Transports un īsta ekoloģija.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Transports ir viens no lielākajiem vides piesārņotājiem. Dalīsim to piesārņojumu co2(ogļskābā gāze) un visādas sīkas C daļinas un NOXi (slāpekļa oksīdi). Diskusijā startējam no aksiomas, ka par daudz co2 ir slikti bez visādām tur vulkānu piesārņojuma un Saules aktivitātes teorijām. Ja apspriežam, cik vidi piesārņo eko auto pilnais ražošanas un braukšanas cikl, tad, ja var, ar zināmiem, pierādītiem , ar ķīmiskiem vienādojumiem pamatotiem akumulatoru ražošanas datiem. Ja apspriežam piesārņojuma pārvietošanas konceptu (ārpus pilsētas vai trešās pasaules valstīs kaut ko saražo un piesārņo, lai var tīri, tīriņi ekoloģiski barukt pa pilsētu), tad obligāti rēķinām, cik viegli tomēr to piesārņojumu savākt stacionārai rūpnieciskai iekārtai un cik - braucošam auto. Ja par esošām tehnologijām, tad cik mazāk piesārņo ar gāzi darbināmi auto un cik - ja dīzelim arī uzlikta gāze kā papildus degviela - cik var, ar skaitļiem. Ja apspriežam satiksmes organizāciju vispār, tad, pēc iespējas visus aspektus - no tā, ka dzelzceļa stacijā pieejams autobusu kustības saraksts labākai plānošanai līdz tam, kas jādara, lai lauku braucējs izvēlētos sabtransu - no atlaidēm līdz lētai nomai un saskaņotiem sabtransa grafikiem. Kas vajadzīgs, lai 20-50km attālumā dzīvojošie pilsētas darbinieki brauktu ar elektroauto vai sabtransu.

Tātad - co2, NOXi un C daļiņas slikti, sabtranss labi, piesārņojuma pārvietošana slikti un ko tur var darīt.

iauto.lv/forums/topic/40611-co2-nodokla-likmes?pnr=2

 
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Raimond, tagad pastāsti par savu ideju sīkāk, lūk izvērsti par elektromobīļu dīzeļlādētājiem: thedriven.io/2018/12/14/diesel-charge-evs-remote-locations-greener-than-you-think/

Kopsavilkums - ne vārda par labākiem filtriem, kurus tu piesauc. Degvielas patēriņš ļoti līdzīgs parastam dīzeļauto. Nelielais ieguvums uz rekuperācijas rēķina.

Tātad, kadēļ EV ar dīzeļģeneratoru un kvēpiem, nevis SPCCI PHV ar benzīnu un zemāku patēriņu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kurā brīdī tā kļuva par manu ideju.?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tu rakstīji:

"Iekšdedzes dzinēja aizstāšana ar elektroauto nozīmē ne tikai elektroenerģijas pieprasījuma palielināšanos.

Tas nozīmē arī saražotās enerģijas vietas izmaiņas."

Redzi, tavs pēdējais nedaudz mistiskais formulējums "saražotās enerģijas vietas" , loģiski, tika saprasts kā "vietas, kur ražo enerģiju" , t.i. spēkstacijas. Un "vietas izmaiņas" saprotams, ir pārvietošana.

Tā kā pārvietot HES, AES, TEC ir pagrūti, tad pēc izslēgšanas metodes tava ideja tika saprasta kā uz kaut ko viegli pārvietojamu attiecināmu, tas ir, dīzeļģeneratoriem ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kurā? Šajā:

"Pat, ja tas būtu dīzelis, tas būtu stacionārs dīzelis, kam var uzlikt ļoti labus filtrus, nofiltrēt visas PM2.5 un PM10 daļiņas, savākt siltumu un, ja ir tehnoloģija, arī CO2."

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Vispār jau tā ir tāda strīda metode pašiem izdomāt un tad nu skaidro.

Es jau pāris reizes esmu te rakstījis, ka no fosilajiem vislabāk ir enerģiju ražot no dabasgāzes (metāna).

Metode ir - laiku pa laikam atsaukties uz ogļu enerģētiku, tad uz dīzeļa ģeneratoriem.

Latvijā, kur lielu daļu saražo HES un dabazgāzes TECos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Laikam nepamanīji linku uz konkrētu risinājumu - reāla, eksistējoša EV uzlādes staciju ar dīzeļģeneratoru.

Tad nu izskaidro:

1) kādēļ tie pamuļķi nelieto tavu metānu

2) kādēļ šāds risinājums ir labāks par SPCCI PHEV

Papildjautājums - kādēļ Latvija TECu potenciālo jaudu neizmanto pilnībā, bet tā vietā iepērk elektroenerģiju?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Pat, ja tas būtu dīzelis, tas būtu stacionārs dīzelis, kam var uzlikt ļoti labus filtrus, nofiltrēt visas PM2.5 un PM10 daļiņas, savākt siltumu un, ja ir tehnoloģija, arī CO2.

Parasti gan stacionāri ir izdevīgāk izmantot metānu - dabasgāzi.

10.05.2021 20:17

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"Parasti gan stacionāri ir izdevīgāk izmantot metānu - dabasgāzi"

Ir starpība starp 500 kW ģeneratoru uz betona pamata "nekurienes vidū", un vairāku simtu MW stacionāru gāzesturbīnu-ģeneratoru, piem . RīgasTEC2. Abos gadījumos būs "stacionāri".

Tomēr, "nekurienes vidū" liek dīzeļģeneratorus, nevis dabasgāzes, jo pēdējiem vajadzētu gāzesvadu, kura vilkšana būtu ekonomiskli neizdevīgāka, nekā elektrolīnijas pievilkšana. Pretējā gadījumā galvenais energonesējs būtu gāze ar lokālām "stacionārām" gāzes spēkstacijām katrā ciemā, nevis elektrība ar transformatoru apakšstacijām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vēl viens jautājums - tas dīzeļģenerators atrodas tuksnesī, platuma grādos, kas atbilst Ēģiptei (Kaira). Kādēļ tur nav lieliskās un lētās saules baterijas, kam nevajadzētu pat degvielu piegādāt?

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Labrīt! Nav naudas uzstādīšanai. Vai arī rīkotāji baterijām piešķirto pievākuši uz ofšoriem. Varbūt visiem pofig. Vai zeme pieder kādam kamieļu audzētājam, kurš visus bateriju licējus sūta dillēs. Vispār aizraksti viņiem un pajautā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Jautājums adresēts dīzeļnīdējam-metānelektriķim. Man ir visnotaļ saprotams, kādēļ tur ir radies tieši šāds un ne savādāks risinājums. Bet gribētos saprast kā tas iederas tajā uzskatu pasaulē, kur visi stacionārie elektroģeneratori darbojas ar metānu un ja nu tomēr metāns kļūst par dīzeli, tad tam esksitē ūberfiltri. Konkretajā piemērā šīs teorijas ir izgāzušās. Kur tad īsti ir vaina - teorijā vai tomēr konkrētajā situācijā.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
1 0 Atbildēt

Ticami, ka arī tur nerentabli tie saules enerģijas paneļi. Kas viņu virsmas spēs tīrīt, piemēram?

Ha, uz pašas saules gan netrūkst enerģijas, viss visums šķiežas ar to, tikai mums netiek...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Ha, uz pašas saules gan netrūkst enerģijas, viss visums šķiežas ar to, tikai mums netiek..."

Mums zem kājām ir vairāk kā pietiekami enerģijas, 99% planētas Zeme ir karstāka par 1000 C. Zemes dzīļu karstumu veido atlikums no Zemes veidošanās procesa, radioaktīvo elementu reakcijām un no berzes, dēļ smagāko vielu krišanas zemes centra virzienā.

Un zemes dzīļu karstums pastāvēšot ilgāk, nekā Saule.

Apvienojot minēto dzīļu karstumu ar uz Zemes esošo ūdeni, vairāk 1 miljardu km3, iespējams iegūt daudz vairāk enerģijas, kā cilvēce spēs patērēt visā tās pastāvēšanas laikā.

Tātad, nākotnes zaļajai enerģijai vajadzētu būt ģeotermālai, t.i. gadījumā, ja kodoltermiskā sintēze izrādīsies pārāk problemātiska.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Nez, kā izskatīsies avārija tādā ģeotermālajā stacijā - kā jauna vulkāna rašānas? Varētu būt skaista alternatīva atomsēnei ;)

Vēl jau kaut kā interesanti tāda noplūde varētu ietekmēt arī zemes magnētsiko lauku, kurš jau tā taisās mūs izklaidēt ar savām izmaiņām. Varētu Grētai ne tikai bērnību atņemt...

Cilvēces pastāvēšanas laikam arī esi piešķīris jaunu gala datumu. Kad būs tas tavs pasaules gals?

P.S. Just for fun - par to, ka nekas nav ideāls ;)

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Rīgā, Latvijā.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 1 Atbildēt

vārds vietā, es ar tos visus saulaino dienvidzemju iedzīvotājus nesaprotu, kāpēc viņi nelieto saules baterijas?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Reiz, pa ceļam uz Ulanbatoru Mongolijā man blakus biznesa klasē sēdēja miesās brangs vācu uzņēmējs-investors. Ogļu spēkstacijas biznesa pārstāvis. Vakara reiss, konjaks... Un atbilde uz tavu jautājumu: tradīcijas un kukuļi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Mongolija ir gan saulaina, bet ne tuvu nav "dienvidzeme", tur ir "garas un ļoti aukstas ziemas" ( Google ), tāpēc pilsētām drīzāk piemērotas koģenerācijas stacijas, nekā "zaļie risinājumi".

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Vējš arī tur pūš ļoti stipri.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Kur nelieto?

Atceries, ka salīdzinoši nesen tikai viņi uzradās par pieņemamu cenu. Vēl gadus 20 atpakaļ tas vēl bija dārgs, nelietderīgs sūds.

Tagad, daudz lētāki, jaudīgāki, un to pielietojums tikai aug.

Šitie vispār uz katra stūra. Pat vairāki uz vienas mājas.

Lūk dažas bildes no Āfrikas. Bet tādu bilžu jau miljoniem...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Es reāli jūtu tiem afrikāņiem līdz - normālajā variantā, ar TECu, viņi varētu tām būdelēm pievilkt katrai būdelei pa vismaz dažu kilovatu jaudas pieslēgumam - kamēr te kaut kāds sūdiņš, kurš, kamēr saule spīd, varbūt spēj dot kādus simts vatus...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Vēl labāk ar AES.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

AES = TEC, to savā zinātniskumā būsi palaidis garām.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

AES - atomelektrostacija

TEC - Termo elektro centrāle (https://lv.m.wikipedia.org/wiki/TEC-1)

TEC izmanto dabasgāzi, dīzeli.

AES - miera atomu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Abos gadījumos ģeneratoru griež tvaika turbīna...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Tieši tā - TEC ir termo elektro centrāle, t.i. vispārīgs apzīmējums elektrostacijai, kura ar kaut kādu degvielu tiek karsēts ūdens, kas ar tvaiku griež ģeneratora turbīnu un to tvaiku ir nepieciešams dzesēt, tādēļ pēc iespējas izmanto apkures vajadzībām.

Kodoldegviela ir tikai viens no degvielas veidiem, neskatoties uz to, ka ļoti specifisks. Bet to jau tu varēji nezināt, ja nezini arī par ģeoloģisko veidojumu, kurus tautas valodā sauc par āderēm, esksistenci.

Droši vien pamperi un kseroksi tev arī ir sugas vārdi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Tvaika lokomotīvi arī griež tvaika turbīna. Tad jau tas arī jāliek klāt pie AES.

Tu raksti, ka TEC=AES.

Ne, tas nav tas pats. AES izmanto kodoldegvielu. Tāpēc tai iedots nosaukums AES, nevis TEC ar kodoldegvielu.

Darbības princips galā stadijā ir līdzīgs, bet TEC neviens negremdē oglekli un citas AES specifiskas lietas. Cik jābūt stulbam, lai teiktu, ka TEC=AES.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"Tvaika lokomotīvi arī griež tvaika turbīna" (c) nestulbs experc

Nebūtu slikti tādu turbolokomotīvi apskatīt, ja vien tā, atšķirībā no äderēm, eksistētu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Bet gribētos saprast kā tas iederas tajā uzskatu pasaulē, kur visi stacionārie elektroģeneratori darbojas ar metānu un ja nu tomēr metāns kļūst par dīzeli, tad tam esksitē ūberfiltri. Konkretajā piemērā šīs teorijas ir izgāzušās. Kur tad īsti ir vaina - teorijā vai tomēr konkrētajā situācijā.

Nu, katru reizi, kad elektroautolādēšana tiek skaidrota kā ogļu stacija vai dīzeļģenerators, ir taču jāpasaka, ka ekoloģiski pareizi no fosilajiem ir izmantot dabasgāzi - metānu. Un, protams, piebilstot, ka Latvijā ļoti liela daļa enerģijas ražo ar HES un pārvades infrastruktūra ir diezgan laba ar zināmu jaudas rezervi. www.ast.lv/lv

Nu tāds atgādinājums, kā ogles un dīzelis, tā dažādas jaudas metāna enerģētika un HES. Un enerģijas uzkrāšana.

www.ast.lv/lv/events/energijas-uzkrasanas-baterijas-palidzetu-baltijas-valstis-nodrosinat-stabilu

Nu tāds cikls.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu vot kur var būt stulba metode uzkrāt enerģiju baterijās ...

Kas mums trūkst HES utml. ūdens rezervuāru utml. Nah mums tie ķīmiskie sūdi te vajadzīgi + ja gribas uzkrāt - nu ja galīgi neko citu nu tad taisa H2 stacijas un uzkrāj kā H2.

man teiksim vēl simpātiska vaŗetu škist BEV fīča, ka ja ir enerģijas pārrāvums, tad es savu BEV vari "pagriezt pretēji" un darbināt kā UPSi savas mājas ierīču darbināšanai ( tipa tā ideja kas reiz bija Japāņiem par BEV, bet nu ļoti ticams ka nosprāga, jo pieprasījums tīklā bieži ir tajā laikā, kad arī BEV grib "rīt". )

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Eiropas prasība.

PHEV tā fīča ir vēl labāka. Vari ne vien lietot, kā UPS, bet arī pa ceļam uz dāču uzlādēt bateriju ar benzīnu un dzīvot off-grid, kamēr vien degviela pietiek. Mitsu Outlander no rīpnīcas nāk ar 1500w 220V rozeti un automātisku motora piešķilšanu lādēšanai pēc vajadzības.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Latvija savu TEC jaudu izmato tikai nepieciešamā siltuma apjomā un pārējo iepērk, jo biržā var dabūt lētāk. Uzmini nu - no kā un vai tā varētu būt ogļu.

Un te arī atbilde uz tavu nebeidzamo murgu par siltuma vākšanu - TECi jau tagad nespēj pārdot visu saražoto siltumu.

Bet atbildi, kādēļ tomēr dīzeļģenerators, tā arī nespēj sniegt. Kas arī bija jautājuma mērķis.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Es to dīzeļģeneratoru neizdomāju.

Tā visa enerģētika, transports un arī siltumapgāde mainīsies.

Latvijai to vajadzētu jau tagad pareizi plānot tieši mūsu valstij vislabāko variantu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Es arī neizdomāju, bet tu nespēj praksi salikt kopā ar savu teoriju un izskaidrot, kādēļ tava ideālā teorija praksē nedarbojas.

Jā, mainīsies, bet ne tuvu tā, kā tu esi iedomājies un pat ne tā, kā AST propagandas rakstiņā var izlasīt - tur rakstītais ir tas, ko Eiropa pieprasa, bet dzīvē izskatās "mazliet" savādāk.

Un vari nešaubīties, ka Latvija plāno. Kopā ar Igauniju, kamēr Lietuva cenšas šo procesu politiski sabotēt. Un šajos plānos neietilpst ne tava dabasgāze (kas mani arī daļēji sākotnēji pārsteidza), ne atjaunojamie resursi vairāk par Eiropas obligāto prasību apjomu. Un 2025. savienojums ar "kontinentālo Eiropu" visticamāk notiks ne gluži tā, kā Briselei patiktu - t.i. tas būs pa jūru, ar Poliju, apejot Lietuvu. Un Polija principā būs tā, kas izlems, vai saglabāt savienojumu ar tālāko Rietumeiropu. Tev par īpašu prieku 2025. gadā notiks pārslēgšanās no Donbasa oglēm un Silēzijas oglēm ;) Bet raudāt nesāc - ogles tomēr ir plāns izslēgt, lai gan ne uzreiz. Vai tomēr sāc - kopējais plāns neparedz papildus elektroauto barošanu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

www.tvnet.lv/7247406/kriptovalutu-vertibas-piedzivo-lielu-kritumu-pec-maska-negaidita-pazinojuma

Nu kādas idejas, kas par spēli tiek spēlēta? Vai arī vienkārši Masks nejauši pieņēma kļūdīgu lēmumu un tagad pārdomāja, jo negrib Grētai atņemt bērnību.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es jau nu liktu uz to ka spēlītes ar vērtību peļņas nolūkā, ja jau pat diezgan regulētu sistēmu, kā akciju tirgu biržā, vai valūtu spekulācijas appiš, tad te man tas izskatās precīzi pēc tā paša joka.

Jo citādi Tesla tak ražo visu ko vajag lai bitcoin "rakšanu" padarītu zaļāku ... tā kā labi ir redzams ka Masks nav nekāds filantrops un planētas glābējs ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Masks nav biržas spēlmanis - to jau nu vajadzēja pamanīt pa visu šo laiku. Viņa lauciņš ir inovācijas un spēles notiekumu maiņa.

Vai esi padomājis, kas notiks ar pasaules pastāvošo finanšu sistēmu, ja Masks palaidīs valdībām necenzējamu internetu kopā ar savu digitālo valūtu? Un tā vairs nav fantastika, bet iespējama realitāte dažu mēnešu attālumā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Saki ka biržas iesīkstējušo praksi/noteikumus un muļķības nebūtu Maska garā "izgāzt" ... nu nez ...

Un nekas - valdībām drusku vajag pendeles par to ka "guļ uz lauriem" ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nedomāju, ka viņa mērķis ir birža - par zemu ;) Sagraut Rotšildus, Federālās rezerves, VID u.tml. ir daudz aizraujošāk.

Ja tā tiešām notiks, tad tur nav "drusku pendeles", bet "end of the world, as you know it".

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

"end of the world" ir drusku "far fetched", visam jaunajam nav pārāk daudz sekotāju lai tas strādātu "out of the box"...

bet nu kaut kur jau sāk drusku atgādināt vienu "aģenta 007" filmu ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kā tev liekas, cik ātri radīsies sekotāji iespējai nemaksāt nodevas VID un neskaidroties ar NILLTFN?

Jā palaist ir grūti. Bet vai tas ir neticami iun neiespējami tāda cilvēka, kā Masks izpildījumā? Kurš principā ir spējis vienpersoniski radīt vispasaules satelītinternetu apejot ilggadējus politiķu cenzūras ieviešanas centienus...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te nu gan tev var piekrist, ja vispār, tad Masks mierīgi būtu tas cilvis kurš varētu ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Bezcenzūras???

Tu tici pasakām. Patiesībā, neizbrīna. Tas ir daudz reālāk, nekā āderes.

Protams, ka maska plāni - čipi smadzenēs, savs internets, autonomās mašīnas, kuras kontrolē tesla, atsevišķa nauda... Ideāla augsne sazvērestības teorijām.

Bet nevajag sapņot par bez cenzūras. Tā bija, ir un būs vienmēr.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu, nu... Kur tad es minēju "bezcenzūras"? Es tikai minēju, ka tā apiet pastāvošās varas cenzūras iespējas. Bet bez meliem jau vairs nevienu postu nevari uzrakstīt, tik tālu esi sapinies.

Un pat ja... Tehniski tas ir iespējams pavisam elementāri - datu pārneses slāni nodrošināt ar atvērtā koda kriptētu maršrutēšanu. Līdz ar to nav gluži pasakas. Vai Masks to darīs? Pagaidām izskatās, ka ne, bet var arī izdarīt - viņam īsti nav iemesla kontrolēt to pasauli, kuru viņš būvē - ja līdz šim nav izrādījis interesi par tāda veida varu, tad var gadīties, ka viņa ambīcijas ir savādākas nekā varaskāre.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā, protams, bet politika arī te ir par iemeslu.

Saskaņā ar Kembridžas universitātes bitkoina elektroenerģijas patēriņa indeksu sagaidāms, ka bitcoin "kalnrači patērēs aptuveni 130 teravatstundas enerģijas (TWh), kas ir aptuveni 0,6% no pasaules elektroenerģijas patēriņa. 2021. gada 21. marts

Iespējams, ka Masks griezīsies pie bitkoina radītāja Nakamoto, lai izmainītu bitkoinu rakšanas algoritmu un to vairāk piesaistītu cenai.

Starp citu, ir baumas , ka Masks pats arī esot tas Satoši Nakamoto ;)

"Elon Musk has denied he is bitcoin creator Satoshi Nakamoto"

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Bitcoin šajā ziņā ir "flawed by design" un agrāk vai vēlāk sabruks zem sava tehnoloģiskā "svara" - to algoritmu nevar izlabot un esi palaidis garām, ka tas ir opensource - ne pie viena nav jāgriežas, lai to izlabotu - to gluži vienārši nav iespējams izdarīt.

Vai "Masks pats arī esot tas Satoši Nakamoto" patiesībā ir maznozīmīgi iepriekšminētā iemesla dēļ. Ir jārada jauna kriptovalūta ar diviem nosacījumiem - ierobežotu transakciju vēsturi un citu blokķēdes validācijas algoritmu. Abi jautājumi ir teorētiski atrisināti, pietrūkst tikai kāds, kas to palaiž dzīvē. Vai Masks to spēj izdarīt? Es teiktu, ka ja vispār kāds spēj, tad tas notiekti ir viņš.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Esošs vai gaidāms zaļo spiediens. Masks rēķinās ar to gan ASV, jo demokrātiem ir stipri izteikta zaļo ideoloģija, gan, iespējams Vācijā. Politiķi stipri vien var sacūkot uzņēmēju biznesu.

Bitkoina vērtība tā pieauga, ka "rakšanai noteikti pievērsās arī "entuziasti dārgas elektroenerģijas valstīs.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es jau tikai priecātos par to ka zaļie visu grib sasniegt arvien ātrāk, arvien drastiskākiem līdzekļim - attiecīgi arī arvien ātrāk sapratīs, ka sapisušies meistarībā ... nu vai arī nesapratīs un tad beidzot tiks izmesti "vēstures mēslainē".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Jā, nešaubīgi, Masks pirms dažiem mēnešiem pat nenojauta, ka varētu būt "Esošs vai gaidāms zaļo spiediens" un vienkārši muļķīgi kļūdījās... Pats tam tici?

Nezimirsti, ka Masks arī izvāca visu savu biznesu no ASV demokrātu kontrolētām teritorijām.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Nezimirsti, ka Masks arī izvāca visu savu biznesu no ASV demokrātu kontrolētām teritorijām."

Tikai Vācijā, kur Masks cīnās ar zaļajiem, gigafabrikas atvēršana aizkavējas. Pie tam Vācijā zaļo ietekme pieaug un prognozē, ka iespējama pat "zaļa nākošā kanclere.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Vēl - Vācija, turpinot esošo demogrāfiju, līdz 2050. gadam kļūs par islāmticīga vairākuma valsti. Un Kalifornijā Masks ne vien vienkārši atcēla fabrikas celtniecību, bet izvāca/apturēja visu iepriekš uzcelto. Domāju, ka viņam ir dziļi pie vienas vietas (vai vismaz tālu no prioritātēm) Vācijas zaļie un viņu šī brīža viedoklis.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Re, kāds atkal atpalicis. Sen zināms fakts, kas papildināts ar to, ka Polija ar šo resursu ir apmēram tikpat bagāta, kā Saūdi ar naftu, ir dabūjusi tehnoloģiju no ASV un sākusi jau ieviest. Tieši tādēļ arī teicu, ka mani pārsteidz tas, ka Polija tuvākajās desmitgadēs neplāno šī resursa izmantošanu elektroenerģijas ieguvei...

Kā tev liekas, kādēļ Putins ar Merkeli tik izmisīgi cīnījas par NordStream2? Vai varētu būt tādēļ, ka Jamal iet caur Poliju, kas tūlīt no patērētāja kļūs par lieltirgotāju?

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Major_russian_gas_pipelines_to_europe.png

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Tieši tā - TEC ir termo elektro centrāle, t.i. vispārīgs apzīmējums elektrostacijai, kura ar kaut kādu degvielu tiek karsēts ūdens, kas ar tvaiku griež ģeneratora turbīnu un to tvaiku ir nepieciešams dzesēt, tādēļ pēc iespējas izmanto apkures vajadzībām.

Kodoldegviela ir tikai viens no degvielas veidiem, neskatoties uz to, ka ļoti specifisks. Bet to jau tu varēji nezināt, ja nezini arī par ģeoloģisko veidojumu, kurus tautas valodā sauc par āderēm, esksistenci.

Droši vien pamperi un kseroksi tev arī ir sugas vārdi.

Tvaika lokomotīvi arī griež tvaika turbīna. Tad jau tas arī jāliek klāt pie AES.

Tu raksti, ka TEC=AES.

Ne, tas nav tas pats. AES izmanto kodoldegvielu. Tāpēc tai iedots nosaukums AES, nevis TEC ar kodoldegvielu.

Darbības princips galā stadijā ir līdzīgs, bet TEC neviens negremdē oglekli un citas AES specifiskas lietas. Cik jābūt stulbam, lai teiktu, ka TEC=AES.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Par laimi, zinātne nezin tādu ģeoloģisku veidojumu - āderes. Āderes būtu plakanzemju-loģijas kompetencē, Tieši tāpat, kā astroloģiskie veidojumi - planēta Nibiru un ekstrasensoriski veidojumi kā - maģija, osteopātija un homeopātija.

Lai ar tādām "zinātnēm" nodarbojas antivakseri. Nu, un tu, protams, izglītojies un uzzini jaunas sazvērestības teorijas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Paizglītojies pats. Man patīk īsākais vārds "ādere", nevis "ūdensnesoša dzīsla", kā, iespējams, tu gribi to saukt savā zinātniskajā valodā. Bet tas nekādi nemaina paša viedojuma eksistenci.

www.la.lv/udensapgades-un-kanalizacijas-ierikosana

Protams, izcilam zinātniekam, kas spēj atšķirt tikai krāna un pudeļu ūdeni, akas ierīkošana varētu būt līdzīga maģijai un planētai Nibiru.

Un konceptu, ka jebkura AES ir TEC, bet ne visas TEC ir AES, aptvert zinātniekam ir pavisam grūti, jo kopu teorija notiekti pieder pie plakanzemju matemātikas.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tajā avotā, ko norādīji, pat tur nav minētas nekādas ūdesdzīslas ( āderes)

Nu tu Klauns.

Ūdens nesošie slāņi. Ūdens nesošie ieži.

Un nevis kaut kādas ūdens dzīslas, rīkstnieki, āderes un plakanās zemes.

Kad kaut ko pievieno, pats arī izlasi.

Protams, ka šarlatāns ar kociņu kurš aplūkojis ģeoloģiskās kartes, ieraudzīja cik dziļi ir ūdens SLĀŅI, tad parādīt vienu, paša izdomātu punktu, ir daudz interesantāks process, nekā to izdarīt pašam.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Labi, atzīstu, ka kļūdījos. Āderes tiešām eksistē. Ūdens nesošās dzīslas Pārsvarā tās taisītas no plastmasas, metāla vai keramikas. Iet gar ēku sienām, grīdu un ceļu malām.

Un gulēt āderu krustpunktā tiešām nav labi un ērti, jo tur atrodas kanalizācijas lūku vāki, sadzīves tehnika un santehnika.

Podā gulēt tiešām nav īpaši veselīgi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tajā avotā: "Spice tiek ievietota plašā ūdensnesošā smilšu slānī, nevis kā gadījumā ar aku, kad ar grodiem jātrāpa šaurai ūdensnesošai dzīslai." Izrādās tu pat lasīt nemāki.

Ar cauruļu piesaukšanu tu precīzi apstiprinu, ka man bija taisnība - tev tiešām ūdens eksistē krānā vai pudelē un par dabā notiekošajiem procesiem domā kā par maģijas rituāliem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tas LA.LV ir tas pats, kas tvnet, Delfi un jauns.

Tas nav zinātnisks portāls.

Lūk, ekstrasensi arī eksistē. Delfi taču raksta:

www.delfi.lv/izklaide/divaina-pasaule/sensacijas/vanga-paregojusi-katastrofu-japana.d?id=37433275

..

Ģeoloģijā neeksistē tāds termins. Tāds eksistē inženierzinātnēs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu nu, kāds tad ir šī ģeoloģiskā veidojuma nosaukums ģeoloģijā?

Vai pareizi sapratu, ka beidzot esi aptvēris āderu eksistenci un tagad mēģini iet ad hominem ceļu un piekasities terminiem, lai noslēptu savu izgāšanos?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ģeoloģijā:

Ūdensnesējslānis ir ūdens caurlaidīgu iežu slānis, kas atrodas virs ūdensnecaurlaidīgu iežu slāņa un kurā uzkrājušies pazemes ūdeņi.

Šo, ar ūdeni piesātinātu slāni sauc par ūdens horizontu.

Zemes virsmai tuvāko horizontu sauc par gruntsūdeni.

Avots - veidojas vietās, kur ūdensnesējslānis atsedzas, vai arī virs tā atrodas saplaisājis ūdens aizturslānis.

Tev:

Ir augsne, tad smiltis un tad iet, piemēram, māls. Lietusūdens tek cauri augsnei, smiltīm, un uzkrājas virs māliem. Veidojas ūdens slānis. Tadā vietā var būvēt aku.

Un tā vieta nav 1metrs, reiz metrs.

Ir vēl daudz veidi - relikti ezeri, piemēram.

Bet jebkurā gadījumā, nekādas dzīslas zem zemes netek. Ir pazemes "upes" bet ne aku variants. Un to pa visu LV ir stipri mazāk, kā akas tikai vienā pašvaldībā.

Akas būvē ūdens nesējslāņos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nuja, avoti un akas kalna galā ir maģija. Jo tev ir saprotami tikai slāņi. Un smilšu josla, kas ir ieslēgta mālä un savienojas ar attālumā esošu "horizontu", kas ir augstāks par tuvējo apkārtni, tev ir pārāk sarežģīti aptverama.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Kad sunim nav ko darīt, tad... nu visi jau zin. Kad sliņķim un expertam nav ko darīt, viņi sāk diskusiju, vai AES ir TEC? Tas nekas, ka katram ir skaidrs, kas tiek saprasts ar vārdiem AES un TEC. Iesaku arī citas tēmas: 1) ja ābele ir roze, vai rozes auglis ir ābols?

2) Ja rieksrozis sēž kadiķu krūmā, vai viņš jāsauc par kadiķrozi?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Šajā gadījumā labāks piemērs:

Bradypus raksta - suns=kaķis

Abi pleseji, vienādi dirš un aptuveni līdzīgi ēd.

Un izskatās vienādi, atšķiras tikai ģenofonds.

Es vēl daudzmaz piekristu, ja sliņķis rakstītu TEC=TES

Lai gan zīme = nozīmē vienāds. Tas nav vienādas.

Vislabāk atbilstu tāda zīme ~

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Labs piemērs... Atkal jau apstiprināji, ka kopu teorija tev ir maģija. Pareizais salīdzinājums būtu zīdītājs=kaķis, kas, protams nav gluži pareizi, jo vienādības zīmes vietā ir jābūt kopu piederības zīmei, un es noslinkoju to meklēt. Bet pat citu zīmi neesi spējis pareizo piedāvāt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nē.

Tu raksti, kaķis = suns

Tavs piemērs būtu AES = elektrostacija

Gan TEC, gan HES, gan TES, gan AES, gan vēja elektrostacijas ir elektrostaciju veidi. Visām daudz kas kopīgs ( rezultāts, turbīnas, kuras griežas, utt) , daudz kas atšķirīgs ( darbības princips).

Galvenā atšķirība kreisajā pusē. Vienā degoša gāze, otrā kodolprocesi. Tikai stulbs tam liks vienādības zīmi.

P.s.

Priekš kam Somālijā, pa tuksnesi vajag vilkt siltumtrases, ja reiz, tur vajadzīgs TEC?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tikai stulbs nepamanīs, ka tavas bildes tieši pierāda, ka atšķirīb ir tikai "kurtuvē", jo viss pārējais ir vienāds.

Termo nenozīmē obligātu siltumtrašu vilkšanu - paskaties bildē, labajā pusē - tas smukis tornis, virs kura mēdz būt redzami "dūmi" (kā tev līdzīgie gudrīši domā) ir kondensators, kura uzdevums ir siltuma pārpalikumu novadīt atmosfērā, atdalot pirms tam tvaiku. Tāds nez kādēļ ir arī mūsu TECiem, kur Raimonds grib siltumu vākt...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nu jā, kurtuvē. Un tajā ir būtiska atšķirība. Un likt vienādības zīmi nedrīkst.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jā, atšķirība ir degvielā - bet TEC apzīmē visu bildi ko ieliki - divu dažādas degvielas veidu TEC shēmas. AES atšķiras no gāzes TEC tieši tāpat kā ogļu TEC.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Konkrēti TEC apzīmē TES, kurai siltumu izmanto apkurei.

AES gadījumā tādu sauktu AEC.

AES parasti tvaiku izlaiž gaisā, bet vecajās, kaut vai Ignalinas AES visu silto ūdeni laida Drūkšai ezerā. Tas visu ziemu nebija aizsalis.

Vari aplūkot bildes. Tai pat torņa nebija.

Skolas laikā, kaut kāda priekšmeta es taisīju AES modeli, izmantojot vecās grāmatas. Un pat toreiz, liku uzzīmētā ezerā divus salmiņus - viens, kurš ūdeni savāc, otrs, kurš ūdeni izlaiž.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ja gribētu man piedirst profesionāli, vajadzēja pateikt, ka priekš AES vajadzīgs daudz ūdens un kodoldegviela.

Āfrikā gāze ir daudz vairāk pieejama, un ar ūdeni arī ne visur ir ļoti labi.

Kaut kā uz to pusi vajadzēja, un es tev piekristu, bet teikt, ka suns=kaķis...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Neesmu elektrostaciju inženieris, bet domāju, ka AES neizmanto ka AEC drošības dēļ. Tvaiku var ātri izlaist gaisā, bet to krāt lai kurināta ūdeni, kurš zem spiediena, var būt bīstami. Černobiļā sprāga tāds tvaika katls un lūk, kas iznāca.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

"priekš AES vajadzīgs daudz ūdens"

Turpini vien tādā garā - jebkurai TEC, neatkarīgi no degvielas veida, ir vajadzīgs apmēram vienāds ūdens daudzums pret saražoto elektroenerģijas jaudu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Silto ūdeni ezerā var laist arī GEC un OEC. Bet tas ir neekoloģiskäk par kondensatoru, tādēļ parasti tā nedara. Tam nav nekāda sakara ar degvielas veidu.

Ir atšķirība starp sadzīvisku pielietojumu kādam terminam (uz ko tu uzstāj, ka absolūto zinātnisko patiesību) un šī termina īsto nozīmi. Te protams īpaša nozīme ir tavai spējai vienlaikus saukt sadzīviski lietotā vārda "ādere" lietotājus par stulbiem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Nav āderes.

Ja ar vārdu "ādere" saukt ūdenshorizontu, tad tas neiet kopā ar šarlatānu, kurš parāda konkrētu vietu, kur rakt aku. Jo to var izdarīt pa telefonu, pasakot ģeologam zemes gabala kadastra numuru. Viņš pateiks, cik dziļi atrodas ūdens slānis. Un cik dziļi vajag rakt aku.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jā izcili, un protams akas tuksneša vidū izveidoja šarlatāni, tīri izklaides pēc ... Un ir visai apšaubami ka norādot ģeologam kvadratkilometru lielu teritoriju pilnīgi randomā LV vietā ārpus apdzivotām vietām, ka jams spēs ko jēdzīgu pateikt ieprieks neveicot vismaz 3 dažādus urbumus ... un kur nu vēl ja to vietu norādīsi tuksnesī ... un jā ar dziļurbumiem gan nav tik liela māksla, bet akai derīgu vietu pat ciematu robežās ģeologs mierīgi aizšaus garām ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nu ne jau rīkstnieki gāja pa tuksnesi.

Kāpēc vajag vispār tos rīkstniekus saukt, ja varēja pieaicināt ekstrasensus un pareģotājus, kuri prognozēs, kurā vietā pēc 10 gadiem būs ciems ar ūdeni?

Vai izsaukt mākoņu stūmēju, kurš atsūtīs mākoņus un lietu.

Var arī izzīlēt kafijas biezumos karti, kur rakt aku.

Lai tuksnesī atrastu ūdeni, vajag urbt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bet senie cilvēki negāja pa tuksnesi ar rīkstnieku pa priekšu.

Ēģiptē, Ramzesa 2 laikā, akas netālu no Abusimbelas bija 1 metru dziļas. Tagad, tajā vietā līdz ūdenim ir 20-22 metri.

Dzīvoja cilvēki, bija viņiem aka, 1 metru dziļa. Ar laiku, akas palika dziļākas, cilvēku paaudzes mainījās, vai vispār, aizgāja vai izmira. Pašā tuksnesī patiesībā neviens nedzīvo. Dzīvo tuksnešainos apvidos, kur tuksnesis mijas ar savannu. Vai savannās, vai oāzēs.

Bet mūsdienās, tur urbj. Tā atrada ūdeni Lasvegasā un citur. Nejau rīkstnieks parādīja, kur celt Lasvegasu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu jau tu brauc pilnīgas auzas, pat isti komentēt negribas, cilveki kura raka tas akas labi zinaja āderu nozimi un kā tās meklet, reizē tie ari raka tas akas, un visiem apkartejiem tas bija maziņš brīnums.

LasVegasa ir maksligi veidota pilsēta un ar ūdeni tam nav nekada sakara, jo ar dzilurbumu metodi mierigi "slēdzamies" pie taviem ģēoloģiskajiem slāņiem, kuri atrašanas vieta ir diezgan prognozējama un pētam vai ūdens labs, ja ne paturpinam drusku urbt pa pāris metri turp, vai ari atpakaļ ... tacu teiksim urbumiem līdz ~20 metriem jau teiksim rīkstnieka pakalpojumiem būs vērtība (nu vai var ari pats ja ir kaut kadas minimalas zināšanas). Mūsdienās jau var izdarit visu ko, taču ja trāpīsi kādā koka maja ko kāds nejēga uzslējis, un izrādīsies ka ta atrodas uz āderu krustpunkta - būsi parsteigts ka tas mēdz ietekmēt īpaši pavecāku.cilvēku dzīves kvalitati ...

Un tas ka veciem cilvekiem uz laikapstākļu maiņu medz"kaulus lauzt" arī nav joks, tas nav visiem, taču ir kas to kapitali jūt ...un to pat var izskaidrot izejot no mūsdienu zināšanām ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Lauž kaulus spiediena maiņas dēļ. Kad mainās atmosfēras spiediens.

Tas nav tikai veciem cilvēkiem.

Aizej pie reimatologa un paprasi, kad artrītainajiem u.c locītavu kaišu slimajiem ir slimības pastiprinājums. Tev pateiks - rudenī un pavasarī.

Tāpat tev pateiks, ka tas var būt, kad mainās laika apstākļi. Piemēram, kad sākās lietus.

Protams, ja katru dienu no rīta lietus, vakarā nē, kaulus nelauzīs, bet ja ilgstoši atmosfēras spiediens zems, tad mainās, vai otrādi, artrītainie to sajutīs.

Tāds dabisks barometrs. Un arī nekā kopēja ar mistiku.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ļoti dīvaini lasīt, ka zinātne ir auzas, bet ekstrasensi ( rīkstotāji ir viens viņu paveids) ir gan ļoti nozīmīgi.

Lai gan nekā dīvaina nav. Antivakseri, plakanzemji, ufologi, zīlnieki, astrologi vairojas un attīstās.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

To par to neeksistejošo zinātni piedomāji klāt pats!

Un ārprāc ārprāc kādas šausmas zinātne vēl ļoti daudz ko nezin, va zinies reiz cilvēkus ārstēja nolaižot asinis, barojot dzīvsudrabu un pļūtāmzāles ... tas kurš šādu ārstniecības kursu izdzīvoja bija patiesi ar apskauzami izcilu veselību ... un arī to kādreiz uzskatīja par zinātni.

Zinātne tas vienkārši ir kaut kāds izpētāmy lietu kopums, kuras ir atzītas par izpētītām un par kurām ir panākts kaut kāds konsenss , un ne gramu vairāk, vai mazāk. Tas ka ir bezgaligi daudz lietu ko neviens nav pētījis, nenozīmē ka likumsakaribas neeksistē. Un gluži tāpat kā ģeologs var aizbliezt garām udenim kurš ir tuvu zemes virakārtai, tieši tikpat cilvēcīgi ir kļūdīties rīkstniekam. Un ja gribas padomāt, tad iesaku aizdomaties par to cik mainīgs ir zemes magnētiskais lauks, kā to ietekmē dzelzs vai cita materiāla iegulas utml. un kaut vai to pašu joku, kā ģeologi pēta iežu slāņus ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nu dzels iegulas jau nu nekā neitekmē Zemes magnētisko lauku.

Magnētisko lauku ietekmē kodols un mantija.

Zemes kodols sastāv no dzelzs un niķeļa. Kodola rādiuss ir 3500km. Parēķini, cik tur tonnas dzelzs.

Mantija arī ir daudz dzelzs. Un tās dažas iegulas garozā, ir pārāk niecīgas, lai kaut ko ietekmētu.

Jā. Bija laiks, kad nolēja asinis, tagad maina embrijam gēnus lai izglābtu no kādas slimības, vai veic galvas transplantāciju.

Zinātne attīstās un progresē. Un izskaidro, to, ko agrāk izskaidrot nevarēja.

Ja tu pierādīsi, ka eksistē āderes, neviens tev nesitīs.

Ar to zinātne atšķiras no visa pārējā. Aizej pasaki kreacionistiem, ka Dieva nav un redzēsi konsensu.

Modernā zinātne veic neiedomājamas lietas. Iespējas ir tādas, ka mati ceļas stāvus. Ne tikai medicīna. Visur.

Piemēram, arheologi laiž dronu un skanē zemes virsmu. Tā noskaidro vietas, kur ir bijušas senas pilsētu drupas. Vairs nevajag staigāt un visur rakt.

Zinātnieki, izmantojot jonu metodi, analizējot kaulus, var noteikt, kur cilvēks, kas mira miljons gadus atpakaļ ēda un līdz ar to zināms, kur viņš pabija dzīves laikā.

Astronomi pēc gaismas spektra var noteikt zvaigznes ķīmisko sastāvu.

Un var turpināt ļoti ilgi

..

Bet āderes kā nepieradīja, tā arī nepierādīja.

Turklāt, jaunie atklājumi ģeoloģijā tikai tālāk atvirza āderes uz fantastikas līmeni.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tu jau nekad nebūsi dzirdejis par šādu raktuvju problemātiku:

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6044725/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Msh piedāvāja Somālijā uzbūvēt TEC, experc savā gudrībā teica, ka labāk AES. Gan Msh (experta apstrīdētā viedokļa autors), gan es norādījām, ka TEC jedziens ietver arī AES, kā šaurāku apzīmējumu specifiskas degvielas TEC. Experc izlēma, ka uz šī pamata vajag palielities ar savām nezināšanām un mēģināt pierādīt, ka es neko nejēdzu.

Tas, ka "katram ir skaidrs", kas ir kserokss, pampers un džips, nepadara šo nepareizo zīmolu nosaukumu lietošanu par pareizu un tos, kas lieto nosaukumus kopētājs, autiņbiksītes un bezceļu auto, par muļķiem.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 8 Atbildēt

Nu ja, interneta diskusija nav vienkārša lieta.

Varētu padomāt - ņemam pamattēmu - ekoloģija transportā, ņemam tehnoloģijas piemēru un mēģinām salikt teorijas, argumentus un mierīgi visu kaut kā salikt kaut kādā kārtībā. tipa, kā skolā uztaisam modeli, diorāmu vai kā nu to sauc.

Viss smuki, viss pamatots, neskaidrās lietas nosauktas, iespējamie tehnoloģiju pielietojumi, aprēķini.

Un tad bah, babah, nē, tas viss nav pareizi un tas jaunais pienesums parasti ir kaut kāds tedenciozs savārstījums.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tā ir. Tavi argumenti vienmēr ir pareizie un vienīgie, bet viss pārējais - savārstījums. Un tevi nemulsina pat tas, ka tava argumentācija neiet kopā ar praksi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Nuja, avoti un akas kalna galā ir maģija. Jo tev ir saprotami tikai slāņi. Un smilšu josla, kas ir ieslēgta mālä un savienojas ar attālumā esošu "horizontu", kas ir augstāks par tuvējo apkārtni, tev ir pārāk sarežģīti aptverama.

Ģeoloģijā viss ir skaidrs, un nevajag izdomāt kaut kādas maģiskās lietas, kā āderes.

Lai izskaidrotu, kāpēc aka var būt kalna, vai LV gadījumā - paugura (!!!) galā, vajag zināt konkrēto pauguru. Ne uz katra paugura tā var uzbūvēt, bet nekas mistisks tur nav. Ja paugura pamatnē atrodas ūdensnecaurlaidīgs slānis - dolomīts, māls, utt, tad tas vispār ir normāls process. Lietusūdens izplūst cauri kalnam, pauguram un sakrājas virs māla. Latvijā lielākā daļa pauguri ir glaciālas izcelsmes ( radās, kad kusa ledāji). Piemēram,daudz pauguri ir kad ledus kusa un sastūma smilšu oļu maisījumu ( morēna) un uz tādiem akas var izveidot ļoti reti. Bet bieži pauguri radās jo ledāji spieda uz zemi, ledājā bija plaisas, un tajās, spiediena rezultātā iespiedās augsne. Tādi pauguri var nebūt no morēnas.

Utt.

Parādi ģeologam savu "kalnu" uz kura aka viņš tev pastāstīs, ka tur tika ūdens. Spiediena rezultātā ūdens var pat celties uz augšu. Fizika. Nevis maģija un āderes.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Visi kalni nav vienādi. Viņi radās dažādos veidos, tie veidoti no dažādiem iežiem. Un nevar visus mērīt vienādi.

Ja uz vieniem aku nevar uzbūvēt, tas nenozīmē, ka uz citiem arī nevar.

Protams, ka cilvēkam tieksme ticēt mistiskai. Daži zinātnieki pat uzskata, ka ticība pārdabiskām lietām, rituāliem, deva papildus impulsu evolūcijai un smadzeņu attīstībai. Lai gan, eksperimenti ar dzīvniekiem pierādīja, kā arī dzīvnieki tic brīnumam. Piemēram baloži radot apstākļus, sāka ticēt, ka kad viņi krata galvu, vai kustina spārnu, sāk birt ēdiens.

Tā arī droši vien radās āderes. Kaimiņi raka akas kalna galā, nesanāca. Mēs izrakām, sanāca - MAĢIJA!!!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu jau pietiks, lai arī Bradypus teiktajam varetu atrast kur prasti piesipties, tomēr idejiski viņa doma ir gan saprotama (un nepārprotama), gan arī pareiza tik cik ir domāta konkrētas lietas ilustrācijai. Un tas kur mēģini diskusiju aizstiept kārtojo reizi norāda visticamāk uz izpratnes trūkumu par apspriestajām lietām, jo tas ko apgalvo nav pa lielam nepareizi, taču nekā neparāda ka Bradypus stāstītu pasakas. Un ja piesienamies tad tava patiesībā arī ir daudz muļķību šīs sarunas kontekstā !

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Par to jau lieta, ka īstenība ir mazāk interesanta.

Kam interesants fakts, ka citplanētiešu NLO uz Zemes nekad nebija un diez vai kādreiz būs.

Bet kad kāds pastāsta par kādu skaņas signālu no kosmosa, citplanētiešu NLO, tas uzreiz liekas interesanti.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nuuu, citplanētiešiem ticēja pat Stīvens Hokings...

Es neticu, ja kas...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Man patiešām dīvaini liekas, kāpēc sliņķa ideja ir saprotama. Tieši otrādi, tur viss turās uz puņķiem un mistikas, un vairāk jautājumu, nekā atbilžu.

Ādere ir maza un vienā vietā. Nedomāju, ka kāds rīkstnieks pateiks, ka zem Jelgavas ir viena liela ādere. Tāpēc nevar domāt par kādām lielām ūdens masām.

Cik saprotu, tās āderes ir kaut kādas straumes. Ja virs zemes ir skaidrs, kā tek ūdens,( Tek no augstākā punkta uz zemāku. Pa malām ir "malas", tāpēc ūdens neizplūst.).

Tādā gadījumā arī āderei ir jābūt garai, un rīkstnieks atzīmes āderi garu, nevis vienā vietā. Un kā tās ūdens radās zem zemes un kur un kā tās tek.

Labi. Pieņemsim, kā āderes ir tas ūdens, kurš kā geizers, zem zemes, ceļas uz augšu. Bet kādi spēki to nosaka?

Ģeoloģijā ir termins - augšupejoši avoti, kuri darbojas tādēļ, ka ūdens nesošie slāņi ir zem spiediena.

Bet zem zemes, tajās āderu vietās jābūt irdeniem iežiem. Nejau tas spiediens sašķels mālus. Un kā tad radās tās āderes? Bijušie meteorītu krāteri? Karsta kritenes?

Un kāpāc aku nevar rakt tur, kur savācās gruntsūdeņi? Izraki, lai divi, trīs akas grodi būtu gruntsūdeņu slānī, un aku visu laiku tie piepildīs. Kāpēc jāmeklē tās āderes? Un kāpēc uz tām tad nav labi gulēt? Maģija? Vai kādi fiziski spēki to ietekmē?

Nezinu. Man ir daudz jautājumi un nekas nav loģiski izskaidrojams. Tikai ar mistiku un maģiju.

Bet zinātniskā, oficiālā versija, kurā nav āderu, izskaidro visu. Visu saliek pa plauktiem, kāpēc, ka un izskaidro katru izņēmumu.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Gruntsūdeņu horizonts ir ļoti mainīgs, atkarībā no apakšā esošajiem iežiem. Īsumā aku var rakt jebkur un jebkurā tajā būs ūdens. Bet ar āderu metodi var noteikt kur pie ūdens tiksi ātrāk, seklāk, vienkāršāk. Ejot tevis piesaukto ģeoloģijas ceļu, jātaisa urbums ik pa pāris metriem šaha veidā. Savukārt meklējot āderes virs zemes, nav nepieciešams ne urbt, ne taisīt ģeoloģisko izpēti.

Neesmu pro bet saprotu, ka āderes jeb ūdens, uguns plūsmas zem zemes uzrādās spēcīgāk tur kur to strāvojums zem zemes ir vistuvāk zemes virskārtai.

Tā kā āderes nav nekāda mistika, salīdzinoši lēts un daudz maz precīzs veids kā lētāk tikt pie ūdens. Jā ģeoloģija to pašu pateiktu, tikai par to būtu jānoliek galdā pāris štukas ja ne vairāk.

P.s. man vienai paziņai lauku rajonā ir centrālā ūdensvada pieslēgums, vēl senos laikos tika uztaisīts arī viens nelegālais pieslēgums. Vairākas reizes ir nākuši meklēt kur ūdens zūd (pēc tam kad tika izpildīts baseins), omīte tik nosmēja, ka lohi, ne tik vien āderes, bet arī ūdensvadus, nu vismaz to kreiso, viņa ar savām metodēm var nokartēt ar 5cm precizitāti. Un viņa tur nedzīvoja kad pieslēgums tika uztaisīts. Kā tu šo skaidrosi? Ka nezinot kur ir, paņemot divus štruntus rokās, spēj diezgan precīzi noteikt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Uztaisi eksperimentu. Paprasi šarlatānam parādīt āderi. Tad tur izroc aku.

Tad, blakus arī paroc. Būsi pārsteigts jo šarlatāna vieta nebūs ne ar ko īpašāka.

Ir taču taisīti eksperimenti. Tāpēc arī zinātnē neeksistē termins āderes.

Ja tādu būtu, zinātne gribētu atminēt to mīklu, un daudziem zinātniskie darbi garantēti.

Bet nē. Āderu nav. Āderes un rīkstotāji nav pierādīti.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bet man vecmāmiņa stāstīja, ka reiz, kolhozā viņa satika sniega cilvēku. Tas viņu izdrāza un piedzima elfs. Ilgi viņu slēpa kūtī, līdz nomira 3 gadu vecumā. Ja nebūtu nomiris, tad gan būtu sensācija.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Tad tu esi elfa dēls? Hmmm, tas šo to izskaidro...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Tiem, kas vēl šaubās:

Zinātniekiem ne tik viegli atrast interesantu tēmu publikācijām, disertācijām.Rīkstniecība, āderes varētu būt ļoti interesanta tēma pētniecībai. Izpētīt, kā rodas āderes, cik tas stipras, kur to vairāk, kas ietekmē to veidošanos, kurās vietās to ir vairāk utt.

Bet par āderēm visas publikācijas beidzas ar secinājumiem, ka tādu nav.

Jo nav zinātniski pierādīta to eksistence.

Pirmkārt, nav pierādīts, ka rīkstotāji uzrādītas vietās ūdens atrodas tuvāk augsnei, vai tas būtu labāks

Otrkārt, paši rīkstotāji uzrāda dažādās vietas. Viens parāda vienu vietu, cits - citu

Treškārt, pat viens un tas pats rīkstotajs aklajā eksperimentā parāda dažādās vietās. Vienreiz vienā vietā, tad pavisam citur.

Pētījumi tika veikti vairāki, dažādos laikos un dažādiem pētniekiem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tas kā viens parada vienu.un.cits - citu āderes vietu nebutu pamats apšaubīt kaut kādas spējas, neviens taču neņēmās pārbaudīt.kas tad un kādā dziļumā tur atradās, attiecīgi kāda jēga no knapi "puspaveikta" eksperimenta ?

Es varu pateikt par sevi ja esmu ļoti "inerts" pilsonis, kura ķermeņa uzbuves dēļ es ne visai baidos no 220V elektrošoka, "pa nagiem" esu dabujis vairākkārtīgi, un reiz pat bija gadijums, kad mazgajos pirts dušā, vienā brīdī visi pamuka, jo viens pieskaroties pie krāna kapitāli dabuja pa nagiem, kaut es turpat blakus viss slapjs mazgājos ... nomazgajos un izpētīju - boilera zemejuma vads "sapuvis", un kad ieslēdzās sildīšanas režīms acīmredzot vismaz daļu strāvas vadīja pa ūdens caurulēm, visi kas tur pamēģināja pieskarties krānam - juta, bet es pat zem udens strūklas stavot ar basām nejutu ... Cilvēku jutīgums ir ļoti dažāds ... arī pret dažādām lietām, un viens gan ir fakts - maģijas tur absoluti nav nekādas ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Reiz lasīju vienu grāmatu, kuru rakstīja psihiatrs( psihologs) par cilvēku smadzenēm un psihiskām slimībām. Autoru neatceros.

Tur viena tēma bija par psihisku slimību, kuru ierosina smadzenu bojājumi, kuras pacienti redz smaržas ar krāsām. Katrai smaržai ir sava krāsa. Ar smadzeņu operācijas palīdzību to problēmu var atrisināt.

Bet galvenais nē tas. Galvenais, ka tādi cilvēki bieži tic, ka viņiem ir pārdabiskas spējas - redz auras.

Es esmu pārliecināts, ka āderes nav. Bet ja ir, tad tam ir kāds loģisks izskaidrojums, piemēram, psihiska novirze, nevis ūdens.

P.s.

220 v cilvēki iztur. Pat vairāk. Ne jau volti nosit, bet ampēri un vai laiks. Ja tev pieslēgtu tos pašus 220, un paturētu ilgāk, asinis sāktu vārīties sirds apstātos, nevis paliktu melni nagi.

P.s.s Ir interesanta grāmata - Sagan "the demon-hounted world"

Iesaku palasīt.

Vai Smita "pseidozinātne".

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Arī te tu šauj garām, jo galvenokārt kaitīgs no 220V ir tā frekvence, kura ja trāpa un sāk raustīt cilvēka galveno "muskuli", tad ar to arī ir viss - beigas. Taču ir iespejams ka drošinataju vietā ieliekot naglu un ilglaicīgi cilvi pakļaujot strāvas iedarbibai, jā cilvi var "uzvārīt" un pat "nodedzināt" ... tiesa pirms šams sāks varīties no 220v 90+% cilvēku frekvence jau būs savu slikto darbu nodarījusi ...

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 2 Atbildēt

viencexperc rakstīja: Uztaisi eksperimentu. Paprasi šarlatānam parādīt āderi. Tad tur izroc aku.

Tad, blakus arī paroc. Būsi pārsteigts jo šarlatāna vieta nebūs ne ar ko īpašāka.

Ir taču taisīti eksperimenti. Tāpēc arī zinātnē neeksistē termins āderes.

Ja tādu būtu, zinātne gribētu atminēt to mīklu, un daudziem zinātniskie darbi garantēti.

Bet nē. Āderu nav. Āderes un rīkstotāji nav pierādīti.

Kāds tu esi cirvis un cik tavu personu un intelektu ilustrējoši ir šie spriedelējumi. Es gandrīz gadu piepelnijos strādājot par palīgu 2 vīriņiem, kuri dzina spices. Tu vervelē par lietām, par kurām tev nav pilnīgi nekādas saprašanas, bet tas tev gadās bieži. Galvenais būt pārliecinātam par sevi. Vai ne?

Ādere nav punkts, bet josla.

Ādere nav upe, bet pāris desmitus centimetru bieza mitrāku smilšu slānis.

Āderu krustpunktā ūdens ir vairāk.

Āderēs ūdens plūst un ir svaigāks, tīrāks nekā stāvošs gruntsūdens.

Āderes mēdz pārvietoties t.i. novirzīties uz sāniem, tad ūdens, akā/ spicē beidzas. Tapēc āderu krustpunkti ir labāki.

Tie ar kuriem strādāju mācēja ne tikai āderes noteikt, bet arī to dziļumu, jo lai spice labi strādātu sietam bija jābūt āderē.

Jā esmu redzējis kā jaunciemā iedzenot spici kāpas galā līdz labam ūdenim ir 6m, turpat zemāk blakusmājā normāla ūdens nav, bet ir urbums uz 30m un no krāna tek kkas, kas bez filtriem nav lietojams. Vispār visienesīgākie bija pasākumi, kad brauc pārtaisīt ūdeni pēc urbējiem vai skalotājiem. Iedzen spici dažus metrus sāņus no ūberdārgā urbuma uz āderes un brīnums- krānā ūdens, ko var dzert nevārītu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Ja reiz viņi tādi burvji un magi, varēja pierādīt savas superspējas un dabūt miljonu. Eksistē Hudini prēmija. Pierādi savāc spējas un dabūsi miljons dolāru.

Protams, neviens to prēmiju tā arī nedabūja, un prēmija aizvērta, bet Krievijā eksistē tai analogs. Pagaidām arī neviens savas spējas nepieradīja. Jo kad viņus noliek situācijā, kurā nav iespējams krāpties, pļurkt vien sanāk.

Rikstošana atrodas kategorijā pseidozinātne.

lv.m.wikipedia.org/wiki/Pseidozin%C4%81tne

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā esmu redzējis kā jaunciemā iedzenot spici kāpas galā līdz labam ūdenim ir 6m,

Jaunciems vispār laba vieta, starp Ķīšezeru, kuram pieslēdzas kanāls ar kuģu remonta rūpnīcu un Rīgas lielākajiem kapiem. Interesanti, kādā minimālā attālumā no kapsētas ieteicams iegūt dzeramo ūdeni ar spici ?

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Pēc PSRS normām starp spici un sausās tualetes bedri nedrīkstēja būt mazāk par 12m taisnā līnijā.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 1 Atbildēt

Par sevi varu pateikt, ka vatu noteikt ūdeni, elektrības kabeļus un gabarītos palielu metālu. Un tas viss ar salocītu dzelzs stiepli ( vai divām).

Āderes jūt arī dzīvnieki un koki, pat kukaiņi.

Nebūtu tu piedzimis vecākiem, kuri acīmredzami aizrāvās ar līmes ostīšanu- iespējams tavā smadzeņu darbībā būtu mazāk traucējumu...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Un tas viss ar salocītu dzelzs stiepli ( vai divām).

Jā, es domāju, ka savā laikā katrs ir eksperimentējis ar L veidā salocītu stiepli, un vismaz katram otrajam izdevās kaut ko noteikt. Man darbā bija kadrs, kurš spēja noteikt, kuri no kolēģiem ir "enerģētiskie vampīri" ;)

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 6 Atbildēt

Te vajag atsevišķu tēmu.

----------------

Ja par īstu un neīstu ekoloģiju un transportu, tad tur nu gan var diezgan vienkārši principi. To, ka nav zināms un aprēķināms, arī var vienkārši pateikt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vai Expertam labāk patiks šāds video par statistikas "pareizu piemērošanu" šajā tēmā:

Profitez de votre vie en apprenant ;)

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un vēl ja vēlme mazliet izglītoties par matemātiku iekš statistikas:

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Ja es redzu, ka kāda zobu pasta mānās ar datiem, es nebeidzu tīrīt zobus. Es izvēlos citu zobu pastu.

Piemēram, savas agresīvas reklāmas dēļ, es nepērku uzspiesto matraci, bet tas nenozīmē, ka es guļu vispār bez matrača.

Bet antivakseri manā gadījumā netīrītu zobus un gulētu uz betona grīdas.

Mediķi saka, ka zobus tīrīt labi un gulēšana uz betona grīdas novedīs pie veselības problēmām.

Runājot par covid, antivakseri neklausās zinātni, mediķus, bet klausa komunistus, kuri savā kontrolē pārņēma kapitālistu preces - vakcīnas.

Precīzāk, puse antivakseru netirītu zobus. Otrā puse tīrītu ar to, kura krāpjas.

( Sputnik izplata melus par citām vakcīnām, slēpj savus trūkumus, un antivakseri izvēlas sputnik)

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nevaru komentēt to par ko nekad neesmu interesējies - t.i. Sputnik jautājumu un propagandu ap to ...

Konkrētie video nav domāti kaut kā noliegšanai, vai apstiprināšanai, jo kā jau teicu - tēmas saprotamākam izklāstam/vienkāršākai un saprotamākai ilustrācijai šādos "pastāstos" bieži "pārliec kociņu", jeb mazliet speciāli "sabiezina krāsas" un piemeklē faktus kur problēmas būtība ir kliedzoši acīmredzama.

Dzīvē nav bieži ka var atrast šādus "izcili melns" vs "izcili balts" piemērus, taču tas nenozīmē ka nebūtu jāuzmanās.

Kā pie velna var atļauties ignorēt H2O jautājumu globālās sasilšanas kontekstā ??? Tas kas H2O gaisā pavada īsu laika sprīdi nav attaisnojums to izslēgt no spēles ...

Un par Covid19 "zaļo karti" Covid izslimojušajiem + vakcinētajiem - kā pie velna var neņemt vērā Covid19 testu kļūdas iespējamību, īpaši ja neviens tā arī nav sapratis kurš antivielu tests pierāda reālas imunitātes (ne)esamību, un kādas sekas un riski ir vakcinētam kadram saķerot Cov19, un apkārtējiem ap viņu teiksim nevakcinētiem cilvēkiem.

Tavi argumenti jau paši par sevi nav absolūti aplami, bet Bradypus iet kādu stipri lielu loģisku soli tālāk, un tur arī man tā aina šķiet krietni savādāka kā tu te "mālē".

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Katrā lietā, kas eksistē, pastāv kļūda. Visur.

Arī covid testos. Tas ir normāli. Un es nesaprotu, kāpēc tā ieciklēties tajos ciparos. Tāpat JEBKURI cipari būs neprecīzi. Tas ir jāuztver kā ilustrācija, lai saprastu, tendenci.

Bet vēl vairāk es nesaprotu kā cilvēks 21 gadsimta par autoritāti izvirza politiķus, parastus neizglītotus cilvēkus, nevis zinātniekus un ārstus.

Pēdējie saka, ka vajag vakcinēties ( nevis vakcīnu ražotāji, bet ārsti un zinātnieki) , bet cilvēki paklausās, ko muld politiķis, kurš šajā SAVU INTERPRETĀCIJU, kaut ko ne tā pasaka, izdara un cilvēki uzreiz to nonivelē arī uz zinātniekiem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Man patīk piemēri. Lūk piemērs. To var pārnest uz covid.

Zinātnieki saka - banāns ir salds, veselīgs auglis.

Es saku - banāns ir pats saldākais un veselīgākais auglis pasaulē.

Tu saki - tu esi melis! Tas nav PATS veselīgākais un saldākais. Tātad, es banānus neēdīšu.

Šajā gadījumā tev es esmu kaut kāda autoritāte, ja reiz tu mani klausies un vēl es ietekmēju tavu lēmumu.

Ar covid tas pats. Muļķa komunistu politiķi kaut ko sastāsta, visi klausās un tad tas ietekmē viņu lēmumu - neizolēties, nevakcinēties, utt

Kaut kāds sūds Kariņš un Vinķele viņiem autoritātes. 21 GS.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tas jautajums ko manuprāt viņs tev visa cita starpā uzdeva, bet tu šiet nepamaniji - kā tad pareizi izvēlēties autoritātes, un pats galvenais, kapēc tās vispār jāizvēlas, ja tehniski pašam pietiek iespēju un zināšanu izdarīt secinājumus ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Viņš tak nav pamanījis pat to, ka es esmu PAR vakcinēšanos un vispār neko nesaku par Sputnik - tikai maļ pa riņki kaut kādas pašizdomātas teorijas, jo mans viedoklis rada pašam kognitīvo disonansi, kurai pāri netiek pat ar kārtīgas dubultdomas devu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Loģika ir diezgan vienkārša - cilvēki ir paguruši un viņiem vajag kaut ko iedot par pareizu rīcību.

Iespējas ceļot, pulcēties un biedroties ir kaut kas, ko cilvēki novērtē.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Vai kāds ir lējis bākā Neste MY,ir tur kaut kāda jūtama atšķirība no naftas dīzeļa?

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 1 Atbildēt

Pagadijās redzēt šo

www.youtube.com/watch?v=QJyTI-nTdCI

Tagad nevaru aizmigt- pārdzīvoju. ne jau par ekoloģiju, par iedzimto stulbumu. A ko padarīsi, ja vidusmēra latvietim intelekt un loģika ir "viencewxperc" līmenī.

Saki man raimond: vai ir iespējams izrēķināt cik OGLEKĻA satur tonna dīzeļa vai benzīna? Tad var arī izrēķinat cik veidojas CO2 sadedzinot tonnu. Ņemot vērā pat citu oglekļa savienojumu veidošanos.

Minimizējiet oglekli saturošo savienojumu lietošanas laiku un daudzumu un būs jums mazāki CO2 izmesi.Daudz mazāk.

To panākt ir elementāri.

ELEMENTĀRI

Organizējam ātru satiksmi:

1. bez korķiem,

2.sodus par satiksmes bremzēšanu, LIELUS SODUS...

Bailēs no sodiem atbirs tie, kas to ir pelnijuši, visi nedrošie, lēnie, retie, paliks mazāk auto uiz ceļiem, apsitīsies kādi 5-10% ātro- vēl mazāk auto...

Beigas paliks tikai tie, kas varēs uzrādīt CP zīmi, ka līdz Liepājai vai Krāslavai var aizbraukt pa stundu.

Problēma būs atrisinajusies dabiskās atlases ceļā, nevienu nediskriminējot un dodot visiem līdzvērīgas iespējas.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
0 0 Atbildēt

oglekļa saturs naftā vai vienalga kādā citā vielā procentuāli izrēķināms ar ķīmijas formulu palīdzību

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Es zinu. Bet lielākais vairums lemjošo ierēdņu nezin. Tāpat kā nezin to ka lai pārvietotu vienu masas vienību vajag noteiktu daudzumu enerģijas. To var izrēķināt ar fizikas formulu. Visvairāk enerģijas tiek patērēts lai pārvarētu miera stāvokļa berzi. Jo mazāk miera stāvokļu, jo mazāks enerģijas patēriņš. Un vēl es zinu, ka var izrēķināt cik enerģijas slēpjas vienā masas vienībā. Es zinu, be viņi ne. Tapēc es sevi pamatoti varu uzskatīt par gudrāku par viņiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Problēma būs atrisinājusies? Tā, kura ir "uzzīmēta", lai ieviestu totālu mājsēdi, aizliedzot pārvietošanos?

taaneko Reģ.: 30.07.2008
2 1 Atbildēt

Tā par kuru runā tu būs izkristalizējusies. Pēc davosas klubiņa programmas kā vistiņas sēdēsim būrīšos un noteiktā laikā saņensim, sev pienākošās kvalitātes graudiņus sev paredzētajā daudzumā.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
2 0 Atbildēt

Kuģi ostās stāv, visiem darbojas dīzeļģeneratori.

Dīzeļlokomotīves stacijās stāv, tieši tas pats.

Pieslēdzam visus pie stacionārā tīkla, radam elektroenerģijas deficītu, lai elektrība, kas netiek izmantota mājsaimniecībā maksā kosmosu. Lai visi tie elektrokretīni, kas dienā nobrauc mazāk kā 20km iet ar kājām vai brauc ar velosipēdu.

Būs vēl mazāk auto.

Izmantot autotransportu ir izdevīgi tikai tiem, kas dienā veic vairāk kā teiksim 50 km.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti