rocība, savs budžets un savas velmes

Esmu izgājis žiguļa perioda, 10 gadīgu alfu, audi, japāņu periodu, 3 gadīgu mašīnu periodu un arī lietojis auto no veikala un nevajag man stāstīt, ka vecs auto ir super !

svētdienām man garažā stāv 40 gadīgs brīnums un vēl pirms gada bija viens 12 gadīgs nu nav viņi ne uzticami, ne droši, ne lēti uzturēšanā !

un pietiek ar putām uz lūpām stāstīt kāds super duper auto ir vecs golfs un kādi idioti ir visi, kas pērk jaunus auto !

tā nav kaut vai tapēc ka tas golfs jau iznākot no rūpnīcas bija s.... !

Par golfu ir tikai viens sliktāks auto ar ko esmu braucis - citroens , tas brauca, bremzējās, vadījās vēl sliktāk kā Golfs !

mašīnām, kas ir vecākas par 15-20 un 30 gadiem, ir savs šarms, savs kaifs, savas emocijas, sava individualitēte , bet nevajag stāstīt, ka viņas ir labas ikdienas lietošanai

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

90% patiesība, tomēr svarīgākajos punktos - garām. "jebkurš jauns auto ir uzticamāks- paredzamāks par jebkuru vecu auto" ir pilnīgas muļķības - pareizi - jebkurš kopts un kārtībā uzturēts auto ir uzticamāks un paredzamāks par jebkuru nojātu auto, bet nojāt kaut ko var ļoti ātri. Tāpat - mašīna kas tiek uzturēta (ko pareizi piemini) sava šarma un emociju dēļ, man ir ļoti laba arī ikdienas lietošanai. Tikai nevajag no nepareiza gala piesaukt ikdienas lietošanu kā primāro argumentu šādas mašīnas uzturēšanai.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Atsevišķām frāzēm varu piekrist - piemēram, "sāk jau apnikt" - piemēram, ka man piedēvē viskautko, ko es neesmu teicis, vai arī - pagriež sarunu sev vēlamā virzienā, lai pēc tam man kaut ko pārmestu. Teiksim, no kurienes rodas "ar putām uz lūpām stāstīt kāds super duper auto ir vecs golfs " ? Jo atnāk tādi kā tu, kam sanācis braukt tikai ar kādu 1.3 vai 1.6 karbuli komplektācijā "plika žurka" un ko sakarīgāku ir gadījies tikai par gabalu redzēt, un pasludina "golfs ir sūds!" Protams ka tāds golfs ir sūds - tieši tāpat kā jebkuras citas mašīnas bāzes versija - nu varbūt izņemot kādus rollsroisus un tamlīdzīgus, kam papildaprīkojuma saraksts ir daži punkti. Tad nākas tādiem "esmu braucis ar sūdīgu eksemplāru, bet zinu par visu modeli!" gudriniekiem oponēt - un tur rodas šiem gudriniekiem vajadzīgais "ar putām uz lūpām stāstīt kāds super duper auto ir vecs golfs ". Vai atkal, kārtējo reizi vēlamā pasniegšana par esošo "kādi idioti ir visi, kas pērk jaunus auto" - kur te runa par jaunām mašīnām? Te dažs labs salīdzina 25-30 gadus ar 10 gadiem, jo par jaunām kastēm te nav pat runa, bet desmit gadus veca mašīna mistiskā kārtā ir labā stāvoklī, un labākā nekā vecā mašīna, lai arī pa 10 gadiem jebkuru mašīnu mierīgi var nobraukt līdz kliņķim.

P.N. Par to brīvo laiku atļāvos pasmaidīt

P.P.N. 5. punkts manā gadījumā lielākoties balstās uz debīlu iauto lietotāju debīliem stāstiem, vai arī personīgo pieredzi ķibinoties ar vadiem - laikam tomēr jaunas tačkas lietošana tiešām ir kaut kas mistisks un neiedomājams

arba Reģ.: 16.12.2002
3 1 Atbildēt

sākas atkal muļķības - uzturēts - neuzturēts , kāds tam sakars ar jauns - vecs ?

nevajag mainīt diskusijas noteikumus, diskusija ir par jauns-vecs, nevis kopts-nekopts !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Muļķības ir piesaukt jauns-vecs kā uzticamības rādītāju. Nedari tā un nevajadzēs "mainīt diskusijas noteikumus".

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Vispār jau diskusija ir par 25 gadus vecs vs 10 gadus vecs - tu te atnāci un pierāvi klāt jaunas mašīnas...

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
3 3 Atbildēt

Kūti sakopi,zābaki pie gūltas stāv?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
11 0 Atbildēt

Diskusija bija par to ka topika autora radinieks NEGRIB jaunu, bet viņam vajagot uztiept JAUNĀKU, kā pirmo auto pēc autoskolas. Attiecīgi diskutējam par vecs- ne tik vecs - nedaudz jaunāks. Un šeit, kā reiz, kopts-nekopts, spēlē vislielāko lomu. Gan pērkot, gan pašam kopjot.

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

piedod ne ar 1.3 ne ar 1.6 nesmu braucis - man liekas, ka viņam bija 2.0 benzīns, bet ne pārāk pārzinu gofus

un kāds sakars komplektācijai ar to, kā tas auto brauc ?

komplektācija ir pēdējais, kas man interesē, pirmkārt ir kā auto vadās, bremzē, paātrinas u.t.t. nevis elektrisku logu esamība

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

2.0 iekš mk2 atrodas tikai tad, ja to kāds tur ir ielicis - lielākie mk2 dzimtie motori bija 1.8, vienīgi dažādos veidos , ar jaudu 90-207 zs diapazonā. Es baidos ka mans golfs ar savu 2.0 8v motoru un vēlīna GTI cienīgām bremzēm paātrinās un bremzē vismaz vidējās latvijas jaunās mašīnas līmenī [vidējās jaunās, nevis vidējās jaunās premiuma mašīnas līmenī - trīslitrīgie 300 zs ķīseļi atrodas augšpusē, nevis vidū ] - vadāmība arī ir laba, ar to foršo mazās mašīnas sajūtu [nevis kā jebkuram audī], vienīgi stabilitāte ne pārāk - dēļ kā beidzot tiek likti gāzes amarti lai kaut ko uzlabotu, bet tāpat klīrenss paliks pirmajā vietā. Cik ir sanācis pabraukt ar dažiem 10 gadus veciem pseidodžipiem, tie nebija īpaši stabilāki kā mans golfs pāris gadus atpakaļ - un cilvēki ar tādiem brauc, daudzi piedevām - tad par ko mēs runājam?

Un kāds sakars komplektācijai? Elementāri - ko tev uz ceļa dod auto vadāmība? Uz ceļa noder motors, bremzes, elektriski logi un kruīzs - bet no labas vadāmības, sevišķi uz klīrensa un ērtuma rēķina, jēgas ikdienas mašīnai nav sevišķi lielas. Teiksim, tev ir mašīna, kas forši spēj izbraukt salinieka pārvadus uz 120 - tu tā izdari, un apakšā tev ir sekss ar policistu un piespiedu braukšana ar velosipēdu kādus mēnešus - noderēja labā vadāmība? Tas apmēram kā teslas uzrāviens, kas reālajā dzīvē ir pa tēmu "kā papist vadītāja apliecību dažās sekundēs" Lai labi vadās [un iekšā sēdošajiem zobi grab] svētdienas mašīnas, ikdienas mašīnai pietiks ar "pieņemami" - jā, jā, zinu "bet jaunajām mašīnām ir laba vadāmība!" - protams, jo tās ir nokomplektētas ar koka ratu riteņiem un zemu klīrensu.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 5 Atbildēt

Saki ko gribi bet beidzot esi apdirsies līdz ausīm,tukši vārdi no tavas mutes.Labak gani govis nekā citiem pis prātu ar saviem ieteikumiem,plus tukšām zināsanām ko esi sagrābstijis no interneta.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Tev varbūt pēdējais. Man ir svarīgi, lai man būtu gaišs ādas salons un elektriski regulējami sēdekļi

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Es gribēt redzēt, cik ir tādu,kas pērkot veikalā Jaunu auto,maksās lieku pusotru štuku par el.sēdekli (skaties vel ka tikai vienu) un vismaz divas štukas par kkādu tur ādu.Kur nu vēl par apsiildi aizmugurējiem sēdētājiem.Tapc jau beidzamajā laika ir grūti atrast trīsgadīgu auto ar visu to.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Man pH... Man ir 20 gadīgs auto ar to visu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Tu, lkm, arī puce to balto salonu katru sestdienu?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Nē, tas ir tikai iedomas, ka gaišais salons prasa lielāku kopšanu. Atšķirība ir tajā, ka nav jāpavada laiks melnā drūmā caurumā. Dzīvē patīk gaišas un krāsainas lietas.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Lapsa arī nopirkusi vecu trahadromu ar baltu salonu www.youtube.com/watch?v=fH-Z-dyQDEA

nordic Reģ.: 12.04.2002
0 0 Atbildēt

Q5 2,5 gadi gaišais salons, pēc dabas esmu nekārtīgais, vēl ne reizi nopietni nav tīrīts. Izskatās vēl aizvien kā jauns, putekļi dažreiz noslaucīti. Sēdekļus laikam 2 reizes patīrījis esmu. Galvenais nevajag ar samirkušām džinsām sēsties. Sievai toyota, salons melns, 6mēneši, attieksme pedantiska, visam jābūt ideāli tīram, salona vizuālais nolietojums lielāks kā manam auto. Viss slēpjas auto cenā un brendā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ja tevi samirkuši džinsi biedē, tad tomēr esi izlaidis vienu nepieciešamību - āda ir vismaz reizi gadā jaievasko pat tad, ja attieksme nav pedantiska.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Drīkst, es arī? Man iekš audī bija baltas ādas ķebļi - kaut kā sevišķu smērēšanos nenovēroju

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Tas būs priekš mūsu kolhoznieka,čalis daudz aparatus testējis,kā arī superkārus,vienīgi NE viena VW.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
1 1 Atbildēt

Ir veiksmīgi modeļi un ne tik veiksmīgi. Starp veiksmīgajiem jāmin Škoda-Fabia līdz 2014.gada izlaidumam ar bez-turbīnas vecās paaudzes benzīna motoriem. Tādam uzlikt gāzi un braukt pa lēto, nezaudējot braukšanas baudījumu!

Manējai Fabijai 141,6 tūkst.km, bijuši tikai nelieli remontiņi pa lēto.

manerheims Reģ.: 17.02.2016
4 0 Atbildēt

Kā Jums neapnīk Tas taču ir skaidrs, ka, ja msh sāktu pelnīt, piemēram, 2.5k mēnesī (pieņemu, ka šobrīd mazāk), tad, lai cik labs nebūtu golf 2 ar lemforder buksi vai Ford T, viņš visai drīz pārsēstos uz jaunu auto un neko pats tur nelabotu. Un sāktu dziedat citu dziesmu. Galu galā tie ir tikai auto.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Esi tik pārliecināts? Cik tad īsti ir tā robeža, pie kuras pārsēžas uz jaunu auto? Pašrocīga labošana ir cits jautājums - es savam ļoti maz ko daru pats - bet lielākais šķērslis ir piemērotas vietas un aprīkojuma trūkums, nevis ienākumu līmenis.

manerheims Reģ.: 17.02.2016
0 0 Atbildēt

Ja tev alga būtu 350 eiro uz rokas un ļoti vajadzētu to auto, tu viņu remontētu ielas malā ar āmuru un pļaķenēm, jo nebūtu variantu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tas jā, bet tu jau apgalvoji pretējo - ja sāktu pelnīt, to vairs nedarītu. Es varu atļauties jaunu auto, bet to nedaru. Precīzāk sakot - tādu, kas atbilst manām vēlmēm īsti tomēr nevaru atļauties (pateicoties ES nodokļiem) un ja arī varētu, būtu žēl tā izšķiest naudu, darot ar jaunu auto to, ko daru ar savu veco. Jaunam auto ir daudz problēmu, kas tiek noklusētas vai neatzitas - sākot ar stresošanu pie lielveikala, lai tik kāds šaurā stāvvietā nenoskrāpē sānus.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Man viens kaimiņš pa laikam savu ~’98.gada Vojageri daudzstāveņu pagalmā skrūvē, sevišķi pirms TA un pirms atkārtotās TA. Nesen atkal pāris nedēļas stāvēja uz bluķīšiem un šis pīpēdams un aliņu sūkdams, lēnu garu kaut ko ķimerējās. Izskatās gan vairāk pēc finansiālām (ne)iespējām apmeklēt servisu, nevis hobija.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Budžeta sadalījums - angl. Budget split. Ierēķinot izmaksu salīdzinājumu, aizbraucu uz darbu ar velo, bet iespējami lēti salaboju auto ar kuru aizvest ģimeni atvaļinājumā.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 1 Atbildēt

Es atļaušos pasmaidīt Jaunām mašīnām ir dažas problēmas. Pirmā - es šaubos vai eksistē jauna, manai gaumei atbilstoša mašīna - tātad, iedomāsimies ka es varētu nopirkt jaunu golfu - tam būtu jābūt ar mešalku un jābūt ne mazāk elastīgam par esošo - tā kā jauns golfs ir jūtami smagāks, tātad tam būtu jābūt ar VR6 motoru - VR6 iekš mk8, ar mešalku - tāds eksistē? Bet nu labi, iedomāsimies ka es spētu pieciest 2.0 TFSI elastības problēmas - tālāk vēl tai mašīnai būtu jābūt ar adekvātu klīrensu, riepu gumijai vismaz 55-60 procentu augstumam, un ļoti gribētos poliuretāna buferus un moldingus - arku uzlikas nē - un atkal kaut kas nav pieejams...

Otrā - par to "pats tur nelabotu" - te iestājas nākamā problēma - ērtāk ir remontēt pašam nekā braukāt uz servisu, kaut vai dīlerservisu. Teiksim, kā es mainu eļļu - atbraucis no pilsētas uzreiz palienu zem golfa, atrauju vaļā skrūvi un atstāju lai tek - nākamajā dienā brīdī kad nav slinkums, samainu filtru un ieleju eļļu - bet ar jaunu golfu būtu jābrauc darba dienā darba laikā pie dīlera [kurš manā gadījumā gan atrodas tikai 50 km attālumā uz vienu pusi, un droši vien 60 km uz otru pusi], iepriekš to ieplānojot un organizējot, un kaut kur vēl jānosit laiks... Līdzīgi ir ar jebkuru citu remontu - kaut kādu figņu pārskrūvēt savā garāžā sev vēlamā laikā pret triekšanos uz servisu darba dienā darba laikā... Bet ja es darītu kā man ērtāk - viens no galvenajiem jaunas mašīnas plusiem - garantija - vairs nepastāvētu... Trešais - es baidos ka man pret jaunām mašīnām būtu augstākas prasības kā pret vecām, bet jaunās mēdz tādām neatbilst - teiksim, kasiņš savulaik rakstīja postu pa tēmu "passātam DSG kaut kādās situācijās gļuko, uzlika jaunāku programmatūru, bet nu viss ir forši " - mana attieksme būtu "es esmu nopircis jaunu mašīnu, tai ir jāstrādā ideāli, ja tā nav, tātad tā ir sūds, par ko es esmu savu naudu samaksājis?!"

P.N. Tavā sapņu variantā es, iespējams, kādas situācijas spiests pārkāptu uz ko jaunāku, bet ne jaunu - es esmu principiāli pret nevajadzīgiem kredītiem, bet arī ar divarpus štuku aldziņu sakrāt 30-40 štukas pieklājīgam golfam prasītu laiku, pārāk ilgu priekš manis kas krāt nespēj...

manerheims Reģ.: 17.02.2016
0 0 Atbildēt

Kāds jau vienmēr skrūvēs. Bet vai ar augstiem ienākumiem kāds brauks ar vecu golfu, kurš nav vēsturiskais spekrats vai hobij auto, gan šaubos. Var jau sbiezināt krāsas vēl vairāk - nez vai daudzi miljonāri brauc ar 2 golf un paši skrūvē? Nē. Tātad viss ir naudā un punkts.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Ar augstiem ienākumiem brauc ar veciem auto, bet tie ir svētdienas auto. Pabraukāt reizi mēnesī.

Ja vien tas nav IKEA sīkstulis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Braucu katru dienu, izņemot vasaras sezonā, kad nelīst lietus un var ar prieku pasportot ar velo. Gada nobraukums apmēram līzinga limita līmenī, nevis "pabraukt reizi mēnesī".

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Внедорожник разорвало пополам после столкновения с фонарным столбом в Москве.Водитель с места происшествия сбежал....

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

Atzīstu vecus, atjaunotus auto, kas kā konfektes. Nebūtiski, kādas markas, bet tādi auto izsauc smaidu un cieņu Kaut kas tajos tiešām ir.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

manerheims rakstīja: Kāds jau vienmēr skrūvēs. Bet vai ar augstiem ienākumiem kāds brauks ar vecu golfu, kurš nav vēsturiskais spekrats vai hobij auto, gan šaubos. Var jau sbiezināt krāsas vēl vairāk - nez vai daudzi miljonāri brauc ar 2 golf un paši skrūvē? Nē. Tātad viss ir naudā un punkts.

Muļķības. Nauda ir rezultāts, nevis cēlonis. Savukārt skrūvēšana biežāk ir prieka, nevis vajadzības dēļ. Gluži vienkārši par miljonāru nekļūst kaut ko vienkārši skrūvējot, bet gan ir jāspēj radīt kaut ko ar augstu vērtību. Ja gribas skrūvēt, tad noteikti jāskrūvē miljonus vērti autiņi, nevis golfi.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 1 Atbildēt

Nezinu kā citi, bet es ar nepacietību gaidu: ko tad radinieks beigās nopirka?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Audi 100

Brīvdienās izbraucu cauri Talsiem, tad tur taka vācu retro autoizstādē izskatās Kādus divus Audi 100 redzēju uz ceļiem čunčinot, izskatījās labi.

Taka ja radinieks dzīvo tādā vide un spriežot pēc uzstādītajiem parametriem, tad tas būs kandidāts Nr1

Borgore Reģ.: 28.10.2017
0 0 Atbildēt

priecē aktivitāte tēmā, daudziem vismaz iespēja izpausties

ik pa laikam palasīju komentārus, ar 90-tie biju domājis izlaiduma gadu 1991-1999, un tālāk būtu diskusija par auto, kurš var būt kaut 2001-2002 un uz augšu izlaiduma gada, tā kā gluži var necepties pirkt "vecu vai jaunu", jo visas burtiski ietilptu "veco" kategorijā

baigi diskutēt par to, kādu marku un kuru gadu izvēlēsies nav vēlmes, ņemot vērā, ka dažs labs te mēdz pārspīlēt un pārlieku iekarst ne pa tēmu - pietika ar dažiem argumentiem, kāpēc, piemēram, neņemt 1991. gada auto, ja var paņemt 2004. gadu

tas, ka kādam kalpo labi retro auto, viņam ir pietiekami daudz naudas un brīvā laika un iemaņu, lai to labotu ir cits stāsts, nejauksim visu kopā, paldies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Man ir 1999. gada auto, nekādi neredzu iemeslu to saukt par retro, uzturēšana lēta, pats nelaboju. Tavs "cits stāsts" izgāžas visos trijos punktos.

Borgore Reģ.: 28.10.2017
1 1 Atbildēt

toties tevi var droši pieskaitīt pie pārējiem, kuri īpaši nepamato, kāpēc tad vecāks auto būtu labāks kā jaunāks, tik cik tupa muldēšana, ka "man ir vecs auto un viņš ir labs"

lielākā daļa komentāru, kuri nosliecas par labu vecākiem auto ir vienā maisā no sērijas "kāpēc gan jaunāks būtu labāks, ja vecais ir labs", kas nu galīgi nav nekāds arguments.. tad nu, mīlīši, klājat vaļā, kas vecajiem ir labāks - dosimies pretējā virzienā

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Ko nepamatoju? IZMAKSAS! Es remontos gadā maksāju mazāk, nekā sieva savam trīsgadīgajam par KASKO vien. Man nav jāsatraucas par skrāpējumiem, zagšanu u.c. figņām, kas rūp jauno auto braucējiem. Varu vajadzības gadījumā (nav tāda vēl radusies, auto laužot) saremontēt jebkurā kaktu servisā - nevis domāt, kā tikt pie evakuatora (jaunais ir palicis ielas vidū ar dīlerim zināmu ražotāja "brāķi"), lai nogādātu līdz dīlerim.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 1 Atbildēt

Bradypus pa lielam visu uzrakstīja. Cik lieliem burtiem un cik reizes jāatkārto ka 20-30 gadus vecām mašīnām ir stipri zemākas ekspluatācijas un/vai remonta izmaksas? Kad aizbrauc no dižās pilsētas apmēram 100 km, un uz ceļiem parādās diezgan spēcīga proporcija ar deviņdesmito gadu mašīnām - tev liekas ka to īpašnieki ir kaut kādi muļķi, kuri sava stulbuma dēļ neieķer līzē jaunu tačku?

Vajag piemērus? Paņemam divus golfus - trešo un piekto - piemēra pēc lai abi būtu 1.9 TDI. Piektajam golfam priekšējā riteņa gultnis, normāla ražotāja, maksā ap 100 eirām - trešajam par to naudu sanāk visi četri gultņi - jā, mk5 tie ir dārgāki, jo gultnis satur detaļas, kas mk3 pāpresējas un izmantojas atkal, lasīt - mk5 ir uztaisīts lai varētu ātrāk un vieglāk nomainīt - bet pie latvijas servisu cenām tas neatmaksājas. Tālāk - mk3 motorā var liet praktiski jebkādu eļļu - iekš mk5 motora nāksies liet noteiktas VW specifikācijas eļļu, ja nē, sadalene nodils - iespējams, ir jau nodilusi un laiks to mainīt. Kad tam mk3 20-25 gadu vecumā iestājas vajadzība novērst čurājošas sprauslas, jauni smidzinātāji tām maksā dažus desmitus eiru - kad mk5 tas notiek, un stipri ātrāk, tur pabirst jūtami vairāk rubuļu. Mk5, iespējams, ir DPF ar visu no tā izrietošo - mk3 nav. Varētu vēl paturpināt, bet pietiks.

imzz Reģ.: 27.02.2015
5 0 Atbildēt

Howard Galt, Investor in Stocks, Royalties and Real Estate:

Nabadzīgi cilvēki cenšas lepoties ar apģērbu un dažādiem karekļiem, strādnieku šķira un zemākā vidusšķira - ar auto ( jo viņiem nav naudas kārtīgam mājoklim ), augstākā vidusšķira un turīgi cilvēki - ar mājokļiem, vēlams, prestižā vietā. Superbagātajiem ir reputācija, dažreiz viņu vārdā nosauktas skolas vai celtnes, Karnegi halle, piemēram. Un viņi var atļauties valkāt jebko, dzīvot jebkur un braukt ar jebkādu auto ;)

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Borgore rakstīja: toties tevi var droši pieskaitīt pie pārējiem, kuri īpaši nepamato, kāpēc tad vecāks auto būtu labāks kā jaunāks, tik cik tupa muldēšana, ka "man ir vecs auto un viņš ir labs"

lielākā daļa komentāru, kuri nosliecas par labu vecākiem auto ir vienā maisā no sērijas "kāpēc gan jaunāks būtu labāks, ja vecais ir labs", kas nu galīgi nav nekāds arguments.. tad nu, mīlīši, klājat vaļā, kas vecajiem ir labāks - dosimies pretējā virzienā

Tikai 5 aspekti. Pārējais viss veciem auto ir pilnīgi garām

tātad

Resurss

Uzticamība

Paredzamība

Autovadīšanas iemaņu pilnveidošana

Orģināli tehniskie risinājumi.

Piemēram manis pieminētajā Renault Espace 3 jau bāzes komplektācijā ir iebūvēts lielisks ledusskapis ar apm. 30 l ietilpību. Cik daudzās mūsdienu mašīnās tāds ir pieejams bez papildus piemaksām? Cik daudzās 2019 gadua automašīnās otrā rindā sēdošajiem ir tik pat laba redzamība par apkārtnotiekošo (un priekšā notiekošo) kā pirmā sēdošajiem?

Ja vēlies dzirdēt viedokli - tad manējais ir, kamūsdienu automašīnas cenu grupā līdz 150k € nav nekas vairāk kā sadzīves tehnika un cilvēki, kas tās pērk- banāli sūdēdāji, kuriem, attiecīgi pasniedzot, var iebarot jebkuru sūdu...

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Ja tas ir ledusskapis ledusskapja izpratnē tad visu cieņu Renault. Ja veikalā nopirktais saldējums pēc dienas pludmalē tajā ledusskapī ir pārvērties par piena kokteili tad tas ir nodalījums ar dzesēšanu.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Saldējamās kameras tam nav, bet Spicē nopirkts šņabis, Engurē izņemts- noraso. Nosacijums- jābūt ieslēgtam kondicionierim. Bet vienalga patīkami, praktiski un asprātīgi.

p. s. Salonā sēdošajiem šņabja dzesēšanas laikā nav jādrebinās no aukstuma.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tātad nekas īpašs pēc savas būtības - B5 passātam arī ir šitāda fīča, tikai nevis speciāla kaste, bet gan iespēja bardaku pārvērst par alus dzesētāju. Fīča reāli ir ļoti vienkārša - gofrētas gumijas caurules gabaliņš kas savieno kondiša ledusskapi ar bardaku, un vārsts galā, lai varētu aizvērt to trubu, ja tomēr gribas bardakā turēt papīrus, nevis dzesēt alu. Princips ir vienkāršs - kondiša atdzesētais gaiss tiek pūsts bardakā; tā kā tā temperatūra ir kaut kur ap nulli, tad ir dzesēšanas efekts - priekš salona tas gaiss tālāk tiek sasildīts.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Mārtiņ? Jā tieši tā tas strādā arī 3 espeisā. Tikai 3 espeiss ir 1997 gada auto. Kura gada auto ir tevis pieminētais? Cik gadus vajadzēja lai aizdomātos? Nu uzraksti mums, nekautrējies!

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Ieguglēju- tie paši gadi. Bet jautājuma būtība ir- kapēc tagad tā nav? Šņabis dzesējas, saldējums un siers nekūst, piens neskābst un nekā ekstra sarežģīta.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Kam tad tagad nav dzesējams dzimdu nodalījums? Ok, ja nav kondicioniera tad nedzesēs.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kāpēc tagad tā nav? Nu ja nav, acīmredzot nebija pieprasījuma - interesants vipendrons un viss. Lai nopirktu saldējumu, galu galā ceļmalās atrodas benzīntanki...

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Led lukturi- LEDi kas var kalpot daudz ilgāk par kvēlspūldzēm- kas no tā sanāca? Lampas, kas maksā, kā televizori ar diognāli lielāku par1m.

No F1 aizgūtie motori ar prognozējamo resursu

Piekares, kas draud izjukt šķērsojot tramvaja sliedes, ja ātrums to darot ir lielāks par 10 km/h.

Man. 156 Alfai ar 1.9 dīzeli ir 1kW uz 15 kg svara. Cik daudzām mūsdienu mašīnām, uru ekspluatācijas izmaksas gadā nepārsniedz 1000€ ir piejams šāds rādītājs?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tas 1kW uz 15kg svara tev ir uz mašīnas pilno masu rēķinot ,vai kaa? Dikt intersant ,cik diez ir tam divgolpam un tai baudfābijai?? Šito kg varētu ieviest katram pie avatāra litru vietā ;p ..ā,vel viņiem varētu pamērīt nanometrus uz kg

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Pilnā 1430kg, motors 110kW 305 Ņūtonmetri (Nm) pie 2000rpm

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Tad gribi teikt ka pašmasa zem tonnas?

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Skaties netā. Man liekas kkādi 800+

Un ja salīdzināsim cik 15 gadīgu dīzeļu (no 100) iziet no ierindas VAG grupai un cik Alfai - būsi satriekts.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Mazākais ko atradu bija 1250 pašmasa, 800 kg bija 80to gadu mazauto

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Pilnā masa no TA.

Bāka 48l. Eļļa 4l. logu škidrums 4l. Jostas 5.

Dīvaini.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Jaudas/kW attiecību pazemināju, jo kā nekā mašīnai ir vairāk kā 200 000km un 14 gadi

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Pieraksti klāt nobrauktos kilometrus gadā.

Ņemot vērā ka tas ir CR dīzeli tie 1k eur var viegli pārvērsties par 2 un 3 un pērkot lietotu nekad nevar zināt kurā brīdī būs 500eur vai 3k

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Pērkot jaunu auto, ir garantija, ka tos 2 un 3k iztērēsi, pērkot lietotu - salīdzinoši maza iespējamība. Kādēļ man būtu jāizvēlas garantēti izdevumi, nevis liela iespējamība bez tiem iztikt?

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Iztērēsi, bet zināsi kad un kurā brīdī jāmaksā.

Kautkā viss topiks ir par max lētu pārvietošanās līdzekli nevis kas tad būs labāk vai sliktāk.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 0 Atbildēt

Kad un kurā brīdī jāmaksā? Tad, kad pērc to jauno auto, tad arī samaksā. Par visiem remontiem uz priekšu. Viss jau sen ir sarēķināts un iekļauts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Vecam auto vari to "līzinga" maksājumu nolikt plauktiņā, un ja paveicas, nekam nenoplīstot, pēc tam iztērēt skaistam ceļojumam vai jaunam skapim. Jaunam tā būs ar garantiju izterēta.

Ko iegūsi pretī? Pirmkārt - uz brīdi svaiga auto smaciņu un nekādus skrāpējumus - kas nāk komplektā ar vēlmi nekaunīgi parkoties pa divām stāvvietām pie lielveikala. Vēl - iegūsi modernu dizainu (pluss vai mīnuss atkarībā no gaumes), daudz plastmasas un elektroniku priekšā un pakaļā. Keyless Go bonusu autozagļiem atslēgas vietā. Nepieciešamību pēc KASKO. Iespējams - kaudzi ar "asistentiem", kas palīdzēs tikt līdz galam, ja braukt nemāki, vai jās prātu, ja māki. Noteikti - zināmu respektu sev līdzīgo domājošo aprindās un nicinājumu citās nometnēs.

Principā jau pateici pats priekšā atbildi - ir jāizvēlas, vai auto ir pārvietošanās līdzeklis vai stila aksesuārs, kam jāatbilst kaut kādām statusa prasībām - piemēram, var gadīties nonākt vidē, kas tevi neņems par pilnu, ja neiekļausies kolektīvā. Apmēram tā, kā kungiem aveņkrāsas žaketēs obligāti vajag "geļiku", bet tvīda žaketēs - ērenpreisu.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Šis ir tas Liekulības pamatjautājums.Msh ir golfs.Tas maksā piem 2k.Vinjš brauc ok,degvielu netērē, gultnis šim jāuzmaina reizi mēnesī, bet tas viņam izmaksā teiksim 15eur.Ūdeni bačokā var ieliet direct/no Bārtas upes,eļļa 2Ls spainī,degvielu var drusku nopzdizģīt/norakstīt, karoč viss par velti, bezmaz kā Elektroauto.

Tagd golfs jāpārdod, vietā pa sākumcenu nāk ekvivalents- piem,T-kross, pa 19k,vai hvz cik tur.Bet to vņa mk2 izrādās nevienam i nah nevaig pa to 2k.Atdos pa 1k.No kā viņš ok varēs samaksāt līzingu 5 mēnešus.Pag, nee, 3 mēnešus, jo būs kasko jāpērk.Ai,nee, vel tak būs Plānotā Apkope etc.Karoč tā štuka pa d,kā nebijusi.Tālāk Katru mēnesi vajadzēs (garantēti) 200,- nolikt.Un tā vismaz 5gadus pēc kārtas.Kopā 14k- apaļus 14gab mk2.Bet pēc 5g tas Kross vienalga nebūs viņa īpašums- vajadzēs vel piemaksāt.Kur viņš ņems ko atlikt Ceļojumam??

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Eu nu tad davai topiks ir pārvērsts par feniņčakarētāju tusiņu un visi kā viens slavē ka pae max 2k eur pirkt auto būs riktīgā ogumaize un braukt ar tādu ir lētāk kā braukt ar riteni.

Pie noteiktiem apstākļiem tas tā arī varētu būt bet tad jautājums kādēļ teiksim tas pats Sanitex pērk jaunas kurpju kastes nevis b4 audārus? Par to naudu kas tiek tērēta pārdesmit jauniem fiatiem varētu trīs treilerus ar burbuļiem no Vācijas atvilkt un algot divus pilna laika mehāniķus viņu uzturēšanai.

Smuks auto ar tīŗu salonu lielai daļai cilvēku ir tas pats kas tīras, nenovalkātas drēbes un pie kājas ka gultnis maksās kā citam motoru nomainīt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Ja nesaproti atšķirību auto izvēlei uzņēmuma auto parkā ar lielu nobraukumu un personīgajam auto, tad diez vai tev vieta auto forumā - jāiet uzņēmējdarbības pamatus pamācīties.

Un tieši smuks auto ir viens no argumentiem veca auto iegādei - nejaukt ar tīru, pietirst var jebkuru. Kā jau iepriekš izteicos - man viena no prasībām ir gaišs ādas salons. Jauna auto gadījumā tas pasākums nozīmē vienu papildus rindiņu rēķinā, kas viena pati pārsniedz veca golfa cenu. Vecam, ja ir vēlme tik ļoti sakopt, par to sanāk pilna virsbūves krāsošana kaut ar ekskluzīvu hameleona krāsu un pēc pasūtījuma šūts salons no izvēlētā materiāla. Man pilnīgi pietiek ar koptu oriģinālo. Un "utramodernie" grabošās cietās un stūrainās plastmasas kalni neuzrunā. Mīkstie paneļi mūsdienās ir sastopami vairs tikai ļoti augstas klases un cenas autiņiem.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 0 Atbildēt

Eu nu tad davai topiks jānoliek atpakaļ atpakaļ sliedēs "radinieks pēc autoskolas grib pirkt vienkāršu, lētu auto, bet viņam nezahuj vajag uzstiept mūsdienu lohotronu, lai maksā un nekurn jau no pirmās dienas"

Kas vainas, ja cilvēks pēc autoskolas paņemtu kādu pavecu, palētu auto? Ko lēti remontēt, arī ja sagadās kā jaunam šoferītim, apskādēt? Par ko nesatraukties, ka kasko dārgi, ka jauna švīka utt? Pabrauks līdz apskatei, vai gadu, nu max divus, pirmās mašīnas šoferīšu karjerā baisi ilgi neuzkavējās. Un būs cilvēkam pieredze. Sava pieredze. Un pēc tam lai pērk, kaut lai jaunu no salona, kad iemācījies labāk parkoties un vairs ne tik bieži spoguļus lauž.

Tā vietā tēmas autors to radinieku grib pierunāt nopirkt "jaunāku" ar visām mūsdienu burvībām (pusmiris divmasnieks, sajātas sprauslas, piedirsts kvēpu filtrs, nobeidzies augstspiediena sūknis, pusjukusi krutā automātiskā kārba, sadilušas sadalenes - katrs velk remontos no pusštukas uz augšu). Un kurš tam nepiekrīt, automātiski ir "feniņčakarētājs". Vareni, ko lai saka.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Kāpēc lai pirmais auto nevarētu būt kautkas par cenu vienas mēnešalgas apmērā?

Stāsts ir par to ka te ir viens bariņš lietotu auto aizstāvju un vienīgais kladzinātais arguments ir lietošanas/iegādes izmaksas. Arī privātie brauc 30k gadā un diezgan bieži tās ir sievas un draudzenes-šajā gadījumā vienkāršāk ir samaksāt vairāk i par auto iegādi gan par remontu nevis vienu vīkendu mēnesī pavadīt zem auto lai tas sievišķis garantēti nokļūt tur kur jānokļūst.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Ko tu te atkal murgo. Kādēļ tu par katru cenu gribi maksāt vairāk? Par ko? Kādēļ piesauc kaut kādu laika pavadīšanu zem auto? Nosauc tās priekšrocības, kas IR jaunam auto, ja tik ļoti aizstāvi jaunu. Un kas slikts, nevēloties tāpat vien izšķiest naudu. Tīri salīdzinājumam - sievas auto (3g.v.) uz remontu ir vests pēdējā gada laikā biežāk, nekā mans (20g.v.). Pēdējais apmeklējums - atņirdzās viens priekšējais sensors, kā rezultātā vai nu jāslēdz ārā visi un jābrauc kā ar vecu bez atpakaļgaitas sensoriem, vai jālabo. Viņai ir gadījies palikt ielas vidū tā, ka pat nobraukt malā nevarēja - pārgudrajam auto ziemā pavisam klusi noplīsa agregātu siksna (mainīja jau, protams, par garantiju...), bet tas NEKO neziņoja līdz brīdim, kamēr aķis nebija tukšs un pie krustojuma vienkārši noslāpa un izslēdza visu iespējamo, t.sk. atslēgas atdošanas mehānismu - t.i. atņēma pat iespēju to mašīnu aizslēgt un sagaidīt evakuatoru siltā kafejnīcā. Rezultāts - slimības lapa uz divām nedēļām, ko protams, garantija nesedza.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Katrs auto virs 10 gadiem ir jāvērtē kā atsevišķa vienība, vai esi gatavs ka es pērku tādu pat auto kā Tev un ja man remontos gada laikā būs jāuztērē 20% vairāk kā Tev tad Tu no manis viņu atpērc? Diezvai, jo aiz katra veiksmes stāsta ir pa kādam neveiksmīgam(dārgam), attiecīgi nopērkot vienu konkrētu auto x ar motoru z un komplektāciju n tieši tādu pašu kā kaimiņam tur nav ne mazākās garantijas ka tie auto būs vienādi uzturēšanas izmaksās un jo vecāks auto jo lielāka var būt šī starpība

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Ar ko izdevumu risks ir sliktāks par garantētiem izdevumiem, tā arī nespēj pateikt.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Ko tur pārvērsts- vnk pamatojums, kāpēc viens otrs "tur" 2k vērtus auto.Par to jau šī te Tēma.Īr taču indivīdi, kas piedrisīs vai salauzīs uzreiz un dajebko, kur vien viņi iekāpj.Kur viņš ņems to līzinga summu,ja lieka budžeta viņam nav un nezcik citu vajadzību.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 1 Atbildēt

Borgore rakstīja: toties tevi var droši pieskaitīt pie pārējiem, kuri īpaši nepamato, kāpēc tad vecāks auto būtu labāks kā jaunāks, tik cik tupa muldēšana, ka "man ir vecs auto un viņš ir labs"

lielākā daļa komentāru, kuri nosliecas par labu vecākiem auto ir vienā maisā no sērijas "kāpēc gan jaunāks būtu labāks, ja vecais ir labs", kas nu galīgi nav nekāds arguments.. tad nu, mīlīši, klājat vaļā, kas vecajiem ir labāks - dosimies pretējā virzienā

Vissaprotamāk salīdzināt vecu auto ar ubermodernu jaunu auto ir kā salīdzināt senu medību bisi, kam garantētais resurss ir 10 000+ šāvieni un jaunu superprecīzu, kam ražotājs dod garantiju ne vairāk kā 50 šāvienus. Atšķirība ir tā ka ar veco plinti 2€ monētā var trāpīt no 100 m, bet ar jauno garantēti no 1000 m...

Tā nu mums jādodas lauvu, lāču, vai dinozauru medībās. Es pirms tam ar savu bisi esmu. Izšāvis 7000 reižu- tu 42. Cik droši tu jutīsies sastopoties ar situāciju, ka priekšā ir bars no 12 lauvām (lāčiem, dinozauriem)?

p. s. mani ienākumi dienā ir no 100 līdz 300€

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Viennozīmīgi izvēlētos ultramodernu.

1) vecais sūds var salūzt

2) tu nezini cik šāvieni ar to ir veikti. Varbūt ( pat visticamāk) jau sen virs 10 000.

3) no pirmā šāviena (trokšņa) visi pārējie zvēri sāks bēgt. Bet ja nesāks, bet tieši otrādi - uzbruks, tad - cik ilgā laikā lauva noskrien 100 metrus?

4) ja tev ienākumi ir 100-200eiro dienā, tu būsi spējīgs nopirkt vēl vienu ultramodernu, redzot, ka tev resurss beidzas.

5) runājot par kara ieročiem, vecus sūdus izvēlas valstis, kurām ir lieli nevajadzīgu cilvēku resursi. Un maz kara speciālistu, kurus nav žēl padirst. Kāpēc? Padomā.

Kaut vai tāpēc, kā 100 metri un 1000, tas ir ļoti daudz.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

1) jaunais sūds arī var salūzt

2) zināt nevar, bet var novērtēt ar precizitāti, kas pārsniedz jaunā maksimumu

3) wtf?

4) vai tu dari visu, ko spēj, jeb tomēr kaut kā saprātīgi izvēlies darāmo (piemēram, nešaubos, ka tu spēj pirkt Venden ūdeni un liet Daugavā, bet esmu gana pārliecināts, ka tā nedari, jo piekritīsi, ka tā būtu muļķiga un bezjēdzīga naudas un citu resursu izšķiešana)

5) izskatās, ka tev ir tikpat "liela" izpratne par atšķirībām starp 90 gadu auto un "ultramodenu", kā 100:1000 idejas autoram.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Es par tiem metriem gan teiktu, ka ar jauno var 109,359548 m. Un pats galvenais - iepriekšējie 100m tev bija jāatceras pašam, bet jauno uzlaboto ciparu tev vienmēr acu priekšā parādīs displejā.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Lai parādītu displejā- vsjag displeju, sensoru komutācijas plati un barošanas elementu. Un to visu jānodrošina ptet ārējo apstākļu ietekmi un jebkura no sastāvdaļām bojājuma gadijumā pārvērš visu to iekārtu par traucējošu un apgrūtinošu lūzni. Atstājot šo iekārtu veikalā- ir ļoti liela iespēja izvairīties no augstākminētajām problēmām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tieši tā - un tas viss, lai iegūtu NEBŪTISKU uzlabojumu, nevis 100:1000 - nesaprotu, ko ar to biji domājis, bet tev sanāca pateikt, ka jauns auto ir 10x labāks. Nesaprotu tikai, kādos tieši rādītājos.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Ņēmu salīdzinājumu no ieroču nevis no autopasaules. Stobra izgatavošanas precizitāte un izmantotie materiāli, kā arī tēmēšanā izmantotās tehnoloģijas nodrošina lielāku vai mazāku izkliedi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ļoti slikts salīdzinājums - starp 100 un 1000 m ierocim ir MILZU atšķirība - principā tuvcīņa pret noslēpušos snaiperi. Auto, kam vēlējies piemērot salīdzinājumu, ir nebūtiska atšķirība.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Katram savs. Snaiperis tuvcīņā ilgi nedzīvo. Sākotnējais iestatijums bija liels bars ar plēsīgiem, agresīvi noskaņotiem dzīvniekiem, un ierocis, kuram beigsies resurss kad darbs būs pusdarīts.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vis-labākās esot gludstobra bises.Kritiskākā gadijumā var lācim dsā iebāzt- vinjš uzreiz nokritīs.Ja nu pilnīgi viss ir slikti, tad vēl var ar laidi (prikladu,tāteikt) iepsist viņam pa naglo rižo purnu.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: Viennozīmīgi izvēlētos ultramodernu.

1) vecais sūds var salūzt

2) tu nezini cik šāvieni ar to ir veikti. Varbūt ( pat visticamāk) jau sen virs 10 000.

3) no pirmā šāviena (trokšņa) visi pārējie zvēri sāks bēgt. Bet ja nesāks, bet tieši otrādi - uzbruks, tad - cik ilgā laikā lauva noskrien 100 metrus?

4) ja tev ienākumi ir 100-200eiro dienā, tu būsi spējīgs nopirkt vēl vienu ultramodernu, redzot, ka tev resurss beidzas.

5) runājot par kara ieročiem, vecus sūdus izvēlas valstis, kurām ir lieli nevajadzīgu cilvēku resursi. Un maz kara speciālistu, kurus nav žēl padirst. Kāpēc? Padomā.

Kaut vai tāpēc, kā 100 metri un 1000, tas ir ļoti daudz.

1. Ieroči beidzas reti. Tas, kas beidzas garantēti ir stobra resurss. Un stobrs vai nu lēnām paliek neprecīzs, vai arī šāviena brīdī plīst. Automātiskajiem - izdiluma dēļ, palielinās nevēlama detaļu brīvkustība, kas var būt par iemeslu automātikas iestrēgšanai.

2.stāvokli var konstatēt veicot vienkāršu apskati un elementārus mērijumus. Lai konstatētu draudošos plīsumus un izvairītos no tā, ka atbildīgā brīdī vari palikt stāvot neapbruņots, respektīvi laicīgi nomainītu ieroci-, vajag dārgas un sarežģītas iekārtas.

3. No trokšņa mūk tikai tad, ja zin, ko tas nes līdzi, Tikpat labi barā apvienojas un stājas pretī briesmām. Bet vispār uz tēmu neattiecas.

4. Mežā bisi nenopirksi, bet ja arī, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām nopirksi- tad tas noteikti prasīs vairāk kā 10 min. Un tās jau ir neērtības. Jebkurš jauna pirkšanas un vecā notirgošanas process ir laiku un nervus prasoša neērtība. Un mainīt pirms beidzies resurss tas ir muļķīgi. Tu taču eļļu motorā nemaini ik pēc 4200 km?

p.s. Ļoti modernas un spēcīgas armijas diezgan plaši izmanto un noliktavās tur rezervē 50 un vairāk gadus atpakaļ izgatavotus ieročus. Tie ir lielkalibra ložmetēji un ātršāvēji maza kalibra lielgabali. Lielgabaliem indeksus nenosaukšu, bet ložmetēji- vācu MG. ASV- Browning, Krieviem DŠK un KPVT.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti