PAPILDINĀTS 14.06 ar "Jūrmalas ūdens" atbildi; Nekontrolēti "Ostas celtnieks" būvdarbi Jūrmalā noved pie negadījumiem, nolaidība Medņu ielā 10.06.2021 (+ VIDEO) 19

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 13.jūnijs 2021 5:22

Jūrmalā, Medņu ielā, pēc būvdarbu veikšanas palikusi bīstama un nesakārtota vieta, kas var kļūt par lamatām ne vienam vien autobraucējam.

Iela ir atvērta braukšanai, taču visapkārt mētājas pēc remontiem palikušie būvmateriāli, ceļa pamats nav nostiprināts, bet, kas pats bīstamākais - atstāta atvērta ūdeņu novadīšanas sistēmas aka, kur tad arī ieslīdējis video redzamā busiņa priekšējais ritenis.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma būvnieks "Ostas celtnieks" tomēr uzliek vadstatni.

Apskatot negadījuma vietu 12.jūnijā, var redzēt, ka netiek ievēroti Ministru kabineta noteikumi Nr.421 "Noteikumi par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem".

Lūk, kā izskatās negadījuma vieta 12.06.2021, vai ir ievēroti 421. noteikumi būvniecības laikā?

vai

Jāredz, kā dokumentos oficiāli skaitās Medņu iela.

Ja paši iedzīvotāji nevērsīsies pret nolaidību, tad ne kas nemainīsies.

PAPILDINĀTS 14.06.2021 ar SIA “Jūrmalas ūdens” sabiedrisko attiecību speciālista Jāņa Vilnīša atbildi:

"SIA “Jūrmalas ūdens” tehniskais direktors Guntis Klīve pirmdien, 14. jūnijā, veica kārtējo būvobjektu apskati, tai skaitā Medņu ielā, kur tika konstatēta celtnieku nolaidība, kas vērtējama kā esošo valstī likumos noteikto prasību neievērošana – nav uzstādītas zīmes par ceļa braucamās daļas būtisku sašaurinājumu. Uz vietas tika veikta faktu foto fiksācija (pievienojam foto). Foto ar vietas aprakstu tālāk tiks nodota būvuzraugam.

SIA “Jūrmalas ūdens” ir būvdarbu pasūtītājs, bet valsts likumdošana nedod pilnvaras uzņēmumam piemērot kādus soda mērus par būvdarbu veicēju klaju nolaidību, kas saistīta ar ceļu satiksmes zīmju uzstādīšanu vai neuzstādīšanu."

14. jūnijs, Medņu iela Foto: Jūrmalas ūdens

Lasi arī citus saistītos rakstus iAuto par Jūrmalas satiksmes organizēšanu:

 
Visi komentāri
 
Jūrmalniece 13.jūnijs 2021 19:16
7 9 Atbildēt

Nu ko var čīkstēt par katru sīkumu... Skaties, kur brauc un būs labi, katram otram muļķim citi vienmēr vainīgi.

iAuto 13.jūnijs 2021 20:38
5 5 Atbildēt

Nav ievēroti noteikumi un tie nav sīkumi! Būvdarbu laikā ir MK noteikumi 421!!!

Labi, ka tikai nedaudz cieta auto

Helmuts 14.jūnijs 2021 10:32
6 2 Atbildēt

Video ļoti labi redzama tautā sauktā "saulīte" jeb iebraukts aizliegts un papildus zīme ar abraucamo ceļu, ja cilvēks neredz zīmes un nebrauc pēc ceļu satiksmes noteikumiem, tā ir viņu vaina.

dubis 14.jūnijs 2021 11:14
2 2 Atbildēt

Visi kas strādā vai dzīvo aiz "saulītes" tur droši var braukt, vēl bija vesels lērums izņēmumu kas tur var braukt. Apbraucamā ceļa shēmu neredz video, dzeltenas plāksnītes gan, lai gan tām vienām ir maza jēga, nu aizvedīs tevi ierobežojumu posma otrā galā, bet ja mans pagrieziens bija ierobežojumu posma vidū, kur man tālāk likties un tālāk braukt? Ja shēma nav nofilmēta, tad cits stāsts. Bet jā kamēr vien kaut kur priekšā nav "ķieģelis" brauktuve tāpat jāatstāj tādā stāvoklī, lai tur var braukt.

Helmuts 14.jūnijs 2021 11:49
2 0 Atbildēt

Protams var braukt tie, kas tur dzīvo, bet uzliekot ķieģeli, tad tiem kam jāpiekļūst saviem īpašumiem, šai gadijumā būs jāpārkāpj ceļu satiksmes noteikumi, otkārt pamēriet ceļa platumu tur arī bez rakšanas darbiem nav iespējams diviem auto samainīties. Kā arī ja satiksmes ceļu organizācija notiek mazāk par mēnesi, nav nepieciešama apbraucamo ceļu shēma un pietiek ar papildus dzeltanajām plāksnītēm.

dubis 14.jūnijs 2021 16:27
0 0 Atbildēt

Nu uzliec papildplāksni zem ķieģeļa, ja grib visu ko var izdomāt. Bet ar visu common sense utt, ja pa ceļu atļauj braukt, tad maksimāli jānodrošinās, lai tiem braucējiem viss būtu ok. Cik tur atļautais ātrums? 50? Nu nevar ar tādu ātrumu tādā šaurumā normāli izbraukt. Uzliek kaut 10km/h un normāli norobežo. Par akas vāka un pārsedzes nostiprinājumu nemaz nerunājot.

Maris 14.jūnijs 2021 13:14
2 1 Atbildēt

Tāpēc speciāli nofilmēju visu Medņu ielu visā garumā

Helmuts 14.jūnijs 2021 14:17
3 1 Atbildēt

Kādēļ brauci tad zem zīmēm?

Maris 14.jūnijs 2021 18:05
1 0 Atbildēt

Iepazīsties ar zīmēs ierobežojumiem, es braucu līdz noteiktai adresei, apstājos, fiksēju pārkāpumu.

Šumba 14.jūnijs 2021 20:53
0 0 Atbildēt

Kas tas tāds "abraucamais ceļš"?

uupis 15.jūnijs 2021 11:12
0 0 Atbildēt

Likums ir jāievēro viesiem!

WALA 13.jūnijs 2021 22:22
3 2 Atbildēt

Var jau nečīkstēt, bet nositisies kāds pavairāk "saguris", vai vienkārši vecāks un nestabilāks velosipēdists, pats būvuzraugs nebūs dizi priecīgs. Sūds jau vel pat tiem noteikumiem, bet nu veselaus saprats tur ar nav kaut "klāt stāvējis" ... tā arī Maximai jumts iegāzās, vienam hopujs, otram, un trešam vairs "nepārskrēja" ...

650 14.jūnijs 2021 2:41
1 2 Atbildēt

Nekā jauna.Pateicībā par visu šajās neskaitāmajās vietās uzsākto,ierakto,atstāto, puspabeigto,izbārstīto,nesatīrīto un vienkārši par ceļmalā un dvēselē piekakāto (veļētājiem)

visdrīzāk ir jāizmanto sava uniKālā iespēja un pazemīgā cieņā jānoglāsta attēlā redzamajā plakakātā rakstiski redzamo a/god amatPersonu (gludi/iesmaržottie) trekni augstdzimušie dibbeni.

Savukārt, augstākmineētajam tam "katram Otrajam muļķim" būtu jāpadomā par to, kā un kur viņš varētu sasūkāties kādu gudrību un drīzumā pārtapt par katru Pirmo muļki.Jā.

dubis 14.jūnijs 2021 11:07
0 0 Atbildēt

Nu bet skaidrs ka pārkāpumi te ir. Tāpēc tādās reizēs ir jāsauc pašvaldības vai valsts policija, lai tie fiksē un izraksta sodu, juridiskām personām līdz pat 56 naudas soda vienībām. Un tā katru reizi. Ja viens sods vēl neko, tad kādi 5-6 jau ir viena cilvēka alga, plus tur var vēl dažādas lietas pievilkt kā shēmas saskaņošanu/nesaskaņošanu, c/z (ne) uzstādīšanu atbilstoši saskaņotajā shēmai. Vispār jau šķiet, ka atstātais brauktuves platums arī nav pietiekams. Vispār kur OC tur murgs, pirms kāda laika Ķekavā arī taisīja mēslus, pirms 8iem rītā pārdala iebrauktuves uz mājām, apbraucamais ceļus neizturēja utt

juriz 14.jūnijs 2021 11:27
1 0 Atbildēt

Tas jau tikai vienas no nepilnībām. Arī uz Asaru prospepkta, kur raka, visa ietve norakta, puc ceļš, otrā ielas pusē ietve nav, gājējiem nekādu apkārtceļu.

Rakās pa Zemgales ielu, cik tur kokiem nebija lieli zari aplauzti, kas traucēja ekskavatoram. Pēc tam tikai kaut ko piezāģēja.

Man arī reāli uztrauc, kas notiksies ar asfaltētajām ielā, cik tur atstās veco izmuļļāto asfaltu, kaut kā bail, ka nenomainīs visā platumā.

anonimikis 14.jūnijs 2021 13:03
1 0 Atbildēt

šādās šaurās ieliņās ir divi varianti - darīt visu pareizi pēc MK noteikumiem. Tādā gadījumā pie šī platuma vienkārši ķieģelis un sēta priekšā. Apbraucamais ceļš kaut kur gan jau atrastos. Ja neatrastos, tad vienkārši apziņo aiz ķieģeļa dzīvojošos, ka viņiem uz tik un tik ilgu laiku piebrauktuves nav. Vai otrs variants - tas, ko angliski dēvē par common sense. Mēģinām esošajos apstākļos nodrošināt vismaz kaut kādas pieejas aiz šīs remontvietas dzīvojošiem. Tas gan nenozīmē, ka pašiem iedzīvotājiem šajā laikā jāturpina izmantot ielu it kā nekas nebūtu noticis.

Starp citu, tā arī neatradu kur ir MK pārkāpums. Shēmās ir divvirzienu iela ar gājēju trotuāriem, bildēs to neredz.

dubis 14.jūnijs 2021 16:22
0 0 Atbildēt

1)Ātruma samazinājuma un joslu sašaurinājuma zīmēm būtu jābūt obligāti. 2)Vēl prasītos norādīt pieļaujamo platuma gabarītu, lai smagie nelien, pat ja viņiem tur jāstrādā. 3)Derētu nodalīt gājēju plūsmu ar palīgbarjerām, lai gan, ja gājēju infrastruktūras tur nav bijis līdz šim, tad arī darbu laikā speciāli jaunu taisīt nav loģiski. 4) Vadstatņi uzkrāmēti kā pagadās, bez slīpuma sakumā, kas norāda ka jāpārkārtojās, jo attiecīgu norādījuma zīmju kas to parādītu, nav. Tāpat tie atrodas aiz pagaidu žoga, kas vismaz daļēji aizsedz redzamību.5) Viena signāluguns un tā pati nestrādājoša. 6) Ceļazīmes kas mētājas uz ceļa aiz sašaurinājuma. 7) Aiz krustojuma nav atkārtotu 118.ceļa zīmju kas norāda par darbu zonas turpinājumu, tikai pa kādam retam vadstatnim. P.S. Helmutam, darbiem kas ilgāki par mēnesi ir tikai viena papildprasība, un tā nav shēma, bet gan brīdinājuma plakāts par būvdarbiem.

Zin 15.jūnijs 2021 9:10
1 0 Atbildēt

Bet vadītājs tak neko napārkāpa, braucot uz īpašumu, kur dzīvo..

Es 23.jūnijs 2021 1:19
0 0 Atbildēt

Paldies tev, ka seko līdzi notikumiem Jūrmalā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 4

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti