Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

GB12, apskatījos to L. Liepiņas profilu. Viņa ir diezgan aktīvi sapostojusi tos 12.12 plakātus, bet tas tak nenozīmē, ka viņa ir organizatore. Arī manas meitas mūzikas skolotāja ir kko tamlīdzīgu sapostojusi. Tas tak nenozīmē neko, izņemot atbalstu dotajai akcijai. Gobzema kgs pat speciāli atzīmē, ka ne uzstāsies no vienas tribīnes ar šiem cilvēkiem, lai arī atbalsta akciju. Taka tava info ir maldinoša.

P. S. Skaties, ka neiesēdina kopā ar zaļo Valentīnu

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Varbūt pats paskaties, ka neiesēdina. Kurā vietā es esmu apgalvojis, ka viņa to pasākumu organizē? Konkrēti?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

GB12, tad Tu nāksi uz akciju?

P.s.Kasinsh sabijies par savu auto, būs jābrauc ar velo

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Nē.

Pirmkārt, man ir mācības;

Otrkārt, pret kaut ko protestēt ir jēga tikai tad, ja ir kaut kas adekvāts, ko likt pretī;

Treškārt, kopumā, vispār es esmu PAR protestiem kā vārda brīvības un demokrātijas realizēšanas metodi, bet šajā gadījumā ne ar tiem pajoļiem un folijgalvām.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Es neesmu pat domājis tur būt - esmu baigi piesardzīgs. Domāju, ka tur būs nekārtības šoreiz (ja daudz ļaužu sanāks).

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

3000šais komenttārs- man liekas, ka par to vajadzētu kko "vinnēt" ;p

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

GB12 rakstīja: "rezultātā no tās potes ar to gripu saslima."

Nākamā basņa. Jau esi pierādījis, ka tam, ko tu saki, ticēt nevar.

Nu, papildus mazais bizness arī ir bizness. Es jau nesaku, ka viņa daudz pelna no tā. Iespējams, ka pat daļai no tā, ko viņa tur publicē, arī patiesi tam tic. Bet kopumā no malas tas izskatās pēc copy/paste Pļaviņa stila lētticīgu muļķu ķeršanas.

Kāpēc? Kamēr tas skar tikai tevi, pofig - sprāgsti kaut nost, tava izvēle. Bet, ja tas skar apkārtējo intereses, tad "amatpersonai vai ierēdnim" tomēr ir tiesības tevi ierobežot. Citādi jau - priekš kam vispār vajag kaut kādus likumus, noteikumus, vadītājus... katrs dzīvojam pēc savas izpratnes, ko vajag vai nevajag... es šeit ne tikai par vakcīnām, bet par visām dzīves jomām, kaut to pašu OCTu, ugunsdrošību utt.

Bet vispār interesanti- kāpēc tie, kas vislabāk zina, kā vadīt valsti, strādā gateros?

Uzskatāmi parādi ka tu tici nevis faktiem, bet tam, kam tu vēlies ticēt. Tā kā tu lasi vakcīnrealitāti vairāk par mani, tev vajadzētu zināt ka saslimšana ar slimību pret kuru ir pote, ir viena no iespējamajām blakusparādībām daudzām potēm - ā, bet pareizi, tur to visu infu, ar atsaucēm, publicē nepareizais cilvēks, tāpēc tai tak nedrīkst ticēt, un tātad tā nevar būt... Ja no tā būtu kāda jēga, varētu dabūt čoma draudzenes vārdu, uzvārdu, personas kodu, datumu kad notika saslimšana utt, bet jēgas nav, un tu tāpat neticētu, jo negribi tam ticēt. Gluži tāpat kā vakcīnrealitātes projekts, kas tev "izskatās pēc muļķu ķeršanas" - es tiešām nezināju ka muļķus ķer ar smalku izklāstu ar visādām atsaucēm - un, palasot komentārus, var nokonstatēt ka šie muļķi bieži vien ir mātes ar maziem bērniem, kur diezgan bieži ir situācijas, kur bērnam ir no potēm radušās nepatīkamas blakusparādības - bet nu jā, tur tak vajag būt labi apmaksātam zinātniekam, ko tad muļķa māte var saprast, varbūt pie vainas bija nevis pote bet tajā dienā slikti sastājušās planētas...

"Apkārtējo intereses" ir šausmīgi stiepjams jēdziens. OCTA esot apkārtējo interesēm, wtf, ko tu pīpē? Es oktu pērku SEVIS dēļ, lai man nebūtu no savas kabatas jāmaksā mašīnas, kurā man var gadīties ielikties, īpašniekam, nevis aiz milzīgas mīlestības pret sabiedrību vai likuma dēļ. Ugunsdrošība, kas ir ar to? Ja tu domā detektorus, tad tā ir kārtējā reize kur Lielais Brālis ir iebāzis savu degunu tur, kur suns savu pimpi nebāž, un detektors vai tā trūkums sabiedrību neietekmē, vai, ja ietekmē, tad detektora esamība sabiedrību var ietekmēt negatīvi.

Nezinu no kura pirksta tu izzīdi par kaut kādu "labāk zināšanu kā vadīt valsti" [bet tev visādas jocīgas idejas ko piedevēt citiem nāk galvā regulāri, izklausās pēc maldu ziņām ] ; jebkurā gadījumā - lielu daļu gaterī veicamo darbu var apvienot ar domāšanu, tb var aiz gara laika pārdomāt viskautko nesaistītu, nav kā birojos, kur visu laiku jādomā par darbu

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

》 ka saslimšana ar slimību pret kuru ir pote, ir viena no iespējamajām

Pirms 20 gadiem jā, tagad vakcīnu ar "nedzīvu" vīrusu vairs nav. Un benzīns joprojām tie etilēts ar svinu kā tad.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Dūmu detektora esamība sabiedrību var ietekmēt negatīvi?

Kā?

Nu gan tu draudziņ iebrauci auzās.

Un par to, ka no potes var saslimt ar gripu - protams, var, bet 9x.xx% gadījumu saslims maigi jo maigi.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Kā? Dūmu detektors jau nav bugatieris - tas tikai pamodina degošās mājas iemītniekus, neko vairāk - pažarniekiem tāpat jābrauc, bet beigās vēl ir palicis dzīvs kāds kurš lūdz ziedojumus jo nav kur dzīvot un nav nekādu mantu.

Nu tas tā, ciniski, bet piemēram , jo pārāk daudz purnagrāmatā lasīti aicinājumi ziedot ugunsgrēku upuriem.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ziedot nav spiesta lieta un ne jau krasnī to naudu sadedzina, lai tā ietu zudumā. Esi no tiem, kam liekas ka kosmosā miljardi naudiņas uzšauti nevis tonnām metāllūžņu, bet nauda tepat uz zemes palika?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Tev pilnīgi šķība izpratne par sabiedrību, draugs. Dēļus krāmējot, padomā vēlreiz.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Šī ir dzimtbūšanas (un arī sovoka) attieksme pret humāno kapitālu. Kopš kapitālisma sākuma darbaspēks ir pacelts uz vērtīgāko kapitālu un sabiedrībai ir noderīgs un vērtīgs jebkurš dalībnieks. Liekie cilvēki bija tikai Staļinam

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nu, ja tu savu nepazīstamo radu un čomu stāstiņus sauc par faktiem, tad dīvaina tev ir izpratne par to, kas ir fakts. Pie šī tam vēl varam arī palikt.

"OCTA esot apkārtējo interesēm, wtf, ko tu pīpē?"

ko tu pats pīpē? ja tu ar savu trusi iejāsi pakaļā bentlijam, kuram aizmugurējā bampera, bagāžnieka vāka, lukturīša un vēl kaut kādu sikumu remonts maksā apmēram tik, cik tu gada laikā nopelni, ja ne vairāk, plus, ja sarunā ar šefu minimālo algu, lai cietušais no tevis neko nevar piedzīt tiesas ceļā, tur nav apkārtējo interese?

"bet tev visādas jocīgas idejas ko piedevēt citiem nāk galvā regulāri"

Vispār jau, tirgussievu stila izzīstu secinājumu piedēvēšana ir tavs lauciņš...

Labi, vari turpināt ļurināt, cik gribi, atbildes nebūs.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Izrādās lūgšanas neārstē, kas to būtu domājis - www.la.lv/no-covid-19-miris-cietuma-kapelans-un-macitajs-valdis-baltruks

Bet lai pierādījumu nebūtu, Prayer warriors ierakstu jau dzēsuši, tā tie makaronu monstra brīnumi rodas ko pēc tam slavēt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Ja lūgšanas darītu brīnumus, tad krustus virs pareizticīgo baznīcu kupoliem nevajadzētu nostiprināt ar atsaitēm.

Es allaž uz to noskatos un domāju - nu kā gan var rasties ticība Tam Kungam, ja reiz viņa paša tempļa atribūti nav spējīgi turēties bez tādām prastām un cilvēku paredzētām atsaitēm.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Vispār jau, baznīcas (ja mēs ar to domājam - celtnes, vārdam "baznīca" ir dažādas nozīmes), tās ir cilvēku izdomājums, nerunājot nemaz par kupoliem, krustiem utt. PIrmie kristieši tikās un savas sapulces noturēja viens pie otra mājās, brīvā dabā u.tml.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Ko tu, icik, vēl gribēsi - lai mācītāji staigātu pa ūdeni?

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Tieši šādi mēris sagrāva kristīgās ticības neaizskaramību. Izrādijās, ka vīna dzeršana laukos ir daudz labāka stratēģija kā iet uz baznīcu

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Tas aicinājums viņu dziedināt bija tāds egoistisks cilvēku aicinājums; pareizāk būtu "Kungs, lai tava griba notiek".

Mani personīgi vairāk interesē nevis ka kāds mācītājs nomira [jo neviens mācītājs nav nemirstīgs; agrāk vai vēlāk tāpat būtu nomiris], bet KĀ. Cik dzirdēts un lasīts par dažādiem ticīgiem cilvēkiem, viņiem mēdz būt grūta dzīve un viegla nāve, no pazīstamu kristiešu loka divi arī tā aizgāja - negaidīti ātri; diez šitam arī tā bija?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Plaušu karsonis un tālāk jau C19 klasika. Ne ātri, ne patīkami. Nav nekādas korelācijas starp ticību un nāves vieglumu. Nu ja nu vienīgi korelācija ir ticīgo vieglprātīgāka attieksme uz ierobezojumiem, jo kāds tipa pasargās.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

"ticīgo vieglprātīgāka attieksme uz ierobezojumiem, jo kāds tipa pasargās" - tie tiešām ir vieglprātīgi ticīgie

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Diemžēl tāds iespaids rodas, ka baznīcā jūtas pasargāti un var bariņā iet bučot droši krustu. Principā pietrūkst tai daiļliteratūrai atruna kā lirms filmām, ka "visi tēli ir izdomāti un to saistība ar vēsturiskām personām ir tikai sakritība". Citādi tiešām sadomājas, ka brīnumi notiek.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Mana vecmāmiņa izrakstīja baznīcas žurnālus. Varbūt pirka, nezinu. Bet vienā žurnālā bija interesants raksts, kā nosita vietējās baznīcas iepriekšējo mācītāju. Ar krēsla kāju, slānīja gandrīz pusstundu. Man, kā mazam puikam, ar bagātu fantāziju, tas raksts iespiedās atmiņā. Pat fotogrāfijas bija. Melnbaltas ar nekvalitatīvu lētu izdruku.

Cik jābūt stulbam, lai teiktu, ka viegla nāve ticīgiem....

Tikai stulbam reliģiskam fanātiķim.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Jēga no vakcinēšanās un saslimšanas datuma ir, tikai ne tāda, kā Tu domā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Ja no tā būtu kāda jēga, varētu dabūt čoma draudzenes vārdu, uzvārdu, personas kodu, datumu kad notika saslimšana utt, bet jēgas nav, un tu tāpat neticētu, jo negribi tam ticēt. )

Jēga no vakcinēšanās un saslimšanas datuma ir, tikai ne tāda, kā Tu domā.

uupis Reģ.: 13.01.2004
3 1 Atbildēt

Da daspēlējās sazvērestības teorijas piekritēji!

Maskām nē!

Davaj rokas nemazgājam!

Nu tad ēdiet – sāksies pacientu šķirošana – šito ārstēsim, šitam nav izredžu —> uz kušetes koridorī...

Viss – slimnīcas pilnas un zāļu nav – ņem piparmētru tēju un ārstējies – tagad tās ir problēmes ne tikai slimajiem, bet arī veselajiem!

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Tas jau leišos, mums vēl nav tik traki. Kaut gan uz to pamazām iet.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 3 Atbildēt

Ja par parējo vēl piekrītu, tad par maskam jā vai nē bazars ir absoluti bezjēdzigs. Pret vīrusu tās nepalīdzēs nekā, jo analoģija tam visam ir kā ar 5 reiz lietotu cauru prezervatīvu ceret ka kaiminu skuķis nepaliks grūts ...

Tapēc jā valkājam, ja daudzmaz cienam citus, bet negaidam nekadus brīnumus pandēmijas apturēšanas kontekstā. Tā ir pilnigi tukša diršana par neapzinīgo tautu ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Tava maska pasargās mani, ne tevi (nu nevar kvalitatīvi uzklepot man caur masku). Protams grāpstīšanos ar puņķainām rokām tā neatceļ.

Un masku režīmu viegli kontrolēt - uzreiz redzams ir vai nav.

Tā ir kvantitatīva metode, ne kvalitatīvā

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Izdomā kaut ko tādu ko es nezinu un neapzinos, zemāk jau uzrakstīju, ka ikdienā nesastopu nevienu cilvēku kurš kaut ko no valdības deklarētā nepilda, ja vien netaisasmies prasti sakot piepisties cilvēkiem ka tie vispār staigā pēc pārtikas, strādā utml.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Tad es nesapratu tavu masku tekstu

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu kā tas ka tu tieši nevari nevienam "uzspļaut" valkājot masku teorētiski ir normāli, bet maskas ko mēs nēsājam nav medicīniskas specenes, vīrusa izplatību tās ietekmē tieši nekādi, pievilkies slimajam par tuvu - risku palielināji, un ar vai bez maskas tas tavu riska procentu izmaina par ļoti mazu procentu. JO pat ja "deguns" ir bez maskas, bet tu nogāji garām 0.5 metru attālumā gar infekciozā kadra muguras pusi, tu savus riskus neesi palielinājis ne par gramu, bet pielīdi apskauties ar "maskētu" asimptotisku kovidnieku - "brīvs" ... uz 14 dienām ....

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Ā es vienkāršāk: AR masku rezultāti labāki kā BEZ. Un viss

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

t.i. sabiedrībā un pa tepat forumā uzsvars ir uzkritis uz nepareizā "burta" - maskām, uzsvaram ir jābūt uz distancēšanos, un tas absolūti visiem būtu jāsaprot, bez distancēšanās viss pārējais ir pilnīgi kaķim zem astes ...

Uztaisi veikaliem īsāku darba laiku - tātad lielāka masa centīsies iespiesties tajās "mazākajās darba stundās".

Aiztais ciet DEPO utml. cilvēki nepirks materiālus un darba rīkus - sēdēs, dzers, teļuku lūrēs un labi ja vēl savās mājās nevis ies pie čomiem tusēt ...

NU tā kā prasās drusku ar galvu piestrādāt pie tā kāda ir dabiska cilvēku uzvedība ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Nu te atkal kontroles aspekts - distancēšanās neesamību neredz, maskas redz. Tāpat kā ar autovadīšanu, visa publika ir pārliecināta, ka distancējas lieliski. Tur grūti nodrošināt mērāmus kritērijus.

Haips par veikala darba laiku samazinās vizīšu skaitu (būsi izdomājis ko nopirkt, lai neuzrautos brīvdienās)- būs 2x nedēļā ar lielāku blīvumu vs 3x ar mazāku. Matemātiski visdrīzāk tavs kontaktu skaits samazinās. Un piem alko ir primārs risinājums - alkonauti toč ignorē gan distanci gan masku.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Varu pakomentēt savu sievieti, (man brauc augumā ka es vazājos uz darbu, braucu pie klientiem instalēt serveru sistēmas utml.), bet pati - praktiski katru dienu ir veikalā vai pat 2x lai nopirktu kaut ko no kā sīkajiem uztaisīt pusdienas, un tad vēl izrādas ka sīkie vakarā sagribējuši ko citu, un kā par nelaimi vienas sastāvdaļas mājās nav .. un atkal veikals ...

Es saku lai taisa sarakstu un sūta man - pie Dominas mazākajos Maxima vai Rimi pa dienu ir maz cilvēku .. bet skuju ...

Un es esmu noguris strīdēties par neloģiskiem izgājieniem.

P.S. bet nu paldies Dievam, ka vietumis loģika saslēdzas - šogad bija plānos pie bračkas mājā svinēt Ziemīšus ( pagājušgad pie manis), un brāckas sieva jau tur visu sāka organizēt, kamēr manēja teica - STOP- tas neies krastā, tur tad sanāks jau vismaz 5 mājasamniecības no nozarēm, kur viena vispār ir saistīta ar vazāšanos pa pasauli, un man vazāšanās pa LV pie klientiem ar nav nekas "labu sološs".

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt
WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Tapec ka tadi paši mīzalas un idioti, neviens negrib atzities ka ne sūda joprojām nezin, un ne sūda nekontrole, plus budžetinu ir sadalījuši pēc deguniem un medicīnai nav "atlecis" ... kaut ari neba nu medicīnā un tas finansēšana viss ir bijis skaisti un pareizi ... par iepirkumiem nerunājot ...

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Nu tas sievietes jautājums ir tieši tas, ko divas lapas vai nedēļu atpakaļ jau te norādīju. public.flourish.studio/story/600420/?utm_source=showcase&utm_campaign=story/600420

Mums nav izveseļojušos, ir tikai slimie, kas ārstējas mājās. Kopējo, uz šo brīdi esošo zināmo infekciozo pacientu skaitu neviens nenorāda.

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

Paskaties to Jelgavas pansionāta keisu - tur no tiem 130+ slimajiem NEVIENS nenonāktu slimo sarakstā, ja pansionātā nebūtu masveida pārbaudes.

Attiecīgi tai populistiskajai zosij Jurčai arī nav ne mazākā priekšstata par slimo skaitu, tāpat kā citiem. Attiecīgi arī izveseļojušos uzskaite no šādiem slimo uzskaites cipariem ir bezjēdzīgi.

IMO vienīgais īstais un mērāmais lielums ir slimnīcā nonākušo skaits. Pārējie viegli ietekmējas no absolūti visa,

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Viencexpertam gan ir zināms saslimušo skaits, jo skaita kā mantru cik saslimušo esot bijis kad ieviesa ārkārtas stāvokli un cik kad izbeidza un ka esot bijis vairāk.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
4 3 Atbildēt

komandantstundu vajag?

WALA Reģ.: 19.06.2002
5 0 Atbildēt

Un varbūt pie reizes arī koncentrācijas nometnes un gāzes kameras, nav cilvēku - nav problēmu ...

Tik nodokļus nebūs kas maksā ..

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 1 Atbildēt

Kāds mums te šorīt pamatīgi uzbudinājies

Labrīt!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Labrīt, ne nav nav uzbudinajies, tikai mazliet iesmeju par sevi, par citiem ;)

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Ā, nu ok... sen nebiju tevi tik uzvilkušos manījis...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

hmm zināmā mērā - jā, ir vēlme izteikties, bet nu ātrumā un īsumā rakstu kā sanāk - tad nu arī noteikti izklausas ka "pārlieku uzvilcies"

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Ja kvalitatīvos ierobežojumus nevar ieviest, būs kvantitatīvie. Jā brutāli, jā ne precīzi mērķēti, jā aizskaroši, bet vismaz realizējami atšķirībā no kvalitatīvajiem pasākumiem.

Es arī labprāt pieredzētu spējīgāku varu un prātīgāku sabiedrību. Bet stāvoklis ir kā ir.

Primāri rēķinoties ar demokrātiskām vērtībām, slimnīcas ir aizsitušās ciet un tagad jāizšķiras vai nepildīt Satversmi attiecībā uz med. aprūpi vai cilvēktiesībām.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Tu mēģini glaimot valdībai, kurai nav ne mazākās nojēgas ko darīt kāpēc darīt, un pats galvenais, ka tik pārāk daudz naudas tam neatvēlēt ... un galvenais ka vainīgais atrasts - nepaklausīgā tauta ...

Es diezgan uzmanīgi skatos, ja kaut kur eju un kaut ko daru, bet neesmu pamanījis vēl nevienu kas neievērotu šibrīža noteikumus, jā skaidrs ka 2 metru distanci ir gŗuti veikalā ievērot - kaut kā jau citiem ir garām pie plauktiem jātiek ... bet citādi domāt ka tautas nepaklausība ir problēmas cēlonis - ir atklāti sakot sava stulbuma un nespējas "aizklāta" atzīšana !

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

Tu mēģini mani nepareizi citēt.

Es saku, ka:

1.šajā pasākumā nav neviena lieliska dalībnieka. Valdība ir notrallinājusi vasaru un pazaudējusi iniciatīvu, sabiedrība nav atvērusi mācību grāmatu. Kopumā viena puse otru IR pelnījusi;

2. Pirmā konstatācija ir nekonstruktīva kritika - tāpat slimnīcas aizsitās ciet;

3. Vienas vai otras puses pastiprināta kritika nekādi nerisina un neuzlabo situāciju;

4. Es personīgi vairs neredzu citas metodes kā kvantitatīvās, lai piebremzētu gultu aizņemšanu. Ir par vēlu

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Tādam skatījumam es varu lielā mērā piekrist

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 9 Atbildēt

Es domāju, ka uz kādu mēnesi būtu jāievieš pilnīgs lokdauns. Pilnīgs - tāds, ka tu vari iziet tikai uz pārtikas veikalu un aptieku. Ar kaut armiju uz ielām, kas pastiprināti kontrolē visus, kas atrodas ārpus mājas. Un līdz ārkārtas situācijas brīdim jāslēdz robežas. Šī mēneša laikā ir jānotestē pilnīgi visi valsts iedzīvotāji un slimie jāizķer, jāizolē. Bet, protams, jābūt plānam, kā to realizēt dzīvē un uz to brīdi pilnīgi gataviem atbalsta mehānismiem attiecībā uz cilvēku ienākumiem tajā laikā. Bet kopumā piekrītu Eidim.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Šo darīja Slovākija un jēgu es nesaskatu. 2 nedēļā atbrauks asimptomātisk Kārlis, kas pašlaik Tanzānijā un sāksies viss tas pats. Resursi būs iztērēti uz testēšanu un lokdaunu, bet ieguvumi beigsies ar Kārļa ierašanos.

Domāju, ka šis vnk lēns process vienādā ātrumā ar Eiropu (prečīzāk kavējot kādas 3 ned ka tas ir pašlaik).

Resp IMO nav NEVIENA risinājuma kā šo atrisināt UZREIZ

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nu, Slovākijā kumulatīvais pēdējo nedēļu laikā ir krities diezgan būtiski.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Paskaties - visā Eiropā krītas. Aptuveni 3 ned laikā atvelsies arī pie mums.

Es matemātiski nesaprotu to Slovākijas risinājumu. Informatīvi lielisks - kopumā tika secināts, ka sabiedrībā vienlaicīgi slimi (arī asimptomātiski) ir 1-2% dalībnieku. Un ne 8/9/10% kā izriet no atlasītā veidā veiktām pārbaudēm. Otrs outputs - 1-2% ir ļoti maza daļa. Ja cipars pieaugs līdz kaut vai 5%, būs vāks jebkurai veselības sistēmai

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Zviedrijā pieaug, he-he.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
10 1 Atbildēt

"Es domāju, ka uz kādu mēnesi būtu jāievieš pilnīgs lokdauns. Pilnīgs - tāds, ka tu vari iziet tikai uz pārtikas veikalu un aptieku. Ar kaut armiju uz ielām, kas pastiprināti kontrolē visus, kas atrodas ārpus mājas."

Kategoriski NĒ. Es pat teiktu vairāk, ar mūsu NEKĀDU atbalsta sistēmu, tam nekad nerealizēties. Uz mata kā mans sens draugs, kurš strādā labā maizē ministrijā. Tev nerūp neviens, kuram nesanāks oficiāls valsts atbalsts. Lai cilvēkiem atņem īpašumus, lai atņem visu pārējo (pie kam VIŅI VĒLAS UN GRIB MAKSĀT SAISTĪBAS), ka tik ideja pareiza. Nakuj - nē

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Bet tieši to jau es saku - paralēli ar pamatīgi atstrādātu valsts atbalsta sistēmu - ne tikai bezmērķīgā naudas piešķiršanā, bet arī ierobežojot, nu, kaut vai tevis pieminēto īpašumu atņemšanu vai tml. Nevienu brīdi nebiju domājis, ka vajadzētu vienkāri tupa aizliegt cilvēkiem iziet no mājas ārā, pārprati tu mani, draudziņ.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Otrai rindkopai nepiekritīšu. Pa veikaliem joprojām staigā plikie deguni. Tagad gan mazāk, bet staigā tāpat. Uz darbiem joprojām slimie staigā un veicina perēkļu veidošanos. Jo tiem, kas saņem algas aploksnēs, slimot sanāk ļoooooti sālīti. Un tusē kopā tāpat. Protams, te ir jāskatās no otras puses - cilvēks, kā man skolā mācīja, ir sabiedrisks dzīvnieks. Plus vēl tas, ka netiek normāli izskaidrota sabiedrībai ierobežojumu nozīme.

Bet vispār - kuram ir nojēga, kā labāk darīt?

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Ja skaties uz darba ražīguma izmaiņu, kas ir funkcija no komunikācijas (mācības, partnera atrašana, uzdevuma formulēšanas), veiksmīgai sabiedrībai IR jātusē. Zooms ilgtermiņā diezgan būtiski ietekmēs ražīgumu.

arba Reģ.: 16.12.2002
4 0 Atbildēt

cilvēki ir dažādi

es piemēram izbaudu, ka visu šo laiku nav jāpiedalās bezjēdzīgās sapulcēs, semināros, tusiņos, nav jadodas komandējumos , no kuriem nav nekāda labuma, nav jātusē ar cilvēkiem pienākuma dēļ, nav jāiet uz vēl uz vel 100 lietām, nav darbā jāsvin jubilejas, u.t.t.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Ir intraverti, bet labklājība būvējas tieši uz tusēšanu, ne darīšanu. Resp. tusēšana (daļēji pat tās bezjēdzīgās) nostūrē darīt KO un darīt KĀ. Bez tusiņa sākas stagnācija

arba Reģ.: 16.12.2002
2 0 Atbildēt

Nepiekrītu !

Labklājība un attīstība būvējas uz sarunas pie viskija glāzes un cigāra pie vakariņām mierīgā restorānā nelielā kompānijā u.t.t.

Visi kolektīvie tusiņi ir sūds, kas labākajā gadījumā rada kolektīvam sajūtu, ka viņi ir vienoti, vajadzīgi u.t.t.

visas biznesa sarunas, pēdējā 1/2 gada laikā ir ļoti konkrētas un produktīvas

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

nop. Kolektīvie tusiņi (ne dzeršana, bet sapulce, kafija, etc) nogādā tev informāciju par kompānijas noskaņojumu, attīstību, nesaistītiem notikumiem (kas visai bieži ir svarīgi taviem lēmumiem), atsevišķu dalībnieku noskaņojumu (un šo zoomā nevar ieraudzīt). Kopā šis vienādojums = kompānijas dinamika un virziens.

Zoom šim kaitē un grauj.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Jā, tas ir šī visa pluss...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Es savukārt reāli pārdzīvoju, galvenokārt tādēļ, ka nestrādāju produktīvi (lai arī mani pārdošanas cipari tik un tā ir labi - tas vairāk no pagātnē izdarītā), uzņēmuma vadību redzēju vien jūlijā (1 x gadā), man tas viss aprakstītais process, kad kādam mīnuss - liels pluss, dinamika, dzīve

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

pēdējā laikā mes dzīvojam hiperpirkšanas mānijā - vairāk, lielāku, jaunāku, skaļāku, veselīgāku, zaļāku, ekoloģiskāku u.t.t.

man tieši patīk ka tagad cilvēkiem ir laiks beigt skriet, ir laiks mierīgi tēju dzert un iespējams arī padomāt !

saprast, ka mēs tik daudz tērējam laika un naudas pilnīgi nevajadzīgi !

Man iepriekšējā krīze, pirms 10 gadiem ļoti palīdzēja sakārtot galvu atpūsties no lielā skējiena un saprast, ko tālāk darīt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Es iepriekšējā krīzē pazaudēju gandrīz visu. Daļēji tas bija manis paša kļūdaini pieņemtu lēmumu rezultāts, daļēji valdības lēmumu un citu apstākļu. Tāpēc neviens man nevar pateikt, ka es šobrīd vienkārši tukši runāju, nesaprotot, par ko.

Bet arbam taisnība - es pēdējo 2 mēnešu laikā esmu 3 grāmatas izlasījis... agrāk man gāja viena 3-4 mēnešos ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Nu nez. Ir tak vienmēr bijis skaidrs, ka cilvēkam vajag Paēst, Pa%$$irst un kādu zaķi izmīlēt. Viss!

Aiz šīm pamatvajadzībām pieejamos resursus tērēt prieka pēc. Tgd tādu iespēju nav. Savukārt vienīgais neatjaunojamais resurss - laiks tērējās. Neko draudzīgu šajā nesaskatu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Kasiņ, nu, pacieties vēl nedaudz, nav jau karš... un nebūs šis viss mūžīgi...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Man ir nelāgs čujs, ja pēc šī visa bardaka beigām Eiropas Cilvēktiesību tiesa būs pārpludināta ar mirušo tuvinieku prasībām pret valstīm par pamatlikumos noteikto medicīniskās palīdzības nodrošināšanas neievērošanu. No otras puses - ir ārkārtas stāvoklis (ne tikai Latvijā)...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Lūk ar to LV riskē baidoties ieviest ārkārtas stāvokli, būs kā ar neizmaksātajām pensijām.

arba Reģ.: 16.12.2002
4 0 Atbildēt

var man kāds paskaidrot kāda starpība slimi ir 22 000 vai tikai 12 000 ?

Kam ko tas maina ?

es nesaprotu uztraukumu par slimo skaitu ?

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Kā noprotu no medijiem, lielais satraukums par to, ka sāksies inficēšanās ģeometriskā progresijā. No 12 tūkstošiem sanāktu mazāks rezultāts, nekā no 22iem.

Tiem pašiem medijiem jau izdevīgāk 22 tūkstoši. Kā zināms, sliktās ziņas lasa vairāk un jo dramatiskāk, jo labāk. Nevienu nerausta, ka Madonā skolai atvērta jauna bibliotēkas ēka, toties tas, ka Madonas pritonā pēc kopīga dzertiņa 8 purni dabūjuši covidu un vēl pamanījušies pasērst 3 citos pritonos, tas gan tiks lasīts.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Es neuztraucos par slimo skaitu. Man nepatīk, ka n valdības puses tiek sludināts, ka viņi pieņem lēmumus pamatojoties uz statistiku, bet ir redzams, ka publiski pieejamā statistika ir nekorekta. Man par to ir cepiens. Ja nezin, tad tā lai arī pasaka, nevis pūderē vai vaino ģimenes ārstus.

Pirms pāris dienām gan redzēju rakstu, ka turpmāk no slimo statistikas ņems ārā tos, kam 14 dienas pagājušas.

U vēl, redzot ka slimi ir 22k vai 12k un slimnīcās it tik, cik ir, iedzīvotājs vulgaris varbūt tomēr izdarīs citus secinājumus.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Vnk precīzāku ciparu nevienam nav.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Kurš konkrēti lēmums ir pieņemts, balstoties uz tev ik ļoti rūpošo izveseļojušos statistiku, kuru, pie tam, pats, paņemot rokā kalkulatoru, elementāri vari aprēķināt?

spainis Reģ.: 27.04.2006
3 1 Atbildēt

Ir runa par komunikāciju kopumā, nevis kādu konkrētu lēmumu. Ja saka, ka lēmumi tiek pieņemti pamatojoties uz statistiku, tad publiski pasniegtajai statistikai vajag būt ticamai! Ja man pūderē par šiem skaitļiem, tad kur garantija, ka nepūderē par pārējiem? Ja es varu izrēķināt, tad han tas netiek darīts pasniedzot to statistiku?! Es izrēķinu, pamuldu iauto un viss, cits izrēķina un sāk bļaut pa visu internetu un rīkot gājienus.

Par to ir runa. Ja publicē, tad korektu, lai nerodas lieku jautājumu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 1 Atbildēt

Nu, tagad tiek. SPKC ieklausījās un "kļūdu" izlaboja. Ko tu vari īdēt par to statistiku kā veca bāba?

spainis Reģ.: 27.04.2006
2 0 Atbildēt

Lūk tieši šāda ir valdības komunikācija, un tā ir tā problēma.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Tev tika izskaidrots, kāpēc ir tāda kļūda, paskaidrots tās nozīmīgums, beigās pat kļūda tika izlabota, bet tu joprojām turpini, kā veca plate, vienu un to pašu raut riņķī. Pričom tur valdības komunikācija?

WALA Reģ.: 19.06.2002
4 0 Atbildēt

Cilvēks vulgaris jau kādu brītiņu ir noguris no visa šī stulbuma un "biedēšanas"... un vairs ne īsti ko lasa, ne arī interesējas.

Un protams ka tautai tiek komunicēta pilnīga tufta - maskas vai "ne-maskas" nav ne problēmu cēlonis, ne arī risinājums.

Distancēšanās ir atslēga, ja vajag tad slimos ķēdes posmus un kontaktpersonas izolē ( tas gan nav sevišķi cilvēcīgi un sevišķi ērti visai tautai), bet nu vismaz ir solis pareizā virzienā.

Un statistika - tā vispār ir tikai statistika, daudz vērtīgāk ir statistika par aizņemtajām vs brīvajām pacientu gultām pa dažādām būtiskām saslimšanu pozīcijām ...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 1 Atbildēt

100% precīzi. Aizvien vairāk tādu, kuri par covidšovu atklāti smejas

eidis Reģ.: 07.11.2001
6 4 Atbildēt

Un tie ir tumsonīgi idioti.

Es viņus aizsūtītu piespiedu kārtā uz slimnīcu pastrādāt par sanitāru Covid nodaļā. Un pēc nedēļas pavērotu to atklāto smaidu......

Jāatzīst, ka Covid atkal ir aktualizējis sāpīgas spazmas publikai, kas kopš sovoka dala valsti Mēs (t.i. sūdeņa piekritēji) un Viņi (t.i. valdība). Un šis ir brīnumaini kā var tik slikti dzīvot. T.i. uzskatīt, ka tu atrodies teritorijā, kuras pārvalde darbojas PRET tevi. Un katrās vēlēsanās (kad to var mainīt) atkal iebalsot spēkus, kas ir PRET tevi.

Man jājautā vai no šāda dzīves gājuma nemetas depresija un uz pašnāvību nevelk?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Āmen! Visus tās kazas Marinas atbalstītājus vajadzētu aizsūtīt uz to pašu Gaiļezeru pastrādāt...

arba Reģ.: 16.12.2002
6 0 Atbildēt

Pamat jautājums statistikas kļūdā ir - ko uzskatīt par veselu ?

un par to var diskutēt mūžīgi

Un no tā nekas nemainās

Būtiskākie jautājumi ir

- cik ir stacionēti ?

- cik mirst ?

- cik ir slimi mediķi ?

- cik ir pieejamas gultas ?

šie jautājumi ir būtiski, tie iespaido situāciju

Bet kas ir atskaites punkts - kad ir vesels ir nebūtiski ! vai tās ir 10 dienas,vai 2 nedēļas, vai 3 nedēļas, vai tad , kad cilvēks jūtas labi

Mani paziņas , kas ir paslimojuši viegli, kādu mēnesi pēc slimības joprojām jūtas stipri suudiigi, vai viņi ir veseli ? vai slimi ?

Ja runājam par statistikas skaitu

tad no vienas puses visi bļauj, ka ir ievērojami vairāk, jo netestē jau visus

no otras puses, ka ir mazāk jo nav ticama cipara par izveseļotajiem

Tā kā šīdiskusija ir bezjēdzīga, nevajadziga un pat ļaunprātīga, jo atņem laiku, nervus u.t.t.

arba Reģ.: 16.12.2002
3 0 Atbildēt

Ir vairāki ceļi , ko valdība varēja darīt savādāk

1) izolēt visus inficētos sākot no pavasara, visus , kas inficēti izmitināt specialās viesnīcās, mūsu sabiedrībā tas nav iespējams, lietuvā pamēģināja,viesnīcu izdemolēja, visi piedzērās un aizgāja mājās, pasākumu atcēla

2) uzcelt speciālu slimnīcu ar 2000 gultam, piem kīpsalas halē, speciāli covid pacientiem - uzcelt varēja, tikai paliek jautājums, kas tur strādātu ?

KO vēl varēja izdarīt ?

Un nevajag tukši d..... ka viss ir slikti, par to jau 33 lapas pierunātas.

Sāksim runāt par to, ko vajag darīt , ko katrs pats var izdarīt !

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Katrs var aiziet uz 12.12., stāvēt, kamēr Kliķe izpildīs prasības, atcels ierobežojumus un tad kovids beidzot nobīsies no stiprā latviešu gara un aizmuks...

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Es domāju, ka vienīgais ko var izdarīt, ir veidot pareizu komunikāciju. Nu kāpēc ir vēl liela sabiedrības daļa, kas nesaprot prastu masku jēgu? Un kāpēc neizskaidrojami neļaut lietot šalli?

IMO izkomunicētu, gan saprastu.

A pārējais - lauzt kultūras kodu vai izraut mediķus uz sitiena neizdosies gan

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 0 Atbildēt

Manuprāt, arī tas neko daudz nelīdzēs, kamēr pretī būs gobzemi, pļaviņi, ciekuri un pārējie. Vakar ar vienu tādu sanāca mazliet feisbukā sarakstīties. Šis bija nošērojis kaut kādu tur to stulbo aitu Marinu aizstāvošu postu. Es viņam normāli uzsrakstīju, kāpēc viņas aizturēšana bija pamatota (ar argumentu, ka viedokļa izteikšana tomēr nav tas pats, kas apsūdzību izteikšana bez pierādījumiem) un uzdevu pat konkrētu jautājumu, vai viņš savā uzņēmumā (viņam pieder autoserviss) pieļautu, ka kāds darbinieks publiski driš, ka viņi maina labas detaļas pret beigtām u.tml. Atbilde bija par to, ka viņa bērns nevarot nosēdēt maskā, pidari valdībā visu ir sapisuši, viņš atbalsta 12.12. un lai es vispār sēžu savā kambarī un aizveros. Dikti intelektuāla saruna sanāca...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 4 Atbildēt

Un viņam ir daudz taisnības, valdība ir teju visu izdarījuši, lai viņi tiktu atlaisti pirms termiņa. Piemini manu sacīto

WALA Reģ.: 19.06.2002
4 0 Atbildēt

Nu tu jau te atkal citā grāvī stūrē - nu nometīs valdību - un kas mainīsies pēc būtības ???

Informācija paliks "'tīrāka" vai saprotamāka, vai kā te augstāk tika minēts "Covids" sabīsies ???

Kāda jēga no nodarbēm, kas tikai novērš uzmanību no problēmas ?

Via pie mums ir tik slikti kā Itālijā, kad vietvaldība ar lielāku valdību nevar vienoties par to vai rūpīcas slēdzamas .. kamēr sagaida kritisko momentu kad citādi jau vairs nevar ???

Es domāju ka kāds gudrs apdrošināšanas kompāniju risku analītiķis ar dziļām zināšanām matemātika spētu atrast labu atskaites punktu pie kura būtu svarīgi "aizvērt Latviju ciet", lai viss nesaietu pilnīgā dirsā.

Šobrīd mēs vēl te diezgan veiksmīgi taustamies un izskatās ir vēl brītiņš laika, bet tas nav iemesls gluži gulēt uz lauriem !!

Moš ir kādam zināms tāds cilvēks ar padziļinātu interesi par Covid ? Es būtu ar mieru kompensēt viņa laiku risku modelēšanā ;)

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Kasiņ! Covidlaiku valdība LV tiks atlaista pirms termiņa jebkurā gadījumā. LV šādi ekstrēmos gadījumos nespēs izdzīvot pilnīgi neviena valdība. No doubt! 100%

Ja valdība izpatiks tev, tad neizpatiks man. Un otrādi.

Tāpēc tik nesaprotama ir Stendzinieka / Smiltēna / Šmita valdības šupošana pašreiz. Te tak jebkurā gadījumā vnk jāpagaida

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 2 Atbildēt

Ja nometīs valdību, pamainīsies tikai personāži, visādi citādi nekas nemainīsies. Tikai premjerēs cita partija, varbūt kādu partneri izmetīs un varbūt paņemt atpakaļ koalīcijā ZēZēeSs.

Ja atlaJdīs saJmu, tieši tas pats - KPV LV cietā nāks Gobzems, kurš būs tieši tāds pats īstermiņa projekts kā KPV LV, daži A/Par vēlētāji pārslēgsies uz Vienotību, JKP vai NA, un kaut kur pamuks arī daļa Saskaņas elektorāta. Visādi citādi, viss pa vecam.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Valdību nometīs uz covid beigām. 100%! Nevienai valdībai LV nebūtu lemts šo pārdzīvot.

Uz beigām tādā Grigules stilā salīmēs bildes uz autobusiem, vientiesīgie sūdens pacienti toas sabalsos atkal un atkal Kasiņš stāstīs, ka Viņi (valdība) ir pret Mani (Kasiņš)

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 2 Atbildēt

Es tiešām uzskatu, ka haipu par to, 'ka viss ir slikti' ir uzpūtuši noderīgie idiņi, un viss vējš pūš no Kremļa puses.

Līdz ar to secinājums, ka valdības visi specdienesti jau ātrāk varēja visādus šos idiņus izolēt no viņu klaviatūrām. Lai nemaitā gaisu.

Bet diemžēl arī specdienestos ir vēl noderīgāki idioti...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Domājams, ka tur ir kvalifikācijas grūtības. Atklāti ļaunprāši jau ir ļoti maz. Un tādiem jau APK un KK vietu ir paredzējis

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Jā, un tad sāksies, pareizāk - turpināsies visa tā basņa par "vārda brīvību". Tikai ironiski, ka tie vārda brīvības sludinātāji acīmredzami grib tādu "vārda brīvību" kā Krievijā vai Baltkrievijā.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Kā reiz pie mums jau arī ir apmēram tāda vārda brīvība kā Krievijā vai Baltkrievijā - galvenā starpība ka Krievijā cenzē ruskomnadzor, bet pie mums - rečekisti.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Ko nozīmē - cenzē? VIņi var kaut kādas sankcijas nozīmēt? Tikpat labi jebkuru viedokļu nesakritību vai norādi uz fufeļa laišanu var saukt par cenzūru. Rečekisti ir tāds pats medijs kā jebkurš cits, ar savu mērķi un misiju. Viņi pārbauda kāda cita facebukā publicētu informāciju. Jebkuram, arī tev, ir tiesības pārbaudīt rečekistu rakstus un meklēt "kāšus" tajos, veidot anti-rečekistu mediju un tos publicēt. Neesmu rečekistu fans, jā, lietas tur mēdz notikt tendenciozi, pie tam, vienu reizi pats lūdzu viņus intereses pēc pārbaudīt vienu FB publikāciju, viņi mani pat ar atbildi nepagodināja (kaut arī savā mājas lapā aicina ziņot par aizdomīgām publikācijām), bet, atšķirībā no Pļaviņa, Gobzema, tās pašas vakcīnrealitātes un visas pārējās tās šņagas, nevis uzbrūk oponentam ar ad hominem argumentiem, bet norāda uz faktiem (vai "faktiem") un nepatiesībām. Un kaut kā neesmu dzirdējis, ka tā Kompānija būtu mēģinājuši atspēkot rečeka publikācijās minētos faktus kā nepatiesus un avotus kā neuzticamus. Tā vietā ir uzbrukumi personālijām.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nē, rečekisti nav tāds pats mēdītājs kā citi - rečekisti, atšķirībā no citiem, tiek publiski, citos mēdītājos, pozicionēti kā pastiesības stūmēji kas publicē nevis viedokli bet pārbaudītus faktus. Un kā manis iemestajā gadījumā ar delfu cenzūru purnagrāmatā - oficiālajam patiesības stūmējam ir tiesības marķēt rakstus kā neptiesus un ietekmēt publicētaja spējas ar kaut ko dalīties un to kas dalās ar tāda publicētāja rakstiem, spējas ar kaut ko dalīties - kas tas ir, tā nav cenzūra?

"kompānija", vismaz daļa no "kompānijas" visdrīzāk vienkārši saprot ka nav ko cīnīties ar labi apmaksātām vējdzirnavām un tā vietā vienkārši sekotājiem parāda kas viņiem uzbrūk. Un, kā tu sagaidi lai maznaudīgā puse atspēkotu lielnaudīgo pusi? Nu kaut vai kā vakcīnrealitātes gadījumā - kur vienā pusē ir daudzmiljardu industrija un šīs industrijas finansēti zinātnieki, un otrā pusē zinātnieki ar nepareiziem atklājumiem, kurus attiecīgās industrijas finansētie zinātnieki diskreditējuši.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Tie "patiesības stūmēji" nemarķē rakstus kā nepatiesus tāpat vien, bez iemesla. VIņi arī norāda, kāpēc raksts ir nepatiess vai daļēji (ne)patiess. Un tālāk jau lemj konkrētā medija, kurš rečekam ir iedevis tiesības faktus pārbaudīt, atbildīgais stafs pēc šī medija darbības politikas. Vienkāršā valodā izsakoties, medijs ņem no rečeka ārpakalpojumu. Sanāk, ja tavā baznīcā kāds draudzes loceklis sāktu sludināt ateismu, ezotēriku, homoseksuālismu utt. un mācītājs/draudzes padome, vai kas nu tur atbild par šo, viņam vairs neļautu runāt, to jau arī varētu saukt par nelietīgu cenzūru...

Bet no tāda viedokļa, man šķiet, ka vienīgie, kas Latvijā atļauj izpausties visiem un par dajebko (likuma robežās, protams), ir pietiek.com

Bet tu gan esi naivs, ja domā, ka aiz "kompānijas" nestāv "labi apmaksātas vējdzirnavas". Kā es sagaidu - tieši tāpat kā to dara rečeks. Ar konkrētiem faktiem norādīt uz neprecizitātēm (vai, viņuprāt, meliem) rečeka publikācijās un ar konkrētām atsaucēm uz uzticamiem avotiem parādīt, kāpēc rečekam nav taisnība. Visur, kur iespējams. Kā jau teicu, kaut vai veidojot anti-reček lapu.

Bet tā pieeja, ko tu sludini, tiek rekomendēta sarunās ar Jehovas lieciniekiem - ķipa, norādīt uz Sargtorņa organizācijas nepilnībām, nevis kļūdām pašā ticībā. Kaut gan, Alda/Jeras/Atmiņūdens/5G folijgalvas fani jau ir kā Jehovas liecinieki. Viņus neinteresē argumenti, fakti (to lieliski pierādīja manis augstāk pieminētā saruna ar paziņu), viņi ticēs tikai tam, ko Aldis un/vai svēto mocekļu pārītis Valentīns ar Marinu sludina...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Bet vai tad kāds saka ka marķēšana notiek bez iemesla? Reku bija piemērs - cilvēks pasaka ka kovida statistika ir nepareiza, varai tas nav vēlami/nepatīk - štankc, zieģelis no oficiālā cenzora "daļēji nepatiesa informācija". Lukašs tak arī protestētājus nemet cietumā bez iemesla - iemesls ir - izgājuši ielās un protestē; tos kas sēž mājās pie televizoriem cietumā nemet

"Bet tu gan esi naivs, ja domā, ka aiz "kompānijas" nestāv "labi apmaksātas vējdzirnavas"." - kas jau kuram skaitās labi apmaksāts - šobrīd liekas ka tu mums esi gaterists kam, ja kāds [varbūt] no kādām reklāmām, ziedojumiem vai tamlīdzīgā ceļā mēnesī dabū pāris pakas, liekas esam labi apmaksāts - bet otrai pusei tur ir miljoni... Tu pareizi saki "ar konkrētām atsaucēm uz uzticamiem avotiem" - abet tie uzticamie avoti - pēc kāda principa būs? Ļauj, es minēšu - uzticamība pēc bara principa - tie, kur [industrijas apmaksātie] zinātnieki masveidā piekrīt - ups, tad jau nebūs uz ko atsaukties... Es, piemēram, intereses pēc palasīju wikipēdijā par vienu zinātnieku, uz kura darbiem vakcīnrealitāte atsaucas attiecībā par alumīnija saturu potēs - zinātnieks ar kaut kādu 30 gadu pieredzi savā lauciņā, jau sen pētījis alumīnija iedarbību uz nervu sistēmu un smadzenēm, un viss bija skaisti un jauki, līdz brīdim kad šis izdomāja pētīt alumīnija saturu potēs - tad uzreiz pēkšņi bija nepareizi secinājumi un atņemts finansējums pētījumiem. Nu, kā ar šāda zinātnieka pētījumiem var atspēkot rečekistus? Nekā, pretī būs "melīga informācija, 97% [industrijas finansēto] zinātnieku šos apgalvojumus noliedz!" - tieši tas pats kas notiek kad ir runa par klimata pārmaiņām...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Par protestēšanu nevienu cietumā nemet un nemetīs, kamēr tas notiek likuma rāmjos. Tak tiekaties un protestējiet pa 25 visās Rīgas malās, kur problēma? Bez tam, vismaz šobrīd, kamēr nav nekārtību, policija arī ļauj protestēt un neiejaucas. Daži pilsoņi gan varētu būt visai pārsteigti, kad saņems uzaicinājumus uz internetbanku par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu. Bet šajā gadījumā protestētāji tiek kā peškas izmantoti - neba jau Ciekurs ar Pļaviņu šos rēķinus apmaksās.

Ieliksi, lūdzu, info, kur Jurčai tika uzspiests zieģelis - "daļēji nepatiesa informācija". Tieši informācija, nevis viedoklis? Pieļauju, ka varētu būt, bet ātrumā nevaru atrast.

Hmmm, bet kaut kā neesmu pamanījis, ka Spriņģe vai Bērziņš būtu miljonāri. Bet tu jau sāki runāt par "labi apmaksāts", ne es... nē, nu, tu jau vari ticēt, ka Gobzems no advokāta karjeras atteicās idejas vārdā, tās pašas idejas vārdā pieļāvā izslēgšanu no advokatūras, un dzīvo, uztur savu Baltezera māju un pērk dārgos džipus ar deputāta aldziņu...

Bet par avotiem - laikam jau tā diskusija ir diezgan bezjēdzīga, jo mēs vienkārši izvēlamies ticēt avotiem, kam mēs gribam uzticēties. Kā jau iepriekš rakstīju, neba tu esi atklājis to alumīnija esamību potēs. Bet ar zinātni ir tā - ir metodes, kā pētījumus un secinājumus var uzskatīt par zinātniski pamatotiem. Un, ja kāds cits pētījums pēc šīs metodikas apgāž iepriekšējo, tad tiek atzītas kļūdas un viedoklis tiek mainīts. Es gan neapgalvoju, ka piekrītu šīm visām metodēm, cik nu es par tām zinu, jo neesmu zinātnieks. Nekomentēšu tevis pieminēto wikipēdijas gadījumu, bet "30 gadi lauciņā" nu galīgi nav rādītājs. Piemērs ir mūsu pašu Apinis, kurš pat ar vairāk kā "30 gadu pieredzi lauciņā" joprojām apgalvo, ka vienu reizi ar C-19 saslimis cilvēks atkārtoti ar to vairs neslimos, var iet kaut bez aizsargiem infektoloģijas centrā tusēt, kaut arī kopš vasaras jau ir zināmi gadījumi, kas pierāda pretējo.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Taisi savu lapu un publicē ko gribi un arī atbildi par sarakstīto. Nevienam nav tev jānodrošina platforma(sēta) kur tev izpausties(aprakstīt) un nodrošināt ka tā tiks saglabāta(nepārkrāsota). Internets ir daļēji ārpus Satversmes, jo tas nav vismaz šobrīd pamattiesībās. Sūti vestules pa pastu un neviens tevi "necenzēs".

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

"Internets ir daļēji ārpus Satversmes"

Nu, tā jau gluži nav. Galu, galā, Jera iesēdās tieši par publikāciju Inernetā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Teicu ka daļēji, jo cenzēt to var, bet tomēr par rakstīto tāpat jāatbild.

arba Reģ.: 16.12.2002
6 1 Atbildēt

valdību nenometīs līdz daudz maz covids beigsies

neviens negrib tagad uzņemties stūrēt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Arī fakts. Ja nu vienīgi pats Kariņš vienā dienā nenospļausies un nepateiks - ejiet tak jūs visi dirst un rādīt viens otram savas olas!

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

un ko vietā? Jaunas vēlēšanas, vai tos pašus?

Cik jūs esat debili.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Pats tu esi debils, ja ne vienu reizi vien esi to parādījis. Iemācies lasīt, es nekur neapgalvoju, ka tas ir vajadzīgs un ka no tā kāds labums būs.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt
WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Vai kā ta nu tā pēkšņi mētelīti apmetis uz pretējo pusi ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Tātad tikko atgriezos no vīnu veikala. Cilvēku skaits bez izmaiņām salīdzinot ar pirmsierobežojumu laiku. Tukša, nepamatota dramatizācija stāsti par pūļiem

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jā, jā tagad sastastisi mums pasaciņas ka viss mierigi, la citi neskrien un pie pudelītes netiek

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Vakar biju iebridis Vinotekā,tukša bode,laikam visi bija miruši.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Man ir kognitīva disonanse: kā stāstot par tukšu bodi var pierunāt cilvēkus tur nedoties?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pamatoti, jo es tevi tikai mēģinu apcelt ;)

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tā arī atbildēju

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Hahaha... Vīnu veikals. Ninnātājs vulgaris šmigu pērk pārtikas veikalā, nevis vīnu veikalā. Un jaunie ierobežojumi kā reiz liek to šmigu pirkt. Pirmīt biju pāris stundas kopā ar vienu pazīstamu čali, par dzērāju viņu saukt negribētos, bet viņš kaut ko darot mēdz pļumpēt alu, pirmdienas vakara novērojums - ātrums - bundža stundā. Tātad, ko šis teica? Ka aizbraucot uz veikalu jāpērk alus, jo - dzert negribas, bet nevar zināt vai nesagribēsies rīt, un tad nevarēs nopirkt, tāpēc jāpērk tagad.

Es jau pa nedēļu zobojos kā tagad būs maniem kolēģiem - algas diena, vienam otram vajadzētu nedēļas nogali nokost - tik jautājums, vai spēs piektdienā iepirkt šmigu pareizā daudzumā lai pietiek visu nedēļas nogali

Gribi runāt par cilvēku skaitu - sešos vakarā Liepājā braucu garām Depo, un apzināti aizbraucu tālāk, jo nahuj negribēju tajā stūķī piedalīties - tas ka stāvvieta bija tik pilna ka varētu nākties meklēt vietu izteica visu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Es - Valdemāra RImi, ap 21:00. Tas pats, veikals pustukšs.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Šodien runaju ar gudru Stradiņu slimnīcas ārsti. Paprasīju viņas viedokli par manu teoriju, ka tāda sterila dzīve radīs novirzes imūnsistēmā un būs vairāk slimo, nākotnē.

Viņa pat neapdomājot, atbildēja - "Protams. Mūsu bērni slimos vairāk." Tad, uzreiz piemeta, aizstāvot situāciju, - "Bet tagad mums ir nopietna situācija..utt, vajag apturēt infekciju, utt".

Bet sanāk dīvaina liekulība. Mēs upurējam SAVUS bērnus, lai glābtu pensionārus un slimos.

Jūs varat saukt par idiotiem - vecākus, kuri bērniem neģērbj maskas, bet ES SAVIEM bērniem maskas neģērbju, un pareizi daru.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Muļķības.

Nevar tā salīdzināt un jaukt atšķirīgas tēmas un konceptus.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Ja zem šī vārda - "Muļķības. ", nav noslēpusies frāze: " Tā nav, jo es negribu, ka tā ir", tad, lūdzu, pamatojiet savu viedokli.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Jā pasākumu trivializē līdz riebumam - tev ir taisnība, bet ja tomēr detaļām piešķir kaut kādu svaru - tā nu gluži nebūs vis ;)

Piem. Mani nebaida Covid pats par sevi, bet nevēlos kļūt par to cilvēku kurš būs izlēmis, ka taviem vecākiem jāmirst, tas nekas ka tas ir dabīgi, un tas nekas ka es varu sadzīvot ar savu radinieku nāvi utml.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Nezinu kā tev, bet man ir tā:

Ja jāizvēlas - manu bērnu veselība, vai 10 000 sprāguši pensionāri, resnuļi, insulītiķi, vēža slimnieki, astmatiķi, es izvēlos pirmo.

Ģimene man ir pirmajā vietā. Un 7,7 miljardi uz mūsu Zemes ir pārāk daudz.

Es neesmu liekulis, kurš muld par pārapdzīvotību, bet tad uzreiz nakošajā dienā dziedu citu dziesmu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

OK, nu es neņemos runāt citu vietā - tas ir par mani;)

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Sterilā dzīve tak pāries.

Turpmāk vnk nevajag pavilkties uz baktēriju šausmu stāstiem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Tieši otrādi. visa kaitīgā vide trenē imūnsistēmu. Ja bērns bērnībā ēd zemi, viņš slimos retāk, viņam būs mazāk alerģiju, viņs būs veselīgaks par bērnu, kuru 6 gadu vecumā izvilks no sterilas kapsulas.

Tas ir fakts.

Bet uz baktēriju šausmu stāstiem pavelkas tieši otrie. Tie, kuri pērk pseidozāles imunitātes stiprināšanai, lok vitamīnus un mazgā rokas ar antibakteriālajām ziepēm 5 reizes dienā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

Tiks taviem šmurgulīšiem baktērijas arī tāpat, nenotiks nekas imūnsistēmai tai jau tāpat ir ko darīt turot grožos herpes infekciju ko vecāki bučojot ir iedevuši. Nav nekādas vajadzības vīrusus pārslimot, vakcīnas imūnsistēmu daudz labāk nostiprina ar mazāk riskiem. Protams gluži nevajag māju ar hloru mazgāt tas gan, bet dzīvojot pilsētās jau tāpat pietiek saskare ar mikrobiem.

Nav jau arī zinams vai vispār pastāv tāda visparīga stipra imunitāte un vai vispār to var stiprināt ar treniņiem un uzturu, jo ja nāk jauns atškirīgs vīruss tad iepriekš pārslimoto slimību buķete neko var arī nedot.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ja mēs runajam par vakcīnām, tad nav jau nozīmes - tu esi vakcinēts, vai pārslimojis. antivielas taču ir izveidotas. Un ja bērns slimo praktiski bez simptomiem, tad labāk lai jau izslimo, nevis vēlākos gados vakcinēt...un jau iespējams ar blakusparādībām, jo vecākiem tās ir biežak iespējamas.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Visām infekcijas slimībām un visām vakcīnām?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

par covid. Citas vakcinējamās slimības ir nāvējosas tieši bērniem.

Covid 19 nav bērnu slimība. Un ja bērns slimo bez simptomiem, lai jau organisms pierod

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Vispār ir jau dati par bezsimptomu variantu un ļoti vāju imūno reakciju un no tā - gandrīz nekādu iegūtu imunitāti.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Neko neesi lasījis par COVID imunitāti?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Zini ka ir ar tām zāļu un vakcīnu blakusparādībām tās pieraksta visas par ko sūdzās kontroles grupa. Sevisķi, kā ar Covid vakcīnu kur grupa maza, bet vajag pierakstīt visas iespējamās blakusparādības. Starp citu zināji, ka viens pat ir C19 vakcīnu testu laikā miris? Tik apbēdināšu mira placebo vakcīnas saņēmējs, būs sanācis nocebo. Te jau ar 5G vēl nav ieslēgts, bet tik daudziem jau blakusparādības, bail pat iedomāties, kas notiks kad tos ieslēgs.

Ir slimības kuras nevar pārslimot, piemēram vējbakas tur nu bez vakcīnas nekā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bet joks tāds, ka neviens nepēta blakusparādības piemēram, zālēm.

Paņemiet jebkuras zāles un palasiet blakusparādības.

Lietojot "Brontex" ir iespējamas smagas ādas reakcijas, ieskaitot Stīvensa- Džonsona sindromu:

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tāpēc, ka pieraksta drošības pēc. Gluži kā raksta uz mikrovilņu krāsnīm, ka kaķīšus ar to nežāvēt, bet laikam ar parasto krāsni drīkst.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Par to sterilo dzīvi varētu piekrist - radiniecei ir 7 bērni un, cik zinu, arī ļoti maz slimo. Bet šamie jau pavasaros pa āru ar basām kājām skraida. Vienā radu tusiņā reāli nobrīnījos - jaunākā meita (toreiz bija laikam kādi 3 vai 4 gadi) jūnija sākumā, diezgan aukstā un lietainā dienā ar plikām kājām plosījās pa viesu mājas teritoriju.

Bet tiem bērniem no pusgada staigāšanas maskās, pie tam, ne visu laiku nekas nenotiks. Un ir citi veidi, kā stiprināt imunitāti. Bet tev varētu novēlēt tikai to, lai tavi bērni domātu tieši tāpat kā tu (un gan jau ka domās, ja jau tu viņus tā audzini) - kad paliksi vecs un slims, lai no tevis atbrīvojas kā no nevienam nevajadzīga atkrituma.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Maz slimo, bet kad slimo reizēm nonāk bērnu slimnīcā un jāarstē ar antibiotikām, tā vismaz man rados novērojumi kur līdzīga attieksme. Nav nepareiza, bet visā vajag ievērot mērenību. Zinu arī otru galējību, kur bacilofobiskā māte visu māju cītīgi hlorēja un podu birstēja izsmeļot pirms tam ūdeni no tā, jo redz bērniņš esot alerģisks. Bērniņš gan arī kamēr ratos ārā ar netika vests, jo tur mikrobi, tā kā maksimums uz balkona tik iznesa. Tur gan cēloņsakarība skaidra.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
5 1 Atbildēt

diemžēl nesaprotat vienu būtisku niansi par vakcīnām - šitie vīrusi taisa pilnīgi jaunas modifikācijas nākamajā vilnī, sezonā. līdz ar to šī viļņa vai sezonas vakcīna ir iedarbīga tikai uz šo vilni, sezonu. vīrusi ārkārtīgi ātri izselekcionē savā vidū jaunu modifikāciju, kam nospļauties par iepriekšējā viļņa vai sezonas vakcīnu. gluži kā žurkas, kas pagaršo nevis apēd indi, līdz ar to nākamās paaudzes žurkas ir imūnas pret aktuālo indi vai vīrusu gadījumā - vīrusi ir rezistenti pret aktuālo vakcīnu. domāt vajag nevis muldēt

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tu te jauc ar gripas vīrusiem.

Bet par to tavu "modificēšanu", jeb - pareizāk - mutāciju.

Vīrusi mutē, tāpat kā visi dzīvie organismi. Mutāciju dēļ rodas ģenētiskā daudzveidība. Bet vīrusiem ir nevis DNS, bet RNS, tāpēc mutācijas notiek vēl ātrāk.

Bet ne katra mutācija padara vīrusu noturīgaku. Dažas tieši otrādi - padara vājāku. Tas ir 50:50.

Un protams, pēc varbūtības - lielāka iespēja mutācijām ir tad, ja ir inficēti 5 miljardi, nevis 10 000.

Bet tu aizmirsti vienu lietu - izslimojušie otreiz nesaslimst, ar maziem izņēmumiem. Tātad, ja inficējas 70% sabiedrības un izslimo, tas ir tas pats, kas ja 70% nopotētu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 1 Atbildēt

Atkal kļūda. Trešā rindkopa.

viencexperc - Bet tu aizmirsti vienu lietu - izslimojušie otreiz nesaslimst, ar maziem izņēmumiem. Tātad, ja inficējas 70% sabiedrības un izslimo, tas ir tas pats, kas ja 70% nopotētu.

Pieņēmums.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Taisnība ir ka pieņēmums. Realitātē tas inficēšanās variants, visdrīzāk, būtu labāks kā potēšanas variants - pēc izslimošanas imūnsistēma izstrādā normālu mūža ilguma imunitāti, kamēr pēc potes pārsvarā ir kaut kāda vājā 5-10 gadu imunitāte...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Tikai nez kāpēc cilvēki kaut vai ar to pašu C-19 slimo atkārtoti... Un, ja nemaldos, jau bija ziņas no Austrumiem (D-Korejas) par trešajām reizēm.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jā, esmu lasījis, gan jau mutācijas, un no tā izrietošs pieņēmums ka ar poti spīd tas pats variants.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Atkal pieņēmums.

Kas tur bija ar to gripu un vakcīnu, kad saslima, kad vakcinējās?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Šeit es nepiekrītu. Dabiskā imunitāte pietiek uz kādiem 6- 9 mēnešiem.

Bet lieta tāda, ka vēl neviens nezin kāda būs imunitāte pēc potes...

To mēs zinasim nākošgad, gada beigās.

..

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Pieņēmums. Palasi par covid imuitāti pēc pārslimošanas.

Kas tur bija ar to saslimšanu ar gripu un vakcinēšanās laiku?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Protams, ka pieņēmums.

Jo vēl nav saslimušo vai potēto pat 10 procenti no populācijas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Diemžēl tāds iespaids rodas, ka baznīcā jūtas pasargāti un var bariņā iet bučot droši krustu. msh baznīcā (ja nekļūdos, nevienā protestantu baznīcā) to noteikti nedara. Principā pietrūkst tai daiļliteratūrai atruna kā lirms filmām, ka "visi tēli ir izdomāti un to saistība ar vēsturiskām personām ir tikai sakritība". Citādi tiešām sadomājas, ka brīnumi notiek.

Tev ir ļoti aizspriedumaini uzskati par baznīcu. Ne visās baznīcās bučo krustus. Un vairums Bībeles tēlu ir pierādīti kā reāli eksistējušas personas. Šodien gandrīz neviens nopietns vēsturnieks nemēģinās apgalvot, ka, piemēram, Jēzus Kristus, Izraēla valdnieki Dāvids un Zālamans, apustuļi Pāvils, Pēteri, prefekts Poncijs Pilāts utt. nebūtu eksistējuši. Un arī daudzi aprakstītie notikumi ar arheoloģisko izrakumu palīdzību ir pierādīti kā patiesi. Un ticība Dievam pilnīgi un noteikti nav pretrunā ar veselo saprātu. Bet fanātiķi ir gan ticīgo, gan ateistu pusē.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

Ja vēsturnieki skaitās Francisks 1, Benedikts 16, Bartolomejs 1., vai Ahmeds al Tajebs, un arheologi skaitās neizglītoti muļķi, kuru vienīgais izrakums dzīvē ir rets komiksu izdevums, vai rets porno, tad protams, tas ko uzrakstīji, viss taisnība.

Bet ja ņemam īstos vēsturniekus, arheologus, tad sarakstījis esi muļķības.

Tas ir tas pats, kas sarakstīt - jebkurš zinātnieks zin, ka eksistē pa īstam - pokemoni, zebras, žirafes un Gendalfs.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

Gribētu uzzināt, kurš arheoloģiskais izrakums ir ko pierādījis?

Jebkurš arheoloģisks izrakums pierāda tikai to, ka dieva nav. Un nav atrasts nekas, kas varētu pierādīt Bībeles faktus vai personas.

Nu jā, sazvērestības teoriju piekritēji, follijas cepurīšu nēsātāji kaut ko mēģina pierādīt, ka bija plūdi...tikai viņu pierādījumi atduras pret kultūras slāni...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tie, kuri tic Dievam un labi uzvedas, pēc nāves nonāks Ābrama klēpī :-/

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Neesmu pieskaitāms ne pie vieniem, ne otriem esmu agnostiķis ar noslieci uz apātisko agnosticismu, ja vien nav kāds tam precīzāks termins. Un Santa Klauss arī eksistē, tas ir fakts, tikai nelido ar briežiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Šitas nav Kasinsh ar to dzelteno riteni?

twitter.com/realNepareizais/status/1337709182909353986?s=09

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Neesmu gan Man spilgtāks Scott velo. Es jau teicu, man raustās tādus pasākumus apmeklēt. Gan atbalstu morāli.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

DDD Kasiņ es nebiju iedomājies, ka Tev tās bailes visaptverošas. Domāju, ka uztraucies par savu glauno auto, jo riebīgie apdrošinātāji gatavojas Tevi uzmest.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Bet vispār esmu nonācis pie secinājumu, ka tāda sabiedriskā TV nav vajadzīga. Izmetam tik naudu skurstenī.

Uzslēdzu tīko Riga24, tur tiešraide no Brīvības pieminekļa, intervijas, studija. Tikmēr LTV rāda seriālus, labi ka ne gulbju ezeru

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

TV vispār lēnām atmetīsies.

Jaunatne lieto movie on demand un TV klasiskā izpratnē ir norakstīts.

Principā kkādi 40g v un uz leju TV vairs nepatērē

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Man TV jau nav vismaz 15 gadus...Bet nekāds jaunais vairs sen neesmu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kam tur bija jābūt? Tiešraidei no pa pakšiem sludinātai sapulcei, kuru apmeklēja 0.0001% iedzīvotāju? Ignorēt to būtu bijis arī pareizā attieksme. Atceros kad pirms pāris gadiem esot Rīgas centrā 16. martā pie Brīvības statujas novēroju, ka no busiņa kāpj arā strīpainās pidžamās ģērbti personāži ar dzeltenām zvaigznēm uz krūtīm. Pagrozijās saprata, ka nevienam viņi neinteresē , TV kameru nav un leģionāri arī nenāk tikpat ātri novilka pidžamas un prom bija. Mērķis jau ir tikai pagrozities kamerās un čomiem palielīties es tur biju.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Viena kolēģe, kura pēdējās dienās izteikti reklamēja šīs dienas cirku, arī šodien feisī ielika "feeling proud at 11.Novembra Krastmala", tiklīdz uzzināja, ka poliči monitorē sociālos, fiksi vien ierakstu izdzēsa. Te tev nu bija lepnums!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Un tad? Ko sliktu viņa teica? Es nedzēstu neko ārā. Tāpat viss saglabājas tīklā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Kur tas saglabājas? Nekas tur nesaglabājas, ja vien kāds to nenofiksē. Tas brīdinājums ir nevis ka no tīkla nekas nepazūd, bet gan kaut ko ievietojot var nebūt iespēja to dzēst, jo tiek parsūtīts tālāk. Nav jau serveri bezizmēra, lai lieki turētu dzēstu info.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Nav runas par slikta teikšanu. Ir runa par to, ka taisīja no sevis baigi viedo tautas atbrīvotāju līdz brīdim, kad uzzināja, ka var atrauties soda naudu...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Te tāds mazs piemērs, kā rodas kļūdas.

Interneta meme veselības, infekciju slimību un vakcinācijas tēmās - vakcinējās un saslima.

Kad vakcinējās un kad saslima - nav zināms.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 1 Atbildēt

Šodienas notikumi krastmalā skaidri parādīja, ka tautai pacietības mērs ir pilns un nebūs nekāda akla pakļaušanās visiem lēmumiem. Tas ir pozitīvi. Valdība totālu murgu rada. Aizņemsimies mūžīgi un vēl? Wtf??? Slēdz piespiedu kārtā lērumu uzņēmējdarbības (kas nodrošina valsti ar nodokļiem), līdz ar to - arī rada piespiedu ienākumu apturēšanu (lielai daļai - bez valsts finansiālā atbalsta). Kad elementāri var ļaut visam strādāt, kaut vai tikai samazinot atļauto kapacitāti. Kad brīvdienā es jau esmu veikalā, bet nedrīkstu nopirkt miskastes maisus. Kad brīvdienā nav, kur nopirkt ziedus (pat ārā uz ielas). Kad cilvēkiem tiek liegts prieks, piemēram, iet uz teātri, kino vai operu (kaut vai lai ierobežo apmeklētāju skaitu tur). Kad restorānu uz vietas nav visā valstī! Es vēl esmu lojāls pret lupatām uz sejas iekštelpās Bet, noteikti nenāk pat prātā klausīt valdības lēmumus ne ar vienu netikties utt.

Un vēl - komentētāju vairums uzskata krastmalā sanākušos par idiotiem, kuri saslims. Skuju, svaigā gaisā nekā tāda nebūs. Par spīti visiem covidšova faniem.

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Krastmalā biji?

Gaidu tavus ierakstus pēc 2 nedēļām.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Nebiju plānojis, tik vien, cik lasīju ziņas un vēroju tiešraidi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Protestēt var tad, ja ir, ko likt pretī. Es tev jau kādas reizes 4-5 esmu uzdevis jautājumu, ko vajadzētu darīt, lai C-19 izplatību ierobežotu. Atbildi tā arī neesi devis. Ļāva jau visam strādāt, tas diemžēl nelīdzēja. Un vismaz daudzu Eiropas valstu pieredze šobrīd rāda, ka tieši striktie ierobežojumi, kur tie, starp citu, ir vēl stingrāki kā Latvijā, ir tie, kas palīdz vīrusa izplatību ierobežot. Latvija kumulatīvajos jau vairs ne tuvu nav saraksta apakšgalā - labāki rādītāji ir gan Vācijā, gan Francijā, UK, Īrijā, Polijā, Spānijā, Beļģijā un citur, kur vēl pirms mēneša bija daudz sliktāka situācija kā LV.

Toties 3 reizes vari minēt, kas būs pirmie bļāvēji, kad mūsējie ārsti, līdzīgi kā blakus LT sāks šķirot pacientus. Šajā laikā arī politiskās izmaiņas veikt būtu pārāk ekstrēmi. Lietuvā tik slikti rādītāji šobrīd ir tikai tāpēc, ka oktobra vēlēšanu dēļ valdošie vilcinājās ieviest striktākus ierobežojumus.

Bet visā šajā epopejā var tikai piekrist alpīnisma instruktoram Kristapam Liepiņam (Klubs, 11/2020) - "... sabiedrība ir pilna ar bezatbildīgiem, egoistiskiem un mazizglītotiem ļautiņiem, kuri savu labumu vai pašsajūtu vērtē daudz augstāk nekā rūpi par citiem un tieši šī sava pašlabuma dēļ nav gatavi pat uz nelielām neērtībām..."

Šodienas klaunāde Krastmalā to tikai apliecina.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 1 Atbildēt

Cilvēkiem konkrēti izabela visi ierobežojumi, aizliegumi, mediju baiļu iedzīšana utt. To arī redzējām, un nekā nosodāma tajā nav. Tauta nebūs mierā ar valsts parāda palielināšanos, ar brīvības ierobežošanu, ar uzpurņiem ikdienas gaitās utt. Kuri ar mieru, lai “bauda” tādu dzīvi, bet - paši un netraucējot citus.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Tu jau pats esi pārmīzis - internetā baigais atbalstītājs, bet uz pašu cirku neaizgāji...

Un bailes jau arī kāreiz dzen šitie pajoļi - ka tagad nāks kaut kāds tur 5G, caur ko visus čipos, vakcīnas mūs te slaktēs nost, ierobežojumi ir, lai kontrolētu utt. utjp. Reku, šodien jau lasīju Kanādas valdības kārtējo it kā noslepenoto dokumentu, kas parādījies guglē (jomajo, tos viņu kiberdrošībniekus vajadzētu ar sūdainu mietu patriekt, ka visus slepenos čipu dokumentus nenosargā), ka martā jau tikšot palaists Covid-21... Bet oficiālā vara saka (un normāli cilvēki arī to saprot), ka ir nedaudz jāpaciešas, jā, ir sūdīgi, bet tas nav uz palikšanu un, tiklīdz situācija uzlabosies, arī ierobežojumi tiks mīkstināti. Līdzīgi kā tas bija vasarā.

Tas, no kā man, šo visu vērojot, tiešām laikam būtu bail (tāds scenārijs gan ir visai maz iespējams) - ja nu sāktos reāls karš. Vai visi šitie mīkstie tirliņi, kas nevar izturēt vienu sūda lupatiņu uz sejas un tomēr nelielas neērtības, būs baigie karotāji un tautas aizstāvji, kad iestāsies x brīdis?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

šodienas notikumi krastmalā parāda, ka pilnīgu idiotu ir vien 0.000x % no populācijas.

Diemžēl viņiem simpatizētāju ir vairāk, varbūt 0.0x %

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Reuters, 12.dec Riodežaneiro. 22% iedzīvotāju domā nevakcinēties, visnoraidošākā attieksme pret ķīniešu ražojuma vakcīnām.

"The share of Brazilians unwilling to take any COVID-19 vaccine grew to 22% this week, from 9% in August, and most said they would not accept one made in China, a new poll showed on Saturday,"

www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-brazil/vaccine-refusal-in-brazil-grows-to-22-most-reject-chinese-shot-poll-idUSKBN28M0VC?il=0

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti