Lasītāju pieredze par saviem auto

Rover 75 2003 Novērtējums: 7 Komentāri [1]
Ну вот и я сегодня попробовала "на зуб" автомобиль Rover 75.
Ко мне с визитом пожаловала лучшая подружка, которая в своё время, но ещё совсем недавно, купила этот Rover новым, но "трёхлетним".
Я ждала встречи с нетерпением.
Уж больно заманчивым было предложение прокатиться за рулём английского БМВ.
Когда наконец- таки я освоилась с эргономикой места водителя.. надо заметить, "бэмэвэ- шной" низкой посадки я не нашла, как не нашла в сиденье боковой поддержки. Окончательно меня убедило, что Rover - это далеко не БМВ, это слиток переднего привода, и комфортабельно настроеных подвесок. Прокатившись со скоростью под 160км/ч, мало того, что я отметила очень хорошую стабильность прямолинейного движения: ни тебе ни раскачек, ни тебе "плаваний" по колее ( носились по "могилёвке" ), так и ещё шумоизоляция настолько хороша, ну прям как в моей S6! Можно разговаривать почти шёпотом. Для неопытного водителя это немного нехороший аспект, тк очень сильно теряется чуство реальной скорости..
Очень впечатлила динамика автомобиля, чуствуется, что под капотом представитель немецкой школы двигателестроения о 1.8литрах с турбиной. Благодаря последней, вот и получается такой впечатлительный подхват на "низах", что бы вот резко вот "стартануть" с сфетофора.
Подружка - как и всякая другая девушка, ценит уют и комфорт. Собственно, исключительно из- за сочетания этих двух качеств и сделан был выбор в пользу "семьдесят- пятого".. Приколол плафон в салоне ввиде подковы, SUPER! А вот что мне не понравилось в "75":
- жестковатая педаль газа. Может, для мужчины так и легче с "дозированием" оборотов двигателю, но для женской ножки, да на фоне "мягкого" руля и подвесок, производит впечатление чего- то недоделанного;
- педаль сцепления тоже, не понравилась своим "длинным" ходом: когда переключала передачи КПП, получала в ответ рывки, и удары по трансмиссии;
- не предполагает к "активному образу жизни" геометрия габаритов заднего дивана, и багажника. Я так поняла, на природу нам лучше выезжать на моей "Эске"
- я некурящая, но если бы курила, отметила неудобную, без подсветки пепельницу;
- и просто НУ ОЧЕНЬ неправильно сделана крышка бардачка!!! Чтоб её полноценно раскрыть, придётся либо переднему пассажиру занять позу, либо выйти из машины;

Порадовало, что несмотря на смену "Хонды" на БМВ под капотом, расход топлива остался "фамилиарным", как и подобает аристократическим правилам, на уровне "Роверов": расход топлива очень небольшой, вышло где- то 10л. на 100км при смешанном типе езды город- трасса. Также привычной была сама управляемость: сколько я не ездила на разных "Роверах" - рулез машинок всегда поражал своей "педантичностью".
Подводя черту, скажу, что сегодня я "оседлала" не английское БМВ, а некую английскую "Альфа- Ромео".
Блин, ребята - глядя на фотки, машина живьём смотрится куда лучше, а в особенности, если метров так на 10-12 отойти..
Машина - понравилась!
Жалко, что разругались с баварцами.. Глядишь, марка Rover смогла бы, предлагаясь в салонах диллеров BMW достичь полагающего ей мирового признания
garsis @ 5.februāris 2008 0:00
Mazda 626 1999 Novērtējums: 8 Komentāri [6]
Tātad, Mazda 626 universālis, 1999. gads 2.0 dzinējs ar 116zs. nobraukums ~260'000 - 270'000 km (tas ir reālais, jo uz spido ir 140'000 - pārdevējs lohs, jo nebij ielicis viltoto grāmatiņu auto un atstājis īsto, es lohs, ka pie pirkšanas nepapētīju to grāmateli (jo principā tā pat tai neticu un vēl pie tam neprotu vācu valodu). patreiz esmu nobraucis pa Latviju ap 8'000 km

šo auto izvēlējos sava lētuma dēļ un cerībā, ka remonti nebūs pārāk dārgi un sarežģīti (pirms tam pieredze ar 406to pežo 2.2 hdi)

Nopirkts par 4300 eiro naudām, atvesta no Vācijas! Aprīkojumā klimats, miglinieki un lietie diski un CD changer... hmm laikam vairs nav nekā īpaša..

Motors - dzīvot var. Kā saka, satiksmi jau nekavē. Uz šosejas protams nav tā pat kā ar 2.2hdi, bet apdzīt var, tik bik vairāk jāpiedomā pie tā.. Eļļu need. Bendzīna patēriņš - neesmu ļooti mērījis, bet kkādi 7-8 pa šoseju, pa pilsētu, nemaz nezinu, bet savi 12 jau būs.

Piekare - paskaļa - pakaļa grab pie lielākām bedrēm vai teiksim dzelzceļa sliedēm. Mainījis neko vēl neesmu, jo nekas nav tā ļoti uzprasījies vēl.

Braukšanas komforts - Mazda, kā jau mazda - skaļa. Bet tur ir savs pluss, ātruma izjūta ir precīzāka, 406tais bija daudz klusāks un līdz ar to, pietika kādu brīdi neskatīties uz spido un 130 jau bija sasniegts - -> ar mazdu sodus neesmu maksājis : ) Bet pie tā skaļuma pierod patiesībā.. runāties ar blakussēdētāju jau var mierīgi, bļaut nevajag un pārējais jau ir sīkums.. Vēl tāda maza īpatnība - vadītāja sēdekļa atzveltne mēdz izregulēties.. bet toties, pakaļējos sēdekļus var bīdīt kādu 10cm diapazonā, tādējādi iegūstot ļoti daudz vietas aizmugurē sēdošo kājām, ja vien nav jāved kkas ļoti liels bagāžniekā (arī pie tālākās atzīmes, bagāžnieks ir gana liels)

Ah jā, pakaļējās arkas ir pa ziemu sākušas rūsēt : ( bet tas arī iespējams tādēļ, ka auto esot iedupsēts savā iepriekšējā vācijas dzīvē.

Plusi:
Lēts
Ietilpīgs
Pietiekami ņiprs priekš 116zs

Mīnusi:
Skaļš
Rūsa

Kopumā, nav nekas extra labs, bet nav arī slikts. Domāju, ka labs performance/price savienojums, ja nav augstu prasību pret komfortu.
JR @ 4.februāris 2008 0:00
Volkswagen Golf IV variant 4motion 1999 Novērtējums: 7 Komentāri [5]
Nopirku tik tikko. jau esmu paspējis nobraukt diezgan labus gabalus( 2nedēļās jau 2500km). un varu teikt tā- bija man audi A4 un laikam ka jāpaliek pie folksīšiem būs- nu tik ērti beņķi- plus vēl no ādas un feina 6pakāpju ātrumkārba. ērti slēdzās. nja, sākumā nevarēju pierast pie 6pakāpēm, bet ir ok. uz ceļ iet stabili, ērti, ir patika braukt lielus gabalus. kas attiecas uz 4motion, tad jau ieprovēju. nu jā - audi bija bik labāka sajūta, kad laidu pa sniegainu- ledainu laukumu.
Sajūsmināja man tie lietus sensori- ja līst intensīvāk- tīra biežāk- vispār laba štelle. laba pečka, zils dačiku apgaismojums ienes autiņā tādu patīkamu sajūtu- šķiet, ka brauc ar kaut ko pieklājīgi zolīdu.
AAA- nu par jaudu- 2,3 benzīniex ar 150 zirgiem. jau esmu paspējis uz krustojumiem izkost jaunāko Mitscu pajero, subaru legacy un veel pietiekami daudzus citus mashiiniishus. un tas dikti priecee.
Vareetu teikt Summaari taa-
ērta( man pie 190cm ir eerti un aiz manis seedoshais ar veel pietiekami labi juutaas: )
laba vadāmība
ir sunju tiiklinsh
prieks braukt lielus gabalus
jauda
vizuāli labi izskatās, bet...
varētu rīt mazliet mazāk- jo pilsētā ar 12l/100km, tad ārpus 8l uz simtu.
4motion ir ok, bet nelielu soli iepaliek audi Quattro priekšā.
Thomas @ 4.februāris 2008 0:00
Renault master 2001 Novērtējums: 5 Komentāri [1]
Tad nu tā... busiņš manā lietošanā nonāca vasaras laikā ar 400 000tk oriģinālo nobraukumu tikai pa latvijas lielceļiem.
Izvēlējos masteru L2H2 un2.2 DCI tādēļ, ka tajā brīdī nebija citas alternatīvas par to cenu 5000Ls un vasaras laikā reti kurš pārdod refrižorātoru! jo svarīgs priekšnoteikums bija saldētavas (alex original) esamība!
Par saldētavu sūdzību nav- kompresors un agregāts strādā nevainojami, tikai ir plānais stiklšķiedras un kautkādu putu (starp kuzavu un stiklšškiedru) tapsējums, tā ka zem -5 nevar nodzīt!
... uztestēšanas brīdi apsskates vietā viss bija OK, atgāzes 3x mazākas par normu, gandrīz nekādu dūmu, tikai pie sānu atvēršanas vidējā sliede (220 ls euro auto) bija pamatīgi izdilusi un durvis ar spēku jāiestumj atpakaļ vietā!
Vēt tiku brīdināts par aizmugurējo bremžu disfunkciju!
tad nu tā pēc 20 000km sākās joki ar sajūgu- dodot gāzi grīdā izslīd sevišķi 5 robā, tika atklāts ka motoram no abiem gala saļņikiem ir eļlas noplūde un arī dūmu gāzējot bija krietni vairāk!!!
tagad nomainīts no euro auto
sajūga galvenais bremžu cilindrs 95ls
sajūga disks 80Ls
stūres pastiprinātāja kronšteins(bija nolūzušas un šķibi piemetinātas ausi, kas bija par iemeslu agregātu siksnas patvaļīgai nokrišanai) 55LS
Zobsiksna 25LS
spriegotājrullis parazītrullis 25+20ls
agregātu siksna 17Ls
priekšējais, aizmugurējais motora blīvslēgs 40ls
ātrumkārbas blīvslēgs 15 Ls
rokasbremzes troses 90Ls
aizmugurējie bremžu suporti abas puses (atjaunoti bosch, kā arī oriģinālie bija bosch izstrādājums) 240ls
sajūga slidēšanas iemesls bija eļlas noplūde no kārbas uz disku, servisnieks teica, ka 1.5l dabūjis pieliet, toties tagad kārba darbojas jūtami vieglāk!!!
Visi filtri un eļla 55ls
parēķiniet paši hmm...760Ls rez daļās
Darbs servisā 330Ls
Bet tomēr man viņā patīk ka;
+nerūsē kā sprinteri
+neļodzas virsbūve pie lielām kravām
+izcila karozijnoturība, ja kur krāsa apakšā noskrāpējusies- nav rūsas
+klusāks un ņiprāks nekā transit
+salona interjers un montāžas kvalitāte, nekas negrab un nav arī īpaša skaņa no motora
+motors 2.2dci 90zs 260nm pietiekami žiperīgas priekš kravām līdz 500kg daudz ņiprāks par 1.9td transportieri
+labās franču bremzes: ))

- apetīte 100km/h patērē 10l/10km iepriekšējā darbā 2.9 sprinteris ēda gan drīz tikpat!
- Rezerves daļu cenas pie dīleriem!
- sēdekļa regulēšanas iespējas
- nav tādas stabilitātes, kā sprinterim
- nosēdušies un izļodzījušies aizmugures durvjueņģu āboli... vienīgais metīnāt jeb 150 ls euro auto... izcili stulba konstrukcija!
Vienalga esmu ieekonomējis uz auto rēķina ņemtu sprinteri 2000g 10k Ls ar refrižeratoru, lai arī daļas ir lētākas (neoriģinālās) bet ar savu 600 000km noskrējienu pa fāterlandes maģistrālēm gandrīz uz pilnu katušku nekas labāks domāju nebūtu!
toties tagad man ir nesarūsējis, nepārkrāsots un sačinīts darba zirgs!

janis_B @ 3.februāris 2008 0:00
BMW 524 1990 Novērtējums: 7 Komentāri [4]
Nu jau 3 gadus lietoju `90 E34 524 td ar manuālo ātrumkārbu. `99 gadā tika importēts no Vācijas ar motora defektu, kas, protams, aprobežojās ar beigtu motora galvu un piedilušiem gredzeniem, bet tas viss par 6500 dolāriem. Motoram tika izdarīts kapitālais (jauni virzuļi, klaņi, gredzeni, galva, blīve). Priekš tā laika jau likās nopietns gājējs. `03 gadā motors atkal izsmēla resursu, jo tika spēcīgi pārkarsēts dēļ nolaidības, jo 3 mēnešus netika vaļā taisīts kapots. Tosola līmenis bija krities par šo laiku. Tā kā ar to mašīnu lēnāk par 160 km/h netika braukts un ne ātrāk par 192 km/h, kā arī tahometrs reti zem 3000 apgriezieniem paslīdēja, tad tosola zudumi laika periodā ir pašsaprotami.
`04 gadā mašīna nonāca manā pārraudzībā, bet tā kā šajā laikā ieguvu tiesības, tad braukšana uz 90 km/h un max 2500 motora apgriezienu ievērošana man nebija prātā. Protams, ka motoram vislabākajā gadījuma bija beigta galvas blīve, jo dzesēšanas sistēmā radās spiediens pie attiecīgi lielākiem apgriezieniem. Nododot vietējo, gudro servisnieku rokās, lai nomaina blīvi un noslīpētu galvu, tā vieta mācēja pateikt, ka labi iet (tas bija periodā starp `02 un `03), tā arī norādītais darbs netika paveikts.
Tā kā E34 524 td nav aprīkoti ar automātiski bloķējošu difrenciāli, tad diezgan viegli padevās sānslīdēm un spolēšanai ar otro pārnesumu. Sākumā katru otro dienu nācās ieliet šķidrumu dzesēšanas sistēmā, beigās 30 l ūdens dienā aizgāja (vismaz 5 reizes dienā uzkarsēts motors). Tā kā sākumā bloks un tā elementi bija maz cietuši, tad max jaudu un griezi spēja attīstīt līdz pirmajām lielajām pārkarsēšanām dragreisos.
Visbeidzot `06 gada ziemā motors noklemēja un man jau bija līdz kaklam ar 30 l ūdens bagāžnieka doties ceļā (bija laba macība). Bija pienācis laiks mainīt motoru un savu attieksmi izaugsmes ceļā. Tika iegādāts `91 M21D24 par 400 ls+ 200 ls par ielikšanu, darbu, gumijām, filtriem, eļļu utt. Ieliktais motors bija brāķis- sprauslas ciet aizgājušas dēļ motora stāvēšanas un degvielas augstspiediena sūknis pusmūža stāvoklī. Pacīnījos ar servisu, līdz fiziskā ziņā vinēju, bet mašīna bija gandrīz tik pat labā stāvoklī, kādā tika nogādāta, tikai bija iespējams atvilkties mājās. Šoreiz tika aizdzīta pie pazīstamu servisnieku un šis nomainīja sveces, sprauslas, kā arī nācās sataisīt ritošo priekš TA, kur tas viss prieks izmaksāja atkal 500 ls. Motors daudz maz vilka, bet ne tuvu `00 gada laikam. Tad es izlēmu paeksperimentēt ar motora ķīmijām no Wynns un tas jau atkal bija jauns stāsts.
Motors atkal bija kārtīgs gājējs, ko arī sekmēja mana pieredze un iegūtās atziņas. Tās ķīmijas izsita no motora visus sodrējus un iztīrīja izplūdes sistēmu, kur sākumā kūpeja kā kurinātavas skurstenis. Ķīmijas cena ap 9 ls/l, bet pilnībā atmaksājās.
*Tagad manas pozitīvas īpašības no pieredzes:
+ mazs patēriņš pie 90 km/h ~ 5 l/100 km
pie 120 km/h ~ 7.5 l/100 km
pie 150 km/h(standarta ~ 9.8 l/100 km
ātrums)
pie 160 km/h un vairāk 12 l/100 km
Tā kā kruizēšana nebija manas dienas kārtībā, tad neizmantoju pilnībā šo ekonomiku, bet tas bija saistīts ar degvielas cenu politiku, tāpēc arī neuztraucos, kad patērēja arī 13 l/100 km.
+ E34 ir stabils mūsu ceļiem (braucot ar ātrumu virs 170 nav ne mazākās problēmas, kuras ātrāk parādās līdzskrējējiem, kuri, galvenokārt, nebija kompakta klases)
+ motora resurss (kuram nebija slinkums izlasīt manu aprakstu, tie sapratīs)
+ pietiekama dinamika (bet tas ir pārāk relatīvi un tur daudz kas atkarīgs), kā arī 205 km/h spēja attīstīt un motora darbība/temperatūra turējās normas robežās pie 160 km/h, vienīgi ja brauc ātrāk, tad ir vēlams ieslēgt silditāju salonā (netaisos detalizēti skaidrot šīs rīcības iemeslus)
+ ritošais pietiekami ciets, bet nezaudē daudz uz komforta pamatu
*Negatīvās īpašības:
- E34 524 td aprīkojums ir ļoti švaks
- ritoša daļa nav radīta LV `ideālajiem` ceļiem, tāpēc katru gadu jātaisa (pat pusgada laikā nācās priekšējās ķegas un bukses mainīt, kā arī 4 bremžu klučus, kuri ātri dilst pie manu braukšanas režīmu)
- lai arī būtu daudz labu īpašību, tad tomēr dēļ mašīnas vecumu, kas sevī, galvenokārt, ietver 80- to gadu tehnoloģijas un zinātnes atklājumus, tad ir pastiprināta uzmanība jāpievērš mašīnas stāvoklim salīdzinājumā ar 7 un mazāk gadus jaunāku mašīnu
- rezerves daļu cenas, kā jau BMW $$$, neskatoties uz mašīnas vecumu
- jārēķinās ar rūsu un citiem vizuāliem defektiem dēļ savu, nu jau ievērojamu, vecumu
*Es iesaku iegādāties šādu mašīnu, bet šeit ir jāņem vērā mašīnas stāvoklis, kas sevi aprobežo ar motora stāvokli, jo tas reāli nosaka mašīnas vērtību. E34 524 td nojātas mistkastes ir daudz un nav grūti nopērkamas par 600 un mazāk latiem, bet kopti un normāli saglabāti nemaz netiek atdoti, jo nav iemesli to darīt.
Beigām.
Mana E34 524 td stāsts beidzās ar to, kad pārplīsa vārstu siksna (tie dauņi servisā, kurā lika motoru, protams, ka nenomainīja). Tā arī bija mana nolaidība, jo biju uzsācis E34 525 TDS meklēšanu un laika trūkuma dēļ nepievērsu pārāk lielu uzmanību, kad zobsiksna tika izsista pa zobu no vietas. Mašīnā viena gada laikā (`06) tika ieguldīts stipri virs 1000 ls un rezultāts atkal atsita atpakaļ uz sākumu, bet šis izdzīvotais un pārdzīvotais gads pilnībā sevi attaisnoja. Tagad man ir doma viņam atkal motoru taisīt, jo pārdot netaisos. Kā arī paralēli šim 524 td bija `90 E34 525i 24V, bet kurš ar motora defektu `07 vasarā tika veiksmīgi pārdots tālāk. `08 gads man sākās ar `94 E34 M525 TDS iegādi, kuram Vācijā tika veikti diezgan nopietni jaudas celšanas pasākumi un rezultātā uz jaudas stendu~ 180 zs un tas jau ir cits stāsts.
 
Raiders @ 3.februāris 2008 0:00
Ford FOCUS 2006 Novērtējums: 2 Komentāri [32]
Vecā automašīnai Ford Mondeo 1994. gada beidzoties apskatei nolēmām iegādāties jaunu automašīnu, dodot priekšroku Fordiem jo divi pirmstam bijuši. Iegādājamies FORD FOCUS 1,6TDCi 2006 gadā. Ripoja ļoti labi , mazs degvielas patēriņš ārpus pilsētas zem 4litri. Noripinājām pirmo mēnesi priecīgi ar samērā normālu nobraukumu līdz pināca liktenīgā diena kad iedegās pirmā lampiņa ''nobeidzās viena sprausla'' garantija sataisam pēc pāris dienām nākošās 2 sprauslas sataisam ripinam tālāk līdz atkal viena pa gaisu ''sataisam'' ripinam līdz melni dūmi skrien pakaļ jo nobeigusies turbīne ''sataisam ''un ripinam pāris tukstošus lidz atkal turbīna pa gaisu , motors beigts . Ko lai daru?Ja kādam arī ir problēmas ar FORDU varbūt varat atsaukties uz telefonu 27836318 vairāk nepirkšu Fordu
wxwq @ 29.janvāris 2008 0:00
Renault Master 1999 Novērtējums: 6 Komentāri [3]
Braucu praktiski no nullītes. Motors 2,8 turbodīzelis. Pirmos 10000 km vidējais pa pilsētu 12l/100km, pēc tam 10l/100km. Brauksana sanāk tikai pa Rīgu. Pie 60000km nobruka ātrumpārslēdzēja trose, kas izrādījās brāķis, nomainija uz jauno uzlaboto, tagad pie 140000km nobraukuma viss ir ok. Ātrumkārba nobruka pie 100 000 km. Parasti nobrūkot pie 140 000km, bet tā kā braukts pa pilsētu, tad nobruka ātrāk. Lietota kārba 500 Ls. Vecās kārbas remonts - 300Ls. Regulāri jamaina ik pēc 25 000 km priekšējie lodbalsti. Ļoti slikta aizmugurējo durvju eņģu konstrukcija, arī sānu durvīm ap 100 000 km nodila mehānisms. Mašīna ļoti kustīga, iet kā vieglā mašīna, labs uzrāviens ko nodrošina turbīna. Pie 120 000 km nojuka abi priekšējie gultņi. Arī pusass, bet tā bija gumijas vaina bija pušu un sagāja netīrumi. Pie 110 000 km arī atlūza ventilatora oglītes, nomaiņa - 20Ls. Busa gumijas visas ap durvīm utt. ir jau nodilušas pie 140 000 km un negrib turēties kā rezultāta ir parādījušās gaisa spraugas. Eļļu neēd. Silto gaisu uzgriezt vajag lēnām, savādāk kloķis notrūks, ko protams var uzlikt atpakaļ. Tā visumā citu vainu nav, tiek mocīts katru darba dienu. Vadītājam erts sēdeklis augstu virs citām mašīnām, laba parredzamība, viegli vadāms. Arī mašīnas dizains ir ok. Tos remontus jau nejūt, tik iebrauc 1 x gadā servisā un brauc tālāk.

P. S. Nobraukts 2009. gadā ir tikai 160000 km un rezumē, ka pēc 100000 km uz 10 tūkstošiem km aiziet kaut kur 500 - 600 Ls remontos, bet līdz 100000 km uz 10 tūkstošiem km aiziet 200 - 300 Ls.
Rons @ 27.janvāris 2008 0:00
Nissan QASHQAI 2007 Novērtējums: 5 Komentāri [10]
2.0 benzīns, CVT, 4x4, gandrīz pilnā komplektācija (nav atpakaļskata kameras un navigācijas, bet vai to vajag par 2000 EUR?), 3 mēneši kā no salona, tātad - ir ar ko padalīties.
Testa brauciens pa gludajām Rīgas ielām - forši, izņemot motora rēkoņu pie paātrinājumiem. Sieva baigi safanojās un tika pieņemts lēmums nomainīt 3 g. v. Honda Jazz (arī ar CVT) uz šo. Pasūtīju aprīlī, atnāca novembrī. Pa to laiku izlasīju kaudzi ar atsauksmēm un testiem - it kā neko.

Tātad, plusi:
- ērts un ergonomisks salons, viss savās vietās, stūres un sēdekļu regulēšana - ok, bet tas viss - 4 cilvēkiem (ne 5- iem), kvalitatīva apdare un montāža,
- xenona gaismas, autom. stikla tīrīšana, pašaptumšojošs spogulis, duālais klimats, audiosistēma, bluetooth, parkošanās sensori un citas fīčas reāli strādā un palīdz dzīvot,
- pietiekošs klīrenss un noturība pagriezienos,
- 4x4 uz slidena ceļa.

Un tagad MĪNUSI:
- CVT. Kurš man var pateikt, kādi ir tā plusi? Ja Jazz CVT pie rēcoša motora 1.4 ltr cēla, tad šis tikai rēc. Lai dabūtu kaut cik normālu paātrinājumu, motors jāuzdzen līdz 3500 apgriezieniem, tad jānomet zem 2000, tad ĻOTI prātīgi, kā neiroķirurgam, jāspiež gāze un jānoķer moments, kad CVT un motora algoritms šancē. Nedod dievs nenoķert, jāsāk viss no gala. Kaut cik vēl to var izdarīt pie riktīgi iesiluša motora, ja tas ir pavēss var necensties - neizdosies, tā arī jābrauc 5 km ar 3500 apgriezieniem. Iespējams - līdz ar to benzīna patēriņš nav mazais - 7-8 štrāse, 11-13 pilsēta.
- hadene. Nav problēmu uz PILNĪGI GLUDA asfalta. Tikko sākās kaut mazākie ielāpi un stiķi, jušaka tāda, ka brauc ar
20 g. v. Golf (golfisti - pieodiet!). Nē - salona apdare klusē kā mersī, bet hadene kļūst neciešami skaļa. Tāda juška, ka ir beigti amīši un šarnīri, autiņš paliek drebelīgs. Man kaut ko borēja par konstruktīvām īpatnībām, sak, aizm. amīši novietoti slīpi, lai palielinātu vietu bagāžniekā. Sorry, bet uz kā rēķina!!! Diskomforts ir sūrākais, man čomi, pabraukuši arī autā - kā kaut ko tādu var izražot 21. gs. Var būt priekšpiedziņai tāda trobeļa nav, nezinu, bet par šo esmu dikti neapmierināts. Braucot pāri "guļošajiem policijas darbiniekiem", sajūta, ka uz brīdi attaisās aizm. vāks. Nu jā - ripuļi R17, bet gumija pietiekami augsta - 60/225.
- 4x4 bezceļā. Hadenes gājieni ir ļoti īsi. Tas, protams notur autiņu straujos pagriezienos, bet pilnīgi garām apvidū, pat vieglā. Hadene mokās, liekās, ka tūlīt visu izraus ārā,
- pie lieliem ātrumiem paliek ļoti stingrs stūres pastiprinātājs, sākumā besīja, pēc tam pieradu.

REZUMĒ
Šis ir tīri pilsētas autiņš (tā arī tiek pozicionēts). Par cik klīrenss augsts, jāizvērtē 4x4 vajadzība. Dīzelis netiek piedāvāts ar CVT vai automātu, bet tas bija "žeļeznijs" nosacījums no sievas puses, tātad - izvēles nav. Pirms pieņemat lēmumu par pirkšanu, iztestējiet uz sūdīgām ielām ar ielāpiem, akām utt. Ja apmierina - uz priekšu! Paldies dievam, sieva šo visu augstāk rakstīto nejūt, viņai ir citi vērtību kritēriji (un tā arī labāk). Apmierināta viņa ir par 99% un tas ir galvenais. Laimīgu ceļu!!!
klifans @ 25.janvāris 2008 0:00
Volkswagen pasats 1996 Novērtējums: 8 Komentāri [6]
ja nobirst turbiina galvenais nomainiit arii visas trubinnas kas saistiitas ar turbiinu jo savaadaak varat mainiit vienu peec otras taa kaa es servisaa 5reizes jo nejeegas nejeedz remonteet auto un jaaizmanto tikai sinteetiskaa ella un biezzi jaamaina visam tam 4 gadu laikaa esmu tam izgaajis cauri ritossaa ideaala degvielas pateerinnss 8litri pa pilseetu
 
kasis25 @ 22.janvāris 2008 0:00
Audi A4 1.9TDI 130zs 2001 Novērtējums: 8 Komentāri [11]
Turpinājums rakstiem no Mb 190E, Volvo S70 2.0, Volvo V70 D5.
Pagājušā gada pavasarī tika iepirkts pilsētas auto, ar kuru šad tad izbraukt zaļumos.
Pirms šī auto tika iztestēta Honda Civic (maza, graboņa), tā tāda jauniešu mašīna.
Autiņs no Beļģijas, trešais no četriem auto, kurš pirkts no drauga.
Pirmie iespaidi iesēžoties - mazs spridzeklis, ņiprs, ekonomisks, labi, klusi iet, labi manervē, nav Kasko riska grupā. Auto aprīkots nedaudz vairāk kā bāzes modelis. Protams, ir klimats, un visas nepieciešamās lietas.

Par pozitīvo:

Ekonomisks, stabils, jaudīgs, izturīgs, priekšā ļoti ērta sēdēšana. Vidējais patēriņš 7l(!!!) pilsētā, uz šosejas vispār kādi 5l uz 100km/h. Manuālā 5ātrumu kārba slēdzas ļoti precīzi, patīk pagriezienu režīmi.
Ar šo auto pilsētā ir diezgan ērti parkoties, uz ielas vairāk respektē, jo ātrumā skatoties var sajaukt ar lielāku Audi.
Salons kluss un negrab, arī pie lieliem ātrumiem samērā kluss.
Par drošību ar padomāts, ir gan ESP, gan gaisa spilvenu .
Uz šosejas apdzīt nav pilnīgi nekādu problēmu. Ar vienu bāku nobraucu ~1200-1300km.

Par negatīvo:

Vājas tuvās gaismas, braucot naktī pat priekšējo miglinieku ieslēgšana neko nelīdz.
Strauji uzsākot braukt, uz slapja asfalta, izspolē priekšējie riteņi, pat ar 2ātrumu.
Motors ir neharmonisks, no ~1700rpm sākās baigais uzrāviens līdz ~3300rpm. tas man nepatīk jo nav līgans, vienmērīgs uzrāviens.
Baigais čakars lai apmainītu priekšējo pagrieziena lampu. Ir jānoņem priekšējais ritenis, voiloks, un tād tur ir tāda ala pa kuru ir jābāž roka lai apmainītu spuldzīti.

Skaitļi:

1.9TDI
130zs
4cilindri
0-100km/h - 9.2... s. ar hronometru pārbaudīts
vidējais patēriņs - ~6l
nobraukums 220000. t. km.

Paldies.
 
Guntis @ 20.janvāris 2008 0:00

Lasītākie raksti

Jaunie raksti