Ir uzskats, ka lētākā OCTA ir labākā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Ta kā OCTA apdrošināšana attiecas uz otru pusi, ir uzskats, ka jāpērk lētākā, vai tas ir pareizs?

 
1 2 3 4
msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

GB12 rakstīja: Lai kas ar to "PN" būtu domāts, te parādās tipiska pāķa domāšana. Visu pielāgot tikai "man ir šitā, tāpēc jābūt šitā".

Pirmkārt, ja par dižo pilsētu uzskati arī Talsus, tad jā - ārpus dižām pilsētām tāda problēma droši vien neeksistē;

Otrkārt, tā gan nav mana ideja, par to ik pa laikam tiek runāts, bet es arī braucu ar velosipēdu, tā ka, uzbrauciens nebūs pareizajā virzienā;

1) Daži arī mašīnas un močus lieto paretam. Nu un? Pavājš arguments;

2) Ja man ir četras mašīnas, man ko, drošināt četras mašīnas? Tikpat vājš arguments;

3) Kā piesien oktu mašīnai? Starp citu, padomju laikos, cik atceros, velosipēdus, kuri piedalījās satiksmē, reģistrēja un pat tādus dzeltenus numurus deva. Arī tagad reģistrē. Pie tam, problēma jau ir atrisināta - BTA jau 3 gadus piedāvā tā saukto velopolisi, kur bez velo zādzības un bojājumu riskiem tiek ietverta arī civiltiesiskā apdrošināšana. Un nemaksā nemaz īpaši dārgi - 29 vai 39 euro gadā, atkarībā no seguma. Plika CTA izmaksātu lētāk;

4) Tas, ka tu šaubies, nenozīmē, ka tā ir. Ārpus dižās pilsētas ir vairāk pālī braucēju vai arī tādu, no kurien skādes gadījumā nebūtu ko piedzīt. Es pats jaunības dullumā, Talsos dzīvojot, esmu gandrīz vairākas avārijas izraisījis. Ne vienu vien reizi ir nācies ekstrēmi bremzēt uz tās pašas Ventspils un Liepājas šosejas, jo tumsā no kaut kurienes iznirst kāds pālī velobraucējs bez atstarotājiem un gaismām utt. Lai nu kā, ja šādas tavas rīcības dēļ manam kaškajam būtu jāmaina priekšējais bamperis, tu ar savu gatera palīgstrādnieka aldziņu to ilgi samaksāt nevarētu. Tā ka, maldies, puikiņ, velobraucēju kultūra ir problēma arī ārpus dižajām pilsētām;

5) kādu apdraudējumu apkārtējajiem rada auto vadītājs kurš brauc ar labā tehniskā stāvoklī esošu automašīnu, valda pār savu automašīnu un apzinās situāciju apkārt? Par to draudu - darba mašīnās 2 reizes ir ietesušies velosipēdisti, kuri nez kāpēc iedomājas, ka viņiem visur un vienmēr ir taisnība. Labi, ka mašīnām ir KASKO, lai pēc tam apdrošinātāji paši ar tiem idiņiem tiek galā. Kolēģis - sportists arī ļoti nejauši vienu auto apskādēja uz apm. 250 euro. Tā auto KASKO apdrošinātājs pēc tam regresu piestādīja.

Lai nu kā, es personīgi par to neuztraucos - man abām mašīnām ir KASKO un, ja kāds tamlīdzīgs kaut ko nodarīs, lai apdrošinātāji paši pēc tam cīnās. Velo gatavojos augstāk minēto polisi nopirkt, vēl tikai velis CSDD jāpiereģistrē. Arī biznesa intereses man tur nav - tās polises maksā tik lēti, bet čakars tāds pats, kā arī OCTām. Vnk., uzskatu, ka jebkuram transportlīdzeklim, kas piedalās ceļu satiksmē, tādā vai citādā formātā ir jābūt civiltiesiskajai apdrošināšanai (bai ze vei, cik noprotu, te pat iespējams varētu tādu likt uz braucēju, nevis riteni, jo velosipēdiem CTA apdrošināšanu ES regulas neregulē). Jo velobraucēju kultīra LV ir katastrofāli zema un viņi taisa ziepes. Un vēl - vispārējā privātpersonu CTA apdrošināšana darbojas arī, ja skādi nodara ar velosipēdu. Tikai te jau tipiskā latvju bāleliņa domāšana - ar mani jau nekad... tikai, nu, prakse rāda, ka notiek gan.

1) un 2) paretam lietojamo moču un mašīnu skaitu regulē indivīda rocība. Tā tava filosofija ka apdrošināšana par 29 vai 39 eirām "nekas īpašs nav" uzskatāmi parāda no kādām pozīcijām mēs abi runājam - tev tas ir "nekas īpašs nav", bet man golfa un piekabes apdrošināšana jūtami satricina mēneša budžetu - ne par velti pirms pusotra gada izlēmu ka TA un oktai jābūt ar pusgada nobīdi, jo ja abi sakristu vienā mēnesī, tad vispār būtu čau, tas nekas ka es @ CSDD atstāju "nekas īpašs nav" (c) tu summu, kādas 80 vai cik tur eiras par abiem. Es arī redzu kādi cilvēki apkārt braukā ar velosipēdiem - šaubos vai, teiksim, tantiņai, pensionārei, 39 eiras būtu "nekas īpašs".

3) Tu izliecies vai kā? Mašīnai oktu piesien reģistrācijas numuram/apliecībai, bet tie ir piesieti ražotājam/modelim/garam šasijas numuram. Nu tad kā tu piesiesi velooktu paštaisītam velosipēdam vai velosipēdam bez zināma ražotāja ar četru ciparu rāmja numuru? Nē nu ja var, tad forši - pēc tā principa kā manam vectētiņam viena traktora reģistrācija [pasē rakstīts "pārbūvēts traktors"] un līdz ar to apskate un okta darbojās uz abiem traktoriņiem; ar kuru brauca, tam uzlika instrumentu kasti ar numuru - tā arī šitā var uztaisīt lai neierobežots man pierederošu velosipēdu skaits atbilstu attiecīgajam aprakstam - krāsai un rāmja numuram - galvenais lai vienlaicīgi vairāk par vienu neiekultos CSNg...

4) Jā, un? Es to ļoti labi zinu, un arī tādus redzu - bet nu tas jau ir tavos spēkos no tādiem izvairīties. Gribēt lai velosipēdistam ir okta ir jāvēlas piektajā punktā aprakstītajā situācijā - kur velosipēdists ieliekas mašīnā, mašīnas vadītājam neko nedarot. No grīļīga velosipēdista tu vari izvairīies, un ja tu viņu savlaicīgi nevari tumsā pamanīt, laiks uzlabot lukturus un/vai sākt braukt ar CSN atļautajiem ātrumiem. Tie ir dižās pilsētas wannabesportisti, no kuriem tu nevari izvairīties.

5) Šito variantu es jau izskatīju - atsevišķu dižās pilsētas idiotu dēļ nav jācieš visiem. Man vai nu velosipēds ir spējīgs no sava maksimālā ātruma apstāties kādu 10 metru distancē, vai arī es braucu uzmanīgi [ar trīsriteni es vairākus mēnešus nobraucu ar simboliskām bremzēm].

Robizz Reģ.: 31.08.2019
0 0 Atbildēt

Līdz šim man lētākās polises ir piedāvājis www.manapolise.lv/ , viss, atri, ērti un pārskatāmi. Cik esmu skatijies citās vietās, piedava dargak, vismz manam autiņam ar manu BM klasi.

AnK Reģ.: 06.10.2014
0 0 Atbildēt

Es pat nezinu, ko prātīgāk darīt.

Varu pirkt tagad uz gadu, bet varu arī pirkt par 72 EUR uz trīs mēnešiem, jo septembrī pārskata BM klases. Un tad septembrī nopirkt jaunu, ar (cerams) labāku BM klasi būs labāka cena. Bet jautājums ir, vai pa tiem mēnešiem cena nepieaugs veļ vairāk, ka ar visu BM klasi būs tā pati naudiņa jāatstāj?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Nav jēgas. cenas aug pa nedēļām un bm palielinājumu apēdīs cenas pieaugums. Labāk ņem uz gadu.

Damn Reģ.: 07.12.2003
1 0 Atbildēt

Vēl ņem vērā, ka 3 mēnešu polise maksā dārgāk (cenas attiecība pret vienu mēnesi) nekā 12 mēnešu polise.

AnK Reģ.: 06.10.2014
1 0 Atbildēt

Bet par velo runājot, problēma jau ir, ka lielā daļa velobraucēji neapzinās, ka ar savu bezatbildīgo braukšanu var iekulties reālos finansiālos sūdos. Un bieži vien tie sūdi jau būs brīdī, kad ar naudu nebūs baigi spoži - kad kārtējais pārisarkanobraucējs sāks atkopties no lauztās rokas, vēl pienāks rēķins no apdrošinātājiem...

Es nedomāju, ka velo-OCTAi jābūt obligātai, bet cilvēki ir jāsāk izglītot par sekām - tas vismaz ārstējamos daļēji izārstēs, neaārstējamos tāpat likumi un sodi neizārstēs.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
2 0 Atbildēt

"5) Šito variantu es jau izskatīju - atsevišķu dižās pilsētas idiotu dēļ nav jācieš visiem. Man vai nu velosipēds ir spējīgs no sava maksimālā ātruma apstāties kādu 10 metru distancē, vai arī es braucu uzmanīgi [ar trīsriteni es vairākus mēnešus nobraucu ar simboliskām bremzēm]."

Re, kur Tu ar savām simboliskajām bremzēm esi dzīvs piemērs stulbai rīcībai, kura var radīt tādas sekas, kas izmaksās krietni vairāk, nekā 29 eur gadā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tik tāds mazs sīkumiņš - braucu maršrutā darbs - mājas, apdzīvotā vietā ar zemu satiksmes blīvumu [reti kurā 2 km braucienā sanāk ieraudzīt vairāk par 4 mašīnām, no kurām vismaz 2 pieder kolēģiem un brauc vienā virzienā ar mani], maršruts un manveri atstrādāti, un velosipēds - gulošs trīsritenis ar diviem riteņiem priekšā, kurš bremžu trūkumu lielā mērā ir spējīgs kompensēt ar manverētspēju - ar 30 kmph es varu izņemt līkumu ar dažu metru rādiusu.

To kādu 4-5 mēnešu laikā, ko nobraucu ar to velosipēdu pirms abi priekšas riteņi saņēma bremzes, izmisīga avārijas bremzēšana sanāca vēlreiz - kolēģe pie grūti pārredzama T veida krusta, mani apdzinusi, piebremzēja divreiz, liekot domāt ka tur brauc mašīna un viņa nebrauks tālāk, bet tomēr aizbrauca - man tas beidzās pārdesmit metrus tālāk ar apkantēšanos, tb to punktu, kur viņa nobremzēja, nesasniedzot - kritienu apstādināja izstieptā roka, atmetu velosipēdu atpakaļ uz visiem riteņiem un braucu tālāk.

Bet kad tu runā par stulbu rīcību - atšķirībā no pārējiem mana ciema velosipēdistiem, es tos mēnešus, kuri bija ziemā, nobraucu ar velosipēdu kurš praktiski nav spējīgs apgāzties, līdz ar to sliktākajā gadījumā rīkojos tikpat stulbi kā pārējie. Tā kā te nav dižā pilsēta, te ir maz sezonas wannabesportistu - praktiski visi ar velosipēdiem pārvietojas, un ziemā pārstāj tikai tad, ja pilnīgi nevar pabraukt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Runājot par tēmu "nekrietnie velosipēdisti ir tikai dižajā pilsētā" - radiniekam jaunietis ietesa auto sānā kādā mazpilsētā un nepietika vien ar to, bet radinieks vēl dabūja krietni skriet, līdz apzinīgo pisloni noķēra.

Finansiālās mahinācijas nezinu, kā pēc tam to visu risināja, bet fakts - tādas iespējas ir visur.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Protams ka visur. Kad man bija kādi 9-10 gadi, kaimiņu vienaudzis grūti pārredzamā T veida krustā, pa kreiso malu ņemot kreiso pagriezienu, uzlikās pie "dodiet ceļu" apstājušās mana vectētiņa žiguļa. Rezultāts - žiķelim nošvīkāts numurs un dažas buktes uz haubes, sīkajam laikam pārsista lūpa.

Bet tas nemaina faktu ka tā ir dižā pilsēta ar procentuāli stipri lielu sportistu/wannabesportistu koncentrāciju, kuri ir galvenā riska grupa dēļ sava aprīkojuma un sēdpozīcijas + vēl dižās pilsētas satiksme. Liepājā tādu skaits, iespējams, ir tikai divciparu skaitlis [spriežot pēc tā ka labā laikā uz klaipēdas šosejas dažus var ieraudzīt trenējoties], nav arī īpaši dzirdēts ka viņi kādus sūdus taisītu.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Nu jā, bet dižajā pilsētā deklarējušies noteikti arī maksās ievērojami vairāk. Tēva autiņam ar BM augstāko klasei ne diži lielā pilsētā summa OCTAi tiešām bija samērā simboliska. Un tas ir auto, ar kuru var arī lielus sūdus savārīt, nevis velosipēds. Tam Tu jau noteikti maksātu kādu nieku, ne tuvu tos 29 eur, kā te minēja - tādas manas domas.

Par to otro faktu - kāpēc likt drošināties, ja reāli neviens to nedarīs? Varbūt es nesaprotu sistēmu un stulbi izsakot, tad lai mani labo, bet man jau šķiet, ka OCTA neesamības gadījumā apdrošinātājs man samaksā un pēc tam pats noņemas ar to neapdrošināto velosipēdistu, piedzenot summu no viņa. Pašreizējā situācijā es varu ar to velosipēdistu tiesāties, ko visticamāk liela daļa absolūti nevēlas un droši vien nav īpaši sagatavoti tādai darbībai.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
2 0 Atbildēt

Atbalstu velooctas nepieciešamību. Un nevajag jau viņu siet pie konkrētā velosipēda, var piesiet pie vadītāja.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Mani interesē, cik liels procents velosipēdistu, atskaitot pilsētu sezonas braucēju un sportistu/wannabesportistu reāli drošināsies, ja tas tiešām būs dārgāk par kādu piecīti gadā. Pie tā ka es pazīstu kādu pusduci cilvēku kas regulāri pārvietojas [nejaukt ar krūmu gonku mašīnām] ar mašīnām, kurām vismaz nav TA, un ne visi ir alkāni, es varu saderēt ka būs daudz neapdrošināto. Tā grupa, kura nez kāpēc gābešņiku uztrauc visvairāk [mani vairāk uztrauc stirnas] - pa šosejas malu braucoši alkāni, jau nu toč nebūs.

kt315b Reģ.: 04.12.2012
1 0 Atbildēt

msh rakstīja: Mani interesē, cik liels procents velosipēdistu, atskaitot pilsētu sezonas braucēju un sportistu/wannabesportistu reāli drošināsies, ja tas tiešām būs dārgāk par kādu piecīti gadā. Pie tā ka es pazīstu kādu pusduci cilvēku kas regulāri pārvietojas [nejaukt ar krūmu gonku mašīnām] ar mašīnām, kurām vismaz nav TA, un ne visi ir alkāni, es varu saderēt ka būs daudz neapdrošināto. Tā grupa, kura nez kāpēc gābešņiku uztrauc visvairāk [mani vairāk uztrauc stirnas] - pa šosejas malu braucoši alkāni, jau nu toč nebūs.

Piederu pie tiem, kas drošinātos. Tiesa - laikam mans piemērs nebūs pārliecinošs, jo man velo-OCTA par 29 vai 39 neliekas nekas briesmīgs. Tāpat kā makšķerēšanas karte par 7 vai 14.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Nupat runāju ar IF. Viņi apgalvo, ka OCTA cenas kāps vēl un tās sasniegs pat KASKO polises apmērus Nopietni? Auto kļūs par ekskluzīvu opciju.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Nuu, daudzās valstīs OCTA maksā dārgāk par KASKO. Un sava loģika jau tur ir - KASKO atbild tikai par summu dzelžu vērtībā, OCTA limits ir 5 miljoni (pagaidām), kurus var nākties maksāt ilgus gadus, ja ir bojā gājušie vai ar paliekošām invaliditātēm.

AnK Reģ.: 06.10.2014
1 0 Atbildēt

Pagaidāmi manam auto OCTA maksā pusi no KASKO. Kārtoju caur brokera.

KASKO polise, 2017.g. jūnijs, BTA, 0% zādzībai/bojāejai, 140 EUR pārējiem gadījumiem, apdrošināšanas summa 23300 EUR, 2016.g. Toyota Verso - 430 EUR.

OCTA polise, 2017.g. septembris, BTA, OCTA uz gadu, 190 EUR. Netā lētākais bija 195 EUR. Pirms BM klasi uzlaboja no sākuma klases, cena bija ap 240 EUR uz gadu.

AnK Reģ.: 06.10.2014
0 0 Atbildēt

Tie 240 EUR bija, kad skatījos cenu mēnesi pirms polises beigām, pirms BM klases izmaiņām.

Damn Reģ.: 07.12.2003
0 0 Atbildēt

Man OCTA šobrīd ir 10x lētāka kā KASKO :|

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 1 Atbildēt

Būtībā tas, par ko apdrošinātāji šobrīd OCTAs sakarā streso visvairāk, ir nemateriālie zaudējumi. Jo, ja līdz šim par vienu bojā gājušo maksāja, cik tur bija, 300 euro, tad tagad tā prakse veidojas n-desmit tūkstošos par vienu bojā gājušo. Pie tam, tā kā tur apakšā ir arī Satversmes tiesas lēmums (kā zināms, ST var atcelt Satversmei neatbilstošu normatīvo aktu no tā spēkā stāšanās brīža), apdrošinātājiem nāksies pūst putekļus nost arī no vecām un it kā jau sen noregulētām lietām, un tās pārskatīt, ja tuvinieki pieprasīs. Tas, protams, prēmijās ierēķināts nebija. Līdz ar to tādu jēdzienu kā tiesiskās paļāvības principu var iebāzt dziļi, kur saule nespīd.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

irir.lv/comments-page?post_id=353853

Iesaku izlasīt... īpaši tiem, kuri domā, ka vislabāk zina, kas un kā...

vieplis Reģ.: 09.02.2006
0 0 Atbildēt

Pieņemu, ka bija domāta saite uz pašu rakstu:

irir.lv/2017/10/17/greizo-prieksstatu-gusta-jeb-nauda-neaug-kokos

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jā, paldies

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Maitas demagogi:

...Bet kas maksās apdrošināšanas kompāniju darbinieku algas, telpu īri, biroja aprīkojumu, IT pakalpojumus, kuri ļauj klientam internetā dažu minūšu laikā tikt pie polises un citas ar OCTA apkalpošanu saistītos izdevumus?....

-Patiesībā IT pašapkalpošanās platformas krimināli samazina frontofisa cenas!

.... Ja OCTA zaudējumus ir jāsedz no citiem apdrošināšanas veidiem (kā to prasa P. Timrots), tad tas nozīmē, ka to polisēm attiecīgi jābūt dārgākām nekā viņu riski. T.i., kungs ar nekustamo īpašumu apmaksā zaudējumus, kuri rodas kunga ar automašīnu apdrošināšanas rezultātā.....

- Bet šķērssubsīdīju avotam (NĪ un KASKO) cenas ta nekrīt!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

"Patiesībā IT pašapkalpošanās platformas krimināli samazina frontofisa cenas!"

Kurā vietā tiek apgalvots pretējais?

"Bet šķērssubsīdīju avotam (NĪ un KASKO) cenas ta nekrīt!"

Un kāpēc lai kristu, ja subsidējamais kļūst dārgāks?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Kontekstā pašapkalpošanās platforma tiek pasniegta kā pieaugošs izmaksu postenis. Novērojumi liecina par pretējo.

Ja OCTA pieaugums tiek pamatots ar šķērssubsīdiju likvidāciju, būtu godīgi pret patērētāju, ja šķērssubsīdiju avots paliktu lētāks (jo OCTA kļūst pašpietiekama).

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Grūti spriest, pēc kā tu tādu "kontekstu'" dabūji. Es no konteksta sapratu, ka žurnāliste uzskaitīja faktorus, kas rada papildus izmaksas bez tiešajām atlīdzībām, un IT uzturēšana ir vienas no tām.

Pirmkārt, OCTA vēl tālu nav pašpietiekama. Un pēc prognozēm, vismaz nākamgad vēl arī nebūs. Otrkārt, šķērssubsīdiju veidiem ir arī savi cenu pieauguma faktori - servisu izmaksu celšanās, zādzību skaita pieaugums, NĪ celtniecības materiālu un darbu cenu pieaugums utt., veselībai - medicības iestāžu pakalpojumu cenu pieaugumi utt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Šajā gadījumā - IT risinājumi atceļ frontofisu. Vismaz bankas gadījumā i-banka izmaksas samazina ap 10X. Jo cilvēks, infrastruktūra, interjers, noma, etc ir DAUDZ dārgāks kā jebkura, arī skaistākā un drošākā mājaslapa.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Neko neatceļ - nav tas bizness, vismaz ne pagaidām. Ja atceltu, tad sen jau apdrošinātāji būtu to atrisinājuši. Ir jau tādi, kuri maksimāli ir saīsinājuši visu, ko var (If, Seesam, piemēram), bet tāpat, ar vienu IT biznesu neizvilksi. Pat valstīs, kur IT risinājumu izmantošana apdr. nozarē ir daudz augstākā līmenī (piem., Skandināvas valstis), tāpat bez frontofisiem neiztiek.

vieplis Reģ.: 09.02.2006
0 0 Atbildēt

Tēviņš gandrīz Rīgā, boņuks nemainīgi dižpadsmit (un bez gadījumiem pēc iepriekšējā pārrēķina, ja tas ko maina), jau ilgi viens apdrošinātājs(if) pa tiešo, skatu 12 mēnešu polises. Saskare ar starpniekiem/brokeriem nekāda, tikai tālāk minētie viņu interneta "OCTA kalkulatori".

2017.g. aprīlī sekmīgi pāršļūcis viena auto OCTAs iegādei (-10% lētāk kā 2016.g.), lasīju šo visu un gatavoju koferi otra auto OCTAi. Aina decembrī, skatot interneta kalkulatorus + swed + esošo internetā pa tiešo:

+40% esošais pa tiešo (jeb +140% visos brokeru kalkulatoros, jeb reālistiskāks +~55% iekš salidzini lv. Reālistiskāks, jo ar tiešo saiti uz esošo apdrošinātāju, bet cenu parāda bez 15% gala atlaides);

+60% divi citi;

+100% trīs citi;

+140% viens cits;

+160% viens cits.

Neuzzināju BTA un Interrisk(Baltikums), neviens kalkulators ar tiem nesakodās, nedeva cenu. Pa tiešo nepārbaudīju. Ievēroju, ka BTA lapa pa tiešo nedod anonīmu kalkulatoru (varbūt kaut ko pārpratu).

Objektīvāk laikam būtu pētīt visus internetā pa tiešo, ja tas iespējams.

vieplis Reģ.: 09.02.2006
1 0 Atbildēt

Visdārgākais bija BAN.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Interrisku/Baltikumu tūlīt klapē ciet, tāpēc arī cenu nerāda.

vieplis Reģ.: 09.02.2006
0 0 Atbildēt
msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kas ir anonīms kalkulators?

vieplis Reģ.: 09.02.2006
1 0 Atbildēt

Tāds, kurā anonīms pieprasītājs var uzzināt OCTA cenas piedāvājumu jebkuram auto, "uzrādot auto pasi" (auto numuru + reģ.apliecības numuru). Pretmetā swed, kurā pieprasītājs vispirms "uzrāda savu pasi" (tiek iekšā internetbankā), un tikai pēc tam var prasīt swed OCTA cenas piedāvājumu.

vieplis Reģ.: 09.02.2006
1 0 Atbildēt

Swed ne vien liedz anonīmus cenas pieprasījumus, bet arī sašaurina iespējamo pieprasītāju loku (jau jābūt bankas klientam) un paplašina faktisko OCTAs cenu (jau jāmaksā par citiem bankas produktiem/pakalpojumiem).

BTA nedeva piedāvājumus nevienam ārējam brokeru kalkulatoram, un BTA lapā poga "pirkt polisi online" nevienā pārlūkā ne vella nestrādāja (negāja uz mērķadresi bta.lv/lv/payments/octa, pārsvieda uz sākumlapu, un visur baneri ar aicinājumiem iet portālā). Varbūt tehniska kļūda tobrīd un man.

Nepārbaudīts minējums. Varbūt BTA tagad kļuvis tāds svarīgs un/vai korporatīvs, varbūt tagad atsijā interneta OCTA-bomžus ( = jebkuru, kurš grib tikai OCTA produktu, un grib lētāk nekā citur) ne vien ar cenu, bet arī ar pieejas procedūru kā swed.

Vai kāds, kas nav BTA klients, ir tagad piekļuvis BTA OCTA cenas piedāvājumu internetā? Kā? Vai "parādot savu pasi" un piekrītot visiem mazajiem burtiņiem iekšā BTA portālā? Lūdzu dalīties pieredzē.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

BTA bez internetbankas neielaida. cena - divreiz dārgāka, kā lētākais piedāvājums.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Varbūt BTA ir kaut ko izmainījuši - agrāk nebija nekādas problēmas onanīmi apskatīties. Pārbaudīt laikam nav vērts - golfs pēdējoreiz @ BTA apdirsināts tika kaut kad pa vasaru, tā ka gribot apstīties tagad, tikšu pasūtīts...

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Viss lētāko octu man piedāvā swedbank,bonus malus 13,uz gadu 66 eur.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Bomba Jau sen, sen man nevienas avārijas utt. Tomēr vasarā dabūtie 6 soda punkti atspoguļojas jaunās Octa cenās - principā ģimenes Prius ap 180 eur/gadā tagad tas prieks maksās

boliks Reģ.: 22.03.2004
1 0 Atbildēt

Agresīvais braucējs Man sievas Priusam ar 12 BM uz gadu 97 EUR. Tiesa soda punktu nav.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Smieklīgs termins, nudien. Labākais numurs, tas bija BALTA piedāvājums, bet ir arī tādi, kuri prasa teju 500 eur gadā

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Man personīgi pagaidām OCTA cenu kāpums ir jūtams, bet ne tik daudz, lai par to paustu savu sašutumu.

1) Opel Zafira (BM 16.klase: 2016.gada jūnijā OCTA pirku par 40,24 EUR, 2017.gada jūnijā - 61,13 EUR. Starpība 20,89 EUR jeb +52%.

2) Honda CR-V (BM 17.klase): 2016.gada jūlijā OCTA pirku par 34.51 EUR, 2017.gada jūlijā - 46,93 EUR. Starpība 12.42 EUR jeb +36%.

3) Honda Jazz (BM 16.klase): 2017.gada februārī OCTA pirku par 40,10 EUR, 2018.gada janvāra beigās- 76,09 EUR. Starpība 35,99 EUR jeb +90%.

Visas OCTA pie BTA

boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Otram auto BM 8 uz gadu bija 120 paņēmu uz 3 mēnešiem pa 42. Pēc 15.septembra OCTAS sistēmas īpatnību dēļ nākošajā apdrošināšanas reizē jau BM bija 7 un cipars lētākais uz gadu 180 EUR dažiem par 600 EUR if un seesam.

Nomainīju nr zīmi uz citu ikdienas un OCTA cena samazinājās līdz 125 uz gadu

BAN un BTA atšķirība par centiem.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Diez vai numura zīme ietekmē cenu. Man visiem auto divciparnieki

JJJ Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Darbā kabinetā sēžam vairāki cilvēki - daži dzīvo Rīgā, daži pierīgā, t.i., katru dienu brauc uz Rīgu un pa Rīgu. Principā pa Rīgu nobrauc daudz vairāk nekā es. Vienlaicīgi pirkām OCTU un man kā rīdziniekam OCTA bija daudz dārgāka. Te lūk atbilde par Taviem divciparu skaitļiem OCTAs iegādei. Sieva pirka mašīnai OCTU un bija šokā - zvanīja apdrošinātājam, kuri tiešā tekstā pateica, ka var deklarēties ārpus Rīgas un būs lētāk. Še tev- ja ikdienā braucu, piemēram, no Ogres vai Olaines pa lielo šoseju un mīcos pa Rīgu, tad OCTA lētāka, bet ja no Torņkalna aizbraucu līdz Molam, tad OCTA 2X dārgāka. Nu neko, sāks bērns iet skolā, deklarēšos laukos.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Pagaidām jau tā var, tikai kādā brīdī tas beigsies līdzīgi kā šobrīd ar senjoriem, uz kuriem visādi cukurgalvas reģistrē savus bumerus - ja vidēji tautai, salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, cenas ir pieaugušas 2x, tad opjiem un omēm apm. 3-4x. Jo kopš cenu celšanās sāka pieaugt izraisītu avāriju skaits ar uz 80 gadīgiem opjiem reģistrētiem bembjiem, kuriem pie stūres 20 gadīgi čižiki.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Zafirai jūnijā pirksi par apm. 90 euro, CRV tāpat.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Taisnība. Es esmu deklarēts Olaines novadā. Bet ne jau lētākas OCTAs dēļ, bet gan tāpēc, ka tur dzīvoju.

JJJ Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Nepārproti, es jau nepārmetu. Es gan tos octas rēķinātājus nesaprotu, kuri stulbi rēķina prēmijas pēc mašīnas tehn.pasē norādītās vietas, kas ir īpašnieka deklarētā vietas. Nez cik cilvēki dzīvo pierīgā un tur arī strādā, neizbraucot uz lielās šosejas vai uz Rīgu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tāpēc jau pierīgas cenas ir dārgākas nekā, piemēram, Limbažu, Talsu vai Rēzeknes... un vairāki apdrošinātāji nemaz pierīgu, un citi pat Ogri, pat neņem vērā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu ko - pēc trīs nedēļām vajadzēs jaunu polisi, un tāpēc varu apskatīties cik tā maksās. Kāpums tiešām skaists - pagājušogad ar BM8 bija 56 eiras, šogad ar BM9 būs 96.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Man arī naudiskā izteiksmē līdzīgs pieaugums, tikai procentuāli mazāks.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Cik man ļauži teikuši - visiem +/- kaut kas ap 2x vairāk ir.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Nez'. Mēnesi atpakaļ pirku, bija par ~15% lētāk kā pagājušajā gadā. Ņemot OCTA+ vienalga sanāca par dažiem eiro lētāk nekā pagājušajā gadā.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Mans IMHO šajā jautājumā - pērku konstanti lētāko OCTA, tas jau labu laiku ir pie Baltas, mainās vienīgi 2-3 vietas, BANam pēdējā laikā ļoti izmainījusies cenu politika, baltai arī kāda uz klientu orientēta politika, nevis atgādinājuma sms (kas savulaik BANam krita uz nerviem kapitāli) - neredzu jēgu par šo pārmaksāt kaut pāris eiro, nemaz nerunājot par 2-3 reizēm.

Tā kā īpašumā nu jau ir vairāki auto - kas ļoti interesanti, universāļiem cenas ir augstākas nekā sedaniem, pie kam ļoti līdzīgas un neatšķirās ne pēc masas, ne arī motoru jaudas.

Vēl interesants moments, ja auto nelietoju kādu laiku, nepērku arī octu, ja stāv, pēc beigām cena pat nokrīt (attiecībā pret to ciparu, ja būtu pagarinājis vnk).

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Gan jau ir kāda statistika, ka universāļi biežāk atmuguriski kaut kur iebrauc nekā sedani, kas izskaidrojams ar pārredzmību un gabarītiem.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Nu nezinu gan, universālim lielākoties aimugure ir ~10-15 cm aiz stikla, ja vien nav āķis, sedānam jau vēl jārēķina tā aizmugures daļa....Hečbekam - golf Mk.III savulaik cenas arī bija ļoti labas, tas gan bija pirms korekcijas lēciena

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Sedani ir krietni retāk izplatīti, iespējams atbilde slēpjas tur.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Apdrošinātāji nemaz neredz, vai tas auto ir hečbeks vai universālis. Ko jūs te filozofējat, draugi?

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Viņi visus datus salīdzina ar CSDD.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jā, bet CSDD nevienam neraksta - sedans, universālis vai tml. Viņi raksta vai nu vieglais pasažieru (sedans, kupeja) vai vieglais plašlietojuma (universālis, hečbeks, liftbeks, krosovers, minivens u.tml., karoče, viss, kam bagāžnieks veras vaļā kopā ar logu).

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

VIN kods visu pasaka,detaļas tu arī pasūti pēc VIN, piem .hečbeka aizmugurējās durvis.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Vispār visu nosaka pilnais svars, universāļiem tas ir lielāks.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

VIN kods nedod CSDD informāciju par to, vai mašīna ir universālis vai hečbeks, tāpat kā nedod, piemēram, vai mehāniskā kārba vai automāts... vai pilnā komplektācija vai vidējā utt. Kad meklē redzerves daļu, tad pasūta pēc kataloga, nevis CSDD datu bāzes.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Jo vairāk pričendālu, jo lielāks svars. Kāds CSDD, teh. talonā viss rakstīts.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Kurā vietā teh. talonā ir uzrakstīts, ka mašīna ir universālis?

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Kå tu nesaproti, teh. tal. rakstīts svars.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Man forša ilgtermiņa sadarbība ar Balta darbinieci no Liepājas filiāles (pat nezinu, kādēļ tā, jo neesmu nekad tur bijis), bet viņa pati čeko manas vajadzības, uzreiz piedāvājot risinājumu. Tikko OCTA, tad arī dzīvības apdrošināšana utt. Vienkārši super darbiniece - tā sanācis, ka mans apdrošinātājs pārsvarā - Balta

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Baltai klientu serviss ir ļoti atstrādāts un attieksme personīga, kas lielākoties iztrūkst visiem konkurentiem dažādos apdrošināšanas segmentos, nezinu kā viņi to panāk, bet pagaidām ir OK. par viņu izmaksām nemāku teikt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Izmaksas ir OK. Lai arī šis būtu tas gadījums, kad naudas loma nebūs galvenais kritērijs - svarīga ir attieksme, piedāvājums manām vajadzībām, apdrošinātāja reputācija utt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Vienīgi kasko nesanāk. Balta joprojām mani nevēlas par klientu pēc BMW zādzības un summas izmaksas. Polises summas ir burtiski astronomiskas. Kaut savu vainu tur neredzu itin nemaz.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Apdrošinātājam vainas pakāpes formula ir apmēram šāda: "Kasiņš79 mums iedod" mīnus "Kasiņš79 no mums paņem" plus "atgūstam no Kasiņa79 lietas regresā". Ja rezultāts ir ar mīnus zīmi, Kasiņš ir vainīgs no matter what kind of shit happened. Tā lūk.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tad atliek visi citi

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Visi citi dara plus mīnus tāpat. Vienīgi Ifam ir uz objektu. Tobiš, Tu vari ar vienu auto kaut vai pālī nošķilt līdz totālajam losim, pie nākamā auto KASKO polises būsi tīrs un kristāldzidrs kā bezzobaina zeka asara.

Bet, nu jā, brīvais tirgus, LV ir 9 apdrošinātāji.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Man ar Swedbank laba sadarbība, bija viens mazs negadījums pirms 10 gadiem,cena vēlāk nemainījās,tagad OCTA uz gadu 68 EUR.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tev paveicās. Tieši par swedu diezgan daudzi sūdzas, ka viņi piedāvājot to automātisko pagarināšanu ik pa 3 mēnešiem, bet vienā brīdī cena tiekot palielināta dažreiz pat 2x... nu, ja klients pamana, tad labi, bet bieži nepamana un uz to arī tad tiek spēlēts.

Man Sweds reāli kretinē kā kantoris un kopš 2008.gadā aizklapēju kontu, ar viņiem neielaižos nekādos dīlos labprātīgi. Kas attiecas uz viņu apdrošināšanu - vēl ne reizi viņi man nav piedāvājuši neko labāku kā If, BTA, Balta vai Ergo (apdrošinātājiem, pie kuriem parasti sanāk mašīnas drošināt).

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Visi par kaut ko sūdzās,vienam meita patīk otram māte.Nu i čto kad automatiskais maksājums,uz epastu tak atnāk rēķins par maksājumu,tur tak jābūt aklam ja neredz kad summa pieaugusi,neviens tak nespiež tev maksāt,atteikties tak tu arī vari.

Man sen sen bija Kasko no Ergo,kad viens garnadzis izsita priekšējām durvīm stiklu lai paņemtu maģi bez panelīti,pēc stikla maiņas Ergo man vairs neko nepiedāvāja.

Balta,tas ir īpašs stāsts,zvana man-Mums ir super piedāvājums,octa jums uz gadu,tikai 108 eur.Paldies bet man Swedbanka jau uztaisīja piedāvājumu par 48 eur uz gadu,vecene bija uz dirsas.

Banka ir banka,viņi naudu pelna lēni bet stabili jo viņiem ir kapitāls bet apdrošinātājs ir bomzis plus vēl jūra ierēdņiem algu jāmaksā un tad vēl lieliem bosiem ir šiki jāpadzīvo,lūk arī cenas starpība.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nopietni???

Bankai nav jāmaksā algas jūrai ierēdņu un lielie bosi ir bomāri un brauc ar 10-gadīgiem C3 Picasso, vai ne...

Starp citu, pačukstēšu mazu noslēpumu, ja nezināji - banka tev nenodrošina apdrošināšanas segumu, bet gan Swedbank P&C Insurance AS Latvijas filiāle - apdrošināšanas kompānija - tāda pati kā visi iepriekš nosauktie apdrošinātāji, un Swedbank AS juridiski ir viņu aģents.

Un jā - to "lēno, bet satbilo pelnīšanu" mēs jau redzējām pirms gadiem 10-15... un arī šodien īstenībā

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Vēl te tika pieminēts kad uz trim mēnešiem OCTA dārgāka,man nekas nav dārgāk.Secinu kad esat negodīgus apdrošinātājus izvēlējušies.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Kurā vietā tur negodīgums?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Mans arī gadu saskaldījis 4 maksājumos bet no tā mana octa nav dārgāka.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nu labi, labi, man prieks par tevi, bet kur tur negodīgums? Kaut kas ir samelots, noklusēts vai pie līguma slēgšanas paņemta cita summa? Vai kas?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Tu pipelē vai kā?Negodīgums kad par trim mēnešiem prasa lielāku piķi un 4 maksājuma summa ir lielāka nekā tu būtu paņēmis uzreiz uz gadu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

"Pipele" ir tavs lauciņš, kā mēs te visi zinām.

Bet tu vari vienreiz pēv būtības atbildēt - kur tieši tur ir negodīgums un kāpēc? Varbūt negodīgums ir tieši otrādi - nedod lētāk, ja ņem uzreiz uz gadu...

1 2 3 4
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti