Lasītāju pieredze par saviem auto

Chrysler 5th Avenue 1983 Novērtējums: 7 Komentāri [4]
5,2L V8. Lai arii razhots "80. gados tas piedaavaa kaut ko no vecaa labaa Ameerikas klasiskaa dizaina. Diemzheel saiisinaataa aizmugures dalja iespaido aizmugures seedeetaaju eertiibu (saliidzinot ar '70. gadu mashiinaam). Grezns aadas salons. Vairaak kaa respektabluma vaagjis. Lieliski piestaav vecaam leedijaam : ). Motors peec 100.000 juudzeem stipri zaudee savu speeku. Ljoti vaaja vieta ir 3 pakaapju automaatiskaa aatrumu kaarba. 3 aatrums biezhi ir jau par vaaju raapjoties kalnos (par spiiti V8 motoram) bet 2 aatrums ir paaraak leens. Paaraak liela starpiiba shajos paarnesumos. Noteikti nav domaats arii aatruma saciiksteem ar savu paaugsto virsbuuvi un paaraak miikstajiem amortizatoriem. Ziemaa labaak tureet garazhaa ka visus "80. gadu ameerikas razhojumus , jo ruusa tos vienkaarshi saeed. Nav slikts uz garaam distanceem kad ilgi jaatur konstants aatrums. Uz Floridu un atpakalj : )
ReVoxB999 @ 1.decembris 2002 0:00
_cita_marka_ Oldsmobile/Cutlass Supreme 1981 Novērtējums: 6 Komentāri [2]
Mans pirmais vaagjis Ameerikaa. Veiksmiigs dizains.2 durvis (coupe) lielas kaa albatrosa spaarni. Salons plats un eerts, liek sajust ka esi Ameerikaa : ). Motors 4,3L V8. Diemzheel ar '80. gadiem Ameerika saaka ruupiigi pieveersties vides piesaarnjoshanas probleemaam un motoram shii iemesla deelj ir paaraak daudz kaa lieka. Visas paaraak kompliceetaas EGR (izpluudes gaazu sisteemas) desmitiem mazu gumijas caruliishu kas kontrolee vakumu. Nekad nevari buut drosh vai kaut kur nerodas shii vakuma nopluude. Bliivju nenoturiiba. Peec 100.000 juudzeem ellja suucas aaraa pa visaam iespeejamaam vietaam. Bez tam "80. gados Ameerika saaka krist no saviem augstumiem auto ruupnieciibaa arii kvalitaates deelj. Uudens pumpji, decvielas pumpji, gjeneratori kas bija jaamaina ik peec paaris gadiem. Dazhkaart probleemas ar power steering sisteemu. (ja kaadam tas nenotika, tad tas vareeja uzskatiit , ka izvilcis lielo laimestu: ) Kaa likums '80 gadu automashiinas bija ljoti uznjeemiigas pret ruusu. Pozitiivaas iipashiibas- eerts salons , stabilitaate un laba kontrole ziemaa uz slideniem celjiem.
ReVoxB999 @ 1.decembris 2002 0:00
Toyota CRESSIDA 1984 Novērtējums: 9 Komentāri [3]
Viens no labaakajiem visu laiku TOYOTA razhotajiem vaagjiem. 2,8L 6 cilindri. Automobilis ar garu muuzhu. Visas manis sastaptaas CRESSIDAS kaa likums labi iet veel peec 230.000 + juudzeem (368.000km). Vieniigaa probleema- pie taada nobraukto juudzhu skaita bliives saak "uzdot" un ellja spiezhas aaraa. Nesen iznjeemu motoru un nomainiijis visas bliives ieliku to atpakalj. Vaagjis nav zaudeejis neko no savaam agraakajaam iipashiibaam. Sajuuta ka kompresija cilindros taada pati kaa bija jaunam. Pie visa shis modelis piedaavaaja par neuzskruuveetu cenu visas extras kaadas ap to laiku bija tikai luxus mashiinaam. Borta kompjuuters ar degvielas pateerinja analiizi pie attieciiga aatruma. Iespeeja paarsleegt spidometru no juudzeem uz KM. Iipashi preciizs baakas degvielas minimaalaa daudzuma raadiitaajs. Transmisijas elektroniskais paarsleegs - ekon/norm/power. Visa shii elektronika ir stabila un uzticama. Lieliska saanu un aizmugures paarskatamiiba. Aadas salons(vairumam modelju). 1984 gadaa shis modelis izpelniijaas iipashu ieveeriibu kaa razhotaaja veiksme un visas lielaas Ameerikas auto kompaanijas to ruupiigi izjauca pa skruuvei lai izanalizeetu kur sleepjas shii veiksme : ) Ljoti uzticams un izturiigs. Vaajaas vietas- faktiski tikai bliives kas jaamaina peec ilgaaka laika.
ReVoxB999 @ 1.decembris 2002 0:00
Volvo 740 turbo wagon black, 16" "hydra" wheels 1987 Novērtējums: 10 Komentāri [21]
Labaas lietas: universaals, Shveices ekstras - kondicioneetaajs, lietie diski, aadas sal., blokheejoshais aizmugur. tilts, 2,3 dzineejs ar turbiinu. Dazhaados avotos ir noraadiita vienam motora indeksam atkjiriiga jauda. Mazaakaa - 175 Zs, lielaakaa - 182 Zs. Lai gan shaadai mashiinai ir atbilst. meerkjauditorijaa ir kulta veertiibas statuss, tomeer par braukshanas iipashiibaam - paatrinaajums - esot 8,2 sek., dabaa - ar nelielu paarsvaru var buut aatraaks par bmw 325. e30., 325 e36 var apsteigt uz labaaka 1 aatruma reekjina. Ass 4cilindru dzineejs, blok. aizmug. tilts tam var buut par iemeslu. Dzineejs nepiecieshamiibas gadiijumaa ir ljoti pateiciigs jaudas paaugstinaashanai, turklaat tam raksturiigs milziigs resurss.
Sliktaas lietas; diemzheel var redzeet daudz shaadu auto, kas tiek izmantoti smagu uzdevumu veikshanai un taatad ir atbilstoshaa viz. staavoklii. Varbuut manaam labajaam izjuutaam par iemeslu ir pirms 5 gadiem izdariitaa pirkuma joprojaam labais tehniskais staavoklis. Pilniigaakam priekshtatam par visu zviedrisko ir lietderiigi uztureeties Stokholmaa ilgaaku laika periodu. Piemeeram, ieguut mag. jeb dr. graadu. Lai jums veicas!
2020@inbox.lv @ 1.decembris 2002 0:00
Audi coupe s2 1990 Novērtējums: 8 Komentāri [6]
Savu "iodi" nopirku sa gada vasara. Tatad braucu jau 6 menesi. Kopejais vertejums ir pozitivs, kaut gan nav izpalicis bez problemam. Pirmais krenkis atgadijas sadi- es ta kartigi stiepu un peksni masina apklusa. Kompis saka radit visu uzreiz, gan benzina trukumu, gan ellas spiediena zudumu. Vispar piksteja ka traks. Beigas izradijas ka braucot atkodas imobilaizers, kaut kur nosledza elektribu un motoram strauji samazinoties apgriezieniem, saluza sadalitajs. Nakosa kibele, tagad "patruboks" tek. Bet tas jau ir sikums. Manam kupejniekam ir 2,2 l turbo motors ar 240 zs(ta rakstits gramatina), un visas parejas extras iznemot kondicionieri. Samaksaju 5100 $. Masinai ir BBS 17 collu diski ar 235mm platam 35mm zemam riepam. Vispar brauksanas bauda attaisno izdotos lidzeklus uz benzinu un visim parejiem sikumiem. Piedodiet ka nav mikstinajumu zimju, jo rakstu no arzemem.
Rincis @ 30.novembris 2002 0:00
BMW 525 24V 1990 Novērtējums: 9 Komentāri [13]
Skaists, komfortabls kirshu sarkans auto... Motors 2.5 192Zs, pirmas dienas braucot likas, ka bikinj pa daudz jaudas, nekad nebiju regulari braucis ar tik jaudigu mashinu, pietam kurai ir autom. blokis. Esmu sajusma. Plusi mashinai: klusa (kamer nesak atviltk) komfortabla braukshana, viegli vadama, salons, arejais izskats utt. Kas personigi nepatik - sture, gruti nosakams attalums lidz aizmugure esosham objektam parkojoties. Labots nav nekas iznemot obligato(ellas...... ), tikai tapec, ka braucu nesen tikai kadus divus,5 men. Esmu izsecinajis, ka blokis ir loti laba lieta, esmu paspejis pabraukt pa sniegu un teikshu, ka vadamiba stipri atshkiras no auto bez shiis fiichas... Parejais kaa jau visiem BMW. Milu sho marku. Piemirsu vienu patikamu minusu: jamaina pakalejas riepas : )
Sadam @ 29.novembris 2002 0:00
Alfa Romeo 164 1990 Novērtējums: 7 Komentāri [9]
Taatad lielaa Alfa ar 3,0 V6.

Iegaadaata 09.2002. peec ~2 meen dommashanas (tipa visi Itaalji- roidi) no choma, kursh pirka jamo 1997. ar 140tkm uz ripas svaigi naakushu no CH.
Ieprieksh braucu ar kompaktklasi; komforta zinjaa ceeliens reaals, kaut arii auto nav iipashi garaaks par vektru.

Saliidzinot ar to gadu konkurentiem - gaitas iipashiibas kaa 525 bembim , salona apdares materiaali nedaudz labaaki, plus visas priekshpiedzinjas priekshrociibas un miinusi.

Braukt taatad kaifs, tapseejums negrab, motoru nedzird, uz celja liimeejas super - zems tomeer maita.
Absoluuti nederiigs braukaashanai pa apmaliiteem - zemaakaa vieta ir alumiinija kartera vaaks.

Par extraam - truukst elementaaras lietas (nav cupholderu, cruise, spogulju apsilde), toties - lampinjas visu 4 durvju apakshaas, lai neiekaaptu pelkjee, apgaismots pelnutrauks ar piepiipeetaaju arii aizmuguree, elkonju balsts, reguleejama atzveltnju cietiiba, reg. stuure 2 plaknees, pilns klimats (kuram nav aara temp. datchika!), el. logi, spog., seedeklji un daudz dazaadu paarsvaraa nevajadziigu el. suudinju (piem. elektriski nometams analogaa spidometra raadiijums. ). Pogu vareeja buut mazaak.

Apskataamajam eksemplaaram ir 254tkm noskreejiens, nekaadu probleemu ar virsbuuvi un ritosho dalju, motoram prasiitos nomainiit vaarstu bliivgumijas, veel vareetu veeleeties nomainiit katalizatora bunduli izpuuteejam - grab maita tukshgaitaa.
Par rezerves daljaam - daudz kas no ritoshaas daljas ir unificeets ar Lancia / Fiat taada pasha izmeera dampjiem, cenas - nu spriediet pashi - rokjenes trose (kompl. ): 19 LVL; Prieksh. plauktu lielaas bukses: 12 LVL, ejoshs motors bez uzkabes: 100 LVL . Nav jau Opel, kam par 100 LVL var visu ritosho nomainiit, tomeer par Toyota / Honda leetaaks.

Zinu 2 servisus Riigaa , kuri saka, ka specializeejoties uz shaadiem te, vienaa no tiem ir apjomiigs shrots.

Jaa, benziina pateerinjsh.
Pilseeta - 12-15 litri
100km/h - 7,5 litri
aatraak - vairaak par 10 litriem uz 100tu pa straasi nav izdevies nobraukt.

Veerteejums: 7 balles.
Ir bijis prieks izlaist lunkji ar 164 Super (1994); tam dotu 9 balles.

Rezumee.
Guvums paarsniedz cenu. Auto tiem, kas noveertee ergonomiku un dinamiku.

Sorry, bet Tildei neatlika vietas uz HDD...
Janka @ 29.novembris 2002 0:00
Honda Crx 1991 Novērtējums: 7 Komentāri [15]
Shis ir mans pirmais personigais autinjsh- esmu apmierinaats! 1991 gads, 1.6 i 16v, Lietoju 6 meen- nekaadas iipashaas probleemas nav bijushas, vieniigi no riitiem dazreiz nikjojas, negrib lekt. Ap 0 graadiem baakaa veidojas kondensaats. Jaudiigs aparaats- esmu izgriezis pogas Bembjiem un Audi ar lielaakiem motoriem. Benziina pateerinjsh ljoti patiikams- braucu kaa gribu vairaak par 7l/100km nevar izteereet. Diezgan cieta braukshana- amiishi zemi un cieti, nav stuures pastiprinaataaja, bet stuure ljoti "asa", manevreet var ljoti viegli. Skaitaas 2+2 seedvietas tachu aizmuguree seedeeshana ljoti neerta, priekshaa nekaadas vainas, Prieksh tik vecas mashiinas laba elektroniskaa pakete- logi, spogulji, luuka.
Kalessin @ 29.novembris 2002 0:00
Volvo 460 1995 Novērtējums: 5 Komentāri [19]
Darba auto. nobraukts 220 t. km pa mūsu ceļiem. Remontēti un mainīti bremžu diski 3X, kārba 3X, amortizatori priekšējie 2X, aizm. 3X. 1,8 i motors nasks, ekonomisks 7-8 l., ieleju 98 , jo izdevumi ir tādi paši kā ar 95 , laba kompresija, nekas negrab, tikai stipri no ārpuses aprūsējis. Priekšējie sēdekļi izļurkājušies. Virsbūve vispār nav rūsējusi. Gaismas foršas. uz jebkura ceļa stabils. Ziemā labi lec un ir sillti. ABS strādā parupji un sniegā bremzēt jāsāk laicīgi. Nekad es sev šo auto nepirktu - ļoti dārga ekspluatācija, nepatīk konservatīvais salons. aizmugurējos sēdeķus nevar nolocīt.
nafs @ 27.novembris 2002 0:00
Opel Calibra 2.0 16v 1992 Novērtējums: 7 Komentāri [27]
Opel Calibra 2.0 16v (motora kods C2.0XE) jauda 150zs, paatrinaajums 0-100 kmh 8,5 sek. videejais degvielas pateerinjsh ~8l/100km. Zems degvielas pateerinjsh saglabaajas arii braucot aatri (peec papiiriem braucot ar 120km/h pateerinjsh ir 7,2l/100km). Prieksh shaada auto sameeraa daudz vietas aizmuguree seedoshajiem. aiz manis (~194cm) var arii kaads apseesties. Jaaatziimee, ka aimuguree seedoshajiem ir liela iespeeja nonaakt saskarsmee ar griestiem, ja tiek uzbraukts uz kaut kaa trampaliinveidiiga : )
Piekare ir cieta, un auto zems. Laba stabilitaate lielaakos aatrumos. Ziemaa ir veerts atziimeet, auto neveeleeshanos sagriezties saaniski - ljoti pozitiiva iipashiiba uz shosejas, tachu veikliibas braucienos tas var nedaudz trauceet (iespeejams, ka te var vainot arii man roku "taisnumu" un citi ar sho probleem lieliski tiks galaa).
Parasti Calibras ir saliidzinoshi labi apriikotas - el. logi, el. luuka, stuuures pastiprinaataajs, ABS, lukturu augstumu reguleeshana.
probleemas meedz buut ar elektriskajiem logiem, taadeelj peerkot tos noteikti vajag paarbaudiit. Remonts nav iipashi vienkaarsh, jo ir diezgan sarezhgjiiti tik klaat paceelaaja mehaanismam.
Peerkot Calibru 16v iesaku paarbaudiit vai dzeseeshanas sisteemaa nav ellja, jo tas liecina par saveerpushos galvu - attieciigi vismaz 70 ls remontam... Neiesku taupiit arii uz siksnu reekjina, un to nomainju labaak veikt pie uzticama meistara, jo savaadaak var iedziivoties pamatiigaa kapitaalajaa remontaa : ) Jaaatziimee, ka shiis remonta izmaksas ir stipri mazaakas kaa liidziigiem japaanju auto.
Daudz probleemu man sagaadaaja dzeseeshanas sisteemas trubas, taaas burtiski izshkjiida... turklaat taas nevareeja pielaagot no citiem auto - naacaas pasuutiit orgjinaalaas...
Secinaajums, manupraat shajaa cenu kategorijaa laba izveele, njemot veeraa jaudas / degvielas pateerinja / remanta izmaksu attieciibas...

P. S. siikaaku infu par Calibraam var ieguut http://calibra. image. lv

O_Calibra @ 27.novembris 2002 0:00

Lasītākie raksti

Jaunie raksti