14. Saeimas vēlēšanas Latvijā 2022

GB12 Reģ.: 29.03.2011

Nu, ko, vēlēšanas un tam sekojošie "atlaist saeimu" bļāvieni nav aiz kalniem, sākam spamot. Kurš tiks, kurš netiks? Varbūt kāds grib atklāt, par ko balsos vai par ko noteikti nē.

 
1 2 3 4 5 6 7 8
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vispār ar to aptauju interesanti.

Kādu stundu atpakaļ pamanīju ka KunK, LPV apmainījušās vietām un KunK reitings smagi audzis.

Kā tad, pats Aldis iemetis savos tīklos

t.me/aldisgobzems/4972

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 0 Atbildēt

Kaut kā jocīgi raksti to saīsinājumu tur ir KaKa nevis Kunk.

Bet tā godīgi tev tiešam liekas no tās aptaujas vispār ko var secināt? Uztaisīju aptauju ka interneta lietotāji 100% izmanto internetu.

darklight Reģ.: 29.10.2013
6 0 Atbildēt

Var uztaisīt nejauši satiktu cilvēku aptauju Avotu ielas rajonā un secināt, ka 50 procenti regulāri mēdz dzert odekolonu.

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
3 0 Atbildēt

Demokrātiskais KaKu Goblins par tiem, kuri nebalso par KaKām

t.me/aldisgobzems/4975

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 1 Atbildēt

Pētījumu centrs SDKS.

Īpašnieks un patiesā labuma guvējs Arnis Kaktiņš.

Uzņēmuma apgrozījums pēdējos 2 gadus gaus nepārsniedz 40tk.

Darbinieku skaits: 2!

Kopējie maksājumi valsts kopbudžetā ...

Tagad loģisks jautājums.

Kā ar šādu budžetu un apgrozījumu un ar diviem darbiniekiem, no kuriem visticamāk viens ir pats Kaktiņa kungs, ir iespējams izveikt apjomīgu aptauju Latvijas mērogā?

Visīstākais uzmetiens. Tie rezultāti vispār neatbilst patiesībai.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

>Visīstākais uzmetiens. Tie rezultāti vispār neatbilst patiesībai.

Sākās, nākošā tēma kurā Shiirs parādīs ka ir cirvis kvadrātā.

Parādi kur iepriekš Kaktiņa aptaujas ir bijušas neprecīzas, kļūda ir tikai uz tām partijām kuras ap 5% barjeru svārstās, tad jā nevar prognozēt tiks KaKa vai netiks.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

Paga kakaj cik bija pagājušajās vēlēšanās?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Kakas tad vēl nebija bija citi Kaimiņsūdi.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Kā liecina iepriekšējā pieredze, LV ir ievērojams skaits pilsoņu, kas balso par tiem, kas iepriekšējā dienā ir uz autobusiem uzlīmēts. 1/2 gadu iepriekš viņi aptaujās nosauca tos, kuri uz autobusiem uzlīmēti un tam nav iespaida uz viņu balsojumu vēlēšanās.

Iespējams, ka man trūkst iztēle, bet man šķiet, ka Govzemam nav pārāk garš skandalēšanas pasākumu (kas nav krimināli) saraksts, lai noturētu izklaižu kāro vēlētāju uzmanību līdz rudenim. Tie, kas saprātīgi veic izvēli, par Govzemu nebalsos nekādā gadījumā.

Secīgi man šķiet, ka viņam neiekļaujoties kādā saprātīgākā spēkā, nav nekādu izredžu pārvarēt 5%

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Viņš gan apgalvoja, ka šamam būs "kontrolpakete". Nevar taču neticēt Dižajam Vadonim.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 1 Atbildēt

Stulbākais ir īsa atmiņa vēlētājiem. Atcerēsies Kariņu un par to arī balsos, pzģ vnk

Krotow Reģ.: 09.09.2008
5 0 Atbildēt

Liec priekšā kaut ko labāku. Tādus, kuri spēj uzcelt ekonomiku un labklājību, nesiekalojas Kremļa virzienā, nav ar stabiņu saišķi no skapja iznākuši vai vnk nedomā laizīt visiem tiem, kuri vairāk maksā.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 8 Atbildēt

Man tāds jautājums - kas tas par argumentu "nesiekalojas Kremļa virzienā"? Vai tu vari piedāvāt kādu politisko spēku kas nedarītu to, un vienlaicīgi nesiekalotos Briseles un Vašingtonas virzienā? Jeb vai tev siekalošanās tajos virzienos ir pilnīgi pieņemama?

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
4 4 Atbildēt

Vates suuds

fckns Reģ.: 29.11.2020
5 1 Atbildēt

Ar ko tad vate ir pievilcīgāka, nekā ES vai ASV? Ar to, ka okupēja un brutāli izvaroja Baltijas valstis 50 gadu garumā?

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
3 3 Atbildēt

Vate iestājas pret gejiem un neliek zemes īpašniekiem nojaukt mazmājiņas uz pilsētas galvenās ielas!

Krotow Reģ.: 09.09.2008
4 0 Atbildēt

Vate dzīvo mazmājiņā. Neies taču nojaukt savas istabas ar svētīto smaku.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 3 Atbildēt

-ā,fukin,tad tapc tev tāds uzvārds, ka tevi izvārtoja? Interesanti jau būtu passkatīties kristālbombā, ko diez lielākā daļa no šodienass varoņdirsējiem darīja šajā šausmīgajā izvarošanas pusgadsimtā.Te jau var redzēt- kad Puttēns šodn saka runu, tad xuevajiem xuepertiem kaut kā nesokās pļutīšana starptautisko attiecību tēmās.

aigi Reģ.: 01.08.2005
5 0 Atbildēt

Kas tas vispār par jautājumu? Ar RUS vispār robežas būtu jāslēdz, tas nav tas ceļs, pa kuru mums iet kopā.

Es esmu gatavs 2x vairāk maksāt par jebko, ko vairs neievestu no RUS, nevis redzēt Vovāna degradējušos ekonomiku, politiku un sabiedrību Latvijā.

Tā jau padomju atliekas pilni stūri vēl Latvijā un netiekam prom no "mantojuma".

msh Reģ.: 16.04.2007
3 7 Atbildēt

Labi - vismaz viens spējīgs atbildēt uz jautājumiem. Tātad, pirmkārt - kāda atšķirība kas mums diktē ko darīt - Maskava, Brisele vai Vašingtona? Saki, Maskava ir pagrimusi? Jā, šī iemesla dēļ LPSR bija viena no attīstītākajām vietām PSRS. Toties iekš ES mēs esam atpalikusi nomale, lielā mērā pateicoties tavai jenotībai, par kuru Bristeles politiķiem nospļauties slaidā lokā - kāpēc tu vēlies tieši tos mums par kaklakungiem? Otrkārt, par tām "padomju atliekām" - jā, es zinu par ko tu runā - bet vai tev šķiet ka "eiropas atliekas" kuras agrāk vai vēlāk ieviesīs pie mums, tev patiks labāk? Pietiek paskatīties uz rietumiem lai saprastu kas mums te spīd.

Es saprastu ja tu un tev līdzīgie piedāvātu izvēlēties starp atrašanos Krievijas ietekmes sfērā un neatkarību - bet jūs reāli piedāvājat izvēli starp divām saturā vienādām lietām kas tikai ārēji izskatās atšķirīgas...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

Un kur LV bija pirms kļūšanas par "attīstītāko valsti" PSRS? Un jā, labāk ir būt par nabadzīgāko valsti ES, nekā par "attīstītāko" PSRS, kur pat ikdienas preces nevarēja nopirkt, par pārējo nerunāsim. Bet tas, ka esam nabadzīgākā valsts ES, vairāk ir mūsu pašu nopelns, ne ES.

Un te vēl mani sauca par vateni...

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
3 3 Atbildēt

Tikai luuzeris nespēj izdomāt kā nopelnīt vairāk par 500eur mēnesī. Un par Krieviju fano luuzeri, kuri alkst pēc darba rūpnīcā par maizes tiesu

aigi Reģ.: 01.08.2005
5 1 Atbildēt

Nu jā redzams, ka tu tālāk par Liepāju neesi aizbraucis.

Attīstākā vieta LPSR? Uz papīra vabūt arī bija, bet pārtikas un apģērba no tā vairāk veikalā nebija un, ja salīdzina ar to pašu A-Vāciju, tad Latvijas LPSR bija dziļā pakaļā, nemaz nerunājot par citām R-valstīm.

Ja sāksi gaudot, ka viss ir izputināts, tad sorry, tos mēslus, ko ražoja priekš Kirgistānas, Nīderlandē nevienm nevajadzēja. Tagad ir jauni uzņēmēji un jaunas progresīvas ražotnes. Tās nav mega lielas, bet to ir daudz.

Un mēs neesam Eiropas nomale, ja nu vienīgi tavā apziņā.

Mums patīk sevi noniecināt un neizcelt, lai gan kaimiņi ļoti labi ir izkopuši šo pozitīvisma marketinga stratēģiju, lai gan viņi ir tieši tur pat kur mēs.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 3 Atbildēt

Jā, un vai zini kāpēc pārtikas un apģērba tajos veikalos bija tik maz? Tādu pašu fruktu kā tavi pie varas esošie partijas biedri - kam galvenais ir ielīst savu priekšnieku dirsās un bīdīt savu karjeru uz savu valstu rēķina. "ā, jums tur Ļeningradā vajag pārtiku? Dosim, dosim!". Un tā nu mani vecvecāki tolaik brauca uz Palangu pirkt desas, jo Rīgā sēdošo jenotu dēļ Rucavā desas, par spīti tam ka kolhozus [relatīvi] labi apgādāja - kamēr leišiem tādas problēmas nebija...

Jauni uzņēmēji un jaunas, progresīvas ražotnes un lielā daudzumā? Tad kāpēc trīs ceturtdaļas miljona Latvijas iedzīvotāju, lielākoties spēka gados, dzīvo un strādā ārzemēs, ja jau te ir tik labi? Kāpēc valsts budžets 20 gadus nepārtraukti ir mīnusā - tās visās malās esošās progresīvās ražotnes nedod pietiekamus nodoklu ienākumus vai kā? Kāpēc tik liela daļa jaunatnes plāno pazust no šīs valsts?

Vēl paturpināsim to tavu tekstu ka "esi gatavs par visu maksāt 2x vairāk, lai tik aizklapē austrumu robežu ciet". Varbūt arī esi - bet tikai tādā gadījumā ja tu, kā kārtīgam jenotam pieklājas, esi piesēdies pie siles un tiec barots nevis no nodokļu naudas, bet no aizdevumiem, paņemtiem tautas vārdā. Ja nu tomēr neeesi pie siles, tad reālajā dzīvē tajā situācijā tev iestātos "ūūūēēēāāā" un ieslēgtos atpakaļgaita , brīdī kad saprastu ka maksimālisma ponts ietu kopā ar [šībrīža] Latvijas vidusmēra iedzīvotāja dzīves līmeni - divistabu dzīvokli bloku mājā, 15 gadus vecu VW touran un 300 eiras vērtu kalnieti. Tā tik tavējie pie varas esošie partijas biedri, savu personīgo karjeru vārdā bļaustās par sankcijām un maina karogus - par viņu šādā veidā sastrādātajiem sūdiem parastie cilvēki nebūt nav sajūsmā. Tu domā ka mūsu zemnieki, pērkot dārgus britu minerāļus sajūsmā sauc "uhh kā mēs krieviem un baltkrieviem parādījām!"? Maldies. Ko darīsim ar dzelzceļiem, kurus tavējie grib nolikvidēt, uztaisot sankcijas? Griezīsim lūžņos? Par dzelzceļniekiem neuztraucies - atradīs darbu Vacijā vai Apvienotajā karalistē, kādās fabrikās vai fermās.

eidis Reģ.: 07.11.2001
5 1 Atbildēt

Kā liecina pēdējo laiku notikumi, mums diemžēl nav izvēles "neatkarība". Neiestāšanās ES automātiski ierosinātu Gruzijas un Ukrainas scenāriju. Tas ir diezgan bēdīgi, bet šobrīd laikam acīmredzami.

Esneesmu nekāds jūsmiņš ES procesa rezultātā pazaudētajām iespējām, bet šobrīd izskatās, ka draudi ir ievērojami lielāki kā iespējas. Un RU sastāvā noteikti negribu nokļūt. Ir bijuši darījumi ar RU darboņiem - tur bizness ir ļoti ļoti briesmīgs. Noteikti nevēlos tādā vidē darboties, audzināt bērnus utt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Par to jau stāsts - mums nav izvēles, pārāk mazi un vāji esam. Nav mums tādu iespēju kā Šveicei. Un arī cilvēku domāšana nav tāda. Ir, protams, ES daudz mīnusu, to nevar noliegt, bet salīdzinoši RU to mīnusu ir daudz vairāk.

aigi Reģ.: 01.08.2005
2 0 Atbildēt

Varētu būt kā Šveice, bet diemžēm mēs neatrodamies Eiropas centrā un robežojamies ar 2 valstīm, kur cirvju pie stūres.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Un tāpēc Šveices statuss mums visdrīzāk nespīd nekādā veidā. Vienīgi kā Krievijas Šveice. Bet kā redzam, to nonesa pirmo

msh Reģ.: 16.04.2007
3 3 Atbildēt

Esi tu jūsmiņš, neliedzies. Ja nebūtu, tad saprastu ka ir arī trešais ceļš. Labi, pieņemsim ka nebija izvēles neiestāties ES. Bet kāpēc jums, eirojūsmiņiem, liekas ka var būt tikai divu virzienu politiskā maucība, no kuriem viena ir fuj pē, un otra laba? Kāpēc viens politiskās maucības virziens ir labāks par otru? Un kāpēc nav variants kas saucas "valsts intereses"? Visādus dombrovskus, kariņus un rinkevičus vajadzētu patriekt ar sūdainu mietu, nevis ļaut viņiem bīdīt personīgās karjeras eiropā uz Latvijas rēķina. Mūsu politiskās maukas ir pirmās kas sāk skaļi kvankšķēt par kaut kādām sankcijām un tamlīdzīgām lietām, kas pašu valstij ir sāpīgākas nekā ļaunajai Krievijai vai Baltkrievijai, bet viņiem jau tas ir pohuj, galvenais lai saviem Briseles priekšniekiem izdabātu. Būtu jel vismaz paklusējuši nevis kvankšķējuši un karogus mainījuši...

fckns Reģ.: 29.11.2020
3 2 Atbildēt

Es tev, kā jau īstenam vatenim, pastāstīšu vienu lietu. Ja Latvija nebūtu ES, un tajā skaitā Nato, tad Latvija joprojām būtu Kazahstānas līmenī un tavs mīļais vatesmēsls mūs ātri vien iekarotu, tieši tāpat kā Krimu un tagad DNR un LNR.

Ja neesi pamanījis, tad valsts intereses =/= tavas intereses. Valsts interesēs ir pēc iespējas ātrāk integrēties ES un virzīties uz progresu, kas nozīmē pārtikušāku valsti. Patiesību sakot, ir īstenībā veikts diezgan liels progress pēdējos 30 gados. Jā, varētu būt labāk, bet mēs ejam pareizajā virzienā.

Īsumā - tas, ka tu esi bomzis bez jebkādas vēlmes tiekties uz izaugsmi, nenozīmē ka visa valsts tāda ir. Politiķi sitās kā pliki pa nātrēm, lai pēc iespējas mazāk ciestu, un kaut kas tomēr arī sanāk.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 1 Atbildēt

Otrā rindkopa - you just made my day... Jā, pārtikušāku valsti - bez šaubām - AS Latvija valdes locekļus un varbūt arī darbiniekus - bet ne parastos nodokļu maksātājus. Progress ir, bez šaubām - AS Latvija valdes locekļi paliek pārtikušāki, ņemot vienu aizņēmumu pēc otra - žēl tikai ka tautai no tā maz kas tiek. Un pat daži pārticības rāditāji pieaug - bet tikai tāpēc ka "bomži bez tieksmes uz izaugsmi" pārceļas uz dzīvi citās valstīs.

Jā, virziens ir pareizais - Latvija tiek cītīgi nīcināta ārā - jautājums tikai pēc cik gadiem tu pats pisīsi no šejienes prom - es dodu 10 gadus, bet varbūt kļūdos un tas notiks ātrāk

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
3 3 Atbildēt

Vates smerdelis

fckns Reģ.: 29.11.2020
1 2 Atbildēt

Ceļi tiek būvēti un laboti, tiek celti jaunie projekti kurus var iegādāties un kuros var dzivot, šobrīd esam aptuveni 2005-2006.gada labklājības līmenī. Interesanti, kas tev liedz rūpēties par savu labklājību un izrauties no savas viensētas? Slinkums, intelekta trūkums, vai tomēr atkal vainīga būs valdība?

Pats personīgi neplānoju doties uz ārzemēm tuvākajā laikā. Nav man tieksme nodirst valsti un braukt uz sēņu lasītāju paradīzes zemi.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Nē, nu ir jau mums te daudz kas pilnīgā pakaļā, un kopējais dzīves līmenis valstī ir nožēlojams. Bet kādam aklam tupenim jābūt, lai neredzētu, ka tur uz austrumiem viss ir vēl krietni sūdīgāk gan no ekonomiskā, gan sociālā, gan tiesību viedokļa?

msh Reģ.: 16.04.2007
2 5 Atbildēt

Un kādam aklam tupenim jābut lai neredzētu ka tajos rietumos tevis piesauktās lietas strauji iet uz leju? Tāpēc jautājums paliek spēkā - kāpēc politiskā maucība uz austrumiem ir fuj, bet uz rietumiem ir vēlama?

aigi Reģ.: 01.08.2005
0 0 Atbildēt

Tu labāk konkretizē savu viedokli par maukošanos?

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Savā ziņā vecajos rietumos tiešām iet uz leju, nevar noliegt. Tādēļ uzskatu, ka visprātīgāk ir cieši sadarboties ar t.s. Austrumu bloka valstīm: visa Baltija, Polija, Čehija utt. Varbūt pat veidot vēl vienu savienību.

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
2 3 Atbildēt

Šis jau tika izrunāts vwgejklubā. Šimis grib kaa CCCP.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

msh. Jau teicu neesmu jūsmiņš. Gan jau labāk zināšu, va ne?

Tā tava otrā versija man nav pieņemama. Bija bizness ar krieviem. Tu pat iedomāties nevari cik tas ir nedroši. Tās sistēmas nekādā veidā nav ekvivalentas. Esmu pārliecināts, ka pat Ždanokas grūpijas būtu dziļi nelaimīgas nonākot tajā sistēmā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Un msh vēl meta lūpu, kad es viņu par komunistu saucu...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Varu gan iedomāties. Neesmu aizmirsis kaut vai to nullto gadu pasācienu, kur īpaša komisija no Krievijas apbraukāja šprotu ražotājus, tos ķipa pārbaudot. Bet nu jā, grūti, šausmīgi - kādus citus ceļus tu piedāvā?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Iepriekšējās reizes tauta balsot devās aizvien kūtrāk. Domāju, šoreiz vispār būs totāls ignore. Bet - tas būs par labu “nevēlamajiem”…

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Incanti. Vari nopublicēt "nevēlamo" sarakstu?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Piemērs - Saskaņa. Kā valdību tiešām nevēlos redzēt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Ā ok. Es sapratu, ka ir šķirošanas saraksts, ne tavs individuālais

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 3 Atbildēt

Cik reizes jau tas ir skaidrots, Eidi?

Nevēlamas ir visas vakseru partijas, tās ir bīstamas.Tāpēc es pavisam nopietni ierosinu apsvērt ievietot A/Par teroristisko organizāciju sarakstā ar kuru valsts, pašvaldību iestādēm būtu liegts sadarboties. Protams, tas izdarāms pēc vēlēšanām, tikmēr viņi turpinās terorizēt LV iedzīvotājus.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
3 3 Atbildēt

Bandītiem jau arī policiju gribētos aizliegt.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
4 4 Atbildēt

Dažreiz bandītu rakstītie likumi ir sakarīgāki neka tos kurus raksta galvas slimnieki.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Saskaņa.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

aigi rakstīja: Kas tas vispār par jautājumu? Ar RUS vispār robežas būtu jāslēdz, tas nav tas ceļs, pa kuru mums iet kopā.

Es esmu gatavs 2x vairāk maksāt par jebko, ko vairs neievestu no RUS, nevis redzēt Vovāna degradējušos ekonomiku, politiku un sabiedrību Latvijā.

Tā jau padomju atliekas pilni stūri vēl Latvijā un netiekam prom no "mantojuma".

Es gribētu paskatīties, kā viss būs mirklī, kad patiešām par visu būs jāsāk maksāt 2x dārgāk, diezi vai tad Tevi pat Partijas Biedra Statuss glābs.... Man pavisam svaigā atmiņā ir - kaut pastalās, bet brīvā Latvijā! Kad tās pastalas pienāca, nemaz vairs lielum lielajam vairrumam nebija jautri....kā pieauga noziedzība un viss pārējais negatīvais.....

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Un kāpēc tas bija? Tāpēc, ka gribējām dzīvot kā Rietumos, bet domāšana bija kā PSRS. Bet, nu, izķepurojāmies kaut kā. Varēja, protams, labāk, bet, nu... Tikai domāšana piejūras tautiņas lielai daļai, šķiet, gan nav pārāk mainījusies.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

nra.lv/ekonomika/latvija/373089-ka-pret-krieviju-verstas-sankcijas-ietekmes-latviju.htm

Ja lielie zēni met vilnu, sīkajam nav jālien pa vidu. Lielie izkausies, salīgs mieru, bet sīkais paliks ar zilu aci un salauztām mantiņām

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Jā, bet ja sīkais dzīvo bīstamā rajonā, tad, nedraudzējoties ne ar vienu, viņu dauzīs pilnīgi visi.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Ja sīkais dzīvo bīstamā rajonā, tad sīkajam nevajadzētu viena lielā uzdevumā kaitināt un provocēt to otru - rādīt mēli, pliku pakaļu, saukāt to otru par dzimumlocekli (kas viņš būtībā arī ir) - par šakāļa Tabakija izdarībām arī var dabūt bietē no abiem...

aigi Reģ.: 01.08.2005
1 0 Atbildēt

Tici man, tam rajona huligānam ir pie vienas vietas sīkā viedoklis.

Viņš joprojām ir aizskarts, ka sīkais (sīkie) ir viņu apjājuši pirms kāda laiciņa, aizejot pie rajona gudrākajiem un turīgākajiem, kuri šos ir labprāt pieņēmuši. Un līdz ar to huliganam ir palicis vientuļi un jūtas apbižots.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Es rakstīju, ka sīkajam nav jāprovocē tas rajona vientuļais un apbižotais huligāns, otra, stipri līdzīga, huligāna uzdevumā.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 2 Atbildēt

aigi rakstīja: Tu labāk konkretizē savu viedokli par maukošanos?

Ja izteicos - kas tev nepieleca? Politiskā maucība šajā kontekstā ir nevis aizstāvēt savas valsts iedzīvotāju intereses, bet savu tālo priekšnieku intereses - vienalga vai tie atrastos Maskavā vai Briselē - ja tās ir pretējas šīs valsts iemītnieku interesēm. Vai tu pastāstīsi kā, teiksim, karogu mainīšana būtu Latvijas iedzīvotāju intresēs?

P.S. Lietoju vārdu "iedzīvotāji", nevis "valsts", jo Latvijas valsts, kā jau redzams, ir ierēdņu - parazītu armija kuru intereses mēdz nesakrist ar šīs zemes iedzīvotāju interesēm.

aigi Reģ.: 01.08.2005
3 1 Atbildēt

Kur tu jūties apbižots? Es nejūtos, es redzu tikai ieguvumus gan ekonomikā, politiskā u.c. jautājumos.

Ja nebūtu ES ar saviem uzstādījumiem sakārtototies, mēs būtu vēl dziļāka dimbā.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 1 Atbildēt

Nu, aiziet, uzskaiti šos ieguvumus. Gaidu.

Par otro jautājumu - jā. Bet tā kā draudzējas, pēc principa "tu man to, es tev to", un nevis kā tu iedomājies draudzību - kur viens lien otram dirsā, un kā izpildās mūsu politiķu "draudzība" ar Briseli.

aigi Reģ.: 01.08.2005
2 0 Atbildēt

Tu joprojām vēlies draudzēties ar Krieviju?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Ar Krievijas agresiju Ukrainā jebkura Krievijai pakaļskrejoša partija vai partijas izstrādājums ir sevi lēmusi neveiksmei parlamenta vēlēšanās - visās valstīs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Jā, tā diemžēl ir patiesība - sauklis "krievi nāk!" ar jaunu sparu tiks izmantots visā pasaulē, lai pūlim zem tā noslēptu savus patiesos mērķus.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt
topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Saskaņas runasvīri arī to saprot. Bet jāšaubās, ka viņi tiešām būtu kategoriski mainījuši savus uzskatus.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Saprot, kā jārunā, bet dara citādi, Nekā jauna.

twitter.com/RihardsKols/status/1495988444102897669

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

anonimikis rakstīja: Bandītiem jau arī policiju gribētos aizliegt.

Esi pasekojis pasaules notikumiem, kur ir modē "policijas aizliegšana"?

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
4 8 Atbildēt

Nobanojiet utaino bradypisto

GB12 Reģ.: 29.03.2011
9 3 Atbildēt

Kāpēc? Var nepiekrist viņa viedoklim, uzskatīt par jukušu, sociopātu, vatņiku vai vienalga ko, bet portāla lietošanas noteikumus viņš nepārkāpj, ar beztēmas rupjībām neaizraujas utt. Ja nepatīk viņa viedoklis, nelasi.

msh Reģ.: 16.04.2007
6 4 Atbildēt

Neņem to pamulķi vērā, viņš nespēj pārdzīvot ka par viņa pļūtīšanu šis izbanānots no golfkluba, kur šim spamā patika pļūtīt šķidru vienā gabalā...

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
4 2 Atbildēt

Šodien tauta bija vienotāka nekā pošmīži savos urīnterapijas pasākumos. Prieks, ka valdību nevada okupanti

msh Reģ.: 16.04.2007
2 2 Atbildēt

Vienīgā lieta kur tauta ir kaut cik vienota ir krāmējot ukrainas karodziņus savās purnagrāmatas profilu bildēs.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

www.tvnet.lv/7462159/laukuma-pie-kongresu-nama-notiek-koncerts-ukrainas-brivibai

Diez vai, urļik. Un publika arī normāla, nevis apdzērušies deģenerāti kā Gobzema "pasākumos".

msh Reģ.: 16.04.2007
3 5 Atbildēt

Tu mani labi sasmīdināji Kā tas, kas redzams tajās bildēs parāda "tautas vienotību"? Reku izlasi jau pašu nosaukumu - kaut kādā laukumā notiek kaut kāds pasāciens ar četrciparu apmeklētaju skaitli. Tautas vienotība? Tautas vienotībai raksta nosaukumam būtu jāsākas ar "visā vecrīgā...", un bildēs jābūt lieliem pūļiem kas pārpildījuši Rīgas ielas. Iespējams tu neesi pamanījis - Rīga - tā nav nekāda Gulbene, Kuldīga vai cita mazpilsēta - es esmu atpalicis ciparos, bet zinu ka Rīgas iedzīvotāji ir skaitāmi simtos tūkstošu, a te - maza saujiņa. Kādu pilnīgi var nokomplektēt ar noderīgajiem idiotiem un piekariņa/papļūta pielūdzējiem. Nebija arī policijas priekšniecības brīdinājumi nedoties uz to laukumi un draudi par sodiem, kas pilnīgi noteikti jūtami samazinātu tajā laukumā sapulcējušos skaitu - piemēram, atņemot vēlmi tur doties lielākajai daļai muzikantu. Visbeidzot - tev tiešām šķiet ka tur tajā laukumā ir īpaši daudz ar valdību neapmierinātu cilvēku? Ļoti šaubos. Bet tu savā melnbaltajā pasaules uztverē nespēj aptvert ka tie, kas neiet kopā ar gobzemu var arī nepiedalīties kopā ar tevi praidā vai pirmā maija parādē...

P.N. Gandrīz nolaidos līdz tavam līmenim bet tomēr noturējos - bet tu varētu ne tikai tukši dirst, bet arī sākt štancēt medaļas ar šitiem saviem mīļvārdiņiem, gribas kādu suvenīru ar ko lepoties

P.P.N. Tu gan jau tagad, priecājoties kā piepeši, par godu Ukrainai, pazuda kovids, esi aizmirsis kā bija pagājušogad - kur Stabiņam Rīgā bija šausmīgs kovids dēļ kā piketi bija nepieņemami, kamēr Baltkrievijā tajā pašā laikā kovida nebija, dēļ kā pats Stabiņš tur, kā ārzemju aģents, devās protestēt. Laikam jau vēsture atkārtojas...

aigi Reģ.: 01.08.2005
4 7 Atbildēt

Nu ar tevi viss ir skaidrs. Īstenībā tu esi vislielākā mauka, jo esi gatavs gulties apakšā jebkuram, kurš būs pie varas un iedos spaini ar tava Golfa detaļām.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 2 Atbildēt

Kāpēc tu jauc mani ar sevi? Manu pašcieņu par dažiem dzelzs gabaliem [kuri neko nemaksā] nopirkt nevar, un kaut kā iztrūkst arī to piemēru kur es būtu kaut kam "gūlies apakšā". Kamēr ar tevi viss ir skaidrs - pirmkārt, pats atzinies ka esi vienā no lielākajām sūdabrāļu partijām un par to pat nekaunies - otrkārt, tas tak skaidri redzams ka to ka tu brauc ar velosipēdu kurš maksā kā vairākas parasto iedzīvotāju mašīnu vērtības, un lai arī nekvalitatīvu un lētu, bet JAUNU mašīnu - to tu pieraksti Eiropas Savienībai - diez kāpēc... Izteikšu minējumu ka tavas maucības nākamais mērķis ir nomainīt 1.3 maksti pret 2.0 fofāgenu, jo tava esošā mašīna neatbilst tavas šlakas līmenim, jo kārtīgs jenots noteikti brauc ar audī, bembi vai mersi.

Es, ja kas, tā arī nesagaidīju no tevis uzskaitījumu par labumiem kādi rodas no politiskās maucības [nevis sadarbības!] ar ES - tas liek domāt ka tie tavi labumi, uzrakstot vienkāršiem vārdiem būtu "Iespēja izmantot šo čuhņu par atspēriena punktu lai es un mani bērni varētu kļūt par pārtikušiem kādas rietumeiropas valsts pilsoņiem" ...

aigi Reģ.: 01.08.2005
1 2 Atbildēt

Tavs negatīvisms ir nepārspējams (jebkurā jautājumā), man nav pat jēgas neko rakstīt, jo tas neko nedos, bet te būs mans redzējums:

Iedzīvotāju labklājības līmenis pēc 2004.gada strauji kāpis, neskatoties uz 2 krīzēm ir sasniedzis austāko līmeni, kopš neatkarības atgūšanas.

Ja kāds grib oponēt, ka mēs slikti dzīvojam, tad atvainojos, bet es šādās muļķīgās un bezrezultatīvās diskusijās neiesaistīšos. ņemiet jebkuru rādītāju - algu, mazumtirdzniecību (kas ir patiesāka, jo parāda spēju iegādāties preces) tie visi ir kāpuši straujāk kā inflācija spēj bremzēt.

Labklājība iet roku rokā ar investīciju pieaugumu no rietumiem, darba vietas, kvalifikācija, pievienotās vērtības pieaugums

ES lika pārkārtoties no postsavienības uz R-Eiropas standartiem gan ekonomikā, izglītībā, tieslietās u.c. lietās.

Brīva darba spēka un kapitāla kustība.

Atteikšanās no muitām.

ES fondi, investīciju projekti pašvaldībām, lauksaimniekiem, iedzīvotājiem.

Izglītības iespējas ES gan jauniešiem gan pieaugušajiem.

Papildus bez ES arī EUR ieviešana, kas stabilizēja visu finanšu sistēmu.

Un mans mērķis nav Reno nomainīt pret degvielas kapsētu, ātrāk pret plug-in hibrīdu.

Un vēl mazāk man tev būtu jāatskaitās par saviem ienākumiem un karjeru. Gan Latvija, gan ES ir devusi ļoti labu platformu savu zināšanu pārvēršanai LEGĀLĀ materiālā labklājībā gan te uz vietas, gan Eiropā un Pasaulē, arī neesot partijās.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
1 1 Atbildēt

Tā starp visu citu. Manuprāt maksts apzīmējumam atbilst tieši VAG, vai ne msh? Ja jau reiz fantāzija kādam strādā?

Vispār jau pats jaunu reno tieši dēļ stulbi milzīgā logotipa vien jau nepirktu. Kau gan VW "kāškrusts" arī sen jau apnicis, tad jau pieciešams vienīgi ford un subaru ovāliņš...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Lai ko tādu iedomātos vajag nevis fantāziju, bet gan specifisku amerikāņu angļu valodas žargonvārdu zināšanas...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Priekš cilvēka kurš nēsā rozā kontaktlēcas reālisms tiešām varētu likties pēc negatīvisma, nemaz nešaubos.

Jā, zināmas iedzīvotāju gripas labklājības līmenis ir audzis, bez šaubām. Tāpēc arī Rīgas centrā, pa kuru tu mīcies, vecākās mašīnas lielākties ir tādas, kādas Latvijā ir vidējās mašīnas. Ārpus tava burbuļa gan labklājība sevišķi augstu vilni nesit - teiksim, ir ļoti jūtams ka ir diezgan spēcīgs pieprasījums pēc mašīnām 500-1000e budžetā - laikam aiz labklājības. Bet tie rādītāji uz kuriem tu atsaucies - it kā nomināli ir patiesi, tikai interpretēti tiek nepareizi - tā kā vēlams piekariņam, lai tas varētu smīdināt tautu, stāstot par to cik mēs labi dzīvojam - kā redzams, viens otrs uz to pat uzķeras. Algas ir kāpušas, jā - valsts/pašvaldību sektorā dēļ minimālās algas celšanas, un ministriem/saeimas deputātiem, jo paši sev algas cēla. Mazumtirdzniecības apgrozījums parāda labklājību, un tāpēc tas parāda ka mēs tagad labi dzīvojam? Kā tev šķiet kāpēc pagājušogad radās visādi jaunu tačku pirkšanas rekordi - aiz lielas labklājības? Nē - dēļ tā kā pasaule tika dirsināta ar kovidu, nelielais pārtikušo slānis pagājušogad diezgan švaki varēja vazāties apkārt pa kanāriju salām un citām naudas notriekšanas vietām - attiecīgi par tādējādi ietaupīto naudu sapirkās tačkas. Pirktspēja nav augusi, drīzāk tikai samazinājusies - vienkārši nauda tiek tērēta redzamākos vai vieglāk uzskaitāmos veidos.

Tevis piesauktā labklājība ir radusies trijos veidos. Pirmkārt, uz parāda - personīgā vai valsts. Otrkārt, izpārdodot rietumniekiem [un arī austrumniekiem] īpašumus. Treškārt, lielai tautas daļai izbraucot, palikušajiem vienam otram rodas iespēja tikt pie bik labāk atalgota darba. Nekā laba gan nav nevienā no šīm trim lietām...

Investīcijas pieaug, jā - lielākoties visādos rietumu brendu dārgu figņu pārdošanas veikalos. Bet ja tu domā ražotnes - tad pateicoties emigrācijai rietumu ražotnes kas atveras pie mums pārāk bieži ir domātas kā ražotnes ES nomalē kurās varētu ērti ievilkt Baltkrievijas un Ukrainas strādniekus, tb mums no tā drīzāk ir mīnuss nevis pluss...

Kaut kā vienīgā joma kurā ir jūtams kaut kāds pluss no tiem eiropas standartiem ir korupcijas samazinājums pie cepistiem...

Jā, brīvā darba spēka un kapitāla kustība ir liels MĪNUSS. Tu tur redzi plusu? Tajā ka Latviju pēdējo 15 gadu laikā pametuši 762 tūkstoši (c) ReČeka iedzīvotāju - ne jau pensionāru - ?

Par "atteikšanos no muitām" īsti nevaru iebilst, bet tikai tāpēc ka mūsu ierēdņi un valdībnieki ar švaku muitas kontroli jau savlaicīgi piebeidza tos, kam tā būtu varējusi palīdzēt. Kaut vai neesmu piemirsi ka pirms pārdesmit gadiem Grenctālē zemieki protestēja pret to ka mierīgi veda iekšā leišu cūkgaļu...

Fondi un projekti - varbūt ir labi, bet tikai individuālā līmenī. Valstij tie ir radījuši atkarību - paskaties uz visām no jauna noasfaltētajām šosejām [neskaitot jūrmaleni] - visas pa fondu naudu - padomā kas būtu ja tās nebūtu, un kas būs kad tās nebūs...

Izglītības iespējas ES... Jā - pēc kuras tie jaunieši un pieaugušie ļoti bieži iekš tā "ēes" arī paliek... Laikam arī esi palaidis garām to nesmuko statistiku - cik liela daļa jauniešu vēlas, tieši izsakoties, pabeigt videni un pist prom no šejienes.

Par eiro ieviešanu sasmējos. Kaut ko sajauci - lats ar eiro bija sasaistīts jau sen, un līdz ar to visa stabilizācija jau bija panākta tad. Vienīgais ko eiro ieviešana ir devusi - nespēju ES izjukšanas brīdī operatīvi atgriezties pie savas naudas. Nu labi, mazajiem cilvēciņiem arī ērtāku iespēju naļikā norēķināties pie leišiem - bez tavam burbulim tas nav saistoši, jūs tāpat noteikti pamatā ar kartiņām vicināties.

Jā, ES ir devusi ļoti labu platformu. Vajag tik paskatīties kaut vai uz to pašu Dombrovski Par dažādiem mazākiem eirokrātiem nemaz nerunājot. Vienu tādu arī pazīstu - pieņemot ka tik gudrs kā tēvs, viņš varētu darīt labas lietas - tā vietā, spriežot pēc viņa purnagrāmatas profilā redzamās infas, viņš strādā kaut kādās bezjēdzīgās ES huiņas organizācijās kuras vai nu dublējas ar jēdzīgākām valstu organizācijām, vai dara kaut ko bezjēdzību. Bet alga, bez šaubām, ir laba...

mefisto Reģ.: 22.05.2017
1 1 Atbildēt

Būtu labāk apguvis kādu papildus profesiju un kāpinājis ienākumu līmeni nevis čīksti, ka viss slikti. ES tiešām šobrīd nodrošina gandrīz bezmaksas jaunu profesiju apguvi. Ok, dažas programmas mums nav pārāk kvalitatīvas, bet vienkārši jāpapēta.

Neviens manā paziņu lokā netaisās pamest LV. Būvniecībā šobrīd ļoti labi pelna, finanšu sektorā ļoti labi, IT sektors lieliski. Sliktāk ir ar valsts pārvaldi un citiem sabiedriskiem darbiem, tur tas atalgojums pavājš.

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
1 3 Atbildēt

Pasākums bija izdevies. Un es esmu noderīgs idiots un piekariņa pielūdzējs. Un to saka SIA Volter lentzāģa operators.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 3 Atbildēt

Nu bet protams ka bija izdevies - padziedāja, padejoja, policija neizklīdināja... Nu tas ja pieņem ka mērķis tam pasākumam bija tāds pats kā lauku zaļumballei. Ā, bet paga - mērķis tak ir ietekmēt Krievijas darbības Ukrainā - tad jau laikam būs smagi izgāzies...

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
2 2 Atbildēt

Kremļa padauza

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
3 0 Atbildēt

Kamēr tauta saziedoja ntās cisternas ar degvielu, Aldis dzen sūdu. Jaudīgi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Tam deģenerātam vienkārši skauž, tāpēc tagad plosās.

core Reģ.: 03.01.2017
3 2 Atbildēt

msh rakstīja: Priekš cilvēka kurš nēsā rozā kontaktlēcas reālisms tiešām varētu likties pēc negatīvisma, nemaz nešaubos.

Jā, zināmas iedzīvotāju gripas labklājības līmenis ir audzis, bez šaubām. Tāpēc arī Rīgas centrā, pa kuru tu mīcies, vecākās mašīnas lielākties ir tādas, kādas Latvijā ir vidējās mašīnas. Ārpus tava burbuļa gan labklājība sevišķi augstu vilni nesit - teiksim, ir ļoti jūtams ka ir diezgan spēcīgs pieprasījums pēc mašīnām 500-1000e budžetā - laikam aiz labklājības. Bet tie rādītāji uz kuriem tu atsaucies - it kā nomināli ir patiesi, tikai interpretēti tiek nepareizi - tā kā vēlams piekariņam, lai tas varētu smīdināt tautu, stāstot par to cik mēs labi dzīvojam - kā redzams, viens otrs uz to pat uzķeras. Algas ir kāpušas, jā - valsts/pašvaldību sektorā dēļ minimālās algas celšanas, un ministriem/saeimas deputātiem, jo paši sev algas cēla. Mazumtirdzniecības apgrozījums parāda labklājību, un tāpēc tas parāda ka mēs tagad labi dzīvojam? Kā tev šķiet kāpēc pagājušogad radās visādi jaunu tačku pirkšanas rekordi - aiz lielas labklājības? Nē - dēļ tā kā pasaule tika dirsināta ar kovidu, nelielais pārtikušo slānis pagājušogad diezgan švaki varēja vazāties apkārt pa kanāriju salām un citām naudas notriekšanas vietām - attiecīgi par tādējādi ietaupīto naudu sapirkās tačkas. Pirktspēja nav augusi, drīzāk tikai samazinājusies - vienkārši nauda tiek tērēta redzamākos vai vieglāk uzskaitāmos veidos.

Tevis piesauktā labklājība ir radusies trijos veidos. Pirmkārt, uz parāda - personīgā vai valsts. Otrkārt, izpārdodot rietumniekiem [un arī austrumniekiem] īpašumus. Treškārt, lielai tautas daļai izbraucot, palikušajiem vienam otram rodas iespēja tikt pie bik labāk atalgota darba. Nekā laba gan nav nevienā no šīm trim lietām...

Investīcijas pieaug, jā - lielākoties visādos rietumu brendu dārgu figņu pārdošanas veikalos. Bet ja tu domā ražotnes - tad pateicoties emigrācijai rietumu ražotnes kas atveras pie mums pārāk bieži ir domātas kā ražotnes ES nomalē kurās varētu ērti ievilkt Baltkrievijas un Ukrainas strādniekus, tb mums no tā drīzāk ir mīnuss nevis pluss...

Kaut kā vienīgā joma kurā ir jūtams kaut kāds pluss no tiem eiropas standartiem ir korupcijas samazinājums pie cepistiem...

Jā, brīvā darba spēka un kapitāla kustība ir liels MĪNUSS. Tu tur redzi plusu? Tajā ka Latviju pēdējo 15 gadu laikā pametuši 762 tūkstoši (c) ReČeka iedzīvotāju - ne jau pensionāru - ?

Par "atteikšanos no muitām" īsti nevaru iebilst, bet tikai tāpēc ka mūsu ierēdņi un valdībnieki ar švaku muitas kontroli jau savlaicīgi piebeidza tos, kam tā būtu varējusi palīdzēt. Kaut vai neesmu piemirsi ka pirms pārdesmit gadiem Grenctālē zemieki protestēja pret to ka mierīgi veda iekšā leišu cūkgaļu...

Fondi un projekti - varbūt ir labi, bet tikai individuālā līmenī. Valstij tie ir radījuši atkarību - paskaties uz visām no jauna noasfaltētajām šosejām [neskaitot jūrmaleni] - visas pa fondu naudu - padomā kas būtu ja tās nebūtu, un kas būs kad tās nebūs...

Izglītības iespējas ES... Jā - pēc kuras tie jaunieši un pieaugušie ļoti bieži iekš tā "ēes" arī paliek... Laikam arī esi palaidis garām to nesmuko statistiku - cik liela daļa jauniešu vēlas, tieši izsakoties, pabeigt videni un pist prom no šejienes.

Par eiro ieviešanu sasmējos. Kaut ko sajauci - lats ar eiro bija sasaistīts jau sen, un līdz ar to visa stabilizācija jau bija panākta tad. Vienīgais ko eiro ieviešana ir devusi - nespēju ES izjukšanas brīdī operatīvi atgriezties pie savas naudas. Nu labi, mazajiem cilvēciņiem arī ērtāku iespēju naļikā norēķināties pie leišiem - bez tavam burbulim tas nav saistoši, jūs tāpat noteikti pamatā ar kartiņām vicināties.

Jā, ES ir devusi ļoti labu platformu. Vajag tik paskatīties kaut vai uz to pašu Dombrovski Par dažādiem mazākiem eirokrātiem nemaz nerunājot. Vienu tādu arī pazīstu - pieņemot ka tik gudrs kā tēvs, viņš varētu darīt labas lietas - tā vietā, spriežot pēc viņa purnagrāmatas profilā redzamās infas, viņš strādā kaut kādās bezjēdzīgās ES huiņas organizācijās kuras vai nu dublējas ar jēdzīgākām valstu organizācijām, vai dara kaut ko bezjēdzību. Bet alga, bez šaubām, ir laba...

Pipec, vaimanalogs.

Ko tu, dīkdienis, esi pats darījis lai uzlabotu savu finansiālo situāciju? Esi izgājis kaut kādus kursus (kuri, kā te jau minēja, ir gandrīz par velti), mācījies, vispār meklējis labāku darbu? Tu tak sēdi savā gaterī starp tādiem pašiem neveiksminiekiem kā tu, un bariņā čīkstat cik slikta ir pasaule, nepasniedz uz paplātes visu. Manā draugu/paziņu lokā neviens nepērk 500-1000€ miskastes, un jā, es pazīstu arī cilvēkus, kas dzīvo patālu no Rīgas. Bet visi viņi ir pielikuši kaut kādas pūles, lai uzlabotu savu labklājību.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Kāds te sakars ar manu personīgo finansiālo stāvokli?! Ja tev pašvaka saprašana, es runāju par stāvokli valstī, nevis par sevi. Es vēlos dzīvot latviskā Latvijā, nevis uzdzīvot uz parāda un pēc tam brīdī, kad šī valsts sabruks kā kāršu namiņš, pistu prom uz rietumiem. Bet ne šī valsts, ne tauta bez cilvēkiem pastāvēt nevarēs...

core Reģ.: 03.01.2017
3 0 Atbildēt

Nu es sevi uzskatu par daļu valsts, tu nē? Un valstij ietu labāk, ja būtu mazāk tādi kā tu, kas sēž un gaida uz laimes lāci, bet pats nepakustinās ne pirkstu lai kaut kā uzlabotu savu labklājību. Un tādi, diemžēl, ir diezgan daudz.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 4 Atbildēt

Es neesmu ierēdnis lai sevi uzskatītu par daļu no valsts. Jā, valstij ietu labāk - bet tas nemaina faktu ka esošais saimniekošanas modelis + demogrāfiskās tendences nav ilgtspējīgi. Jautājums tikai cik ilgi šī valsts vēl izvilks - 10 gadus? 20? Vairāk pilnīgi noteikti nē.

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
2 3 Atbildēt

Šimi, vienkārši atpisies

msh Reģ.: 16.04.2007
0 3 Atbildēt

Šodien "Kovida Vārdā" rakstiņš par Nīcas iedzīvotāju ķibelēm attiecībā par komunālajiem jautājumiem. Atcerieties, PARistiem vajadzēja novadu reformu, nemaz neslēpjot ka mērķis ir uz reģionu rēķina būvēt "attīstības centrus"? Nu ko, ar šo gadu jaunā kārtība stājās spēkā - privātmāju iedzīvotājiem tas jūtams vismazāk, bet dzīvokļu māju iedzīvotājiem tas ka pašvaldībai vairs nav saimnieks, un visu nosaka kaut kāda 25 km attāla [priekš Nīcas] Grobiņa gan ir jūtams. Pie mums te no gada sākuma visiem dzīvokļu iemītniekiem uzspieda apsaimniekotāju, kaut kādu Grobiņas firmu - kuras nākotnes devums ir apšaubāms, toties 20 eiras mēnesī iekasēt gan grib. Nīcā toties citas problēmas - tā kā tur ir centrālapkure, tad tagad sākušies brīnumi ar komunālajiem maksājumiem - nu un vēl izrādās ka Grobiņa savākusies sev Nīcas šķeldas krājumus un vēl šādas tādas Nīcas pašvaldības lietas, un pagrābusies no Nīcas vidusskolas budžeta naudu priekš Grobiņas ģimnāzijas.

To pie kā novedīs Pūces stumtā reforma bija skaidrs jau pašā sākumā [ne par velti viņam nebija nekādu normālu argumentu; vispār argumentu praktiski nebija], gluži tāpat kā tas, pie kā novedīs PARisti Rīgas domē. Laikam vienīgie PARistu sastrādātie sūdi kas nebija paredzami bija tie ko sastrādājis papļūts, bet tikai tāpēc ka kovids nebija paredzams...

fckns Reģ.: 29.11.2020
2 0 Atbildēt

Vaimanologs savā elementā - tā vietā, lai ietu un cīnītos par savām interesēm savām sādžā, vieglāk ir pačīkstēt internetā un rādīt ar pirktsu un šļupstēt zem deguna.

Te PARisti nav pie vainas ,bet gan tava novada pašvaldības pārstāvji.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ā, jā, tiešām, pašvaldības darbinieki? Pie kā tad viņi ir vainīgi - pie valdības no augšas uzspiestas bezpamatojuma reformas? Vai pie tā ka [vismaz mūsu valstī] kaut kā pilnīgi dabiskā kārtā lielāku administratīvo vienību centram ir dziļi nospļauties par nomalēm? Dīvaini, ļoti dīvaini - ka ir īstenojies tas, kas bija paredzams jau tad, kad Pūce sāka runāt par šito reformu - ņemot vērā ka pie esošās situācijas tak esot vainīgi pie vietējās varas esošie cilvēki, un nevis pārvaldības modelis

Parādi man labāk kaut vienu - nu KAUT VIENU - lielo, apvienoto pašvaldību, kur centrs netiek celts uz nomaļu apdalīšanas un izsaimniekošanas rēķina. Ļoti zīmīgi ka tad, kad Pūce to sviestu, bez jebkādiem adekvātiem argumentiem stūma, viņš ne ar pušplēstu vārdu nepieminēja Saldus novadu kā labu piemēru - jo iepriekšējās reformas gaitā izveidotais Saldus novads kā reiz atbilda visiem Pūces priekšrakstiem par to kā jāizskatās novadam.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Kāds sakars Saeimai ar tava pagasta nedienām?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Vistiešākais. Kāda varas orgāna vēlēšanās tika ievēlēta partija kura solīja bezjēdzīgu/kaitīgu reformu? Kāds varas orgāns pēc tam par šo reformu nobalsoja?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Tai reformai sākums meklējams vēl krietni pirms šīs Saeimas ievēlēšanas. Un visdrīzāk tā būtu notikusi arī, ja attiecīgā ministra krēslā sēdētu citas partijas pārstāvis.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Izklausās, ka grobiņieši appisuši Nīcas lohus

Nekādu apsaimniekotāju neviens nevar uzspiest, vienīgi tad, ja visiem poh...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nevar? Arī pašvaldības īpašumam ne?

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Ak, biju piemirsis, ka tādi arī vēl eksistē. Nē nu skaidrs, ka apsaimniekotāju izvēlas īpašnieks, tātad pašvaldība.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu redzi. Teiksim, mana tēva vecākiem [opis nomira pagājušogad] bija vasaras miteklis, jau vairāk kā 30 gadus mazajā Ķāķišķē, vienistabas dzīvoklītis - līdz šim tur bija jāmaksā kaut kāda simboliska nomas nauda, izvilkta no kadastrālās vērtības - tagad, piepeši, hujaks, 20e mēnesī par "apsaimniekošanu". Par niansēm Rucavas centra dzīvokļu mājās nezinu, bet šaubos ka tur arī tā mierīgi varēja kaut ko izvēlēties. Nu kaut vai klasika, attiecībā uz "izvēli" - man te ir uzspiests atkritumu izvešanas grafiks - uzspieda gan Rucavas novads - obligāti reizi mēnesī, kā jau saproti, to dara firma - monopolists - kas man atsūta pusgadu uz priekšu rēķinus par sešiem pilniem konteineriem. Reiz, kaut kādus piecus gadus atpakaļ, kad bija vietējā firma, varēja izvest kad vajadzēja...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Izklausās, ka grobiņieši appisuši Nīcas lohus

Nekādu apsaimniekotāju neviens nevar uzspiest, vienīgi tad, ja visiem poh...

Aktīvs apsaimniekotājs un pensionāru kontingents - tas ir labi mājas apsaimniekošanai.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nu ko, laikam jāpaceļ augšā šī tēma, laika palicis ir pavisam maz. Mana prognoze - vēlēšanu uzvarētāji un nākamās valdības viedotāju kodols būs JV, NA un AS. Personīgi es gan vairāk priecātos, ja pirmajam tās popularitātes, gaidāmo balsu un attiecīgi ietekmes, veidojot jauno valdību, būtu mazāk, bet, nu...

Ir ļoti liela cerība, ka AtParisti nesavāks 5%, bet, nu, izskatās, ka viņu vietā nāks ne mazāk toksiskie Progresīvie.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 1 Atbildēt

Pilnīgi izteikti - lai uzsper gaisā gan JV, gan PARistus Pirmo reizi mūžā patiešām domāju par dzīvesvietas valsts maiņu. Galīgi neticu vairs nekādai augšupejai Latvijā. Vienkārši fantastiski biznesa projekti ar elektroenerģiju, dabasgāzi un šķeldu (granulām - šodien atklāju, Zviedrijā ir iespējams nopirkt lētāk nekā Latvijā). Ir tāds teiciens, ka jāslauc nabagie - to ir ļoti daudz. Taisnība šobrīd Latvijā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 1 Atbildēt

Nu tu divains, ja SE granulas lētākas, ved uz LV un taisi biznesu. Tas ka LV daudzas lietas būs dārgas nav nekas īpašs un pārsteidzošs, bet ja gribi kas traucē taisīt biznesu un piedāvāt lētāk jebkuru brīvi izvēlētu preci.

Un no citas puses, valdiba ietekmēt cenas nevar pat gribēdama, nav jau "dzelzs priekškars", un vispār ja tev ir ekonomista izglītība, kā nākas ka tādu fufeli komentāros raxti ...

Un ar ko nākama valdība atšķirsies tavuprāt, pat ja uzvarētu radikāli pretēji "spēki" ...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Par elektroenerģijas cenu kosmosu Latvijā tieši valdība ir visvairāk atbildīga gan. Nerunā nu muļķības, te nekāds dzelzs priekškars nebūs pie vainas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Lūdzu ievēro moderno pareizrakstību- nevis vienkakārši "domāju par" (dzīvesvietas maiņu), bet gan "domāju/par". Jā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

"valdiba ietekmēt cenas nevar pat gribēdama, nav jau "dzelzs priekškars"" - mazāk vajag pasakas rakstīt. Protams, es saprotu ka te pie vainas ir mūsdienu komunistu propaganda kas skandina par neaizskaramo brīvo tirgu, kamēr vien tas netraucē, vai arī dod iespēju aptīrīt savējos - tajā pašā laikā padomājot no vēsturiskā viedokļa, es nespēju iztēloties ka pirms otrā pasaules kara kāda valsts būtu bijusi gatava, teiksim, eksportēt neierobežotu daudzumu ogļu, pat ja tas būtu pašu mājās cenas dubultojis. Te gan laikam mūsdienu masu nozombēšana pie vainas - tolaik kaut vai tāda situācija būtu izsaukusi masu protestus - man uzreiz nāk prātā tas kā trīsdesmitajos Vācija manipulēja ar Lietuvu Mēmeles apgabala sakarā - ja leišu valdība Mēmelē darīja kaut ko fričiem nepieņemamu, friči paņēma un aizliedza ievest no Lietuvas pārtiku [Lietuva bija agrāra valsts un Vācija lielākais eksporta tirgus] un uzreiz leišu zemnieki gāja ielās - nē, ne jau pret Vācijas vēstniecību protestēt pret ļauno Vācijas valdību, bet pret savu valdību ka tā pieļāvusi tādu situāciju. Kas mūsdienās būtu tādā situācijā - "ai, Vācijā ir totalitāra valdība, pacietieties!".

Valdība nevar ietekmēt cenas? Dīvaini. Diez kā virkne ar trešās pasaules valstīm, naftas ieguvējvalstīm, piemēram, var ietekmēt degvielas cenas savās robežās zem tirgus vērtības? Jā, vienkārši dodot valsts uzņēmumiem attiecīgas komandas attiecībā uz iekšējo tirgu. Mums, valstī kur vienam valsts uzņēmumam pieder lielākā daļa mežu bet otrs uzņēmums saražo lielāko daļu elektrības, valdība priekš iedzīvotājiem cenas varētu ļoti spēcīgi pazemināt tikpat viegli kā pagājušoziem ar šo pašu uzņēmumu palīdzību stumt šļurināciju - ar viena rīkojuma parakstīšanu. Viss ko vajadzētu izdarīt - noteikt Latvenergo elektrību pašmāju patērētājiem pārdot par pašizmaksu, un LVM kā minimums aizliegt eksportēt zemas kvalitātes kokus - vēlams vēl kopā ar mehānismu lai tā koksne lielākoties nonāktu pie pašmāju patērētājiem. Un vispār LVM būtu vēlams aizliegt eksportēt jebkādus kokus, a to valstī kurā ir daudz mežu tie tiek izmantoti tikai lai piepildītu kabatas bariņam varai pietuvināto, un nevis lai atbalstītu pašmāju kokapstrādes nozari. Tu te runā par ekonomista izglītību bet nesaproti ka manis pieminētie līdzekļi ir gan reāli izveicami, gan valsts interesēs - nu jā, kamēr valsts darbojas tautas interesēs...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 1 Atbildēt

"noteikt Latvenergo elektrību pašmāju patērētājiem pārdot par pašizmaksu"

un cik tad ir tās Latvenergo lētās elektrības par pašizmaksu? Jeb, cik % sarāzo HESi? Laikam kādi 25-30% no kopējā iekšzemes patēriņa. Pārējais ir šobrīd dārgs TEC, vai imports.

Ja Latvenergo darbojas ar peļņu, ko ieskaita valsts kasē, ko savukārt izdala grūtdieņiem pabalstos - kā tas būtiski atšķiras no tava aicinājuma? Tieši tavs aicinājums ir aicinājums uz 'komunismu', draudziņ.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Izskatas msh, ka tev vēl drusku jāpaaugas lai vispār varētu runāt par komunismu, ekonomiku un brīvo tirgu.

Nu aizliegs koksnes eksportu, a ko tālàk, neviens necirtīs mežus, ja zinās, ka par tiem kaut kad nākotnē varēs dabūt lielāku naudu, sāks tik nopietni lobēt pasakumu, ka šādus valdibas ekonomistus/konsultantus "jāatšauj", lai nevairojas.

Ja tu esi darba ņēmējs, skaidrs ka tev socialistiskas idejas un regulēta ekonomika patiks vairāk , bet ja esi īpašnieks, tad brīva tirgus gadijuma saproti, ka lietas maksa tik cik.maksa atkariba no pieprasijuma, un vismaz nejūties prasti appists + tāpat vari brīvi pieņemt lemumu kaut ko tirgot tagad, vai vēlāk.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
2 0 Atbildēt

Izskatās, ka JKP netiks. Par ko man ir pat neliels prieks.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tu esi pārliecinājis mani, ka vēlēšanu ignorēšanas vietā jābalso par Gobzemu. Ir ticība, ka šajās vēlēšanās būs spēkā "Trampa fenomens" - t.i. daudz cilvēku balsos par Gobzemu, lai gan publiski to neatzīs. Ka taviem JV komunistiem izskatās valdības veidošana un tālākie laupīšanas procesi šajā kontekstā?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

To jau 1. oktobrī redzēsim. Tu tikai "atbildi par bazaru" un aizej nobalsot.

Kā izskatās? Nuuuu, vai nu opozīcija un turpmākie 4 gadi tālākas tukšdiršanas, vai arī koalīcijā turpinās "laupīšanas procesus", līdzīgi kā to darīja bordānieši. Man gan ir aizdomas, ka kārtējo reizi tavas analītiķa spējas varēs noskalot podā un nekāda "Trampa fenomena" nebūs. Bet, nu, tad jau pēc 4 nedēļām redzēsim.

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
2 0 Atbildēt

Gobzemam jau vienreiz bija iespēja būt par premjēru un veidot valdību, tikai čiks vien sanāca ,kad bija kaut kas jadara tad notinās, domāju ,ka tagad būtu tāpat, tas cilvēks negrib strādāt tikai aiz muguras visus nolikt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Taisnība. Tikai tad pats jau attiecas arī uz visiem pārējiem, kas ir gatavi laupīt, ja vien saimnieks pasaka ka. Paši nav spējīgi vispār ne uz ko.

Gobzems parādīja sevi kā potenciālu seju un panāca, ko gribēja - viņu uzrunāja tālākai sadarbībai pret valdošo režīmu. Tikai pašlaik - Ukrainas dēļ, šiem procesiem Latvijā ir zudusi aktualitāte, tādēļ uz vēlēšanām vietējie visnotaļ nožēlojami cenšas kaut ko saviem spēkiem. Un ja nobalsos par Gobzemu, tad ne jau Gobzema dēļ, bet kā protesta balsojumu režīmam.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Gobzems parādīja seju. Viegla narkotiku reiboņa pārņemtu narcisa, aizkaitinātu seju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ko nu? Putina sejas glābēji arī savējo ir parādījuši.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

-galvenais ir (tautā) radīt Sajūsmu (lielu) :

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

wons rakstīja: Saskaņa.

Saskaņa dabūs diezgan maz balsis. Lieku uz to, ka daudz būs AP, AS, NA, ZZS, JV.

Uz Krievijas pusi jāskatās un jāsiekalojas. Ja būs tāda geopolitiska izdevība Latvijai vajadzētu iegūt Pleskavas apgabalu. Kādēļ lai nepaplašinātu valsts teritoriju.

Iautofans Reģ.: 28.05.2022
2 0 Atbildēt

Tu tak esi tieši tāds pats kā jebkurš vatenis, kas uzskata ka "krim naš". Tikai ar prievīti ap kaklu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Nedomāju, ka AP un ZZS dabūs daudz. AP reitingi krīt jau labu laiku un labākajā gadījumā viņi balansēs uz 5% robežas. Es ļoti ceru, ka būs zem. ZZS? Vienīgais daudzmaz nosacītais trumpis viņiem ir Lembergs, bet par šamo balsos tikai Ventspils tantiņas. Visādi citādi tur ir palikuši tikai idioti vai veci perdeļi.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

TV1 Domburs un politiķi.

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 0 Atbildēt

Rekur mans priekšvēlēšanu cepiens:

deputats.lv/ka-samazinat-bojagajuso-skaitu-uz-latvijas-autoceliem/

Progresīvo satiksmes (ne iekšlietu, bet satiksmes) ministra kandidāts plāno samazināt bojāgājušo skaitu uz ceļiem ieviešot vairāk "tehniskos līdzekļus", palielinot sodus, un izskaužot +10 praksi.

Bļ*d es esmu sajūsmā, izskatās, ka mūsdienās jebkurš, bez pat mazākās sajēgas tēmā, var kandidēt par satiksmes ministru. Mums ir statistika, kurā skaidri redzams, ka līķu problēmu uz ceļiem var risināt tikai redzamas vai neredzamas CP ekipāžas, kas drāž neatstarojošus gājējus, dzērājšoferus un pie reizes ātruma pārkāpējus, bet te atkal piedāvā uzpist kādu fotoradaru. Pie tam tas arī programmā viss - ne vārda par ostām, dzelzceļu, lidostu, nekā. Uzkrausim fotoradarus un miers, komunisms uzcelts... Bļ*d pat Šleseram bija labāka programma un viņš vispār vidusskolu tikai bija beidzis... kur mēs vispār ejam ar šo valsti? Tā ir visa inteliģence ko Progresīvie sola? Es jau neko negaidīju no tās partijas bet nu come on

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šitas ir,jā.Jājā.Es ne/nācu Šaizemē-ji (meklēt Vainīgos).Priekš kam (mums) kko lieki "meklēt",ja (paskat,reku) šitik daudz Lohu.Pilnīg tikDaudz, kā Nekad never ne agrāk,vane,ko? Ta jau redzēs.Parunāsimies,un taa.Gan jau uz Lohu rēķina (atkal, Mums) izdosies izJāt (zirgā/baltajā).Jā.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Progresīvos kā Kremļa mīlētāju bandu būtu jātriec pupās.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
3 0 Atbildēt

Balsot, kā jau parasti īsti nav par ko. Atkal jāizvēlās no mazākajiem ļaunumiem? Tā teikt - visi smird, bet gan jau kādam tā smaka mazāk izraisa vemšanas refleksu.

APAR - galīgi negribas balsot, viņi jau tur var muldēt ko grib, bet visa tā Jaunupa smaka joprojām, azartspēļu lobijs, Pūces mūlis... Plešs arī reāli besī - atkārto tikai partijas frāzes, šķiet, ka pats neko nerubī. Bet nu, kad Pūci nometa, ko var gribēt, vajadzēja kādu ielikt - nu ielika tajā laikā 28 gadus vecu nezināmu gurķi...

ZZS (nu jau bez zaļajiem) - neesmu Lemberga "visi zog, bet viņš padalījās, nobruģēja mums dažas ielas caur sievas uzņēmumu" fanu klubā.

JKP - uzmetēji un divkoši. Uzmetēji, jo savā laikā praktiski VISI Rīgas domē iebalsotie notinās uz Saeimu (Bordāns, Strīķe, Jurašs, Feldmanis u.c.), jo redz netika pie grožiem, jo nils tomēr ar mazu pārsvaru izlīda vairākumā. Tad kāpēc par Tevi balsot, ja neesi gatavs strādāt, kur Tevi ievēlēja? Divkoši - baigie taisnības cīnītāji un pretkorumpanti, bet tai pašā laikā pieņem ziedojumus un pēc tam lobē šo cilvēku intereses. Nesaku, ka citi arī tā nedara, bet šitie īpaši nobesīja, jo visu laiku uzsver, ka vot viņiem ir nulles tolerance utt.

JV - Reirs jau šķiet visiem besī, Kariņš it kā ok, beidzot PM normāli spēj Eiropā runāt ar citiem, bet vietēji viņam mugurkauls nulle - visas pārējās partijas rausta katra uz savu pusi un viņš tik mīļā miera labad piekāpjas visam, galvenais, lai valdība neizjūk... Neko baigi labu ar nav izdarījuši, Rīgas domē arī pamatīgs flops un nekas nav izdarīts, diezgan meh...

NA - lai gan esmu patriotiski noskaņots kopumā, es nespēju balsot par iesalniekiem, dombravām utt, galīgi nav pa ceļam.

Saskaņa - pašsaprotami.

LKS - pašsaprotami.

Apvienotais saraksts - nu varbūt šitie vēl tādi mazliet netik smirdīgi, bet nu zaļie, piemēram, lai gan beidzot atdalījās no Lemberga, tāpat neliekas OK. Visus tos daudzos gadus bija kopā un viss bija labi. Nemaz tik zaļi viņi arī nav. Tos pārējos tā grūti novērtēt uzreiz....

Progresīvie - ir lietas, kas man patīk, bet ir lietas, kas nepatīk. Dikti cenšas, bet daudzās jomās arī smagi peld. Reāli kretinē Cepurītis - sevi stāda priekšā, kā nezkādu vides, enerģētikas un klimata ekspertu, bet neko vairāk kā vispārīgas frāzes pateikt nemāk. Pilnīgs ūdens no viņa. Šo gan pats esmu novērojis, gan esmu dzirdējis no paziņām, kas patiesi strādā ar klimata jautājumiem. Par Rīgas domē izdarīto arī diskutabli - šis tas ir darīts (mazliet patīrīja uzņēmumu valdes un domes departamentus no ušakova smakas utml), bet nu kopumā ar meh domes darbs.

Visādi mazie sūdi un brīnumi (tautas vara spēks, stabilitāte, republika utt) - lol, not gonna happen. Jā, it kā jau parasti izskan tas uzskats, ka balsojiet par mazajiem utt. Bet nu tajos sarakstos vispār nekas nav. Visādi garīgi slimie, pestoļotāji utml. Tas no tā redzamākā, bet, ja paskatās pašus sarakstus, tad tur atkal pilns ar pārdevējiem, bezdarbniekiem, apsargiem, pensionāriem utt. Es negribu nevienu nolikt viņa profesijas dēļ, bet nu vai tiešām apsargi, pārdevēji un pensionāri būs tie, kas spēs lemt sakarīgi par likumiem un spēs celt LV uz augšu???

Buldozers, lohzems, krištopāns u.c. - lūdzu, nē...

Nja, kas tad tur no šitā visa paliek? Diezgan pamatīga miskaste.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Šis komentārs pa lielam apkopo arī manas šī brīža pārdomas par vēlēšanu tēmu. Reāli rodas iespaids, ka politiku ir sasniedzis tas pats stāvoklis, kas lielu daļu uzņēmumu un iestāžu - sistemātisks profesionālu cilvēku trūkums. Vecie kadri jau sen ir aizsēdējušies, jaunie pa lielai daļai ir pilnīgi diletanti un/vai pliki dirsēji, un tie pāris cilvēki, kas katrā partijā spēj salikt saliktu pakārtotu teikumu, tāpat netiks varas tuvumā, jo vai nu viņi partijā ir paņemti lai saraksta pirmie numuri tiek iekšā, vai arī pēc vēlēšanām tiks pabīdīti malā lai ieliktu kādu "atbilstošāku" kadru.

Principā šobrīd nāk prātā viena krievu ekonomista jautājums - valsts, a tu vispār kas esi? Tāds labs jautājums priekšvēlēšanu gaisotnē, pirms kārtējiem 4 gadiem kosmētisku izmaiņu. Tauta šobrīd jau uz aici redz, ka viss pārvaldes process stagnē, bet diskusijas vietā par to, ka varbūt kaut kas būtu fundamentāli jāmaina, mēs turpinam spēlēt demokrātiju - ievēlēt tās pašas 100 sejas, kas panāks tos pašus rezultātus ko iepriekšējās 100 sejas. Bet tas der, pašiem nav jādomā, ja kas pie visa vainīga saeima. Nu ķipa takā krieviem pie tā ka sibīrijā uz tualeti jāiet ārā ir vainīga ASV.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Man liekas, ka jaunajiem ir liela problēma kaut kur izsisties. Ja vecie ir aizsēdējušies un turas pie ruļļiem cik var (ne obligāti Saeimā vai valdībā, bet kaut vai vienkārši pašā partijā), kā tad tam jaunajam izsisties? Nu tad jau iet vecās metodes uz urrā - vieglākās kā izsisties ir klanīt galvu, visam piekrist un darīt, kā priekšnieki pasaka. Tad tiksi sarakstā un varbūt pat Saeimā. Ar laiku esi tajā visā tik dziļi iekšā, ka pats pārtopi par daļu no sistēmas, jo tiklīdz sāksi pīkstēt, tā nākamajā ciklā Tu būsi aizvirzīts kkur tālu prom.

Latvijā ir daudz jaunu un gudru cilvēku, bet viņi turas no politikas pa gabalu. Manu pazīstamo vienaudžu (30+) vidū ir pietiekami daudz dažāda veida ekspertu, kas var būt gan savas jomas eksperti, veido savu biznesu, kam galva ir uz pleciem utt. Bet politiski aktīvi - neviens no viņiem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Jaunajiem nebūtu tādu problēmu, ja viņi nāktu ar reālām idejām. Mums ir Progresīvie, kas it kā ir jauna partija, bet idejas tur brīžam vīd samērā apšaubāmas, attiecīgi nespēja konsekventi ģenerēt realitātē balstītas idejas arī nogalina visu partijas ideju. Pasekojot citām lielajām partijām var redzēt, ka jaunieši jau tur ir, bet tiem pašiem jauniešiem vai nu pietrūkst ambīciju, kā rezultātā viņus ievelk partijas aparātā kā padomniekus un viņi ātri apgūst seno muhļīšanas mākslu, vai arī ambīcijas ir, bet trūkst veselā saprāta (piemēram Plešs).

Par to 30+ vecuma grupu varu piekrist, tā kā pats tai piederu, bet šai vecuma grupai ir arī sava īpatnība - mēs darba tirgū ienācām īsi pirms 2008. gada krīzes vai tās laikā, līdz ar to ir izteiktāka tā "katrs par sevi" mentalitāte. Jā, speciālistus šajā grupā noteikti var salasīt, bet cilvēki, kas pieraduši vairāk paļauties uz saviem spēkiem, diezin vai spēs strādāt kopā ar ilgsēdētājiem, attiecīgi šī populācijas daļa īsti neraujas tērēt laiku lai partijas ietvaros pavervelētu par dzīvi. Šis drīzāk ir tas kontingents, no kā vilkt ārā ekspertus, padomniekus, ministriju vadību, utt.

No šī arī rodas tas jautājums - valsts, a kas tu vispār esi? Ja mums, kā tautai ir vēlme palikt pie pārstāvniecības varas sistēmas, tad vai nebūtu laiks kaut ko šajā sistēmā reformēt? Šobrīd jau ir skaidrs, ka esošā sistēma faktiski ir veģetatīvā stāvoklī pieslēgta dzīvības uzturēšanai, līdz ar to ir jautājums, cik ilgi plānojam šādi dzīvot? Rekur klīst baumas, ka MOGO sākuši nemaksātājus atbrīvot no mašīnām, tātad drīzumā gaidāms nākamais izbraucēju vilnis. Cik daudz cilvēku darbaspējas vecumā mēs varam zaudēt pirms valsts vairs nespēs pildīt budžetā iekļautās saistības?

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Nu progresīvie šķiet varētu būt tādi +/- pirmie, kas kā gados jauni un arī jauni politikā, kaut kur +/- izdzīvo un cenšas izsisties. Reāli pirms tam jaunam cilvēkam vienīgā cerība bija caur esošajām lielajām partijām, bet tur jau bez ceļos krišanas grūti. Attiecīgi tāda mentalitāte - ka nav jau nemaz vērts bendēt sev nervus tur mēģinot, tikai ātri aprausies, ka tavs viedoklis tur nevienam neinteresē diesko, kad jādala ietekme un nauda.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Te drīzāk jautājums, cik no tiem MOGO pircējiem ekonomikai bija jēga? Ja vienīgā vieta, kur vari mašīnai dabūt līzingu, ir Mogo, visticamāk sēdi dziļi dziļi pelēkajā ekonomikā;

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Par MOGO auto pircēju protams ir jautājumi par viņa noderību ekonomikai, bet dienas beigās pat MOGO klients iepērkas vietējos veikalos, laiž bērnus skolā, maksā komunālos. Ekonomikas skatījumā viņš ir klients, un ja viņš aizbrauc prom, tad tas ir -1 klients valsts ekonomikai, pat ja viņš ir sūdīgs klients. Ok, valsts no viņa nesaņem visus nodokļus, bet vismaz PVN no viņa vienmēr var izsist.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

No vienas puses Mogo klienta pienesums varētu šķist salīdzinoši mazs, bet no otras puses - viņš taču arī strādā. Jebkāda veida cilvēku aizbraukšana nozīmēs, ka būs vēl mazāk cilvēku, kas veic dažāda veida mazkvalificētos darbus. Kā Tu vari kaut vai elementāri uzbūvēt ceļu vai kādu ēku, ja fiziski nav kas strādā vietēji? Wolt/Bolt un kebabnīcu indiešiem/pakistāniešiem vajadzēs stroikā šancēt.

Bet nu, pat ēnu ekonomikas cilvēks uz veikalu pēc pārtikas iet, uz kino iet, degvielu savā 20 gadīgajā bembusā lej vismaz daļēji legāli - attiecīgi rada pieprasījumu pēc precēm un pakalpojumiem (un samaksā arī nodokļus par patēriņu). Tur jau tas apjoms arī svarīgs ekonomikai. LV būtu pavisam cita ekonomiskā situācija, ja LV dzīvotu kādi 4milj iedzīvotāju. Tas taču diemžēl ir Latgales un vispār Latvijas lauku stāsts - cilvēku skaits sarūk, Tu vari ieguldīt infrastruktūrā, bibliotēkās, baseinos utt, bet kāda jēga, ja cilvēku skaits tāpat samazinās, beigās pilsētiņā aizveras pasts, aizveras bankas filiāle, likvidē vidusskolu, apvieno pamatskolu ar blakus pilsētā esošo, darba vietu apjoms sarūk, jauni biznesi negrib tur neko darīt utt.

1 2 3 4 5 6 7 8
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti