AnK, tie ir neizārstēti kompleksi un zems pašvērtējums.
Neizārstēti kompleksi un zems pašvērtējums, diemžēl, ir visiem tiem, kas bļaustās ka vajag pēc iespējas jaunāku mašīnu un ka tie, kas ar tādām nebrauc, ir lohi, kas nevar atļauties. Tu vēl to visu daļēji maskē, bet lapu iepriekš man viens ģēnijs jau uzrakstīja ka tā kā es braucu ar mk2, man vajadzētu viņam kurpes spodrināt :D Tev līdzīgajiem nesaprast ka naudas tērēšanā prioritāte var nebūt jaunāka mašīna - tas ir pieminēts n reizes, bet nu adresāts atrodas ārpus uztveršanas zonas, un tur, diemžēl, neko nevar padarīt...
Msh, tu esi tieši tāds pats adresāts ārpus uztveršanas zonas un tava izturēšanās ir tieši tāda pati. Nē, patiesībā pat vēl sliktāka, jo tas MK2 golfs pat nemaz nav tevis paša iegādāts, bet opapa, tieši tāpat kā mātes dzīvoklis, kurā tu dzīvo. Ar ko tu esi labāks par tiem "man līdzīgajiem", lai kas arī ar to būtu domāts?
Ar to ka man ir argumenti, balstīti uz veselo saprātu un praktiskiem apsvērumiem, bet tev - uz izjūtām. Ko man, tavuprāt, vajadzēja darīt ar to nevienam nevajadzīgo mašīnu - palaist naglās? Iedošu tev vēl kaut ko, par ko patirst - salieķim pamatā ir divi rāmji, viens izbijis muteres ričuks, otrs kaimiņa atdots, bet lielais sākās ar brālēna atdotu velosipēdu, kas nu ir pārcelts uz klasesbiedra atdotu rāmi - apmēram tas pats, kas abām mašīnām, tikai mazākā formātā... :D
Un nē, muteres dzīvoklī vairs nedzīvoju, tajā tagad dzīvo viņa pati - tagad dzīvoju vecmāmiņas mājā, mājā, kura jau vairākus gadus ir norakstīta uz mani. Pēc tavas graujošās loģikas, protams, tuviniekiem piederošu un neizmantotu īpašumu izmantot nedrīkst - man būtu jāceļ pašam sava māja, bet pēc vecmāmiņas nāves šī vai nu jāpārdod, vai jānodedzina - vai ne?
Nē, pēc manas "graujošās loģikas" iesākumam pietiktu ar beigšanu apd..st tos, kuri, atšķirībā no tevis, kaut ko dzīvē ir sasnieguši, nu, vismaz tik tālu, lai nebūtu jākaunas, ar ko nodarbojas, un var atļauties iegādāties lietas bez opju, omju, mammu u.c. palīdzības. Un varbūt beidzot apjēgt, ka citu dzīvesveids, ja arī tas nesakrīt ar tavējo, nav sliktāks. Savādāk izklausies pēc apbižota puišeļa, kuru lielākie neņem smilšu kastē spēlēties, un tad nu kaut kā ir jāizceļas, lai citi pieņemtu barā. Un, pat ja tā arī ir, ka tev argumenti ir balstīti uz saprātu, man - uz izjūtām (arī par to gan vēl varētu pastrīdēties), tu ne ar ko neesi labāks un pārāks, tāpat kā es. Bet, nu, neceru, ka tu to sapratīsi, ja vēl joprojām neesi sapratis.
Man pilnīgi vienalga, ko tu dari ar to naglu kasti - vienkārši smieklīgi, ka tu to sauc par mašīnu... bet vispār, es, kad apzinājos, ka savus divus vecos saabus ir pilnīgi nepamatoti celt augšā, atdevu par donoriem...
Nu tava loģika ir tiešām graujoša, ja paņemot nevajadzīgu lietu un ieguldot tajā daudz darba un naudas, tas saucas "lietas x iegāde ar radinieka y palīdzību"... :D Par ko man būtu jākaunas, interesanti? Es apzinīgi daru savu maizes darbu, brīvajā laikā mani šad un tad vēl atrod pa kādai haltūriņai, tb manas spējas ir cilvēkiem pietiekami vajadzīgas.
Interesanti, kā dzīvesveids, kas satur regulāru mašīnu mainīšanu, var nebūt sliktāks? Mašīna ir pārvietošanās līdzeklis, nevis kaut kāds ponta objekts, un taisīts pamatīgāk nekā, teiksim, apenes, un tāpēc maināms retāk. Normāli cilvēki nopērk normālā stāvoklī esošu mašīnu, sataisa vēl kas taisām, un tālāk brauc nākamos 5-10-15 gadus. Zinu diezgan daudz tādu. Un nav daudz tik krutu, kā te dažs labs, kas citam tirsīs ka tu, lūk, esi lohs, jo brauc ar vecu naglu kasti, kas vispār nav mašīna, jo, lūk, izlaiduma gads pārāk vecs - vienīgi dažus interneta varoņus.
Nu, kad es tev konkrēti pajautāju, ar ko ikdienā nodarbojies, tu sāki izlocīties kā glumjš politiķis.. nu, kā Belēvičs ar savām pumpāmas centrā... un to dari arī šobrīd... :D labi, nemocīšu tevi. Negribi, nesaki.
Par pārējo - nu, kā jau nevienu reizi vien esmu teicis - joprojām nepielec.
Ja kāds no kaut kā izlokās, tad tas esi tu, no saprotama jautājuma uzdošanas - ir jautri uzzināt, ka es izlokos, jo tavs savārstījums, kā izrādās, esot bijis jautājums... :D Uzskaitīt pēdējās desmitgades darba vietas? Aizputes ceļinieks, bruģēšana, nedaudz autoserviss, gadījuma darbi ačgārnajā salā, karkasa mājiņu būvniecība, vietējais šprotu konservu ražotājs, vispirms galvu griezējs, pēc tam kūpinātāja palīgs, tagad nesen nomainīju dzīves un darba vietas, tagad ir gateris, asinātava. Kad nākamreiz vēlies uzdot kādu jautājumu, uzdod to saprotami.
Par pārējo, nu jā, ar laiku, cerams, tev pieleks.
Ja vēl atmiņa arī pieklibo, mazliet atgādināšu. Jautājums toreiz bija apmēram tāds - ar ko pats ikdienā nodarbojies? Konteksts - ap.irsi mani par to, ko es daru. Kas šajā jautājumā bija tik ārkārtīgi sarežģīts un grūti saprotams?
Bet es atkal nesaprotu, kur tu redzi tās nievas un visu pārējo, ko šajā tēmā saskati. Ja kas, tēmas nosaukums ir elektro/hibrīdi, nevis tas, cik apjūsmojamu drapuļetu ir iepirķījis kasiņš. Manuprāt, viņš ir nopircis pavecu, stipri prastu un neizteiksmīgu vāģi, nesaprotu, par ko te daļa lietotāju čurā karstu.Dinamika? Aha, nav brīnums ka kasiņa sievai tas auto patīk, jo, ja cilvēks reiz jau ir gandrīz nosities, apkārtējie būs tikai priecīgi ja tāds turpina braukt ar gliemeža gaitas cienīgiem auto. Patēriņš? LAbrīt, mana tēva vecā mazda ar 2.2 tērē tikpat, bet ir 20 gadus vecāka par kasiņa jau 7 gadus jāto koijotu. Par to salīdzinājumu ar sievietēm es jau atļāvos pasmaidīt.
Par ekoloģiju - mans viedoklis ir tāds, ka neviens neņem vērā PILNU auto ciklu - ražošanu un utilizāciju ieskaitot. Vismaz es personīgi neesmu gatavs kļūt par patērētāju sabiedrības vāveri skrejritenī, kas pērk visu jauno tikai tāpēc ka tas ir jauns.
Sausais atlikums? Elektro/hibrīds ir vienīgi un tikai kaitīgo izmešu ražošanai CITUR. Miljonu pilsētās tas varbūt būtu aktuāli, pie mums? Pie mums tīrākais vipendrons un stilošanās.
P.S acīmredzamā vajadzība "pierādīt" cik labi ir veci auto, ir vienkārša faktu konstatācija, ka jaunie nekuja neprogresē...
Es komentēju precīzi tēmas sakarā.
Reāli neiebraucu, kas par iemeslu tādam uzbrukumam manai izvēlei.
Izteicieni:
"Manuprāt, viņš ir nopircis pavecu, stipri prastu un neizteiksmīgu vāģi"
" jau 7 gadus jāto koijotu" - WTF???
Smieklīgākais, ka lielākie nolicēji brauc ar stipri vecākiem lūžņiem, bet apliek, piemēram, manu pirkumu.
Suņi rej, karavāna brauc tālāk 
Tēmas sakarā Tu komentē tikai un vienīgi emocijas. Būsim reāli, nu nav tam, kā emeša saka, prīmusam, nekādu priekšrocību, salīdzinot ar līdzvērtīgas klases tāda paša gada auto. Savādāks - jā.
Tev ir hibrīdauto?
Ja nav, vismaz paklusē un palasi ar interesi CITU pieredzi.
Un saproti, ka gribi ko citu. Nevis bazūnē pa visu portālu, kāds es lohs, ka nopirku savai ģimenei 2009. gada (nenobrauktu!) hibrīdauto.
Ne reizi vien esmu teicis, ja man kad nepatīk, es klusēju, bet nekad, nekad neesmu neviena izvēli ap.tirsis. Tu to dari klaji un ar necieņu.
Protams ka man nav hibrīdauto. Un neplānoju, jo neredzu tajā nevienu ieguvumu. Man labāk simpatizē daudzmaz normāls 3.0 dīzelis, kas mierīgi braucot patērē ir ne mazāk ekonomisks. Re kur pats minēji par savu 530 3.0d, arī Aansim pozitīva pieredze ar bijušo 3.0 (Saab 9-5, vai ne?).
Es esmu no tiem, kas, pa lielam, auto tomēr uzskata par kasti uz riteņiem, tā ka slavas dziesmas par to ka pie lielveikaliem var bez skaņas biedēt gājējus, manās acīs ir mazsvarīgs hibrīda pluss. Par braukšanas prieku, nedomāju ka apzināti Tu būtu pircis auto, kurā braukt ir neērti. Un nedomāju, ka neērtāk būtu braukt ar tīru benzīnnieku vai dīzeli. Pats teici, ja cena neatšķirās, tad lai iet hibrīds - šis, manuprāt, bija uz emocijām balstīts lēmums. Ja patīk, tad tak viss ok, lai labi ripo.
Par aptiršanu, nu atvaino, negribēju tik rupji kā sanāca. Vien nelielu smaidu izraisīja Tava iepriekšējā lapā auto salīdzināšana ar sievieti, kas arī noveda pie tāda neveiksmīga salīdzinājuma, kas vairāk izskatās pēc uzbrauciena.
"Aansim pozitīva pieredze ar bijušo 3.0 (Saab 9-5, vai ne?)"
Es taču teicu, ka aansis ir tas pats Sēne, kas te agrāk ar līdzīgiem tekstiem un komunikācijas stilu izpildījās...
Nē, man nav hibrīdauto. Mazliet par daudz esi sacepies par to, ka tas tiek kritizēts, kas mazliet liek domāt, ka pats sev arī mēģini iestāstīt, cik pareizu izvēli esi izdarījis, lai nedzirdētu savu iekšējo balsi, kas saka, ka varbūt esi iegrābies. Bet nu lai būtu, ka esi pilnīgi apmierināts. Tik un tā ir absurdi pieprasīt, lai viedokli varētu izteikt tikai tie, kam pašiem ir hibrīdauto. Kādēļ? Tādēļ, ka cilvēks, kurš uzskata to par sliktu, bet tomēr nopērk, labākajā gadījumā ir muļķis. Sliktākajā... Ne par viņiem stāsts - veselīgs negatīvais viedoklis būs tikai no cilvēkiem, kam tāda auto NAV - jo viņi zin, kādēļ to negrib un nepērk to, ko negrib.
Esmu braucis ar Prius un pāris Lexus hibrīdiem. Prius uzreiz atsita vēlmi jebkad atgriezties tajā. Lexus... hibrīdu ziņā visu cieņu, bet man tajā auto nepatīk citas lietas - austrumu Premium izpratne man neiet pie sirds. Esmu sekojis elektromobīļu attīstībai jau no elektroRAF laikiem. Kad Prius vēl bija tikai iecere, ar nepacietību gaidīju, kad to varēšu aptaustīt. Un kad aptaustīju, sapratu, cik tajā ir reāls progress un cik mārketings. Tāpat ar nepacietību gaidīju Teslu... Un arī tā izrādījās mārketings, kas piedevām vēl ir sponsorēts no nodokļu maksātāju naudas. Tādēļ arī reizēm ir neiecietīgs viedoklis pret cilvēkiem, kas šādu Prius uzskata par super sasniegumu un paliekot pie pilnas pārliecības par savu zaļo domāšanu, faktiski ar sava maka balsojumu pasaka ražotājiem, ka jāpiebremzē ar progresu - nopelnīt var jau tagad!
Goda vārds, nejūtos ne iegrābies, ne citādi apdalīts. Esmu vien pret personīgiem apvainojumiem un nepelnītām nievājošām replikām.
Un jā, esam tiešām ļoti apmierināti ar savu izvēli. Punkts.
Nē, tev ir grūti saprast kaut ko citu - to ka tās divdesmitgadīgās mašīnas ir tādas nevis tapēc, ka lietotas 20 gadus, bet tāpēc, ka uzbūvētas daudz kvalitatīvāk un pārdomātāk. Tādi kā tu ir tā lielā problēma, kuras dēļ tādas mašīnas vairs nevar nopirkt. Tavs piemērs par telefoniem ir pirksta salīdzinājums ar krānu - autobūvē pēdējo 20 gadu laikā nekas milzīgi nav progresējis. Kad tu runā par kaut kādiem ahūniem drošības un komforta uzlabojumiem - tas, kas ir kaut cik uzlabojies, bija teorētiski iespējams pirms 20 gadiem. Paskaties, piemēram, uz jaunākā golfa dzelžiem - jāsalīdzina ar otro, nevis tāpēc ka man tāds ir, bet tāpēc ka tas bija pirmais ar sinhru - ar ko tur tā platforma un piekare atšķiras no mk2? Ar evolucionāriem uzlabojumiem, un neatkarīgā piekare aizmugurē ir nevis rets aprīkojums, bet standarts - ja neskatās uz pakaļas tiltu, varam salīdzināt arī ar pirmo. 40 gadu laikā ir šis tas pamainīts, šis tas pastiprināts, nākuši niknāki kompji ar kuriem fabrikā rēķināt kur ko var noīsināt un kur ko pastiprināt lai sanāktu stingrāka mašīna - vēl salikts vairāk skaņas izolācijas - un gala rezultāts ir tāds, ka tev liekas ka kaut kas nesalīdzināms. Te arī iestajas tas moments, uz kuru Aansis visu laiku norāda - ar visu to "progresu" jauna mašīna par divdesmitgadīgu ir ekonomiskāka tikai tad, ja tur ir vēl kaut kāds elektromotors, un arī tad tikai pilsētā - un tikai nedaudz. Kur ir tas taustāmais progress? Progresē tikai tas naudas daudzums, kas remontos īpašniekam ir jānoloka.
Iedosim tev vienu piemēru - fofāgena grupas četru katlu ķīseļi - vispirms bija 1.9 TDI, deviņdesmito sākumā, ar sūkni - uzticams, populārs motors - pēc tam ap gadsimtu miju tam sūkni aizvietoja ar sūkņsprauslām - rezultātā uzticamajam motoram radās vājais punkts, bet nu vēl ciešami, lai arī vairs nevar ekonomēt uz eļļām kā agrāk - tad iznāca 2.0 TDI - kuram ir tādas kaprīzes, ka tajos modeļos, kuros nāca abi motori - 1.9 ražoja apmēram līdz nulto beigām - mk5 golfs, B6 passāc, B7 A4 - cilvēkiem ir tieksme izvēlēties 1.9, lai arī 2.0 uz papīra ir patīkamāks motors, un eksemplāri ar 1.9 ir budžets ar švaku aprīkojumu - lūk, tas ir tavs progress, kuru tu atbalsti.
Es arī ļoti labprāt iegādātos jaunāku autiņu t.s. vecajā stilā, bet vai man ir tādas iespējas? Tas pats atmosfēriskais benzīns - vai tādu daudz vairs var iegādāties? Jā, es tādu motoru vēlētos, lai man ir kaut mazliet ēdelīgāks, bet uzticams motors bez visādām super duper tehnoloģijām. Tā pati VAG grupa, cik tur tādu iespēju? Necik. Škodām nav, ja neskaita kaut kādu vājāko Fabiju, folksvāģiem kaut kādi laikam vēl palikuši, bet cik tur vairs... Arī opeļiem nupat arī pēdējie modeļi tiekot izlaisti un vairāk nebūšot.
Man absolūti nav prieka fanot par savu jauno auto, kam ir varena turbīna, izcilas sprauslas, apbrīnojams spararats, ļoti cienījams augstspiediena degvielas pumpis u.t.t. Tas viss ir labi, līdz noklājas un tad rēķins ir fantastisks. Diemžēl man nav variantu.
Un es ļoti labi saprotu tos, kas šo tehnoloģisko progresu noliedz.
Par akumulatoru pārstrādi, ja reiz pievēršamies tēmai - hipsteriem ļoti patīk teikt, ka par to padomāts, viss tiek pārstrādāts un braucam eko auto. Pazīstams cilvēks bija leišu akumulatoru pārstrādes uzņēmumā. Elektrolīts visur izlijis, spectērps - gumijas zābaki. Tad nu tie leišu darboņi strādā kaitīgā vidē, kaitīgas vielas apkārt. Kas tiek gruntsūdeņos, kas tiek izgāztas kaut kur - kas to lai zina. Labāk būsim kā strausi - kas nenotiek manā pagalmā, tā nav.
Auto saukt par ko "zaļu" vispār var strādāt tikai mārketinga nolūkos, jo mašīnas nekad nebūs zaļas. Tas ir fakts.
Bet par atmosfērisko benzīnu runājot - Toyotām tādi ir praktiski visos modeļos, Mazdas ražo tikai atmosfēriskos benzīnniekus, un arī kaut kādus amīšus var dabūt ar atmosfēriskajiem.
Nosauci vien dažus ražotājus un vēl jautājums, cik ilgi tādi motori būs dabūjami te Eiropā? Paies gadi 3 vai 5 un viss - beigies. Ļoti kaitīgie izmeši un pseidozaļā domāšana triumfēs pār praktiskumu.
Man par laimi vēl ir Fabija ar vecā stila 1,2 bez-turbo benzīna motoru, kam ir uzlikta baudāma gāzes iekārta.
Baudāma gāzes iekārta :D :D :D :D :D
Viņš ir slims ar savu gāzi un mopēda motoru.