Lasītāju pieredze par saviem auto

Opel Astra G 1.6 16V aut. 1970 Novērtējums: 8 Komentāri [3]
pirkaam pasi Marijampolee, 2005 gadaa, no treilera.

4000 eiro, + registraacija ap 300 eiro..

200 tuukst, ar servisa graamatinu, apkopes regulari vienaa servisaa. iekseeji un aareeji teicamaa kaartiibaa,
nav kur piesieties.

neraksturiigi lepna komplektaacija! iznemot aadu...
.. elegance (miikstaaks kaa sport versija, miikstaaks gaa golfs, automaatiskaa 4 aatrumu kaarba, 105 zirgi, luuka, el logi, reguleejams kreesls, saanu un priekseejie airbagi. aizmuguree ielociities garam cilveekam gruutaak kaa 4 durvju versijaa, bet vietas diviem tur pietiek un uz kaajaam puus pa cauruli siltu gaisu ziemaa, kas vienam otram tadas klases auto iztruukst.

koncicionieris gan, jau bija tukss, par ko nebriiniijaamies, jo masiinai bija 7 gadi.

pirmo skati izgaaja bez vainas, naakamaa gadaa bija jaamaina stuures pirksts, 15 lati, tresaa gadaa bez pieziimeem. tagad pec divarpus gadiem 250 tuukst. uz tahometra.

ar automaatisko pa pilseetu ir super, uzrauj ok, uz sosejas saakumaa mazliet bija nepatiikami ka neiet garaam, tagad esmu pieradis un vienkarsi paaraak neriskeeju, taa kaa ar mondeo diizeli 2005 gada, kam ir 140 zirgi, aut., ar to vareeja uzspiest un aiziet garaam nedomaajot.

kaarba stradaa labi, servisaa teica, ka sitaa japaanju esot opelim labi uzlikta, probleemu neesot.
visas elektro ekstras arii darbojas joprojaam.


pirmajaa gadaa gadiijas dazadas siikas vainas, noluuza dazas plastmasas ljipas, benz baakas fiksators, bagaznieka vaaka tureetaaja kronsteins.. svaka plastmasa, nebiju pieradis, tagad vairs neko nelauzu. nomainiiju akkji, pagrieziena raadiitaaja klokji, kas nefikseeja taalaas gaismas. visi tie nieki ir leeti atrodami salaspils srotaa.
plastmasas salonaa negrab, ritosaa arii ne.

braucu sekojosaa geograafijaa -
9/10 riiga - pirmajaa gadaa,
9/10 pirmaas un otraas klases sosejas - otrajaa gadaa, un tresaa gada saakumaa,
lauku gruntes celi 5% no visa.

pie 235 tuukst saaka raustiities motors, jamaina tipa aizdezes bloks, kas ir tipa sadaliitaajs un vadi vienaa korpusaa, maksaaja 150 lati !!!! , nomainas darbs - praktiski neko.
domaaju tam jabuut resursam uz kaadiem 100 tuukst.
motors lec no pirmaa, mazliet mainaas apgriezieni kad groza stuuri, tas esot ok, teica servisaa.

opel servisaa man ir labs pazina un tagad saprotu kada ir noziime ja var ticeet meistaram - nelaime ar airbagu, saakaas pirms gada, iedegaas lampina. sakuma domaaja kontakti, zem seedekla ko loka, lai iekaaptu aizmuguree, noneema kluudu, salodeeja, akal... un ta 6 reizes... peec nedeelas iedegas akal.. braucu kamer pedejais iespeejamais iemesls palika ka tas ir bojaats airbags, kas netur pretestiibu, vai arii vadibas bloks. tagad lampa vairs neiedegas... gaidu... ja nebutu pazistams meistars, nez ko es domaatu, ka man katru reizi jaamaksaa 15 lati par to ka kaut ko pabaksta un taa 6 reizes atkaartojas?
servisaa teica, ka sai astrai (divdurvju?) tie kontakti un airbagu lampinas meedz iedegties biezi. parasti vaina ir vadu savienojumos.

degvielas pateerinjs soseja ja 95 km/h ir 7 litri, pilseetaa buus 9.5 litri.

pirms tam pabraucu ar 1.7 turbodiizeli manuaalo 5 kaarbu taadu pasu astru G no autonomas, ari ljoti patiikami gaaja diizeliitis, bija uzraaviens ok un pa soseju uz 110 braucot 5 litri uz simts, reaali!

masiina man patiik arvien vairaak, jo nelust, divas durvis, stoika netrauce skatiities par plecu krustojumaaa, luuka veedina taa ka kondisku taa arii nesastaisiju... tapat labi salonaa, automaats pilsetaa super.

2208 .24. juulijaa.
 
Martins @ 25.augusts 2008 0:00
Opel Vectra B 1997 Novērtējums: 8 Komentāri [6]
Iegadajamies so auto pirms gada Lielvarde pa 3500 eiro!!
Masina ir automats 1.6 16v ecotek, nobraukums 45 000 bija raditajos, protams tas nav istais!! Masina apmierina dinamiska, klusa, ekonomiska vienigi pie apdzisanas ta pasvakaak, jo tomer 1.6 uz tadu svara kategoriju par maz parasti lietoju sporta karbu ir tads sledzis automatam. Brinumaina karta ir nobraukts jau gads un nekas praktiski nav biris, vienigi pakaleja atspere parluza pa lauku celu kurs pavasari ir nu galigi nekads! Ellas, filtrus, bremzu klucus pie izmaksam un remontiem neppieskaitu jo tas ir jadara jebkurai masinai!Degvielas paterins pa soseju 7.0,7,5.. pilseta par cik automats kadi 8 9litrisi!!Nevar precizi noteikt jo kompis nojaukts noprotu tapec ka vinam apmainiju magnetolu, jo siem auto viss laikam iet caur radio, pirms ieliku jauno magi viss bija ar kompi kartiba!! Manuprat laba izvele cilvekiem kas nedaudz velas ekonomiju un reize nelielu komfortu! Parsteidz akustutikas sistema tada gada masinai un skanas izolacija!! Masina kopuma apmierina jo nav darga uzturesana ja nelauz un uzpase tad problemu nevajadzetu but. Vienigais dalas vairs nav tik letas ka vecajiem opeliem, bet tas ir katra attieksmes un naudas iespeu zina!!

Plusi: klusa, ekomomisa, nav rusejusi, laba skana un izolacija, dinamiska, stabila uz cela, erta un miksti ripo motors izturigs un salona praktiski nav dzirdams!
Minusi: samera liels ellas paterins, ka jau ecotek, dalas nedaudz dargakas, ka vecakiem modeliem, pa lauku celiem sak grabet, mikstas bremzes, panela dizains nevisai iet pie sirds un nevisai patik tas automata klokis tads ka stoks neiederas dizaina, bet tas jau gaumes lieta!! Ceru uz jusu labo izveli. Paldies!!
marcis @ 14.jūlijs 2008 0:00
Opel zafira 1.8 1999 Novērtējums: 7 Komentāri [9]
nu tā gatavojos pirkt auto 99g zafira 1.8 16 v vai kāds varētu pstāstit par šo auto labumus un arī sliktumus . man poašam uz pirmo acu skatienu liekas ok auto. man ir vectra 99g 2l mot nu auto forš degvielu tērē maz 7l vid. tikai visādi motora devēji pirms gada bira nosy viens pēc otra9 katrs prr100 ls
miķels @ 29.maijs 2008 0:00
Opel vectra 1993 Novērtējums: 7 Komentāri [3]
Man ir 93. gada vectrina!! itka ne kadas vainas!! nopirku apmeram pirms diviem gadiem lielvarde! uzskatu ka tur ir labas automasinas. 1.6i loti labs un ekonomisks 6l/100km. vienigi apdzisanas laika pietrukst jaudas, jo es uzskatu ka tomer prieks tadas bundzas motors par mazu!!
tikopec pirksnas nacas apmainit salnikus, jo masina ilgi bija stavejusi un tie bij parakmenojusies!!
parsteidza ekstras jo necereju ka ta gada masinam bus apsildamie sedekli, tas laikam pec pasutijuma!! ta nobraucu pusgadu nacas pametinat ka jau opelim tas raksturigi!! visu so laiku nobraucu praktiski neko nemainot!! protams tur ellas, bremzu kluci! nacas vel stures pirkstus mainit un vienu mironeni apmer remonts uz 65ls!!! tagad gan stav, jo peckas radiators pagalam!! nav bijis laika remontet!! kopuma automobilis apmierina!!

plusi:
stabils musu celiem
kluss neparak grab
labs motors, varetu but jaudigaks
leta eksplutacija
laba akustikas sistema ta gada autinjam!

minusi:
ruse
neparak piemerots lauku celiem! tagad domaju par vectru 2.0tdi,2.2 tdi 2001. gada vai ta ir laba izvele?? jo daudz jabrauc gribas ekonomiju un ne mazaku tilpumu par 2.0
 
seska @ 17.aprīlis 2008 0:00
Opel Zafira 2.2 DTI 2003 Novērtējums: 8 Komentāri [8]
Tātad runa patiesībā būs par 20 gs. auto, jo auto sākts ražot 1998. gadā. Neskatoties uz to, ka iepriekšējais auto vārdā Opel Astra (1995) man sagādāja zināmas rūpes, taču nenobijos, un šis ir jau otrais manā valdījumā esošais Opel markas auto. Noskrējiens 146 000 km, no kuriem kādi 10 000 km pa Latvijas ārēm. Gada laikā, protams, ka tas nav nekas daudz, bet jāsaprot, ka šis auto ir kā otrais auto ģimenē ar kuru ikdienā pārvietojas k- dze, jo pārsvarā, ekonomisku apsvērumu pēc, tiek izmantots mans darba auto.
Par izvēli. Šis auto konkrēti piesaistīja mani ar savu eksterjera veidolu. Lai gan nebija plānots, bet auto pārdevēja pierunāts, šis ir mans pirmais dīzeļauto. Mans iecerētais dzinējs bija 1,8 benzīndzinējs ar 125 ZS, kurš laikam tika uzstādīts Zafirās no 2003. gada (pēc facelifta). Taču šāda kombinācija Latvijā praktiski uz to brīdi (meklējos ap 3 mēnešiem) nebija dabonama, tāpēc ļāvos pierunāties. Arī šobrīd ir līdzīga situācija, ja runājam par pirmās paaudzes Zafirām. 1,6 Ecotec benzīnieku negribēju ņemt. Ar šādu agregātu bija aprīkots mans iepriekšējais Opels. Pilnīgā katastrofa. Jāņem vērā, ka 2,2 l DTI un 1,8 l benzīndzinējs, lai cik dīvaini nebūti, praktiski ir vienā cenā (salīdzinot mobile. de datus). Tā kā sākontnēji neesmu ne zaudētājs ne vinnētājs.
Par dzinēju. 2,2 l tilpuma dīzeļmotors ar turbīnu sasniedzot nieka 125 ZS, protams, 21 gs. neko dižoties nevar. Degvielas patēriņš pēc manuāļa 8,4/5,4/6,5 (pilsēta/šoseja/vidējais). Jāteic, ka praksē tā tas arī praktiski ir, ar nelielu novirzi uz augšu. Gribētos gan mazāk, bet auto pašmasa - 1550 kg nav maz. Vai palikšu pie dīzeļiem arī turpmāk? Nezinu. Liekas, ka nē. Kāpēc? Tāpēc, ka tomēr dīzelis (salons) ilgāk uzsilst un ziemas rītos tas nemaz nav patīkami, ir skaļāks savā darbībā un būtisks kopējais ekonomiskais labums arī manuprāt nesanāk. Lai gan dīzelis ir ar turbīnu, taču auto izcili dinamisks nav. Iet labi, pārliecinoši, bet mazliet tūļīgi. Tāda laba vilkme parādās no 2000 apgr./min., līdz 2000 apgr./min. varētu nodefinēt kā t. s. ”turbo bedri”. Motors ir ar ķēdi, tāpēc arī ekspluatācija uz šī rēķina lētāka. Biedējošie pastāsti par augstspiediena sūkņu bojājumiem un to remonta izmaksām Ls 1200 – Ls1500 mani nesatrauc, jo uzskatu, ka lejot normālu degvielu un nevis no „kannām”, problēmām nevajadzētu būt.
Par salonu. Salonā no dizaina viedokļa valda 20 gs. Apdarei izmantoti, manuprāt, labi materiāli, nekas (izņemot elkoņa balstu) pagaidām negrab. Arī skaņas izolācija ir teicama. Varbūt dzinēju varēja labāk noizolēt, bet principā ir ok. Auto ir 7 vietīgs. Praksē pārbaudīts, braukt var arī sēžot trešajā rindā, arī dzinēja jauda pietiekama un degvielas patēriņš braucot pa šoseju praktiski nepalielinās. Taču cilvēkiem, kas paredzējuši ceļot šādā skaitā, neieteiktu šo auto, jo līdzi var paņemt (bagāžniekā ielikt) tikai divas vidēja lieluma sporta somas. Flex 7 sistēma ļauj lieliski transformēt salonu iegūstot pilnīgi līdzenu grīdu. Labāki (mīkstāki) varēja būt krēsli. Bišķiņ tā kā pa cietu liekas. Neskatoties uz to, ka ķebļu regulēšana t. sk. muguras velves ir samērā plašā diapazonā, grūti atrast ērtu pozu. Taču 4,3 m garā auto ir apbrīnojami daudz vietas aizmugurē (2. rindā) sēdošiem. Klimatkontrole strādā teicami. Ekstru nav daudz, bet pamatā pietiek. Vēl tikai gribētos radio vadību no stūres rata, patiešām ērta fīča, un parkošanās sensorus – sievai. Arī kruīzs un autom. aptumšojošais atpakaļskata spogulis ir labas lietas, kas funkcionē normāli. Ziemā salons uzsilst lēnām (katrā ziņā ne tik ātri kā benzīniekam) un manuprāt, ka tas vispār pirmajā momentā iesilst pateicoties elektriskam radiatoram, kurš integrēts ventilācijas kanālā, jo dzinēja temp. vispār var neuzkāpt līdz +80 grādiem pie -5 grādu apkārtējās temp. mierīgā tempā nobraucot pat 30 min. vai 20 km. Tas šķiet pateicoties dīzeļdzinēja augstajam lietderības koef.
Ritošā. Saka, ka pie šī modeļa ritošās daļas regulēšanas esot piestrādājuši Porche speciālisti. Varbūt. Normāli braucot auto ir labi vadāms. Nedaudz jūtams, ka dzinējs (priekša) ir pasmaga. Sajūta tāda, ka lielākās bedrēs tiek „caursistas” (līdz galam saspiestas) priekšējās atsperes. Cilvēkam, tādam kā man, kuram ir lauki, gribētos, lai klīrensiņš priekšā būtu mazliet augstāks.
Kopumā auto arī joprojām mani priecē. Braucot auto liekas mazliet smagnējs un tūļīgs, bet kā jau minēju iepriekš – iet labi. Par smagnējām sajūtām „jāpateicas” arī ātrumpārslēgam (kulisei), kas slēdzas neprecīzi un tizli, un iepriekš pieminētajai „turbo bedrei”. Diemžēl šo pirmo problēmu Opel nav spējis novērst jau vismaz kopš pirmās Astras laikiem. Bremzes varēja būt arī labākas, sajūgs mīkstāks, bet pie visa jau pierod. Taču Opel ir ticis galā ar rūsu! Tās nu patiešām nav, ja nu vienīgi uz izpūtēja. Ievērības cienīgas problēmas gada laikā praktiski nav bijušas. Reizums par ~10 l gļuko degvielas rādītājs. Tikko izietā apskate ir pa „nullēm”. Ikgadējā apkope šādam auto ap Ls 120. Vēl par šo modeli gūt informāciju varat AutoBild 2005. gada oktobra mēneša žurnālā. Labprāt arī atbildēšu arī uz Jūsu interesējošiem jautājumiem, ja tādi būs.
Bolzens @ 3.aprīlis 2008 0:00
Opel tigra 1,4 1998 Novērtējums: 5 Komentāri [1]
Braucu ar opeli kadu pusgadu, man to taisijas uzdavinat, bet pec pusgada, man vairs par opeliti nebija nekadas intereses, un vinu pardevam par 1500ls. Vins tika iegadats Latvija no dilera 1999. gada. Pec pusotra gada nobruka motors, pec diviem, nokrita(nopuva)izputejs. Astonu gadu vecuma rusa bija jau uz jumta(pilnigi nopietni, apsolu, zveru!)Amisi, ari galigi jauni sita cauri uz lielakam, un ne tik lielam bedrem. Luza viss kas var un kas nevar luzt, logu tiritaji, sledzenes, signalizacija, bremzes utt.

+ekonomisks
+preciza un paklausiga sture
+jaudigs dzinejs(prieks saviem izmeriem)
+dizains

- nepraktiska
- neizsturiga
- slikta paredzamiba(dizaina del ir upureta paredzamiba)
- slikta pretkorozijas aizsardziba
- vaja hadene(amisi sit cauri)
- sliktas fares
martsr @ 20.marts 2008 0:00
Opel Frontera Sport 1993 Novērtējums: 7 Komentāri [7]
Garš, varbūt nesakarīgs apraksts, bet nu, kamēr cīnijos ar citiem darbiem, nolēmu nedaudz atpūsties un aprakstīt savu auto.
Pēc pusgada Renault Laguna aktīvas lietošanas, kad nobraucu kādus 30'000 km pa Latvijas lieliskajām šosejām, sanāca tā nejauši tikt pie sencīša vecā darba zirga Opel Frontera Sport, ne tik jauns, 1993. gadā Opel rūpnīcā montēts, pa Latviju 50'000 km nobraucis, odometrs (ja nemelo) 160'000km. Sport tāpēc, ka 3 durvis, vasarā noņemams jumts (ekstrēmisti var ņemt arī citos gadalaikos), un visnotaļ (vismaz manās acīs) formas.
Dzinējs nekāds dižais - 2.0 benzīns. sencītis pabiedēja, ka apetīte †ā virs vidējā, bet nav tik traki, kādi 10l pa pilsētu, kas priekš gandrīz 2 tonnām ir visnotaļ ok, pa maku nesit (īsti neskatos, cik naudas nobraucu, jo nu tomēr ja vajag, ta vajag. vismaz pagaidām tāds uzskats, piedevām, daudz km ripinos arī ar dažādiem darba auto), un kādi 8 ārpus. Varbūt kāds litrs vairāk. Mazāk tiešām nē. : D Bāka 80l, kas nozīmē, ja lej pilnu, tad kādi 50ls, bet uz nedēļām 2 mierīgi pietiek.
No ārpuses - melns, bez rūsas kā tādas (bleķi tiešām biezi, nav kā kādai astrai), jo tomēr gan Vācijā, gan arī tepat uzmanīts un kopts, ar ķengurķeramo un papildgaismām, kas pretīmbraucošos mēdz iedzīt panikā. : D
Gaidu vasaru, kad varēs izbaudīt transformācijas iespējas un pārvērtīsies opelis kabrioletā. : )
Motors... Hmm.... It kā tas pats Omegas motors, bet vismaz šim ir viena kaitinoša lieta - vārstu kompensatori. Auksta un tikko iedarbināta klab kā nelabais. Slinkums mainīt, traucēt netraucē. Minimāla apetīte uz eļļu - kāds puslitrs uz 5'000 km. Citādāk - motors tā daudz maz. Tikai, kā minēju, nedaudz vairāk lopiņi prasās. Uz apdzīšanām bez vajadzības labāk neiet. Prieks par aķi, kurš, lai arī 4 gadus vecs, pagaidām griež tā ka prieks. Arī tagad -15.
Tālāk loģisks rodas jautājums par gaitas īpašībām. Patīk man jau tie augstākie autiņi. Ne jau lai justos pārāks. Tālāk redzu, ziemā labāk, pa sliktākiem ceļiem varu izbraukt. Ātrumi slēdzas visnotaļ precīzi, sākumā jocīgs likās garais kloķis, arī pirmais ātrums īss. Stūre precīza, bet kaitina īsais gājiens. Normāli nevar apgriezties. Sanāk vairākas reizes dod uz priekšu un atpakaļ. Jā, piedziņa uz pakaļgalu, ja vajag, var pieslēgt arī visus četrus, ziemā pagrūti uzsākt, lai arī riepas jaunas, aizmugure nejēgā viegla. Vnk spolē uz vietas. Būs kādi 2 aku vāki aizmugurē jāieliek. : D Pirms pāris nedēļām sāka kaut kas čīkstēt priekšas tiltā, izskatās, ka jāmaina apakšējais lodbalsts, citādāk nokaušu arī vēl ko citu.
Pa mežu arī ir padzenāts, ja visi 4 riteņi saslēgti, var izbraukt arī tur, kur braucis mežvedējs traktors. Sencītis ir slīcinājis arī trakākās vietās. Un bez traktora ticis laukā.
Runājot par salonu, hmmm.... nu... nekas diži labāks par UAZ nav. Vismaz priekšā. Tradicionāli un klasiski. Nekā lieka, instrumentu panelī arī ampermetrs un eļļas spiediena rādītājs. Mūzikas sistēma nu tā... priekš radio ciešama, vairāk neko nevajag, bet uz vsaru gribas kaut ko labāku ielikt. Patīk, pat vairāk, aizmugurējā sēdvieta. Nu dikti jau neparasta. Apkārt metāla aizsargstieņi, sēdēšana augstāk par vadītāju, toties plašums kājām vairāk kā 7tajāa bembī! Vieta paredzēta 2viem aizmugurē, bet arī sēžot 3jatā nav ne vainas. Bagažnieka kā tāda nav. Ir vieta 2vām ceļasomām. Bet, nolokot sēdekļus - wow! Uzreiz tāds plašums!
Īsumā viss...
Plusi (+)
+ Neparasts auto (maz uz mūsu ceļiem šo radījumu, ja vēl 5 durvju ir diezgan, tad sport versija mazāk populārā);
+ Lēts iegādei;
+ Nekrīt cena (kā pirms 4 gadiem par 3'500 eiro naudām pirkta, tā arī tagad ss. lv maksā, ja nerēķina inflāciju);
+ Izturīgs (vajadzīgas tikai tekošās apkopes, ja arī kas jāremontē, detaļas pa lēto. Apskati visas reizes izgājis ar pirmo piegājienu, šogad laikam neies tik viegli cauri);
+ Vizuāli pievilcīgs, neskatoties uz savu vecumu (subjektīvi);
+ Nerūs;
+ Salīdzinoši ekonomisks;
+ Ziemā neticami silts;
+ caurgājamība

Mīnusi (- )
- Grab kompensātori;
- Eļļa tomēr jāpielej ik pa laikam;
- Salons prasās nedaudz mūsdienīgāks;
- Skaļs pie lielākiem ātrumiem;
- Pārāk smags (vai pārāk maz jaudas);
- Vieglā aizmugure;
- Apgriešanās rādiuss

Kopumā, auto piemērots studentiem (ja vien nav iebildumu pret degvielas patēriņu), jo vasarā šo auto taču var pārveidot par kabrioletu; tāpat arī laukos, vnk nedaudz atšķirīgs auto tiem, kas vēlas nedaudz izcelties.

Tā kā pašam plānos ir tuvākajā laikā iegādāties vēl vienu auto, tad šis paliktu priekš 7dienas, vai vasarām.
Tikai mani joprojām nomoka mūžsenais jautājums par to, vai jauns un mazs, bet tomēr jauns (patīk Skoda Roomster un Hyundai i30, sanācis ar Honda Civic jauno pabraukt, arī uz to aci metu) vai labāk lietotu no luxus klases vai kādu SUV lietotu.
Bet pagaidām arī par savu "traktoru" (tā Opeliiti sauc draugi), arī nesūdzos.
grands @ 5.janvāris 2008 0:00
Opel Astra Caravan 1.6 i 1992 Novērtējums: 8 Komentāri [4]
Automašīna Opel Astra Caravan (universālis) 1.6 i, monošprice

Ar šo auto sanāca pavadīt kopā daudz laika 4 gadu garumā, kad pa Latvijas ceļiem noripots kopumā 180 000 km. Tādēļ šis manas pieredzes apraksts būtu kā cieņas apliecinājums šai mašīnai, pie tam varbūt kādam tas viss noder. Uzreiz atzīmēšu, ka automašīnu tehnisko pusi nepārzinu diez ko labi, bet nu mēģināšu, cik pratīšu.

Virsbūve

Neskatoties uz piederību „Golf” klasei, šajā automašīnā var iekraut lielas un pat ļoti lielas lietas – nolokot aizmugurējos beņķus, universālī tiek iegūta aptuveni 160 cm gara un 110 cm plata telpa. Bagāžnieka vāka durvis labi turās paceltā stāvoklī un nekrīt mantu iekrāvējam uz galvas. Arī pārējās durvis bija saglabājušās labā stāvoklī. Kā jau universālis, šī mašīna pa krateklīgiem ceļiem nedaudz grabēja, bet tiešām varu teikt, ka nedaudz.
Šīs mašīnas, kā jau visu pirms 1996. -1998. gada opeļu, lielā sāpe bija rūsa. Tā arī bija viens no iemesliem, kādēļ no mašīnītes šķīros. Rūsa ātri attīstās aizmugurējās arkās, kā arī sliekšņos. Korozija skar arī benzīnbākas vāciņa rajonu. Pārējām virsbūves daļām tā nav raksturīga, lai gan sīki defektiņi parādījās šur un tur. 4 gadu laikā sliekšņi tika nomainīti 2 x! (pirmoreiz gan tie tika nekvalitatīvi apstrādāti), bet aizmugurējās arkas – 1 x. Un atkal rūsa jau ir klāt. Domāju, ka, uzreiz pēc pirkšanas veicot kvalitatīvu pretkorozijas apstrādi, ar šo problēmu daļēji varētu cīnīties – vismaz paildzināt caurrūsēšanu. Es to savulaik neizdarīju. Starp citu, ar neveselīgu interesi aplūkojot šī paša modeļa Astras, sākot ar 1995. -1996. g. (t. i. pēc feislifta), rūsu praktiski nekur nemanīju. Esmu dzirdējis, ka tām ir vismaz kaut kāda apakšējās daļas pretkorozijas aizsardzība.
Ar 14 collu diskiem un riepām 175/65 (kas ir viens no standarta izmēriem) auto ir samērā augsts un izbraukt varēja no visurienes, kur biju sadomājis iebraukt.

Salons

Dizains ir pārsteidzoši mūsdienīgs, un, cik nu spēju novērtēt, šķiet, ka ir izmantoti kvalitatīvi materiāli. Neapšaubāms pluss ir ērtie Recaro sēdekļi, kuri neļauj diez ko nogurt cilvēka smaguma centram. Pārsteidza arī šajā pēc idejas vienkāršajā tautas vāģī ievietotā rūpnīcas mūzikas sistēma ar 4 tumbām priekšā un 2 astes galā. Skaņa pilnībā apmierināja manas prasības, it sevišķi pēc iepriekšējā auto – 2. golfa : ) Nepatika, ka mērinstrumentu panelī nav tahometra, bet kombinācijā ar dažiem citiem motoru veidiem šim modelim tas ir. Nekas un nekad no āra salonā netecēja iekšā, jumta lūka arī vienmēr saglabāja hermētismu. Pirmajā lietošanas gadā mani gan nepatīkami pārsteidza viena lieta – bagāžas nodalījumā no viena sāna ieplūst ūdens. Nu gan ziepes – izrūsējis cauri! : ) Bet nē, izrādās, ka šim ūdenim ir zilgana krāsa un tas aizdomīgi ož pēc logu skalojamā šķidruma. Tā arī bija – vietā, kur aizmugurējam stiklam paredzētā caurulīte nonāk bagāžnieka vākā, tā bija plīsusi. Tad nu to sekmīgi amputēju no paša šķidruma trauciņa un viss bija ok.
Un vēl – sarūsēja benzīna bāka un sāka pat sūkties ārā benzīns. Bāku dabūju mainīt.

Motors

Uz lielu jaudu un uzrāvienu, protams, mašīna ar 1.6 NZ motoru (75 Zs) nepretendē, bet griezes moments 128 nm pie 2800 apgr. / min. padara braukšanu tīri jēdzīgu. Tahometra trūkuma dēļ man to bija grūti novērtēt, bet, domāju, ka nekad neuzgriezu motoru vairāk par 3500-4000 apgr. / min., un ikdienā iztiku zem 3000 apgr. / min. Neesmu mocījis auto arī ar pārāk maziem apgriezieniem ikdienā. Apdzīt blīvas satiksmes apstākļos bija grūti, bet, ceru, ka tieši tādēļ izkopu apdzīšanas iemaņas un nostiprināju nervu sistēmu : ) Kombinācijā ar samērā garajiem pārnesumiem autiņš benzīnniekam bija ļoti ekonomisks – vasarā pa šoseju patēriņš pirmajos gados regulāri bija zem 6 l / 100 km, bet pēc tam zem 6,5 l / 100 km. Pilsētā, ziemā, lai kā centos, virs 10 l uz simtu nekad nesanāca. Vidēji visās sezonās pilsēta / šoseja patēriņš bija 7,5 l.
Pērkot mašīnu, odometrs rādīja 174 000 km (11 g. laikā – neticu), es „piebraucu klāt” 180 000 km (4 g. ), un kopā sanāca pāri 350 tūkstošiem kilometru. Esmu interesējies tieši par šo motoru, un visur tiek apgalvots, ka tas ir viens no uzticamākajiem opel motoriņiem, kam nav raksturīga eļļas ēšana, un kurš ir ļoti ilgmūžīgs. Tādēļ domāju, ka odometrs pirms manis ir grozīts un varbūt pat krietni, jo uz beigām motorītis sāka pagurt – ēda eļļu 5 l / 10 000 km, un bija raksturīga arī dūmošana. Līdz ziliem dūmiem gan nenonāca. Jāpiezīmē, ka vārstu blīvslēgus biju jau paguvis nomainīt. Motora pagurums arī bija otrs iemesls, kādēļ pārtraucu attiecības ar šo auto.

Piekare

Gan citu Astru lietotāju, gan mana pieredze liecina, ka šī auto piekare ir ļoti izturīga, un tas ir viens no Astras trumpjiem. Ir braukts pa visdažādākajiem ceļiem un kaut ko līdzīgu neceļiem, bet pēdējo 2 gadu laikā ir nomainīts tikai 1 lodbalsts (ja kaut ko nejaucu : )) priekšā (un to sasitu, daļēji noskrienot no šosejas, lai viens muļķis varētu pabeigt apdzīšanas manevru). Pirmajos lietošanas gados gan sanāca veikt kārtīgu piekares remontu, bet, domāju, ka tas vienkārši ir „mantojums” no autiņa iepriekšējiem ilgajiem gadiem Vācijā. Pirmajos gados vairākkārt mainīju tikai stabilizatora atsaites priekšā, bet tad nomainīju autoservisu (starp citu, uz Iglit), un šīs detaļas arī nez kāpēc vairs nebija jāmaina : ) Ā, nu vēl vienīgā līdz šim konstatētā vājā vieta ir aizmugures atsperes (pie amortizatoriem), kuras kopumā esmu nomainījis jau 2 x, bet tur droši vien pats esmu vainīgs – dažkārt vestas pārāk smagas lietas : )
Pat pēc visiem noskrietajiem kilometriem mašīna iet viegli, gaita ir samērā mīksta, bet uz ceļa turas labi. Līdz 120-130 km / h nav problēmu ar stabilitāti uz šosejas, vibrāciju, vai ko tamlīdzīgu. Ātrāk – to nu nezinu, jo vienkārši ar šo auto ātrāk neesmu braucis – nav bijusi vajadzība. Ar to nebūt nesaku, ka šīs mašīnas ātruma limits ir 130 km / h. Uz grantēta ceļa arī turas samērā labi.

Pārējās lietas

Ar ģeneratora – akumulatora sadarbību esmu apmierināts pilnībā. Pirms 3 gadiem nomainīju no Vāczemes atbraukušo stipri sagurušo veco aķi uz Delphi – līdz pat beigām viss bija ok. Nav bijušas nekādas problēmas ar pielekšanu, izņemot iepriekšējās ziemas aukstuma periodu, kad motorā sasala tur ielietā eļļa ar ūdens piejaukumu (un to izdarīja oficiāls eļļas maiņas kantoris!). Labi turās visas ārējā apgaismojuma spuldzītes – pēdējos 3 gados mainīta tikai viena tuvās gaismas spuldzītes. Piezīmēšu, ka, lietojot vēl veco aķi, šad un tad nācās pamainīt šīs spuldzītes, tā kā to izdegšanas biežums var būt saistīts ar sprieguma stabilitāti vai kaut ko līdzīgu : ) Bieži un ilgstoši mēģinot pielaist autiņu (par to, kāpēc – tūlīt pat), sabojāju starteri, bet to labi saremontēja firmā Rolis.
Bet tagad par vienu problēmu, kuras dēļ gribēju no šī autiņa tikt vaļā jau pēc pirmā gada. Braucot, ne no šā ne no tā, mašīna ņem un noslāpst. Pielaist vairs nevar. Pirmajās reizēs pēc zināmas atdzišanas (0,5-1,5 h) pielaist izdevās, bet pēc tam kļuva aizvien sliktāk un bieži nācās palikt uz ceļa ilgi. Pēc tam neleca vispār. Servisos vainu neizdevās atrast. Salasoties internetā gudras lietas, izsecināju, ka vainīgs komutators (tāds murmulis zem sadalītāja vāciņa). Jauns tas maksāja 20 Ls (pirms 2 g. ); servisā to nomainīja – viss ok. Bet tikai kādu mēnesi – atkal vecā kaite klāt. Tad nu iemācījos pats šo draņķi nomainīt un vienmēr mašīnā bija rezerves komutators – kad viens atteicās strādāt, uzliku otru un braucu tālāk. Dažreiz nācās šo darbību atkārtot vairākas reizes. Papildus tam autiņam piemetās vēl citas līdzīgas slimības – pielaižot skrien līdz nejēgai augšā apgriezieni (jāslāpē uzreiz nost un jāmēģina atkal); braucot sāk raustīties utt. Izmēģinājos ar tukšgaitas vārsta maiņu – nelīdzēja. Beigās ķēros pie pēdējā aizdomās turamā – vadības bloks (kompis). Te nu vaininieks bija rokā! Nopirku Ķīpsalas šrotā lietotu pa 40 Ls (arī pirms 2 g. ), nomainīju to un pārējos gadus braucu bez bēdu. Starp citu, arī komutators vairs nemuļķojās – acīmredzot, kompis viņam deva kaut kādus nepareizus signālus. Šīs problēmas vairs neatkārtojās – pat ne mazākajā mērā. Ja neskaita šo bēdu stāstu, kurā faktiski bija vainīgs tikai kompis, ar elektrību un elektroniku ne karstumos, ne aukstumos, ne mitrumos – nekādu problēmu.

Rezumē

Uzticams un ļoti praktisks, remontos lēts auto, kas izceļas arī ar degvielas ekonomiju. Domāju, ka „gļukam” ar kompi bija gadījuma raksturs – neesmu to lasījis šādu auto lietotāju pieredzē. Manās acīs šis auto ir pelnījis šo garo sacerējumu un ne tikai to : )

Plusi:
+ izturīgā un vienkāršā piekare;
+ salīdzinoši lētās rezerves daļas;
+ plašā bagāžas telpa;
+ degvielas ekonomija;
+ mūsdienīgais salona noformējums un labie krēsli;
+ kvalitatīvā mūzikas iekārta;
+ klusā un mīkstā gaita.

Mīnusi:
- rūsa;
- motora nelielā jauda;
- motora eļļas ēšana (domājams, dēļ ļoti liela nobraukuma);
- 1 x nojuka vadības bloks, ko nācās mainīt.
Ģirts @ 4.janvāris 2008 0:00
Opel Omega 1997 Novērtējums: 9 Komentāri [1]
Rakstīju par savu Omedziņu pagājušajā gadā. Šogad viņa vēl ir mājās un es joprojām fanoju par to, tāpat kā daudzi citi. Man ir 97. gada 2,5V6. Palasīsiet visus pārējos labos aprakstus - tas ir taisnība, nav vērts atkārtoties. Vienīgi es rakstīju, ka motors kaut kur ''dzen''ārā eļļu, mainījām galvas blīvi, nekas nelīdzēja līdz tam brīdim kamēr vienā servisā ieteica iztīrīt motora ventilācijas atveres, jo ja tās ir ciet, tad motorā rodoties lieks spiediens, kas arī izspiež eļļu ārā. Ar to pašu arī mūsu problēmas beidzās. Bet tas esot jādara pāris reižu gadā, negaidot, kamēr atkal tas notiek. Kas attiecas uz rūsēšanu, tad sākot ar 98. gadu, Opeļus arī cinkojot. Tā ir dzirdēts. Manam Omčikam mazliet rūsē tikai aizmugurējās durvis labajā pusē, nekur citur - nekā tāda, kas mani kā sievieti varētu uztraukt.
P. S. Pagājušajā gadā nopirkām Chevrolet Epica. Laba, arī paliela, skaista mašīna, bet Omegai blakus tai laikam būtu pagrūti stāvēt. Neskatoties, ka jauna, es labāk braucu ar Omegu. Starp citu, Omega pārdodas. Ar prātu saprotu, ka 2 lielas mašīnas uzturēt ir par dārgu, bet zinu, ka tur būs asaras, kad brauks prom. DRĪKSTIET PASMAIDĪT!
Un vēl! SVEICIENS 2008. GADĀ VISIEM TIEM, KURI ARĪ IR AUTIŅU MĪĻI UN KURI NEUZSKATA SAVU MAŠĪNU TIKAI PAR DZELZS GABALU VAI TIKAI TRANSPORTA LĪDZEKLI. Ticiet man - tas dzelzs gabals bieži vien ir uzticamāks par dažu labu cilvēku, to nu es piedzīvoju. Ja tu viņu kopsi un vāksi, viņš tev ies ( ja tikai tev nav ''jāizstrēbj'' kāda cita sataisītās ''ziepes''.
Vita @ 3.janvāris 2008 0:00
Opel Meriva 1.7 CDTI 2006 Novērtējums: 8 Komentāri [29]
Ta nu beidzot arī es vēlos pastāstīt par savu auto.
Jā, gan jau, ka daudz smiesies par kārtējo muļķi, kurš brauc ar opeli un pie tam ar Merivu. Mans pirmais auto bija mazda 323f 2,0 DOCH ar kuru es tīri veiksmīgi nobraucu 6 mēnešus. Ātri gan sapratu, ka ir nepieciešama automašīna, kura ir ekonomiska un kurā var arī normāli iekāpt. (mans augums 192cm) Un galvenais, ka auto jābūt jaunam. Pat nezinu kā, bet ar sievu nonācām pie Opel Merivas. Izstaigājām gan Adamauto gan Hansauto, izsēdējāmies automašīnās. Tad nu radās lielās problēmas ar nopirkšanu... auto var piegādāt ne ātrāk kā pēc 40 dienām. Bet mums vajag tūlīt un tagad : ) Tad kaut kā nejauši pārdevējs ieminējās par Demo merivu, kura atrodas Adamauto Ventspilī . Tā mēs 4 dienās tikām pie 14 000km nobrauktas 1.7 CDTI ECOTEC Opel Merivas ar pieklājīgu aprīkojumu. Ok cena bija pietiekami augsta – 14 000 eur. Jaunā tādā komplektācijā maksā ap 17 000eur. Un vēl tas, ka auto mums bija pieejams jau pēc dažām dienām : )
Nekad nepirktu auto ar benzīna dzinēju – dīzelis patiešām ir ekonomiskāks un arī apgriezieni lielā ātrumā ir zemāki.
Tad nu par auto. Vajadzība pēc mazā bulkuvāģīša bija tādēļ, ka pirmkārt bija plānots ceļojums uz Eiropu ar auto. Četri cilvēki, divas nedēļas, 10 valstis, Opel Meriva. Auto tika pielādēts tā, ka vairs pat nevienu pīrādziņu nevarētu ielikt. Tika nobraukti 5700km. Vidējais degvielas patēriņš bija zem 7 litriem. (Tik augsts tādēļ, ka visu laiku darbojās A/C, kalnaini ceļi, liels ātrums un piekrauta mašīna)
Pa autobāņiem tika arī izmēģināts max ātrums – 190km/h (tiesa gan no kalna : ) ) Pa taisni gāja uz 180km/h. Jā, nav stabila, labi jūt sānvējus.
Motors 1,7 CDTI – šim auto var iztikt. Velk normāli, ja būtu kas spēcīgāks, tad ar auto vadību būtu tā pašvakāk.
Salons – apbrīnojami daudz vietas, pat aiz manis ir vēl vieta normālam cilvēkam. Ceļojumā tika nobrauktas 8 stundas nonstopā pa bāni un izkāpjot ārā jutos patiešām ļoti labi – beņķi ir pietiekami ērti. Bieži pārvadāju velosipēdu auto bagāžniekā – ar noņemtiem ratiem iet iekšā. Bija pat vienreiz divi velosipēdi un 3 pasažieri un automašīnā visiem pietika vietas.
Āriene – Izskatās tizli, bet es jau sēžu pie stūres un tā āriene īsti neredzas.
Degvielas patēriņš – Nu neiespējami sasniegt tādu, kas norādīts auto datos. Man vidēji sanāk ap 6,4 litriem (70% šoseja ) Vienreiz gan uztaisīju ekobraucienu pa Latviju... mēģināju nebraukt ātrāk par 100km/h .. sanāca ap 5,4 litriem.
Auto tika iegādāts 2007. gada aprīļa beigās (pirmā reģistrācija – 2006. gada jūlijā) Pašlaik ir nobraukti 34 000km (tātad 6 mēnešos 20 000km)
+ Liela salona ietilpība
+ ērti beņķi
+ Nelielie ārējie izmēri
+ Dīzelis : )

- Ārējais izskats
- Nestabīla līkumos un lielā ātrumā
- Var viegli norakties irdenās smiltīs
- Degvielas patēriņš neatbilst norādītajam.

Sešu mēnešu laikā ir veikta 2 tehniskā garantijas pārbaude. Nomainīja kaut kādu salona filtru un protams eļļu. Pagaidām nav bijušas pilnīgi nekādas tehniskās problēmas : )
Secinājums – arī ar mazu un augstu auto var braukt dinamiski un ātri. Nebūt nav jāvelkas pa šosejām aiz fūrēm.
Ja kaut ko esmu aizmirsis, tad pierakstīšu, kad atcerēšos.

Velomens @ 21.oktobris 2007 0:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Lasītākie raksti

Jaunie raksti