Lasītāju pieredze par saviem auto

Jeep Jeep Cherokee Wagoneer 1988 Novērtējums: 8 Komentāri [6]
Esmu Jeep Cherokee Wagoneer 4.0 Aut/Gaaze juuzeris kopsh... shii gada pavasara. Man shis aparaats ir ljoti vecs 1988. gada, iegadaajos to bez gaazes iekaartas, ar tehnisko apskati, nobrauktaam riepaam(shumis laikam uzdaavinaaja) par 1700 eur. Kad izveeleejos bija 2 kandidaati - 4 litru manuaalis un 4 litru automaats... manuaalim bij NP231 "razdatka" ( jeep. dn. ru/xfer/encyclopedia/NP231/index. htm ) nebij FULL DRIVE, tikai PART DRIVE, taadeelj pats pirmais, ko manuaalim baudiiju - kaarba. Un, kaa jau biju gaidiijis, sasleedzot abus tiltus, atskaneeja luudzosha krakshjheeshana.... knapi atsleedzu... ar aizm. pievadu bij ok. Ar to man pietika.
Tad paarkaapu uz automaatu un dariiju to pashu proceduuru, izbraucu visus rezhiimus ar kaarbu, ir labi, dzineejs bij ok, vieniigais, ko atklaaju - kartera ventilaacija bija vnk aizsprostojusies(palasi jeep. auto. ru par to un ne tikai), iztiiriiju cauruliiti ar tievu teerrauda stiepliiti, spirtu+kompresoru un viss ir shtokos. Tatad panjeemu automaatu... vispaar diezgan droshi, jo degvielas pateerinja zinjaa no manuaalja iipashi neatshkjiiraas un klaat veel naak plusi:

+++ NP 228 ( jeep. dn. ru/xfer/encyclopedia/NP228. htm )
+ + kondicionieris, kruiize, el. logi, el. spogulji, aadas stuure, pusaadas salons
+ "kjengurs"
+ toneeti logi(kuri, shkjiet buus jaakasa nost);

Miinusus arii noskaitiishu.. gan jau, ka interesee (tieshi manam eksemplaaram, ko pamaniiju):
- - aizmugureejam bamperim stiprinaajuma kronshteini vnk izpuvushi (vecums+dublji+muusu saaljotaas ziemas), bamberiits turaas tikai pateicoties farkopam(atklaja cilveeks ar niku V8), kad vilka vadus piekabes rozetei), tachu turaas veel pamatiigi
- tieshi zem koka apdares imitaacijas ( man taads pats tikai bruuns - jeep. dn. ru/Cherokee/history/images/XJ86_wagoneer. jpg ) - vietaam stuuros bij ieperinaajusies ruusinja, kas izpaudaas palielas (3-4cm diam) pumpas izskataa.
- aizmugures resoras (laikam sauc par laagu atspereem) ir pakalpojushas... paberztas: vietaas, kur iisaakaa laaga naak virsuu garaakai, tieshi zem iisaakaas laagas galiem ir ieberzumi lielajaa... nu taadas kaa izberzta metaala gropiites, bedriites.... tachu veel kalpos, teica servisvechi, ja paaraak neleekaashu off- road trasees;
- jumta relinjiem.. tieshi zem jumta slieceem plastmasa ir tik veca, ka birst... tachu tas nav nekas traks, vasaraa tik liktas gumijas
- - - "rocene" = 0.... velku liidz galam.... "atbildes" nav, servisaa teica, ka beigtas troses... (kaut arii pats redzeeju, ka taa ir un labi turaas)

Pirmo meenesi nedariiju pilniigi NEKO ar savu "pirkumu", tikai leeju benziinu un braucu, meeriiju pateerinju... ticiet vai nee.. sanaaca videejais 14l/100km (jauktais cikls). Tad naacaas paarvaakties uz citu maajvietu un bija nepiecieshamiiba lietot ne tikai ietilpiigo salonu, bet arii piekabi, tachu nebij "rozetes"... shajaa izmisiigajaa jautaajumaa man paliidzeeja augstaakmineetais (tajaa briidi ljoti aiznjemtais) V8! Veelreiz pateicos, Din, joprojaam rulee taa matka.

Pagaaja veel viens meenesis, tad dzinu uz servisu, kur maneejo atbriivoja no ruuusas, paarkraasoja, nomainiija visas elljas - dzineeja+filtrs( runaajot par elljas filtru, ja veikalaa piedaavaa zhigulja... uzmanies, manam, piemeeram, neder... dhipa filtram ir par 1-2mm lielaaks diametrs viitnes caurumam, maksaa shkiet 4-7 Ls), kaarbas, visu reduktoru, bremzhu shkjidrumu, gaisa filtrs (ja nemaldos ~5ls), tosolu, 6celinju siksnu( garums 2,6 metri, cena ~25 Ls) shkjeit, ka viss.... un rezultaataa man sanaaca ~300 Ls.
Riepaam naudu veel pataupiiju ( pagaidaam vnk braucu, pa retam bukseeju bezceljos), pirktas Rumbulas "hipermarketaa" ~100 Ls.

+ visiem izdevumiem pa virsu naak gaazes iekaartas uzstaadiishana ( samekleeju adreses, nenoslinkoju un izzvaniiju visus variantus), 260 Ls, Tallinas 10...

Paredzamie izdevumi -
1. sagriezhot stuuri liidz galam, uzsaakot kustiibu, REIZEEM, klusinji "runaa" krustinji... tos es laboshu, kad buushu LV.
2. jaasalabo rokasbremze. (cerams, ka nopirkshu USA)

Kopeejaa peecpirkuma izdevumu taame - ~500Ls.

Luuk taa. Par izveeli nenozheeloju. Domaaju, ka braukshu veel ilgi ar taadu, tachu perspektiivaa, jau metu acis uz Wrangler, tas buus mans... tiiri individuaals dzhipinjsh. Kaut kur shajaa teemaa viens indiviids izteica leetaaku variantu - audi quattro .... liidz kaut kaadai robezhai (sniegs ~20 cm) tas buus labs, tachu tikko "veeders" skraapeesies, gaidi, ka buus "piippauze" (tas no pieredzes), jo noblokjeet tiltu nevareesi un pazeminaato iesleegt NE TIK! Taa es atvadiijos no sava Audi V8, kad paaris reizes bij nepiecieshamiiba tikt klaat objektam un paliku "uz veedera"... nav jau slikts tas autinjsh, tachu vienu es sapratu noteikti - ar vieglajiem kvatreljiem, sinhronjiem, un awd dziljaak par potiiteem nav ko liist.... manupraat tie domaati slidenam celjam, nevis bezceljam.
Ok, pietiks ljerxteet. ja veel kaadi jautaajumi... padziljinaati, konkreetaaki utml - imantss@oic. lv

P. S. Sore, ja kaads iemiga

icix @ 20.decembris 2004 0:00
Jeep Wrangler 2.5 1994 Novērtējums: 7 Komentāri [9]
Nopirku shamo auto ka 2. masinu. Nu baiga bundza! Bet vasara tomer ir baigi forsi nomest jumtu, iznemt durvis un nolaist prieksejo stiklu. Es ka kaisligs motobraucejs loti noverteju iespeju lieku reizi izbaudit veeju... : ) Auto ir skals, samera nestabils (ikdiena braukaju ar Subaru Legacy 2.5), manuala karba nav mana milaka lieta pasaule... : ), salons ka ar cirvi iztests, bet praktiski nenobraucams auto. Vienigie "navaroti" ir kruiza kontrole, bet no ta auto jau ari nekas seviski netiek gaidits. Degvielas paterins ka jau kartigam "jenkim", lai gan 2.5 litru motors ir mazakais iespejamais. Es teiktu, ka tas ir labs "funky" auto.

Ja ir doma iegadaties to auto ka vienigo - nerekomendeju, bet ka 2. vai 3. auto - nekada vaina, man patik!
whatever @ 23.decembris 2002 0:00
Jeep Cherokee 2,5 TD 1995 Novērtējums: 3 Komentāri [8]
Resoru pakaļēja piekare ieejot līkumos vai arī ceļu nelīdzenumos baigi zvalstās, aizmugure daudzmaz ērti var sedet tikai bērni - cilvekam ap 160 cm jau varetu būt problēmas. Ierobezhots vietas daudzums kur likt dažādus sīkumus - bardačoks neērtas konfigurācijas, kaste starp sedekļiem pamaza - durvju kabats ir šauras. Bagažniekā vispar nav nekadu slēgtu nodalījumu - vienīgais kas nelido pa gaisu ir rezerves ritenis. Stūre ar Airbagu ir neērta. Pamatīigi grab pakaļējās durvis, kuras jāpievelk un jānotapsē. Obligati jāņem ar ABS jo bieži var nonākt stulbās situācijas. Diezgan neveiksmīgi ir ņemt ar auto ar pakaļējiem bremžu trumuļiem. Turbodīzeļa variantā ar 2.5 litru itāļu VM Motori, pat pie neliela motora nobraukuma var aizlidināt dzinēja galvas blīves un pat galvas. Dīzelis pilsētā rij ap 12 litri un ir ļoti neelastīgs. Mehāniskā ātrumkārba arī varetu būt labāka un precīzāka. Sadales kārbai nav starpasu diferenciāļa - līdz ar to ārpus bezceļiem ar visiem četri velkošajiem atvilkt nevar. Liels trokšņu līmenis, pec 80 arī aerodinamiskais.
Vienīgais pluss, ka Čeroks ir džips ar tīri labu caurejamību.
Labāk ieteiktu tomēr variantu ar automātu, 4,0 litri benzīnnieku un ABS, tiem arī ir starpasu diferenciālis un var maukt uz 100 ar visiem četriem. Jaunākiem modeļiem resoru aizmugurē vairs nav.
Kredoks @ 10.decembris 2002 0:00
Jeep Cherokee 1988 Novērtējums: 7 Komentāri [9]
Varu atzîmēt, ka izturîgs auto, jo virsbûve ir cinkota un pret rûsu cînās labi, riteņu piekare varētu bût ilgāk spēlējoša, bet ja seko lîdzi tad var ilgi braukt, salons, kā jau amerikāņiem, motors 4 litri, ja iepriekšējie lietotēji nav saskatîjušies reklāmas par eļlas piedevām pēc kuru pielietošanas var nemainît ellu motorā nekad, tad ir gana izturîgs, Jāuzmana dzesēšanas sistēma, jo ļoti patîk karsts, labāk uzlikt papildus ventilatoru. Degvielas patērînš atkarîgs vai brauc ievērojot ceļu satiksmes noteikumus, vai "s veterkom". vidēji tērē kādi 12 - 15 litri uz 100 km. Bieþi jāmaina kardāna un pusašu krustiņi, jo to kvalitāte nav tā labākā. Ar šādu motoru ir dinamisks auto var paskrieties ar citiem. Ieteicams tiem kam patîk klasiskā piedziņa, jo pieslēdzot priekšu parādās nepietiekama pagrieþamîba.
Tankists @ 14.novembris 2002 0:00
1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti